TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Marți, 4 iulie 2017): NOI, FRAȚI ORTODOCȘI DE PRETUTINDENI, VOM CONTINUA ÎNSĂ SĂ MĂRTURISIM ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI – CREAȚIA OCULTEI MONDIALE!…

  

         ,,Acest text este o trădare a Ortodoxiei, o rușine pentru Sfântul Munte și ne bucurăm că noi, părinții aghioriți care am întrerupt pomenirea, nu ne simțim reprezentați de această Chinotită. Vom da răspunsul cuvenit în scris acestei trădări a dreptei credințe.” (Părintele Sava Lavriotul)

        COMUNICATUL DUBLEI SINAXE ATHONITE DESPRE ADUNAREA DIN CRETA DIN IUNIE 2016: 

        http://wp.me/p84zme-Jb

  

        NOI, FRAȚI ORTODOCȘI DE PRETUTINDENI, VOM CONTINUA ÎNSĂ SĂ MĂRTURISIM ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI – CREAȚIA OCULTEI MONDIALE!…

         MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ŞI A ROMÂNIEI

                         4 iulie 2017

23 de gânduri despre „TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Marți, 4 iulie 2017): NOI, FRAȚI ORTODOCȘI DE PRETUTINDENI, VOM CONTINUA ÎNSĂ SĂ MĂRTURISIM ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI – CREAȚIA OCULTEI MONDIALE!…

  1. Mihaela Negoita

    Sfaturi duhovnicești
    Dumnezeu a creat lumea din iubire. Sfintii se roaga pentru noi pentru ca ne iubesc. Ingerii ne protejeaza pentru ca ne iubesc. Si ne iubesc pentru ca ne smerim. Ne iubesc pentru ca iubim. Ne iubesc pentru ca ca iertam. Ne iubesc pentru ca nu avem judecati si procese. Ne iubesc sfintii pentru ca ne smerim si noi si strigam la ei, ca prin rugaciunile lor si ale Maicii Domnului sa salveze Dumnezeu lumea, tara, satul, casa.
    ***
    Nu e nevoie de rachete. Cea mai teribila arma impotriva diavolului este iubirea si crucea.
    ***
    Un mare pustnic a zis: “Stii cand va veni sfarsitul lumii? Cand nu va mai fi carare de la un om la altul“. Cand nu va mai fi carare intre tata si mama, intre parinti si copii, intre copii si biserica. Cand va pieri iubirea si ne vom da numai pe afaceri si numai pe castiguri si numai pe minciunarii si numai pe alergari prin alte tari, doar-doar ne-om imbogati.
    ***
    Nu paganii, ci noi, crestinii, grabim sfarsitul lumii, pentru ca nu ne mai iubim.
    ***
    Medicamentul lumii nu este streptomicina sau stiu eu ce alt medicament. Salvarea lumii, medicamentul lumii este iubirea. Iertati-va, iubiti-va, mai vizitati-va, incurajati-va, ajutati-va. Cand va disparea iubirea va veni sfarsitul lumii.

    „Mi-e dor de cer, Viata Parintelui Ioanichie Balan „.

    Apreciază

    Răspunde
  2. Mihaela Negoita

    Sfaturi duhovnicești
    Pe urmă zi cu dragoste „Sfinte Dumnezeule”, gândind că, în aceeaşi vreme îngerii zic aceste cuvinte în ceruri şi că tu eşti fericit că în aceste clipe, în loc să fi rămas în păcatul tău, ai fost ridicat de iubirea lui Dumnezeu şi alăturat îngerilor, ca să rosteşti cântarea lor. Şi pentru acestea mulţumeşte şi tresaltă, uitând păcatul în care te găseai cu 5 minute în urmă, cu 3 minute, cu un minut. Şi în această stare de mulţumire şi tânguire, începe să zici „Tatăl nostru”, gândind că atunci vorbeşti cu Dumnezeu de la numele omenirii, a întregii omeniri, a viilor şi a morţilor, şi că, în clipele acelea, tu ai fost cel ales de Domnul ca să reprezinţi omenirea şi să ceri pentru toţi iertarea păcatelor şi „Pâinea cea întru fiinţă”, tu, păcătosul, tu omul.
    Ce altă dovadă a iertării păcatelor vrei, decât aceea că ai fost chemat de Dumnezeu să reprezinţi omenirea înaintea Lui şi să mijloceşti pentru toată zidirea? Să ştii că oricine se ridică să rostească „Tatăl nostru”, e ales de Domnul ca mijlocitor între El şi oameni şi să nu mai socoteşti atunci păcatele trecute, că ele se fac praf şi pulbere de faţa lui Dumnezeu, că Domnul lucrează atunci şi nu tu, şi mai mare păcat vei avea dacă te vei îndoi că aşa este cu tine în clipele acelea, decât că ai făcut păcatul de care te plângi. La aceasta cred că se referea şi Sfântul Isaac Sirul când spune că toate păcatele sunt praf şi pulbere înaintea lui Dumnezeu şi că un singur păcat există, acela de a fi insensibil la lucrarea pe care o face Dumnezeu cu noi. Această lucrare se face atunci când ai terminat păcatul şi te-ai gândit să te ridici să te rogi. Ridică-te, că Domnul cheamă. Ridică-te, că Domnul lucrează! Începe viaţa de la început!
    Din Ieromonah Savatie Baştovoi, Dragostea care ne sminteşte

    Apreciază

    Răspunde
  3. Mihaela Negoita

    Măi, dragul meu ! Adevărul se mărturiseşte în locul în care se află fiecare…prin însăşi faptele virtuţii, începând cu smerenia, şi mai puţin pe NET.
    Am mai discutat noi, asta…
    A MĂRTURISI, înseamnă a face tot posibilul să te DESPĂTIMEŞTI.
    În acest fel, fiind un exemplu viu, si cei din jur vor fi atraşi spre cele sfinte, ca de un magnet.
    A suferi prigoane, suferinţe, etc.vor fi atunci când Domnul va decide că eşti pregătit, şi atunci trebuie să MĂRTURISEŞTI ADEVĂRUL CHIAR ŞI CU PREŢUL VIEŢII…

    Apreciază

    Răspunde
  4. Mihaela Negoita

    Adeseori unii mă întreabă: „De cât timp este nevoie ca să dobândească cineva Harul dumnezeiesc?”. Se poate ca unii să trăiască toată viaţa lor, chipurile, duhovniceşte, să facă asceză etc., dar să creadă că sunt ceva şi de aceea să nu primească Harul lui Dumnezeu. Iar alţii primesc Harul în scurt timp, fiindcă se smeresc.
    Dacă omul se smereşte, se poate ca într-un minut să fie scăldat de Harul dumnezeiesc, să devină înger şi să se afle în Rai. Dar dacă se mândreşte, poate deveni într-un minut demon şi să ajungă în iad. Adică omul, dacă vrea, poate deveni miel, dar poate deveni şi capră. Sărmanele capre, chiar dacă vor, nu pot deveni miei, însă Dumnezeu i-a dat omului posibilitatea din capră să se facă miel; e de ajuns doar să vrea.
    Harul lui Dumnezeu se sălăşluieşte numai în omul smerit şi blând. Doar acolo se odihneşte Duhul lui Dumnezeu. Ai văzut ce spune Proorocul Isaia? „Spre cine voi căuta, fără numai spre cel smerit şi blând?” (Isaia 66, 2).
    Dumnezeu vrea să avem puţină smerenie, ca să ne înrudim cu El, iar apoi toate darurile Sale vin cu îmbelşugare unul după altul. Într-un oarecare fel Dumnezeu îi datorează omului smerit mult Har, pe care i-l dă în dar, fără ca el să-l ceară. Aceasta este lege duhovnicească. Nu spune Scriptura: „Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă Har” (Iacov 4, 6)? Aşa le-a rânduit Dumnezeu. „Sunt smerit” înseamnă „Am Harul dumnezeiesc”. Cel foarte smerit primeşte mult Har de la Dumnezeu, fiindcă este ca un burete care absoarbe Harul dumnezeiesc.
    http://altarulcredintei.md/cel-mai-mare-dintre-toti-este-acela-care-are-mai-multa-smerenie/

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu