ÎNTREBĂRI PE CARE LA ADRESĂM MASONULUI DANIEL CIOBOTEA, ARTIZANUL IMPLEMENTĂRII DICTATURII ECUMENISMULUI ÎN BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – nevrednicul Radu Iacoboaie, 14 septembrie 2016, la sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci

index  indexindex

           1 – De ce nu apar oare anumite aspecte grave în biografia ,,Sfinției Voastre”? Cum ar fi de pildă episodul de la Mănăstirea Antim din București din 1990 sau 1991, când într-un acces de furie l-ați lovit cu bastonul de oțel în cap pe părintele Adrian Făgețeanu, fost deținut politic… Părintele a intrat atunci în comă și a fost operat de urgență iar după mai mulți ani a trecut le cele veșnice. Erați pe cale de a deveni Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. De ce toată presa a tăcut? Pentru că era încă controlată de către fosta Securitate comunistă. Un alt episod interesant s-a petrecut în anul 1991, când ați participat ca proaspăt Mitropolit la o întrunire ecumenistă a Consiliului Mondial al Bisericilor de la Canberra în Australia. Erau acolo tot felul de eretici: șamani, vrăjitori, yoghini, sectanți etc. După cum se poate urmări la min.3.49 pe youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=jxwKjAosTIs

            2 – De ce ați adoptat și continuați cu această tactică a fugii, indiferenței și evitării oricărui dialog cu cei care vă contestă? De ce nu ați ieșit măcar o dată în public pentru a lămuri lucrurile acestea, precum apartenența la masonerie? Să ne spuneți da sau nu…

            3 – Cum ne explicați că ați ajuns într-un timp atât de scurt (trei ani) de la tunderea în monahism la Mănăstirea Sihăstria, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei? Prin merite deosebite sau datorită apartenenței la masoneria comunistă? Cum de v-a sprijinit atât de mult masoneria din Banat și Ardeal (Laurențiu Streza și alții) să ocupați funcția de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române? Firește că pentru obiective importante în România, cum ar fi în primul rând implementarea ecumenismului… 

            4 – Chiar nu aveți cunoștință de toxicitatea și pericolul reprezentat de erezii? Nu știați că ecumenismul este în definitiv ,,erezia ereziilor”, cum l-a numit Sfântul Justin  Popovici, ,,produsul masoneriei” (Dumitru Stăniloae) și a fost condamnat de foarte mulți părinți? De ce nu ați luat atitudine în fața expansiunii ereziilor (învățăturilor mincinoase) și nu ați luptat niciodată pentru apărarea ortodoxiei?…

            5 – De unde atâta fericire la un mason precum ,,Sfinția Voastră” cu titulatura de ,,Prea Fericit”? Nu reprezintă oare o absurditate monstruoasă și un nonsens? Nu avea dreptate părintele Adrian Făgețeanu, numindu-vă mai în glumă, mai în serios ,,Prea Nefericitul”?

           6 – Sunteți coleg de lojă masonică cu lideri din Partidul Social Democrat (urmașul de drept al defunctului PCR) precum Adrian Năstase în Ordinul Cavalerilor de Malta? Doar ați avut o colaborare îndelungată și strânsă cu Securitatea, care v-a trimis în Elveția să predați teologie la protestanți (!)…        

           7 – Ce motive întemeiate aveți pentru a-i considera pe clericii și mirenii care se împotrivesc sinodului tâlhăresc din Creta și ecumenismului, drept fanatici, extremiști, nebuni, eretici și schismatici? Nu este o răsturnare periculoasă a adevărului pe principiul subversiv ,,Hoțul strigă: Hoțul!”?

           8 – De ce ați început a-i prigoni pe toți monahii și preoți care ies din front și contestă acest sinod? Apreciați oare că acesta a fost un sinod ortodox, unul legitim și încă unul ,,Mare și Sfânt”?

           9 – De ce ați cerut închiderea (blocarea, cenzurarea) protestului antiecumenist din 10 septembrie 2016 din fața Dealului Patriarhiei, după numai două ore, intervenind pe linie politică la Primăria Capitalei, pe lângă un vice-primar (din PSD) care aprobase inițial mitingul pașnic?

           10 – Chiar nu vă temeți deloc de puterea Sfintei Cruci și de mânia cea dreaptă a lui Dumnezeu? Nu sunt oare cu totul incompatibile ortodoxia și dictatura ecumenismului?

           11 – De ce faceți presiuni asupra episcopilor români care nu au fost prezenți în insula Creta să accepte sinodul, rezoluțiile și semnăturile de pe documentele oficiale? Pentru ca Sfântul Sinod al BOR din luna octombrie 2016 să le aprobe, să le ratifice și să le implementeze?

           12 – De ce nu au fost date încă publicității toate documentele semnate în Creta și absolut tot ceea ce s-a discutat și dezbătut acolo? Ce s-a ascuns? Unirea? De ce acest sinod nu a fost deloc transparent? De ce abia acum descoperim că circa 20% din ierarhii prezenți nu au semnat documentele, pe lângă mulți alții din cele patru importante Biserici Ortodoxe care nu au participat la ,,sinod”?

           13 – De ce nu condamnați marile erezii ale ultimelor două secole: ecumenismul și erezia francmasonică? Raportul de condamnare a francmasoneriei a Sfântului Sinod din anul 1937 este încă în vigoare și totuși de atâta vreme nu se aplică… De ce nu sunt caterisiți preoții și ierarhii care sunt masoni și unii chiar oficiază slujbe în cadrul unor ceremonii masonice?

           14 – De ce întrețineți de multă vreme legături foarte strânse cu Partidul Social Democrat (urmaș al PCR-ului), respectiv cu Victor Ponta (susținut în campania pentru prezidențiale), cu Liviu Dragnea (pe care l-ați decorat pentru ,,merite deosebite”)? De ce vice-primarul PSD (!) din București s-a răzgândit în timpul protestului din 10 septembrie 2016 anulându-i autorizarea?

           15 – De ce executați fidel toate ordinele de mai sus (ale masoneriei)? Pentru că aveți grad mare, 33? De ce împingeți întreaga Biserică Ortodoxă Română pe care o păstoriți nu-i așa, la apostazie prin implementarea ereziei ereziilor – ecumenismul?

          16 – De ce îndoctrinați seminariștii și studenții de la Teologie cu această ideologie politico-religioasă care este ecumenismul (scopul fiind unirea religiilor și cultelor din întreaga lume și slujind Noii Ordini Mondiale antihristice)? Nu a fost ideea protestanților înregimentați în masonerie?

          17 – De ce sunt trimiși și astăzi mulți preoți să facă masterate și doctorate în Universități romano-catolice și protestante din Apus? Pentru îndoctrinare ecumenistă și racolare eventual în masonerie?

          18 – De ce încercați introducerea unei noi discipline în Facultățile de Teologie denumită ,,ISTORIA RELIGIILOR”? Pentru o deschidere mai mare față de eretici și schismatici? Nu este aceasta cu adevărat un program de spălare a creierelor?

          19 – De ce obligați studenții de la Teologie la sfârșitul studiilor, dar și preoții ortodocși să semneze un jurământ (angajament) de fidelitate (de fapt ascultare necondiționată) față de Patriarhul BOR?

          20 – De ce ați interzis Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, adică exorcizările? Ca satanismul să pătrundă mai lesne în ortodoxie? Știați că există deja preoți chipurile ,,ortodocși”, care practică nestingherit unele forme de ocultism (vrăji, farmece, ghicitul, deschiderea Psaltirii etc)?

          21 – De ce au fost impuse tot felul de TAXE ( cu valoare fixă, chiar dacă sunt lăsate la aprecierea parohiilor)? Adică de ce avem acum taxe pentru oficierea unor slujbe religioase cerute de credincioși? Sfânta Scriptură nu ne spune clar că ,,în dar ați luat, în dar să dați”?

          22 – De ce obligați preoții să plătească taxe pentru vânzarea lumânărilor și obiectelor de cult? De ce îi obligați să sprijine financiar finalizarea construcției Catedralei Mântuirii Neamului (proiect masonic de anvergură care va sluji scopurilor ecumenismului în România și nu numai)?

          23 – De ce obligați preoții și monahii la tăcere totală (legea tăcerii precum în masonerie), cerându-le în mod expres binecuvântarea (aprobarea) ierarhului locului sau a Patriarhului însuși pentru a se exprima în public (prin conferințe etc)?

