TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Sâmbătă, 15 iulie 2017): CE ÎNȚELEGEM NOI PRIN STRES ŞI CUM PUTEM LUPTA ÎMPOTRIVA LUI?

  

          Emisiunea UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND este o emisiune interactivă prin intermediul mesajelor trimise la rubrica comentarii. Aici noi nu doar comunicăm, ci dorim să ÎNVĂȚĂM UNII DE LA ALȚII…

           Rețineți că puteți trimite întrebări sau comentarii chiar AICI şi ORICÂND DORIȚI la această postare la rubrica comentarii. Emisiune maraton 24 din 24 de ore… Nu vă grăbește nimeni.

           Tema dezbaterii libere din această zi: CE ÎNȚELEGEM NOI PRIN STRES ŞI CUM PUTEM LUPTA ÎMPOTRIVA LUI?

24 de gânduri despre „TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Sâmbătă, 15 iulie 2017): CE ÎNȚELEGEM NOI PRIN STRES ŞI CUM PUTEM LUPTA ÎMPOTRIVA LUI?

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin

  CE ESTE STRESUL? CUM AM PUTEA SĂ ÎL DEFINIM?… Este o boală personală sau colectivă, o situație conjuncturală care ne agresează sau ce poate fi?…

  CE EFECTE PRODUCE STRESUL ŞI CUM PUTEM LUPTA EFICIENT ÎMPOTRIVA LUI?…

  Apreciază

  Răspunde
   1. Radu Iacoboaie Autor post

    Surse importante generatoare de stres după opinia noastră:

    1 – datorii mari neachitate;

    2 – teama pierderii locului de muncă;

    3 – programul supraîncărcat de la muncă;

    4 – schimbarea locului de muncă;

    5 – situații conflictuale grave;

    6 – divorțul;

    7 – probleme mari de sănătate;

    8 – pierderea unei persoane foarte apropiate etc.

    Apreciază

  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Noi credem că stresul este un factor major de risc care contribuie la aparitia unor boli grave. Reprezintă o agresiune din partea mediului exterior asupra noastră la care trebuie să avem un răspuns sau o reacție legitimă de apărare.

   Stresul netratat corespunzător devine cronic si conduce la debutul sau agravarea unor boli. Se poate ajunge până la epuizarea completă, fizică si intelectuală sau mai grav la boli psihice si suicid…

   Remedii eficiente de luptă împotriva stresului: întărirea noastră în credință (credință vie, lucrătoare), alungarea gândurilor rele si pesimiste prin rugăciuni scurte, muzică bună, voie bună, mișcare si sport etc

   Apreciază

   Răspunde
 2. Teo Rose

  STRESUL ESTE CEL MAI COMUN FENOMEN PSIHOLOG AL SECOLULUI, O TRĂIRE CU O PUTERNICĂ AMPRENTĂ ASUPRA VIEȚII FIECĂRUIA, CARE NE POATE SCHIMBA VIAȚA RADICAL, ÎN BINE SAU RĂU.
  ESTE O STARE DE MOMENT SAU UNA PERMANENTĂ, ESTE UN SIMȚĂMÂNT LĂUNTRIC DE DISCONFORT, PREOCUPARE, CARE NE AFECTEAZĂ VIAȚA ÎN MOD DIRECT POATE, SAU NU… EA POATE SĂ FIE CONTROLATĂ ATUNCI CÂND VIAȚA SE SCHIMBĂ ÎN BINE…
  STRESUL POATE STA LA BAZA POCĂINȚEI UNUI OM ȘI SINGURA CALE DE A FACE FAȚĂ ESTE O VIAȚĂ RELIGIOASĂ AUTENTICĂ… AȘADAR SINGURUL MEDICAMET CE NE POATE SALVA CU ADEVĂRAT DE STRES ESTE CREDINȚA PUTERNICĂ ŞI STATORNICĂ ÎN DUMNEZEU…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Mihaela Negoita

  Stresul este o reactie de adaptare a organismului la stimulii externi din mediul inconjurator.
  Stresul are trei faze care formeaza „sindromul general de adaptare”: faza de alarma, in care organismul incearca sa se apere de actiunea nociva prin stimularea puternica a sistemului endocrin (secretie de adrenalina si de steroizi), faza de revenire (rezistenta specifica), in care organismul pare ca se adapteaza la situatie, comportandu-se relativ normal si faza de epuizare, care apare dupa o perioada mai indelungata de actiune a stimulului nociv asupra organismului.
  Sindromul psihologic e provocat de emotii prelungite cauzate in primul rand de frustrari, situatii conflictuale, anxietate. Exista stres de suprasolicitare, dar si stres de subsolicitare. Retineti ca un stres moderat antreneaza si stimuleaza vitalitatea organismului. Caracterul nociv al stresului apare atunci cand degradarile produse sunt prea ample, depasind capacitatile de adaptare ale organismului la excitantii externi ai mediului inconjurator.
  In realitate, situatia devine alarmanta atunci cand stresul atinge limita maxima, adica atunci cand se ajunge la”distres”, situatie in care orice activitate a individului este total dezorganizata.
  Dimpotriva, tocmai stresul este cel care ii permite individului sa se mentina intr-o excelenta forma fizica si sa-si mentina viu interesul pentru viata.
  Esential este, dupa parerea lui Selye, sa nu se admita trecerea in starea de distres, cand individul se lasa dominat de frica si deznadejde.
  Lupta cu distresul poate fi activa sau pasiva.
  Forma pasiva: preocupari pentru o dieta echilibrata, administrarea regulata de vitamine si antidepresive.
  Ultimele au un efect de scurta durata, rezolvarea problemei fiind temporara.
  Forma activa: exercitii fizice regulate, odihna activa si echilibru sufletesc.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Mihaela Negoita

  Esential este sa gasesti Radule, acele cuvinte pe care sa le inteleaga si pustiul tău, si care te vor ajuta sa te linistesti atunci cand te vei afla intr-o situatie dificila.
  Să zici : „Stiu ca nu mi se va intampla nimic rau”, „N-are de ce sa- mi fie frica, totul va fi bine” si altele de acest gen.
  Gasind cuvintele potrivite, invatati-ţi pustiul sa le repete in sinea lui atunci cand nimereste intr-o situatie incerta sau cand e cuprins de teama.
  Cu timpul, constituindu-se in adevarate automatisme, aceste cuvinte vor deveni mobilizatori psihologici, care vor determina psihicul tău să se concentreze asupra solutionarii problemei…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 5. Mihaela Negoita

  In conditii de stres ne sunt reduse atat claritatea mentala, cat si calitatea emotiilor sau starea generala de bine.
  Se stie ca traim intr-o lume in plina expansiune tehnologica, marcata de crize economice si tensiuni sociale. Toate acestea au adus cu sine o viata mai agitata pentru toata lumea, mai putin timp liber, mai multe obiecte, mai putini bani si mai multe probleme.
  http://inimafericita.ro/2014/07/15/stresul-ce-este-cum-actioneaza-si-cum-il-recunoastem/

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s