RUGĂCIUNE A MONAHILOR AGHIORIȚI CĂTRE MAICA DOMNULUI…

index  images

             Preacinstită Maica Domnului Portărița, în aceste vremuri grele, când Sfintele Dogme și Canoane ale dreptei noastre credințe sunt puse din nou la încercare, nu-ți părăsi Sfântă Grădina Ta, pentru păcatele noastre, ci fă-te toiag și călăuză a noastră, Preacurată Maică, trimite-ne nouă duhul fricii de Dumnezeu, al înțelepciunii și al bărbăției, și condu-ne pe noi în lupta dreaptă întru apărarea sfintei noastre credințe.

             Apărătoare Doamnă, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoare, cântările cele de laudă aducem ție noi robii tăi, ca cei ce cu venirea cinstitei icoanei tale ne-am agonisit armă tare, zid nebiruit și strajă nebiruită. Acoperă-ne și ne apără pe noi toți de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți și de toată vătămarea sufletească și trupească, ca să strigăm ție: Bucură-te, Portăriță bună care deschizi credincioșilor ușile Raiului!

            Această frumoasă rugăciune a monahilor aghioriți către Maica Domnului Portărița a fost preluată de pe coperta revistei ,,Sfântul Munte Athos, mărturie de veacuri a luptei pentru apărarea dreptei credințe”, Editura ,,Părinții Aghioriți”, Sfântul Munte Athos, 2014. Știm că icoana Maica Domnului Portărița a venit cu mult timp în urmă pe apă la mănăstirea Iviru și este profețit că atunci când ea va pleca tot așa pe apă atunci se va retrage și harul de la Muntele Athos și monahii vor pleca și ei…

             Pentru mai multe detalii puteți accesa:

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fcrezortodox.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2FSfantulMunteAthos.pdf&h=GAQGCEpcR

            https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/01/28/icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-portarita-de-la-iviron/

            https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/01/24/acatistul-maicii-domnului-portarita/

            https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/06/07/paraclisul-maicii-domnului-portarita-de-la-iviron-audio-online-greek/

 

 

 

 

 

                                                MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                            nevrednicul Radu Iacoboaie, 19 octombrie 2016

Publicitate

21 de gânduri despre „RUGĂCIUNE A MONAHILOR AGHIORIȚI CĂTRE MAICA DOMNULUI…

   1. Radu Iacoboaie Autor post

    …Scurt istoric al mişcãrii ecumenice

    Ca idee, ecumenismul modern a luat naştere la mijlocul secolului XIX, în Anglia şi America, propunându-şi sã uneascã diferitele confesiuni creştine care se autodenumeau greşit Biserici. Astfel, în anul 1844, la Londra a fost înfiinţatã organizaţia YMCA (Young Men Christian Association), care dupã numai 50 de ani s-a rãspândit în întreaga lume, iar în anul 1952 numãra 10000 de filiale, cu 4 milioane de membri.

    Tot în acea perioadã a fost înfiinţatã o organizaţie similarã pentru femei (YWCA). Deşi nici una dintre cele douã organizaţii nu avea o doctrinã proprie, ele au modelat generaţii întregi care sã creadã în bunãtatea organicã a firii umane, negând astfel ideea de pãcat originar sau mântuire.
    Termenul modern de ecumenism a fost introdus prima oarã de John Mott, cunoscut lider francmason şi preşedinte al YMCA, în anul 1910, la Conferinţa Misionarismului Mondial de la Edinburgh, Scoţia. În acelaşi timp, a fost fondatã o nouã societate, Consiliul Creştin Universal pentru Viaţã şi Muncã, cu rolul de a studia relaţiile dintre diferitele confesiuni creştine. Paralel cu aceasta, Conferinţa Mondialã despre Credinţã şi Ordine avea ca scop evidenţierea, şi eliminarea în timp, a problemelor de ordin dogmatic care împiedicau unirea Bisericilor.

    Apoi, în anul 1937, la întrunirile de la Oxford şi Edinburgh, s-a decis unirea acestor douã mişcãri într-o singurã organizaţie numitã Consiliul Mondial (Ecumenic) al Bisericilor.

    Acest scurt istoric al mişcãrii ecumenice nu ar fi complet dacã nu am menţiona şi Organizaţia Mondialã a Cercetaşilor, înfiinţatã în Anglia în 1908; organizaţia avea ca scop educarea tineretului într-un spirit interconfesional, cosmopolit, într-un cuvânt – ecumenic, având ca doctrinã umanismul.

    Aceste trei organizaţii, fondate şi organizate de masonerie, au fost şi sunt stâlpii de sprijin ai mişcãrii ecumenice actuale; ele au oferit unor generaţii întregi o perspectivã descreştinatã asupra lumii mulţumitã cãreia a putut lua naştere Consiliul Mondial al Bisericilor.

    Obiectivul principal al mişcãrii ecumenice, ce are ca for conducãtor Consiliul Mondial al Bisericilor, este unirea administrativã a tuturor confesiunilor creştine şi necreştine, existente astãzi pe întreg mapamondul, sub jurisdicţia sa. În cadrul acestui for, confesiunile îşi pãstreazã dogma proprie, sunt egale între ele, fiind ,,Biserici” surori. Cu toate acestea, Consiliul niveleazã asperitãţile fiecãrei confesiuni, diferenţele de opinie existente, toate eforturile fiind îndreptate spre uniformizarea şi aducerea la un numitor comun a tuturor punctelor de vedere, spre obedienţa totalã în faţa forului conducãtor…

    sursa: APOSTAZIA ECUMENISMULUI (pe site-ul desprevremuriledinurma.ro)
    http://www.google.ro
    google.ro

    Apreciază

 1. Pingback: ASTĂZI ÎNCEPE POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s