          24 – De ce spuneți că apărarea ortodoxiei trebuie făcută numai de către sistemul sinodal și excludeți astfel aportul mirenilor, monahilor și preoților, care și ei fac parte din Biserica lui Hristos? Pentru că v-ați autoexclus și rupt de Biserica dreptslăvitoare? Nu încălcați astfel adevărul, scrierile unor Sfinți Părinți precum Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Teodor Studitul?

          25 – De ce masoneria a recurs la asasinarea fostului Patriarh Teoctist (prin doctorul Sinescu care l-a operat de prostată și din ,,greșeală” i-a atins organe vitale) și odată numit Patriarh al BOR ( cu ajutorul masoneriei și influenței sale) ați demarat rapid proiectul masonic și megalomanic al Catedralei Mântuirii Neamului?

          26 – De ce sunteți de acord cu ideea necesității modificării dogmelor din teologia ortodoxă? (ziarul Lumina, 10 iulie 2008, număr care nu mai poate fi găsit în arhiva electronică)

          27 – Cu ce scop sunt montate în ultimii ani pe acoperișurile bisericilor ortodoxe crucea cu trei brațe mari orizontale (cunoscută din vechime ca fiind crucea lui Baphomet, zeitate adorată de Cavalerii Templieri, strămoșii masonilor de astăzi am putea spune)?

          28 – De ce întrețineți legături cu ,,Casa Regală” (masonică de România, din punct de vedere juridic inexistentă de la data semnării documentelor de abdicare și renunțare la titlul de rege din 30 decembrie 1947), și ați rezervat în pridvorul Catedralei Ortodoxe de lângă Mânăstirea Curtea de Argeș locuri de veci și de pomenire (!) foștilor regi și regine, ba chiar ați făcut funeralii unei false regine (Ana, catolică!), care s-a căsătorit în străinătate cu ex-regele Mihai? De ce ați permis funeralii făcute printr-o slujbă ortodoxă unei catolice și false regine și de ce s-a făcut atât circ mediatic, o mediatizare excesivă? Pentru propaganda în favoarea intereselor familiei fostului rege Mihai?

         29 – De ce ați fost oare de acord cu construirea megamoscheii din capitala României (alături de fostul prim-ministru Ponta Turcitul!), deși ați cerut chipurile în contrapartidă acceptarea construirii unei biserici ortodoxe în Constantinopol (Istanbul)?

         30 – De ce fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei pe care o conduceți nu-i așa, Constantin Stoica, a afirmat că dânsul va fi primul care va accepta să-și implanteze cipul biometric?

         31 – Ce ați căutat în Sinagoga Evreiască (Templul Coral din București)? De ce în fiecare an, în luna ianuarie ați impus săptămâna ecumenistă, în cadrul cărora se fac slujbe în comun cu catolicii și protestanții, încălcând flagrant Canoanele și Sfintele Sinoade care interzic orice părtășie cu ereticii și schismaticii?

         32 – De ce numai la noi în Biserica Ortodoxă Română nu au fost canonizați Sfinții Închisorilor comuniste, nici măcar unul? De ce oare ați declarat că atâta timp cât veți trăi (!) nu va fi canonizat niciun legionar? Și cum justificați această înverșunare (tipică numai evreilor sioniști, comuniștilor și securiștilor) împotriva Mișcării Legionare? Ați studiat măcar cu puțină atenție istoria și doctrina acestei mișcări naționaliste de masă?

         33 – De ce ați dat ordin Mitropolitului Teofan să îngroape la loc sfintele moaște ale părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa din cimitirul mănăstirii Petru Vodă? Oare pentru faptul că sfinția sa a fost cel mai mare disident anticomunist din România (știm că a fost exilat în SUA pentru asta) și a fost cel care a vorbit e față și despre masonerie și comunism? Sunteți încă alipit ideologiei comuniste stimabile Daniel Ciobotea?

         34 – Părintele Justin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă, un mare duhovnic și patriot român spunea clar: ,,Eu așa am mers, cu Evanghelia în față și cu neamul românesc în spate.” Am putea spune că Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și alți mari domnitori, tot așa au mers: cu sabia într-o mână și Evanghelia ortodoxă în cealaltă pentru apărarea credinței și pământului strămoșesc. De ce oare ,,sfinția voastră” mergeți pe o cu totul altă linie, una cu totul potrivnică?

