GUVERNANȚII CHIAR ÎȘI BAT JOC DE POPORUL ROMÂN!!!… O.G. NR.13 DE MODIFICARE A CODURILOR PENALE POATE INTRA ÎN VIGOARE TOTUȘI, PENTRU CĂ EI NU AU RESPECTAT INTENȚIONAT PROCEDURILE!… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 10 februarie 2017

index  index

             ,,Procurorul-șef al DNA a declarat, într-un interviu pentru presa italiană, că se teme că Ordonanța de urgență 13 privind modificarea Codurilor penale ar putea intra totuși în vigoare dacă Ordonanța prin care a fost abrogată este atacată și declarată neconstituțională. 

             „Primul (motiv – n.r.), ordonanţa de abrogare conţine formulări declarate
neconstituţionale de Curtea Constituţională. Din cauza neconstituţionalităţii, abrogarea
ordonanţei ar putea fi declarată neconstituţională, invalidă”, a explicat Kovesi pentru La
Repubblica, conform News.ro. Laura Codruța Kovesi a precizat că îi este teamă că și în
România ca și în alte țări europene, precum Italia sau Franţa, puterea politică ar putea
încerca să limitezeprerogativele autorităţii de luptă împotriva corupţiei.

        „Pericolul exista şi în trecut. În ultimii trei ani, de când lucrez aici, au fost multe Guverne la conducerea ţării, unele au încercat să ridice obstacole în calea muncii noastre. Iar în aceşti ani, am văzut multe propuneri de amendamente legislative care ar fi avut consecinţe negative pentru capacitatea noastră operaţională. Acum, problema cea mai gravă este că ultimul amendament a fost abrogat oficial, dar a fost publicat în Monitorul Oficial”, a subliniat șefa DNA. Ordonanța de Urgență nr. 14, adoptată duminică de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial.  Prin această Ordonanță a fost se abrogată în întregime OUG 13/2017 de marți noaptea și s-a ajustat două texte din Codul de procedură penală exact așa cum a spus CCR în deciziile nr. 586/2016 și nr. 614/2016. 

           Totuși, în textul acestei Ordonanțe s-a strecurat o posibilă capcană. Specialiştii spun că, printre articolele menite să readucă procedura penală la forma anterioară actului adoptat de guvern în seara de 31 ianuarie, s-a strecurat şi o prevedere contrară Legii fundamentale.

           Eroarea se referă la articolul 25 al Codului de procedură penală. Articolul din OUG 14 spune că, în caz de achitare a inculpatului sau de încetare a procesului penal, instanța nu ar trebui să soluționeze chestiunea prejudiciului, ci închide dosarul și gata. Dar CCR a spus deja că trebuie să fie soluționată și această chestiune, chiar dacă dosarul se închide. Astfel, acest articol din ordonanță este neconstituțional.” (preluare http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/kovesi-oug-14-ar-putea-fi-atacata-si-declarata-neconstitutionala-666712)

             Mai multe detalii putem afla accesând linkurile:

             http://www.capital.ro/kovesi-fiecare-zi-care-trece-un-pericol-pentru-justitie.html

             http://www.aktual24.ro/kovesi-avertizeaza-ca-pericolul-nu-a-trecut-prevederile-ordonantei-inca-pot-intra-in-vigoare-ce-lege-ar-trebui-data-pentru-a-scapa-de-corupti/

             ,,… Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în iulie 2016. În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție se arată că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.” (mai mult pe http://www.stiripesurse.ro/laura-codru-a-kovesi-terge-pe-jos-cu-al-doilea-om-in-stat-ce-a-putut-spune-despre-tariceanu_1178453.html)

            (NOTĂ: titlul articolului de mai sus îl apreciem ca destul de tendențios și răuvoitor, mai ales la adresa șefei DNA, în condițiile în care politicianul Călin Popescu Tăriceanu este un mare francmason, de notorietate, alături de Mugur Isărescu, Patriarhul Daniel, Liviu Dragnea, Ion Iliescu și alții – n. a.)

 

                                                       MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                                                              10 februarie 2017

13 gânduri despre „GUVERNANȚII CHIAR ÎȘI BAT JOC DE POPORUL ROMÂN!!!… O.G. NR.13 DE MODIFICARE A CODURILOR PENALE POATE INTRA ÎN VIGOARE TOTUȘI, PENTRU CĂ EI NU AU RESPECTAT INTENȚIONAT PROCEDURILE!… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 10 februarie 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s