UNIUNEA EUROPEANĂ ŞI MASONERIA URMĂRESC SĂ NE PUNĂ LA FIECARE ÎN PARTE UN CIP RFID, TRATÂNDU-NE PE TOŢI CA PE NIŞTE SIMPLE NUMERE SAU ANIMALE! – Radu Iacoboaie, 13 mai 2016

index  images

       S-a vorbit uneori de Acordul Shengen şi de spaţiul Shengen. Dar trebuie precizat faptul că prima condiţie şi cea mai importantă pentru ca un stat membru al UE să adere la acest spaţiu securizat electronic este desigur introducerea actelor biometrice la cetăţenii săi (cu cip RFID de identificare, urmărire şi control). Nici nu se putea altfel pentru ca masoneria să-i aibă pe toţi cetăţenii Uniunii Sovietice Europene în baza enormă de date de la Bruxelles, şi sub strictă supraveghere şi control.

      În sistemul electronic fiecare persoană constatăm că devine un simplu număr iar numărul său de identificare este fireşte CNP-ul (codul numeric personal, care apare în toate actele cu caracter personal: certificat de naştere, carte de identitate, paşaport, permis de conducere etc). Se poate observa un anume proces de depersonalizare a fiinţei umane, de diminuare a importanţei numelui de familie şi celui primit la botez.

       Interesant este că o corporaţie din Germania numită IBM a făcut cercetări în domeniu de mult timp încă din timpul celui de-al doilea război mondial şi unii deţinuţi erau identificaţi prin numărul tatuat pe antebraţ. Să nu uităm că şi în închisorile comuniste deţinuţii nu erau strigaţi pe numele lor, ci printr-un număr stabilit în prealabil de conducerea penitenciarului. De aceea, am putea spune că noul sistem electronic şi virtual transformă pe nesimţite lumea noastră într-o vastă închisoare cu gratii nevăzute.

     Şi mai interesant este faptul că potrivit unor învăţături din Talmudul evreilor sionişti creştinii sunt asimilaţi unor goimi, adică sunt simple creaturi inferioare, mai exact animale… Asta ar justifica în concepţia lor inclusiv ciparea! Dacă animalele sunt cipate, atunci de ce nu şi oamenii, bineînţeles cu excepţia celor ,,superiori”, a ,,iluminaţilor”…

     După legea care s-a dat doar cu câţiva ani în urmă pentru cipuirea animalelor din gospodăriile fermierilor români dar şi a animalelor de companie, credem că se apropie vertiginos momentul când şi în România va fi adoptată şi mai ales pusă în aplicare legea prin care se vor introduce cipurile de urmărire şi control RFID (prin unde radio) şi la oameni, adică mai întâi în actele personale (respectiv noile paşapoarte, permise auto, cărţi de identitate) iar mai târziu dar în viitorul apropiat, sub pielea mâinii drepte vor fi introduse cu ajutorul nanotehnologiei microcipurile sau biocipurile, care vor îngloba absolut toate actele şi datele persoanei şi acestea nu vor mai putea fi scoase în mod neautorizat fără a fi detectaţi imediat prin satelit şi sancţionaţi drastic de organele de represiune. De ce spunem asta? Pentru că în unele state au început deja să se introducă aceste acte cu cip RFID, ba chiar şi biocipurile (mai ales în SUA şi Marea Britanie, sub diverse forme şi pretexte, în unele clinici la pacienţii bolnavi, la unele categorii de militari şi poliţişti, în anumite discoteci şi cluburi de noapte selecte etc).

     Marea problemă este aceea că, odată ce statul poliţienesc va impune aceste cipuri şi biocipuri prin lege, aceste acte vor avea un caracter obligatoriu (deşi acestea sunt în sine drepturi, iar nu obligaţii sau contracte), fireşte că puţini cetăţeni îşi vor permite ulterior să mai renunţe la ele şi să se excludă astfel automat de bună voie din societate şi să nu mai poată avea acces la toate serviciile publice sau la o parte dintre ele. Iar dacă vor primi implantul biocipurilor, cei care sunt creştini, fiţi siguri că aceştia vor fi cel mai tare afectaţi, vor suferi foarte mult şi nici măcar nu îşi vor mai putea face semnul crucii pentru că implantul va fi tocmai pe mâna dreaptă (căci aşa au descoperit chipurile savanţii care s-au ocupat de proiect, că aici cea mai multă energie care poate alimenta bateria microcipului!).

      Poate că în anumite privinţe acest sistem este într-adevăr mai economic (asemenea codului de bare aplicat produselor din magazine), dar el nu ne oferă în niciun caz mai multă siguranţă aşa cum susţin artizanii lor din umbră (masonii), ci dimpotrivă! Pentru că nu numai că permite imixtiunea nedorită a unor funcţionari ai statului în viaţa privată a tuturor persoanelor, dar la datele personale şi aparatura necesară (scanere care citesc informaţiile din cipuri de la distanţă) pot avea acces din păcate şi multe alte organizaţii şi firme private oculte. Se pot produce multe furturi în sistemul electronic. Mai mult, folosind unele programe informatice de ultimă oră unii hackeri pot fura nu numai bani din conturi bancare, dar ei pot afla şi sustrage foarte multe informaţii pe care în funcţie de importanţa lor ulterior le pot vinde doritorilor în detrimentul celor vizaţi care nu se pot apăra.

     Tocmai de aceea noi trebuie să continuăm şi în prezent lupta noastră împotriva introducerii actelor biometrice, prin care treptat suntem transformaţi definitiv în sclavi ai unui sistem electronic (în esenţa lui diabolic), pentru că vedem că el este îndreptat de fapt chiar împotriva omului şi libertăţilor sale fundamentale (dăruite de Dumnezeu). Cu alte cuvinte devenim sclavii moderni ai masoneriei (ocultei mondiale), a unor evrei sionişti foarte bogaţi, obsedaţi mai ales de putere şi control asupra maselor. Unii vor fi cipaţi iar alţii vor avea controlul strict asupra lor… Adică avem pe de o parte sclavii şi pe de alta stăpânii de sclavi… De aceea noi trebuie să luptăm mai departe cu toate forţele şi dăruirea noastră împotriva sclaviei electronice!

      Redăm în continuare doar primul capitol din antologia LUPTAŢI ÎMPOTRIVA SCLAVIEI ELECTRONICE! (Radu Iacoboaie, Piteşti, ediţie revizuită şi adăugită 2009-2016):

FRAGMENTE DIN PLIANTE, BROŞURI, COLECŢII DE LEGI, CĂRŢI, REVISTE ŞI ZIARE, CARE VIN CU ARGUMENTE TEMEINICE ÎMPOTRIVA UTILIZĂRII MICROCIPURILOR

ÎN ACTELE BIOMETRICE ŞI IMPLANTULUI

Din pliantul – PREACUVIOSUL PĂRINTE JUSTIN PÂRVU

DESPRE ACTELE CU CIP

– Cu cardul de sănătate cum e bine să procedăm, că se trezeşte omul cu el la poştă şi trebuie să semneze pentru el?

– Nu îl primim deloc. Nu semnaţi pentru el, ci îl trimiteţi prin poştă de unde a venit. Trebuie să fie un act de mărturisire al nostru şi este şi pentru ei o ocazie să vadă că poporul se opune în masă.

– Consideraţi că pecetluirea este aproape?

– Pecetluirea nu este chiar aproape, dar nici prea departe. Oamenii trăiesc acum într-un confort şi ateism, încât beau, mănâncă şi nu îi mai interesează de îi judecă Dumnezeu sau nu. Ei fac glume şi se amuză ,,ei, astea sunt poveşti popeşti’’. Dar nu este aşa. Tot ce s-a scris în Scriptură trebuie să se împlinească negreşit şi sunt evidente toate aceste fenomene premergătoare. Lumea a ajuns la culmea desfrâului şi imoralităţii, încât homosexualii şi criminalii au ajuns modelele societăţii. Eu văd că şi mentalitatea copilului este foarte mult schimbată, pentru că mamele îşi lasă copiii să petreacă foarte mult timp la calculator şi la televizor, care îi transformă pe bieţii copii în nişte monştri. (…)

Scopul administraţiei mondiale, la ora actuală, nu este altul decât desfiinţarea persoanei şi comuniunii dintre oameni. Dacă alte sisteme politice au înjugat drepturile oamenilor, acest sistem electronic dictatorial, va înjuga sufletul, gândirea umană. Pentru că ei vor să devenim nişte numere, cum purtam, noi, deţinuţii, să desfiinţeze relaţiile interumane şi relaţia omului cu Dumnezeu. Este o robotizare a societăţii, din care va dispare uşor, uşor omul obişnuit, şi vor rămâne roboţii supravegheaţi de oamenii ,,superiori’’, care conduc lumea. Cetăţeanul nostru de azi nu îşi dă seama, în orbirea lui, de situaţia în care se află, şi de faptul că acceptă ca o vită propria-i desfiinţare. Trebuie să stârpim acest sistem electronic din faşă şi să facem tot posibilul să nu acceptăm această nouă ordine electronică, această civilizaţie virtuală, pe internet. Asistăm la declinul omului de la persoană, de la nume, la număr.

Omul este după chipul lui Dumnezeu şi are în el toate resursele de a rămâne în Harul divin şi de a nu pica în această capcană extrem de înşelătoare prin care ne vindem libertatea şi dreptul de a fi asemenea Celui Preaînalt. Omul demn, liber, în integritatea persoanei lui, are şi o altă atitudine faţă de nedreptăţile sociale ale unui sistem sau altul.

Din pliantul – NU ÎMPĂRĂŢIEI ANTIHRISTULUI!!! NU ACTELOR BIOMETRICE! NU ,,DREPTURILOR’’ SODOMIŞTILOR! NU GUVERNĂRII MONDIALE!

CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE!

ACTELE BIOMETRICE ŞI LEPĂDAREA CREDINŢEI

De Marius Ianuş – http:yanush.wordpress.com

Care e legătura între Actele Biometrice şi lepădarea Credinţei? Sunt creştini, ba chiar şi preoţi care ne zic că între acestea nu ar fi nicio legătură. Lepădarea de Credinţă va fi, zic ei, un act absolut explicit. Potrivit lor, cineva va veni să te întrebe ,,Te lepezi de Hristos?”, iar tu vei răspunde, fiind perfect conştient de ce se întâmplă. În cazul lepădării ţi se va aplica pecetea fiarei, pe frunte sau pe mâna dreaptă, în caz contrar, ţi se va tăia capul. Cei care vă prezintă acest scenariu sunt, cel mai probabil, profeţi mincinoşi.

Nicăieri în Apocalipsă nu se vorbeşte de o astfel de întrebare adresată oamenilor, de o astfel de lepădare formală. În Apocalipsă se spune că toţi oamenii pământului vor fi convinşi să îşi pună pe mâna dreaptă sau pe frunte, semnul fiarei. Iar aceasta va fi opera profetului mincinos, ajutorul antihristului: ,,Şi ea (a doua fiară – n.m.) îi face pe toţi, pe cei bogaţi şi pe cei săraci, pe cei slobozi şi pe cei robi, să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. (…) Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.”

Asta spune Sfântul Ioan Evanghelistul, care este un apostol şi un profet adevărat. Deducem, logic, că lepădarea Credinţei nu se face prin abandonarea verbală sau scrisă a Domnului Hristos, ci prin acceptarea însemnelor necuratului.

Aceste însemne sunt deja prezente în viaţa noastră. Codurile de bare ale tuturor produselor comercializate în România conţin trei linii duble mai lungi, una la începutul codului, alta la mijlocul său şi alta la finalul codului. Aceste linii sunt citite de aparatul de scanat ca fiind cifra şase. (Cercetaţi cu atenţie zece coduri de bare)

Actele biometrice reprezintă primul pas în punerea acestui însemn satanic asupra noastră. Dar şi primul pas în năruirea libertăţii umane. Aceste acte conţin un microcip, un microprocesor care stochează date personale. Cei care le vor accepta vor putea fi scanaţi, cu nişte aparate speciale, de la distanţă, ca nişte produse. Cei care îi vor scana vor şti foarte multe despre ei.

În timp, aceste acte biometrice (carte de identitate, paşaport, permis auto, card bancar) vor deveni un singur act, fără de care omul nu va mai putea face nimic.

Următorul pas în acceptarea însemnelor diavolului va fi acela al renunţării la acest act, fie sub pretextul faptului că actele se pot pierde, fie sub acela al ,,grijii” Sistemului faţă de sănătatea noastră, fie sub amândouă. Cipul va fi introdus direct sub pielea mâinii drepte a oamenilor. Acest lucru a devenit deja o realitate. În Statele Unite se implantează deja astfel de cipuri (care emit unde radio), în mâna dreaptă, sub pretextul faptului că prin aceste cipuri se poate verifica de la distanţă starea de sănătate a respectivilor oameni.

Aceste implanturi cu cip vor fi obligatorii, iar aceste cipuri implantate reprezintă, în mod clar, pecetea antihristului.

