NU NE VOM UNI ÎN VECI CU URMAȘII CATOLICILOR CARE AU VĂRSAT SÂNGE DE CREȘTINI ORTODOCȘI… ÎN CRUCIADE CONDUSE DE PAPA DE LA VATICAN… ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS… ÎN TRANSILVANIA CU UNIAȚIA… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 20 octombrie 2016

index  index

           Dincolo de diferențele multe de dogmă și de cult dintre ortodoxie și catolicism (papalitate), există după cum știm un trecut marcat de numeroase crime și fărădelegi comise împotriva ortodocșilor, dreptslăvitorii creștini.

           Redăm mai jos doar câteva exemple din articolul https://raduiacoboaie.wordpress.com/…/despre-catolici-cava…/:

           ,,…Armata cruciată era estimată la 4.500 cavaleri (cu 4.500 de cai), 9.000 scutieri și 20.000 infanteriști. (…) Cucerirea Constantinopolului. (…) Cruciații au cucerit sectorul Blachernae din nord-vestul orașului și au folosit-o ca bază pentru lansarea atacurilor asupra restului capitalei bizantine, dar în timp ce încercau să se apere în spatele unui zid de foc, au reușit să incendieze cea mai mare parte a orașului.
Până la sfârșitul zilei de 12 aprilie, cruciații au cucerit tot orașul. Cruciații au provocat pierderi uriașe orașului și locuitorilor săi după un jaf de trei zile, în timpul căruia numeroase opere de artă și de cultură antică romană și greacă au fost furate sau distruse. În ciuda jurămintelor și amenințării cu excomunicare, cruciații au desacralizat fără scrupule lăcașurile de cult ale orașului, distrugând, pângărind sau furând tot ceea ce se putea. După cum afirma cronicarul Choniates, cruciații au plasat pe Tronul Patriarhal Bizantin o prostituată…”

           ,,… Villehardouin scria atunci ca “o prada atat de bogata n-a mai fost luata niciodata.” Orasul a fost distrus cu salbaticie, cartierele au fost incendiate. Opere de arta antica si bizantina au fost nimicite. Statuile de bronz au fost topite si transformate in monede. Un martor ocular noteaza in “Letopisetul de la Novgorod” grozavia distrugerilor si salbaticia cruciatilor in goana lor turbata dupa aur si argint. Dar prada intra tot in mana marilor feudali , de aceea nu e de mirare ca impotriva lor s-au ridicat si pelerinii si cavalerii saraci, cerandu-si si ei partea. De altfel, acest fenomen s-a repetat in decursul tuturor cruciadelor.
            Cruciatii au renuntat definitiv la planul lor initial de a porni impotriva Egiptului si, cotropind teritoriile fostului Imperiu Bizantin, intemeiara un stat al lor in regiunile balcanice, stat care s-a numit Imperiul Latin de Rasarit…”

            Despre crimele comise în Sfântul Munte Athos citiți vă rugăm în paginile revistei (4-7): http://crezortodox.ro/…/uploads/2015/SfantulMunteAthos.pdf

            Despre crimele comise în timpul Uniației (mâine chiar îi prăznuim pe Sfinții Sofronie, Visarion și Nicolae Oprea):
            ,,Primul luptător care s-a afirmat împotriva Uniației a fost Visarion Sarai, un călugăr bosniac, călugărit de Patriarhul Ierusalimului, hirotonit în Slavonia și nevoitor în Muntele Athos și la Locurile Sfinte. El a străbătut toată Valea Mureșului, îndemnând satele la lepădarea de Uniație. Arestat la Sibiu și anchetat de autoritățile austriece, a fost aruncat în temnița din Deva și apoi dus în Austria, unde a și murit, ca sfânt mărturisitor pentru ortodoxie. (…)
            Dându-și seama că toate încercările și plângerile lor au rămas fără rezultat, credincioșii ortodocși au ales ultima cale în vederea dobândirii libertății religioase: răscoala împotriva uniației și a iobăgiei. Ea a fost condusă de călugărul Sofronie din satul Cioara (jud. Alba). Ceea ce pierduse Biserica Ortodoxă timp de 60 de ani, s-a câștigat înzecit prin răscoala lui Sofronie: sute de sate au părăsit Uniația cu prețul ”libertății” și chiar al vieții. Pretutindeni Sofronie convoca ”sinoade”, îndemnând poporul să-și păstreze credința strămoșească. Cel mai important sinod a fost la Alba Iulia, unde s-au adunat preoți din toată Transilvania și în care s-au întocmit memorii adresate Guvernului Mariei Tereza, împărăteasa Austriei. Prin ele, se cereau episcopi ortodocși, înapoierea bisericilor de către preoții uniți (cu Roma – n.a.), eliberarea celor închiși pentru credință, scutirea preoților de dări etc. Cererile nu doar că nu au fost satisfăcute: Maria Tereza a trimis un general (Bukov – n.a.) care a distrus cu tunurile sau prin incendiere zeci de mănăstiri și biserici ortodoxe. Astăzi Sofronie, Visarion și Nicolae Oprea sunt canonizați și cinstiți în calendarul ortodox, pe 21 octombrie, ca niște adevărați mărturisitori ai Ortodoxiei.” (din lucrarea ,,Mică istorie a creștinismului după Arhim. Cleopa Ilie”, Preot Ioan și monahul Averkie, pp.20-21)
                                                  MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI
                                               nevrednicul Radu Iacoboaie, 20 octombrie 2016

          UN FILM EXCEPȚIONAL CARE AR TREBUI SĂ DEA DE GÂNDIT TUTUROR ORTODOCȘILOR ROMÂNI! DECĂDEREA BIZANȚULUI (ORTODOX) ESTE O LECȚIE DE LUAT AMINTE!

          ÎN FILM SE SPUNE LA UN MOMENT DAT CĂ ÎNAINTE DE CĂDEREA CONSTANTINOPOLULUI ÎN MÂINILE TURCILOR, AVUSESE LOC UNIREA TÂLHĂREASCĂ CU CATOLICII DE LA SINODUL DIN FLORENȚA, CU 14 ANI ÎNAINTE… PENTRU ACEST PĂCAT AL COMUNIUNII CU ERETICII, DUMNEZEU A ÎNGĂDUIT CĂDEREA CAPITALEI ORTODOXIEI DE ATUNCI…

9 gânduri despre „NU NE VOM UNI ÎN VECI CU URMAȘII CATOLICILOR CARE AU VĂRSAT SÂNGE DE CREȘTINI ORTODOCȘI… ÎN CRUCIADE CONDUSE DE PAPA DE LA VATICAN… ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS… ÎN TRANSILVANIA CU UNIAȚIA… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 20 octombrie 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s