MESAJUL EXPRIMAT PRINTRE SOFISMELE DOMNULUI EPISCOP VICAR VARLAAM PLOIEȘTEANUL DE LA PATRIARHIA BOR: TREBUIE SĂ NE UNIM CU CEILALȚI ,,CREȘTINI” (ERETICI ȘI SCHISMATICI) DIN ICONOMIE, PENTRU A-I ADUCE LA DUMNEZEU… ÎMPOTRIVA VOINȚEI CREDINCIOȘILOR ORTODOCȘI ȘI DUHULUI SFÂNT… – Radu Iacoboaie, 1 septembrie 2016

          Iubiți frați ortodocși, acest clip video merită urmărit cu multă atenție și discernământ. Pentru că domnul episcop vicar se pricepe de minune la vorbe, este un maestru al răsucirii lor… Pentru reprezentanții Patriarhiei BOR ecumenismul o fi ceva bun dar întrebarea noastră se impune: Este ecumenismul de la Duhul Sfânt?… Sau de la CMB și organizațiile masonice care slujesc diavolului?

          Nu știm câți au reușit să citească pe net sau în alt mod broșura intitulată ,,MĂRTURISIRE ÎMPOTRIVA EREZIEI” (lucrare editată de Organizația Misionară Ortodoxă Sfinții Chiril și Metodie din Tesalonic, Luminătorii Slavilor, 2015), care încă de la început precizează:

          ,,ACEST TEXT SEMNAT DE PĂRINȚII MONAHI DE LA SCHITUL ROMÂNESC ”PRODROMUL” DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS, TRADUS ÎN LIMBA GREACĂ, A FOST ADOPTAT DE ”SINAXA CLERICILOR ȘI MONAHILOR ORTODOCȘI DIN GRECIA”, CARE ÎL SEMNEAZĂ PRIN REPREZENTANȚII EI ȘI ȘI-L ASUMĂ CA ALE EI PROPRIU, PRIMIND NUMELE DE ”NOUA MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” (…)”

           Restul puteți citi pe blogul saccsiv: 

           https://saccsiv.wordpress.com/2014/11/21/marturisire-impotriva-ereziei-copiati-multiplicati-si-raspanditi-in-toate-bisericile/

           DE AICI REIESE CLAR CĂ ECUMENISMUL ESTE O SUMĂ ÎNTREAGĂ DE EREZII ȘI ESTE PANEREZIE…

 

                                                          MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                     nevrednicul Radu Iacoboaie, 1 septembrie 2016, începutul noului an bisericesc

                                 

 

Reclame

23 de gânduri despre „MESAJUL EXPRIMAT PRINTRE SOFISMELE DOMNULUI EPISCOP VICAR VARLAAM PLOIEȘTEANUL DE LA PATRIARHIA BOR: TREBUIE SĂ NE UNIM CU CEILALȚI ,,CREȘTINI” (ERETICI ȘI SCHISMATICI) DIN ICONOMIE, PENTRU A-I ADUCE LA DUMNEZEU… ÎMPOTRIVA VOINȚEI CREDINCIOȘILOR ORTODOCȘI ȘI DUHULUI SFÂNT… – Radu Iacoboaie, 1 septembrie 2016

   1. oarecare

    DOAMNE AJUTA !

    AVETI OCAZIA SA PARTICIPATI ACTIV PENTRU APARAREA ORTODOXIEI , PE 10 SEPTEMBRIE , LA PATRIARHIE , UNDE SE VA FACE UN MITING AUTORIZAT (intre orele 9-18 langa Patriarhie, baza dealulului)

    TIMP 9 ORE SE VA PROTESTA PASNIC IMPOTRIVA ECUMENISMULUI.

    Veniti cu pliante, fotografii, carti care dovedesc faptul ca acesti pastori sunt de fapt acei antihristi, lupi in piele de oaie care vin sa sfasie turma asa cum ne-a spus Sf Apostol Pavel!

    Sa dea Domnul sa se reuseaca sa fie pus acolo si un proiector mare pe care sa se deruleze documentare despre ce inseamna ecumenismul, ca sa inteleaga si cel care nu are internet acasa !

    Avem acesta mare ocazie, timp de 9 ore !

    Lasati mandria ca nu va place cel care a luat autorizatia de la Primarie.. ca e balbait, repezit.. a facut mai mult decat cei care sunt cu doctorate dar tac…si nu fac nimic..

    Trebuie sa fim uniti pt ca avem acelasi scop- SA APARAM DE ERETICI ORTODOXIA !

    Daca veneati pe 30 august la Patriarhie mai multi, era si mai bine.. Dumnezeu a lucrat prin cei care au avut curaj sa vina acolo…prosti , balbaiti dar sinceri in credinta…ati vazut ca au reusit sa-l faca pe Varlaam sa vb..sa se vadeasca ce e de fapt – un eretic..

    VA ROG ! NU STATI DOAR CA OBSERVATORI…PARTICIPATI ! MITINGUL ESTE AL VOSTRU ..PROMOVATI-L SI PARTICIPATI ACTIV CU SUGESTII ! ORTODOXIA ESTE A NOASTRA SI AVEM DATORIA SFANTA SA O DAM MAI DEPARTE URMASILOR NOSTRI !

    Apreciază

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  Nu putem să nu remarcăm până aici câteva detalii importante pentru înțelegerea hotărârilor sinodale: selecția episcopilor participanți la acest sinod, încercarea de “papalizare” a sinodului prin modalitatea de a vota și ținerea la distanță a celor care se împotrivesc.

