,,DAȚI-MI O GENERAȚIE DE MAME BUNE CREȘTINE ȘI VOI SCHIMBA FAȚA LUMII.” (Sf. Ioan Gură de Aur) – Radu Iacoboaie, 25 august 2016

descărcare  descărcare (1)

          Fără îndoială, că trăim într-o lume care rezonează foarte mult cu femeia și dacă noi am avea pretutindeni mai multe femei creștine, mame adevărate, femei care ascultă de Dumnezeu și societatea însăși ar arăta cu totul altfel decât este în prezent.

          În acest articol, vom încerca să evidențiem tipologia femeii creștine și cum ar trebui să arate familia creștină pentru ca lumea aceasta bolnavă să dea semne de însănătoșire.

          În primul rând, considerăm că femeia creștină este femeia cu frică de Dumnezeu și cea care iubește necondiționat Biserica lui Hristos. Este femeia care calcă adeseori pragul bisericilor și mănăstirilor ortodoxe din proprie voință, nu pentru a socializa, ci pentru a avea o comuniune mai strânsă cu Dumnezeu și sfinții Lui, pentru a avea mai mult ajutor în viața ei și a familiei sale. Este evident femeia care a îmbrățișat un sistem de valori diferit de femeia modernă, un sistem fundamentat pe valorile creștine și învățătura creștină.

           Femeia creștină este o mamă desăvârșită. Este femeia care cunoaște bine ce presupune și ce înseamnă căsătoria și familia creștină. Este femeia care manifestă un devotament profund față de soțul și familia ei și care își cunoaște îndatoririle și menirea ei din societate: de mamă, prietenă, iubită și soție.

            Femeia creștină (ortodoxă) este cea care face ascultare întrutotul dacă se poate de învățăturile Bisericii Ortodoxe și Sfinților Părinți, inclusiv sau mai ales tot ce ține de nașterea, creșterea și educarea copiilor pentru a deveni în societate buni creștini și cetățeni responsabili. Este femeia care nu pune vreodată la îndoială sfaturile duhovnicului ei, dacă are unul bun.

            Femeia creștină se remarcă prin evlavia ei. Ea cercetează destul de des și regulat bisericile și mănăstirile. Este o femeie răbdătoare, plină de dragoste față de Dumnezeu și semenii din jur. O vezi adesea făcând milostenie sau încurajând măcar pe cei aflați în suferințe și nevoi materiale, care îți oferă un zâmbet și o vorbă bună. Bunătatea inimii ei o face vrednică de toată cinstea.

            Femeia creștină pune mare preț pe viața familiei creștine. Este cea care își dorește din tot sufletul și mai mult ca orice să facă Voia Lui Dumnezeu și să aibă parte de o familie unită, fericită și armonioasă. Ea își dorește cu adevărat să fie un ajutor de nădejde pentru soțul ei și partenera lui pentru tot restul vieții, atât la bine cât și la rău. Ea cunoaște intuitiv că fericirea este un dar minunat de la Dumnezeu ca și dragostea.

           Femeia creștină nu se lasă atât de mult influențată de anturaj, de colectivul de muncă sau de mass-media fiind în opoziție totală față de femeia modernă. Ea respinge instinctiv exemplele negative și patimile. Ea cunoaște cât de cât capcanele lumii în care trăim și pericolele care ne pândesc la orizont.

           Femeia creștină este femeia care nu și-a pierdut feminitatea, grația și sensibilitatea dăruite de Dumnezeu. Pentru ea dragostea este o valoare vitală și fundamentală. Ea are sentimente puternice și trainice iar rațiunea ei nu este dură, tăioasă și rece.

           În definitiv, se poate spune foarte bine că femeia creștină este tipul de femeie pe care și l-ar dori alături oricare bărbat creștin.

 

               CÂTEVA CITATE ȘI SURSE DESPRE FEMEIA CREȘTINĂ ȘI FAMILIA ORTODOXĂ:

           http://www.sanatatesiviata.ro/carti/110-educatie/742-femeia-crestina-si-femeia-moderna-unde-este-femeia-crestina-de-candva-ce-e-cu-tine-femeie-crestina-si-despre-imbracaminte-incaltaminte-podoabe-bijuterii-plaja-vopsit-machiaj-si-privire-intr-o-cultura-a-curviei-a-d

Dă clic pentru a accesa cuv-paisie-aghiratul-viata-de-familie.pdf

           https://ro-ro.facebook.com/familiaortodoxa/

           http://www.familiaortodoxa.ro/2011/04/02/fericit-este-omul-care-si-va-umple-casa-de-copii-ps-1265/

           http://www.ioanguradeaur.ro/340/femeia-crestina/

           http://www.ioanguradeaur.ro/857/casnicia-crestina/

           https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2013/07/20/femeia-crestina/

           http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=13&id=12

           http://citateortodoxe.ro/autor/sfantul-apostol-pavel

           http://www.familiaortodoxa.ro/

 

                                              MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                                      nevrednicul Radu Iacoboaie, 25 august 2016

 

19 gânduri despre „,,DAȚI-MI O GENERAȚIE DE MAME BUNE CREȘTINE ȘI VOI SCHIMBA FAȚA LUMII.” (Sf. Ioan Gură de Aur) – Radu Iacoboaie, 25 august 2016

  1. Radu Iacoboaie Autor post

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2016/06/09/de-ce-este-atat-de-putin-mediatizat-si-ce-se-urmareste-oare-prin-sinodul-panortodox-din-insula-creta-grecia-16-26-iunie-2016-considerat-cel-mai-mare-eveniment-istoric-ortodox-al-ultimelor-13-secol/

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2016/06/13/noi-nu-dorim-unitatea-crestina-ci-unitatea-in-biserica-lui-hristos-dreptslavitoare-singura-corabie-care-ne-poarta-spre-limanul-mantuirii/

    Apreciază

    Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

    Sf.Arsenie Boca: De Dumnezeu ascultăm necondiționat toată viața și fără abatere. Dacă însă povățuitorii noștri după Dumnezeu, stareții și duhovnicii, devin eretici și, ca atare, se încarcă din partea Bisericii cu pedeapsa afurisirii sau caterisirii, atunci suntem dezlegați de ascultarea lor, pentru că ei au strâmbat dreapta credință și PRIN CONȘTIINȚA LOR NU SE MAI EXPRIMĂ VOIA LUI DUMNEZEU. Dar ascultarea de Biserică nu încetează.

    (cartea Părintele Arsenie Boca – O viață închinată schimbării vieții noastre – 2012, Edit. Agaton, pag.284)

    Apreciază

    Răspunde
  3. costantin

    Putem sa mergem si sa inregistram la Patriarhii, plangeri impotriva celor care au semnat in Creta, ca sa avem cat mai multe bonuri de inregistrare, ne vor folosi ca sa dovedim ca suntem multi care nu-i dorim sa ne reprezinte ca ierarhi si ca nu suntem de acord cu Sinodul din Creta. Nu au ce sa ne faca..daca facem o sesizare in acest sens. Nu vor avea justificari ca nu au stiut ca poporul nu e de acord cu ei..timpul nu trebuie pierdut..nu se stie niciodata cand vine moartea peste noi si vom da raspuns in fata Domnului pt ca am tacut cand trebuia sa spunem Adevarul.. ati vazut ce au patit saracii oameni in Italia..Oricand poate venii si peste noi un cutremur… DOAMNE FERESTE !

    Asa ca, ei au semnat in Creta pentru eretici, noi semnam aici pentru Sfintii Parinti si cele 7 Sinoade, cat mai multe plangeri impotriva lor !!! E posibil ca bonul de inregistrare sa fie biletul nostru spre rai ! Ia ganditi-va putin ! 🙂

    Desi , e un om simplu, fara prea multi talanti, a avut curaj .De fapt a primit curajul de marturisire si e cel mai mare talant. Il respect pt asta
    Asta trebuie sa facem si noi, cu mic cu mare, sa cerem Domnului sa ne dea acest mare dar- puterea de a marturisi.

    Sa marturisim peste tot, ori de cate ori avem ocazia, pana nu este prea tarziu…

    vizionati si asta:

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu