OFENSIVA SECTARISMULUI ÎN ROMÂNIA. METODE FOLOSITE DE SECTE PENTRU RACOLAREA DE NOI ADEPȚI Radu Iacoboaie, 4 iunie 2016

images  images

      Realitatea ne arată faptul că această cetate a noastră, a ortodoxiei (creștinismul autentic, Biserica lui Hristos) este asediată astăzi din toate părțile, atât din interior prin unii slujitori ai ei care sunt lipsiți total de vocație și iubire de neam și de țară, cât și din exterior de către oculta mondială prin organizațiile ei și felurite secte (conduse de către predicatori masoni sau marionete ale acesteia), adică de către iudeo-masonerie (evreii sioniști talmudiști), cea care a creat și dirijează din umbră francmasoneria pentru acapararea puterii la nivel global.

       Pe lângă preoții care și-au vândut sufletul pentru un pumn de arginți și diverse privilegii, care subminează până și credibilitatea Bisericii Ortodoxe Române, constatăm și un fenomen care capătă caracterele unei ofensive, a unei invazii sau expansiuni. Vorbim despre ofensiva sectarismului (inclusiv a catolicismului) și ecumenismului în România.

       De aceea noi credem că este imperios necesar a trage un nou semnal de alarmă. Este important să conștientizăm strategiile dușmanilor ortodoxiei, prin care se încearcă smulgerea din trupul Bisericii a credincioșilor mai puțin tari în credință, din rândul celor peste 86% din cetățenii români care se declară a fi ortodocși. Dar trecerea la secte reprezintă fraților lepădare de Hristos și lepădare de ortodoxie! Și trebuie să-i avertizăm pe toți frații noștri de pericolul la care se expun prin orice părtășie cu ereticii, prin contactul cu ereziile lor. Pentru că orice erezie, cât de mică, constituie o falsificare și o denaturare a adevărului iar potrivit Sfintei Scripturi, Hristos este Adevărul.

        Dacă veți avea poate curiozitatea de a căuta și pe internet articole critice la adresa sectelor pretins creștine, veți găsi destul de puține surse. Explicația constă în faptul că unele dintre aceste articole ori bloguri ortodoxe sunt probabil șterse iar pe de altă parte preoții și monahii nu mai au binecuvântare în această mărturisire a adevărului, întrucât în epoca noastră postmodernă este la modă firește ecumenismul, această cumplită erezie la nivel global iar actul mărturisirii ortodoxe ar dăuna evident unirii tuturor religiilor și confesiunilor. Chiar subiectul în sine este unul foarte sensibil și puțini mai îndrăznesc să vorbească despre secte (chiar mireni), despre mândria și alte duhuri demonice prezente în rândul acestora, îndeosebi în secte precum Mormonii, Martorii lui Iehova…

    Cazul abuzului sexual din familia Bodnariu, aparținând confesiunii penticostale (cazul celor cinci copii preluați de statul norvegian), ne reamintește de un altul în care un sectant american a avut relații sexuale repetate cu propria lui fiică, care i-a născut un copil și pe care a ascuns-o într-o cameră amenajată la subsolul casei fără ca opinia publică să afle multă vreme despre această infamie…

        În acest articol ne vom opri la metodele folosite de secte pentru racolarea de noi adepți în planul lor de a se extinde cât mai mult și a câștiga o influență tot mai mare în societate, inclusiv ca masă de manevră la alegerile politice.

      1 – Metoda principală și clasică în opinia noastră este atragerea unor familii sărace sau persoane nevoiașe prin oferirea de ,,ajutoare”, constând în alimente, bani, produse, speculând chiar și situația în care le moare cineva din familie sau un apropiat. O metodă pragmatică și adeseori care dă roade.

      2 – O altă metodă este folosirea din plin a mass-mediei neortodoxe, tipărirea și oferirea gratuită de cărți și pliante religioase, direct pe străzi sau în alte locuri publice. Observăm apariția de noi posturi de radio și de televiziune private care fac propagandă sectară prin tot felul de emisiuni, dar și prin muzică (ușoară, folk, corală).

       3 – O altă metodă este organizarea de conferințe publice pe anumite teme de actualitate, inclusiv uneori pe mari stadioane, unde sunt invitați să țină discursuri reprezentanți ai lor din America și Europa.

     4 – O altă metodă este folosirea intensă a muzicii ca mijloc eficace de persuasiune, îndeosebi a muzicii folk și a unor invitații ,,discrete” la rugăciune în comun (spre exemplu merg în grup pe la unele blocuri de garsoniere sau locuințe sociale, unde știu că trăiesc multe familii sărace și își încearcă norocul). Până și cazul familiei Bodnariu, intens mediatizat desigur, a fost exploatat la maximum prin organizarea unor mitinguri de amploare în mari orașe din România și străinătate (unde există mari comunități penticostale și alte secte), mitinguri în care pe lângă discursurile teologice au adăugat evident și piese muzicale de-ale lor… Influența sectei penticostale și a masoneriei s-a văzut și în eforturile susținute ale autorităților române care s-au mobilizat și au obținut în final de statul norvegian repatrierea celor cinci copii (stat în care există o legislație net în favoarea intereselor copilului).

      5 – O altă metodă este ,,apostolatul” sau abordarea directă a vecinilor, cunoștințelor, străinilor la domiciliul lor. Pretinșii apostoli vin bine pregătiți ,,teologic” doar știind pe dinafară multe versete din Biblia lor sectară. Însă credem noi că puțini credincioși ortodocși se lasă amăgiți de argumentarea lor concepută expres pentru a convinge, resimțind presiunea care se exercită asupra lor. Această metodă se mai numește și ,,din casă în casă” (în mediul rural) sau ,,din ușă în ușă” (în mediul urban).

      6 – O altă metodă este invitația adresată direct sau indirect celor care participă în chip întâmplător la anumite ceremonii sau festivități ale lor în spațiul public (înmormântări etc) pentru a li se alătura în casele lor de rugăciune.

       7 – Nu în ultimul rând, o metodă foarte eficientă este legarea de prietenii și încheierea de căsătorii cu persoane sectare, prin care sunt atrași tinerii îndeosebi botezați în credința ortodoxă, dar și libercugetătorii care se îndrăgostesc la prima vedere de cine nu trebuie…

         Pentru mai multe detalii, rugăm a consulta link-urile:

https://raduiacoboaie.wordpress.com/2016/05/30/mass-media-si-unii-guvernanti-precum-dacian-julien-ciolos-promoveaza-tot-mai-mult-ecumenismul-dar-si-invataturile-ratacirile-si-prozelitismul-sectelor-radu-iacoboaie-30-mai-2016/

http://www.crestinortodox.ro/religie/principii-care-stau-baza-formatiilor-sectare-69330.html

https://ro.scribd.com/doc/268722477/Ortodoxie-si-prozelitism-Gheorghe-Petraru-an-pdf

https://saccsiv.wordpress.com/2016/06/03/familia-bodnariu-si-a-recuperat-copiii/

https://www.facebook.com/groups/728587130525046/

 

 

                                              Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei

                                           nevrednicul Radu Iacoboaie, 4 iunie 2016

17 gânduri despre „OFENSIVA SECTARISMULUI ÎN ROMÂNIA. METODE FOLOSITE DE SECTE PENTRU RACOLAREA DE NOI ADEPȚI Radu Iacoboaie, 4 iunie 2016

 1. aniush

  „Invazia catolicismului”…nu, nu e invazie a catolicismului, ci a sectelor, de unele din ele nici nu am auzit. Acuma e un alt pericol, mai mare…invazia islamistilor. Sectele mai sunt cum mai sunt, dar islamistii sunt mult mai rai. Astia ne-ar transforma tara in teatru de razboi.

  Apreciază

  Răspunde
  1. mihai

   Ai inteles gresit, vaticanul colaboreaza ft bine cu islamisti, scopul este de a se implementa o religie unica (a se vedea sinodul talharesc de peste 2saptamini), chiar pap francisc nu este strain de nenorocirile facute de catre acestia si mai avea un pic si chiuia de fericire, iar toate astea nu intamplator se fac cu un scop

   Apreciază

   Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  COPIII NOȘTRI SUNT ÎNVĂȚAȚI DE ACUM SĂ IUBEASCĂ EUROPA ȘI NU ROMÂNIA, ȚARA LOR… DE ZIUA COPILULUI, ÎN MULTE ORAȘE S-AU ORGANIZAT PUBLIC CONCURSURI DE DESEN ȘI ALTELE PE TEMA ,,EU ȘI EUROPA”… DUMNEAVOASTRĂ CE PĂRERE AVEȚI?

  Apreciază

  Răspunde
 3. Pingback: Ofensiva sectarismului în România. Metode folosite de secte pentru racolarea de noi adepți | DISCERNE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s