MODEL DE PROPUNERE PE CARE AȚI PUTEA SĂ O TRIMITEȚI MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII PE ADRESELE: propuneri@ms.ro și ministru@ms.ro

                                       PROPUNERE CĂTRE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

                           ȘI CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI SOCIALE ȘI DE SĂNĂTATE

 
         Subsemnatul ………………………………, domiciliat în …………………….., în calitate de cetățean al României și/sau asigurat la CNASS, solicit prin prezenta propunere adresată Ministerului Sănătății, ca alternativa la cardul electronic de sănătate, respectiv ADEVERINȚA DE ASIGURAT eliberată de CASS la nivel județean, și prevăzută în HG 900/2012, modificată și completată recent în ianuarie 2015, să fie inclusă și în Ordonanța pentru modificarea și completarea legii nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății.

         Dacă se mai poate încă, consider mult mai corect, ca alternativa să fie MENȚINEREA ÎN PARALEL A SISTEMULUI ACTUAL (adeverința de salariat de la angajator, carnetul de șomer, cuponul de pensie, carnetul de elev/student, dovada plății CAS-ului de către liberprofesioniști).


         De ce este mai bine? Întrucât eliberarea unei adeverințe de asigurat de către CJASS îngreunează mult accesul la serviciile medicale decontate și pune pe drumuri pe foarte mulți oameni la fiecare trei luni și sunt mulți români care trebuie să vină de departe, alții sunt bolnavi sau sunt persoane în vârstă. Nu mai punem la socoteală și aglomerația, birocrația, depunerea în prealabil a unei declarații pe propria răspundere, care toate cumulate vedem că practic mai mult descurajează obținerea acestei adeverințe de asigurat și încurajează în mod evident primirea cardului electronic de sănătate.
        Iar ideal din punctul meu de vedere, ar fi desigur să fie abrogate toate articolele referitoare la aceste carduri electronice de sănătate OBLIGATORII și renunțarea completă la dosarul electronic de sănătate (sistemul informatizat din Ministerul Sănătății), care nu poate fi securizat 100% în fața atacurilor cibernetice (hacker-ilor specializați) și poate conduce totodată la o adevărată explozie a mafiei traficului de organe, a mafiei din industria farmaceutică etc.

        Motivez propunerea de față prin faptul că din punct de vedere juridic, validarea acestei alternative (drept la opțiune) se realizează numai prin Ordonanța mai sus amintită și este nevoie de o ARMONIZARE A LEGISLAȚIEI ÎN DOMENIU, pentru a nu da naștere la diverse interpretări și confuzii.

        Iar în privința motivelor de respingere a cardurilor electronice de sănătate invoc aici doar pe scurt lezarea gravă a unor drepturi fundamentale ale cetățenilor români (cele mai importante fiind dreptul la viață privată, dreptul la libertatea de conștiință, dreptul la integritate fizică și psihică), prevăzute expres în Constituția României (legea de bază în sistemul nostru juridic), dar și a unor drepturi ale omului consfințite chiar de Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, Convenția pentru Protecția Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale (cunoscută și sub denumirea de Convenția Europeană a Drepturilor Omului), precum și Declarația Universală a Drepturilor Omului.

        SOLICIT DE ASEMENEA CA ÎNAINTE DE A AVEA LOC O AMPLĂ ȘI NECESARĂ DEZBATERE LA NIVEL NAȚIONAL, PROGRAMATĂ DE DATA ASTA DIN VREME ȘI MEDIATIZATĂ CORESPUNZĂTOR, SĂ AIBĂ LOC UN AUDIT EXTERN (O FIRMĂ INDEPENDENTĂ) ÎN PRIVINȚA SECURITĂȚII SISTEMULUI INFORMATIC, CARE ESTE ÎN PREZENT FOARTE VULNERABILĂ. DACĂ ACEST AUDIT NU SE POATE REALIZA, DIN DIVERSE MOTIVE, ATUNCI SĂ SE RENUNȚE PRIN ORDONANȚĂ DE ABROGARE LA LEGEA 95 PRIVIND REFORMA DIN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII, URMÂND A SE ÎNTOCMI ULTERIOR O ALTĂ LEGE.

        MENȚIONEZ FAPTUL CĂ INTRODUCEREA DOSARELOR ELECTRONICE ȘI CARDURILOR ELECTRONICE DE SĂNĂTATE REPREZINTĂ O PROBLEMĂ NU NUMAI DE INTERES PUBLIC, CI ȘI DE SECURITATE NAȚIONALĂ ȘI DE SIGURANȚĂ A TUTUROR CETĂȚENILOR ROMÂNI.

