MODEL FINAL DE PROPUNERE PE CARE AȚI PUTEA SĂ O TRIMITEȚI MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII PE ADRESELE: propuneri@ms.ro și ministru@ms.ro

    PUTEȚI TRIMITE ȘI PE ALTE ADRESE DE E-MAIL: relpubl1@casan.ro, secretariatvp@casan.ro

                           LINK: http://www.cnas.ro/page/date-de-contact.html

MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI

                                 PROPUNERE CĂTRE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

                           ȘI CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE


         Subsemnatul ………………………………, domiciliat în …………………….., în calitate de cetățean al României și/sau asigurat la CNAS, solicit prin prezenta propunere adresată Ministerului Sănătății, ca alternativa la cardul electronic de sănătate, respectiv ADEVERINȚA DE ASIGURAT eliberată de CAS la nivel județean, și prevăzută în HG 900/2012, modificată și completată recent în ianuarie 2015, să fie inclusă și în Ordonanța pentru modificarea și completarea legii nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății.

         Dacă se mai poate încă, consider mult mai corect, ca alternativa să fie MENȚINEREA ÎN PARALEL A SISTEMULUI ACTUAL (adeverința de salariat de la angajator, carnetul de șomer, cuponul de pensie, carnetul de elev/student, dovada plății CAS-ului de către liberprofesioniști).

Vezi articolul original 358 de cuvinte mai mult

7 gânduri despre „MODEL FINAL DE PROPUNERE PE CARE AȚI PUTEA SĂ O TRIMITEȚI MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII PE ADRESELE: propuneri@ms.ro și ministru@ms.ro

 1. C-tin

  Dacă se va organiza iar dezbatere publică, poate că eficiența ar fi sporită dacă nu numai sala ar fii plină, ci și intrarea și strada sediului Ministerului Sănătății să fie pichetate de manifestanți. Deci, acțiunea să fie dublată și de o demonstrație fermă, dar cu bun simț.

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   COMENTARIU PRIMIT PE E-MAIL:

   Doamne ajută! Cred că este absolut necesar să cerem pe toate căile şi până când obţinem acest lucru ca adeverinţa să NU fie eliberată de Casele de Asigurări de Sănătate, ci de angajator. Deoarece angajatorul este cel prin care se plăteşte CASS-ul este mult mai în măsură să ateste calitatea de asigurat decât CAS-urile care au şi alte interese. Totodată, CAS-urile au interesul de a impune C.S. şi a-i da pe cei care refuză C.S. în puterea celor care vor să le impună este un abuz evident. Mai mult, capacitatea CAS-urilor este evident insuficientă pentru a asigura eliberarea adeverinţelor într-un ritm şi regim decent sau măcar minimal, ceea ce înseamnă că vor fi persoane care vor fi grav afectate în drepturile lor, mergând până la decese cauzate de incapacitatea CAS-urilor de a elibera adeverinţele unui număr rezonabil de asiguraţi. Costurile necesare asigurării eliberării adeverinţelor de către CAS ar fi o cheltuială inutilă în contextul în care aceste adeverinţe pot fi eliberate fără alte cheltuieli de către angajator. Este evident că angajatorul are o poziţie mult mai corectă în domeniu, el neputând elibera asemenea adeverinţe în mod fals fără consecinţe penale pentru el însuşi, dar neavând interesul de a şicana angajatul pentru a-i impune C.S. – spre deosebire de C.A.S.
   În sfârşit, este limpede că pentru pensionari talonul de pensie care constituie dovada plăţii CASS-ului trebuie să rămână dovada suficientă a calităţii de asigurat.

   pr. dr. Mihai Andrei Aldea

   Apreciază

   Răspunde
  2. raduiacoboaie Autor post

   UN FILM SINTEZĂ DOCUMENTAR DE EXCEPȚIE:

   Impunerea Cardului de sănătate cu cip anulează dreptul la viață și legiferează dictatura

   DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEȘTE-NE PE NOI!

   Apreciază

   Răspunde
 2. C-tin

  Cerința părintelui Aldea mie mi se pare ciudată in contextul in care demersul nostru e pe muchie de cuțit,… să mai vină acum cu o propunere mai moțată pt a obține ceva ce nu am avut înainte de implementarea cardurilor (?), nu face prin această acțiune decât să divida tot demersul nostru in sine. Si eu eram să cad in eroarea/ispita asta, „de mai bine”! Deci, nu mi se pare o strategie unitară. Acum cand trebuie să ne canalizam osteneala pt a obține ADEVERINTA CAS, sa ne apucam sa fim si mai cu moț, și să ne tăiem craca de sub picioare?? Acum cand suntem deja pe un drum, sa schimbăm macazul din exces de zel? Daca ne raspândim acum în fel si fel de cerințe, care mai de care mai moțate si toate lipsite de unitate. nu ajungem nicăieri! Eu cred ca e musai să rămânem acum pe drumul pe care am pornit inițial. Iar pe părintele Aldea să-l observam cu atentie, și să-i rumegam suficient de bine afirmațiile înainte de a le urma. Personal pot să spun ca intervenția sa din sală nu a fost 100% in duhul cel ortodox. Parca ceva din afirmațiile dânsului mă ducea cu gândul la devierile din trecut ale d-lui Danion, sau d-lui Puric. Să ne rugam pt. ei ! Imi dau seama ca nu e deloc ușor să fii lider de opinie! Doamne ajută!

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Ecaterina commented on Cel mai important pas pentru a obține alternativa la cardul de sănătate, de făcut până pe 4 februarie. (site-ul Apologeticum)

   in response to admin:

   Atenționare! Alternativa la card nu va fi validă dacă nu facem ce scrie mai jos!!! Da, s-a obtinut alternativa, dar asta este prevazută doar in Hotărârea de Guvern (HG) dezbatută pe 16 ian 2015. Pentru a fi valida trebuie inclusa si in Ordonanta care va modifica legea 95/2006 si care e superioara unei HG. Propunerile […]

   Doamne ajuta

   Admin, am pregatit o scrisoare cu propuneri si motivatii (culese din diverse articole sau proprii) pentru modificarea Legii sanatatii. O postez aici si daca sunt de facut corectii, modificari sau adaugiri va rog sa imi spuneti. Orice parere conteaza. Maine cel mai tarziu intentionez sa o trimit. Multumesc.

   CĂTRE: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII si CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE

   Referitor la: Ordonanta privind modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății

   Subsemnatul/a ……………., cu domiciliul in ……….., în calitate de cetățean al României și asigurata la CNAS, solicit prin prezenta adresa Ministerului Sănătății si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate urmatoarele:

   Propuneri

   1. MENȚINEREA ÎN PARALEL A SISTEMULUI ACTUAL privind dovada asigurarii la sistemul public de sanatate (adeverința de salariat de la angajator, carnetul de șomer, cuponul de pensie, carnetul de elev/student, dovada plății CAS-ului de către liberprofesioniști), ca alternativa la cardul electronic de sanatate.
   2. Stergerea din sistemul electronic a tuturor dosarelor electronice apartinand persoanelor care cer in mod expres alternativa la acest sistem de indosariere si control si refuza cardurile electronice de sanatate.
   3. În cazul în care statul declară că nu poate asigura o astfel de alternativă cerem să se dea cetăţenilor libertatea elementară de a-şi îndrepta taxele medicale către instituţiile particulare care pot asigura alternative convenabile pentru ei.
   4. Includerea primelor trei puncte in Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 95 din 2006 privind Reforma in domeniul sanatatii.

   Motive:

   1. În documentele D.E.S. revine de mai multe ori afirmaţia „acord”. Acord pentru activarea cardului, acord pentru organizarea dosarului, acord pentru date suplimentare înscrise pe card… S-ar părea că totul se face cu acordul cetăţeanului, dar apoi se spune că în lipsa cardului de sănătate „nu puteţi primi servicii medicale plătite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale!”.
   Această ultimă afirmaţie constituie un şantaj, având ca miză chiar sănătatea şi viaţa asiguratului care, chiar dacă plăteşte asigurările de sănătate nu poate beneficia de ele decât prin acceptarea cardului de sănătate… cu acordul său exprimat în scris! Se merge chiar până la a-l sili pe asigurat să declare că „a fost informat corect, complet şi accesibil ca limbaj privitor la diagnosticele, datele medicale care doresc a fi înscrise pe cipul cardului”. Desigur, fără a avea nicio alternativă la această declaraţie! Asemănarea cu sistemele nazist sau comunist este profundă, izbitoare şi revoltătoare! Şi acolo cetăţeanul trebuia să îşi „declare liber” adeziunea la sistem şi admiraţia faţă de Hitler, Stalin, Pol Pot etc., în caz contrar fiind, de asemenea, supus unor consecinţe directe care îi afectau sănătatea şi viaţa.

   2. D.E.S., ca parte a sistemului de supraveghere electronica, incalca libertatile si drepturile cetatenesti şi este similar ideologic sistemelor de supraveghere a statelor totalitare atee. Hitler, Stalin sau Horthy ar fi fost fericiţi să dispună de o asemenea putere asupra cetăţenilor, de asemenea mijloace de supraveghere ce distrug orice intimitate a persoanei şi o transformă în individ controlat de autorităţi. Diferenţa tehnologică între tatuajele şi filtrele organizate de nazişti sau bolşevici şi sistemul actual de supraveghere electronică se suprapune peste aceeaşi patologie a controlului total asupra cetăţenilor.

   3. Este de observat că imensa majoritate a “avantajelor” D.ES., aşa cum sunt descrise ele în „Dosarul Electronic de Sănătate – informaţii generale”– sunt false, contradictorii şi exprimate într-un limbaj strict publicitar, lipsit de substanţă şi coerenţă. Pretenţia de „limitare a accesului la datele medicale” este strict publicitară, câtă vreme numărul căilor de acces este extrem de mare, după cum se vede chiar din posibilităţile de accesare exprimate în paragraful „…accesul îmbunătăţit la servicii, într-un mod securizat”. Oricine a lucrat într-o instituţie ştie cât de securizat este un calculator sau un program la care trebuie să apeleze frecvent mulţi operatori. În acest caz, foarte mulţi operatori. Inclusiv sub forma de „colaborare şi consultare a datelor clinice în timp real”, adică printr-o conexiune activă la internet cu securitate reală zero (singurele baze de date relativ sigure sunt cele la care nu se poate ajunge online). Alt exemplu de falsitate şi exprimare strict publicitară – spre a nu o numi înşelătorie – este „avantajul” exprimat prin „reducerea numărului de reexaminări, ale unui pacient, care nu sunt necesare”. Este evident că starea unui pacient se poate schimba foarte rapid şi orice medic responsabil va efectua reexaminări la fiecare revedere a pacientului şi chiar în condiţiile în care acesta a fost recent examinat de alt medic. Afirmaţia este goală de sens şi, din punct de vedere medical, îndeamnă la o superficialitate a tratării pacienţilor ce pune în primejdie viaţa acestora. Sunt doar câteva exemple din multele care arată că D.E.S. este un proiect implementat exclusiv din interese incorecte.
   Drept pentru care protestez împotriva D.E.S. si Cardului National de sanatate şi le resping.

   4. Un punct extrem de grav îl constituie uşurinţa cu care se pot modifica unele date din D.E.S., inclusiv acordul pentru donarea de organe. Deşi se pretinde că asemenea modificări trebuie făcute cu acordul scris al asiguratului, în realitate nu există mijloc de verificare a existenţei acordului scris! Altfel spus, dacă cineva modifică dosarul, orice medic sau instituţie care îl accesează are obligaţia legală să se conformeze dosarului electronic, fără a putea verifica autentificările scrise. Există aici o dilemă a autorităţilor peste care nu se poate trece: ori se dă un nivel ridicat de prioritate documentelor scrise şi atunci dosarul electronic devine inutil, ori se dă prioritate dosarului electronic şi modificările incorecte devin atotputernice! În forma de faţă orice hacker poate bifa opţiunea „Pacientul este de acord cu donarea” şi persoana devine client pentru traficul de organe. Persoana putând fi copilul oricărui cetăţean, fratele, sora, ruda sau prietenul oricăruia dintre noi. Zilnic dispar copii fără urmă, nemaifiind găsiţi vreodată. Zilnic sunt jafuri pentru valori de câţiva dolari. Ori, în funcţie de grupa sanguină şi alte caracteristici valoarea organelor interne ale unui copil sau adult – de la inimă sau rinichi la măduvă sau sânge – poate trece pe piaţa neagră a traficului de organe şi peste suma de 500.000 de dolari. Angajarea unui hacker, găsirea şi, dacă e nevoie, modificarea unui dosar, şi răpirea unei persoane se amortizează rapid cu sume mult mai mici. Prin urmare, în loc să protejeze asiguratul şi să îi dea şanse mai bune de sănătate şi de viaţă, D.E.S. îl expune pe asigurat, transformându-l în ţintă.
   Motive in plus pentru care protestez împotriva D.E.S. si Cardului National de sanatate şi le resping.

