INVAZIA RĂULUI: ASISTĂM LA O DEMONIZARE TREPTATĂ A SOCIETĂȚII MAI ALES PRIN MASS-MEDIA ANTICREȘTINĂ, PROZELITISMUL SECTAR (INCLUSIV PRIN PROMOVAREA EREZIEI ECUMENISTE ȘI CELEI FRANCMASONICE) ȘI REACTUALIZAREA CREDINȚELOR ȘI PRACTICILOR PĂGÂNE EXISTENTE ÎNAINTE DE CREȘTINISM… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 25 octombrie 2016EL

index  index

            Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe ne învață că scopul vieții noastre este mântuirea și dobândirea ei se face prin multă strădanie, este un drum lung și greu, chiar anevoios, este cărarea cea strâmtă care ne conduce către Împărăția lui Dumnezeu. Iar pe calea cea largă și întinsă (autostradă am putea spune) merge mulțimea de oameni care au îmbrățișat tot felul de patimi și se îndreaptă voit sau nu către iadul veșnic. Cumplite sunt însă fraților chinurile iadului! Și minunate și negrăite, greu de descris în cuvinte sunt frumusețile și bucuriile Raiului…

           Frați ortodocși și frați români, vedeți ce fel de valori promovează mass-media de astăzi și în special televiziunile, care desigur au o audiență foarte mare, fie că sunt publice sau private. În România, nu homosexualii sunt discriminați precum pretind în mod cu totul eronat unii, ci ortodocșii sunt tot mai discriminați în mass-media centrală aservită ocultei mondiale anticreștine, la locurile de muncă ș.a.m.d. De ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării nu se autosesizează?…

          Sunt tot mai multe cazuri care ne arată și ce fel de toleranță se promovează acum în România: noua toleranță importată din SUA față de minoritățile sexuale (homosexuali, lesbiene și ceilalți din LGBTI) și o toleranță religioasă deplină față de prozelitismul tot mai agresiv al neoprotestanților (sectelor ,,creștine”).

          Recent am aflat că părintele ortodox Daniel Corogeanu de la Tanacu a fost găsit nevinovat!… Și că vinovați pentru moartea tinerei demonizate care a murit atunci chipurile datorită … exorcizării, sunt de fapt cei de la serviciul de ambulanță, care i-au administrat o supradoză de adrenalină (în mod intenționat sau nu).

          ÎNTREBARE: DE CE NU SE MEDIATIZEAZĂ ACUM NEDREPTATEA URIAȘĂ CARE I S-A FĂCUT PĂRINTELUI ORTODOX? Atunci când era acuzat de vrute și nevrute, și odată cu dânsul era criticată și ortodoxia, parcă toată mass-media luase foc… Acum tăcere deplină… Dar părintele acesta fraților a făcut ani de închisoare fiind nevinovat!… Dacă ar fi fost vorba să zicem despre un luteran, un sectant sau un homosexual, cazul era supermediatizat… Așa cum procedează mereu când vine vorba de Papa de la Vatican…

          Nu vedeți oare că democrația aceasta originală (românească sau dâmbovițeană) devine tot mai mult o demonocrație? Pentru că ea se îndepărtează tot mai mult de adevărata democrație, pentru că nu mai este în slujba poporului suveran și independent, ci se află în slujba masoneriei anticreștine. De ce credeți că se invocă tot mai mult drepturile omului și în mod special drepturile minorităților sexuale? De ce apar tot mai multe filme, emisiuni, cărți, conferințe etc. despre homosexuali și pentru a-i face mai simpatici sau interesanți?

          Fraților, vorbim despre un fenomen de demonizare în masă a societății, începând cu desenele animate pentru copii populate tot mai mult cu drăcușori, vrăjitori, zâne, spiriduși și monștri, până la filmele pentru adulți încărcate de violență, erotism și chiar ezoterism sau ocultism. Chiar și în industria publicitară putem vedea reclame de genul: ,,TROLIMANIA” (promovată pe banere mari de hypermarketul Carrefour), neștiind poate că trolii erau personaje negative (demoni) în filme precum ,,Stăpânul inelului” (care punea semnul egalității însă între magia albă și magia neagră)… Sau cartea recentă publicată de Editura Art ,,24 de ore din viața unui homosexual”, căreia i se face atâta reclamă pe posturile publice de radio din România… Mai sunt și alte edituri mari care fac jocul ocultei precum Rao, Trei, Humanitas…

          De asemenea, asistăm la o expansiune masivă a tuturor sectelor (ereziilor) și credințelor păgâne care existau cândva înainte de apariția creștinismului… Secte care se folosesc de orice prilej, de anumite proteste publice (cum ar fi solidaritatea față de familia Bodnariu, căreia statul norvegian îi luase copiii, marșurile pentru familie etc)… La Oradea, unde recent au protestat cetățenii pentru familie (Coaliția pentru Familie), cei prezenți au fost invitați să se roage împreună (ADICĂ RUGĂCIUNE COMUNĂ CU ERETICII!)… Iată cât de perfid devine prozelitismul sectar în zilele noastre. Nu se mulțumește cu cărțile distribuite gratuit pe străzi, etc…

          Dintre credințele și practicile păgâne aduse în actualitate amintim mișcări paracreștine și parareligioase precum Mormonii, Baha”i, New Age (Noua Eră), satanismul, Yoga, Yoga ,,creștină”, Reîncarnarea, Zen-ul ,,creștin”, Meditația transcendentală, Scientologia etc.

          Dar iată ce ne spune părintele arhimandrit Ilie Cleopa, unul din marii duhovnici ai neamului românesc:

          ,,Protestanții zic sola fide, adică mântuirea numai prin credință. Omul se mântuiește numai prin credință, fără fapte, zic ei. Oare nu auzi ce spune Apostolul Iacob? Credința fără fapte este moartă (cap.2, 20), precum și faptele fără credință. Deci credința care nu este unită cu faptele bune nu este mântuitoare; că și diavolii cred, dar nu fac voia lui Dumnezeu.”

                   (Păr. Arhim. Ilie Cleopa, ,,Călăuză în credința Ortodoxă”, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 1996, p.94)

 

          ,,Ștefan cel Mare n-a fost baptist! Mircea cel Bătrân n-a fost evanghelist sau adventist! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova; smintiții ăștia care au ieșit acum. Nici o sectă nu exista în țara noastră pe atunci. Aceștia au venit din străinătate, plătiți de masoni, să ne strice dreapta credință și originea și rădăcina noastră de popor ortodox.

          Ce spune Sfântul Efrem Sirul? ”Cu omul eretic să nu vorbești, în casă să nu-l primești, la masă cu el să nu stai, bună ziua să nu-i dai”. Aceștia sunt înaintemergătorii lui Antihrist. Că Mântuitorul a spus efesenilor prin Apostolul Pavel: Biserica este Trupul lui Hristos, iar cap al Bisericii este Hristos (Efes.1, 22-23). Fiecare sectar care s-a despărțit de Biserică s-a despărțit de Hristos. Este om al satanei.

          Evanghelia spune: ”În vremea de apoi vor ieși hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și pe mulți vor înșela. (Matei 24, 11). Păziți-vă de sectari, care dau broșuri, prin trenuri, prin gări și prin cutiile de poștă și unde vedem că dau gratuit otrava lor. Când vei vedea o carte că nu are aprobarea Sfântului Sinod și nu are cruce pe ea, dă-o pe foc, chiar Biblie dacă este! Dacă-i sectară și scrie să nu vă închinați la icoane, dă-o pe foc1 Nici un păcat nu ai! Aceasta este otrava semănată de înaintemergătorii lui Antihrist. Toate sunt otravă!”