 

                                  ……………………… (numele și prenumele d-voastră)
                                  ……………………… (data)
                                  ……………………… (adresa de e-mail sau nr. telefon)

 
                                Pentru mai multe detalii rog a se consulta:

         https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/01/28/miscarea-pentru-apararea-ortodoxiei-motivatia-respingerii-cardurilor-de-sanatate-si-viitoarelor-documente-electronice/

 

                                   Aflați mai multe accesând link-urile:

          1 – https://saccsiv.wordpress.com/2015/01/29/cum-se-vor-apara-legal-medicii-care-ii-vor-lasa-pe-pacienti-sa-moara-pentru-ca-nu-au-cardul-de-sanatate/
          2 – https://bucovinaprofunda.wordpress.com/category/forulortodoxroman/
          3 – http://www.atitudini.com/2015/01/cine-va-avea-acces-la-informatiile-din-dosarul-electronic-de-sanatate/
          4 – http://doarortodox.ro/2014/09/20/cardul-de-sanatate-cardurile-cu-cip-uri-rfid-argumente-pentru-a-le-refuza/
          5 – http://www.apologeticum.ro/2014/10/motivele-pentru-care-avem-dreptul-de-a-refuza-cardul-de-sanatate/

20 de gânduri despre „MODEL DE PROPUNERE PE CARE AȚI PUTEA SĂ O TRIMITEȚI MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII PE ADRESELE: propuneri@ms.ro și ministru@ms.ro

    1. raduiacoboaie Autor post

      JE commented on Cel mai important pas pentru a obține alternativa la cardul de sănătate, de făcut până pe 4 februarie. (site-ul Apologeticum)

      in response to admin:

      Atenționare! Alternativa la card nu va fi validă dacă nu facem ce scrie mai jos!!! Da, s-a obtinut alternativa, dar asta este prevazută doar in Hotărârea de Guvern (HG) dezbatută pe 16 ian 2015. Pentru a fi valida trebuie inclusa si in Ordonanta care va modifica legea 95/2006 si care e superioara unei HG. Propunerile […]

      Poate ar trebui sa va concentrati mai putin pe card si mai mult pe DES = Dosarul Electronic de Sanatate.

      Cardul de sănătate e doar o fațadă, adevărata problemă este DES – Dosarul de Sănătate, parte din viitorul control totalitar

      Daca esti asigurat deja ai DES, cu card/adeverinta sau fara. Ce credeti ca este SIUI?

      http://siui.casan.ro/cnas/despre_siui

      http://siui.casan.ro/cnas/servicii_online

      Datele personale ale romanilor au fost servite pe tava unar alte “entitati” de ceva timp:

      http://www.cotidianul.ro/israelul-controleaza-si-datele-personale-ale-romanilor-156386/

      Apreciază

      Răspunde
      1. raduiacoboaie Autor post

        MESAJ PRIMIT LA ALT ARTICOL DE LA C-TIN

        1) Comunicatul respectiv este menționat lacunar (nu se menționează a cui e hotărârea) pe site-ul CNAS în atenția redacțiilor. Sigur e manipulare! Se tem că și asigurații care au primit deja cardul îl vor returna știind că au alternativă!
        http://www.cnas.ro/post/type/local/in-atentia-redactiilor.html

        2) Pe site-ul Ministerului Sănătății, Proiectul HG și Ordonanța, sunt afișate și se așteaptă propuneri până la data de 06 februarie
        http://www.ms.ro/?pag=22
        Deci, mergem înainte că MARE ESTE DUMNEZEU!!!

        Apreciază

  1. Apa trece, pietrele raman

    Sa nu ne inghesuim la analize medicale gratuite. Cunosc pe cineva care primeste frecvent telefoane pentru analize medicale gratuite, inclusiv ecografii abdominale. Nu stim cine finanteaza astfel de analize si in ce scop.

    Apreciază

    Răspunde
  2. Un cetatean

    Buhuhu! De ce va e frica tot nu scapati! 😀

    Pe bune acum, care e motivul pentru care sa refuzati o alternativa simpla si elegata de ati dovedi calitatea de asigurat? Mai bine umblati de colo pana colo dupa niste hartii? Cred ca va place vorba aceea: „Mortii se acopera cu pamant si vii cu hartii.”.

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      S-ar putea să nu ofere până la urmă nicio alternativă (interesul lor și al stăpânilor lor este să ne cipeze pe toți ca pe animale!), adică nici adeverința de asigurat de la CAS.
      Trag de timp, ca să obișnuiască media pe români să ia fără grijă cardurile electronice de sănătate, DEȘI LE INTRODUC FORȚAT CA OBLIGATORII…
      ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ NOI TREBUIE SĂ DEZARMĂM, SĂ DEPUNEM ARMELE ȘI SĂ NE VEDEM FIECARE ÎN PARTE NUMAI DE MÂNTUIREA PERSONALĂ…

      Apreciază

      Răspunde
    2. raduiacoboaie Autor post

      UN ALT MODEL DE PROPUNERE:

      CĂTRE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ȘI CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
      Data: 31.01.2015
      Subsemnatul Matiu Cosmin Laviniu, având cnp __________________, domiciliat în loc. _______, nr._________ , jud. ________ în calitate de cetățean al României și asigurat la CNAS, solicit prin prezenta propunere adresată Ministerului Sănătății, ca alternativă la cardul electronic de sănătate, Adeverința de asigurat eliberată de CAS la nivel județean, și prevăzută în HG 900/2012, modificată și completată recent în ianuarie 2015, să fie inclusă și în Ordonanța pentru modificarea și completarea legii nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătații.
      Amintesc numai, deși nu are rost dar ideală ar fi renunțarea totală la aceeste carduri sau existența în paralel al vechiului sistem cu cel nou. Cine vrea card să ia iar cine nu vrea să aibă alternativă.
      Ma îndoiesc că aveți puterea să treceți peste ordinele politice primite de la conducerea comunității europene și de la stăpânitorii acestei lumi care vor guvernul mondial și stăpânul unic: Antihristul, astfel încât să asigurați o alternativă la cardul de sănătate și nici nu mă aștept sa oferiți această alternativă dar fac acest lucru ca un act de mărturisire în fața Domnului nostru Iisus Hristos, și ca D-vs să rămâneți fără răspuns la judecata lui Dumnezeu. Acceptarea unei alternative însemna pentru sistem o amânare a introducerii cărții de identitate biometrice, a pasului următor, documentul unic (care va fi: carte de identitate, card de sănătate, permis de conducere, pașaport, card bancar, etc) și a cipului implantat pe care cel puțin câteva sute de mii de oameni la nivel mondial îl au deja și care reprezintă semnul diavolului 666 din apocalipsă, lucru greu de crezut pentru ”oamenii moderni” de azi. Nu este nici o problemă, uni cred acum, unii vor crede când vor vedea în minutul morții de care nimeni nu scapă.
      La fel cum necunoașterea unei legi nu ne scutește de pedeapsă la încălcarea acesteia, la fel nu vor fi scutiți toți cei care impun acest sistem electronic la judecata lui Dumnezeu fie că știu ceea ce fac, fie că nu știu.
      Nu cer să renunțați la acest sistem și la cele ce vor urma pentru că ar fi o utopie și trădătorii care și –au vândut țara ortodoxă de 2000 de ani pentru 30 de arginți trebuie să execute ordinele, dar cer în numele meu si a altor creștini ortodocși o alternativă pentru cei ce nu vor cardul de sănătate electronic.
      Ceea ce faceți Dv-s deși persoana își plătește asigurarea este similar cu omul care merge să își cumpere pâine și deși are bani să o plătească, nu primește pâine pentru că nu are, de exemplu: ”căciulă de culoare roșie”.
      Menționez totodată că am refuzat cardul de sănătate și cu ajutorul lui Dumnezeu voi rămâne statornic în hotărâre.
      Eu la fel ca și D-vs voi muri dintr-un motiv sau altul dar cu ajutorul lui Dumnezeu nu voi accepta nici un act electronic sau cu cod de bare, iar dacă va fi să mor pentru refuzul acestui card de sănătate mai târziu toți cei implicați vor da răspuns.
      Vă rog confirmați primirea cestei adrese.
      În speranța unei alternative pentru cei care refuză din motiv religios cum este cazul meu sau din alte motive vă multumesc anticipat.
      Cu respect,
      Ing. Matiu Cosmin Laviniu

