SFINȚILOR MUCENICI ȘI MĂRTURISITORI DIN ÎNCHISORI, RUGAȚI-VĂ PENTRU UNITATEA NOASTRĂ ÎN SLUJBA CRUCII ȘI A NEAMULUI ROMÂNESC!

images   images

          Frați ortodocși din România și de pretutindeni, reluăm și acum apelul la UNITATE pentru ca noi să părăsim această stare morbidă de amorțire duhovnicească sau adormire și să ne strângem cu toții rândurile în comunitățile din care facem fiecare parte, în contextul tot mai vizibil al unui atac concertat împotriva ortodoxiei și valorilor creștine.
          FRĂȚIA ORTODOXĂ UNITATEA din București s-a înființat cu gândul de a ne uni cât mai mulți frați și surori întru Hristos spărgând blestemul dezbinării dintre români despre care vorbesc unii istorici. Și dacă ierarhii, preoții și monahii noștri ortodocși nu iau atitudine în societate, este de datoria noastră să ne împotrivim și să ne unim eforturile în lupta pentru apărarea Adevărului și valorilor creștine.
          Unitatea între creștinii ortodocși o dă numai harul lui Dumnezeu iar harul se atrage îndeosebi prin Rugăciunea lui Iisus sau Rugăciunea inimii. Practicând mai des această rugăciunii a inimii, dobândim smerenia și alte daruri, împlinim voia lui Dumnezeu și păzim poruncile Lui cu ajutorul harului primit.


          Unitatea dintre noi trebuie să aibă la temelie credința, nădejdea, dar mai ales dragostea. Așa cum în Sfânta Evanghelie scrie: ,,Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20) ,,Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.” (Ioan 13:35) Cum spunea și Sfântul Siluan în cartea ,,Între iadul deznădejdii și iadul smereniei”, harul lui Dumnezeu se dă prin iubirea de frați. Iar starețul Evsevie sublinia: ,,În unire, în unire, în unire și în dragoste”. (Familia Ortodoxă, nr.7 din iulie 2015)
          Dar după cum vedeți fraților, a fi creștin cu adevărat mai ales în zilele noastre nu este deloc ușor. A fi creștin adevărat înseamnă mai cu seamă a face voia lui Dumnezeu împlinind poruncile Lui. Iar una dintre poruncile esențiale este chiar iubirea aproapelui nostru, din care decurge iubirea de neam și iubirea de țară. Numai iubind pe semenii noștri noi dovedim că Îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu, Creatorul nostru și al întregii lumi văzute și nevăzute.
          E adevărat că rugăciunea este mama faptelor bune iar rugăciunile pentru frații și semenii noștri ne sunt de mare folos mântuirii și sunt bineplăcute înaintea lui Dumnezeu. Dar rugăciunea nu ajunge. Mai trebuiesc și multe alte fapte bune, cum ar fi milostenia față de cei aflați în nevoi sau încercări, ajutorul concret oferit în mod dezinteresat celor din jur în numele lui Dumnezeu. Acestea constituie în sine o mică jertfă din partea noastră și poate cea mai clară dovadă a dragostei față de Hristos Dumnezeu. Așadar, poate oare cineva să dobândească mântuirea fără a avea credință, nădejde, dar mai ales dragoste?…

           ,,Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască? (…) dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. (…) Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?” (din Epistola Sobornicească a Sfântului Apostol Iacov, 2: 14-20) și ,,Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri; Iar de cel ce se leapădă de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10: 32-33) ,,Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții îngeri.” (Marcu 8:38)