         35 – De ce vă împotriviți canonizării părintelui Arsenie Boca, îndelung amânată și blocată, evident unul dintre Sfinții Închisorilor comuniste? Dar în același timp, exploatați la maximum evlavia și popularitatea de care se bucură în rândul credincioșilor din țară și străinătate… Vă este teamă că vor fi canonizați și ceilalți mucenici și mărturisitori care au îndurat teroarea comunistă?

         36 – De ce nu faceți demersuri la nivel instituțional ca Biserica Ortodoxă Română să părăsească structura masonică autointitulată Consiliul Mondial al Bisericilor, în care am intrat în anul 1961? De ce nu luăm exemplul Bisericilor Ortodoxe ale Bulgariei și Georgiei care au ieșit?

         37 – Acolo unde întâlnim ierarhi eretici, mai putem afirma că este prezentă lucrarea Duhului Sfânt prin Sfintele Taine? Se mai pot oare spovedi și împărtăși credincioșii în fața unora ca aceștia? Mai pot fi pomeniți în cadrul Sfintei Liturghii? Noi credem că nu. Ne puteți împărtăși opinia dumneavoastră?

         38 – De ce ați susținut oare de la bun început atât de mult proiectul acesta masonic al construcției Catedralei Mântuirii Neamului (estimat la peste 2 miliarde de euro în realitate!), care lasă practic Biserica Ortodoxă Română într-o criză de fonduri și la mâna șefilor masoneriei din BNR și a partidele controlate de masonul George Soroș? Cine are oare interesul vădit ca BOR să ajungă în criză de fonduri și în faliment? Asaltul neoprotestanților nu se oprește doar cu vorbe, e nevoie de fonduri, de activități culturale care costă, de biserici vechi care trebuie să fie consolidate, de biserici noi care trebuie să fie construite.

         39 – Dacă doriți binele neamului românesc, al credinței noastre mântuitoare și dacă doriți să vă mântuiți propriul suflet, nu credeți că ar fi mai bine să vă retrageți din viața publică într-o mănăstire, lăsând pe altul mult mai vrednic să conducă Biserica Ortodoxă Română spre mântuire? Noi vă amintim că nu Catedrala Mântuirii Neamului în sine va mântui neamul românesc, ci credința creștin-ortodoxă nealterată ne va mântui, dacă rămâne pe mai departe așa cum am primit-o de la Sfinții Părinți prin cele 7 Sfinte Sinoade.

 

          Și mai sunt desigur multe alte întrebări dar nu știm dacă aveți răbdarea să le citiți, darămite să mai și răspundeți la unele dintre acestea. Cum ar fi: De ce nicio televiziune sau ziar din România nu mediatizează protestele antiecumeniste dar dacă este vreo paradă gay se schimbă total lucrurile?…

 

                                              MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

       nevrednicul Radu Iacoboaie, 14 septembrie 2016, la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci 

 

 

 

26 de gânduri despre „ÎNTREBĂRI PE CARE LA ADRESĂM MASONULUI DANIEL CIOBOTEA, ARTIZANUL IMPLEMENTĂRII DICTATURII ECUMENISMULUI ÎN BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – nevrednicul Radu Iacoboaie, 14 septembrie 2016, la sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci

    1. Radu Iacoboaie Autor post

      … Din anul 1980 a activat ca lector la Institul Ecumenic de la Bossey – Elveția (în perioada 1986-1988 fiind și director adjunct), fiind și profesor asociat la Geneva și Fribourg (Elveția). A participat la numeroase întruniri pentru promovarea ecumenismului peste hotare: al treilea Congres ortodox al Europei Occidentale de la Amiens, lângă Paris (1977), Colocviul despre Filioque de la Klingenthal Franța (1978 și 1979), Conferința studenților creștini de la Wellesley – S.U.A. (1979) și la Conferința ecumenică de la Cambridge Boston, S.U.A. (1979), ambele cu tema “Credința, știința, viitorul”, Reuniunea ecumenică asupra spiritualității creștine de azi de la mănăstirea Valamo -Finlanda (1981), Reuniunea ecumenică „Iisus Hristos – Viața lumii” de la Niederaltaich – Germania (1982); Reuniunea ecumenică asupra rugăciunii pentru unitatea creștinilor de la Veneția (1982), a VI-a Adunare generală a Consiliului Ecumenic al Bisericilor de la Vancouver (1983) etc. …

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un comentariu