PROTESTE ÎMPOTRIVA LEGII TOTALITARE A VACCINĂRII OBLIGATORII AU AVUT LOC ÎN MAI MULTE ORAȘE MARI DIN ROMÂNIA… ESTE NEVOIE DE SOLIDARITATE! ROMÂNII NU VOR VACCINURI TOXICE ŞI NICI VACCINARE CU FORȚA…

Protest față de vaccinarea obligatorie la București și în alte orașe ale țării. Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică: Acceptarea acestei legi înseamnă deschiderea unei Cutii a Pandorei. Dacă legea va trece, se prefigurează un nou totalitarism
DE ANDREI NICOLAE ȘI TUDOR MATEI /

Duminică, 17 septembrie 2017, 19:15
Facebook Twitter

ACTUALIZARE 19:15 Sute de persoane au participat, duminică, în Parcul Izvor din Capitală, la protestul împotriva proiectului privind legea vaccinării. Protestatarii au strigat „Jos dictatura”, „Asasinii” și „Nu vrem vaccinare obligatorie”.

Prezent la protest, Virgiliu Gheorghe, biofizician și doctor în bioetică, a afirmat:

„După cum s-a spus și mai devreme această lege impune o schimbare a paradigmei legislative în România, în sensul că ne întoarce cu peste 50 de ani înapoi, în perioada anilor 50, când se puneau bazele regimului comunist. Și cred că face mai mult decât făcea la acea vreme legislația, în sensul că administrarea unor substanțe biologice străine organismului uman a fost făcută cu forța doar în perioada nazistă. De aceea, în urma procesului de la Nurenberg, s-a hotărât ca niciodată în istorie nimeni să nu mai fie obligat să i se administreze vreo procedură medicală cu forța. Există o mulțime de tratate internaționale care hotărăsc acest lucru. Iarăși este uimitor că această lege nu numai că încalcă articole ale Constituției României, încalcă nu doar legislația românească în vigoare, ci și majoritatea tratatelor internaționale privind drepturile omului, la care România a aderat prin intrarea în Europa. Se crează o breșă legislativă prin care face posibilă introducerea oricărei alte legi care să impună un altfel de consimțământ prezumat. Conceptul de „consimțământ prezumat” este un eufemism, o exprimare corect politică a faptului că statul consideră la un moment dat că nu mai trebuie să ceară consimțământul populației pentru a-i aplica un anumit tratament .

Dacă acceptăm „consimțământul prezumat în cazul acesta, al vaccinării obligatorii, vom trebui să acceptăm consimțământul prezumat și în cazul transplantului de organe, care a fost propus sub această formulă chiar în urmă cu ceva ani. Va trebui să acceptăm consimțământul prezumat și în cazul eutanasiei și în cazul în care ni se vor lua copiii dacă nu suntem de acord cu educația pe care le-o face statul. Acceptarea acestei legi înseamnă dechiderea unei Cutii a Pandorei, în contextul căreia nu știm către ce ne vom îndrepta. Cu siguranță se prefigurează un nou totalitarism, dacă această lege va trece.

Dacă legea va fi contestată și nu se va reuși punerea ei în practică, înseamnă că într-adevăr țările europei sunt pregătite pentru un nou bolșevism.

Suntem marginalizați într-un părculeț, în momentul în care am cerut acordul să facem un marș de la Universitate până în Piața Victoriei. Știți că mișcarea Rezist, care a protestat zile întregi în Piața Victoriei, nu a avut niciodată aprobare? De ce în cazul unei mișcări care pune la îndoială guvernarea și încalcă toate normele este voie, iar în cazul unor oameni care își cer dreptul de a-și apăra exprimarea voinței libere nu mai este voie? Nu este și acesta semnul unei întrepătrunderi într-un spațiu de dictatură?

De aceea v-am vorbit despre „consimțământul prezumat”. Când îl auziți să știți că este vorba despre dictatură! Nu există așa ceva, pentru că nimeni nu poate să presupună că eu sunt de acord. Trebuie să fiu întrebat, iar în momentul în care nu mai sunt întrebat înseamnă că cineva hotărăște pentru mine.

Mi se spune să am încredere în guvernanți că vor ști ce vaccinuri să administreze populației. Ce încredere să am, în condițiile în care economia a fost falimentată, sistemul educațional e la pământ, sistemul medical este distrus. Din păcate, v-o spun cu mare durere, românul este condamnat la moarte în societatea românească de azi. În ultimii 27 de ani, guvernatorii noștri au făcut tot ce s-a putut ca să distrugă România.

O vaccinare obligatorie la nivel național înseamnă să pui în mare risc sănătatea populației. Nu știm cine face aceste vaccinuri. Toată bătălia cu vaccinurile este bătălia cu propria noastră imunitate”, a spus Virgiliu Gheorghe în fața celor care au protestat duminic, la București, față de vaccinarea obligatorie.

Și la Cluj, peste 50 persoane au protestat, sâmbătă, printr-un marș, față de obligativitatea vaccinării copiilor și adulților, cerând Ministerului Sănătății retragerea proiectului. O tânără a afișat mesajul „Obligativitate = nazism”.

„Protestăm împotriva abuzului numit proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii și adulți. Încercăm să prezentăm părinților aspecte ale acestui proiectului de lege, postat pe site-ul Ministerului Sănătății la sfârșitul lunii iulie. Considerăm că se încalcă dreptul persoanei de a dispune de ea însăși, dreptul părinților de a decide pentru copiii lor. Niciun act medical nu poate fi și nu are voie să devină vreodată obligatoriu. Vaccinurile au reacții adverse care nu sunt cunoscute și prezentate suficient publicului, astfel încât cerem Ministerului Sănătății retragerea proiectului”, a spus una dintre protestatare, Cristina Ganea, potrivit Mediafax.

O tânără participantă la protest a venit împreună cu soțul și fetița în cărucior, afișând pe un tricou mesajul „Obligativitate = nazism”: „Protestez pentru că mi se ia dreptul la alegere, este corpul meu și eu decid ce voi face cu el din punct de vedere medical. Dacă mă doare capul, eu decid ce tratament urmez, nu poate nimeni să îmi impună un tratament pe care nu îl doresc. Exact la fel e și cu vaccinurile și exact așa era și în perioada nazistă, oamenii nu mai aveau dreptul asupra corpului lor. Dacă Hitler a hotărât să omoare atâția evrei, nimeni nu putea să spună nimic, asta era hotărârea lui. Acolo o să ajungem și noi dacă legea va trece”, a spus Ramona Titieni, care a precizat că fetița sa nu a fost vaccinată.

ACTUALIZARE 15:00 A început protestul împotriva obligativității vaccinării.

ActiveNews transmite ÎN DIRECT ceea ce se întâmplă acum în Parcul Izvor. Vezi imagini în player-ul video.

ACTUALIZARE 22:30 Deși fuseseră de acord cu desfășurarea protestului din București în Piața Victoriei, autoritățile bucureștene au schimbat, în ultima clipă, locul unde va avea loc manifestația. Astfel, vineri, s-a luat decizia ca protestul împotriva obligativității vaccinurilor să aibă loc în Parcul Izvor, și nu în Piața Victoriei.

ACTUALIZARE 15.09/09:50 După București, și la Timișoara și Iași se vor organiza proteste împotriva vaccinării obligatorii.

Asociația Pro Logos din Timișoara organizează duminică 17 septembrie, de la ora 17:00, Marșul pentru libertatea de alegere, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacției.

„Prin această acțiune dorim să susținem libertatea de alegere a adulților pentru ei și pentru copiii lor.

Prin impunerea obligativității vaccinării se creează un precedent ce va permite și alte îngrădiri ale drepturilor cetățenești, ducând la pierderea puterii de decizie asupra sănătății propriei persoane.
Sunt așteptați să participe toți cei care se simt responsabili pentru viitorul lor și al generațiilor următoare.
Dacă în 1948 a fost posibilă naționalizarea proprietății, în 2017 putem împiedica naționalizarea propriei persoane!”, se arată în document.

Organizatorii cheamă pe toți bănățenii să vină alături de ei pentru a-și apăra dreptul la alegere.

„Proiectul legii vaccinării e ILEGAL pentru că încalcă Constituția, Codul civil și Carta Universală a Drepturilor Omului.
Proiectul legii vaccinării e ABUZIV pentru că anulează competența profesională și libertatea de conștiință a medicilor, precum și drepturile pacientului.
Proiectul legii vaccinării e PERICULOS pentru că deschide drumul către alte intervenții medicale obligatorii, lucru imposibil de controlat.
Proiectul legii vaccinării e IMORAL pentru că prevede încălcarea consimțământului persoanei și impune o intervenție medicală ce poate fi dăunătoare sau periculoasă.
SCRIE ÎN PROSPECT că vaccinurile sunt încă insuficient testate și încă nesigure și pot provoca BOALA pe care trebuie să o prevină, pot UCIDE, pot PARALIZA definitiv, pot provoca șoc anafilactic, alergii și boli autoimune INCURABILE.

Veniți pe 17 septembrie, ora 17.00, în Piața Libertății să ne apărăm dreptul de a alege liber și de a decide asupra sănătății propriei persoane! Veniți împreună cu noi să ne apărăm drepturile cetățenești!”, se încheie mesajul primit.

Tot duminică 17 septembrie, dar în capitala Moldovei, la Iași, românii vor protesta împotriva obligativității vaccinării, anunță Grupul de Inițiativă Locală într-un comunicat de presă. Manifestația va avea loc de la ora 17:00, în Piața Unirii.

„Copiii noștri nu sunt cobaii voștri” este unul dintre mesajele cu care organizatorii doresc să atragă atenția autorităților asupra problemei obligativității vaccinurilor.

Organizatorii au enunțat câteva motive pentru care consideră că obligativitatea vaccinării este periculoasă:

„- Vaccinarea este un act medical care are indicații și contraindicații, reacții adverse mai puțin sau mai mult grave, iar acest lucru implică dreptul de a alege administrarea lor.
– Sancționarea părinților care refuză vaccinarea (până la decăderea din drepturile părintești) încalcă legislația și statul de drept.
– Avem dreptul și libertatea, ca părinți, să ne informăm și să alegem ce considerăm că este bine și sănătos pentru copiii noștri.
– Un act medical preventiv (aplicat unei ființe umane) nu poate avea caracter obligatoriu.
– Statul nu prevede analize premergătoare vaccinării pentru a stabili posibilitatea apariției reacțiilor adverse/alergiilor și a amplitudinii acestora.
– În România nu există niciun raport oficial privind reacțiile adverse după administrearea unui vaccin, așadar Statul, prin legea vaccinării obligatorii nu își asumă responsabilitatea pentru efectele nocive pe termen lung ale vaccinurilor, deoarece nu există, din punct de vedere medical, tehnici/proceduri precise de identificare a cauzelor unor boli care pot fi efecte adverse ale vaccinurilor, care se pot manifesta progresiv, la câteva luni sau chiar la câțiva ani distanță.

Precizăm că acest protest este împotriva caracterului obligatoriu al legii vaccinurilor și nu aduce în discuție dezbateri pro sau contra vaccinurilor. Mai multe detalii și informații sunt disponibile pe facebook, AICI.

Vă așteptăm să ne fiți alături la Protestul împotriva obligativității vaccinurilor, duminică, 17 septembrie a.c., de la ora 17.00, în Piața Unirii din Iași!

Persoană de contact: Alexandru Vornicu, reprezentant al Grupului de inițiativă locală Iași, telefon: 0742062223, email:alexandru.vornicu@yahoo.com”, se încheie comunicatul.

Știrea inițială

Duminică, 17 septembrie de la ora 15:00, Asociația „Pro Consumatori” va organiza în București o manifestație de protest împotriva legii vaccinării obligatorii, a anunțat președintele ONG-ului, Costel Stanciu.

„Dorim să atragem atenția opiniei publice și a autorităților în legătură cu încălcările grave ale legislației naționale, europene și internaționale pe care le presupune votarea legii obligativității vaccinării. În primul rând, este vorba de încălcarea consimțământului liber-informat al pacientului, deoarece acest proiect de lege prevede nu numai vaccinarea copiilor, ci și vaccinarea adulților. Se impune, practic, administrarea unui medicament, mai precis a unui produs biologic, tuturor cetățenilor României, mai ales copiilor.

Acest aspect nu este cunoscut de majoritatea cetățenilor acestei țări, și probabil de aceea nu se implică în dezbaterile realizate pe marginea acestui proiect de lege. Ei au cunoștință numai de vaccinarea copiilor, și mai există și percepția că vaccinarea oricum a fost obligatorie. Nu, ea a fost voluntară, deci se realiza după o schemă voluntară, nu a fost niciodată obligatorie după 1990. Acum se încearcă o vaccinare obligatorie după o schemă de opt vaccinuri, unele dintre ele absolut noi”, a spus președintele Asociației „Pro Consumatori”, în revista Familia Ortodoxă.

Acesta afirmă că oamenii trebuie să iasă în stradă pentru a-i conștientiza pe români de consecințele nefaste ale acestei legi, care deschide „o cutie a Pandorei”.

„Trebuie să fim în piață nu pentru a striga, ci pentru a-i conștientiza și pe alții de consecințele nefaste ale acestei legi, despre caracterul său total antidemocratic și antiuman. De asemenea, cred că este una dintre modalitățile prin care putem semnala conducătorilor noștri faptul că înțelegem gravitatea situației și vom lupta pe toate căile legale împotriva promulgării acestei legi. Dacă dormim, s-ar putea să ne trezim mâine că trebuie să alegem între a ne da consimțământul să fie injectați copiii noștri cu o substanță care le pune în pericol viața și a ni-i lua statul. Sau vom fi obligați să alegem între a respecta legea vaccinându-ne împotriva cine știe cărui virus produs în laborator sau să fim decăzuți din anumite drepturi profesionale sau cetățenești. O astfel de lege deschide o cutie a Pandorei, și nu știm ce ne va putea aștepta. Mai bine să luptăm de-acum, ca să nu se poată spune că nu am făcut tot ce depindea de noi”, a încheiat Stanciu.

Evenimentul are și o pagină de facebook, unde puteți afla detalii despre protest.

ACTUALIZARE 12.09: Dezbaterea despre legea vaccinării obligatorii continuă. Legea a ajuns în Parlament, dar cei care se opun obligativității nu se dau bătuți și organizează duminică 17 septembrie, un miting de protest, în Piața Victoriei din București.

Unul dintre liderii proeminenți ai grupurilor care se opun obligativității este juristul Alexandra Oberschi, președinte al Asociației juriștilor pentru apărarea drepturilor și libertăților.

Într-un interviu acordat revistei Familia Ortodoxă, Alexandra Oberschi afirmă că prevederile acestei legi duc la anihilarea, de facto, a statului de drept din România. Ea spune că nu se mai poate vorbi de un stat de drept, ci de o dictatură sau de totalitarism. Mai mult, ea susține că prin prevederile acestei legi, România încalcă chiar acordurile internaționale pe care le-a semnat.

„Orice stat de drept are un ansamblu de drepturi și obligații ale cetățenilor. Există o structură esențială pe care se bazează relația dintre cetățean și stat. În momentul când toată această structură este atacată, nu mai putem vorbi de un stat de drept, ci de o dictatură sau totalitarism, cum vreți să o numiți. Când vii cu forța coercitivă a statului și impui cetățeanului un anumit lucru, vorbim de anihilarea statului de drept.

Constituția are numeroase prevederi care reglementează dreptul la viață privată, dreptul la sănătate, inviolabilitatea persoanei, faptul că nici o persoană nu poate fi expusă unor experiențe, tratamente sau intervenții în scop terapeutic fără acordul său, dreptul la integritatea fizică și psihică.

Pe de altă parte, există și un cadru legislativ internațional la care România a aderat, este parte la numeroase convenții internaționale care îi sunt aplicabile în mod direct, deci ele fac parte din dreptul intern în momentul în care un stat aderă la un asemenea act normativ.

Convenția de la Oviedo, care protejează drepturile omului și demnitatea ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinii, ratificată de România în anul 2001, spune că părțile la Convenție vor proteja demnitatea și identitatea tuturor ființelor umane și vor garanta tuturor, fără discriminare, respectarea integrităților și a altor drepturi și libertăți fundamentale. Și un articol foarte important din Convenția de la Oviedo spune: „Interesele și bunăstarea ființei umane prevalează asupra intereselor singulare ale societății sau ale științei” – asta apropo de acel concept vehiculat cu „imunitatea de turmă”, cu interesul societății în ansamblul său, ce nu se împiedică de un biet copilaș care suferă de un efect advers și care trebuie sacrificat pentru binele societății. Legislația europeană prevede însă, în mod contrar decât se dorește a se legifera astăzi în România, că binele și bunăstarea ființei umane sunt prevalente. Consimțământul, de asemenea, este tot reglementat și de convenția de la Oviedo: „Orice intervenție în domeniul sănătății poate fi făcută numai după ce persoana respectivă și-a dat consimțământul” – deci în mod liber și în cunoștință de cauză”, a declarat Alexandra Oberschi.

Jurista spune că nu există precedent pentru asemenea acte legislative, decât poate în epoca regimului nazist din Germania.

„Așadar, ne întoarcem într-o epocă totalitară, în care se spunea că „pentru binele colectiv trebuie sacrificat binele individual al oricărui cetățean”? Nu cred că există precedent, în afara experimentelor naziste, nu cred că există precedent în a injecta substanțe în corpul omului fără acceptul lui. După perioada hitleristă, Convenția de la Nürnberg tocmai asta a și stipulat, că nu se pot face experimente pe oameni; atunci a apărut ideea de drepturi ale pacientului, de consimțământ informat, atunci s-au clarificat obligațiile autorităților medicale”, a conchis ea.

