PĂRINTELE ARSENIE BOCA ȘI MĂICUȚELE DIN MĂNĂSTIREA DIVEEVO DIN RUSIA…

          Frați ortodocși, așa cum știm a existat o corespondență între părintele Arsenie Boca și măicuțele de la Mănăstirea Diveevo din Rusia dar și o legătură duhovnicească strânsă cu Sfântul Serafim de Sarov…

          Vizionând aceste filmulețe de mai jos, am remarcat îndeosebi asemănarea dintre Sfânta Maria Ivanovna din această sfântă mănăstire (nebună pentru Hristos ca și înaintașele sale Sf. Pelaghia și Sf. Pasa sau Parascheva) și părintele nostru Arsenie Boca… Ea s-a nevoit a treia după trecerea la cele veșnice a Sfântului Serafim de Sarov, a avut daruri minunate (chiar și vindecare de boli) ca și părintele Arsenie Boca, și tot în perioade de CRUNTĂ PRIGOANĂ A COMUNISMULUI… Apare în al treilea filmuleț de mai jos spre sfârșit… IATĂ CUM LEPĂDAREA DE SINE CONDUCE LA PRIMIREA UNOR DARURI DUHOVNICEȘTI MINUNATE, APRECIATE NUMAI DE CREȘTINII ADEVĂRAȚI… 

   VIZIONARE CU MULT FOLOS DUHOVNICESC! SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

             MULȚUMIM DOAMNEI ,,LORENA” PENTRU ACESTE DARURI DE MAI SUS…

 

                                                      UN LINK IMPORTANT:

http://www.fundatiaarsenieboca.ro/Evenimente/pelerinaj-in-rusia-20-27-iulie-2012.html

 

  DESPRE EPISCOPUL UNILAS (VULFILA):

DSC04777       DSC04776 DSC04779

Publicitate

40 de gânduri despre „PĂRINTELE ARSENIE BOCA ȘI MĂICUȚELE DIN MĂNĂSTIREA DIVEEVO DIN RUSIA…

  1. Radu Iacoboaie Autor post

   ULTIMELE ARTICOLE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA (în ordinea descrescătoare a numărului de comentarii) ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ ÎN TOTAL PESTE 4185 DE COMENTARII!…

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/27/parerea-mea-despre-parintele-arsenie-boca-parintele-arsenie-boca-despre-yoga-intr-o-pictura-din-biserica-draganescu/#comment-265998 (1012! COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/21/de-ce-mass-media-anti-ortodoxa-cere-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/ (691 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063 (624 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/06/05/foto-de-ce-l-a-pictat-parintele-arsenie-boca-pe-ereticul-ulfila-in-biserica-draganescu-sau-nu-era-eretic/ (611 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/28/foto-de-ce-a-pictat-parintele-arsenie-boca-biserca-ortodoxa-si-erezia-catolica-in-acelasi-semicerc-de-raze-la-biserica-draganescu/ (553 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/ (499 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/27/un-marturisitor-parintele-antim-de-la-sihastria-actualmente-vietuitor-al-manastirii-bistrita-cum-s-a-opus-catolicilor-adusi-de-viitorul-patriarh-daniel-ce-invata-despre-cipuri-despre-vremurile-a/ (195 COMENTARII)

   Apreciază

   Răspunde
   1. Radu Iacoboaie Autor post

    EXISTĂ DOUĂ VARIANTE PENTRU A INTERPRETA CORECT ÎN DUHUL ADEVĂRULUI…

    1 – Părintele Arsenie Boca a scris greșit numele episcopului UNILA, pentru că în ,,Istoria Sfântului Ioan Gură de Aur”, de Louis Guerin din 1864 sau dintr-o altă ediție, a fost indus în eroare de celălalt nume (VULFILA) care apare acolo în parantează la Unila;

    2 – Părintele a pictat un preot în manieră PROFETICĂ, pentru a arăta că mai târziu când se vor uni catolicii cu ortodocșii și cu celelalte culte, vor sluji în altare preoți ,,ortodocși” înregimentați în masonerie și ecumeniști (vedeți dedesubt și podeaua care poate sugera viitorul templu masonic în incinta Bisericii). Tocmai de aceea l-a pictat pe ULFILA, arian, pentru a arăta că preoți arieni (masoni) vor sluji laolaltă cu cei ortodocși… De aceea reprezentarea lui este mai întunecată (la față)… De aceea nu este scris în dreptul lui ,,sfânt”… De aceea apar și doi preoți acolo stând cu spatele, posibil și ei francmasoni…

    FOTO: De ce l-a pictat parintele ARSENIE BOCA pe ereticul ULFILA in biserica DRAGANESCU? Sau nu era eretic?

