TEMA EMISIUNII – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Sâmbătă, 20 mai 2017): CUM PUTEM LUPTA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ŞI A ROMÂNIEI?

  

             Emisiunea UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND este o emisiune interactivă prin intermediul mesajelor trimise la rubrica comentarii. Aici noi nu doar comunicăm, ci dorim să ÎNVĂȚĂM UNII DE LA ALȚII…

            Rețineți că puteți trimite întrebări sau comentarii chiar AICI şi ORICÂND DORIȚI la această postare la rubrica comentarii. Emisiune maraton 24 din 24 de ore… Nu vă grăbește nimeni.

           Tema dezbaterii libere din această zi: CUM PUTEM LUPTA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ŞI A ROMÂNIEI?…

Anunțuri

28 de gânduri despre „TEMA EMISIUNII – UNII ÎNTREABĂ, ALȚII RĂSPUND (Sâmbătă, 20 mai 2017): CUM PUTEM LUPTA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ŞI A ROMÂNIEI?

  1. Radu Iacoboaie Autor post

   CUM PUTEM LUPTA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ŞI A ROMÂNIEI?

   PRIN MĂRTURISIREA NOASTRĂ ÎN SPAȚIUL PUBLIC APĂRÂNDU-NE CREDINȚA SFÂNTĂ ORTODOXĂ ŞI NEAMUL NOSTRU ROMÂNESC… ŞI PRIN PROTESTE PUBLICE CÂND ESTE NEVOIE…

   Apreciază

   Răspunde
 1. Mihaela Negoita

  Putem lupta, prin a începe cu noi. Prin a pune început bun, în fiecare zi, şi a face pe cât putem lucruri bune, cu rugăciune în gând, afară de pravila noastră zilnică.
  Să facem după cum ne luminează Dumnezeu, dar în toate cu smerenie. Dumnezeu, e înduioşat de iubirea duhovnicească din noi. Cu cât ne vom iubi aproapele nostru, cu atât amânăm urgia lui Dumnezeu, care va să vină…
  Răutatea sau bunătatea, ţine de voinţa omului, precum şi pocăinţa lui.
  Dumnezeu la Judecată, nu ne va întreba de ce-am greşit, ci DE CE NU NE-AM ÎNDREPTAT !!!
  Dumnezeu poate ierta tot, cu condiţia ca omul, să pună început bun, cu adevărat.
  Harul Domnului, va veni din plin, la începutul pocăinţei, pt. a-i da avânt sufletului, să se ridice din cădere…
  Rugăciune, post, milostenie, este o reţetă cu tot ce trebuie, pt. mântuire.
  Rugăciunea, ajută sufletul în toate.
  Dar pt. a fi făcută cu smerenie, trebuie post şi fapte bune…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Mihaela Negoita


  Oare Dumnezeu aşteaptă vreun avantaj de la noi? Nu. Suntem însă copiii Lui şi El ne iubeşte pe toţi la fel.
  Am văzut odată un tată care avea şi un copilaş puţin cam nătâng căruia îi curgea nasul, iar el şi-l ştergea cu mâneca, dar îl srângea în braţe şi pe acesta, şi-l săruta şi-l mângâia ca şi pe ceilalţi. Tot astfel şi Dumnezeu, ca un Părinte Bun ce este, nu-Şi iubeşte numai copiii plini de har, ci şi pe cei slabi duhovniceşte, pentru care-L doare îndeosebi şi de care se îngrijeşte mai mult.
  http://www.ganduridinierusalim.com/energia-divina-a-dragostei-lui-dumnezeu-vine-la-noi-in-functie-de-capacitatea-pe-care-o-avem/

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Mihaela Negoita

   Orasele au devenit adevarate focare de pacate. Aici, adunati, oamenii colcaie ca viermii in desfranari, mandrie, furturi, ucideri, nedreptati, avorturi. Orasul este mare primejdie pentru suflet pentru ca tot duhul antihristic intra in om prin toate canalele: oferte, vederea modei, indemnuri din toate partile spre obiceiuri pacatoase, lumini si blizblizuri care adorm mintea, sunete si zgomote care tulbura sufletul, aglomeratie care aduce neliniste, produse si servicii de lux gata sa-ti ofere cele mai fine placeri, senzatia continua ca omul a cucerit lumea.
   http://ultimiicrestini.blogspot.ro/2017/04/vremea-e-sa-ne-rugam-ca-sa-parasim.html

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 3. Mihaela Negoita

  „Să nu încetezi a grăi acest mic cuvânt, ci să-l scrii în sufletul tău şi în inima ta şi să-l legi pe el de grumazul tău şi anume: „Greşit-am Doamne, miluiește-mă!”. Mai bună îți este ție aceasta decât o coroană împărătească, pentru că aceea pe mulţi în muncă pogoară, iar acest cuvânt în viața veşnică duce. Întru acestea să te înveţi și întru acestea de-a pururea să fii.”
  http://www.ganduridinierusalim.com/adu-ti-aminte-cate-suflete-sunt-sub-pamant-care-n-au-luat-in-seama-frica-lui-dumnezeu/

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Teo Rose

  DE-A LUNGUL TIMPULUI, PĂMÂNTUL ROMÂNIEI A FOST TERENUL DE LUPTĂ ÎNTRE BINE ȘI RĂU, O LUPTĂ DUSĂ PENTRU CREDINȚĂ ȘI NEAM, PENTRU LIBERTATE ȘI IDEALURI.DE LA MARTIRII DE NEAM,CARE ȘI-AU DAT VIAȚA PE CÂMPUL DE LUPTĂ PENTRU APĂRAREA LIBERTĂȚII ȘI PÂNĂ LA SFINȚII MARTIRI MĂRTURISITORI, TOȚI AU SĂVÂRȘIT O LUPTĂ. UNII AU PURTAT-O CU ARME PROPRIU-ZISE, ALȚII CU ARMA CUVÂNTULUI, DAR LAOLALTĂ AU AVUT ACELAȘI SCOP -APĂRAREA CREDINȚEI ORTODOXE ADEVĂRATE!!!
  TOȚI SFINȚII CREȘTINI ORTODOCȘI, DIN TOATE TIMPURILE, AU SPORIT ÎN DRAGOSTE PENTRU HRISTOS ȘI BUNUL DUMNEZEU I-A SCRIS ÎN CARTEA VIEȚII.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 5. Teo Rose

  PĂRINTELE IUSTIN PARVU,A FOST UN OM AL DREPTĂȚII DEPLINE, ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CREDINȚA ORTODOXA. EL NU A DORIT UN AMESTEC ÎNTRE ADEVĂR ȘI MINCIUNA,LUMINĂ ȘI ÎNTUNERIC, ÎNTRE HRISTOS ȘI MAMONA. El A AFIRMAT LA UN MOMENT DAT :MAI BINE O BISERICĂ ÎMPĂRȚITĂ DECÂT UNA RĂTĂCITĂ! „SA LUAM EXEMPLUL SĂU,SĂ AVEM CURAJUL SĂ MĂRTURISIM NEDREPTATEA FĂCUTĂ ACESTUI NEAM ȘI CREDINȚEI SALE,SĂ NU PĂSTRĂM TACEREA și Sa NU ACCEPRAM TRĂDAREA!
  SĂ NU LĂSĂM PE ERETICI SĂ NE ÎNĂBUȘE, ÎN GLAS ȘI SUFLET,STRIGATUL DE LIBERTATE, STRIGATUL CURAT AL MĂRTURISIRII LUI HRISTOS!!!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 6. Teo Rose

  AZI, CREDINȚA ORTODOXA ESTE ÎNCERCATĂ ȘI SE URMĂREȘTE DISTRUGEREA EI,DE CĂTRE CEA MAI MARE EREZIE A TUTUROR TIMPURILOR. ȘANSA NOASTRĂ, CA SI CREȘTINI, ESTE SĂ NE RUGĂM BUNULUI DUMNEZEU SĂ NE DEA ÎNȚELEPCIUNE, PUTERE ÎNTĂRIRE SĂ FACEM FAȚĂ PRIGOANEI, CARE ESTE ÎN PLINA DESFĂȘURARE.
  DAR NU VA FIE TEAMĂ, URMAȚI CALEA LUI HRISTOS, AȘA CUM NE-A DAT PORUNCĂ :
  ORICINE VA MĂRTURISI PE MINE ÎNAINTEA OAMENILOR, MĂRTURISI -VOI ȘI EU PENTRU EL ÎNAINTEA TATĂLUI MEU, CARE ESTE ÎN CERURI. IAR CEL CE SE VA LEPĂDA DE MINE ÎNAINTEA OAMENILOR ȘI EU MĂ VOI LEPĂDA DE EL ÎNAINTEA TATĂLUI MEU, CARE ESTE ÎN CERURI. ”
  (MATEI10,32-33)

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 7. Teo Rose

  SUFLETE DRAGI, ȘANSA NOASTRĂ CA POPOR ESTE SĂ RĂMÂNEM UNIȚI ÎN CREDINȚĂ ȘI NEAM, DOAR AȘA NE MAI PUTEM SALVA.
  AM AJUNS STRĂINI ÎN PROPRIA NOASTRĂ ȚARĂ, AM AJUNS SCLAVI LA PROPRII NOȘTRI FRAȚI. NIMIC DIN CE ESTE AL NOSTRU NU NE MAI APARȚINE ȘI TOATE ACESTEA DIN CAUZA CLASEI POLITICE CORUPTĂ PÂNĂ ÎN ADÂNCUL SUFLETULUI.
  ACEST PĂMÂNT A FOST APARAT CU PREȚUL VIEȚII DE ÎNAINTAȘII NOȘTRI, IAR CREDINȚA SFÂNTA ÎN DUMNEZEU A FOST MĂRTURISITA CHIAR ȘI ÎN FAȚA CHINURILOR MORTII DE SFINȚII MUCENICI MĂRTURISITORI.
  E TIMPUL SĂ LUĂM ATITUDINE! E TIMPUL SA NU MAI LĂSĂM ACEST SISTEM BOLNAV SA NE HOTĂRASCĂ DESTINUL!!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 8. Apa trece, pietrele rămân.

  Cum putem lupta pentru apărarea ortodoxieI? Buna întrebare! La Sinodul de la Creta, a fost legiferat ecumenismul. Ortodoxia deja incomodează! Cei care o apară sunt deja prigoniti. Cum sa aperi Ortodoxia intr-o tara în care linia oficiala, corecta politic este ecumenista? Demascand ecumenismul. Bine zis! Dar cine sa-l demaște? Cine își mai asuma riscul de a fi caterisit ori de a renunța la un rang ierarhic?

  Trăim vremurile lui ,, Scapă cine poate! ” , așa cum spunea parintele Adrian Fageteanu. Soluții colective nu mai exista. Fiecare sa se străduiască sa mărturisească ortodoxia mai întâi prin propria viata, apoi prin îngrădirea de erezii!

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Lipsa mărturisirii în vremuri in care valorile creștin-ortodoxe şi cele naționale sunt atacate tot mai fățiș ESTE UN MARE PĂCAT PENTRU CARE FIECARE VA DA UN RĂSPUNS LA JUDECATA DE APOI…

   Apreciază

   Răspunde
 9. Teo Rose

  ÎNTR-O LUME APĂSATĂ DE GRIJI ȘI NEVOI, SINGURA SPERANȚĂ A FOST ȘI VA RĂMÂNE, DOAR DUMNEZEU! CONȘTIINȚA NEAMULUI S-A PIERDUT ȘI LASAM VRAJBA SĂ NE CUPRINDĂ SUFLETELE, LĂSĂM PE SEMENII NOȘTRI SĂ HOTĂRASCĂ VIITORUL CELORLALȚI OAMENI. ÎN DREPTATEA ȘI BUNĂTATEA LUI, DUMNEZEU NE DĂ ȘANSA SĂ HOTĂRÂM PENTRU VIEȚILE NOASTRE, NE DĂ ȘANSA SĂ HOTĂRÂM DACĂ VREM CALEA DREAPTĂ SAU PLECAM SPRE PRĂPASTIE…
  AȘADAR SA FACEM TOT CE NE STĂ ÎN PUTINȚĂ PENTRU A PUNE UMĂRUL LA APĂRAREA LIBERTĂȚILOR DOBÂNDITE ODATĂ CE NE-AM NĂSCUT!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 10. Teo Rose

  http://m.activenews.ro/stiri-social/Mircea-Toma-si-ONG-ul-ActiveWatch-sustin-ca-%E2%80%9EBiserica-Ortodoxa-Romana-s-a-implicat-in-provocarea-unei-ample-starniri-a-urii-prin-implicarea-in-campania-Coalitiei-pentru-Familie-143314
  IATĂ, CĂROR VOCI LE ESTE PERMIS DREPTUL DE A VORBI ȘI ORICUM NIMIC BUN NU AU DE SPUS, IAR VOCILE DREPTĂȚII ȘI ALE ADEVĂRULUI SUNT OBLIGATE SĂ PĂSTREZE LINIȘTEA…
  ACEST INDIVID, A FOST CONDAMNAT PENTRU ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI ȘI MAI ARE TUPEUL SĂ SPUNĂ CE E BINE SAU RĂU PENTRU ROMÂNIA????!!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 11. Radu Iacoboaie Autor post

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne apără pe noi pacatosii si nevrednicii! Amin

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s