Cum în România actele biometrice vor fi, de anul acesta, ,,oferite” tuturor, şi cum mult sprijin nu găsim la conducătorii Bisericii, aflaţi sub influenţa masonilor, soluţia pe care o propun eu este cea a rezistenţei, sub orice formă. Dar fără rugăciune, cât mai multă, nimic nu vom izbândi. Lucrurile sunt avansate, iar masonii impun aceste acte biometrice în întreaga lume.

Dacă acceptaţi actele biometrice, sub cuvânt că ele nu sunt încă pecetluirea, veţi fi părtaşi la construirea sistemului tehnic şi comercial care va permite pecetluirea!

Actele nu sunt o obligaţie, ci un drept, un drept care poate fi refuzat! Cereţi în locul actelor biometrice adeverinţe de hârtie, fără coduri şi însemne, scrise şi semnate!

PE CINE CREDEŢI ÎMPOTRIVA CIPURILOR ŞI VESTITORI AI VREMURILOR APOCALIPTICE:

ROMÂNI: Părintele Arsenie Boca, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Adrian Făgeţeanu, Părintele Ioan Larion, Părintele Iulian de la Prodromu, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Moldoviţa, Mănăstirea Sihăstria Rarăului, Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, Mănăstirea Petru Vodă, Mănăstirea Frăsinei, Schitul Lacu şi mulţi alţii.

SÂRBI: Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Iustin Popovici, Episcopul Artemie, Mănăstirea Hilandar de la Athos şi multe mănăstiri din fosta Iugoslavie.

RUŞI: Părintele Nicolae Ragozin, Părintele Hristofor din Tula, Episcopul Diomid, Părintele Vasile Novikov, Lavra Poceaev (despre care Mântuitorul Însuşi, arătându-Se unor copii, la 30 iulie 1926, a spus că va fi ultima mănăstire rusească ce i se va opune lui antihrist). Şi mulţi alţii (unii dintre ei prezenţi în ,,Convorbiri despre Apocalipsă”)!

GRECI: Părintele Paisie Aghioritul, Mitropolitul Serafim de Pireu şi toate mănăstirile şi schiturile greceşti de la Muntele Athos (peste cincizeci).

MUNTELE ATHOS – niciunul dintre cei două mii de călugări de la Athos nu va spune că nu există legătură între actele biometrice şi pecetea satanei.

CONSIDERĂ CĂ TRĂIM VREMURI NORMALE

ŞI PRIMESC CIPURILE VOIOS:

Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Patriarhiei, Prea fericitul Daniel, securist călugărit şi făcut ierarh peste noapte, imediat după aşa-zisa ,,revoluţie”, după studii de teologie protestantă efectuate în Elveţia. Şi alte personaje din consiliul BOR, în care sunt foarte mulţi masoni!

Radu Nicolae: ,,IEŞIŢI DINTRE EI ŞI VĂ OSEBIŢI, ZICE DOMNUL,

ŞI DE CE ESTE NECURAT SĂ NU VĂ ATINGEŢI!”

Mulţi zic că ,,peste tot avem cip-uri”: în telefon, la interfon, în pc, etc etc, dar diferenţa dintre cele enumerate mai devreme şi actele cu cip e că în actele cu cip sunt toate informaţiile despre tine şi când dai semnătura nu numai că te lepezi de Credinţă, dar te lepezi şi de libertatea ta ca om şi devii rob. Dacă nu se ia atitudine acum, cu aceste carduri, când vor veni cu cip-urile şi ne vor sili să ni le implantăm în mâna dreaptă sau în frunte, atunci ne vom lepăda sigur de Hristos. Aşadar, să batem fierul cât e cald.

Altă problemă… Mulţi zic: ,,Cu ce ne afectează cipurile?”, ,,Ce treabă au ele cu sufletul nostru?”, ,,Cum poate un card sau un cip să stea în calea mântuirii mele?”

RĂSPUNS: Adam şi Eva au căzut din cele trupeşti, mai întâi, gustând din măr, ca apoi să cadă din cele duhovniceşti, fiind izgoniţi din Eden. Putem ,,traduce” întrebarea astfel: ,,CUM POATE UN MĂR (CARD SAU CIP) SĂ NE AFECTEZE MÂNTUIREA?” POATE, DEOARECE VOINŢA NOASTRĂ DE A-L ACCEPTA E DE VINĂ. EA ŞI ASCULTAREA DE DIAVOL.

Putem spune fără să greşim că primirea actelor electronice, chiar dacă se face inconştient, înseamnă asocierea numărului 666 cu datele de identitate personală, cu numele propriu şi cu fotografia personală, cu alte cuvinte cu Chipul Lui Dumnezeu, călcând cuvântul Sfântului Pavel: ,,Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaş Duhului Sfânt ce locuieşte întru voi, pe care Îl aveţi de la Dumnezeu, şi nu sunteţi ai voştri? Că sunteţi cumpăraţi cu preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul vostru, care sînt ale Lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:19-20)

Şi aducând pedeapsa scrisă în cartea Apocalipsei: ,,Şi fumul chinului lor în vecii vecilor se suie; şi nu au odihnă ziua şi noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei, şi oricine ia semnul numelui ei.” (14:9-11)

De asemenea: ,,Şi am auzit Glas mare din Biserică zicând celor şapte îngeri: Duceţi-vă şi vărsaţi vasele mâniei Lui Dumnezeu pe pămînt. Şi s-a dus cel dintâi, şi s-a făcut rană rea şi mare în oamenii ce aveau semnul fiarei, şi în cei ce s-au închinat chipului ei.” (16:1-2)

S-a încercat să se spună că cipul din acte nu este pecetea din Apocalipsă, pentru că nu este pe mînă şi nici pe frunte. Dar nu este nevoie să fie, de vreme ce sistemul electronic batjocoreşte prin asocierea numărului fiarei, 666, chipul Lui Dumnezeu din noi şi numele primit la Sfîntul Botez. Să stăm drepţi în faţa autorităţilor statului care ar trebui să ne apere drepturile, nu să ni le restrîngă, şi să cerem să ni se garanteze prin lege libertatea pentru care fraţii şi părinţii noştri au plătit preţ de sînge. Să le aducem aminte că şi cei ce ne conduc vor da socoteală pentru această mişelească încercare de înrobire a poporului creştin ortodox. Să mărturisim cu preţul vieţii sfînta credinţă ortodoxă, ca să ne învrednicim şi noi de răsplata făgăduită mărturisitorilor Ortodoxiei: ,,Şi am văzut jilţuri. Şi au şezut pe ele, şi judecată li s-a dat lor, şi pe sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus, şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, şi care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au luat semnul pe fruntea lor, şi pe mîna lor; şi au vieţuit şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.” (Apocalipsa 20:4-6)

Marius Ianuş: SĂ ÎNŢELEGEM SPRE CE NE ÎNDREAPTĂ MASONII

Îmi propun să clarific un pic câteva chestiuni în care lumea ortodoxă, deşi unită în fond, pare dezbinată în formă. Voi vorbi în cele ce urmează despre direcţia în care vor să ne îndrepte iudeo-masonii.

1. CUM SUNTEM CONTROLAŢI SAU CUM ÎŞI PROPAGĂ MASONII IDEILE?

Prin Mass-Media: aţi observat cum apăreau, în toate serialele şi filmele personaje homosexuale? Aţi observat cum s-a degradat presa?

2. CARE SUNT IDEILE PROPAGATE? (Sub sigla ,,libertate, egalitate, fraternitate”)

a) Drepturile omului (împotriva Dreptului Divin)

b) Drepturile animalelor (împotriva Dreptului Divin şi al dreptului conferit de Dumnezeu omului, asupra animalelor)

c) Drepturile homosexualilor (împotriva Legii lui Dumnezeu: ,,De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este.” – Leviticul 20,13

d) Drepturile homosexualilor de a ,,se căsători” şi ,,a avea copii” (adică drepturile pedofililor!), mai nou drepturile zoofililor (,,Tot cel ce se va împreuna cu dobitoc să fie omorât.” Ieşirea 22,19, Leviticul 20, 15)… Omul nu este ,,eliberat”, ci înrobit satanei!

După cum vedeţi, se merge spre degradarea continuă a persoanei umane din rolul conferit ei de Dumnezeu, încălcarea voită a poruncilor Lui Dumnezeu şi răzvrătirea împotriva firii create de Dumnezeu şi împotriva firescului acesteia.

3. CE SE URMĂREŞTE:

a) Distrugerea Bisericii (în Adevărul ei, pentru că formal ea nu îi deranjează)

b) Distrugerea Familiei (aici se dă cea mai mare bătălie azi, în întreaga lume)

c) Distrugerea Tradiţiilor care ţin de firescul fiinţei (amestecarea şi egalizarea lor)

d) Renunţarea la reproducerea naturală (potrivit lor, ,,sintem prea mulţi”…)

e) Controlul absolut al omului (cipurile vor transforma lumea într-o puşcărie)

4. CE AU REUŞIT SĂ FACĂ:

a) Distrugerea Monarhiilor Ortodoxe şi Catolice (singurele revolte reuşite în ultimele secole sunt cele făcute de masoni, cele ale ţăranilor au fost înecate în sânge)

b) Secularizarea Statelor (adică despărţirea lor de Biserică)

c) Laicizarea învăţământului (învăţătura predată acum în şcoli este în proporţie covârşitoare raţionalisto-ateisto-masonă; acum se urmăreşte scoaterea Religiei din şcoli şi înlocuirea ei cu ,,Educaţia (homo)sexuală”!)

d) ,,Eliberarea sexuală” a oamenilor (în care un rol covârşitor îl are mass-media şi care a dus la ,,sexul pentru plăcere”, la ,,metodele contraceptive” – care sunt, toate, avorturi-, la familiile destrămate şi la neliniştea tinerilor din ziua de azi)

SĂ NE TREZIM PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU! NE CONDUC SATANIŞTII!

HAITI 2010 – O REPETARE CONTEMPORANĂ A ISTORIEI SODOMEI

Ştiţi ce s-a întâmplat la 24 februarie 2010 în Haiti. Un cutremur care a adus cu sine 300.000 de morţi, cea mai mare tragedie a vremurilor noastre! Dar ştiţi ce s-a întîmplat înainte de acest cutrenur? A avut loc primul marş al homosexualilor care nu a întâmpinat opoziţie. Mai avusese loc unul, cu doi ani înainte, în ianuarie 2008, dar acela stârnise reacţii vehemente şi fusese boicotat. Ce concluzie tragem de aici?

Şi aş putea să vă dau foarte multe exemple, începând cu Sodoma şi Gomora. Nicio rebeliune îndreptată împotriva Lui Dumnezeu nu poate izbândi, pentru că Dumnezeu e Creatorul a toate. Ştim deja câtă putere vor avea aceste forţe ale întunericului asupra lumii – şapte ani de domnie. Oricine li se va alătura va fi pierdut pentru totdeauna, iar oricine li se va opune îşi va petrece Adevărata Viaţă, Viaţa cea Veşnică, în Împărăţia Cerească.

Din pliantul – Paşi grăbiţi spre o dictatură globală (Suntem cu ochii pe voi!)

Justificarea introducerii cipurilor în acte

Scopurile invocate de autorităţi pentru introducerea cipurilor în paşapoarte, permise de conducere şi cărţi de identitate sunt: îngreuierea falsificării actelor care conţin cip şi ’’lupta împotriva crimei internaţionale şi a terorismului”, conform comisarului european pentru justiţie, Franco Frattini.

Deci odată cu introducerea cipurilor în acte ni se spune că vom avea: siguranţa că actele noi nu vor putea fi falsificate, securizarea graniţelor, siguranţa cetăţenilor, combaterea infracţionalităţii, prevenirea fraudelor şi combaterea terorismului. Aceste afirmaţii sunt reale sau nu?

Securitatea cipurilor

– în Marea Britanie paşapoartele biometrice au fost fraudate în 48 de ore de la introducere;

– în martie 2006, în cadrul unei conferinţe, cercetătorul israelian Adi Shamir a arătat că se pot depăşi mecanismele de siguranţă a cipurilor;

– în aprilie 2006, cercetătorii de la Universitatea Libera din Amsterdam au demonstrat că cipurile se pot virusa;

– jurnaliştii de la ’’The Times’’ au demonstrat ineficienţa cipurilor în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate;

– pe internet sunt multe clipuri video în care tineri amatori citesc de la distanţă informaţiile de pe documentele cu cipuri ale diverşilor trecători fără ca aceştia să-şi dea seama;

– un specialist a clonat cipurile de pe două paşapoarte britanice şi a introdus în acestea imagini digitale ale lui Osama ben Laden şi ale unui atacator sinucigaş;

– în septembrie 2008, în Amsterdam un informatician amator a prezentat unui dispozitiv de citire un paşaport falsificat cu toate datele lui Elvis Presley, care a fost catalogat drept valid.

Având în vedere cele de mai sus, ne punem în mod firesc întrebarea unde este: securitatea cipului şi a actelor biometrice care-l conţin, prevenirea fraudelor, combaterea infracţionalităţii şi a terorismului? Dacă înainte existau câteva cazuri de furt de identitate la 1000 de oameni, acum o singură persoană cu aparatură corespunzătoare poate citi şi descărca datele tuturor celor 1000 de oameni. Aşadar actele noi sunt mai nesigure decât cele vechi deoarece pot fi citite de la distanţă fără ştirea posesorului, iar clonarea lor este un lucru demonstrat.

Argumentul că acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea şi urmărirea delicvenţilor constituie o ofensă la adresa întregului popor român, care nu poate fi tratat ca o bandă de infractori.

Aceste aspecte coroborate cu altele (amprentarea, camerele video amplasate pretutindeni, identificarea facială, monitorizarea comunicaţiilor – internet, telefon etc.) ne arată că forurile globalizatoare (UE, NATO, FMI etc.) urmăresc formarea unor pârghii în vederea instituirii unui sistem totalitar mondial în care libertatea persoanei este anulată.

Despre Acordul Schengen

De ce atâta insistenţă din partea U.E. prin directive ameninţătoare ce prevăd termene limită pentru implementarea lor? Ni s-a spus că implementarea acestor acte este o condiţie pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Până în anul 2001 au aderat la Acordul Schengen 15 state europene, în care, printre altele, se doreşte instaurarea unui spaţiu comun extrem de securizat. De aceea în Acord se prevede:

– stocarea de informaţii detaliate cu privire la fiecare cetăţean;

posibilitatea urmăririi fiecărei persoane, care duce la suprimarea dreptului la intimitate şi a prezumţiei de nevinovăţie;

înregistrarea sau urmărirea persoanelor se poate face discreţionar, doar în urma existenţei unor ,,bănuieli”, a ,,aprecierii generale” (cine decide ce e asta?) sau cu scopul ,,prevenirii” unor ameninţări la securitatea spaţiului comun Schengen şi ceea ce e mai scandalos – în cazul ,,ameninţării ordinii publice”.

Pentru prima oară în analele istoriei se cere legalizarea urmăririi tuturor cetăţenilor şi se perverteşte sistemul legislativ actual, bazat pe dovezi şi nu pe suspiciuni, bănuieli, căci nu mai există prezumţia de nevinovăţie. Dacă până acum cineva care ne acuza de vreo faptă trebuia să dovedească în faţa autorităţilor că suntem vinovaţi, de acum înainte cetăţeanul trebuie să-şi dovedească nevinovăţia!…

Aspecte juridice ale libertăţii personale

Din punct de vedere juridic, măsura introducerii actelor biometrice în România încalcă legile care garantează libertatea persoanei, din Constituţia României, cât şi normele internaţionale ale drepturilor omului (art.23, 25-29 şi 31 din Constituţia României, art.8 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene – n.a.)…

Posesorul paşaportului (permisului) biometric nu are acces la informaţiile din propriul cip; în raport cu acestea el este persoană neautorizată…

Aceste temeiuri sunt suficiente pentru a cere anularea dispoziţiilor legale privind noile acte biometrice (şi care ar fi cerut în prealabil o dezbatere publică, având în vedere implicaţiile acestora în societate – n.a.)

Aspecte religioase

Cercetând informaţiile tehnice despre acest tip de acte, gândul nostru se îndreaptă imediat către descoperirea din Apocalipsă privind pecetluirea tuturor oamenilor, în vremea sfârşitului lumii, pe mâna dreaptă şi frunte cu ceva fără de care nu se va putea cumpăra şi nu se va putea vinde, dar care va constitui semnul Antihristului şi lepădarea de Hristos (Apocalipsa 13, 16-18). În zilele noastre se cunosc deja cazuri de persoane cărora li s-au implantat cipuri pe mâna dreaptâ din motive de securitate, medicale sau economice.

Pe baza învăţăturii Bisericii înţelegem două aspecte.

Mai întâi faptul că primirea actelor în forma actuală nu reprezintă pecetluirea finală.

Al doilea este conştiinţa că primirea lor este unul din ultimii paşi înaintea pecetluirii finale şi că această primire are drept consecinţă intrarea pe un drum al cărui capăt este acceptarea pecetluirii pe mână şi pe frunte şi apostazia. Dacă primim acum paşapoarte şi carnete de conducere cu cipuri, vom primi începând cu 1 ianuarie 2011 (conform OUG 184/2008) şi cărţile de identitate cu cip. Peste câţiva ani vom accepta fără probleme de conştiinţă îmbogăţirea cipurilor cu noi informaţii, care ne vor uşura legătura cu diverse instituţii medicale, informaţionale, comerciale; apoi ne va părea firească unificarea lor într-unul singur, care să încorporeze şi cărţile de credit. Peste alţi câţiva ani se va spune că, pentru a preveni pierderea şi furtul, este mai eficientă implantarea cipului în trupul omului. Va mai trece încă o perioadă şi se va ajunge la concluzia că, pentru buna funcţionare a societăţii, este strict necesar ca toţi oamenii să aibă implantate aceste cipuri pe frunte şi pe mâna dreaptă. Ce vom face atunci? Să fim încredinţaţi că va fi mult mai greu de rezistat atunci decât acum, când nu ne aflăm în ultima fază! Obişnuindu-ne cu toate comodităţile asigurate de viaţa bazată pe o infrastructură controlată prin cipuri, ne va fi extrem de greu să renunţăm la toate înlesnirile pe care le avem.

Având în vedere consideraţiile de mai sus, credem că cea mai bună soluţie este să refuzăm actele biometrice, asumându-ne consecinţele mărturisirii adevărului. Cei care nu au puterea să facă aceasta şi le primesc, să fie conştienţi că se află pe un drum greşit care, dacă nu îl vor părăsi, va avea ca finalitate pecetluirea şi apostazia.

’’Fiecare este dator să-şi mântuiască sufletul. Fiecare să se intereseze şi să vadă că ne aflăm în faţa unui moment de cumpănă în care ai de ales: să-ţi pierzi sufletul sau să-ţi salvezi sufletul. Cel care nu s-a interesat până acum, nu e târziu încă să afle şi să se dumirească.” – Arhim. Iustin Pârvu

Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului se pronunţă categoric împotriva paşapoartelor biometrice

...,,Oficial, semnalul a fost dat prin Hotărârea de Guvern nr.557 din 26 aprilie 2006 privitoare la introducerea paşapoartelor electronice, în care sunt stocate datele biometrice ale persoanei, adică imaginea facială, impresiunea digitală, precum şi alte elemente de identificare.

Mai mult, deşi Hotărârea îi priveşte pe toţi cetăţenii României, ea nu afost precedată de o dezbatere publică, aşa cum s-ar fi cuvenit într-o ţară democratică.

Pentru 1 ianuarie 2011 este programată introducerea noilor cărţi de identitate cu cip… Nu există nici o lege naţională sau internaţională care să garanteze discreţia sau securitatea absolută a datelor înscrise în cip, acestea fiind, practic, la dispoziţia oricărui factor instituţional sau privat şi constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte…

Dimpotrivă, acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea şi intimitatea oamenilor, drepturi consfinţite nu numai de legile civile, ci şi de normele religioase…

În concluzie, facem un apel către Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României şi garantul respectării Constituţiei, să facă tot ce îi stă în putinţă spre a-i asigura cetăţeanului român dreptul la libertate şi viaţă particulară, în consens cu principiile convieţuirii sociale” (în şedinţa din 19 februarie 2009, Cluj-Napoca)

Din broşura – Introducerea actelor de identitate cu cip în România: mijloc de îngrădire a vieţii personale şi a libertăţii religioase

(Studiu realizat de un grup de cercetători şi profesori în vederea informării populaţiei României asupra consecinţelor primirii actelor biometrice în 2009)

… Siguranţa actelor de identitate cu cip încorporat este doar un mit şi nu a fost demonstrată până acum de cei care le promovează. Orice expert în tehnologia informaţiei confirmă faptul că nu există şi nu va exista niciodată un sistem impenetrabil de protecţie a datelor. Dacă periodic apar în presă ştiri despre adolescenţi români care pătrund în serverele celor mai securizate instituţii din lume – CIA, NASA –, cine ne garantează siguranţa actelor de identitate biometrice?

Odată stocate informaţii personale în cipuri, mai devreme sau mai târziu se vor găsi persoane care nu în scopuri ştiinţifice (la conferinţe despre securitatea electronică s-au făcut demonstraţii de decriptare), ci cu alte obiective vor putea frauda documentele de identitate. Cine ne garantează că odată cu dezvoltarea tehnologică cipurile nu vor putea fi citite chiar de la mare distanţă? Cine ne garantează că nu vor putea fi scoase şi introduse date din cipurile personale fără ştirea şi consimţământul posesorului? Se va putea ajunge în situaţia ca aceste date să ne fie inaccesibile nouă, proprietarilor, iar cei care vor avea acces la ele, legal sau ilegal, să le poată folosi împotriva noastră…

Apărarea libertăţii este o problemă de demnitate şi de existenţă naţională şi individuală. Noile legi reprezintă începutul unui proces de restrângere a libertăţilor individuale şi de intruziune în viaţa privată, şi contravin art. 8 şi 10 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi la libertatea de conştiinţă, precum şi articolelor 23, 25, 26, 27, 29 şi 31 din Constituţia României privind garantarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor. Să fim conştienţi că pierderea libertăţii ne va afecta pe toţi, indiferent de poziţia pe care o avem în ierarhia socială!

*

Nu este pentru prima dată când, în numele unor intenţii bune, ţări întregi păşesc în ceea ce se va dovedi o tragedie naţională. Corifeii comunismului au propovăduit începutul unei ere noi în istoria umanităţii. Au promis că toate nedreptăţile anterioare vor fi înlăturate, că se va instaura o epocă a libertăţii şi egalităţii oamenilor, că prosperitatea şi pacea vor cuprinde omenirea. Noi, cei ce am trăit în comunism, cunoaştem mai bine decât occidentalii rezultatul: zeci de milioane de oameni ucişi, extinderea corupţiei la nivelul întregii societăţi, conştiinţe siluite într-o măsură nebănuită (vezi experimentul reeducării prin forţă de la Piteşti – n.a.) Aşa cum utopia comunistă a eşuat în atingerea promisiunilor făcute, şi utopia binelui prin restrângerea libertăţii şi prin control, care ni se propune acum, va eşua. Nu vom avea parte de pacea şi fericirea făgăduite, ci de o nouă dictatură căreia nimeni nu i se va putea împotrivi…

Astfel, în virtutea art.23-31 din Constituţia României privind libertatea persoanei, respectul vieţii private, libertatea de conştiinţă şi accesul la informaţie, considerăm noile prevederi legale abuzive şi cerem cu fermitate respectarea dreptului fiecărui cetăţean de a accepta sau respinge actele de identitate biometrice, pe temeiul respectării libertăţii convingerilor şi a conştiinţei religioase. În virtutea acestor prevederi, să cerem ca legea privind noile acte de identitate să dea posibilitatea să refuzăm actele biometrice şi să putem opta pentru actele de tip vechi, fără ca aceasta să conducă la discriminări economice sau sociale. Reamintim că o prevedere asemănătoare s-a aplicat până nu demult pentru actualele cărţi de identitate: ,,persoanele care refuză cartea de identitate din motive religioase primesc buletine de tip vechi” (Ordinul 1190 din 31 iulie 2002 al Ministerului de Interne, acum scos din circulaţie).

Să solicităm instituţiilor statului şi organizaţiilor nonguvernamentale să deschidă o dezbatere publică la nivel naţional, pentru ca societatea în ansamblul ei să conştientizeze implicaţiile introducerii noilor documente electronice. Până ce se va lua o decizie în cunoştinţă de cauză, care să reprezinte voinţa majorităţii poporului român, cerem suspendarea aplicării actelor normative OGU 94/2008 şi HG 1566/2008 privind paşapoartele electronice, a Directivei UE 126/2006 privind standardele pentru permisele auto şi a OGU 184/2008 şi OG 69/2002 privind cărţile electronice de identitate.

Prin aceasta, nu ne opunem progresului ştiinţific, dorinţei de bunăstare şi de siguranţă a societăţii şi nu negăm structurile de conducere statale. Dar nu dorim ca, după lipsa de libertate din perioada comunistă, să ne facem părtaşi unei noi îngrădiri a libertăţii şi unui control al oamenilor mult mai eficient decât cel de atunci. De aceea, cerem cu fermitate conducătorilor politici să apere cetăţenii de ameninţarea pierderii libertăţilor dacă refuzăm buletinele cu cipuri şi să nu se instaureze un control totalitar de tip Big Brother, ale cărui consecinţe pe termen lung vor fi dintre cele mai rele.

Odată cu efortul pe care îl avem astăzi de făcut pentru a înţelege corect ceea ce se întâmplă şi cum trebuie să acţionăm concret, să luăm armele noastre cele duhovniceşti: postul şi rugăciunea, împreună-sfătuirea, smerenia şi sinceritatea cu care vom cere ajutor de la Dumnezeu. Nu cunoştinţele teoretice ne vor ajuta să ne păstrăm în credinţă, ci trăirea cât mai profundă a vieţii duhovniceşti. Tot binele pe care îl poate face omul izvorăşte din legătura cu Dumnezeu. Dacă-L avem pe Hristos, Hristos ne va dezlega toate întrebările şi ne va ajuta să biruim ispitele la vremea potrivită. De aceea, principala noastră strădanie trebuie să fie dobândirea harului Duhului Sfânt. Dacă nu avem agonisit harul, la vremea încercărilor, oricât de bine informaţi am fi, nu vom avea putere să rezistăm şi ne vom lepăda de Dumnezeu.

În aceste momente dificile (şi de criză economică – n.a.), toţi cei ce dorim binele României trebuie să ne unim în jurul Adevărului, care este Hristos (,,Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa – Ioan, 14, 6), să depăşim disensiunile, să nu ne lăsăm dezbinaţi de orgoliile personale. Grecia (în 1997) şi Serbia (în 2008) au reuşit să respingă introducerea actelor biometrice prin unitatea cu care poporul a acţionat.

Mărturisind Adevărul vom împlini voia lui Dumnezeu şi luptându-ne cu patimile vom putea mărturisi Adevărul. Să nu uităm de spovedanie, de pocăinţă şi să nu fim creştini de formă. Dacă Dumnezeu ne-a îngăduit să trăim astfel de vremuri ,,apocaliptice, când spunem binelui rău şi răului bine, este pentru că noi ne-am îndepărtat de Dumnezeu şi nu avem pocăinţa celor din cetatea Ninive.

Dumnezeu să-i binecuvinteze şi să-i întărească pe toţi cei care se vor angaja în lupta cea bună pentru păstrarea demnităţii şi libertăţii întru Adevăr.

Introducerea documentelor electronice în România

Începând cu 1 ianuarie 2009, în România se emit paşapoarte electronice care pe lângă datele personale obişnuite conţin elemente biometrice – imaginea facială şi impresiunile digitale (amprente) – stocate pe un microcip de tip RFID (Radio Frequency Identification – identificare prin unde radio). România este prima ţară din Uniunea Europeană cu acest regim al actelor de identitate reglementat prin OGU 94/2008, HG 1566/2008 şi prin Regulamentul Consiliului Europei nr.2252/2004). Nici o ţară din Europa nu deţine deocamdată acest tip de paşaport cu ambele elemente biometrice încorporate. Început în judeţul Ilfov, acest sistem se urmăreşte a fi extins în toată ţara până în iunie 2009.

Din luna decembrie a anului 2008, în România se începe emiterea unui nou model de permis auto de tip card, care de asemenea conţine un microcip electronic RFID. Măsura a fost implementată în ascuns, fără promovarea în mass-media şi fără o bază legislativă naţională (actualul Ordin nr.1455/2006 nu include microcipul între elementele permisului), ci doar în baza Directivei UE 126/2006 privind permisele de conducere. Cip-ul va conţine obişnuitele date personale, dar şi informaţii privind starea de sănătate: vedere, auz, boli, precum şi restricţionări de tipul ,,posesorul trebuie să conducă doar ziua sau doar însoţit”. Contravenţiile, amenzile şi orice alte date vor fi stocate tot aici, asemenea unui cazier care nu se poate şterge.

Pentru 1 ianuarie 2011, e programată introducerea noilor cărţi electronice de identitate cu cip RFID, platforma-pilot fiind realizată în judeţul Caraş-Severin, de unde proiectul se va extinde în anii următori în celelalte judeţe (OGU 184/2008). Informaţiile sunt memorate pe 2 suporturi: banda optică şi circuit integrat de tip smartcard (cip). Microcipul permite detectarea posesorului de la distanţă, fără ştirea acestuia, iar datele înscrise nu pot fi şterse, ci se pot face doar adăugiri la ele, şi numai de către Ministerul Internelor şi cel al Comunicaţiilor (Norme metodologice ale OG 69/2002). Există aşadar un drept suveran asupra naturii şi cantităţii informaţiilor înscrise: cine înscrie, ce înscrie şi cât înscrie.

Aspecte internaţionale

Campania de introducere a noilor documente biometrice de identitate şi călătorie a început după anul 2000, odată cu dezvoltarea la scară largă a tehnologiei microcipurilor RFID, la nivelul Uniunii Europene paşapoartele biometrice intrând în vigoare din anul 2006. Măsura face parte din proiectul de creare a unei singure baze de date biometrice mondiale cu denumirea de Consorţiu Informaţional Internaţional, controlat de SUA şi, de Marea Britanie, cărora li s-au adăugat şi alte ţări sub pretextul luptei antiteroriste. Lucrurile evoluează într-un ritm îngrijorător, întrucât încă de pe acum există presiuni din partea organizaţiilor internaţionale şi a diverselor agenţii guvernamentale de implantare a microcipului chiar în corpul uman. Unele state deja au intrat în această fază, implantând cipul la anumiţi bolnavi din spitale, la elevii de şcoală sau la persoanele în vârstă. Numeroase organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, asociaţii civile şi culte religioase din Statele Unite şi Uniunea Europeană au protestat faţă de această campanie iresponsabilă de marcare a fiinţei umane, de îngrădire a libertăţii şi de înjosire a demnităţii persoanei.

La nivel de stat, poporul grec, în frunte cu Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia, a respins încă din 1997 introducerea buletinelor electronice, în faza de proiect, reacţionând promt şi fără ezitare.

În statul vecin, Serbia, în urma unei campanii pornite de o organizaţie non-guvernamentală, cu susţinerea Bisericii Ortodoxe Sârbe şi a cercurilor academice, după doi ani de proteste, introducerea cipurilor biometrice a fost blocată până la o dezbatere publică naţională. Avocatul Dragoljub Djordjevic, promotorul campaniei anti-biometrie ,,Viaţa fără a fi însemnat”, a mers mai departe, contestând în 2008 legea abuzivă la Curtea Supremă a Serbiei.

Despre toate aceste frământări în presa românească nu s-a scris aproape nimic. La începutul anului ştirea a venit brusc, punându-ne în faţa faptului împlinit: ,,de la 1 ianuarie 2009 românilor li se vor introduce…”. Într-un stat de drept asemenea măsuri nu se pot iniţia fără o informare prealabilă a populaţiei despre cursul evenimentelor şi despre implicaţiile în viaţa persoanei, fără o conştientizare a opiniei publice…

Ceea ce a început ca un sistem de gestionare a mărfurilor s-a extins treptat, din anii’90, la identificarea animalelor şi, în final, la urmărirea şi monitorizarea persoanelor. Astfel, elevilor din unele şcoli li se aplică cipuri pe ghiozdane sau pe ceasuri, pentru a fi urmăriţi de părinţii lor, unele penitenciare folosesc brăţări electronice pentru controlul eficient al deţinuţilor, iar din 2004 anumite spitale implantează pacienţilor cipuri pentru a le monitoriza simptomele şi evoluţia bolii. În astfel de cazuri s-au putut observa reacţii adverse: arsuri, apariţia celulelor cancerigene în jurul cipului, migrarea acestuia în organism, sensibilitatea la radiaţii, electricitate sau câmpuri electromagnetice, precum şi o întreagă serie de alergii şi infecţii.

Autorităţile de securitate americane şi europene, dar şi instituţiile publice şi marile companii de mărfuri susţin o politică de extindere a folosirii cipului în practic toate domeniile vieţii, fără un control legislativ naţional şi în ciuda protestelor care răzbat din partea asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor şi a celor pentru apărarea drepturilor civile…

Riscurile dezvoltării tehnologice contemporane

Cele mai avansate cercetări ştiinţifice privind interacţiunea dintre organismul uman şi aparatura electronică intră în cea mai mare parte sub incidenţa secretului militar. Există motive întemeiate să credem că rezultatele depăşesc cu mult ceea ce un om obişnuit îşi poate imagina.

Într-o revistă editată de Departamentul de Justiţie American, autorul, director al Consiliului de Politici pentru Cercetări Penale al Statului Texas, prezintă posibilele tehnologii care ar putea fi folosite în monitorizarea şi controlul infractorilor recidivişti şi comentează pe marginea ameninţărilor la adresa democraţiei pe care aceste tehnologii le ridică. O posibilă tehnică de coerciţie ar fi următoarea: ,,…am putea implanta un cip în violatorii recidivişti pentru a le monitoziza deplasările şi a le măsura nivelurile hormonale care controlează libidoul… Aceşti infractori ar putea fi paralizaţi instantaneu de substanţe chimice, eliberate de dispozitivul care li s-a implantat, dacă s-ar apropia de grădiniţe, şcoli şi locuinţe dotate cu sisteme de alarmă speciale”.

Relevant este şi materialul extras din previziunile Forţelor Aviatice Americane elaborate în anul 1996. Citim în acest document: ,,Pare posibil să putem produce limbaj de mare fidelitate în corpul uman, creând posibilitatea de a sugestiona în mod secret şi de a direcţiona psihologic o persoană. Când un puls de microunde de mare putere de ordinul gigahertzilor loveşte corpul uman, apare o variaţie mică de temperatură. Aceasta este asociată cu o dilatare instantanee a ţesutului uşor încălzit. Această dilatare este îndeajuns de rapidă pentru a produce o undă acustică. Dacă se foloseşte o secvenţă de pulsuri, se poate crea un câmp acustic intern în intervalul de 5-15 kilohertzi, care este auditibil. În acest fel este posibil să se ,,vorbească” cu un adversar într-un mod cât se poate de tulburător pentru acesta”. Conform aceluiaşi raport ,,se pot controla emoţiile (deci şi acţiunile), produce stări de somn, se transmit sugestii, se poate interfera atât cu memoria de scurtă, cât şi cu cea de lungă durată, se pot produce o serie de experienţe personale şi şterge o serie de experienţe personale…”.

Toate aceste date au menirea de a ne face să întrezărim uriaşul potenţial tehnologic pe care l-a atins omenirea în secolul XXI. Ce vom face dacă această tehnologie se va afla în mâinile unor persoane sau grupuri fără responsabilitate şi fără conştiinţă?

*

Un motiv în plus de îngrijorare pentru securitatea persoanei îl constituie recenta Lege 298 din 18 noiembrie 2008, privind reţinerea informaţiilor. Aceasta obligă furnizorii reţelelor publice de comunicaţii (operatorii de telefonie fixă şi mobilă) şi furnizorii de comunicaţii electronice (operatorii de Internet) să reţină, să păstreze şi să predea, la cerere, autorităţilor competente, date privind convorbirile telefonice şi mesajele de pe Internet. Datele trebuie păstrate timp de 6 luni de la înregistrare, şi pot fi cerute în cadrul unui proces în principiu numai de către judecător sau procuror (art.3 alin.2). Adevăratul nucleu al legii pare a fi însă art.20, din care cităm un fragment: ,,În scopul prevenirii şi contracarării ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, organele de stat cu atribuţii în acest domeniu pot avea acces la datele reţinute”. Aceasta înseamnă că orice agenţie, comisie sau corp guvernamental, poate fi uşor împuternicit să prelucreze aceste date, în numele securităţii naţionale. Prevalenţa puterii politice asupra puterii judecătoreşti a creat dintotdeauna deviaţii în bunul mers al societăţii, cu urmări asupra siguranţei individuale.

Recent, avocatul şi senatorul român Iulian Urban s-a exprimat critic referitor la această lege şi la problema paşapoartelor biometrice. În cadrul interviului publicat în Curentul din 22 ianuarie 2009, cu titlul ,,Noile măsuri pot fi anticamera unui nou tip de dictatură”, acesta a sesizat tendinţa spre centralism: ,,Oamenii sunt invitaţi sau, mai degrabă, împinşi către momentul la care vor ajunge complet dependenţi de sistem, de tehnologie şi existenţa lor nu va mai fi posibilă în afara sistemului. Aşa că, referitor la «siguranţă», eu cred că de fapt nu există siguranţă a cetăţenilor, există doar o mână de cetăţeni care controlează, prin sintagma «securitate a statului», pe ceilalţi cetăţeni.”

*

Statele Unite ale Americii sunt, fără îndoială, iniţiatorul acestei expansiuni a tehnologiei biometrice. Actul de reformă al securităţii graniţelor şi eliberării vizelor în America stipula, în 2002, faptul că ţările ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a intra în SUA trebuie, în timp de doi ani, să introducă paşapoartele biometrice dacă doresc să rămână scutiţi de regulamentele privind viza. Pentru a îndeplini cerinţele americane de securitate şi după dobândirea unui consens politic, la întâlnirea de vârf de la Salonic din 2003, Consiliul European a aprobat ,,un act referitor la introducerea standardelor comune de securitate, paşapoartele biometrice şi alte documente de călătorie emise de către statele membre”.

Până la sfârşitul anului 2006 majoritatea statelor din Uniunea Europeană au început să emită paşapoarte biometrice conţinând un microcip monitorizabil de la distanţă, care conţine, printre altele, o fotografie digitală şi semnătura deţinătorului. Pentru că UE hotărâse să introducă paşapoartele pentru cetăţenii săi, ceruse, de asemenea, având în minte liberalizarea vizelor, ca ţările candidate la UE şi chiar cele potenţial candidate, inclusiv Serbia, să introducă paşapoartele biometrice.

*

Criticile economice au fost, în principal, referitoare la preţul foarte mare care s-a plătit pentru echipamente cât şi la faptul că această mişcare ar dubla instituţii deja existente.

*

Argumentele tehnice împotriva tehnologiei biometrice sunt mult mai serioase. Un număr mare de studii au arătat că tehnologia biometrică, din cauza vulnerabilităţii faţă de hackeri şi a altor imperfecţiuni pe care le are, reprezintă un ,,cadou pentru terorişti, criminali organizaţi şi servicii de inteligenţă străine”. De exemplu, expertul în computere Lucas Greenwald a pătruns în sistemul de înaltă tehnologie a paşapoartelor biometrice din Marea Britanie în doar două săptămâni şi folosind echipament cumpărat cu doar 100 lire sterline.

*

Studii contemporane de supraveghere şi control critică, de asemenea, sistemele moderne de monitorizare cum este biometria deoarece transformă întreaga societate într-o închisoare invizibilă, în care toţi cetăţenii sunt sub suspiciunea de a fi potenţiali criminali sau terorişti. Ştiind că în orice moment pot fi supravegheaţi, cetăţenii sunt forţaţi să se inhibe, să-şi normalizeze şi standardizeze comportamentul, ceea ce reprezintă ultimul cui bătut în sicriul idealului de societate liberală.

Hotărârea Guvernului României nr.557 din 26 aprilie 2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora (publicată în M. Of. Nr.376 din 2 mai 2006)

Art.1.- (1) Se stabilesc paşaportele cu date biometrice incluse, denumite în continuare paşapoarte electronice, având forma şi conţinutul prevăzute în anexele nr.1-3 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice se face începând cu data de 1 ianuarie 2007.

Art.2.- În înţelesul prezentei hotărâri, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

 1. paşaport electronic – paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu sau paşaportul simplu, în care se include un mediu de stocare electronică a datelor biometrice ale persoanei;

 2. date biometrice – imaginea facială, impresiunea digitală, precum şi orice alte date ale persoanei care pot fi introduce în mediul de stocare electronică…

Anexa nr.3 – Forma şi conţinutul paşaportului simplu

… (la pagina cu datele de identificare a titularului):

– datele informatizate citibile optic

mediul de stocare electronică a datelor biometrice ale persoanei…

Hotărârea Guvernului României nr.1566 din 25 noiembrie 2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora

(publicată în M. Of. Nr.842 din 15 decembrie 2008)

… 2. La articolul 2, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

 1. paşaport electronic:

  1. paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu sau paşaportul simplu, eliberat cetăţenilor români;

  2. paşaportul eliberat persoanelor fără cetăţenie prevăzute la art. 118 alin.(1) lit.b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată;

  3. documentul de călătorie eliberat refugiaţilor recunoscuţi în baza Convenţiei de la Geneva din 28 iulie 1951;

  4. documentul de călătorie eliberat persoanelor care au obţinut protecţie subsidiară conform Legii nr.122/2006 privind azilul în România, cu modificările ulterioare, în care se include un mediu de stocare electronică a datelor biometrice ale persoanei;

Anexa nr.3 … Forma şi conţinutul paşaportului electronic simplu…

datele informatizate citibile optic (MRZ)

mediul de stocare electronică a datelor biometrice ale persoanei

Notă: Rubricile vor fi numerotate. Denumirile rubricilor vor fi redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pagina 32, urgenţe: – titularul paşaportului trebuie să completeze datele particulare ale unei rude sau ale unui prieten care poate fi contactat în caz de accident: numele, prenumele, adresa, telefon…

Notă: Caracteristicile, rubricaţia, numărul şi tipul elementelor de siguranţă trebuie să fie în conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului (CE) NR.2252/2004 privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documentele de călătorie emise de statele membre, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.L385 din 29 decembrie 2004 şi ale Deciziei Comisiei C (2005) 409 pentru stabilirea specificaţiilor tehnice aferente dispoziţiilor de securitate şi a elementelor biometrice integrate în paşapoarte şi în documentele de călătorie emise de statele membre. Acestea vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica reglementărilor Uniunii Europene în domeniu.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr.184 din 25 noiembrie 2008 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.69/2002 privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate (publicată în M. Of. nr.803 din 2 decembrie 2008)

 1. La articolul 1, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

,,Art.1.- (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011 se introduce cartea electronică de identitate.”

 1. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

,,Art.3.- Începând cu data de 1 iulie 2010 se realizează platforma-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărţii electronice de identitate.”

 1. La articolul 4 alineatul (2), literele a)-c) vor avea următorul cuprins:

,,a) în municipiile reşedinţă de judeţ, până la data de 31 decembrie 2012;

 1. în celelalte municipii şi oraşe, până la data de 31 decembrie 2013;

 2. în comune, până la data de 31 decembrie 2014.”

Din art. – Avva Iustin: ,,Este vremea muceniciei!

(revista Rost nr.71-72/2009)

Iubiţi fii ortodocşi ai acestui neam,

Cu multă durere şi îngrijorare vin să vă adresez aceste cuvinte, pentru care mă simt dator în faţa lui Dumnezeu şi conştiinţa şi inima nu mă lasă să trec nepăsător pe lângă acest val primejdios care s-a ridicat să înghită toată suflarea omenească, chiar şi pe cei aleşi, de este cu putinţă.

*

De aceea, fiii mei, vin şi vă spun că a sosit ceasul să-L preaslăvim pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, singurul Dumnezeu adevărat. Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri de durere, apocaliptice – dar iată că mânia lui Dumnezeu a venit mai degrabă asupra noastră, pentru toate păcatele şi fărădelegile pe care le-am săvârşit.

*

Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascunde o întreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane.

Dragii mei, după cum proorocesc Sfinţii Părinţi, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credinţă. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate, al fiecărei fiinţe umane! Trebuie să vă apăraţi acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiţi cu preţul vieţii voastre. În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun clar ,,se cuvine să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.

De aceea vă spun: este vremea muceniciei! După părerea mea ne aflăm în vremurile în care singura cale de mântuire este mucenicia. De-abia acum este momentul să mărturisim cu propria noastră viaţă, până acum ar fi fost o risipă de energie. Din păcate noi nu avem un tineret ortodox la fel de riguros ca cel al grecilor, al nostru este mai evlavios, ce-i drept, dar şi mai lipsit de vlagă şi de reacţie. Se ştie foarte bine cât de curajos au reacţionat grecii dar şi sârbii, când au protestat împotriva acestor cipuri şi a sistemului însemnării şi controlului total al identităţii. Tinerii lor au fost formaţi de mici în duhul acesta patristic, atât în familie cât şi în şcolile lor – ei au noţiuni de Vechiul Testament, de Noul Testament; din tată-n fiu s-a predat această tradiţie patristică. De pe timpul comunismului încoace noi am dovedit că rămânem constanţi slugi altora, uitând de curajul şi demnitatea românilor de altădată. Toate popoarele vecine au încercat să scape de comunism, să-şi impună cumva neatârnarea – şi au reuşit într-o măsură oarecare. Dar România, care a fost cel mai crunt lovită de fiara comunistă, al cărei popor a îndurat cele mai cumplite crime şi decimări în lagăre şi deportări, a ajuns astăzi putregai. La noi în Biserică situaţia este destul de anevoioasă, deoarece credincioşii nu sunt destul de informaţi cu privire la aceste provocări ale lumii de azi…

Din art.O scrisoare de la Athos despre actele de identitate cu cipuri

(revista Rost, nr.71-72/2009)

… Părintele Iustin, faţă de care noi, monahii athoniţi români şi nu numai, nutrim o deosebită evlavie şi îl cinstim cum se cuvine, ca pe un om al lui Dumnezeu şi far luminos ce luminează în întunericul dens creat de norii grei a tot felul de compromisuri în materie de credinţă ce s-au abătut pe cerul Ortodoxiei româneşti, a conştientizat pericolul pregătirii domniei lui antihrist ce se apropie cu paşi repezi şi a tras la bună vreme semnalul de alarmă absolut necesar. Nu mai este vreme de discutat, de comentat, de criticat, ci a venit vremea ,,să luăm aminte” în modul cel mai serios la cele ce se întâmplă în jurul nostru. Evenimentele se desfăşoară cu repeziciune şi, datorită trândăviei şi comodităţii noastre, ne vor lua prin surprindere şi nu vom mai avea vreme nici să ne mai gândim ce se întâmplă cu noi.

Părintele Iustin vorbeşte în acelaşi duh atât cu Părintele Paisie (Aghioritul, care a trăit în Grecia, în Athos – n.a.), cât şi cu mulţi alţi părinţi contemporani bine cunoscuţi de credincioşii români, care au vorbit atât de clar despre vremurile grele în care trăim, căci s-au adăpat din Acelaşi Duh Sfânt, Care i-a insuflat şi i-a luminat pe Părinţii Bisericii să înţeleagă şi să vadă cele viitoare ca fiind prezente.

Părintele Paisie spune clar: ,,Biserica trebuie să ia o poziţie corectă. Să vorbească, să explice credincioşilor ca să înţeleagă că de vor lua noul buletin de identitate, acesta va constitui o cădere”. Căderea nu se petrece atunci când accepţi să ţi se implanteze cipul pe mână sau pe frunte, căci aceasta va însemna deja lepădarea, ci atunci când accepţi actele de identitate cu cip, pentru că prin aceasta ne subjugăm de bunăvoie unui sistem universal de urmărire şi control al fiinţei umane, care prin trăsăturile sale se vădeşte a fi lucrarea lui antihrist. Mulţi ,,oameni duhovniceşti” spun că vor pune alături o cruce şi totul se va aranja. ,,Dar lucrul murdar nu se sfinţeşte, spune Părintele mai departe. Apa curată primeşte Harul şi se face agheasmă, dar urina nu se face agheasmă (cum o folosesc yoghinii, care se cred creştini – n.a.). Piatra se face pâine prin minune. Necurăţia, însă, nu primeşte sfinţire. Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci când este în buletinul nostru de identitate (prin cifra 666, pecetea lui şi prin controlul electronic al datelor personale, lipsindu-ne pe viitor de anumite libertăţi şi mai târziu de întreaga libertate – n.a.), pe mână sau pe fruntea noastră prin simbolul lui, nu se sfinţeşte chiar de am pune şi o cruce”…

Din art. părintelui Savatie Baştovoi

Dumnezeu nu are nevoie de cip pentru a şti unde ne aflăm

(revista Rost, nr.71-72/2009)

… Sânt mulţi oamenii în întreaga lume care au protestat împotriva introducerii cipurilor. Motivele lor nu au fost întotdeauna bazate pe analogia dintre cip şi cifra fiarei pomenită în Apocalipsă. În orice caz, fiecare din ei ştia că a-l urmări pe celălalt înseamnă a nu-l iubi, ba chiar înseamnă a-l robi. Răspunsul care se cuvine dat, în primul rând, este acela dacă e bine să-i lăsăm pe nişte străini să ne urmărească pas cu pas? E bine să ne facem trădători ai fraţilor noştri, lăsând acest popor în mâinile unor străini, fără nici o luptă?

Dacăeste să ne gândim în numele unei singure persoane, cipul nu e un pericol, dar dacă trebuie să gândim la nivelul unui grup, atunci pericolul este evident. Personal, aş putea arunca cipul în faţa diavolului, dar nu voi putea la fel de uşor să refac un grup risipit de urmăritorii care arată atâta interes şi atâta grabă în a şti totul despre noi. Rămâne întrebarea: facem ceva pentru păstrarea adunării, a Bisericii sau ne mântuim singuri, dacă ne vom mântui.

Atunci când nu va mai exista nici o posibilitate de împotrivire sistemului, când foamea şi bolile ne vor doborî, iar singura modalitate de a plăti şi de a ne deplasa va fi cipul, risipirea adunării creştine se va face într-un timp record şi într-o proporţie pe care nu a atins-o nici o prigoană în decursul întregii istorii. Şi încă ceva, de acum nu vor mai exista mucenici privind la care poporul să se aprindă de râvnă, căci adevăraţii mucenici vor muri în mizerie, izolaţi şi poate expulzaţi de restul adunării, ştiuţi doar de Dumnezeu. Dacă Sfântul Vasile cel Mare se ruga să nu prindă vremurile sfârşitului, de teamă că nu le va putea face faţă, nu ştiu ce vom face noi.

Lupta pornită acum în România nu este împotriva pecetluirii, căci unul Dumnezeu ştie ce a vrut să spună Sfântul Ioan în Apocalipsă, dar este o luptă de apărare a adunării creştine…

Din art. Pr. Prof. Dr. Mihai Valică –

România – un posibil loc de început al pecetluirii apocaliptice?

(revista Rost, nr.71-72/2009)

… Regulamentul Consiliului Europei nr.2252/2004 dă recomandări (de fapt directive sau norme – n.a.) şi detalii tehnice privind cip-urile biometrice, însă nici o ţară din lume nu s-a grăbit să le implanteze cu atâta acrivie tehnică şi obedienţă. România este prima ţară-pilot-cobai de pe planetă cu un asemenea proiect experimental, iar guvernarea trecută a reglementat aceasta prin: OGU 94/2008, HG 1566/2008, OG 207 DIN 04/12/2008.

*

Dezavantaje ale cip-urilor RFID

1. Informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricât de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt (cel mult patru ore) şi chiar falsificate (se ştie că există programe de decriptare automate iar datele pot fi ulterior citite de oricine, care apelează la un hacker sau expert în computere – n.a.)

2. Controlul total asupra cetăţenilor. Se va şti în orice clipă unde suntem, cu cine suntem, tranzacţiile financiare, rutele de călătorie, timpul petrecut în anumite locuri şi alte date (cum ar fi ceea ce am discutat etc. – n.a.), ce vor fi folosite după bunul plac al posesorilor acestor baze de date.

3. Cip-urile nu pot fi detectate de simţurile fiziologice sau percepţia umană. Deci nu vor putea fi evitate.

4. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer în aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Ţesutul cancerigen a apărut întotdeauna în jurul cipului RFID.

5. Cip-urile RFID sunt sensibile la anumite tipuri de radiaţii ori contactul cu surse încărcate cu electricitate.

6. Nu există inclusă în cip-uri opţiunea: Nu colecta date statistice despre mine.

7. Cel care va refuza cip-urile din varii motive, va fi lipsit de serviciile publice, care cer o identificare la baza de date, generând astfel o izolare şi înstrăinare socială. Deci persoanele fără cip nu există.

8. Cip-urile sunt o sursă de informaţie gratuită pusă la dispoziţie pentru serviciile de spionaj la toate nivelurile, iar date personale pot fi deturnate în diferite scopuri (cum ar fi şantajul, etc. – n.a.) sau făcute publice fie din neglijenţă, fie intenţionat.

9. Cip-urile biometrice pot avea avantaje pe termen scurt (de minimă importanţă, cum ar fi supravegherea copiilor etc. – n.a.), dar pe termen lung pot fi un pericol real. Ele compromit metodele existente de securitate pe baza celor două elemente introduse, folosind presupunerea că ele nu sunt accesibile publicului, nici măcar în mod criptat (iar posesorii bazelor de date ar fi curaţi ca lacrima – n.a.). De exemplu, dacă ai o bază de date cu amprente şi pentru a intra în sistem este nevoie de amprenta unei persoane, nu trebuie să fie persoana acolo, poţi să iei din baza de date a poliţiei amprenta ei. În mod paradoxal, cip-urile biometrice diminuează siguranţa unei ţări. Ele permit accesul pe baza paşaportului altcuiva, fără a fi nevoie ca el să fie de faţă. Nu te mai verifică nimeni fizic, totul se bazează pe sistem. De aceea, expunerea informaţiilor digitale ale românilor discreţionar şi fără nici un discernământ reprezintă o acţiune fie inconştientă şi iresponsabilă, fie de trădare a propriilor cetăţeni.

10. Serviciul 112 permite găsirea locaţiei telefonului. Oricând te poate localiza fără să apelezi, numai datorită faptului că telefonul primeşte semnal. Acelaşi lucru se poate extinde la cip-urile RFID.

11. Evidenţa strictă a vieţii personale la toate nivelurile elimină şansa de a repara o neglijenţă, o greşeală sau o neputinţă de plată, de exemplu faţă de o bancă. Cazul americanilor cu dosar financiar. Dacă uiţi să faci o plată, eşti catalogat ca rău platnic toată viaţa. Nu mai primeşti un împrumut, niciodată.

12. Monitorizarea prin satelit pe baza identificării faciale reprezintă o ameninţare la propria viaţă, dacă luăm în considerare ghidarea rachetelor antipersoană prin satelit. O eventuală lovitură de stat omoară orice persoană cu ajutorul rachetelor ghidate după recunoaştere facială. Tehnic acest lucru este deja posibil. Deci cip-ul biometric poate servi şi la terorism, ucideri şi crimă organizată (şi la instalarea forţată a unui guvern şi imperiu mondial! – n.a.)

13. Autentificarea biometrică se poate realiza şi atunci când persoana deţinătoare a documentelor biometrice este moartă: este nevoie doar de mâna sa, sau de un ochi, pentru a intra într-un sistem. Astfel banii din cont, sau alte acţiuni financiare sau administrative, care necesită informaţii biometrice, se pot obţine doar dacă ai cadavrul. Deci pericolul cip-urilor biometrice se prelungeşte chiar şi atunci când omul este fără viaţă…

Circulara Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene nr.2626/7 aprilie 1997 (revista Rost, nr.71-72/2009)

… Sfântul Sinod doreşte a remarca însă că, o dată cu Acordul Schengen şi cu respectiva lege, a revenit în actualitate tema lui Antihrist şi a semnului său, despre care ne vorbeşte Sfânta Carte a Apocalipsei.

*

Însă numărul 666, potrivit celor menţionate despre el în Apocalipsă este consfinţit ca număr al lui Antihrist şi, prin urmare, nu este cu putinţă ca un creştin să nu fie interesat de introducerea intenţionată şi sistematică a acestui număr în viaţa sa, şi îndeosebi în viaţa poporului elen care este aproape în totalitate creştin şi ortodox, indiferent cât de conştient îşi trăieşte fiecare om credinţa.

*

Să se facă o intervenţie la conducerea ţărilor membre ale Uniunii Europene în care, chiar dacă unele state s-au declarat ,,laice”, există însă ţări creştine, cu politică creştină, şi să se ceară oficial înlocuirea numărului 666 în sistemul electronic central al Uniunii Europene cu oricare alt cod numeric. Cu un atât de mare progres al electronicii, oare nu e posibil să înlocuieşti un cod numeric?

Sub nici un motiv să nu se aplice drept cod numeric numărul 666 în noul sistem de identitate al ţării noastre, iar apartenenţa religioasă să fie specificată obligatoriu între elementele înscrise pe noul tip de buletin.

Dacă se insistă în aplicarea legii, nu se naşte oare opinia conform căreia folosirea acestui număr nu este întâmplătoare? Şi că în spatele acestei utilizări se ascunde ceva suspect? …

Din art.Cipuri în paşapoarte şi permise de conducere în 2009:

control şi etichetare electronică a persoanei umane

(revista Presa ortodoxă, nr.1/ianuarie 2009)

… Cerinţa ,,armonizării” elementelor de securitate ale documentelor de identitate înseamnă de fapt unificarea sistemelor de urmărire şi identificare a cetăţenilor pe întreg teritoriul U.E. Se observă că ridicarea obligativităţii vizelor dintre ţări, unul din aşa-zisele avantaje clamate ale Uniunii Europene, nu acordă cetăţenilor o libertate de circulaţie reală, ci este doar un pretext pentru mai mult control asupra persoanei umane. Obligativitatea vizelor este înlocuită de un sistem de supraveghere mult mai perfecţionat şi complex faţă de vechiul sistem al graniţelor naţionale, un sistem în care toate mişcările şi deplasările persoanei umane (şi multe alte date – n.a.) pot fi stocate, datorită cipului electronic inserat în documentele de identitate personale, într-o bază de date aflată la dispoziţia oficialilor europeni.

Aşa cum publicaţiile din occident au arătat, elementele de securitate ale paşapoartelor cu cipuri nu sunt deloc imbatabile. Au existat numeroase spargeri ale codurilor de securitate de către hackeri sau experţi, în Marea Britanie, Germania, Belgia, etc. Ceea ce arată că paşapoartele cad testul securităţii datelor personale. Desigur, pentru controlarea mişcărilor persoanei sunt dispozitive excelente (pentru serviciile de spionaj – n.a.). Iarăşi se dovedeşte că securitatea actelor de identitate este doar un pretext şi că măsura nu este destinată minorităţii de falsificatori de acte, insignifiantă faţă de numărul cetăţenilor oneşti, ci tocmai majorităţii populaţiei şi controlării acesteia…

Din articolul d-lui Gheorghe Fecioru – Cu durere şi cu dragoste pentru poporul român (revista Presa ortodoxă, nr.2/2009)

… ACUM ÎNSĂ, când România a pierdut şi pământul şi industria şi bogăţiile naturale, când nu mai este stăpână în propriile graniţe, a sosit vremea plăţii pentru întreaga distracţie şi desfrânare pe care le-am ales în locul vieţuirii după legile lui Dumnezeu, Cel ce a voit după 1989 să ne reînveţe ce înseamnă adevărata libertate.

Europa a hotărât ca anul acesta să se dea cărţile pe faţă, arătându-ne adevăratul chip al alegerii pe care am făcut-o (prin politicienii de stânga îndeosebi – n.a.). Ni se impune ascultarea tuturor convorbirilor telefonice şi înregistrarea tuturor e-mail-urilor, nu numai a câtorva suspecţi, cum se întâmpla în regimul comunist. Şi mai mult, ni se impune un act de identitate prin care în curând vom putea fi urmăriţi oriunde vom merge, orice vom cumpăra şi vom vinde. Vom fi trataţi ca nişte infractori sau prizonieri: ni se vor lua amprentele şi vom fi fotografiaţi din toate unghiurile. Informaţiile vor fi centralizate de Consorţiul Informaţional Internaţional.

De ce a îngăduit Bunul Dumnezeu să ne reîntoarcem după 19 ani la totalitarismul din care abia am scăpat?

Poate pentru că nu am înţeles după 1990 că nu cu securiştii şi comuniştii trebuia să luptăm, ci cu comunismul sădit în sufletul nostru. Trebuia să ne eliberăm de materialism şi ateism, de egoism, de lăcomie, de mănie şi desfrânare. Trebuia să ne recuperăm condiţia de oameni liberi şi fii ai lui Dumnezeu, făcând binele, iubind, jertfindu-ne pentru aproapele nostru. Trebuia să începem schimbarea cu noi înşine, prin pocăinţă pentru păcatele trecute, prin vărsarea de lacrimi pentru slăbiciunile noastre şi ale aproapelui, pentru sălbăticia şi desfrânarea lumii în care am ajuns să trăim. Se cuvenea să-i slujim din toată inima lui Dumnezeu…

Din interviul acordat de d-l Virgiliu Gheorghe – ,,Tehnologia cipului RFID va invada societatea (revista Presa ortodoxă, nr.3/2009)

… Trăim un paradox: în societatea hipermediatizării şi a suprasaturaţiei informaţionale, adevărul nu mai are nici o relevanţă, adică oamenii ajung să nu mai ştie nimic din ceea ce e important pentru viaţa lor, sunt reduşi de ziare şi televizor la condiţia de ,,consumatori” pasivi. În plus, informaţia de calitate circulă greu, căci nu se vinde bine, iar adevărul întotdeauna deranjează pe cei puternici. Chestiunea cipului biometric trebuia tratată în primul rând de bioeticieni, de specialişti în comunicare, de sociologi şi psihologi etc. De ce aceştia nu sunt chemaţi să vorbească şi nu sunt ascultaţi?

Din păcate, în mass-media noastră subiectul e tratat interesat. Cu toate că există opinii, exprimate chiar şi în cadrul Parlamentului European, prin care acest sistem RFID precum şi sistemul biometric de identificare al persoanei sunt criticate, mass-media noastră tratează subiectul prin minimalizare, persiflare şi, în cele din urmă, prin intimidarea celor care îndrăznesc să se opună şi care se aleg, astfel, cu epitete (sau etichete – n.a.) ca ,,obscurantist”, ,,fanatic”, ,,fricos”. Se pare însă că nu noi, ci alţii se tem. Dacă nu le-ar fi fost frică celor care ne conduc, atât cei din Bruxelles, cât şi cei din Bucureşti nu ar fi făcut tot posibilul să ocolească o dezbatere onestă.

*

În chestiunea cipurilor biometrice, Comisia Europeană are o atitudine contrară nu numai faţă de Grupul de etică, ci şi faţă de Comitetul Economic şi Social European care afirmă în mod clar că tehnologia RFID nu trebuie folosită pentru localizarea persoanelor. Comisia nu numai că nu a urmat spiritul argumentelor Grupului etic şi ale CESE, dar a şi impus actele biometrice ca obligatorii în Comunitatea Europeană, prin care persoana poate fi urmărită.

*

În mod evident, mijloacele sunt rele în sine dacă funcţia pe care o au înscrisă în alcătuirea lor este una malefică, iar ele sunt folosite potrivit funcţiei… Nu doar paşaportul cu cip este problema, ci sistemul în sine, principiul pe care-l introduce. Paşaportul nu-i decât primul simptom al unei boli care se anunţă devastatoare pentru întreaga omenire.