          Facem precizarea că Frăția Ortodoxă Unitatea și-a ales de la bun început ca patroni spirituali pe Sfinții Mucenici și Mărturisitori din închisorile comuniste și nu numai, care au împlinit porunca iubirii față de aproapele lor, slujind lui Hristos și neamului românesc. Jertfa lor sfântă a rodit în sufletele noastre și ne întărește mereu în credință pentru a mărturisi și noi adevărul cu putere în faptă și cuvânt.
          În fața atacurilor diverse pe toate planurile ale dușmanilor lui Hristos, care preaslăvesc omul, rațiunea și voința omenească, care prin curentul umanismului așează în centru omul în locul lui Dumnezeu și înlocuiesc iubirea aproapelui cu iubirea de sine (slava deșartă) iar iubirea față de Dumnezeu cu tot soiul de idoli moderni sau dumnezei mincinoși, avem nevoie mai mult ca oricând de ajutorul Maicii Domnului și al tuturor sfinților.
          Prin urmare, să ne rugăm în fiecare zi și la sfinții români din închisori pentru a cere ajutorul lor, întărire în credință, puterea de a mărturisi cu curaj Adevărul și nu în ultimul rând pentru UNITATEA NOASTRĂ ÎN SLUJBA CRUCII ȘI A NEAMULUI ROMÂNESC.

          Să ne rugăm fraților mai mult pentru că mare este puterea rugăciunii:

          ,,… Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mărturisitori, care în temniţă, Golgota neamului românesc aţi suit! O, Sfinţilor Mărturisitori, cei ce în temniţă chinuri de multe feluri aţi răbdat şi pentru Învierea neamului românesc moarte mucenicească cu vitejie aţi primit, îndrăznire având către Hristos Dumnezeu, faceţi rugăciune ca să ne izbăvim de toată înşelăciunea diavolească şi credinţa ortodoxă cu bărbăţie să mărturisim, ca mântuindu-ne, pururea să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia! (…) Ca cei ce bine v-aţi săvârsit pentru Învierea neamului românesc, iar acum cu îngerii şi cu arhanghelii vă veseliţi în lumina cea neînserată a Împărăţiei cereşti, vă rugăm să nu încetaţi să mijlociţi la Preaputernicul Dumnezeu ca să ne dea iertare de păcate şi să ne păzească pe noi şi Sfântă Biserica Sa de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de necredinţă şi de războiul cel dintre noi.
           Povăţuiţi-ne pururea pe calea mântuirii, a răbdării şi a dragostei, ca neclintiţi şi uniţi să rămânem până la sfârșitul vieţii întru credinţa cea adevărată. Așa, Sfinţilor Mărturisitori, care în strâmtorările şi necazurile din viaţa voastră pământească aţi cerut ajutorul Puterilor cereşti, rugămu-vă pe voi noi nevrednicii, ca să primiţi în acest ceas rugăciunile noastre şi să ne acoperiţi de smintelile veacului acestuia şi de răutăţile celor potrivnici, ca şi noi pe calea cea strâmtă şi cu chinuri neînfricaţi să mărturisim Evanghelia lui Hristos, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea neamului românesc.” (din Acatistul sfinților români din închisori)

          FRAȚILOR ÎNTRU HRISTOS, VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI ÎN FIECARE ZI LA ORA 20.30 CA SĂ CITIM ÎN ACELAȘI TIMP ACATISTUL SFINȚILOR ROMÂNI DIN ÎNCHISORI. Dacă nu-l aveți, vi-l putem trimite. Iar la ora 21 cine dorește, poate să facă împreună cu noi ACATISTUL SFÂNTULUI ACOPERĂMÂNT AL MAICII DOMNULUI. Să ne ajute bunul Dumnezeu în această lucrare. Amin.

                                                       FRĂȚIA ORTODOXĂ UNITATEA
                                                               București, 18 octombrie 2015

16 gânduri despre „SFINȚILOR MUCENICI ȘI MĂRTURISITORI DIN ÎNCHISORI, RUGAȚI-VĂ PENTRU UNITATEA NOASTRĂ ÎN SLUJBA CRUCII ȘI A NEAMULUI ROMÂNESC!

  1. Pingback: BLOGUL ORTODOX UNITATEA | FACEBOOK.COM/UNITATEA.ROMANILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s