8 gânduri despre „TEMA EMISIUNII DE AZI – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Sâmbătă, 17 iunie 2017): CE ESTE OARE ÎNTÂMPLAREA DIN VIAȚA NOASTRĂ A FIECĂRUIA DINTRE NOI?…

 1. Mihaela Negoita

  Orisice lucru pe care il simtim fapta sau cuvant este o aratare a ceea ce este inlauntrul nostru. Fie bune sau rele intamplarile vin spre noi spre indemn sau spre incercare, spre a fi povatuit sau spre a fi rasplatit. Cele ce vin spre incercare sunt socotite de oameni a fi rele iar cele ce vin spre povatuire si rasplatire sunt atat bune cat si rele.
  Nimic nu se petrece intamplator caci nici un bine si nici un rau nu i se intampla omului fara un scop anume. Fiecare este insotit in orice clipa a vietii de Ingerul sau pazitor care nu-l paraseste nicodata si care doar se indeparteaza atunci cand omul lucreaza fapta rea pentru a se aproia din nou de el atunci cand se roaga.
  Rugaciunea infocata imbinata cu o vietuire potrivita poate schimba natura intamplarilor si poate duce la imbunatatirea acestora intarind in acelasi timp pe omul credincios si bun, in timp ce omul rau sau care s-a rupt de Dumnezeu, este dus in directia opusa, spre cele rele..
  In ortodoxie nu exista predestinare, si chiar daca nimic nu este intamplator binele se poate transforam in rau cand omul se departeaza de Dumnezeu si in bine atunci cand se apropie de acesta prin rugaciune si fericit este omul care pentru orice intamplare buna sau rea cauta radacina acestora numai in Dumnezeu si are puterea sa mutumeasca deopotriva pentru toate.
  Nu este rugaciune atat de grabnic auzita ca aceia in care omul cere sa se impace cu cel manios invinuindu-se pe sine si socotindu-se mai ticalos decat cel care il asupreste şi il prigonesste si care vede in el cauza tuturor relelor lumii. Atunci cand esti in ochii tai uraciune si tot uraciune socotesti si slava oamenilor, poti fi sigur ca mergi pe calea cea dreapta si ca esti unit cu Dumnezeu.
  https://m.crestinortodox.ro/religie/intamplari-bune-intamplari-rele-123233.html

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Mihaela Negoita

  Sunt trăiri, sentimente, întâmplări , persoane care ne-au influenţat viaţa, care ne-au făcut să creştem, să credem, să iubim, să preţuim, care au dat naştere atâtor bucurii dar, care în decursul vieţii dispar, însă în amintirea lor rămâne dorul…
  Citeam astăzi un articol al Pr. Stăniloae: „Ce este dorul?” şi un comentariu spunea aşa : …este mai mult decât iubire…, mulţi am spune că nu există nici un al sentiment mai presus de iubire, eu însă spun că e !
  E dorul! Iubim, iubim persoane care ne iubesc , care ne sunt alături, care ne fac fericiţi, iubim lucruri, iubim tot ce ne fac să stăm bine, tot ceea ce ne dă bunăstare şi împlinire. Dorim trăiri, dorim sentimente, dorim persoane ,care deşi nu mai sunt, ele există, dorim chiar şi persoane care nu ne-au făcut fericiţi, care nu le-am înţeles, dar care au rămas în inimă, dorim întâmplări care încă nu s-au petrecut, persoane care incă n-am întâlnit, dorim sentimente care nu le-am trăit dar ştim că există, de aceea dorul e mai presus, pentru că dorul e credinţă, nădejde şi dragoste…
  Tuturor ne este dor, sau, ar trebui să ne fie…
  http://ortodoxiatinerilor.ro/iubirea/53-special/18235-momentelef-frumoase-din-viata-noastra

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Mihaela Negoita

  Nimeni nu intra in viata noastra din intamplare. Toate persoanele cu care interactionam, apar in viata noastra cu un motiv, si contribuie, intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin, la evolutia noastra personala, la definirea Sinelui nostru. As putea spune ca noi ” chemam” anumiti oameni in viata noastra, prin actiunile noastre, prin atitudinea noastra…
  Persoanele cu care interactionam ne ajuta sa invatam lectiile de viata de care avem nevoie pentru evolutia noastra personala si spirituala si ne ajuta sa ne continuam drumul personal. Fiecare om are misiunea lui si cu siguranta, el apare in viata noastra cu un scop. Poate ca la momentul respectiv nu constientizam asta, dar ai sa iti dai seama mai tarziu de ce acel om a intrat in viata ta si cum si-a pus el amprenta asupra evolutiei tale…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Mihaela Negoita

  *.”Nici un om nu decide în dragoste. Așa se petrece cu toată viața; numai întâmplarea alege, ea adună și desparte, mai ales în iubire, și aceasta e tragic, e inuman; că întâmplarea decide mai ales în iubire.”
  *.”Nici un alt om nu știe nimic despre dragostea altuia. Este întotdeauna un alt miracol sau un alt blestem – și fiecare om este destinat să și-l poarte singur, fără putință de evadare, fără nădejdea unei destăinuiri care să comunice cu adevărat substanța. Zadarnice sunt toate confesiunile în dragoste; chiar dacă e mărturisită, rămâne neînțeleasă celuilalt, fiecare o traduce prin experiența lui, și deci nimeni nu o poate judeca.”
  *.”Și pentru că niciodată nu putem întreba pe cel căruia i se cuvine întrebarea, ne adresăm oricui, la întâmplare, și poate chiar dragostea, chiar cunoașterea o alegem la întâmplare; sau poate ne aleg ele pe noi, cine știe?”
  *.”Slăbiciunea noastră, a modernilor, e că în loc ca noi să gândim, gândurile ne gândesc pe noi.”
  *.”La ce folosesc toate ascensiunile, toate austeritățile, toate valorile spirituale din lume – dacă faci, prin cucerirea lor, să sufere un singur om?…”
  *.”Numai moartea e absolută, numai ea îți va spune dacă ai făcut bine sau ai făcut rău, dacă te-ai înălțat cu adevărat, sau ai trăit o iluzorie ascensiune.”
  *.”Doamne, de ce nu pot comunica oamenii, de ce rămân întotdeauna închiși, încercuiți?”
  *.”Am impresia că fiecare om își întâlnește moartea pe care și-a conceput-o.”
  *.”Poate toate problemele ne apar din cauza absențelor, a lucrurilor pe cari nu le avem și după care tânjim…”
  https://ro.m.wikiquote.org/wiki/Mircea_Eliade

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 5. Mihaela Negoita

  Întâmplările au alergat peste mine, dar n-au reuşit să mă nimicească. Asta m-a dus cu gândul la Dumnezeu care e situat deasupra întâmplărilor vieţii mele. Şi El m-a condus.
  (…) Cel mai potrivit sistem social-politic cu ordine universală creştină este liberalismul. Pentru că asigură elita conducătoare, triumful personalităţii, triumful elitei conducătoare, nu-i aşa, şi nu deranjează cu nimic mersul dogmatic al lumii creştine. Ea poate merge înlăuntrul acestui sistem fără să fie deranjat „marşul“ acesta dogmatic. Democraţia înseamnă mai puţin decât liberalismul care are, într-un anumit fel, un aspect aristocratic. Elita, stăpâna tuturor mijloacelor de producţie, minoritatea pe care o defineşte aristocratic Sombart ca fiind sistemul capitalist aristocratic. Mă miră faptul – şi sunt şocat – că nu înţelege funcţia aristocratică a clasei conducătoare a şefilor Statelor Unite, a sistemului capitalist, şi negociază cu negatorii lui radicali pe care i-a ridicat la nivel de „supra-putere mondială“.

  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/petre-tutea-in-democratie-numai-intamplarea-naste-un-mare-sef

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 6. Radu Iacoboaie Autor post

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne apără pe noi pacatosii si nevrednicii! Amin

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s