DE TEAMA SCHISMEI ÎN BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, UNII PREOȚI SPUN CĂ NU ESTE NICIO PROBLEMĂ CU CEEA CE S-A VOTAT ÎN PSEUDO-SINODUL DIN CRETA, NUMIT ”ÎNTÂLNIRE PRIETENEASCĂ”… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 9 ianuarie 2017

index  index

          Iată ce mi-a scris recent un părinte din București (nu pot să-i dezvălui firește numele dar voi reda mai jos și răspunsul meu):

          ,,Dacă ați avea dreaptă socoteală (fără ea dreapta credință e nelucrătoare), ați înțelege că, dacă patriarhii și episcopii, care nu au participat sau care nu au semnat hotărârile ”Întâlnirii prietenești” din Creta, au rămas în comuniune cu cei care au semnat, înseamnă că ce s-a petrecut acolo, necanonic (cu care nu trebuie să fim de acord), NU ESTE PRICINĂ DE SCHISMĂ!!! Dacă un teolog și om duhovnicesc de talia Psf. Ierotheos Vlahos spune să nu facem schismă, ca și mitrop. Pireului, oameni care nu fac compromisuri de credință, ne punem noi mai presus de ei? Când nu mai e pomenit un episcop la Sf. Litur., este înștiințată toată ortodoxia. Ați auzit despre așa ceva pe seama ”Întâlnirii” din Creta? Eu nu!
          Nici eu nu sînt de acord cu hotărârile necanonice din Creta. Dar până la schismă mai e drum lung, de care să ne ferească Dumnezeu! Atenție! Revolta care s-a pornit, pt. că nu e cu dreaptă socoteală, e pricină de îndrăcire.
          Cu toată considerația vă mărturisesc, că dacă eu m-aș considera singurul sănătos și pe toți ceilalți nebuni, mi-aș pune întrebarea dacă nu cumva am o problemă cu discernământul. Vă rog să vă consultați cu duhovnicul sau cu părinți echilibrați duhovnicește.

                   Cu stimă, Pr…………………… din București (adică din ,,Parohia” Patriarhului ,,ortodox” Daniel Ciobotea – n.a.)

 

          Ce i-am răspuns părintelui:

          Sunt cel puțin, până acum, șapte preoți ortodocși care nu mai pomenesc pe episcopul locului. Informațiile circulă mai mult acolo unde încă se mai poate. Pe internet. Pe bloguri ortodoxe, precum saccsiv, danielvla, apologeticum și multe altele.

          Noi nu vrem schismă. Ca și Sfântul Paisie Aghioritul. Dar nu mai trebuie pomeniți. Pe 26 octombrie episcopii s-au întâlnit la Patriarhie și au rezolvat chipurile probleme administrative. Noi credem că au semnat sau au căzut de acord cu hotărârile din Creta. Adică și cei care nu participat la sinodul tâlhăresc și mincinos au fost obligați să-l accepte. Doar unul sau câțiva au fost împotrivă și au fost anihilați. La puțin timp a trecut la cele veșnice ÎPS Iustinian Chira… Care era sigur împotrivă. Era și împotriva actelor biometrice.

          Ne rugăm în fiecare zi ca Patriarhul Daniel și ierarhii care au căzut în panerezia ecumenistă și în erezia francmasonică să se întoarcă la DREAPTA CREDINȚĂ și Dumnezeu să le dăruiască înțelepciune și curaj să mărturisească public adevărul, ,,drept învățând Cuvântul Adevărului”. Să ne rugăm cu toții pentru întoarcerea și întărirea lor în credință pentru a fi MĂRTURISITORI CU ADEVĂRAT AI LUI HRISTOS.

          Trăim într-o lume tot mai bolnavă din punct de vedere duhovnicesc. Ajungem la cuvintele Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, care ne spune că la sfârșitul lumii creștinii trăitori vor fi considerați nebuni… A face Voia lui Dumnezeu în viața noastră ortodoxă este etichetată drept nebunie, dar înaintea oamenilor (lumii)… Lipsă de discernământ dar și de diplomație (civilizație)… Însă fraților, jertfa pentru credința noastră ortodoxă și neamul românesc nu este altceva decât NEBUNIE PENTRU HRISTOS, tradusă printr-o mare iubire față de Dumnezeu și față de aproapele nostru, față de neam și țară.

          Din păcate vedem și auzim cum destul de mulți preoți ortodocși cad în panerezia ecumenismului (creație masonică) și unii chiar mai și semnează condica regulat prin loji masonice și francmasonice pentru că, acesta-i adevărul dureros, nu-i sancționează efectiv nimeni și adesea chiar ierarhul locului este el însuși francmason, adică sunt colegi… Și atunci cum să fie caterisiți așa între ,,frații masoni”?… ÎNSĂ APORTUL ACESTORA PENTRU PREGĂTIREA TERENULUI VENIRII LUI ANTIHRIST E UNUL CONSIDERABIL! E PRECIZAT ÎN PROTOCOALELE ÎNȚELEPȚILOR SIONULUI DAR ȘI ÎN SUPERMEMORANDUMUL DE CARE POATE AȚI AUZIT.

         Apoi, pe francmasoni noi nu îi considerăm nebuni. Ar fi și păcat părinte, că sunt și ei până la urmă oameni, chiar dacă se cred toți dumnezei, potrivit doctrinei Mișcării New Age și doctrinei luciferice (masonice). Ei sunt posedați într-o anume măsură… Sfinția voastră știe mai bine aceste aspecte legate de lucrarea demonică (demonologia)…

         În cazul preoților și ierarhilor ecumeniști și francmasoni, nu credeți că ei se află deja în SCHISMĂ FAȚĂ DE HRISTOS? La sfintele slujbe Harul mai lucrează în Biserică poate numai datorită rugăciunilor ortodocșilor care încă mai trăiesc cu adevărat credința lor fără a face vreun compromis cât de mic… Sfinția voastră are poate o altă părere?

         Părinte, eu nu mă socot ,,sănătos” în vreme ce toți ceilalți sunt nebuni și neștiutori, cum ați spus. Sunt un păcătos și nevrednic dar încerc cât pot să fac Voia lui Dumnezeu și să înmulțesc talanții primiți: pătrunderea esenței lucrurilor și scrisul (de articole și cărți). Încerc să fiu de folos îndeosebi tinerilor de astăzi, pe care îi vedem atât de debusolați și seduși tot mai mult de nenumărate ispite și capcane ale lumii acesteia moderne secularizate pentru a le arăta drumul cel bun exprimat atât de frumos chiar de Mântuitorul nostru Iisus Hristos în cuvintele: ,,Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”

 

         Desigur fac precizarea finală că sunt mult mai multe lucruri de discutat pe această temă, pentru că subiectul este destul de complex și aparține teologiei…

 

MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

nevrednicul Radu Iacoboaie, 9 ianuarie 2017

18 gânduri despre „DE TEAMA SCHISMEI ÎN BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, UNII PREOȚI SPUN CĂ NU ESTE NICIO PROBLEMĂ CU CEEA CE S-A VOTAT ÎN PSEUDO-SINODUL DIN CRETA, NUMIT ”ÎNTÂLNIRE PRIETENEASCĂ”… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 9 ianuarie 2017

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  CÂTEVA SFATURI ORTODOXE:

  Dăruiți ca moștenire copiilor voștri în primul rând virtutea, și după aceea dăruiți-le ceea ce ați agonisit.

  Cu cât mai mult iubim banii, cu atât mai mult și mai sigur închidem împărăția lui Dumnezeu.

  Nimeni nu se va mântui dacă nu-i ajută și el pe ceilalți să se mântuiască.

  Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum Împărăția Cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea.

  Dacă suntem milostivi față de aproapele nostru, noi înșine vom primi milostenie.

  Dumnezeu ocrotește și iubește pe omul milostiv și iubitor de semeni.

  Păcatele sunt cauza tuturor relelor.

  (din Acatist de mulțumire ”SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE”, Editura Bunavestire, Bacău, 2002)

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  EXPLOZIV !!!

  DOCUMENTUL OFICIAL de INALTA TRADARE a Romaniei
  Romania NU are clasa politica 100 %, decat si numai CRIMINALI si TRADATORI de TARA conform acestui document oficial TRATAT din 25 aprilie 2015.
  Au inceput sa-l scoata de pe net …..in caz de va da eroare va rog sa tastati pe google „”TRATAT din 25 aprilie 2015.”,,

  https://www.facebook.com/groups/444191645765049/permalink/623429651174580/?pnref=story

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. melania roman

  Parintilor marturisitori, fiti tari, nu va lasati manipulati de doctrinele masonice ale arhiereilor tradatori, semnatari la Creta, nu va lasati inselati de amenintarile lor, Dumnezeu are grija de turma lui, numai sa nu-L tradam

  Apreciază

  Răspunde
 4. O nevrednica

  Pentru marturisire si informarea cetatenilor!

  FLUTURAS alcătuit de teologul Mihai-Silviu Chirilă:
  Stiaţi că?
  • În vara anului 2016 a avut loc în Creta un sinod care s-a pretins a fi panortodox?
  • Acest sinod a aprobat ecumenismul ca formă de relaţie a Bisericii cu ereticii?
  • Sinodul din Creta a recunoscut că ereticii şi schismaticii se pot numi “biserici” şi a îngăduit căsătoriile mixte între ortodocşi şi eretici sau schismatici?
  • Ecumenismul a fost numit de către Sfântul Iustin Popovici „panerezie” şi a fost condamnat ca atare de către mitropolitul grec Ieremia de Gortina, care l-a numit “mişcare satanică perfidă, care vrea să amestece credinţa noastră dreaptă cu alte ׂ«crezuri» mincinoase şi să o falsifice”?
  • Căsătoriile mixte sunt interzise prin canonul 72 al sinodului Quinisext?
  • Biserica Ortodoxă este singura Biserică a lui Hristos, în afara ei există numai erezii şi schisme?
  • Ereziile sunt învăţături greşite care împiedică mântuirea celor ce persistă în ele?
  • Ierarhii semnatari ai deciziilor din Creta au devenit părtaşi la erezia ecumenistă?
  • Toţi ierarhii români au acceptat deciziile din Creta, direct prin semnătură sau prin aprobarea sinodului cretan de către Sfântul Sinod al BOR?
  • Preoţii sunt obligaţi să ascundă adevărul şi să se facă părtaşi la erezie?
  • Preoţii care îi pomenesc pe ierarhii semnatari şi credincioşii care merg unde preoţii pomenesc ierarhii semnatari se fac părtaşi la erezia aprobată în Creta?
  • Preoţii se pot îngrădi, în baza canoanelor 31 apostolic şi 15 I-II Constantinopol, de erezia din Creta prin nemaipomenirea ierarhilor, iar credincioşii prin participarea la slujbe numai acolo unde ierarhii părtaşi la erezie nu sunt pomeniţi?
  • Preotul care nu pomeneşte ierarhul părtaş la erezie nu trebuie sancţionat şi nu săvârşeşte schismă, ci trebuie cinstit ca un apărător al Ortodoxiei, potrivit canonului 15 I-II Constantinopol?
  • Cel ce ştie cele spuse mai sus, dar se împărtăşeşte din mâna preotului pomenitor, o face cu nevrednicie, spre osândă?
  • În România există preoţi care nu acceptă sinodul din Creta şi au întrerupt pomenirea ierarhilor semnatari ai documentelor ecumeniste, ca putem frecventa bisericile unde ei slujesc si sa ne impartasim din mana lor?
  Dacă nu ştiaţi aceste lucruri, vă puteţi informa pe siteurile ortodoxe sau puteţi ruga, cu respectul cuvenit, preotul dumneavoastră paroh să vă spună adevărul despre Sinodul din Creta.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s