UN NOU ATAC LA MIȘCAREA LEGIONARĂ: ,,ISTORICUL” MIRCEA IONESCU-QUINTUS, LA REALITATEA TV… – Radu Iacoboaie, 19 martie 2015

index   index

          Cu ceva vreme în urmă, îmi aduc aminte că am reprodus la începutul unui volum un scurt pasaj dintr-un interviu al liberalului Mircea Ionescu-Quintus (fost președinte al PNL), în care domnia sa afirma că aproximativ 80% dintre studenții de pe atunci erau legionari (de fapt, activau în Frățiile de Cruce sau simpatizau cu Mișcarea Legionară).
          Iată că foarte recent, în emisiunea Jocuri de putere, moderată de Bogdan Rareș la Realitatea TV, din 18 martie 2015, dl. Quintus (mason ca și Crin Antonescu, Nicolae Manolescu – vezi https://www.mail-archive.com/romanian_misogyny@yahoogroups.com/msg00327.html) împlinind 98 de ani, vine și completează ceea ce a spus atunci, simțind nevoia s-o facă, afirmând că de fapt a fost bun prieten cu I. G. Duca, prim-ministrul liberal asasinat de un legionar și doi complici și susținând cât de nocivă a fost pentru poporul român Mișcarea Legionară… Ba, a mai precizat, ca să fie mai credibil, că a fost și amenințat cu moartea… Caz de manipulare prin generalizare forțată și premeditată. Nu poți incrimina o mișcare națională pentru infracțiunea comisă de un membru al acesteia. Dar critica adusă vehement legionarilor în ansamblu este o dovadă în plus a apartenenței sale la masonerie. Și s-a adus la cunoștința opiniei publice la TV la o oră de audiență maximă pentru a avea un impact cât mai mare. Nu întâmplător și comuniștii aveau aceeași părere despre Mișcarea Legionară (o rezistență creștină și națională anticomunistă).
          Ceea ce a uitat să mai spună venerabilul liberal este faptul extrem de important că acei legionari care au comis crima respectivă din proprie inițiativă, fără acordul conducerii Mișcării Legionare și nerespectând regulamentul acesteia, pe un fond puternic emotiv prilejuit de dizolvarea abuzivă și nedemocratică a partidelor în care erau legionari (excluderea efectivă de a participa la alegeri!), arestarea a peste 11 000 de legionari, torturarea, uciderea unora dintre ei prin ordinele masonului I. G. Duca (folosit în fapt de către regele Carol al II-lea, mason de grad 32), uită să mai spună că s-au predat singuri și au fost torturați și uciși la rândul lor.
          Liberalul Mircea Ionescu-Quintus nu este la primul atac față de Mișcarea Legionară. Unul precedent a fost în august 2012, într-un interviu dat cotidianului Adevărul (cel care se pronunță pentru scoaterea Religiei din școli, care face zilnic reclamă mai ales online ,,educației sexuale” sau sexologiei etc). Puteți vedea interviul aici: http://www.apologeticum.ro/2012/08/mircea-ionescu-quintus-personaj-simbol-al-liberalilor-din-romania-ataca-miscarea-legionara-singura-forta-anti-politica-ce-ne-a-scos-de-sub-jugul-sionist/

         Este foarte important de precizat faptul că acest atac perfid la televiziune la o emisiune urmărită de mulți români, vine acum într-un CONTEXT bine definit. În plan legislativ, se fac presiuni mari externe și interne (la ordinul evreilor sioniști) și se încearcă din nou trecerea unei legi antilegionare (sprijinită de la început de liberalul Crin Antonescu), prin care Mișcarea Legionară să fie catalogată drept fascistă și să se interzică astfel în România orice simboluri ale acesteia, atentându-se grav astfel chiar la memoria sfinților români din închisorile comuniste, dintre care mulți au fost legionari sau simpatizanți ai acestei mișcări naționaliste în spirit creștin. Observăm că interesul promovării acestei legi îl și neocomuniștii (mulți din PSD) dar și evreii sioniști grupați în jurul lui Elie Wiesel, cel care face jocul miliardarului evreu George Soroș…

         Pentru mine constituirea acelei Uniuni Social-Liberale este un non-sens la nivel doctrinar dar n-a fost o surpriză. PSD și PC care păstrează multe reminiscențe din fostul PCR, își au strămoșii îndepărtați în rândul liberalilor (roșii, cum îi numea și îi critica Mihai Eminescu). Brătienii sunt cei care l-au adus în țară pe prințul Carol I și l-au făcut rege, având și ei partea lor. 

         Iată că acum la distanță de 148 de ani, tot ei l-au propulsat pe fostul președinte PNL, Klaus Werner Iohannis în funcția supremă de președinte al României. Tot de etnie germană și tot mason, cu legături evidente cu masoneria germană.

         Cum se explică aceste legături strânse dintre masoneria capitalistă românească și cea germană? Prin puterea dobândită în țările lor. Cum primele 7 districte ca importanță sunt în SUA, al 8-lea este în Germania iar următorul este în România!…

         Ceea ce se petrece de faptr acum în politica românească este o predare de ștafetă. Masoneria comunistă este obligată să dea mai mulți pași înapoi. Pentru că România este stat membru al UE și NATO. Probabil că de aceea au și fost întărite cele două instituții care au dat rezultate foarte bune în ultima vreme: DNA și ANI. Ar fi de dorit ca acestea să fie totuși total independente de factorul politic…
Recomandăm domnului Quintus și celorlalți liberali care îi împărtășesc aceste convingeri, să cerceteze mai profund istoria și desigur fără părtinire, pentru faptul că Duca era prim-ministru liberal:
        ,,CRONOLOGIA ABUZURILOR ŞI CRIMELOR GUVERNULUI LIBERAL I. Gh. DUCA

15 Noiembrie 1933: Căderea guvernului Vaida si venirea la putere a guvernului liberal sub conducerea lui I.G. Duca – cu Nicolae Titulescu la externe, având ca misiune, nimicirea Miscării Legionare. Dizolvarea parlamentului si fixarea noilor alegeri pentru 20 Decembrie. Miscarea Legionară intră în campania electorala cu mare avânt, având liste in 66 de judeţe. Mare curent pentru Legiune.

20 Noiembrie 1933: Ziarul „Calendarul” este suspendat pe timp de 12 zile pentru un articol împotriva camarilei (Lupeasca). Intră în lupta pentru susţinerea Legiunii, ziarul „Cuvântul” condus de Prof. Nae Ionescu.

·22 Noiembrie 1933: Studentul legionar Virgil Teodorescu este împuscat de poliţie la Constanţa, în timp ce lipea afise electorale. Este primul legionar căzut în lupte (cea dintâi jertfă a Legiunii).

28 Noiembrie 1933: Este asasinat la Iasi legionarul Niţă Constantin.

4 Decembrie 1933: Căpitanul Corneliu Z. Codreanu dă o circulară prin care înfierează prigoana dezlănţuită de guvernul liberal si arată ca autori-asasini si schingiuitori ai legionarilor pe: I.G. DUCA, Nicolae Titulescu, Victor Iamandi, Inculeţ, Victor Antonescu, Valer Roman, gen. Dumitrescu, com. jandarmilor si Eugen Cristescu, directorul general al Siguranţei. Circulara a fost publicata si in ziarul „Cuvantul” din 24 Decembrie 1933 sub titlul: „Un cuvânt în chestiunea Gărzii de Fier”.

10 Decembrie 1933: A treia dizolvare a Gărzii de Fier. Guvernul liberal al lui I. G. Duca dizolvă Garda de Fier, pentru a o împiedica să participe la alegeri, deoarece curentul în mase devenise foarte puternic. Peste 20.000 de legionari sunt arestaţi in noaptea de 9 spre 10 Decembrie 1933. Legionarii sunt scosi în afara legii, schingiuiţi si aruncaţi în temniţe. Căpitanul Corneliu Z. Codreanu, urmărit pentru a fi ucis, nu este găsit. Toate publicaţiile legionare sunt suprimate, sediile devastate si închise.

12 Decembrie 1933: Este asasinat legionarul Bălăianu Nicolae, plugar, Vlasca.

12 Decembrie 1933: Este asasinat legionarul Toader Toma, croitor, Tecuci.

29/30 Decembrie 1933: Eliberat din închisoarea Jilava în ziua de 29 Decembrie, Comandantul Legionar Sterie Ciumetti, este asasinat miseleste de poliţie in noaptea de 29/30 Dec., iar cadavrul său aruncat în lacul Fundeni (lângă Ostrov), de la marginea Bucurestiului.

29/30 Decembrie 1933: Pe peronul gării Sinaia, este împuşcat prim-ministrul liberal-criminal I.G. Duca, care a ordonat prigoana sălbatică împotriva Gărzii de Fier si asasinatele pomenite mai sus.

30 Decembrie 1933: Este asasinat legionarul Gheorghe Bujgoli, colonist Dobrogea.

12 Ianuarie 1934: este asasinat legionarul Negrea Gheorghe, plugar din Fardea, Severin.”

(Vezi: „Cronologie Legionară”, Colecţia „Omul Nou”, 1953).
       Pentru mai multe detalii importante, vă rugăm consultarea măcar a câteva link-uri și volume:

http://www.hetel.ro/index.php/2012/02/5201/ (Adevărații autori ai asasinării lui I. G. Duca)

http://www.buciumul.ro/2013/12/29/adevarul-despre-moartea-lui-i-gh-duca-de-ce-a-fost-asasinat-primul-ministru-liberal-cum-au-calcat-legea-in-picioare-tocmai-cei-ce-aveau-indatorirea-s-o-apere/

http://www.zelea-codreanu.com/Carti/Virgil_Ionescu-Memorii_Legionare/Asasinarea_lui_Duca_si_procesul.htm

https://raduiacoboaie.wordpress.com/wp-content/uploads/2014/08/antologie-vol-24.pdf (antologia ,,JERTFA TINERETULUI NAȚIONALIST DIN PERIOADA INTERBELICĂ”, Radu Iacoboaie)

8 gânduri despre „UN NOU ATAC LA MIȘCAREA LEGIONARĂ: ,,ISTORICUL” MIRCEA IONESCU-QUINTUS, LA REALITATEA TV… – Radu Iacoboaie, 19 martie 2015

    1. Radu Iacoboaie Autor post

      CÂTEVA COMENTARII PE BLOGUL SACCSIV:

      Lupul pus in fruntea IICCMER said, on martie 19, 2015 at 1:21 pm

      Incultul Radu Preda declara: Trebuie spus că legionarismul rămâne un capitol dramatic al istoriei noastre. Când văd imaginile epocii, cu preoții care mărșăluiesc în fruntea manifestanților folosind salutul nazist, mi se face scârbă efectiv.

      http://activenews.ro/interviu-cu-radu-preda-presedinte-executiv-iiccmer-despre-proiectul-legii-care-condamna-miscarea-legionara-nu-putem-fi-extremisti-in-raport-cu-extremele_1891374.html

      geo said, on martie 19, 2015 at 3:52 pm

      Daca i se face scirba la vederea patriotilor ce reactie ii provoaca astia?

      https://www.google.ro/search?q=parada+homosexualilor&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=T9QKVfOsEcWhyAO6toCIDw&ved=0CAgQ_AUoAg&biw=1280&bih=871

      Emotii erotice??? Doamne, ce jigodii au ajuns sa ne conduca destinele…sa ne rugam pentru ei, sa revina la calea cea dreapta…

      mircea.v said, on martie 19, 2015 at 5:51 pm

      Trebuie spus ca Petre Tutea a scris: “legionarismul este cea mai frumoasa aventura a poporului roman”. Sau, ca sa semene cu afirmatia lui nea gigel asta, “legionarismul ramane cel mai frumos capitol a istoriei noastre”.

      Cine-i Radu Preda, si cine e Petre Tutea….

      geo said, on martie 19, 2015 at 2:17 pm

      http://www.marturisitorii.ro/2014/03/19/testamentul-olograf-al-lui-virgil-maxim-catre-fiica-sa-tatiana-sa-nu-intreprinzi-nimic-fara-rugaciune-si-sfanta-cruce-audio-vocea-marelui-marturisitor-in-ultimul-an-de-viata-4-decembrie-1922/

      http://www.miscarea.net/1-vmaxim.htm

      https://archive.org/details/virgil-maxim-imn-pentru-crucea-purtata

      Apreciază

      Răspunde
  1. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PRIVIND NECONSTITUȚIONALITATEA LEGII 217 DIN 2015 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  2. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PE LEGEA 217 – definitivat pe 12 septembrie 2015 (completare a celui precedent) | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  3. Pingback: TINERII ÎNVAȚĂ ÎN ȘCOALĂ O ISTORIE CU TOTUL FALSĂ DESPRE LEGIONARI ȘI ALTELE (ADEVĂRATA CAUZĂ A MORȚII LUI MIHAI EMINESCU)… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 29 noiembrie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Lasă un comentariu