SURSA: https://m.activenews.ro/stiri-sanatate/Protest-fata-de-vaccinarea-obligatorie-la-Bucuresti-si-in-alte-orase-ale-tarii.-Virgiliu-Gheorghe-doctor-in-bioetica-Acceptarea-acestei-legi-inseamna-dechiderea-unei-cutii-a-Pandorei.-Daca-legea-va-trece-se-prefigureaza-un-nou-totalitarism-146040

Publicitate

29 de gânduri despre „PROTESTE ÎMPOTRIVA LEGII TOTALITARE A VACCINĂRII OBLIGATORII AU AVUT LOC ÎN MAI MULTE ORAȘE MARI DIN ROMÂNIA… ESTE NEVOIE DE SOLIDARITATE! ROMÂNII NU VOR VACCINURI TOXICE ŞI NICI VACCINARE CU FORȚA…

   1. Radu Iacoboaie Autor post

    Aceasta e declaratia Dr.Vasile Astarastoaie in 2009, cand a fost gripa porcina (Presedintele Colegiului Medicilor din Romania): “O.M.S. introduce dictatura medicala! O.M.S., pana acum, orice evaluare s-ar face, a dat dovada de ineficienta totala. Nici unul dintre programele O.M.S. nu au dat rezultate asa cum au fost prezentate.” In plus, toata aceasta escaladare a gradului de alerta s-a facut fara consimtamantul ministrilor sanatatii din tarile membre O.M.S. O.M.S.-ul este acum un „colhoz” international: in ultimii 25 de ani, s-a transformat intr-o institutie care isi intretine birocratia proprie – ca si Uniunea Europeana, ce merge pe acelasi drum.

    NOTA – Gimi Ionescu:

    Este prin urmare o grupare
    cu planuri naziste (sataniste, de-a dreptul) asta e evident…
    Care a reusit in timp sa se infiltreze in toate forurile decizionale.

    Apreciază

  1. Radu Iacoboaie Autor post

   ATENTIE la LEGEA 272/2004:

   Art. 46
   (1) Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge si de a beneficia de serviciile medicale si de recuperare necesare pentru asigurarea realizarii efective a acestui drept.

   (3) Organele de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritatile administratiei publice locale, precum si orice alte institutii publice sau private cu atributii in domeniul sanatatii sunt obligate sa adopte, in conditiile legii, toate masurile necesare pentru:
   a) reducerea mortalitatii infantile;
   b) asigurarea si dezvoltarea serviciilor medicale primare si comunitare;
   c) prevenirea malnutritiei si a imbolnavirilor;
   g) verificarea periodica a tratamentului copiilor care au fost plasati pentru a primi ingrijire, protectie sau tratament;

   Art. 59
   Masurile de protectie speciala a copilului sunt:
   a) plasamentul;
   b) plasamentul in regim de urgenta;
   c) supravegherea specializata.

   Cornel Sava
   Hey, nu’ntelege nimeni ca nu exista nici macar un studiu care sa ateste nu ca vaccinurile sunt sigure, ci faptul ca au ajutat la eradicarea bolilor pe care ei le enumera? Dincontra, studiile facute de ei au demonstrat cat de nocive sunt vaccinurile, ce efecte dezastruoase au asupra organismului uman si animal, insa tin ascunse aceste studii. De ce nu iese nimeni din OMS cu macar un studiu care sa dovedeasca ceea ce sustin ei, vaccinarea? OMS nu intervine nici cand suntem otraviti prin alimentatie, nu vedeti?

   Apreciază

   Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

   Gimi Ionescu:

   Ce perverşi… “Prezenta lege garanteaza si promoveaza dreptul copilului de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge…”
   Exact… se pot “bucura” de autism, paralizii cerebrale, paralizii fizice, boli autoimmune grave, decese.
   Este un “drept” al copilului,
   conform “Noii Legi” a Noii Ordini Mondiale…

   https://www.activenews.ro/documente/modificare%20lege%20vaccinare/LEGEA%20NOUA.pdf

   Apreciază

   Răspunde
  3. Radu Iacoboaie Autor post

   Cornel Sava:

   Prezanta lege (a vaccinarii obligatorii) e o idiotenie atata vreme cat cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge copilul e blocata din start de alimentele, apa si aerul, toate poluate, infestate, infectate, modificate genetic, facute praf de industraia alimentara, de agricultura si, mai presus de orice, de niste incapabili care repeta la nesfarsit litaniile pe care le comanda cei din afara tarii!

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s