   5. Trebuie arătat că înfiinţarea D.E.S. încalcă legea protecţiei datelor personale şi constituie un abuz extrem de grav faţă de intimitatea cetăţenilor români. În fapt, putem spune, fără a exagera, că se constituie într-un act de trădare naţională. Existenţa unei baze de date online cu toate informaţiile despre starea de sănătate a cetăţenilor României echivalează cu oferirea acestor informaţii oricărui stat străin, oricărei puteri străine. Doar un om total lipsit de discernământ– medical vorbind! – poate crede că o asemenea bază de date poate fi securizată real, câtă vreme nu au putut obţine o asemenea securizare, instituţii mult mai competente decât autorităţile române. Autorităţi care, chiar în această campanie electorală, dar şi în multe alte împrejurări, au fost descrise de către parlamentari, foşti parlamentari şi alţi politicieni de frunte, ca fiind corupte şi incapabile! Cum s-ar putea avea încredere în autorităţile a căror corectitudine şi competenţă este negată chiar de către cei care le conduc? Este de amintit faptul că elevi de liceu din România şi alte ţări au spart firewall-urile unor organizaţii de mare prestigiu ca N.A.S.A. ori N.A.T.O. Este de amintit că ţări ca Marea Britanie sau Japonia au înregistrat pierderi de informaţii din bazele lor de date, uneori la dimensiuni uriaşe. Este de amintit că informaţiile medicale ale unei ţări au o uriaşă importanţă strategică şi dezvăluie nenumărate puncte vulnerabile atât ale unor persoane importante cât şi ale populaţiei, în general. Mai mult, datele medicale ale populaţiei sunt de maxim interes pentru corporaţii farmaceutice şi alte organizaţii medicale, pentru grupările ce se ocupă cu traficul de organe, traficul de droguri, traficul de medicamente etc. În faţa unui asemenea bloc de interese este evident că potenţialul real de securizare al D.E.S este practic nul. Simplul fapt că D.E.S. enumără de la punctul 1.1 (Descrierea generală a sistemului) nu mai puţin de 5 (cinci) categorii de persoane care pot accesa sistemul (medici, pacienţi, C.N.A.S., „instituţii medicale” şi Ministerul Sănătăţii) arată că breşele prin care informaţiile medicale să se scurgă spre terţi, au fost deja create. Lăsând la o parte problemele generale de corupţie şi securitate ale României, observăm uşor că o organizaţie interesată poate oricând folosi ca paravan statutul de „instituţie medicală” spre a ajunge în posesia dosarelor electronice. Este evident că aceste informaţii publice sunt binecunoscute specialiştilor, ceea ce înseamnă că autorităţile au expus conştient ţara unei vulnerabilităţi fără precedent.
   De asemenea, motive pentru respingerea cardului de sănătate şi a dosarului electronic.

   6. Precizez în final că am trecut peste multe alte aspecte negative ale D.E.S., cardului de sănătate şi documentelor însoţitoare, ale felului în care acestea au fost realizate şi impuse cetăţenilor români. Şi închei prin a vă reaminti poziţia duhovnicului nostru, de veşnic amintire, Părintele Justin Pârvu:
   Părintele Justin Pârvu, erou al rezistenţei împotriva sistemului totalitarist bolşevic, a văzut zorii unui alt sistem totalitarist, manifestat în primul rând prin eforturile uriaşe de îndosariere electronică şi supraveghere electronică a cetăţeanului. Având experienţa unui sistem totalitarist şi înţelegând viclenia „paşilor mărunţi” prin care asemenea sisteme s-au instalat în multe ţări de-a lungul istoriei, părintele Justin Pârvu s-a ridicat la luptă şi împotriva noului sistem. El a izbutit să obţină recunoaşterea oficială de facto a dreptului cetăţenilor la alternative faţă de actele electronice. Noi, ducând mai departe aceeaşi luptă pentru libertatea omului, libertate pentru care Domnul nostru Iisus Hristos şi nenumăraţi ucenici ai Lui s-au jertfit, cerem aici o alternativă la dosarul electronic de sănătate şi aşa-numitul card de sănătate.

   7. Refuz includerea persoanei mele într-un sistem informatic global de supraveghere, introducerea într-un sistem a datelor privind viaţa mea privată, identitatea mea, cat si detinerea/folosirea cardului electronic de sanatate. Aceasta contravine convingerilor mele intime şi religioase şi îmi încalcă libertatea.

   „Toţi am citit Apocalipsa şi înfricoşătoarea profeţie „scrisă cu 2000 de ani în urmă: . Vremea în care ne aflăm acum este premergătoare acestei profeţii. Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sunt obligaţi să se încadreze într-un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi orice alt act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială, şi toate datele personale. (…) în spatele acestui sistem (…) prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului”, avertiza părintele Iustin Pârvu.

   – Legat de aceasta avertizare, cat si de toate celelalte pe care le gasim in Sfanta Biblie, putem vedea ca ele deja au loc:

   1. Fara card bancar nu se mai poate cumpara sau vinde nimic peste o anumita suma. Vezi limitele de plata cu cash;
   2. Alternativa la pasaportul biometric va dispare curand si nu vom mai putea calatori fara pasaport biometric;
   3. Cartile de identitate vor avea aceeasi istorie ca pasapoartele biometrice;
   4. O data cu aparitia permiselor auto cu cip, nu se va mai putea conduce o masina daca nu detii cipul;
   5. Acum au iesit cardurile de sanatate cu cip, iar maine-poimaine (pentru “usurarea sistemului in supravegherea electronica” sau “pentru siguranta noastra”) ni se vor implanta cipurile.

   Dupa cum putem vedea, toate acestea sunt deja sau vor deveni obligatorii si ingradesc libertatea omului, libertatea de a alege, libertatea de miscare, libertatea religioasa, libertatea de a cumpara sau vinde, libertatea de constiinta si chiar de posesie, siguranta sanatatii si a vietii noastre. Mai este nevoie sa amintesc de prevederile Constitutiei Romaniei?

   Cum spunea si Parintele Justin Parvu, cat si toti ceilalti Sfinti Duhovnici ai neamului romanesc, se aplica “politica pasilor marunti”, pentru ca poporul roman sa nu se autosesizeze, sa nu reactioneze, sa nu simta ingradirea totala care i se pregateste si astfel sa nu lupte pentru libertatile lui.

   Semnatura,

   propuneri@ms.ro
   ministru@ms.ro
   dirrp@ms.ro

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    CÂTEVA LINK-URI FOARTE IMPORTANTE:

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/02/02/suedia-un-bloc-de-birouri-ofera-lucratorilor-posibilitatea-de-a-avea-un-microcip-implantat-sub-piele/

    http://www.aparatorul.md/a-inceput-coada-mare-in-s-u-a-pentru-implantarea-microcipurilor-video/

    https://adevaratulcrestinism.wordpress.com/2015/02/02/industria-farmaceutica-cea-mai-dezvoltata-ramura-a-industriei-mondiale-moartea-vine-in-plic/

    https://adevaratulcrestinism.wordpress.com/2015/02/02/supravegherea-in-masa-sau-planeta-inchisoare/

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Catalin Kirk commented on CAUT TRADUCATORI engleza. (blog saccsiv)

    in response to lastunnegru:

    off topic Aceasta stire despre acea companie din Suedia care isi implanteaza angajati cu cipuri RFID ca sa deschida o usa si sa foloseasca un copiator a mai fost pusa aici pe blog de alt comentator dar este bine sa vedeti si clipul video in care corespondentul BBC Rory Cellan-Jones si-a implant si el cip […]

    Se intelege aproximativ; am facut si eu o traducere:

    Biroul pune cipuri sub piele personalului

    (În imagine) Cipul permite angajaţilor să deschidă uşile şi să folosească xeroxul fără o cartelă de acces tradiţională

    Vreţi să obţineţi acces la biroul dv., să urcaţi într-un autobuz, sau poate să cumpăraţi un sandviş? Cu toţii suntem obişnuiţi să glisăm un card pentru a face toate aceste lucruri. Dar la Epicenter, un nou bloc de birouri în Suedia, ei încearcă o abordare diferită – un cip sub piele.

