FRAȚI ROMÂNI, CEREȚI ABROGAREA LEGII 217 DIN 2015 ÎMPOTRIVA LEGIONARILOR! PRIN EA, MASONERIA PRACTIC PUNE LA ZID NAȚIONALISMUL (PATRIOTISMUL) ȘI ÎMPIEDICĂ CANONIZAREA SFINȚILOR ÎNCHISORILOR COMUNISTE!

descărcare (1)   descărcare (2)

         PRINCIPALELE ARGUMENTE PENTRU CARE CREDEM CĂ MASONERIA (INCLUSIV PATRIARHIA ROMÂNIEI) AU HOTĂRÂT SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ NAȚIONALIȘTILOR AUTENTICI (ORTODOCȘI) PUNÂND ARTIFICIAL SEMNUL EGALITĂȚII ÎNTRE LEGIONARISM ȘI FASCISM

         1 – Acesta este cu siguranță răspunsul dat de masoneria ,,atotputernică” (foarte interesată în promovarea unei astfel de legi restrictive) față de presiunea publică tot mai mare din ultimii ani în direcția canonizării de către BOR  a sfinților închisorilor comuniste, îndeosebi a părintelui Arsenie Boca și totodată răspunsul Patriarhiei Române conduse desigur de către această temută organizație anticreștină;

         2 – Legea 217 din 2015 a fost promovată de câțiva liberali masoni în frunte cu Crin Antonescu și de către Institutul Elie Wiesel, al cărui director Alexandru Florian este un propagandist al PCR și fiu al unui comunist notoriu iar ,,personalitatea” Elie Wiesel este rodul unei imposturi probate într-un proces de furt de identitate în Ungaria (vezi https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/23/legea-wiesel-impotriva-legionarilor-este-fara-indoiala-o-creatie-a-masonilor-comunisti-din-romania/ și http://www.ziaristionline.ro/2011/09/13/bomba-elie-wiesel-a-preluat-identitatea-unui-alt-detinut-de-la-auschwitz-raportul-final-al-lui-iliescu-asupra-holocaustului-ar-putea-deveni-maculatura-prin-impostura-luiwiesel și http://www.altermedia.info/romania/2011/10/02/wiesel-ioanid-mizerabilii/)

          3 – Este cât de poate de logic și de înțeles ca francmasoneria din România să promoveze în societatea românească o lege anti-legionară, având în vedere faptul că Legiunea Arhanghelului Mihail (cu expresia politică de mai târziu Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară) a fost de la bun început din 1927 o comunitate care lupta împotriva extinderii bolșevismului (comunismului sovietic) și indirect împotriva intereselor francmasoneriei conduse de evreii sioniști.

          4 – CITĂM DIRECT DE PE SURSA OFICIALĂ:        http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14131
          Lege 217/2015 – LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii

           Initiator: 3 deputati+senatori, din care:

           deputati – PNL: Gerea Andrei Dominic, Scutaru Adrian George
           senatori – PNL: Antonescu George Crin Laurenţiu

           FRAȚI ROMÂNI, OARE ESTE O ÎNTÂMPLARE SAU O COINCIDENȚĂ FAPTUL CĂ MIHAI EMINESCU I-A CRITICAT CEL MAI MULT PE LIBERALI (I.C. Brătianu, C.A. Rosetti…), PE CARE I-A NUMIT ,,ROȘII”? ESTE O ÎNTÂMPLARE CĂ DIN RÂNDUL LIBERALILOR SE TRAG ÎNȘIȘI COMUNIȘTII PRIN PSD? IATĂ CĂ LIBERALII SUNT INIȚIATORII LEGII ÎMPOTRIVA LEGIONARILOR… AVÂND ȘI SUSȚINEREA PSD-IȘTILOR…
           ESTE O ÎNTÂMPLARE ȘI FAPTUL CĂ LA PUTERE SE AFLĂ ACUM PSD, UNPR, PC ȘI PARTIDUL LIBERAL ROMÂN, ULTIMUL FIIND CONDUS DE UN MASON NOTORIU (CĂLIN POPESCU TĂRICEANU), FIIND DESEMNAT DE V.V. PONTA ȘEFUL SENATULUI ROMÂNIEI? ESTE O ÎNTÂMPLARE FAPTUL CĂ INSTITUTUL ELIE WIESEL SE AFLĂ ÎN SUBORDINEA DIRECTĂ A GUVERNULUI ROMÂNIEI?… 

 

                             MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                                      27 august 2015 

22 de gânduri despre „FRAȚI ROMÂNI, CEREȚI ABROGAREA LEGII 217 DIN 2015 ÎMPOTRIVA LEGIONARILOR! PRIN EA, MASONERIA PRACTIC PUNE LA ZID NAȚIONALISMUL (PATRIOTISMUL) ȘI ÎMPIEDICĂ CANONIZAREA SFINȚILOR ÎNCHISORILOR COMUNISTE!

  1. Radu Iacoboaie Autor post

    ÎN ESENȚĂ, LEGEA WIESEL (L 217 din 2015) ESTE O PRIMĂ TREAPTĂ ÎN IDENTIFICAREA CREȘTINILOR PRACTICANȚI CU EXTREMIȘTII… ÎNȚELEGEM FAPTUL CĂ ESTE AȘADAR O LEGE CERUTĂ ȘI PUSĂ ÎN APLICARE DE CĂTRE MASONERIE…

    PE DE ALTĂ PARTE ACEASTĂ LEGE ANTIROMÂNEASCĂ ȘI ANTIORTODOXĂ INOCULEAZĂ ÎN SOCIETATE FRICA ȘI OBEDIENȚA, INSTRUMENTE FOLOSITE ȘI ÎN COMUNISM (CREAȚIE MASONICĂ 100%)… OBSERVAȚI ACEST LUCRU ȘI ÎN LIBRĂRIILE ORTODOXE, UNDE RAREORI MAI APAR VOLUME DESPRE SFINȚII ÎNCHISORILOR, DESPRE PĂRINTELE JUSTIN PÂRVU ETC…

    OARE NU SE URMĂREȘTE PÂNĂ ȘI ȘTERGEREA LOR DIN MEMORIA COLECTIVĂ? ACESTA ESTE RĂSPUNSUL LA CEREREA DE CANONIZARE A PĂRINTELUI ARSENIE BOCA ȘI A SFINȚILOR ÎNCHISORILOR?

    CITIȚI VĂ ROG FIECARE PARAGRAF AL ACESTEI LEGI ABERANTE ȘI SFIDĂTOARE FAȚĂ DE ADEVĂRUL ISTORIC, PROMOVATĂ DE UN PROPAGANDIST AL COMUNISMULUI ȘI FIU DE COMUNIST:

    http://lege5.ro/Gratuit/g4ztmnjxga/legea-nr-217-2015-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-31-2002-privind-interzicerea-organizatiilor-si-simbolurilor-cu-caracter-fascist-rasist-sau-xenofob-si-a-promov

    SEMNATĂ ÎN MOD EVIDENT DE MASONI, PRINTRE CARE ȘI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, PREȘEDINTELE SENATULUI ȘI LIDERUL PARTIDULUI LIBERAL ROMÂN

    Apreciază

    Răspunde
    1. Radu Iacoboaie Autor post

      On Saturday, August 29, 2015 9:28 PM, Tudor Alexandru wrote:

      PRIETENII LUI TUDOR ALEXANDRU – COSTEL

      Tudor Alexandru
      August 29 at 9:28pm

      De necrezut!!!!

      Pentru a denigra sistematic marile personalităţi culturale ale României,Alexandru Florian are un salariu de 81.614 RON pe an de la Guvernul Ponta

      • Top News
      Documentele pe care vi le prezentăm astăzi în exclusivitate sînt de-a dreptul revoltătoare. Este vorba despre Declaraţia de avere a lui Alexandru Florian, din care aflăm că doar salariul anual primit de la buget este cu mult peste 80.000 de RON ca director al Institutului „Elie Wiesel”, aflat în subordinea Guvernului României, venitul său total fiind de 170.249 RON anual!

      Înainte de a vă prezenta aceste documente, se cuvine să facem cîteva necesare precizări:

      1. în anul 2013, salariul lui anual a fost de 43.248 RON, iar în 2014 salariul lui aproape s-a dublat, ajungînd la 81.614 RON, fiind mult mai mare decît salariul prim-ministrului!

      2. în comparaţie, directorul ICR, care are rang de ministru secretar de stat, are un salariu anual de 72.000 RON, misiunea sa fiind mult mai complexă decît cea a directorului de la „Elie Wiesel”, avînd în subordine numeroase filiale în marile capitale ale lumii, cu sarcina de a promova cultura românească în lume, nu s-o discrediteze, aşa cum face Institutul „Elie Wiesel”!

      3. Alexandru Florian are 7 surse de venit, dintre care doar una se referă la închirierea unui imobil cu 6.000 lei anual, celelalte fiind:

      – Universitatea „Dimitrie Cantemir”, de unde primeşte anual 29.838 RON ca profesor,

      – Institutul de Economie Agrară, de unde încasează 37.851 RON pe an fiind cercetător ştiinţific II,

      – Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, de unde ia încă 7.398 RON ca profesor asociat,

      – Institutul de Antropologie, de unde mai ia 8.520 RON ca expert,

      – Asociaţia Rom. „V. Madgearu”, de unde încasează 5.028 RON ca expert.

      Adunînd aceste cifre, rezultă un venit anual total de 170.249 RON, la care se adaugă şi cele 6.000 RON din chirie! Acestea sînt veniturile declarate de Alexandru Florian la data de 8 iunie 2015 pentru anul fiscal 2014: 176.249 RON! Iată şi această Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, directorul general al Institutului „Elie Wiesel”, aflată în subordinea Guvernului României:

      Pentru comparaţie, vă prezentăm şi anterioara Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, pentru anul 2013, unde se vede că avea salariul anual de 43.248 RON, iar pentru a şi-l completa, s-a trecut şi coordonatorul unui proiect, primind încă 16.500 RON:

      Analizînd aceste documente oficiale, pe care le găsim chiar pe site-ul Institutului „Elie Wiesel”, observăm cîteva ciudăţenii:

      – ce treabă are Alexandru Florian cu Agronomia şi Medicina Veterinară ca să fie profesor asociat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară?

      – ce competenţe l-au recomandat pe Alexandru Florian pentru a fi şi „cercetător ştiinţific” în cadrul Institutului de Economie Agrară?

      – pe ce bază o fi fost recrutat în calitate de „cercetător ştiinţific” şi la Institutul de Antropologie?

      – cînd are timp să desfăşoare toate aceste activităţi, căci doar nu şi-a dovedit ubicuitatea?

      – cu ce-şi probează pregătirea profesională pentru a le desfăşura simultan pe toate?

      Dacă ne uităm în CV-ul său, aflăm că a urmat Facultatea de Filosofie, secţia sociologie între 1973 şi 1977, fără a ne spune ce activităţi a desfăşurat între anii 1978 şi 1991! În afara preocupărilor fireşti pentru studierea comunităţii evreieşti din România, Alexandru Florian scrie cu mînuţa lui că specializările sale ar fi sociologie politică, ştiinţe politice, doctrine politice, nicidecum vreo specializare care să vizeze agricultura sau medicina veterinară!

      Se cuvin, de asemenea, cîteva observaţii:

      1. De ce acest Institutut Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” este o instituţie de stat, a cărui finanţare este făcută din bani publici, din moment ce o asemenea activitate ar putea foarte bine să fie derulată în cadrul Facultăţii de Istorie, beneficiind astfel de o cercetare ştiinţifică unitară a evenimentelor din perioada interbelică, pe care s-o facă specialiştii în istorie?

      2. Cum este posibil ca acest Institut să poarte numele unei persoane care se află încă în viaţă, situaţie nemaiîntîlnită la nici o instituţie de stat din România? Nu seamănă acest fapt cu ceea ce se combate în întreg spaţiul public, adică acel detestabil „cult al personalităţii”?

      3. În cazul în care acest Institut „Elie Wiesel” ar aduce atingere intereselor României sau ar denigra prin publicaţiile sale cultura României, care este instituţia statului român care verifică şi sancţionează eventualele derapaje sau abuzuri?

      Toate aceste probleme şi încă multe altele trebuie să fie analizate de Parlamentul României, căci, măcar în ultima vreme, prin contribuţia lui Alexandru Florian, Institutul „Elie Wiesel” pare a-şi focusa activitatea doar în vederea scoaterii din spaţiul public a unor mari cărturari români doar pe baza simpatiilor lor politice dintr-o anumită perioadă, lucru care nu se întîmplă nicăieri în lume! În acelaşi timp se urmăreşte chiar pedepsirea cu închisoarea a cercetătorilor care ar îndrăzni să scrie despre operele acestora, altfel decît o fac cei de la „Elie Wiesel”!

      Au fost totdeauna în istorie regimuri criminale, din antichititate şi pînă în ziua de azi, însă nimeni nu l-a scos pe Aristotel din istoria filosofiei doar pentru că a fost mentorul lui Alexandru Macedon, cel care, cu armata sa, a cucerit Orientul Apropiat! Şi nici măcar pe Nero, împăratul Romei, care i-a persecutat pe creştini! Istoria are nenumărate perioade tragice, detestabile, însă studiul istoriei nu a dus niciodată la un fals prin excluderea unor personalităţi din cadrul ei!

      Or, ce observăm acum la Institutul „Elie Wiesel” este tocmai intenţia de a şterge din patrimoniul cultural al României nume uriaşe, precum Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Constantin Noica, Petre Ţuţea doar pentru simpatiile lor politice de la un moment dat, fiind interzise chiar şi plăcuţele care amintesc de locul unde s-au născut, ca şi cum cărţile lor ar fi produs crimele din perioada interbelică! De ce să fie cineva pedepsit pentru că ar face apologia „Devenirii întru fiinţă”?

      În acelaşi timp, marilor ideologi comunişti, între care este şi tatăl lui Alexandru Florian, să le ridicăm statui şi să le fim recunoscători, mulţumindu-ne să-l condamnăm doar pe nefericitul gardian Vişinescu? N-am auzit ca Institutul „Elie Wiesel” să scrie undeva un singur cuvînt împotriva Anei Pauker, Silviu Brucan, Nilolski sau Radu Florian, criminali ideologici mult mai periculoşi decît cele cîteva articole ale lui Mircea Eliade sau Emil Cioran.

      Şi pentru asta, statul român plăteşte anual cîteva miliarde de lei pentru a finanţa această campanie de denigrare a valorilor culturale româneşti. Era cîndva o vorbă: nimeni nu-şi plăteşte trădătorii sau denigratorii. Uite că există cineva: Guvernul României!
      Ion SpânuPublicat acum 6 ore şi 32 minute

      Apreciază

      Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

    MESAJ PRIMIT PE E-MAIL

    Cine și cum de a clocit -Legea 217/2015 –o lege Neconstituţională și ANTInațională prin care sunt interziși marii noștri eroi naționali precum: Mircea Vulcănescu şi Nichifor Crainic, Petre Ţuţea şi Ion Gavrilă Ogoranu, etc, aflăm din citatul din manualul de Psihopolitică Comunistă.

    PSIHOPOLITICA – CAPITOLUL VIII – DEGRADAREA, ȘOCUL SI REZISTENȚA

    „Degradarea si cucerirea merg mana in mână. Pentru a fi cucerita, o natiune trebuie sa fie degradata, fie prin acte de razboi,fie prin invadare, fie prin a o forța sa accpte tratate de pace umilitoare sau prin lasarea populatiei ei la cheremul armatelor cuceritoare. Degradarea insa, poate fi obținută intr-un fel mult mai ascuns si mai eficient printr-o defaimare consecventa si continua. Defaimarea este arma principala si cea mai buna a psihopoliticii pe scara larga.Defaimarea consecventa si continua a conducatorilor nationali,a institutiilor nationale, a practicilor nationale si a eroilor nationali trebuie sa aiba loc sistematic, dar aceasta este datoria principala a membrilor Partidului Comunist*** (sîc), nu a psihopoliticienilor. Domeniul defaimarii si degradarii de catre psihopolitician este omul insusi. Prin atacarea caracterului si moravurilor insusi si prin crearea unui sentiment general de degradare, prin contaminarea tineretului, se usureaza intr-o foarte mare masura controlul asupra poporului. … El trebuie degradat de la starea de fiinta spirituala al aceea de model animal de reactie. El trebue sa se priveasca pe sine insusi ca pe un animal, capabil doar de reactii animalice. El nu mai trebuie sa se considere pe sine sau pe tovarasii sai ca pe niste fiinte capabile de „rezistenta spirituala” sau de noblete.”

    *** prin adoptarea legilor defăimătoare antinaționale, realizăm că sămânța jidano-comunisto-bolșevică nu numai că nu a dispărut, ba din contră se află în trepădușii aflați la putere….

    Apreciază

    Răspunde
  3. Radu Iacoboaie Autor post

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/17/petitie-on-line-masoneria-isi-indreapta-acum-atacul-impotriva-sfintilor-romani-din-inchisorile-comuniste/

    MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI: ÎN ATENȚIA SFÂNTULUI SINOD AL BOR, PATRIARHIA ROMÂNIEI SLUJEȘTE INTERESELE MASONERIEI ANTICREȘTINE!… – 17 august 2015

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/26/frati-romani-dictatura-ne-ia-cu-sila-dreptul-la-exprimare-si-noi-nu-zicem-chiar-nimic/

    Apreciază

    Răspunde
  4. Radu Iacoboaie Autor post

    Raportul Wiesel de cercetare a crimelor Holocaustului reprezintă un atac fără precedent la adresa demnității românilor. (MESAJ IMPORTANT PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL)

    CONFRUNTAREA DIRECTA FARA PRECEDENT, A AVUT LOC IN SEDIUL ICR – NEW YORK

    Ma numesc Robert Horvath, sunt de profesie cineast, absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti (IATC) si am lucrat la multe studiouri din Romania, indeosebi la Televiziunea Romana.
    Actualmente, imi continui activitatea la studioul meu de film, “DEVARTES FILM INTERNATIONAL”, cu sedii in Manhattan (New York) si Tokio. Sunt cunoscut, de asemenea, in calitate de grafician, ilustrator si pictor.
    , La Institutul Cultural Roman din New York, un eveniment dedicat special Holocaustului din Romania din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.
    La aceasta manifestare a participat si o delegatie din Romania, remarcandu-se prezenta istoricului Alexandru Florian .
    Redau mai jos interventia mea de la acest eveniment. Cuvintele sunt traduse din limba engleza, deoarece la ICR din New York este inca interzisa folosirea limbii romane!

    Doamnelor si Domnilor,

    Deoarece v-ati referit in expunerea Dvs. la necesitatea ca generatiile viitoare sa afle adevarul despre tragedia Holocaustului si pentru ca astazi copiii invata la scoala ca romanii sunt vinovati de genocid, as vrea ca ei sa afle si faptul ca romanii au fost aceia care au salvat intreaga populatie evreiasca de pe teritoriul actual al Romaniei. Asistam la un fapt poate unic in istoria celui de al Doilea Razboi Mondial, anume acela ca un om s-a opus presiunii germane, salvand mai mult de jumatate milion de oameni de la pieire.
    Acest miracol romanesc se datoreaza in primul rand pozitiei intransigente si plina de curaj a maresalului Ion Antonescu. In al doilea rand, mai trebuie tinut cont si de caracterul specific al societatii romanesti din perioada respectiva. Ma refer aici la Ion Bratianu, Iuliu Maniu, la partidele istorice, la Regina Elena, la Dr. Lupu, la Patriarhul Nicodim, la Mitropolitul Balan, la intreaga Biserica Ortodoxa Romana si la multi altii care au pus umarul la salvarea evreilor. Cred insa ca factorul principal il reprezinta mentalitatea, psihologia si omenia romanilor.
    Care sunt faptele istorice?
    Dupa inceperea razboiului, se desfasoara foarte rapid operatiunile militare in Basarabia si Bucovina de Nord, unde este masacrata populatia evreiasca si unde fortele romanesti coopereaza cu cele ale germanilor.
    In curand, in spatele frontului, apar comandourile germane specializate in operatii de “curatire” si, in paralel, incep deportari de familii intregi din populatie evreiasca, dincolo de Nistru, in Transnistria.
    Pentru mine, moartea chiar si numai a unui singur om nevinovat reprezinta o tragedie, dar trebuie sa iau in consideratie si statistica.
    Pentru ca subiectul este foarte controversat, las la aprecierea audientei sa deduca adevarul – din diferite surse.
    Una dintre ele ar fi “Enciclopedia Iudaica”, o lucrare de referinta, in care se mentioneaza cifra de 40.000 de morti, plasand Romania pe locul 10, ca vinovatie, in timp ce raportul Dvs., al Comisiei, se refera la 420.000 de victime, Romania ajungand pe locul 2, imediat dupa Germania. Tinand seama de paritatea populației, Romania devine, nici mai mult, nici mai putin, prima “Killing-machine” din istoria celui de al Doilea Razboi Mondial!
    In aritmetica Comisiei se adauga si Ardealul de Nord, acolo unde populatia evreiasca a fost decimata, numai ca, atunci, Ardealul de Nord se afla sub controlul maghiar. Dumneavoastra mai treceti cu vederea si alte fapte: ca toti barbatii evrei in putere au fost incadrati in Armata Rosie, ca o mare parte din populație a fugit in interiorul Rusiei si ca foarte multi evrei au murit de moarte naturala sau de boli contagioase (tifos), de care a suferit intreaga populație, inclusiv Armata Romana.
    Responsabilitatea Guvernului Romaniei in aceste evenimente este mare, dar este greu sa fie separata de responsabilitatea germanilor.
    Ma voi ocupa in continuare de momentul crucial, anul 1942, care este sters cu buretele sau distorsionat ca semnificatie istorica.
    Mihai Antonescu, Ministrul de Externe, se intalneste cu Hitler, in acea toamna, si ii comunica hotararea de a nu-i preda pe evreii din Regatul Romaniei.
    Vreau sa va mai amintesc, domnule Florian, doua documente semnificative, pe care sper si cred ca le cunoasteti: la o saptamana de la aceasta intalnire istorica, Ion Antonescu declara, intr-o sedinta a Consiliului de Ministri: “Nu voi face jocul rasist al germanilor si ii voi slava pe toti evreii mei”; dupa alte doua saptamani, la o alta sedinta a Consiliului de Ministri, Ion Antonescu declara:
    “Eu mi-am dat cuvantul sa asigur viata si libertatea evreilor si ma voi tine de cuvant”.
    Toamna lui 1942 pecetluieste pentru totdeauna salvarea unei intregi populatii de la moarte, condamnata la “solutia finala” de catre Hitler.
    Ma voi referi acum la Raportul Comisiei Holocaustului, lucrare unde o reala tragedie este folosita pentru anumite interese politice.
    In 2002, Guvernul Romaniei, bazandu-se pe documentele Arhivei Nationale si in conjunctie cu toate documentele primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, DC, decreteaza, fara echivoc, ca pe teritoriul Romaniei nu a avut loc Holocaustul. La mai putin de doi ani, insa, Guvernul Romaniei isi schimba pozitia, infiintand o Comisie care, bazandu-se pe exact aceleasi documente, decreteaza ca in Romania a avut loc un genocid de proportii inimaginabile. Comentariile sunt de prisos!
    Vreau sa mai spun asistenței ca Raportul Wiesel de cercetare a crimelor Holocaustului reprezinta un atac fara precedent la adresa demnitatii romanilor.
    In concluzia raportului se spune: “Romanii sunt vinovati de genocid, chiar daca in anumite regiuni au supravietuit evrei”.
    Inainte de a intra in fondul problemei, doresc sa mai remarc ca “anumite regiuni” reprezinta, de fapt, Romania de baza, Romania esentiala, adica in actualele ei granite.
    Raportul arunca o vina colectiva, acuzand de genocid intreaga populatie romaneasca.
    Aceasta idee de vina colectiva apartine ideologiei fasciste si/sau comuniste, aruncand vina – reala sau imaginara – a catorva asupra unei intregi colectivitati nationale, rasiale sau sociale. Iar o vina colectiva nu are ce cauta in discursul unei democratii! Se merge atat de departe incat se spune ca majoritatea populatiei romanesti a sprijinit Holacaustul!
    Ma intreb: oare cum a fost posibil asa ceva, cand faptele din Bucovina si Basarabia au fost foarte putin cunoscute de populație.
    Eu personal am plecat la 32 de ani din Romania si nu am auzit niciodata despre aceste evenimente.
    Romania este prezentata in acest material ca o tara fascizata si complet rasista.
    As vrea sa-i amintesc domnului general si cercetator istoric faptul ca fascismul a fost lichidat in Romania cu ocazia rebeliunii legionare. Fragmentul care m-a intrigat profund este urmatorul:
    “Holocausul isi are radacini adanci in istoria si cultura romana”!
    Aceasta constatare aduce un atac frontal Istoriei Romaniei si nu scapa de aceasta decapitare niciun om politic, niciun partid istoric, niciun moment al istoriei si nici al monarhiei.
    Deci, Istoria Romaniei este prezentata de Comisie in primul rand ca o istorie a antisemitismului.
    Acelasi tratament i se aplica insa si Culturii Romanesti.
    Nu scapa de “atentia” noii inchizitii nicio personalitate culturala, de la Alecsandri, Eminescu, Kogalniceanu, Hajdeu, Slavici etc., iar in epoca moderna nu scapa nici Emil Cioran, Noica, Mircea Eliade.
    Asadar, in opinia Comisiei, Cultura Romaneasca nu este importanta prin valentele sale universale, ci numai prin caracterul ei rasist si antisemit.
    Cu alte cuvinte, Mihai Eminescu si ceilalti piloni ai Culturii Romanesti sunt, nici mai mult, nici mai putin, vinovati pentru cauzarea Holocaustului.
    Cruciti-va, doamnelor si domnilor, Concluzia acestei Comisii a dat o unda verde unei adevarate “vanatori de vrajitoare”, avand ca victima cultura si limba nationala.
    Atentia este in primul rand indreptata asupra lui Mihai Eminescu si a lui Mircea Eliade,

    ICR New York, deoarece am cerut sa se vorbeasca si romaneste la manifestarile organizate de Institut (pentru participarea din aceasta seara, a trebuit sa mi se dea o derogare speciala de la Washington!).

    Vreau sa mai adresez cateva cuvinte doamnelor si domnilor din spatele meu, care striga, cu inversunare, sa nu fiu lasat sa mai vorbesc si sa fiu dat afara!
    Daca Dvs. mai sunteti azi in viata, aceasta i se datoreaza maresalului Ion Antonescu si – in primul rand – omeniei romanilor.
    Este greu pentru mine sa inteleg cum multi romani accepta orice compromis, inclusiv acest raport degradant.
    La fel, nu pot sa inteleg cum multi evrei, in loc sa fie recunoscatori si sa le arate gratitudine celor care le-au salvat viata, stau si asteapta sa le mai dea inca o palma.
    Un adevar spus doar pe jumatate seamana cu o minciuna.
    Pe fundalul unei tragedii adevarate, asistam aici la un atac fara precedent la adresa Istoriei si Culturii Romanesti.
    Daca vrem sa ne recastigam demnitatea, trebuie sa spunem adevarul intreg.
    Va multumesc pentru rabdarea si atentia Dumneavoastra.

    ROBERT HORVATH DEVA

    Cineast
    PRESEDINTELE DEVARTES FILM INTERNATIONAL
    New York -Tokyo

    Apreciază

    Răspunde
  5. Radu Iacoboaie Autor post

    1/4 – A treia dezbatere a legii antilegionare la Realitatea, cu Marioara Vulcanescu, Al.Florian s.a.
    L. Enache
    Publicat pe 14 aug. 2015
    Jocuri de putere cu Rares Bogdan (Realitatea TV), 13 august 2015

    Vorbesc in aceasta prima parte: Rares Bogdan (realizator), Alexandru Florian (director Inst. Elie Wiesel), Marioara Vulcanescu (fiica filosofului Mircea Vulcanescu), Ion M. Ionita (jurnalist).

    Apreciază

    Răspunde
  6. Radu Iacoboaie Autor post

    2/4 – A treia dezbatere a legii antilegionare, cu L.Rotman, Al.Florian, A.Cautis, Ion M Ionita s.a
    L. Enache
    Publicat pe 14 aug. 2015
    Jocuri de putere cu Rares Bogdan (Realitatea TV), 13 august 2015

    Vorbesc: Liviu Rotman (profesor SNSPA), Alexandru Cautis (ziarist), Roberto Scanio (Italia), Ion M. Ionita (jurnalist), Alexandru Florian (director Inst. Elie Wiesel), Radu Preda (IICCMER – prin telefon).

