FRAȚI ROMÂNI, DICTATURA NE IA CU SILA DREPTUL LA EXPRIMARE ȘI NOI NU ZICEM CHIAR NIMIC?!…

           Am primit pe adresa de e-mail următorul articol: ,,România – ÎNCĂ UN MARE PAS SPRE DICTATURĂ:”
 
           Politrucii din Casa Poporului ne rescriu istoria: împotriva eroilor, martirilor şi sfinţilor de sub comunism
 
           Cineva s-a vrut ironic: ieri, 24 Iunie, în ziua Naşterii Sfîntului Ioan Botezătorul, care este şi zi de întemeiere a Legiunii „Arhanghelul Mihail” (1927), Camera Deputaţilor a adoptat cu 302 voturi pentru, trei abţineri şi nici un vot contra, aşa numita „lege antilegionară”. Proiectul legislativ a trecut fără opoziţie, anul trecut, prin Senat, iar acum prin Cameră.
 
           Deşi legea cu pricina loveşte în principal în legionari şi în negaţioniştii Holocaustului, ea lezează, de fapt, ceva mult mai important: dreptul nostru al tuturor la libertatea de exprimare, un drept constituţional. Pe scurt, legea spune că despre cei care au fost fascişti (iar acum legionarii sînt asimilaţi fascişti, prin lege, nu prin vreo cercetare istorică serioasă) nu se poate scrie/vorbi decît dezaprobator, acuzator. Nu contează faptele care pot fi probate, documentele din arhive, mărturiile unor supravieţuitori, concluziile unor cercetători ai fenomenului care au fost mai aproape de „epicentrul” său din punct de vedere cronologic şi spaţial şi au avut acces, prin urmare, la resurse la prima mînă etc. Contează numai decizia politică asupra istoriei: „istoria trebuie scrisă aşa cum vrem noi”. Tipic totalitariştilor. Şi asta în guvernarea unora care au acumulat capital electoral din „lupta contra dictaturii” (lui Băsescu, nu a lor – se înţelege). 
           În aceste condiţii, va fi foarte problematic să mai aducem în discuţie numele unor mari cărturari din perioada interbelică. O vom putea face numai dacă îi vom înjura, în nici un caz pentru a le recunoaşte vreun merit sau, Doamne-fereşte, să-i elogiem şi să ni-i luăm drept repere culturale. Nae Ionescu, Ţuţea, Eliade, Cioran, Noica, Radu Gyr şi atîţia alţii ca ei sînt puşi din nou la index, ca în vremea comuniştilor. Mîndri că sîntem români, nu, Victor Ponta şi gaşca demagogică a PSD? Cu atît mai mîndri cu cît condamnăm din nou lamura acestei naţii, dar îi salvăm de la puşcărie pe toţi infractorii care populează Parlamentul.
 
           De asemenea, vom fi împiedicaţi să-i cinstim pe cei consideraţi sfinţi ai închisorilor comuniste şi care au fost legionari (ori asimilaţi legionarilor – ca membrii Frăţiei de Cruce), ori au primit eticheta de legionari în procese politice. Deci nu numai Părintele Gheorghe Calciu, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc (mari duhovnici, cărora li se roagă azi mulţi români, la mormântul cărora se fac pelerinaje masive şi care sînt veneraţi ca sfinţi) şi alţii din aceeaşi generaţie sînt astăzi puşi sub interdicţie publică. Dar nu vor mai putea fi canonizaţi nici Părintele Arsenie Boca, închis ca legionar, deşi nu a fost, sau Daniil de la Rarău (scriitorul Sandu Tudor, martirizat în temniţa Aiudului), care are şi el dosar de legionar, deşi le-a fost adversar.
 
           Cu alte cuvinte, nu se comite un singur abuz  (nu ai voie să vorbeşti decît după dictare despre o categorie de români), ci cel puţin două: dosarele politice fabricate de Securitate şi însuşite de Justiţia comunistă sînt luate drept surse demne de încredere şi folosite pentru o nouă condamnare a sfinţilor, martirilor şi eroilor noştri.
 
           Apropo, vor fi interzişi şi „criminalii de război”, categorie stabilită după sentinţele judecătoreşti din timpul comunismului. Între alţii, un mare criminal de război este filosoful, economistul şi scriitorul Mircea Vulcănescu – căruia Institutul „Elie Wiesel” a mai încercat să-i scoată statuiele din spaţiul public. Acum, Institutul respectiv (atenţie, aflat în subordinea guvernului de patrioţi al lui Ponta – „mîndri că sîntem români”) şi tovarăşii lui de drum vor avea cale liberă la dărîmat statui de genii, la şters numele de străzi care nu corespund „corectitudinii politice” exprimate azi în cel mai neruşinat, ticălos şi corupt Parlament pe care l-am avut în istorie. 
 
           În fine, să nu uităm că textul legii a fost inspirat de către Institutul „Elie Wiesel” (care, sub conducerea lui Alexandru Florian, fiu al ideologului marxist Radu Florian, şi-a făcut o misiune din a lovi în tot ce este românesc, inclusiv în Biserica Ortodoxă Română, vînînd ani la rînd eroi, martiri şi sfinţi), iar proiectul a fost depus la Parlament de către un grup de liberali, în frunte cu Crin Antonescu (o figură jalnică a politicii dîmboviţene, care numai liberal nu s-a dovedit prin tot ce a făcut ca politician) şi George Scutaru (un parlamentar aflat în ancheta DNA). Mai mult, proiectul a primit un ajutor de la vicepreşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Ciprian Nica, un turnător la Securitate dovedit, care şi-a convins colegii să voteze un amendament la lege prin care era definit legionarismul ca fascism.
            Între timp, nu a existat nici o reacţie serioasă, instituţională, din partea unor instituţii direct interesate în chestiune. Mă refer la Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, condusă de dl Octav Bjoza, care este şi secretar de stat în guvernul României exact pe problema foştilor deţinuţi politici. De asemenea, la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi pentru Memoria Exilului Românesc, al cărui director, dl Radu Preda, s-a pronunţat public, dar fără să facă demersuri instituţionale. Or actictivitatea IICCMER va fi grav perturbată, ca şi a altor institute de istorie, căci li se va impune cum să îşi facă studiile şi cercetările. Nu am observat nici vreo luare de poziţie în această privinţă dinspre mediul academic. Universitatea este prin excelenţă un spaţiu al cercetării imparţiale, al lămuririi pe cale argumentelor şi nu prin ucaz, al exprimării libere… Sau ar trebui să fie. Ce opinie au conducerile marilor noastre universităţi (Bucureşti, Cluj, Iaşi…)? Nici una? Ori deja „corectitudinea politică” s-a impus şi la noi cu desăvîrşire?
 
            Dacă mai există o brumă de conştiinţă românească la nivelul conducerii acestei ţări, aceea s-ar putea afla la un neamţ, (eretic! nota mea) anume Klaus Iohannis, care poate respinge legea de la promulgare, pe motiv de neconstituţionalitate. Dacă îi va fi retrimisă la promulgare în aceeaşi formă, ar mai putea sesiza Curtea Constituţională. Sau, dacă trece şi de preşedinte fără apelarea Curţii, Avocatul Poporului se poate sesiza din oficiu, sau poate fi sesizat şi, la rându-i, să ceară intervenţia Curţii Constituţionale. Dacă nici asta nu se va întîmpla, Dumnezeu cu mila! Poate a venit vremea pentru noi eroi, martiri şi sfinţi.
                                                                       Claudiu Târziu
                                                                         25 iunie 2015

 

Publicitate

13 gânduri despre „FRAȚI ROMÂNI, DICTATURA NE IA CU SILA DREPTUL LA EXPRIMARE ȘI NOI NU ZICEM CHIAR NIMIC?!…

 1. crestinul orthodox

  Rugaciune multa la Maica Domnului sa facem

  Caci aceasta ne a mai ramas si sabia cu doua taisuri va taia si reteza raul din radacina …
  Candva am spus ….ï
  raul trebuie taiat de la radacina dar cine sa asculte …
  Astazi fiara lucreaza cu toata puterea vrajitoreasca de inrobire a oamenilor prin semnul spurcat tagma jidovilor blestemati si va intrebati de ce toate astea
  Dar oare nu stiti ca ati luat blestemul iadului asupra voastra prin blestematele acte?
  Sau credeti daca va faceti frate cu dracu ucigal-ar Crucea veti trece puntea?
  Tinindu-l in conducerea acestei tari sub falsa infatisare de ministru agriculturii
  NU
  Va veti surpa cu tot cu acea punte pentru ca asta si vrea ucigal-ar Crucea
  Si cine a luat seama la cele spuse de Sfintii trimisi pe acest pamint
  Si nu numa pe ast pamint …
  ROMANIA ESTE CHEMATA LA APOSTOLAT
  cati aud aveasta chemare tainica dar

  Apreciază

  Răspunde
 2. crestinul orthodox

  …dar Adevarata
  Chemare tainica de a marturisi in cuvant si fapta Orthodoxia si de a lupta pentru Adevarul curat de a apara pe Cei Sfinti pentru ca si noi sa fim aparati
  Viclenia fiarei este mare pentru ca raul este intruchipat pe pamint
  Insa si sabia cu doua taisuri este pregatita ascutita pentru plivirea destelenirea acestui pamint
  CU DUMNEZEU INAINTE
  SLAVA TIE DOAMNE PENTRU TOATE
  AMIN.

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  AKRITAS said, on iunie 26, 2015 at 7:42 pm

  IATA ADEVARATA FATA A OCCIDENTULUI IUDEOMASON, A SATANISTILOR USSA. CEI CARE AU DECLARAT CU TUPEU, PE FATA, CA SINGURUL DUSMAN AL AMERICII A RAMAS BISERICA ORTODOXA :

  departamentul de Stat al SUA a pus tunurile pe România. Critici dure pentru „discriminarea romilor şi a homosexualilor”. ATAC fără precedent la adresa BOR. Petre Țuțea, pro-nazist!

  Vineri, 26 iunie 2015, 15:33
  Facebook Twitter

  Departamentul de Stat al SUA a dat publicității joi, 25 iunie, Raportul Internațional privind Respectarea Drepturilor Omului în România pentru anul 2014. Mandatat de Congresul american, Raportul funcționează ca document de informare în privința politicilor de guvernare și de asistență externe.

  În viziunea americană, printre problemele pe care le are România în ceea ce privește drepturile omului, se numără: răspândirea punctelor de vedere „antisemite, rasiste, xenofobe și naționaliste pe internet”, discriminarea „sistematică” a romilor dar și „discriminarea homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor”.

  Interesant este faptul că pentru Departamentul de Stat al SUA, care citează ONG-ul Apador-CH, romii care cer „taxe de protecție” ca să nu-ți zgârie mașina în parcare sunt „parcagii care obțin un venit găsindu-le șoferilor spații de parcare în schimbul unui bacșis”.

  În altă ordine de idei, Biserica Ortodoxă Română este instituția țintită cel mai mult de criticile departamentului de stat al SUA, în acest raport.

  BOR este acuzată că nu a retrocedat bisericile și proprietățile confiscate de comuniști către Biserica Greco-Catolică, „încalcând hotarâri judecatoresti în acest sens. De asemenea, guvernul nu a luat masuri pentru a retroceda bisericile greco-catolice confiscate de conducerea comunista dupa al Doilea Razboi Mondial”.

  BOR mai este acuzată că a cerut autorităților locale din Botoșani să îndepărteze niște umbrele în culorile steagului LGBT. „În luna septembrie, Biserica Ortodoxa a cerut autoritatilor locale din Botosani sa îndeparteze umbrelele menite sa asigure umbra la mesele asezate într-o zona de relaxare din centrul vechi al orasului. Cele 40 de umbrele în culorile curcubeului au fost considerate de preotii ortodocsi un simbol al comunitatii LGBT. Autoritatile au aprobat cererea si au îndepartat umbrelele”, scriu americanii.

  De asemenea, Biserica Ortodoxă este acuzată pentru că un monah de la Mânăstirea Petru-Vodă a făcut declarații antisemite. „În datele de 28 mai si 21 iunie, calugarul ortodox Teodot a facut declaratii antisemite în timpul unei slujbe la Mânastirea Petru-Voda si în timpul unei slujbe organizate la Ciolpani, cu ocazia sarbatoririi a 87 de ani de la înfiintarea Miscarii Legionare. Federatia Comunitatilor Evreiesti din România, Institutul Elie Wiesel si Centrul pentru Monitorizarea Antisemitismului în România (MCA România) au solicitat Bisericii Ortodoxe si autoritatilor sa ia masuri. Biserica Ortodoxa a respins acuzatiile ca membrii clerului sau promoveaza antisemitismul si a cerut superiorilor calugarului sa ia masuri împotriva acestuia. Autoritatile nu au luat nicio masura legala împotriva lui Teodot”, se arată în raportul departamentului de stat al SUA.

  Raportul face referire și la cazul romilor din Pata Rât, Cluj, care au fost relocați de autorități, Biserica Ortodoxă fiind implicată și atunci. În 2011, atunci când Consiliul Local Cluj a hotărât evacuarea romilor de pe Strada Coastei din Cluj-Napoca pentru ca terenul de 5000 metri pătrați să fie atribuit Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în vederea construirii noului sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă și al internatului instituției, ÎPS Părinte Mitropolit Andrei Andreicuț declara că ”locul nu era potrivit pentru locuințele țiganilor”.

  Documentul critică faptul că unele autorități locale au ridicat statui sau au denumit străzi după persoane din perioada interbelică. Referința la „strada Petre Țuțea” din Timișoara și statuia lui Mircea Vulcănescu din București sau declararea lui Valeriu Gafencu drept cetățean de onoare al Târgu Ocnăi. „Ocazional, unele autoritati locale si municipale au omagiat legionari, au permis construirea de monumente comemorative dedicate unor figuri istorice pro-naziste si unor negationisti ai Holocaustului si au dat numele lor unor strazi”.

  Departamentul de stat al SUA critică România și pentru „lipsa de educație sexuală adecvată vârstei în rândul adolescenților” dar și pentru „numărul mare de asolescente însarcinate”.

  În condițiile în care România se confruntă cu cea mai gravă criză a natalității din ultimii 70 de ani, SUA critică țara noastră pentru „lipsa alocarii de fonduri pentru programe de contracepție”.

  Un paragraf ciudat este acela în care unele ONG-uri, fără să fie numite, sunt citate pentru că „Ofensa adusa însemnelor statului (stema, drapelul sau imnul national) este o infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea” și atentează la libertatea de exprimare.

  Este interesant de remarcat care sunt ONG-urile pe care le citează Departamentul de Stat al SUA: Apador-CH (organizație care a refuzat să se implice în cazurile abuzurilor asupra sătenilor de la Pungești; ONG pro homosexualitate), Accept( ONG pro homosexualitate), Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice( ONG fondat de Florin Buhuceanu, președintele Accept, pro homosexualitate), Active Watch (ONG-ul lui Mircea Toma) și Centrul pentru Resurse Juridice (ONG fondat de Fundația Soros în 1998).

  Raportul integral se găsește pe pagina de internet a Ambasadei SUA de la București.

  http://m.activenews.ro/stiri-social/Departamentul-de-Stat-al-SUA-a-pus-tunurile-pe-Romania.-Critici-dure-pentru-discriminarea-romilor-si-a-homosexualilor-.-ATAC-fara-precedent-la-adresa-BOR.-Petre-Tutea-pro-nazist-118739

  ASADAR, NUMAI ATACURI MARSAVE, TICALOASE, IMPOTRIVA VALORILOR TRADITIONALE, IMPOTRIVA PATRIOTISMULUI, IMPOTRIVA ROMÂNISMULUI, IMPOTRIVA ORTODOXIEI, MAICA NEAMULUI NOSTRU, APARATORI AI FARADELEGII, AI IMORALITATII, AI SODOMITILOR….

  DUPA TOATE ACESTEA, MAI NE TREBUIE UE, USSA, „O TARA CA AFARA”…”VALORI” EUROPENE, „CIVILIZATIE” OCCIDENTALA….???

  CAT DE INDOBITOCITI SI SPALATI PE CREIER AM AJUNS, INCAT SA FIM ZI DE ZI, PROSTITI PE FATA, MINTITI PE FATA, FURATI PE FATA, IAR PROPAGANDISTII OCCIDENTALI IUDEOMASONI SA NE MINTA ZI DE ZI LA MIJLOACELE LOR DE INDOBITOCIRE IN MASA, CA NE E BINE ASA, CU…”VALORILE” LOR, CA ASTA E DRUMUL NOSTRU : FARA RESURSE, FARA ECONOMIE, FARA PADURI, FARA PAMANTUL STRAMOSESC..TOATE ACAPARATE DE STRAINI…DE CORPORATIILE OCCIDENTALE…
  PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE PENTRU INTERESUL STRAINILOR, SI IN BENEFICIUL ACELORASI CORPORATII OCCIDENTALE, ASTFEL INCAT SA NE MINTA PE FATA CA ROMÂNIA : „FUNCTIONEAZA CU TAXELE TALE”, CAND DE FAPT ROMÂNIA „FUNCTIONEAZA”, SI I SE TESE GIULGIU DE MOARTE, CU TAXE LETALE, PENTRU EA CA STAT, PENTRU NOI CA NEAM UMILIT SI OBIDIT ATITA AMAR DE ANI DE STRAINI…SCLAVI IN TARA NOASTRA LA CORPORATIILE LOR, SCLAVI LA EI IN OCCIDENTIL NELEGIUIT, LA ACELEASI CORPORATII… FARA EDUCATIE, FARA SANATATE…FARA SUFLET, FARA OMENIE…..SI SA NU AVEM NICI O REACTIE…???

  SURSA: RUSINE OCTAV BJOZA! Cere cu fermitate condamnarea comunismului alaturi de … legionarism, Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 26, 2015

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s