    Posted in Arsenie Boca by saccsiv on iunie 5, 2015

    Apreciază

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  ,,Dar, întrucît o mare parte din sfinţi şi cuvioşi au rămas necunoscuţi, nefiind trecuţi în vechile sinaxare şi martirologii creştine, Biserica Ortodoxă a rînduit ca o dată pe an, prima Duminică după Rusalii să fie închinată în cinstea tuturor sfinţilor, cunoscuţi şi necunoscuţi, de la Hristos pînă astăzi. Această cinstire comună a tuturor sfinţilor o săvîrşim în Duminica de astăzi, denumită „Duminica Tuturor Sfinţilor”. Între aceştia, se cinstesc mai multe sute de sfinţi şi cuvioşi români, cei mai mulţi necunoscuţi.”

  DIN PREDICA PĂRINTELUI ILIE CLEOPA – http://paginiortodoxe2.tripod.com/predici_cleopa_duminici/dumin01rusalii_tuturor_sfintilor.html

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  Predică la Duminica întâia după Rusalii, a Tuturor Sfinţilor

  Duminica aceasta e rânduită să amintească pe toţi sfinţii cunoscuţi şi necunoscuţi, câţi au existat în istorie. Sfânta Biserică ne pune înainte, cu acest prilej, un text din Sfânta Evanghelie după Matei, care vorbeşte despre datoria de a ne mărturisi credinţa, aşa cum sfinţii, mai ales martirii şi mărturisitorii, au murit pentru această mărturisire, iar ceilalţi s-au sfinţit trăind adevărurile de credinţă din tot sufletul, din tot cugetul, în smerenie, în dragoste, în slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor.

  · Duminica Tuturor Sfinţilor – textul Evangheliei

  „Zis-a Domnul: Pe cel ce Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri, iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor. Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri… Cel ce iubeşte pe tatăsau pe mamă mai mult decât pe Mine, acela nu este vrednic de Mine. Cel ce iubeşte pe fiu sau pe fiicămai mult decât pe Mine, acela nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea să-Mi urmeze Mie, acela nu este vrednic de Mine” (Matei 10,32-38).