    Apreciază

    Răspunde
  7. Radu Iacoboaie Autor post

    3/4 – A treia dezbatere a legii antilegionare, cu Radu Preda, Marioara Vulcanescu, Al.Florian s.a
    L. Enache
    Publicat pe 14 aug. 2015
    Jocuri de putere cu Rares Bogdan (Realitatea TV), 13 august 2015

    Vorbesc: Radu Preda (IICCMER – prin telefon), Alexandru Cautis (ziarist), Roberto Scanio (Italia), Marioara Vulcanescu (fiica filosofului Mircea Vulcanescu), Liviu Rotman (profesor SNSPA), Nicolae Robu (primar Timisoara – prin telefon), Ion M. Ionita (jurnalist), Florin Dobrescu (fundatia Ion Gavrila-Ogoranu), Constantin Barbu (profesor – prin telefon), Alexandru Florian (director Inst. Elie Wiesel).

    Apreciază

    Răspunde
  8. Radu Iacoboaie Autor post

    4/4 – A treia dezbatere a legii antilegionare cu Marioara Vulcanescu, Al.Florian, M. Oprea s.a
    L. Enache
    Publicat pe 14 aug. 2015
    Jocuri de putere cu Rares Bogdan (Realitatea TV), 13 august 2015

    Vorbesc: Alexandru Florian (director Inst. Elie Wiesel), Liviu Rotman (profesor SNSPA), Alexandru Cautis (ziarist), Victor Neumann (istoric – prin telefon), Marius Oprea (istoric – prin telefon), Marioara Vulcanescu (fiica filosofului Mircea Vulcanescu), Tiberiu Farcas (jurnalist – prin telefon), Ion M. Ionita (jurnalist), Florin Dobrescu (fundatia Ion Gavrila-Ogoranu), Roberto Scanio (Italia).

    Apreciază

    Răspunde
  9. Pingback: FRAȚI ROMÂNI, MOBILIZARE GENERALĂ PENTRU EVENIMENTUL DE VINERI, 4 SEPTEMBRIE, ORA 12 DIN BUCUREȘTI, ÎMPOTRIVA LEGII WIESEL ANTIROMÂNEȘTI 217 DIN 2015! | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  10. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PRIVIND NECONSTITUȚIONALITATEA LEGII 217 DIN 2015 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  11. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PRIVIND NECONSTITUȚIONALITATEA LEGII 217 DIN 2015 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  12. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PE LEGEA 217 – definitivat pe 12 septembrie 2015 (completare a celui precedent) | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  13. Pingback: COMUNISMUL ESTE CREAȚIA EVREILOR SIONIȘTI (TALMUDIȘTI) CARE CONDUC FRANCMASONERIA MONDIALĂ. CINE VA PLĂTI PENTRU NENUMĂRATELE LOR CRIME ȘI FĂRĂDELEGI? – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 23 martie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTO

  14. Pingback: COMUNISMUL ESTE CREAȚIA EVREILOR SIONIȘTI (TALMUDIȘTI) CARE CONDUC FRANCMASONERIA MONDIALĂ. CINE VA PLĂTI PENTRU NENUMĂRATELE LOR CRIME ȘI FĂRĂDELEGI? – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 23 martie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTO

  15. Pingback: COMUNISMUL ESTE CREAȚIA EVREILOR SIONIȘTI (TALMUDIȘTI) CARE CONDUC FRANCMASONERIA MONDIALĂ. CINE VA PLĂTI PENTRU NENUMĂRATELE LOR CRIME ȘI FĂRĂDELEGI? – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 23 martie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTO

  16. Pingback: A APĂRUT NR.6 AL REVISTEI ON-LINE ROMÂNIA ORTODOXĂ, NUMĂR DEDICAT TUTUROR SFINȚILOR ROMÂNI | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  17. Pingback: CEREM CANONIZAREA TUTUROR SFINȚILOR MUCENICI ȘI MĂRTURISITORI DIN LAGĂRELE ȘI ÎNCHISORILE COMUNISTE – Radu Iacoboaie, 12 aprilie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Lasă un comentariu