PĂRINTELE MARTIR GABRIEL NICU, ASASINAT PENTRU CĂ A MĂRTURISIT ADEVĂRUL PÂNĂ LA CAPĂT: ,,EU MASON NU MĂ FAC! EU SUNT ÎMPOTRIVA MASONILOR PÂNĂ LA SÂNGE!” NU VOM UITA NICIODATĂ JERTFA LUI ȘI TINERII AR TREBUI SĂ-I CUNOASCĂ ȘI SĂ-I CINSTEASCĂ PE TOȚI SFINȚII MUCENICI ȘI MĂRTURISITORI… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 17 noiembrie 2016

index  index

         Se pare că și asasinarea părintelui ortodox Gabriel Nicu a trecut neobservată în mass-media și noi credem că acest lucru se datorează în mare parte și cercurilor oculte care nu au dorit să fie mediatizată și nepăsării noastre…

         Cine va cerceta biografia și faptele părintelui Gabriel Nicu va realiza că dânsul a fost cu adevărat un martir al neamului românesc, prototipul preotului angajat în lupta cu păcatul până la sânge, un mare mărturisitor și trăitor al ortodoxiei și un luptător pentru Hristos. A fost asasinat precum mulți alții, monahi și preoți: Arsenie Boca, Ioanichie Bălan, Justin Pârvu, Patriarhul Teoctist, Mitropoliții Irineu Mihălcescu și Bartolomeu Anania… 

         În predicile sale, părintele Gabriel Nicu a înfierat ecumenismul, masoneria, cipurile, starea jalnică din Biserică, a criticat uneori ierarhia dar și pe preoții ortodocși care nu țineau seama de canoane și rânduieli (de pildă, pe aceia care îndrăzneau să intre în Sfântul Altar după ce aveau relații trupești cu preotesele lor).

         Predicile sale împotriva cipurilor, ecumenismului și masoneriei ne amintesc de un alt mare trăitor al ortodoxiei, dar de pe alte meleaguri, din Rusia, părintele Vasile Novikov.

          ,,… Din cauza predicilor sale, Parintele Gabriel a avut de suferit. Atat Masoneria cat si anumite fete bisericesti s-au intors impotriva sa. Moartea sa a fost comandata. In timpul slujbelor sale, Altarul era radiat de anumiti oameni ce asistau la slujba. Oamenii care l-au cunoscut afirma ca a murit din cauza unor apropiati, printre care se numara si nevasta sa, cea care ii jurase credinta. Acestia l-au tradat. Au incercat sa-l otraveasca, dar Parintele Gabriel, postind, a refuzat sa manance. Parintele stia toate acestea si si-a proorocit sfarsitul. Cu toate acestea continua sa slujeasca in aceleasi conditii. Marturii de la apropiatii sai afirma ca parintele a cedat, pudand tine post negru o perioada cu rugaciune, precum mai facuse si in alte dati cand a scapat cu viata. Totusi a cedat, spunand ca a devenit „satul”.
          A fost otravit tot prin mancare, i s-a facut rau si a lesinat. A fost sunata ambulanta, iar parintele a fost declarat mort. Moartea sa a fost considerata „suspecta”, astfel ca a fost ceruta autopsia. Pe masa de autopsie, in timp ce era disecat de medici, parintele Gabriel s-a ridicat. Cei ce au cerut autopsia (persoane inalte…), au fost sunati de medici pentru a li se comunica incidentul. Acestia au ordonat ca autopsia sa continue…
          Astfel parintele Gabriel a trecut la Domnul, in randul mucenicilor. In ziua inmormantarii sale, ranile acestuia i se cicatrizau! Sicriul cu trupul parintelui se facea adesea greu, incat cei care-l carau nu-l puteau tine, iar alteori usor ca fulgul, dupa cum parintele vroia sa fie asezat in groapa. Minunile Parintelui Gabriel au continuat si la mormantul sau de la Mogoşeşti…” (mai multe pe http://tanarulortodox.wikiforum.ro/t8-sfantul-parinte-gabriel-nicu-vot)

  • Rostea cu mult curaj marile adevăruri ale acestor vremuri, întărindu-i duhovniceşte pe unii, dar supărându-i pe alţii. Milita pentru întoarcerea la izvoarele ortodoxiei, nicidecum pentru ecumenism. Mustra apoi aspru păcatele oamenilor în special ale celor spovediţi de curând, astfel încât fiecare se simţea luat în grija Părintelui şi ajutat să se îndrepte. Mulţi dintre fiii duhovniceşti ai Părintelui duc astăzi o viaţă evlavioasă, fie în mănăstiri, fie în mijlocul mulţimii.
  • Părintele Gabriel ne îndemna să nu acceptăm nici cardurile, nici buletinele electronice, nici microcipurile ce urmează a fi implantate pe mâna dreaptă ori pe frunte pentru a se împlini cele scrise în Apocalipsă la capitolele XIII şi XIV. Acestea operează mai mult cu numere, nu cu numele de botez. Spunea că ,,numărul de om” va deveni mai important decât numele, iar dacă-l vom accepta, Dumnezeu va considera că ne-am lepădat de Sfântul Botez şi ne va părăsi. Ne spunea cum cele trei perechi de bare din codul fiecărui produs, după decodificare, dau numărul 666. Ne avertiza că lumea se îndreaptă spre un mare dezastru spiritual şi spre sclavia lui antihrist.
  • Spunea apoi că Biserica Ortodoxă ar trebui să aibă o poziţie mai distantă faţă de masonerie, întrucât acestea două fac parte din sfere spirituale opuse. Părintele a proorocit că vor fi din nou martiri creştini. Numai prin post, rugăciune şi milostenie aceştia îşi vor putea păstra tăria de a rezista prigoanelor care vor urma. De aceea, Părintele ne propunea să avem o credinţă vie, lucrătoare şi puternică asemănătoare aceleia pe care o aveau creştinii primelor veacuri. Ne îndemna să citim cărţile scrise de marii sfinţi, să postim lunea, miercurea şi vinerea şi să ne rugăm după puterile noastre dimineaţa, seara şi la miezul nopţii când cerurile sunt deschise. (L., Bucureşti)… (mai multe pe http://tezaurul-ortodox.com/topic/4272-parintele-gabriel-nicu-marturii-si-minuni/)

         

          IATĂ UN COMENTARIU LA ARTICOLUL DE SITE-UL CUVÂNTUL-ORTODOX (FOSTUL RAZBOIINTRUCUVANT), SITE CARE A INDUS O MARE ÎNȘELARE ÎN PRIVINȚA PĂRINTELUI GABRIEL NICU, ÎN MANIERA SECURISTICĂ BINECUNOSCUTĂ (IAR CELELALTE BLOGURI ORTODOXE S-AU ABȚINUT SĂ COMENTEZE CAZUL PĂRINTELUI GABRIEL NICU!!!):

         Unii au luat atitudine impotriva acestei carti (o carte despre viaţa Părintelui Gabriel, scoasă la Editura Credinţa strămoşească, carte apărută cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeşeanul şi ajutorul Părintelui Nicolae Tănase – n.a.) din motive mercantile. Pur si simplu au scris si ei carti despre parintele Gabriel Nicu si nu pot privi cu ochi buni succesul de care se aceasta carte se bucura, in ciuda prezentului mesaj care mie nu-mi suna ca fiind al parintelui Iustin!

         1. Daca in mesajul atribuit parintelui Iustin se spune ca parintele Tanase a fost oprit de la slujire o perioada din cauza acestei carti,iar parintele Tanase infirma acest lucru, inseamna ca exista o ispita la mijloc.

         2. Daca parintele Iustin ar fi comentat cu adevarat aceasta carte, ar fi facut-o intr-un mod duhovnicesc, cu oarece argumente.

         Cartea s-a scris cu marturiile a zeci de crestini. Crestinii parintelui Gabriel care au vorbit cu parintele Iustin stiu cum stau lucrurile. Eu ii respect pe amandoi. Parintele Gabriel, cu elanul sau tineresc a spus niste adevaruri greu de digerat in acea vreme.Parintele Iustin le-a spus cu autoritate duhovniceasca mult mai mare.

         Amandoi au vorbit despre situatia credintei la ora actuala, amandoi au savarsit minuni, amandoi au luat atitudine impotriva unor realitati neplacute din Romania. Amandoi au avut sfarsit mucenicesc. Vor fi scrise si minuni infaptuite prin rugaciunile parintelui Iustin, caci minuni exista si de asemenea si sfinti. Numai necuratul incearca sa bage zazanie peste tot.

         Voi avea rabdare cu astfel de comentarii, asa cum am fost sfatuita. (preluare de pe  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/04/16/mesaj-din-partea-parintelui-iustin-parvu-referitor-la-o-grava-impostura-si-la-o-mare-inselare/)

 

         Frați ortodocși, să mulțumim Domnului că neamul nostru românesc a dat nenumărați martiri, sfinți mucenici și mărturisitori. Despre cei din perioada comunistă există o monumentală lucrare a lui Fabian Seiche, intitulată ,,Martiri şi mărturisitori români din secolul XX. Închisorile comuniste din România.” O recomandăm îndeosebi tinerilor să o citească, să-și cunoască martirii care s-au jertfit în timpul comunismului.

 

          Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați link-urile:

          http://www.parintelenicugabriel.ro/

          http://www.parintelenicugabriel.ro/minuni.php

          http://www.apologeticum.ro/2010/11/aparitie-editoriala-de-exceptie-martiri-si-marturisitori-romani-din-secolul-xx-inchisorile-comuniste-din-romania/

          https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/08/14/martiri-si-marturisitori-romani-din-secolul-xx-fragmente-din-conferinta/

           https://bucovinaprofunda.wordpress.com/category/sfintii-inchisorilor/

 

                                                  MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                             nevrednicul Radu Iacoboaie, 17 noiembrie 2016

13 gânduri despre „PĂRINTELE MARTIR GABRIEL NICU, ASASINAT PENTRU CĂ A MĂRTURISIT ADEVĂRUL PÂNĂ LA CAPĂT: ,,EU MASON NU MĂ FAC! EU SUNT ÎMPOTRIVA MASONILOR PÂNĂ LA SÂNGE!” NU VOM UITA NICIODATĂ JERTFA LUI ȘI TINERII AR TREBUI SĂ-I CUNOASCĂ ȘI SĂ-I CINSTEASCĂ PE TOȚI SFINȚII MUCENICI ȘI MĂRTURISITORI… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 17 noiembrie 2016

  1. Florina

    Este Sfânt! Înșelatii sunt pro cip, pro numele fiarei… Pr. Gabriel e Mucenic și Marturisitor. Sa se roage pentru noi ca să Mărturisim Ortodoxia și să putem suferi pt. Hristos! Amin!

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu