TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Duminică, 18 iunie 2017): IUBIREA CREŞTINĂ VA SALVA ACEASTĂ LUME TOT MAI BOLNAVĂ…

         Emisiunea UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND este o emisiune interactivă prin intermediul mesajelor trimise la rubrica comentarii. Aici noi nu doar comunicăm, ci dorim să ÎNVĂȚĂM UNII DE LA ALȚII…            

          Rețineți că puteți trimite întrebări sau comentarii chiar AICI şi ORICÂND DORIȚI la această postare la rubrica comentarii. Emisiune maraton 24 din 24 de ore… Nu vă grăbește nimeni.            

          Tema dezbaterii libere din această zi: IUBIREA CREŞTINĂ VA SALVA ACEASTĂ LUME TOT MAI BOLNAVĂ…

28 de gânduri despre „TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Duminică, 18 iunie 2017): IUBIREA CREŞTINĂ VA SALVA ACEASTĂ LUME TOT MAI BOLNAVĂ…

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  AI APĂRUT, ÎN SFÂRȘIT!…

  Ai apărut în viața mea iubire,
  La ceas târziu în noapte, în neștire,
  O rază de lumină printre norii grei
  Ce fremătau aprig pe cerul ochilor mei.

  Minune blândă, dulce, ce mă înfioară
  În fiecare ceas, secundă, ca prima oară
  Şi-mi încălzește sufletul meu rănit
  Cu dragostea ta tainică, ce m-a cucerit.

  O, rămâi, rămâi în viața mea
  Şi voi uita pe veci că viața este grea.
  Uneşte gândurile noastre ca-ntr-o carte
  Şi dă-mi putere de-a merge mai departe.

  Ai apărut în viața mea iubire,
  Când nu speram în a ta revenire…
  Şi cred, în momentul cel mai greu,
  Ca să rămâi mireasa sufletului meu…

  Te-aştept cu brațele larg deschise
  Să colinzi dragă prin ale mele vise,
  Te-aştept mereu, nu mă lăsa să mor
  Cu inima-mi străpunsă de al tău dor…

  Apreciază

  Răspunde
 2. Mihaela Negoita

  Iubirea crestina
  Domnul a spus: \”Ca unde sunt doi sau trei adunati intru numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor\” (Matei 18, 20). Se gasesc oare doi sau trei adunati intru numele Lui? Se gasesc, dar rareori. De altfel nu vorbeste de o simpla adunare si unire locala a oamenilor. Nu cere numai asta. Vrea ca, impreuna cu unirea, sa existe la cei adunati acolo si alte virtuti. Prin aceste cuvinte, asadar, vrea sa spuna: \”Daca cineva Ma va avea pe Mine ca temelie a iubirii lui fata de aproapele, si impreuna cu aceasta iubire are si celelalte virtuti, atunci voi fi impreuna cu el\”. Acum insa, cei mai multi oameni au alte scopuri. Nu intemeiaza pe Hristos iubirea lor. Cineva iubestepe altcineva, pentru ca si acela ii arata iubire; altul il iubeste pe cel care l-a cinstit; iar altul il iubeste pentru ca i-a fost de folos la vreo treaba de-a lui. E greu sa gasesti pe cineva care-l iubeste pe aproapele doar din dragoste pentru Hristos, caci ceea ce-i leaga pe oameni sunt de obicei interesele materiale. insa o iubire cu atatea lipsuri este batjocoritoare si trecatoare. La cea mai mica problema – vreun cuvant jignitor, daune banesti, invidie, ambitie sau ceva asemanator – iubirea aceasta, care nu are temelie duhovniceasca, se destrama.
  Dimpotriva, iubirea care-L are ca pricina si temelie pe Hristos, este statornica si nepieritoare. Nimic n-o poate destrama, nici calomnii, nici primejdii, nici chiar amenintarile cu moartea. Cel ce are dragoste crestina, oricate neplaceri ar suferi de la un om, nu, inceteaza sa-1 iubeasca; caci nu este influentat de patimile sale, ci este insuflat de Iubire, de Hristos. Tocmai de aceea iubirea crestina, cum spunea Pavel, nicicand nu va pieri.
  https://m.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/iubirea-crestina-68564.html

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Mihaela Negoita

   …vei simți că te sufocă gândul de a părăsi ceea ce poate abia ai început, de a te lepăda de Domnul chiar înainte de a-L fi cunoscut. Dar tu să nu te simți singur niciodată, nici măcar o clipă să nu crezi că în fața ispitelor ce inevitabil se vor ridica împotrivă, tu ești singur.
   Un singur lucru poate să-l facă omul absolut singur: să păcătuiască. Orice altceva are împreună lucrător pe Iisus Hristos, până și ezitarea noastră, incertitudinea noastră în fața unei Dragoste ce îmbrățișează totul. Dumnezeu nu ispitește, ci doar invită; știe că Se lovește des de nepăsare sau de un refuz dur, dar totuși invită.
   https://www.aparatorul.md/pe-zi-ce-trece-va-fi-tot-mai-dificil-caci-inrairea-va-cuprinde-pe-tot-mai-multi/

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 3. Mihaela Negoita

  Despre iubirea crestina
  Caci ce chip al bunatatilor nu are iubirea? Nu da ea credinta ca temelia cea dintai, care incredinteaza pe cel ce o are despre existenta lui Dumnezeu si a celor dumnezeiesti si daruieste mai mult decat ochiul, care priveste la cele ce se arata simturilor, cunostinta despre acelea celor ce le contempla?
  Iubirea naste nadejdea
  Nu da nadejdea, care face sa subziste pentru ea binele care subzista ca existenta adevarata si prinde mai mult decat prinde mana grosimea materiei ce cade sub pipaitul ei? (Nota a parintelui Dumitru Staniloae: nadejdea le aduce in mine pe cele ce exista obiectiv in afara de mine.)
  Nu procura ea gustarea celor crezute si nadajduite, avand prin ea insasi cele viitoare ca prezente prin simtire? Nu da smerenia, cea dintai temelie a pazirii virtutilor, prin care putem sa ne cunoastem pe noi insine si sa dezumflam basica goala a ingamfarii? Nu ne da ea blandetea, prin care lovim ocarile si laudele si potolim tulburarea ce ne-o pricinuiesc relele opuse, adica slava si lipsa de slava?
  Iubirea este sfarsitul tuturor virtutilor
  Nu ne da ea linistea, datorita careia chiar patimind ramanem neschimbati fata de cei ce ne fac rele, nelasindu-ne in dispozitie dusmanoasa? Nu naste ea in noi mila, prin care ne insusim cu voia nenorocirile altora si ea nu ne lasa sa uitam pe cel inrudit si de acelasi neam? Nu sustine in noi infranarea, rabdarea, indelunga rabdare, bunatatea, pacea si bucuria, prin care potolim cu usurinta iutimea si pofta si arderea fierbinte si infocata a lor?
  Si, ca sa spun simplu si pe scurt, iubirea este sfarsitul tuturor bunatatilor (virtutilor), ca cea care duce la si apropie de Dumnezeu, Cel mai inalt varf al bunatatilor si cauza a tot binele, pe cei ce umbla in ea…
  https://m.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/despre-iubirea-crestina-68517.html

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Mihaela Negoita

  „Am văzut un om carepentru cei ce cădeau în cuvânt sau în faptă şi stăruiau în cele rele până într-atât se întrista şi suspina, încât se părea că numai el cu adevărat trebuia să dea socoteală pentru toţi aceia şi să fie predat osândei. L-am văzut pe altul care voia cu atata râvnă mântuirea fraţilor lui, încât de multe ori cu lacrimi fierbinţi se ruga din toată inima iubitorului de oameni Dumnezeu sau să-i mântuiască pe aceia, sau sa fie osândit şi el împreună cu ei,nevrând să se mântuiască singur, din pricina unei dispoziţii prin care imita pe Dumnezeu, ca Moise; căci legat de ei duhovniceşte prin iubire în Duhul Sfânt, nu voia să intre nici măcar în Impărăţia cerurilor despărţit de ei.” [1]

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 5. Radu Iacoboaie Autor post

  Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh! Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne apără pe noi pacatosii si nevrednicii! Amin

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s