    Felicio de Costa, a cărui companie este unul dintre chiriaşi, soseşte la uşa de la intrare şi îşi propteşte palma pe ea pentru a obţine intrarea. Înăuntru el face acelaşi lucru pentru a intra în spaţiul de birouri pentru care e chiriaş, şi de asemenea poate flutura mâna pentru a opera xeroxul.

    Toate sunt doar pentru că el are un minuscul cip RFID (identificare prin radiofrecvenţă), de mărimea aproape a unui bob de orez, implantat în mâna sa. Curând, altora dintre cei 700 de oameni aşteptaţi să umple complexul li se va oferi şansa de a fi cipaţi. Odată cu accesul la uşi şi fotocopiatoare, li se promit servicii mai avansate pe termen lung, incluzând abilitatea de a achita cafeaua cu o atingere de mână.

    În ziua deschiderii oficiale a clădirii, directorul executiv al antreprenorului imobiliar a fost, el însuşi, cipuit în direct pe o scenă. Iar eu am hotărât că dacă era momentul să mă duelez cu tehnologia asta, trebuia să încasez glonţul – şi să fiu şi eu cipuit.

    Întregul proces este organizat de un grup suedez de bio-hacking căruia colega mea Jane Wakefield i-a facut recent profilul. Unul din membrii săi, un tatuator cam înfricoşător la înfăţişare, mi-a introdus cipul.

    Întâi a masat pielea dintre degetele mare şi arătător şi a impregnat puţin dezinfectant. Apoi mi-a spus să trag aer adânc timp în care mi-a introdus cipul. A fost un moment de durere – nu mult mai rea decât o injecţie oarecare – apoi mi-a lipit un plasture pe mână.

    Înainte de a-mi încerca cipul, vroiam să cunosc mai mult despre gândirea din spatele lui. Hannes Sjoblad, a cărui carte de vizită electronică e pe propriul său cip şi poate fi accesată cu trasarea cu degetul pe un smartphone, are titulatura de director de întreruperi la departamentul de dezvoltare. L-am întrebat dacă oamenii chiar vroiau să devină chiar atât de intimi cu tehnologia.

    “Noi deja interacţionăm cu tehnologia tot timpul”, mi-a spus. “Astăzi e puţin cam murdar – avem nevoie de coduri PIN şi de parole, Nu ar fi uşor doar să atingi cu mâna? E chiar intuitiv.”

    Când mi-am testat cipul, am găsit că nu era atât de intuitiv – trebuia să îmi sucesc mâna într-o poziţie nenaturală pentru a face copiatorul să meargă. Şi în timp ce unii din preajma clădirii aşteptau nerăbdători să fie cipuiţi, alţii erau vizibil în îndoială. “Absolut deloc”, spunea un tânăr când îl întrebam dacă s-ar înscrie. O femeie mai în vârstă era mai încrezătoare în potenţialul tehnologiei dar vedea un sens minor în a fi cipuită doar pentru a intra pe o uşă.

    Dar Hannes Sjoblad spune că el şi grupul suedez de biohacking au un alt obiectiv – să ne pregătească pe toţi pentru ziua când alţii vor vrea să ne cipuiască. “Vrem să fim capabili să înţelegem această tehnologie înainte ca marile corporaţii şi guverne să vină la noi şi să spună că toţi trebuie cipuiţi – cipul autorităţii pentru taxă, cipul pentru Google sau Facebook.” Apoi, spune el, noi toţi vom fi capabili să punem sub semnul întrebării felul în care tehnologia este implementată de pe o poziţie de mai bună cunoaştere.

    M-am întors în Marea Britanie cu o mână niţel umflată – şi un cip încă sub pielea mea care are detaliile de contact pe el. Nu atât de folositor, dar fără îndoială cipuri mai sofisticate vor înlocui curând tehnologia la purtător precum benzile de fitness sau dispozitivele de plată şi ne vom obişnui să fim augmentaţi*. Tot felul de lucruri sunt posibile – dacă devine cultural acceptabil să introducem tehnologie sub pielea noastră este altă chestiune.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s