                            (,,Ne vorbește Părintele Cleopa”, vol.6, Episcopia Romanului, 1998)

 

           ,,Din această scurtă privire istorică de mai sus asupra sectelor (baptiștii, adventiștii, adventiștii de ziua a șaptea, adventiștii reformiști, Martorii lui Iehova, Penticostalii, Nazarenii sau Pocăiții, Cultul creștin după Evanghelie, Secerătorii, Inochentiștii, Tudoriștii, Teosofii, Spiritiștii, la care se adaugă schismaticii stiliști… – n.a.), rezultă următoarele concluzii:

           1. Toate sectele sunt de dată recentă, căci istoria nu le cunoaște, după cum – poate tocmai de aceea – nici ele nu cunosc și nu recunosc istoria. Deci n-au dovada unei continuități apostolice – de la Apostolii Domnului – și n-au în ele garanția adevărului.

           2. Aproape toate sectele au fost născocite de oameni neînvățați, sau cel puțin fără o pregătire îndestulătoare, necesară înțelegerii și aprofundării Scripturii. Ași observat, unul era fermier, altul croitor, altul cizmar, altul comerciant etc. (…) De necontestat este faptul că doctrinele lor n-au reprezentat un pas înainte în tâlcuirea și aprofundarea Bibliei, ci dimpotrivă, au dat dovadă numai de nepricepere și de misticism fanatic și bolnăvicios.

           3. Cele mai multe secte din țara noastră sunt de proveniență străină (de exemplu penticostalii Viața Nouă fac parte sau provin din United Pentecostal Church International – n.a.), unele din ele fiind sădite cu scop vădit împotriva neamului nostru românesc (pentru dezbinarea ortodoxiei, pentru lepădarea ortodocșilor de Hristos și de ortodoxie – n.a.).

           4. Unele s-au născut din liberalismul protestant, ca reacție împotriva îngrădirilor dogmatice ale Bisericii Catolice, iar altele provin dintr-un habotnicism care n-a fost mulțumit cu gradul de pietate și disciplină al Bisericii Ortodoxe.

           5. Fiecare sectă a căutat să aducă ceva nou, propriu numai ei, prin care să se caracterizeze și să se deosebească de toate celelalte secte.

           6. Fiecare sectă aparte, precum și toate la un loc, sunt numai forme diferite de manifestare ale neînlăturatului sectarism, care de veacuri a bântuit și a hărțuit Biserica lui Hristos…”

                   (Păr. Arhim. Ilie Cleopa, ,,Călăuză spre cunoașterea și apărarea credinței ortodoxe”, Mănăstirea Sihăstria, 1975, editată în 2000 de Credința Strămoșească, pp.47-48)

 

          ,,Tot aici mai amintim și alte terapii și mișcări paranormale, de care bunii creștini trebuie să se ferească: radiestezia, bionergia, medicina holistă, reflexologia – care folosesc energii vindecătoare ”pentru a reface armonia forțelor vitale în fiecare celulă umană”, pentru a ”echilibra energetic organismul”, a intra în ”armonie cu energiile cosmice” și a ”regenera armonia în organismul suferind”, antroposofia, diagnosticul bolilor cu ajutorul pendulului, a chiromanției, a energiilor spirituale, cristaloterapia, cromoterapia ș.a.), și toate terapiile care au ca scop folosirea ”energiilor și puterilor cosmice” pentru realizarea ”armoniei” dintre Dumnezeu și om, sau ”refacerea echilibrului energetic” al omului, hipnoza, terapia regresivă, dianetica, urinoterapia (yoghină a lui Bivolaru – n.a.), ufologia (credința în OZN-uri și extratereștri – n.a.), parapsihologia, toate terapiile de proveniență păgân-orientală (budismul Zen etc – n.a.), folosirea zodiacului, a astrologiei, a ocultismului (filosofia gnostica Kabbala, Yoga ezoterică etc – n.a.), credința în reîncarnare, destin ș.a. (Vezi Sfântul Ignatie Briancianinov: ”Despre înșelare și Experiențe Ascetice”).”

                        (,,Mică istorie a creștinismului”, Preot Ioan și monah Averkie, pp.51-52)

 

                                           MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                      nevrednicul Radu Iacoboaie, 25 octombrie 2016

 

Publicitate

12 gânduri despre „INVAZIA RĂULUI: ASISTĂM LA O DEMONIZARE TREPTATĂ A SOCIETĂȚII MAI ALES PRIN MASS-MEDIA ANTICREȘTINĂ, PROZELITISMUL SECTAR (INCLUSIV PRIN PROMOVAREA EREZIEI ECUMENISTE ȘI CELEI FRANCMASONICE) ȘI REACTUALIZAREA CREDINȚELOR ȘI PRACTICILOR PĂGÂNE EXISTENTE ÎNAINTE DE CREȘTINISM… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 25 octombrie 2016EL

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  ASTĂZI, DE ZIUA ARMATEI ROMÂNE, VOR SĂ-L SĂRBĂTOREASCĂ PE EX-REGELE MIHAI… CONFERINȚE, LANSĂRI DE CĂRȚI DESPRE DÂNSUL, CONCERTE, PIESE RADIOFONICE ETC… DAR ADEVĂRUL?…

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/2016/03/07/cateva-dovezi-ale-legaturilor-dintre-masonerie-si-casa-regala-a-romaniei-radu-iacoboaie-6-martie-2016/

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/2016/05/10/zadarnic-se-straduiesc-ca-sa-ne-faca-sa-sarbatorim-pe-10-mai-ziua-regalitatii-putini-romani-stiu-de-existenta-unei-legaturi-indelungate-si-stranse-intre-casa-regala-a-romaniei-si-masoneria-europe/

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  https://vremuritulburi.com/2015/05/28/despre-tradarea-romaniei-de-catre-regele-mihai/

  https://ceicunoi.wordpress.com/2014/08/29/cunoasterea-adevarului-istoric-regele-mihai-tradarea-din-23-august-1944/

  http://www.art-emis.ro/istorie/2420-un-rege-care-si-a-tradat-tara.html

  http://regelemihai.blogspot.ro/

  http://www.ziaristionline.ro/2011/06/23/documentele-secrete-ale-tradarii-regelui-mihai-de-la-visinski-la-stalin-molotov-si-beria-exclusiv/

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  EXISTĂ O CONCURENȚĂ TOT MAI VIZIBILĂ ÎNTRE MIȘCAREA MERITOCRATICĂ (PROMOVATĂ ÎN ASCUNS DE MASONERIA ROȘIE PRO COMUNISTĂ ȘI SOCIALISTĂ) ȘI MIȘCAREA REGALISTĂ (DE RESTAURARE A MONARHIEI, SUSȚINUTĂ DE MASONERIA NEAGRĂ PRO CAPITALISTĂ ȘI LIBERALĂ). DIN A DOUA FAC PARTE LIDERI DIN PNL, K. W.JOHANNIS, D. J. CIOLOȘ, ADRIAN CIOROIANU…

  ADRIAN CIOROIANU LANSEAZĂ UN VOLUM OMAGIAL CHIAR ASTĂZI DESPRE ,,REGELE MIHAI” LA PITEȘTI, DE ZIUA ,,REGELUI”, ÎN CARE DUPĂ TITLU SCRIE ,,UN REGE CU ONOARE, LOIALITATE ȘI CREDINȚĂ”… AȘA SĂ FIE OARE? ÎL PUTEM COMPARA OARE CU SFINȚII ÎNCHISORILOR COMUNISTE, CARE ÎNTR-ADEVĂR NE-AU LĂSAT O ADMIRABILĂ LECȚIE DE JERTFĂ, CURAJ, DEMNITATE ȘI PATRIOTISM? DE CE OARE NICI PÂNĂ ASTĂZI ACEȘTI SFINȚI ROMÂNI NU SUNT CINSTIȚI OFICIAL DE CĂTRE BOR?…

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s