  Apostolii care au auzit aceste sentinţe, după cum vedeţi categorice şi severe şi, să recunoaştem, greu de înţeles şi de pus în practică, nedumeriţi l-au pus pe Petru să-L întrebe pe Mântuitorul: „Doamne, iată noi am lăsat toate şi ţi-am urmat Ţie. Ce va fi cu noi?” Mântuitorul i-a consolat: „Adevărat vă grăiesc vouă că, la naşterea a doua a făpturii, când Fiul Omului va şedea pe scaunul slavei Sale, atunci şi voi, cei ce Mi-aţi urmat Mie, veţi şedea pe douăsprezece scaune judecând cele douăsprezece seminţii ale lui Israel”‘ (Matei 19, 27-28).
  După ce i-a răspuns aceasta lui Petru, a mai adăugat însă ceva şi pentru toţi ceilalţi, un cuvânt care se adresa tuturor oamenilor, nu numai apostolilor: „Şi tot cel ce a lăsat case, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mama, sau soţie, sau copii, sau ţarine pentru numele Meu, va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică” (Matei 19, 29) După ce a spus acestea, a făcut o încheiere cam ciudată şi neaşteptată, faţă de speranţele pe care li le dăduse „însă mulţi din cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă, întâi” (19,30).
  Acum, după ce am auzit întregul text al Evangheliei, alcătuit din pericope disparate în Evanghelia lui Matei, dar rânduite anume aşa, ca să se potrivească amintirii şi înţelegerii de către noi a sacrificiilor şi recompenselor sfinţilor, ne dăm seama că într-adevăr, textul cere explicaţii cu privire la câteva din sentinţele rostite de Mântuitorul în convingerea Sa cu ucenicii. Cum adică: să nu iubeşti pe tata şi pe mama? Cum adică: cei dintâi să fie pe urmă şi cei de pe urmă să fie întâi? Printre multele cuvinte enigmatice ale Mântuitorului, şi acestea par anume adunate la un loc, să ne pună la încercare capacitatea de cuprindere şi de tâlcuire.
  Pentru a reuşi acest lucru, va trebui să le lăsăm deocamdată deoparte şi să revenim la semnificaţia Sărbătorii Tuturor Sfinţilor. Să ne aducem aminte că Biserica ne-a pus în faţă, înainte de orice, textul despre necesitatea mărturisirii lui Iisus în faţa oamenilor, deci despre necesitatea de a face o declaraţie formală de credinţă.
  Ce nseamnă mărturisirea credinţei? Ce înseamnă a mărturisi pe Iisus în faţa oamenir? Aici răspunsul e mai simplu: înseamnă a recunoaşte în Dumnezeu pe creatorul universului şi al oamenilor, înseamnă a-L recunoaşte pe lisus Hristos drept Fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu. Înseamnă, prin urmare, a intra într-o ordine de gândire religioasă. Înseamnă a nu ne consideră autonomi, ci dependenţi de Dumnezeu, atât cu privire la începutul, cât şi la sfârşitul nostru.
  A-L mărturisi pe Dumnezeu şi pe Iisus Hristos înseamnă a mărturisi filiaţia noastră divină. Înseamnă a mărturisi că suntem creaţi de Dumnezeu şi că trăim şi existăm în această ordine, în această rânduială divină. Înseamnă a recunoaşte că nu suntem autonomi, aşa cum nu putem fi autonomi faţă de tatăl nostru cel pământesc.
  Putem noi să ne lepădăm de propria noastră naştere? De propriii noştri părinţi? Nu putem. Nu putem fi autonomi faţă de ei. Putem fi autonomi faţă de multe alte lucruri. Putem fi creatori de artă, de cultură, de filosofie, de orice. Aici avem toată autonomia şi, în sens larg, toată libertatea. Dar noi cei credincioşi nu putem fi autonomi faţă de părinţii noştri de pe pământ şi, cu deosebire, nici faţă de Părintele nostru cel ceresc. Depindem de El, trebuie să-L mărturisim, să-L recunoaştem. Şi odată cu El şi pe Fiul Său, Iisus Hristos, şi pe Duhul Sfânt.
  La aceasta ne cheamă de fapt cuvântul Evangheliei: să ne mărturisim dependenţa de Dumnezeul cel ceresc şi de Fiul Său, Iisus Hristos, pe care îl acceptăm ca Mântuitor şi stea polară care ne orientează spre împărăţia Cerurilor, prin Duhul Sfânt. Fără această dependenţă, recunoaştere şi acceptare, nu putem fi creştini.
  Cum trebuie să ne mărturisim credinţa? În trei feluri. În primul rând mărturisind credinţa în Dumnezeu sub chipul Treimii, prin Simbolul credinţei. În taina sufletului nostru şi în comunitate, aşa cum facem, de pildă, în biserică, în timpul slujbei Sfintei Liturghii, când îl recităm în comun: ” Cred într-unul Dumnezeu… Şi într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu… şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţa făcătorul”.
  Prin Simbolul credinţei facem o declaraţie de credinţă, şi nu numai o declaraţie, ci şi o mărturisire de credinţă. Dăm mărturie despre Dumnezeu „în Treime”, despre credinţa noastră în Dumnezcu-Stapanitorul. Creatorul, Proniatorul, adică Cel care are grijă de noi şi de lumea creată de El şi, desigur, şi de Dumnezeu-Judecatorul. Îi recunoaştem acest drept de a ne judeca, după criteriile legilor morale pe care ni le-a predat Mântuitorul, şi ni le-au codificat Evanghclistii, ceilalţi autori ai Sfintei Scripturi şi Sfinţii Părinţi în Sinoadele ecumenice.
  Dăm apoi mărturie despre Dumnezeu în familia noastră. Toţi avem o familie. Suntem datori să dăm mărturie despre Dumnezeu celor care ne-au adus pe noi pe lume, şi fraţilor noştri, şi celor pe care îi aducem noi în lume, şi pe care îi aducem numai pentru ă Dumnezeu le dă viaţă, nu pentru că noi le dăm viaţa, căci viaţa vine numai de la Dumnezeu. În familie, aşadar, dăm a doua mărturie despre Dumnezeu-Tatăl, despre Iisus Hristos şi despre Sfântul Duh. A treia mărturie o dăm, cum spune chiar textul Evangheliei, în faţa oamenilor, adică unul faţă de altul, în public, nu numai privat nu numai în ascuns, adică nu numai ca pe o declaraţie de credinţa personală, făcută în faţa propriei noastre conştiinţe, ci ca pe o declaraţie publică, făcută în faţa celorlalţi.
  (sursa: http://www.crestinortodox.ro)

  https://www.monitorulsv.ro/Religie/2015-06-06/Predica-la-Duminica-intaia-dupa-Rusalii-a-Tuturor-Sfintilor

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  COMENTARIU AL UNUI FRATE PE BLOGUL SACCSIV LA ARTICOLUL FOTO: De ce l-a pictat parintele ARSENIE BOCA pe ereticul ULFILA in biserica DRAGANESCU? Sau nu era eretic?

  mircea.v said, on iunie 7, 2015 at 10:12 am
  pr. nicolae

  un exemplu de elucubratie, din cartea: “Din Invataturile Parintelui Arsenie Boca: Omul, zidire de mare pret“, Ed. Credinta Stramoseasca, ed. III-a, 2009 (pp.194-197)

  “Ce sunt Sfintii?

  Astazi Biserica Ortodoxa ii pomeneste pe toti sfintii: trecuti, prezenti si viitori. Aceasta zi e inchinata si Sfintilor ce vor avea sa vina pana la sfarsitul veacurilor.
  Cine sunt sfintii? Sunt oameni ca si noi, numai ca acestia au pus iubirea de Dumnezeu mai presus decat iubirea de tata, de mama, de fiu, decat iubirea de patrie, decat iubirea de pamant, decat iubirea de lumea aceasta. Sfintii, prin urmare, sunt oameni care au urmat intocmai pe Iisus, iubindu-L pe El mai presus decat acestea din viata asta […]
  Si multi Il urmeaza pe Iisus pana la muntele Fericirilor, dar foarte putini Il urmeaza pana la Golgota, pana pe Cruce. Pana sub Cruce a strabatut numai iubirea Maicii Sale si a ucenicului iubirii.
  Acum stiti ce-s sfintii – eroii iubirii divine!
  Am avut o vreme din viata mea – caci si viata mea se aseamana cu a tuturor oamenilor – in care imi era rusine sa pomenesc de “iubire”, pentru ca nu stiam de iubirea divina, ci stiam numai ce stiu oamenii sa iubeasca: parinti, sotii, copii, casa, avutie; iar altii se intrec sa iubeasca pacatele, marirea desarta, stralucirea, luxul. Si pentru aceasta imi era oarecum rusine sa pomenesc numele “iubire”.
  Orice altfel de iubire este pacat, afara de iubirea divina – adica de Dumnezeu si de iubirea de oameni, pornind de la Dumnezeu.
  Daca Il iubesti pe Dumnezeu si din cauza Lui ii iubesti pe oameni, atunci te sfintesti. Daca iubesti pacatele, te pacatosesti, ajungi sa te indracesti.
  Puneti acestea doua: iubirea de Dumnezeu si iubirea de pacat, ca doua capete de scara pe care se suie si coboara oamenii. Bagati de seama, aceste doua capete va imbie acum cu gandul de a va sui de la iubirea de pacate la iubirea de Dumnezeu. Ca mai mult va inflori viata ta daca vei fi un erou al iubirii divine si nu o victima a iubirii pacatoase. Toti acestia care au stralucit sunt norul de martori de care pemeneste Sfantul Apostol Pavel. Acest nor de martori a fost adus de Sfantul Apostol Pavel indemnare ca: „avand atata nor de martori pus imprejurul nostru, sa lepadam de pe noi toata povara si pacatele ce ne impresoara atat de lesne, si cu rabdare sa ducem lupta ce ne sta inainte, avand privirile atintite la Iisus, incepatorul si implinitorul credintei” (Evrei 12, 1-2).
  Caci n-ai a te lupta cu Evanghelia, ci cu pacatele tale, cu gaurile din tine. Aceasta e lupta care ne sta inainte, avand privirile la Iisus, Capetenia si implinitorul credintei. […]
  Iata aici invatatura pe care vreau sa v-o impartasesc: Care este taina sfinteniei si daca o putem primi toti?
  Mai fratilor! Voi carora vi se pare ca n-aveti valoare in fata lui Dumnezeu, aveti cat Il iubiti pe Dumnezeu; cu atat suiti pe scara iubirii!
  Sa stiti ca avem vremuri foarte bune de mantuire si vai de aceia care sunt legati de lucrurile acestea trecatoare. (N-ati auzit cand s-au schimbat banii, unii s-au aruncat pe fereastra, altii s-au sinucis…). Acestea sunt ale cezarului, iar el le si cere. Astfel, fara sa vrea el ajuta mantuirea ta, ca te ajuta sa te sui pe scara! Ia sileste-te, ca si iubirea e silinta. Aceasta iubire divina se imbie (impune) crestinului si cel ce o traieste, cel ce se tine de acest cuvant al lui Iisus, acela n-are nimic de pierdut in lumea aceasta, ci totul de catsigat. Sa va ajute Dumnezeu sa urcati si voi pe scara iubirii divine si sa fiti si voi “norul de martori” de care pomeneste Sfantul Apostol Pavel.”

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   ALT COMENTARIU (același blog și articol)

   Iani said, on iunie 7, 2015 at 3:31 am

   Saccsiv, pe blogul tău au intrat troli, cârtițe. Unul sau mai multi, „El”, „Altul”, andrei-d”, „tanase” etc etc. Cu exprimari de genul: „Iakoabe, smintitule, dobitocule, securistule” sau, citez din „el”:

   „remartca citata de dv apratie DOAR femeii SMINTITE corina, o fiica de curva avortatoare…
   Doamne ajuta!”

   Eu consider ca un crestin nu poate vorbi asa indiferent ce idei sustine, si ca pe un blog care se pretinde crestin nu au ce cauta trivialitati, obscenitati de un nivel atat de josnic. Nu stiu daca iti dai seama, dar aproband astfel de comentarii cei infiltrati aici isi ating scopul – acela de a-ti compromite blogul si de a crea dezbinare. Ei arunca in derizoriu tot ce publici aici, acoperind totul cu mocirla din ei.
   Eu nu am sa mai intru fiindca nu mai vreau sa citesc astfel de cuvinte. La un astfel de nivel nu se poate discuta. Erai primul care trebuia sa îi puna la punct pe postacii respectivi, trecându-i la spam. Băieții sunt în misiune. Nu ai priceput asta?

   Dacă vrei ca blogul tău să se transforme în așa ceva, e alegerea ta…. Cu bine.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Radu Iacoboaie

    De câteva minute am fost trecut si eu la spam… Îsi închipuie probabil că sufăr din cauza asta… Îmi pare rău însă pentru rătăcirea lui… Pentru că s-a lăsat influențat, poate si condus de alții care îl si sponsorizează… Altfel cum si-ar câstiga oare existența pentru a sta aproape toată ziua pe blog?…

    Apreciază

   1. rco

    o sa realizezi ca discernamantul lui lasa mult de dorit…mai citeste si comentariile de pe blogul lui…si acolo nu e vorba doar de Parintele Arsenie ci de multi preoti si calugari ortodocsi care sunt judecati si vorbiti de rau… in prima faza vrea sa para cel mai mare luptator impotriva ecumenismului, cipului etc…dar in spate denigreaza sfintii parinti…si Biserica Ortodoxa pana la urma…

    Apreciază

  1. Radu Iacoboaie

   Înclin så cred cå a fost eliberat din puscărie cu un scop anume… Un blog care să atragă ortodocsii practicanți si mai târziu să-i smintească si să le ghideze traiectoria… Exemplu: Felul în care a tratat ,,la cerere” (a cui oare?) subiectul ,,părintele Arsenie Boca…

   Apreciază

   Răspunde
   1. danielvla

    Radule,
    Nu exagera! Nu tot cel ce nu e de acord cu tine e rau.
    Totusi, tu ai avut cateva greseli grave pe care le-ai recunoscut doar cu jumatate de gura…
    Te-au criticat multi si te-am criticat si eu fiind totusi de partea ta.
    Ai multe exagerari. Te rog, nu continua cu altele…

    Apreciază

 4. daniela

  Ai dreptate frate, insa nu-mi pot explica aceasta rautate voita indreptata asupra Parintelui Arsenie Boca… uneori ma gandesc ca un ortodox practicant (asta daca este cu adevarat ortodox) nu poate sa aiba atata ura impotriva cuiva si mai ales impotriva unui slujitor al Bisericii care nu i-a facut niciun rau. Rautatea nu este buna frate, ea L-a rastignit si pe Domnul Iisus Hristos si tot ea incearca sa ii biruiasca si in zilele noastre pe sfinti… Ortodoxul are o atitudine blanda, echilibrata avand vocatia mangaierii si impacarii. Este smerit si bun fara duritati devastatoare, fara sa loveasca in chipul Lui Dumnezeu pe care il poarta fiecare om. Si atunci cand dojeneste o face cu blandete fara sa jigneasca. Nu este prima data cand am observat acest lucru pe saccsiv, acum cativa ani a fost si o incercare de a contesta Sfintele Icoane, bineinteles tot prin interpusi si clone… Cel putin in ultima vreme comportamentul site-ului saccsivs mi se pare artificial, fals, vizand obtinerea de trafic si manipularea si abaterea opiniei publice de la subiecte mult mai importante care vizeaza pierderea libertatii umane prin implementarea dosarului electronic de sanatate al populatiei si numai la o aruncatura de bat – cipul… asta daca mai este d.nul Vasile administratorul site-ului sau altcineva a preluat comanda…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Dacă fratele Vasile ar avea misiune AR FI EXTREM DE GRAV… PENTRU CĂ PE MULȚI I-AR SMINTI… ȘI VAI CELUI PRIN CARE VINE SMINTEALA! MAI BINE NU S-AR FI NĂSCUT!… Dar dacă nu are misiune și dorește doar ADEVĂRUL, atunci să nu facem dezbinare între noi… DE CE CREDEȚI CĂ MI-A APROBAT APROAPE TOATE COMENTARIILE, CU MICI EXCEPȚII FĂRĂ RELEVANȚĂ?… S-A FOLOSIT DE MINE PENTRU A-ȘI MĂRI ,,AUDIENȚA”?… CU MINE SAU FĂRĂ, TOT AVEA UN TRAFIC MARE DATORITĂ PREZENTĂRII UNOR INFORMAȚII INTERPRETATE, NU DOAR REDATE PUR ȘI SIMPLU… CE PĂRERE AVEȚI? AVEȚI MĂCAR O DOVADĂ CLARĂ CĂ NU ESTE ORTODOX? Îmi pare foarte rău că uneori apleacă urechea la vechii lui amici și colaboratori, în special ,,el”, care i-a trimis o imagine cu motanul lui stând la calculator… și l-a făcut să râdă fără oprire pe Vasile… Dracul se știe că este pentru unii mult mai interesant și distractiv… Așa se lasă cucerit fără de voie de ,,el”?… Dar discernământul, vigilența, trezvia creștină, seriozitatea pe subiecte foarte grele au dispărut brusc?…

   Apreciază

   Răspunde
   1. rco

    comportamentul lui, textele si raspunsurile la anumite intrebari, jignirile si judecarea preotilor si a calugarilor nu ti se par dovezi concludente?

    Apreciat de 1 persoană

   2. Radu Iacoboaie Autor post

    ULTIMUL MEU COMENTARIU PE SACCSIV TRIMIS AZI ESTE ACESTA:

    Radu Iacoboaie said, on iunie 7, 2015 at 9:49 pm
    Comentariul tău e în așteptare.

    saccsiv

    Cum se face că multe comentarii stau de câteva ore în așteptare?… Gata cu ,,toleratul”?… De-acuma fiecare să-și vadă de blogul lui?… Asta îmi dai de înțeles după batjocura făcută de ,,prietenii” tăi, care te conduc după cum se vede și se înțelege?

    Apreciază

   3. rco

    vino-ti in fire…iti irosesti timpul vietii tale aiurea…ii numeri pe degete pe antihristii care comenteaza pe blogul saccsiv…pe aia nu ii vei trezi si vor da ei seama pentru cuvintele lor…
    cine judeca pe aproapele sau mai inainte de Hristos antihrist este…

    Apreciază

  2. Radu Iacoboaie

   Suspiciunile voastre s-au dovedit întemeiate… Postacii de serviciu au fost lăsați să zburde în voie pentru că a existat o înțelegere între saccsiv si băieții destepți cu ochii albastri… Mai multe comentarii la câteva articole nu au mai fost postate… De la blogroll am fost scos… Mă bucur pentru un singur lucru: Că s-au mai limpezit apele… Nu stiam de unde antipatia sau ,,tolerarea” acordate mie… Tot răul spre bine… Doamne ajută!

   Apreciază

   Răspunde
   1. Radu Iacoboaie

    Nu au insistat unii dintre ei ca să devin persona non grata? Ca să dispar pentru că eram prea incomod si le blocam avântul… Până la urmă le-a făcut pe plac fiindcă era si o înțelegere la mijloc…

    Apreciază

 5. daniela

  Frate Radu, iertare, am gresit in privinta fratelui Vasile, m-am pripit vai de capul meu…
  Mi-am amintit ca mama d.nului Vasile era practicanta intr-un cult neoprotestant si ca toti sectantii – nu credea in Sfintele Icoane, Cruce si Maicuta Domnului… In vremea aceea poate saccsivs cauta o explicatie (abordand prin psihologie inversa subiectul) care sa raspunda potrivnicilor sfintelor icoane si astfel sa-si convinga mama sa se inchine si astfel sa vina la credinta ortodoxa. Poate acest lucru il incearca si acum in privinta sfinteniei Parintelui Arsenie Boca, folosindu-si capacitatea logica de a rezolva o problema care s-ar putea isca.
  Pune astfel umarul la lucru si incita prin subiecte cu pareri pro si contra incercand astfel sa pecetluiasca pentru totdeauna faptul ca si parintele Arsenie Boca este o lumina din Tezaurul Spiritual al Sfintilor. Zic si eu… Doamne ajuta!

  Apreciază

  Răspunde
 6. Radu Iacoboaie Autor post

  Radu Iacoboaie said, on iunie 8, 2015 at 7:54 pm
  Comentariul tău e în așteptare.

  saccsiv

  Este revoltător că arbitrajul tău se manifestă într-un singur sens dictat de rațiunile articolului sau dezbaterii…

  Dacă tu ai fi în locul meu să presupunem doar, spune-mi cinstit ce-ai face? Ai răspunde la rău cu rău, ai dezerta de pe front sau ce altceva ai face?…

  De ce tolerezi dezordinea duhovnicească și dezlănțuirea urii și altor patimi pe blogul tău?… Îți mai amintești poate cum a procedat Ion Iliescu în societatea românească la începutul anilor ”90?… Nu a fost neutru precum pretindea… A CHEMAT MINERII SĂ FACĂ ORDINE ÎN LOCUL SĂU, CA SĂ NU BATĂ LA OCHI…

  Apreciază

  Răspunde
  1. rco

   „Ai răspunde la rău cu rău?!”
   intrebarea este de ce anumit „rau” este lasat la liber sa posteze toate mizeriile si cei ce ataca raul sunt indepartati…

   Apreciază

   Răspunde
 7. Pingback: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FRATELE SACCSIV (VASILE)? ÎN CE ANTURAJ SE ÎNVÂRTE ACUM? DE CE CREDEȚI OARE CĂ M-A TRECUT LA SPAM?… | APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

 8. Gabriel M.

  E periculos saccsiv. E cu 2 fete. Lup in piele de oaie. Atentie mare si cumpatare in ce citim pe net si de la ce sursr. Pacat ca incepuse bine forumul ala dar l-au deraiat cainii aia (andrei-d g-man el etc..). Parea ok saccsiv. Dar e periculos.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s