,,ADEVĂRUL NU POATE FI NEGOCIAT SAU RELATIVIZAT, ESTE UNUL SINGUR…” – Starețul Schitului Oituz, Ieromonahul Macarie Banu

index  index

         ,,… Iată un Ieromonah care nu se joacă cu mântuirea și cu Dreapta Credință. Părintele Macarie de la Schitul Oituz (Bacău) a întrerupt Canonic, după dreptate, pomenirea PS Ioachim Băcăoanu, arhiereu despre care P. Justin Pârvu afirma – am auzit cu urechile mele – cu multă durere și năduf: ,,ACESTA A ATEIZAT TOT BACĂUL”. (…)

         Maica Domnului cu toți eroii de la luptele date la Oituz în primul război mondial să-l ajute în continuare să-și mențină poziția. Credincioșii trebuie să-l ajute cu mic cu mare pentru că este primul – nădăjduim să nu fie unicul (între timp, au mărturisit și alții, Slavă lui Dumnezeu!… – n.a.) – Preot călugăr care împlinește rânduielile canonice ale Bisericii în formă concretă – patristică de luptă împotriva ereziilor și a arhiereilor/preoților eretici.

         Părintele Macarie a participat la Sinaxa Stareților din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului unde la comandă a fost huiduit, criticat, numit ,,schismatic” și ,,eretic” de către cățeii P.S. Ioachim, după care P.S. a spus: ,,Care merge cu Macarie și care merge cu mine?” Toți au ales să meargă cu ereticul Ioachim. Așa că: ,,Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte.” – cuvintele Sf. Arhanghel Mihail. De altfel P. Nicolae Ragozin a și spus prin anii”70: ,,În vremea Apostolilor unul a fost Iuda și ceilalți ai Mântuitorului. În vremurile lui antihrist unul va fi cu Mântuitorul iar ceilalți cu Iuda.”…” (dintr-un pliant numit ECUMENISMUL)

         REDĂM MAI JOS SCRISOAREA CURAJOASĂ A PĂRINTELUI MACARIE BANU ȘI ALTE ÎNREGISTRĂRI ȘI LINK-URI FOLOSITOARE:

Dă clic pentru a accesa Scrisoare%20de%20intrerupere%20a%20pomenirii.pdf

http://www.glasulstramosesc.ro/blog/romania_ortodoxa_se_trezeste_primul_act_canonic_firesc_de_intrerupere_a_pomenirii_unui_ierarh_eretic_in_bor/2016-07-15-118

 

          Vizită ”frățească” la părintele Macarie la Schitul Oituz

https://www.youtube.com/watch?v=7jFoxq7h7tw

          Astăzi, 9 august 2016, orele 15, a sosit din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului la Schitul Oituz-Bacău un grup format din 8 persoane, dintre care amintim pe:

           Vicar Administrativ Pimen Costea, Consilier Eparhial Preot Alexandru Zamfir, Consilier Eparhial Preot Constantin Tomozei, Protoiereu Preot Ioan Bârgăuanu și alți 3 preoți.
Scopul vizitei a fost acela de a-l determina pe starețul Ieromonah Macarie să se dezică de poziția pe care a luat-o de a opri pomenirea ierarhului locului, motivată de memoriul cu Nr. 1673, din 11.07. 2016, înaintat Episcopiei Romanului și Bacăului.

          Deși vizita a fost neanunțată și s-au făcut presiuni verbale asupra Ieromonahului Macarie, acesta i-a primit frățește și dispus la comunicare (dar nu la comuniune cu ecumeniștii), menținându-și ferm poziția, aducând argumente clare și concise din învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe referitor la demersul făcut.
Aproape convinși de argumentele părintelui stareț, preoții s-au retras descumpăniți de convingerile ecumeniste continuând să reflecteze la sfaturile primite de la părintele stareț, care le-a trezit pentru o clipă conștiința de preoți ortodocși, păstrători ai tradiției venite peste veacuri de la sfinții părinți.

 

           http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/07/22/parintele-macarie-de-la-schitul-oituz-nu-este-singur-athosul-cel-sfant-este-cu-el-si-cu-noi-toti-fundamentalistii-antiecumenisti-este-hristos/

           https://danielvla.wordpress.com/2016/10/26/video-parintele-macarie-banu-de-la-schitul-oituz-pregatire-pentru-prigoana/

            https://danielvla.wordpress.com/2016/08/10/se-fac-presiuni-asupra-parintelui-macarie-de-la-schitul-oituz/

 

                                                  MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                                                      3 noiembrie 2016

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s