MESAJUL ACTORULUI TOMA CARAGIU ADRESAT POPORULUI ROMÂN…

          FRAȚI ORTODOCȘI, ASCULTAȚI CU MARE ATENȚIE CE NE SPUNE DIN SUFLET ACTORUL TOMA CARAGIU… CE PĂRERE AVEȚI?… 

6 gânduri despre „MESAJUL ACTORULUI TOMA CARAGIU ADRESAT POPORULUI ROMÂN…

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  ULTIMELE ARTICOLE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA (în ordinea descrescătoare a numărului de comentarii) ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ ÎN TOTAL PESTE 3825 DE COMENTARII!…

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/27/parerea-mea-despre-parintele-arsenie-boca-parintele-arsenie-boca-despre-yoga-intr-o-pictura-din-biserica-draganescu/#comment-265998 (1011! COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/21/de-ce-mass-media-anti-ortodoxa-cere-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/ (691 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063 (624 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/28/foto-de-ce-a-pictat-parintele-arsenie-boca-biserca-ortodoxa-si-erezia-catolica-in-acelasi-semicerc-de-raze-la-biserica-draganescu/ (553 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/ (497 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/06/05/foto-de-ce-l-a-pictat-parintele-arsenie-boca-pe-ereticul-ulfila-in-biserica-draganescu-sau-nu-era-eretic/ (254 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/27/un-marturisitor-parintele-antim-de-la-sihastria-actualmente-vietuitor-al-manastirii-bistrita-cum-s-a-opus-catolicilor-adusi-de-viitorul-patriarh-daniel-ce-invata-despre-cipuri-despre-vremurile-a/ (195 COMENTARII)

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   FRAGMENTUL IMPORTANT DESPRE UNILAS (VULFILA) din ,,Istoria Sfântului Ioan Gură de Aur”, Ed. Pelerinul român, Oradea, 2003, p.476… Reeditată și tradusă de diaconul Gheorghe Băbuț. Editorul din 1864 fiind Louis Guerin.

   ,,Dar în mod sigur Goții, care amestecați cu armatele romane și chiar în sfaturile împăraților, apăsau deja atît de tare pe destinele imperiului, nu puteau să rămînă străini de zelul apostolic al Sfîntului nostru (Sf. Ioan Gură de Aur; autorul fiind probabil ortodox – n.a.). Grosul nației a avut nefericirea de a nu cunoaște Evanghelia decît pentru a cădea în cursele Arianismului; dar înafară de această mare masă care, alungată spre Tracia sub presiunea Hunilor, s-au dat lui Valens așteptînd să-l învingă și să-l ardă, ceilalți Goți, dincolo de Pontul Euxin (Marea Neagră) și de Bosforul Cimerian nu cunoșteau încă credința Creștină. Ioan le-a trimis lor misionari, unul dintre ei din propriul neam pe care l-a smuls de la erezie și l-a sfințit episcop. Unilas (Vulfila), era numele său, a făcut minuni în mijlocul compatrioților săi barbari; Gură de Aur îl numește un om minunat. (G. de Aur, Scrisoarea 14, către Olimpiada). Moartea l-a răpit pe generosul lucrător înainte de bogatul său seceriș. Regele acestor triburi, trimițîndu-i vestea cea tristă episcopului din C-pol, îl ruga să desemneze el însuși pe urmașul lui Unilas (Vulfila); dar deja marele ierarh a luat drumul exilului și această cerere care l-ar fi făcut atît de fericit într-o altă vreme, vine să întristeze un suflet de acum condamnat la păreri de rău și la neputință.”

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s