      Apreciază

      Răspunde
  3. doar ortodoxia

    Frate Radu,am preluat preluat modelul de propunere pt. alternativa la cardul de sanatate si pe blogul meu : http://miciipasicatrecer.blogspot.ro.Sper sa nu te superi si imi cer iertare- insa stiu ca fratii au o atitudine crestineasca si morala fata de ceilalti si fata de sine pentru a implini si apara credinta in Domnul Hristos….dar te rog sa ma crezi ca toti cautam drumuri si pasi de urmat pentru rezolvarea in mod rezonabil si legal a acestei probleme…cat inca se mai poate.Doamne ajuta!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Doamne ajută! Cred că este absolut necesar să cerem pe toate căile şi până când obţinem acest lucru ca adeverinţa să NU fie eliberată de Casele de Asigurări de Sănătate, ci de angajator. Deoarece angajatorul este cel prin care se plăteşte CASS-ul este mult mai în măsură să ateste calitatea de asigurat decât CAS-urile care au şi alte interese. Totodată, CAS-urile au interesul de a impune C.S. şi a-i da pe cei care refuză C.S. în puterea celor care vor să le impună este un abuz evident. Mai mult, capacitatea CAS-urilor este evident insuficientă pentru a asigura eliberarea adeverinţelor într-un ritm şi regim decent sau măcar minimal, ceea ce înseamnă că vor fi persoane care vor fi grav afectate în drepturile lor, mergând până la decese cauzate de incapacitatea CAS-urilor de a elibera adeverinţele unui număr rezonabil de asiguraţi. Costurile necesare asigurării eliberării adeverinţelor de către CAS ar fi o cheltuială inutilă în contextul în care aceste adeverinţe pot fi eliberate fără alte cheltuieli de către angajator. Este evident că angajatorul are o poziţie mult mai corectă în domeniu, el neputând elibera asemenea adeverinţe în mod fals fără consecinţe penale pentru el însuşi, dar neavând interesul de a şicana angajatul pentru a-i impune C.S. – spre deosebire de C.A.S.
      În sfârşit, este limpede că pentru pensionari talonul de pensie care constituie dovada plăţii CASS-ului trebuie să rămână dovada suficientă a calităţii de asigurat.

      pr. dr. Mihai Andrei Aldea

      Apreciază

      Răspunde
  4. Apa trece, pietrele raman

    Am primit si eu un model de informare catre CNAS pentru cei care refuza cardul de sanatate. Trebuie completat si depus pe suport de hârtie până pe data de 9 februarie 2015 la Casa Naţională de Asigurari de Sănătate, Calea Călărașilor 248, Bl. S19, Sector 3, 030634, București.

    Către : Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (C.N. A. S.)
    În atenţia : Domnului Director General

    Domnule Director,

    Subsemnat(ul)(a), …………………………………………………………, domiciliat în……………………………………………………………………………….., e-mail…………………………………, telefon…………………………………., vă informez ca nu accept cardul electronic de sănătate, pe care îl returnez împreună cu această înştiinţare.

    Prin îndosarierea datelor personale de sănătate în dosarul electronic şi prin utilizarea cardului electronic, voi fi expus(ă) unei serii de abuzuri care pot surveni atât ca urmare a utilizării cu rea-credinţă, cât şi scurgerii sau furtului acestor informaţii din baza de date.
    Introducerea datelor mele personale de sănătate într-un sistem global de supraveghere reprezintă totodată un atac la adresa libertăţii persoanei, o încălcare a dreptului la viaţa privată, la libertatea gândirii şi a opiniilor, la libertatea credinţei religioase şi a dreptului la ocrotirea sănătăţii, garantate prin următoarele articole din Constituţia României:

    Art. 23 (1): ,,Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.”
    Art. 26 (1): „Autoriţăţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.”
    Art. 26 (2): ,,Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.”
    Art. 29 (1): „Libertatea gândirii şi a opiniilor precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrara convingerilor sale.”
    Art. 29 (2): „Libertatea conşiinţei este garantată.”
    Art. 34 (1): ,,Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.”

    Vă informez, totodată, că nu voi accepta niciun alt fel de document care are încorporat un mediu de stocarea a informaţiilor (cip, cod de bare, banda magnetică sau orice alt fel de dispozitiv electronic) pe care vor fi inscriptionate date cu caracter personal.
    Solicit alternativă la cardul de sănătate ţinând cont de cele menţionate.

    Data: ………..
    Numele: …………
    Semnătura: ………

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu