PĂRINTELE ILIE CLEOPA A CONVINS PE MULȚI SĂ DESCOPERE FRUMUSEȚEA ŞI ÎNȚELEPCIUNEA ORTODOXIEI… CU ARGUMENTE ŞI FĂRĂ PATIMĂ…

 

Dialog în tren dintre Părintele Ilie Cleopa şi un grup de ofiţeri

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/intrebari-incomode/17970-dialog-tren-parintele-cleopa

Publicitate

19 gânduri despre „PĂRINTELE ILIE CLEOPA A CONVINS PE MULȚI SĂ DESCOPERE FRUMUSEȚEA ŞI ÎNȚELEPCIUNEA ORTODOXIEI… CU ARGUMENTE ŞI FĂRĂ PATIMĂ…

 1. Mihaela Negoita

  Arhimandritul Cleopa este un duhovnic al rugaciunii, al cunoasterii si al cuvantului viu, care trezeste constiinta, care lumineaza mintea si da viata. Sfintia Sa porneste de la minte spre inima. De aceea, mai intai invata, sfatuieste, explica, hraneste sufletul prin cuvant si abia la urma spovedeste si asculta glasul constiintei si al inimii celor ce vin la el. Din acest motiv si roadele sunt mari si de durata. Mai ales la cei invatati si iubitori de cunoastere.
  Parintele Cleopa este considerat, pe drept cuvant, unul din cei mai iscusiti duhovnici, sfetnici si predicatori ai monahismului romanesc contemporan. Viata sa interioara exemplara, de ascet si sihastru consacrat, experienta sa in nevointa monahala, vastele sale cunostinte scripturistice si patristice de autodidact care te uimesc, memoria sa rar intalnita, blandetea, dragostea sa de oameni, ravna pentru Dumnezeu si cuvantul sau hotarat, intelept si precis, unit cu darul frumoasei vorbiri in grai dulce moldovenesc, fac din Arhimandritul Cleopa Ilie o personalitate in spiritualitatea noastra ortodoxa. Credinciosii, numerosii sai fii duhovnicesti, calugari si mireni, il socotesc ca fiind o binecuvantare a lui Dumnezeu pentru manastirile si Biserica noastra.
  http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri1.htm

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Mihaela Negoita

  Despre recăsătorire sau căsătoria a doua

  Părintele Cleopa spunea că în cazul în care unul din soţ moare, celălalt este liber să se căsătorească din nou. Acesta nu va săvârşi nici un păcat recăsătorindu-se. Ci mai mult se va considera păcat dacă va trăi în concubinaj cu o nouă persoană. De aceea Biserica spune că cei care trăiesc necununaţi trăiesc în preacurvie, deoarece nu sunt cununaţi şi binecuvântaţi de Dumnezeu prin taina căsătoriei.
  Tot la acest capitol, Apostolul Pavel spune că bărbaţii trebuie să-şi iubească soţiile legitime, iar soţiile să se teamă de bărbaţii lor şi să li se supună lor, precum Hristos iubeşte Biserica şi precum Biserica se supune Lui cu dragoste. În acest context, Hristos este Mirele, iar Biserica este Mireasa.
  http://lataifas.ro/religii-si-credinte/8226/parintele-ilie-cleopa-despre-casatorie-adulter-a-doua-casatorie/

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Mihaela Negoita

  Omul nu se poate mântui fără răbdare, milostenie și rugăciune
  „Pentru mântuire sunt necesare trei lucruri. Primul: răbdare; al doilea: răbdare; al treilea: răbdare. Frate Ioane, da-ţi mai trebuie ceva: milostenie. Nu trebuie să dai vaca! Nu ţi-a cerut Dumnezeu vaca, niciodată! Ferească Dumnezeu! Nici viţelul. Da’ sticla de lapte trebuie s-o dai! Şi încă un lucru, frate Ioane: rugăciunea. Pasul şi Dumnezeu! Fără răbdare, fără milostenie şi fără rugăciune nu se poate mântui omul!”
  Părintele Cleopa Ilie

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Mihaela Negoita

  Sa cititi asta:
  Poveste de dragoste

  … si chiar daca e asa de lung, cititi pentru ca merita cu adevarat!

  În timp ce soţia mea servea cina, am luat-o de mâna şi i-am spus:„Trebuie să-ţi vorbesc”
  Ea a dat din cap şi a mâncat calma. Am vazut durerea in ochii ei… acea tristeţe care imi blocheaza gura… Mi-am facut curaj şi i-am spus:„Vreau sa divorţam”.
  Ea dezgustată de întrebarea mea a spus încet:„De ce?”
  In acea noapte nu am vorbit şi ea a plâns toata noaptea. Eu ştiam ca ea vroia să înţeleagă ce se întâmplă cu căsătoria noastră, dar nu am putut raspunde… a pierdut inima mea, din cauza altei femei… Ana!
  http://www.credinta-ortodoxa.com/poveste-de-dragoste-casatoriti-sau-nu-trebuie-sa-cititi-asta/

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 5. Mihaela Negoita

  Acum am sa va spun ceva despre Rai intr-o istorioara care urmeaza de aici inainte. V-am spus ca marele Apostol Petru pe Tabor ar fi voit vesnic sa ramana acolo impreuna cu Hristos, invatatorul sau, cu Ilie si cu Moise, pentru ca a gustat cateva clipe din slava raiului si din slava dumnezeirii lui Iisus Hristos. Si iata ce am a va spune.
  https://m.crestinortodox.ro/credinta/parintele-cleopa-despre-rai-69806.html

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 6. Mihaela Negoita

  DESPRE IAD
  Vom vorbi câteva cuvinte despre iad. De-atâtea ori auziţi cuvântul iad în dumnezeiasca Evanghelie, în Sfânta Scriptură, în învăţăturile Sfinţilor Părinţi, şi în tradiţia Bisericii Ortodoxe. Dar v-aţi pus vreodată întrebarea ce este iadul?
  Ce este iadul? Să ştiţi că iadul este împărăţia morţii; iadul este locul acela unde se chinuiesc, după dreptatea lui Dumnezeu, dracii şi toţi care au mâniat pe Dumnezeu şi au făcut voile lor în această lume.
  Iadul este împărăţia dracilor, a cărui poartă este deznădejdea, curte sunt legăturile; ferestre, întunericul; masă, reaua împuţiciune şi putoare; mâncare este foamea, băutură este setea, ceasornic este plânsul, aşternut este văpaia, orânduială este tulburarea cea fără rânduială a prăpastiei acelea groaznice.
  Dar ştiţi dumneavoastră câte feluri de munci are iadul? Nouă feluri de munci sunt în iad şi toate sunt veşnice şi foarte grele.
  http://www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s