  De asemenea, felul în care se lucrează în Consiliul Mondial al Bisericilor, ca institutie reprezentativă a Mișcării Ecumenice, credem că nu este spre folosul Bisericii Ortodoxe și a credincioșilor săi, pericolele pe care le reprezintă ecumenismul pentru ortodoxie fiind recent sintetizate de către episcopul Longhin Jar în cadrul unui simpozion:

  “– Ecumenismul substituie noțiunea corectă de biserică universală în sensul Bisericii care apără adevărul lui Dumnezeu, prin definirea greșită a bisericii ca biserică mondială în sens geografic, universal. – Preferă cantitatea și nu calitatea mărturisirii adevărului. – Impune învățături false, chipurile universale, în afara adevărului. – Întărește pe neortodocși în convingerea că și ei ar aparține Bisericii. – Împiedică pe sincerii căutători ai adevarului să găsească comuniunea cu Biserica adevărată a lui Hristos. – Nu crede în existența Bisericii unice, sfinte, sobornicești și apostolești. – Subminează în chip eretic eclesiologia ortodoxă. – Manifestă neîncredere în puterea cuvintelor lui Hristos, neschimbate până la sfârșitul lumii, despre invincibilitatea Bisericii (Matei, 28-20). – Propovăduiește o învățătură cu totul nouă despre Biserică, potrivnică credinței ortodoxe. Noi nu putem să renunțăm la dogmele, canoanele și tradițiile Sfintei Biserici Ortodoxe care ne întăresc în dreapta credință, conducându-ne către mântuirea veșnică pentru a prefera ecumenismul ce ne îndepărtează de ortodoxie și ne învață să neglijăm hotărârile dogmatice și canonice ale Bisericii. – Ecumenismul contestă canoanele apostolice 10 și 45, îndreptate împotriva comuniunii în rugăciune cu ereticii. Creștinul ortodox nu poate să ia parte la o mișcare ce-și propune prin spiritul său exclusivist să apropie pe ortodocsi de eretici, contestând sinoadele ortodoxe ecumenice și locale pe temelia cărora s-a afirmat învățătura ortodoxă. – Fragmentează în mod eretic textele Cuvântului lui Dumnezeu. – Pregătește Ortodoxia pentru abateri dogmatice în scopul unității ecumenismului. Și multe altele asemenea. Nu putem vinde adevărul și credința și suntem foarte îngrijorați de ceea ce se petrece.”[1]

  Mai multe detalii în http://www.petitieonline.com/scrisoare_de_marturisire

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  Sf.Arsenie Boca: De Dumnezeu ascultăm necondiționat toată viața și fără abatere. Dacă însă povățuitorii noștri după Dumnezeu, stareții și duhovnicii, devin eretici și, ca atare, se încarcă din partea Bisericii cu pedeapsa afurisirii sau caterisirii, atunci suntem dezlegați de ascultarea lor, pentru că ei au strâmbat dreapta credință și PRIN CONȘTIINȚA LOR NU SE MAI EXPRIMĂ VOIA LUI DUMNEZEU. Dar ascultarea de Biserică nu încetează.

  (cartea Părintele Arsenie Boca – O viață închinată schimbării vieții noastre – 2012, Edit. Agaton, pag.284)

  Apreciază

  Răspunde
 3. Emilian

  Asteptam ca la asteptatul Sinod din octombrie al BOR ( similar vom avea sinod local in Grecia si probabil Reuniune a Sfintei Chinotite a Sf Munte Athos pentru pozitia fata de Creta asa cum dezvaluie Pr Matei Vulcanescu si Monahul Ioan) sa se dea o buna marturie de curaj si de la ceilalti 25 de membri nesemnatari ai actelor- nefiind prezenti acolo ! Pentru cei 25 de semnatari in Creta le spunem – avem dreptul dat de Sfintii Parinti pentru mireni in caz de propovaduire a ereziei de catre ereziarhi cu ” capul descoperit” – in Creta in public : ANAXIOS! NEVREDNICILOR ! Plecati din scaunele voastre patriarhal, mitropolitane si episcopale ca si caterisiti prin hotararile Sinoadelor Sfintilor Parinti si canoanele din Pidalion si Pravila Bisericeasca, si mantuiti-va ca simpli mireni ! Ne rugam pentru voi sa iesiti din ratacire caci vai, in ce inselare necurata ati ajuns vrednici de plans de tot poporul roman uimit de asa decadere a pastorilor ! Trebuie sa ne ingradim credinta, alegand duhovnici neecumenisti, neparticipand la slujbe la catedralele mitropolitane cu ierarhi fara har, necumparand din librariile si pangarele catedralelor mitropolitane cu partasie cu apostatii, neascultand posturile eretice radiotv din centrele mitropolitane cu ierarhi cazuti sub anatema – a se vedea canoanele Pidalionului – pentru a nu fi partasi cu ei ! Doamne ajuta sa ne pastram noi si Ortodoxia curati, avand multe pacate, greseli si neputinte dar nefiind eretici !Monahul Ioan dela Sf Munte Athos cel Vrednic ne-a dat binecuvantare de la Parintii Athosului cum ar fi Pr. Iulian Prodromitul, Gheron Sava Lavriotul si alti ucenici al Sfantului Paisie Aghioritul, pentru cele scrise mai sus, si ne indeamna ca fiecare sa marturisim cu plangere la ierarhii cazuti, neparticiparea noastra la erezii si sa inaintam o cerere de demisie- a se vedea ultima MODELUL Scrisoare si plangere catre toti cei ce au semnat in Creta https://www.youtube.com/watch?v=xYN0_u1k5aM , inclusiv se poate prin posta

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s