*

Tehnologia cipului RFID va invada în următorii ani societatea. Fiecare produs va fi etichetat cu un cip, se vor emite carduri bancare cu cip RFID, carduri de sănătate sau carduri de acces în instituţii, toate cu cip care receptează şi emite o radiaţie pe o distanţă corespunzătoare puterii şi tehnologiei cipului respectiv: de la câţiva zeci de centimetri până la 100 de metri. Concomitent vor fi instalate în magazine, în bănci, la intrarea în instituţii ş.a. scanere wireless, care pot citi aceste cipuri de la distanţă.

Să nu credeţi că vorbim despre viitor. Lucrurile acestea deja se petrec în multe dintre ţările occidentale şi chiar şi în supermarket-urile din ţara noastră. E o chestiune de câţiva ani. Între timp va fi introdus ţi buletinul cu cip. În Coreea de Sud există deja un oraş-experiment pentru ,,internetul obiectelor”. Totul acolo va fi digitalizat – totul, aşadar, controlat de un sistem virtual. Iar acest proiect, numit ,,internetul obiectelor”, este un proiect susţinut oficial de Comisia Europeană (pentru a analiza eficienţa acestui experiment! – n.a.).

Deocamdată, cipul din paşaport emite doar pe o distanţă de cel mult un metru, însă cipul de peste câţiva ani, mai cu seamă dacă va avea o minusculă baterie, va putea fi identificat de la o distanţă suficient de mare încât purtătorul buletinului să poată fi supraveghet în întreg spaţiul unui oraş obişnuit.

Desigur că şi telefonul mobil contribuie la crearea reţelei de urmărire, la pregătirea psihologică a populaţiei care, iată, azi s-a obişnuit cu această idee, deşi în urmă cu cincisprezece ani considera supravegherea permanentă o revoltătoare încălcare a drepturilor omului. Diferenţa faţă de buletinul cu cip este totuşi mare. Telefonul nu este legat direct de persoană, de identitatea noastră. El nu va putea fi folosit în locul cardului bancar, al cardului de acces în diferite locuri. Problema cipului este aceea că el va fi ataşat persoanei noastre, devine parte din noi, chipul nostru, faţa după care vom fi recunoscuţi de sistem, de societate, după el vom fi identificaţi şi judecaţi de cei care conduc lumea, de cei care ne vând ceva, care ne tratează bolile, de cei care beneficiază de un serviciu de pe urma noastră.

*

Istoria evenimentelor vieţii noastre, a corespondentului nostru digital de pe internet va fi înregistrată permanent până la moartea noastră: pe unde am umblat, cu cine ne-am întâlnit, ce am cumpărat, unde, ce şi cât am lucrat pe timpul zilei, unde am dormit noaptea etc.

*

De altfel, nu ştiu dacă statele occidentale au vreun drept să ceară controlul populaţiei pentru prevenirea violenţei şi terorismului, atâta timp cât mass-media cultivă obsesiv agresivitatea şi pornografia, protejează drepturile degeneraţilor şi dau legi permisive pentru infractori, împiedicând poliţia să-şi facă datoria. Adică, după ce la nivelul educaţiei informale se face tot posibilul ca oamenii să ajungă precum animalele, se legiferează un sistem de supraveghere şi represiune care să-i constrângă să se comporte uman. Evident, scopul acestui sistem nu este ,,umanizarea” şi ,,protecţia”, ci controlul şi supravegherea celor incomozi pentru sistem (şi controlul total asupra omenirii – n.a.).

Sunt convins că I. P. Culianu (filosof şi cercetător român, asasinat în SUA – n.a.) avea dreptate în cartea sa ,,Religie şi putere” unde afirma că sistemele de coerciţie nu fac decât să sporească actele de violenţă şi terorismul, căci controlul absolut duce la nevroză, psihoză sau la revolta violentă împotriva semenilor şi a sistemului.

În mod evident, lumea devine tot mai agresivă, dar aceasta din cauze educaţionale şi psihosociale, uşor de identificat şi de contracarat, dacă s-ar dori aceasta. Atâta timp însă cât violenţa este cultivată şi întreţinută, vom ajunge la concluzia că aceasta se şi doreşte: exacerbarea violenţei pentru a se invoca necesitatea controlului total. După câteva bombe în metrou şi o lună de isterie mediatică, oamenii vor accepta orice, numai să fie lăsaţi în pace.

Din interviul acordat de Virgiliu Gheorghe – Tehnologia cipului RFID va invada societatea (revista Presa ortodoxă, nr.4/2009, continuare din nr.3)

… Se poate observa că cei mai afectaţi de degradarea morală cer ei înşişi să le fie implantate cipuri. În Olanda, spre exemplu, sunt discoteci în care intră numai persoanele care au implntat cip RFID sub pielea braţului drept. Grupul de etică al Consiliului Europei observă că ,,în cluburi de plajă în Spania şi Olanda oamenii folosesc VeriCipul (implantat sub piele) ca pe un card care grăbeşte comenzile de băuturi sau plăţile’’. Aşadar, la un anumit nivel de degradare spirituală, cipul va fi văzut ca o chestie cool, mai cu seamă când oferă anumite avantaje.

*

Săptămânalul The Economist consemnează, ca straniu herald al viitoarelor utilizări, faptul că, la clubul Baja Beach din Barcelona, biletul de intrare în zona VIP este un microcip care se implantează în braţul clienţilor fideli. Puţin mai mare decât un bob de orez şi acoperit cu sticlă şi silicon, cipul este folosit la identificarea persoanelor atunci când intră şi plătesc consumaţia. Este injectat de o asistentă medicală, sub anestezie locală. În fond, este o etichetă RFID. (CESE)

*

Deja implantul cipului se aplică în mai multe ţări unor categorii de oameni ca bolnavii de SIDA şi cei suferinzi de Altzheimer, dar am înţeles că şi poliţiştilor din Londra le va fi impus cipul implantat sub piele. Dacă acum, când mai există o urmă de democraţie, ni se spune: ,,Gata, de mâine vă dăm paşaport cu cip, iar cine nu vrea să nu ia’’, atunci când deja oamenii vor fi obişnuiţi cu controlul, vor fi datori în bănci şi lipsiţi de posibilitatea de a-şi hrăni familia, li se va spune pur şi simplu că acela care nu-şi va pune cipul nu va mai putea să se angajeze acolo şi acolo, nu va mai putea vinde şi cumpăra ş.a.m.d. Fără implant controlul nu poate fi absolut şi sigur.

*

Cipul subcutanat de mărimea unui bob de orez va fi cea mai perfectă tehnologie RFID de supraveghere a omului. Este vorba de un cip care se alimentează de la căldura corpului şi care nu va putea fi niciodată falsificat. Vrei nu vrei, vei fi urmărit permanent oriunde te vei duce, orice vei face.

*

Dacă nu vom accepta paşaportul cu cip, se va întârzia primirea buletinului cu cip, şi atunci se va devansa întregul proces. Oricum, nu se va putea trece direct la implant, şocul ar fi prea puternic.

*

Mai cu seamă aplicarea cipului radiativ pe frunte va avea efecte majore asupra vieţii şi sănătăţii mentale a indivizilor. Nu mai vorbim de faptul că cei care deţin controlul antenelor vor putea induce stările psihice dorite în mintea deţinătorilor cipului. Aplicaţiile sunt înfricoşătoare.

*

Cred că mai cu seamă creştinii ar trebui să înţeleagă deplin acest lucru: cipul biometric RFID destinat să ţină sub urmărire permanentă oamenii este un rău în sine. Nu în sensul manipulator în care prezintă mass-media, cum că e dracul din paşaport, dar poate face foarte bine multe dintre lucrurile pe care cel rău le realizează în lume. Prin cip omul poate fi urmărit tot timpul, prin el se poate instala cea mai perfecţionată dictatură din istoria lumii, conducând la depersonalizarea oamenilor, la distorsionarea relaţiei lor cu lumea (şi ruptura gravă faţă de Dumnezeu – n.a.). Când se va pune sub piele, acel cip ne va putea tulbura mintea, ne va putea afecta voinţa, motivaţia, atenţia, ne va parazita permanent gândirea.

Mi se pare că reacţia pe care au avut-o sârbii în faţa introducerii paşapoartelor cu cip ar trebui să constituie un model şi pentru noi. La ei, întreaga Biserică, de la vlădică la opincă, cum se spune, s-a implicat extrem de activ în lupta pentru apărarea libertăţii persoanei.

Spre exemplu, episcopii înşişi au organizat simpozioane, au chemat academicienii, au studiat problema intens. Deşi ca şi la noi presa şi-a bătut joc de ,,habotnicii ortodocşi’’, datorită reacţiei unitare şi ferme a întregii Biserici, statul a dat înapoi, a fost nevoit să modifice legislaţia privitoare la actele de identitate cu cip în favoarea ortodocşilor.

*

Cred că dacă oamenii ar realiza ce-i aşteaptă, cu toţii, întregul popor, ar întrerupe munca pe care o desfăşoară şi s-ar îndrepta către Parlament, către Guvern, şi n-ar mai pleca de acolo până nu s-ar hotărî ca în România să nu fie introdus niciodată cipul biometric RFID. Însă, cum spuneam, mai gravă mi se pare problema buletinelor de identitate.

În primul rând conducătorii ţării, guvernanţii, parlamentarii, oamenii politici şi episcopii ar trebui să se autosesizeze şi să se împotrivească cipului, pentru că ei vor fi primii şi cel mai atent urmăriţi şi afectaţi de sitemul care se va instaura. Situaţia este similară cu cea existentă la instaurarea regimului comunist în România, la care au concurat la început şi membrii altor partide politice şi ofiţeri ai armatei.

*

Cred că nu întâmplător părinţii Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Adrian Făgeţeanu şi Înalt Preasfinţitul Bartolomeu, oameni care au trăit experienţa fiarei roşii în puşcăriile comuniste, au fost cei care au reacţionat cel mai puternic împotriva cipurilor. Se pare că aceşti oameni au dobândit pe parcursul anilor de teroare şi temniţă un anumit simţ al dictaturii, al depistării regimurilor eminamente demonice.

*

Să nădăjduim că poporul român, îndeosebi credincioşii, va fi suficient de treaz pentru a se opune introducerii cipului biometric. E momentul să fim uniţi căci, în ultimă instanţă, la ora aceasta nu trebuie nici eforturi mari, nici jertfe, ci doar unirea glasului tuturor în a spune NU acestui sistem infernal. Dacă am face acest lucru, cred că şi Dumnezeu ar face mai multe pentru noi, păzindu-ne, căci, într-adevăr, forţele tehnologice ale răului sunt incomparabil mai mari decât oricând altădată în istoria lumii.

Din interviul acordat de Pr. Prof. Dr. Mihai Valică – Cipul biometric între profeţiile Cărţii Apocalipsei şi reglementările UE (revista Presa ortodoxă, nr.3/2009)

… Introducerea cip-urilor este, fără îndoială, un scandal. Neacceptarea cip-urilor biometrice nu trebuie privită ca o reacţie pe fondul unui fanatism religios, aşa cum încearcă unii din mass-media să sugereze, ci, mai întâi de toate, ca o reacţie de apărare firească împotriva unei înregimentări forţate într-un sistem de supraveghere suspect.

După părerea mea introducerea cipurilor este neconstituţională şi antidemocratică (UE neavând încă propria Constituţie, dar emiţând Directive sau ,,Recomandări”, transpuse apoi în legislaţii naţionale! – n.a.), întrucât nu s-a realizat prin dezbatere publică naţională şi încalcă flagrant ,,drepturile omului” prevăzute în Constituţia României şi în alte legi internaţionale. Privându-ne de libertatea noastră de opinie şi opţiune, executând orbeşte şi slugarnic toate recomandările UE, statul român, şi prin faptul că nu încearcă o negociere şi o nuanţare cu UE sau cu SUA, care să ţină cont de drepturile noastre cetăţeneşti, religioase sau de siguranţă personală sau naţională, devine doar un simplu angajat şi funcţionar al Uniunii Europene sau al unor interese străine, iar noi suntem doar figuranţi şi trataţi ca o simplă marfă, pe care se poate pune o etichetă, cip-uri şi livra oricui.

De aceea, cred că expunerea informaţiilor digitale ale românilor fără discernământ şi discreţionar, reprezintă o acţiune inconştientă şi iresponsabilă şi poate fi considerată chiar ca o trădare a propriilor cetăţeni.

*

Omul este redus de la imago Dei la un simplu număr sau cip electronic, întrucât, din punct de vedere al evidenţei biometrice, cel care nu va figura într-o bază de date, nu va exista din punct de vedere fizic, deci social şi astfel va fi lipsit de toate drepturile…

Din articolul fizicianului Alin Cristian Teuşdea şi preotului Marian Florin Puşcaş – Persoana umană, chip al lui Dumnezeu între preembrion şi ,,identitate biometrică” (revista Presa ortodoxă, nr.3/2009)

…Deşi ni se impune primirea actelor de identitate cu cip biometric, numai câteva persoane în România ar putea spune cu ce se ocupă această nouă direcţie de investigare a realităţii. În mod rezumativ, Biometria măsoară şi analizează datele biologice (fiziologice, comportamentale etc.). Această ştiinţă se dezvoltă în trei etape:

– biometria fiziologică, care utilizează date ale chipului, amprentei, irisului, retinei, AND-ului;

– biometria comportamentală, care, pe lângă datele fiziologice, utilizează date privind modul de comportare la anumiţi stimuli;

– biometria multimodală, care combină mai multe date fiziologice şi comportamentale pentru a diagnostica şi prognoza statistic acţiunile bios-ului, în cazul nostru a individului uman.

Prin urmare, această ştiinţă se ocupă de constituirea celui mai precis dosar din câte s-au făcut vreodată vreunui bolnav, deţinut politic sau de drept comun. În mod evident, ea nu urmăreşte identificarea unei persoane, ceea ce intenţiona actul de identitate tradiţional, ci acumularea de informaţii tot mai complexe privind persoana umană. Actualul paşaport cu cip constituie doar primul pas în configurarea dosarului biometric al tuturora.

*

Scopul creării documentelor de identificare biometrică este realizarea bazei de date biometrice digitale care să poată fi exploatată de către anumite entităţi sau structuri interesate de aceasta, cu scopul de a controla (diagnostica şi prognoza) linia vieţii persoanelor fără ca acestea să poată să ,,reacţioneze”.

*

Bunăoară, mântuirea nu poate fi posibilă fără comuniune, adică fără unirea cu Dumnezeu şi cu ceilalţi oameni. Însă integrarea, întruparea în reţeaua globală a internetului obiectelor şi indivizilor, echivalează cu o potenţială dezîntrupare la nivelul lumii reale. Ce folos mai avem dacă Hristos S-a întrupat, S-a făcut om pentru ca, asumându-Şi umanitatea noastră, să ne mântuiască, iar noi oamenii fugim de El dezîntrupându-ne, adică împuţinându-ne până la anularea virtuală a dimensiunii trupeşti a fiinţei noastre? Cu siguranţă, schizofrenia fiinţială pe care o introduce cipul biometric în existenţa omului modern îl îndepărtează de dimensiunea personală a creştinismului şi-l apropie de panteismul religiilor orientale. Omul modern cipat se aneantizează în mod potenţial în Nirvana realităţii virtuale, devenind un nimeni.

Prin aceasta, noul sistem de identificare, anti-personalist fiind (nivelator sau uniformizator – n.a.), ca stare de fapt, este implicit anti-hristic, indiferent de numărul numelui pe care îl exprimă (prin care se subliniază acest fapt – n.a.). Ortodoxia rămâne singura cale de păstrare a demnităţii persoanei umane…

Câteva fragmente din vol. ,,DICTATURA BIOMETRICĂ

(Editată de Fundaţia Petru-Vodă şi Asociaţia Civic Media, Botoşani, 2009)

…Începând cu 1 ianuarie, anul acesta, în urma unui alt mare tun dat de Guvernul Tăriceanu în inima poporului, în prag de Crăciun, România s-a conformat priorităţilor Uniunii Republicilor Socialiste ale Animalelor (URSA) şi a introdus Paşapoarte cu cip biometric la tot poporu’, asemenea bovinelor şi ovinelor, uitând însă să-l şi întrebe dacă vrea. Pentru cei care nu ştiu, URSA este un alt titlu dat de George Orwell nuvelei sale satirice la adresa dictaturii lui Stalin, Ferma Animalelor… Pe lângă numeroase articole din Constituţie încălcate abuziv, instituirea obligativităţii ,,cipuirii” ignoră însăşi normele Comisiei Europene, stipulate foarte clar într-un Raport al Grupului European pentru Etică în Ştiinţă şi Noi Tehnologii: un răstimp de 18-36 de luni rezervat dezbaterii publice naţionale…

Pe lângă studierea afacerii de miliarde de euro (aţi citit bine), pusă pe roate în spatele uşilor închise, Serviciul Român de Informaţii ar trebui să observe şi cum cipul biometric constituie o ameninţare la adresa siguranţei naţionale a României. Cine va garanta securitatea bazei de date biometrice a întregii naţiuni, pe vremurile acestea de criză?

Nimeni nu a plătit pentru afacerea Gardasil, soldată cu o pierdere a statului de 23 plus milioane de euro. Cine va plăti acum? Dacă în cazul Gardasil am avut de-a face cu încercarea unui experiment medical, acum suntem cobaii unui experiment informaţional. Care, după cum spun unii militanţi anticip, este premergător implantului uman, după cum se experimentează deja în Statele Unite şi Marea Britanie. Aşadar, după animale, primii care vor urma sunt copiii, pentru a ,,nu se pierde”. Nu ştiu cum se face, dar românii sunt din nou primii cobai şi la capitolul acesta. În Basarabia, actuala Republică Moldova, ,,experimental”, copiii au început să primească, de la naştere, ,,buletine”. De aici până la un alt experiment, aflat pe lista de priorităţi a companiei VeryChip – aceeaşi care deja a împlântat cipuri în soldaţii americani şi poliţiştii britanici -, nu mai e decât un pas.

Încă o nenorocire şi alta abătute asupra României, şi-au făcut simţite prezenţa, pe ascuns, şi paşapoartele cu date biometrice, intrate pe sub mână în viaţa românilor. Fără a fi informaţi nici cât negru guvernamental sub unghia democraţiei, afacerea de sute şi sute de milioane de euro cade bine, pentru unii, în mijlocul ,,crizei mondiale” când iată, pentru a supravieţui, suntem nevoiţi din nou să ne îndatorăm finanţei mondiale. Între eliminarea istoriei sau a educaţiei fizice, adică transformarea elevilor în nişte mancurţi amorfi, şi legalizarea prostituţiei şi incestului, adică degenerarea programatică a naţiunii, nici nu ştii de ce rău şi cum să-ţi fereşti mai bine copiii. Pe deasupra, pentru a pune capac, apare şi spectrul urmăririi totale prin banalul cip introdus în acte pe furiş, după cum avertizează chiar Uniunea Europeană într-un Raport al Comitetului Economic şi Social Ruropean: ,,Dispozitivul R.F.I.D. poate reprezenta cea mai mare ameninţare cunoscută la adresa libertăţii şi a vieţii private”…

(vol. cit., pp.11-13, Victor Roncea, Paşi fatali spre o dictatură absolută)

*

… Siguranţa zero. România este prima ţară-cobai care introduce cipurile biometrice, nici o altă ţară europeană nu s-a mai încumetat până acum să implementeze prevederile din Regulamentul Consiliului Europei 2252/2004. România este totodată prima ţară care emite paşapoarte biometrice, care conţin imaginea facială şi amprentele deţinătorului. Deşi s-a declarat că noile paşapoarte sunt ,,cele mai sigure”, unii experţi spun că este nevoie de cel mult patru ore pentru a decripta informaţiile codificate. Deşi din 2011 România va introduce şi cărţile de identitate cu cip, nu există încă o lege, naţională sau internaţională care să garanteze securitatea absolută a datelor înscrise şi nici sancţiuni clare pentru cei care le-ar utiliza în alte scopuri.

(vol. cit., p.128, Dinu Cocea, articolul Semnele vremurilor 666 şi îngroparea ortodoxiei. La cine se închină Stoica?, apărut în Ziarul de investigaţii, 5 martie 2009)

*

… Biserica Ortodoxă să aibă iniţiativa purtării stindardului luptei împotriva documentelor electronice (după exemplul Bisericilor din Grecia, Serbia, Rusia, Ucraina, Creta) astfel încât creştinii să nu se poată simţi trădaţi de păstorii lor.

Mai mult decât oricând este nevoie ca lupta să fie dusă de pe baricade ortodoxe, similară luptei împotriva comunismului, în care ierarhii şi preoţii să nu se teamă să mărturisească adevărul poporului manipulat de mass-media şi aflat într-o stare de confuzie care se accentuează. Lipsa unei atitudini ferme din partea Sfântului Sinod va putea fi înţeleasă de credincioşi ca o dovadă în plus a împlinirii semnelor vremilor din urmă, în timp ce o atitudine verticală, curajoasă, va fi o dovadă a faptului că vremurile din urmă – în care s-a profeţit că ierarhii se vor teme de mai marii lumii şi vor tăcea în loc să apere adevărul – sunt departe.

Oricât de lung va fi intervalul dintre introducerea documentelor electronice şi introducerea implanturilor, această perioadă va fi o perioadă de tulburare. În astfel de situaţii Biserica are misiunea să îndemne credincioşii la o atitudine creştină

(vol.cit., pp.176-177, Danion Vasile, Biserica Ortodoxă şi documentele electronice)

*

Adevăratul om de cultură şi de elită iese în faţă şi acela strigă şi răcneşte cu toate forţele lui şi apără valorile pe care el le-a construit şi pe care el le trăieşte. Pentru că dacă ar fi tăcut tot aşa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie -’apăi am fi fost de mult prăbuşiţi. Dar aceşti oameni, ca nişte mici apostoli, am putea spune, au fost mereu prezenţi şi au strigat şi s-au opus la toate metodele de întunecare a fiinţei noastre ortodoxe… Iar această problemă nu este una oarecare, după mine este cea mai grea problemă a omenirii şi a creştinătăţii. Dar acum la noi, se simte foarte jenat un domn ziarist, se simte jenat un istoric, un om de literatură sau ştiinţă… ca să susţină o temă cu ordin religios şi să înfrunte vreo primejdie. Nu! Nu cumva să fie deranjat!

Nici tăcerea sihaştrilor nu este scuzabilă. Monahul, preotul care socoteşte că face o misiune în cadrul Bisericii, dar nu participă direct la aceste adevăruri, la aceste atacuri şi primejdii în care ne găsim – nu este monah, nu este preot. Dacă nu simte să participe direct şi să-şi asume răspunderea ca un mic misionar al vremurilor, în zadar este toată rugăciunea lui. Tăcerea în faţa acestor pericole este o lepădare a noastră de adevăr. Pentru că ne înrobim şi ieşim din libertatea Adevărului. Adevărul ne face liberi, nu ne pune cip. Aceasta este dovada că societatea în care trăim este una a minciunii, potrivnică Evangheliei. Libertatea Evangheliei lui Hristos în faţa acestei lumi este un pericol terorist.

Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea ortodoxiei. Oamenii noştri de elită, prin tăcerea lor, nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregăteşte stăpânirea acestei lumi.

Cât pentru păstorii noştri duhovniceşti, atâta le spun: Oare sarea se va strica şi nu va mai săra?

(vol.cit., pp.185-186, din art. Părintele Justin Pârvu, starea ortodoxiei româneşti, Lămuriri asupra apelului din 14 ianuarie, predică de la mănăstirea Petru Vodă, 25 februarie 2009)

*

… Să luaţi poziţie şi să rămâneţi cum a zis Eminescu: tradiţionalişti! Iar noi locului ne ţinem, cum am fost aşa rămânem… Dar aşa cum ne învaţă Biserica de 2000 de ani. Să rămânem cu Hristos, să nu ne lăsăm păcăliţi de noua ordine mondială, noile instituţii care vor fi aduse de noua schimbare a guvernului american şi al guvernului mondial. Păziţi-vă de a fi drogaţi cu aceste idei, pentru că mai târziu nu veţi mai şti nici pe ce lume sunteţi. Să fim foarte atenţi!

Întăriţi-vă în credinţă! Uniţi-vă cu Hristos şi sporiţi-vă Harul prin rugăciune, prin post… prin fapte bune! Timpul trece! Nu e în favoarea noastră. Evenimentele sunt grăbite special aşa încât lumea să fie ameţită, să nu mai ştie ce să aleagă.

Luaţi aminte! Rugaţi-vă la Dumnezeu să vă dea, să ne dea tuturor înţelepciune şi putere pentru că vremurile care vin nu sunt uşoare!…

(vol. cit., pp.209-210, Păr. Mihail Stanciu, Pregătirea pentru pecetluire, din predica ţinută la Mănăstirea Antim, 18 ianuarie 2009)

*

Să ne rugăm la prea Bunul Dumnezeu, ca să ne dea tuturor discernământ, să pomenim pe conducătorii noştri şi pe cei duhovniceşti şi pe conducătorii ţării ca să-i lumineze Dumnezeu să gândească în interesul obştesc. Şi aceasta o spun în mod deosebit pentru conducătorii ţării şi cei care sunt puşi să gândească în interesul obştesc… că vedeţi: îi interesează doar numai grupul şi buzunarul: grupul lor şi buzunarul lor, iar interesul obştesc lipseşte…

Este o îngrădire a libertăţii şi a demnităţii noastre. Cum frumos am citit într-un comunicat al mitropoliei Clujului: Nu suntem o ţară de trădători şi de infractori, ca să avem nevoie de cipuri şi ca să ne urmărească pe fiecare. Că nu suntem un neam nici de hoţi, nici de tâlhari, nici de nimic altceva… Totuşi, chiar dacă se-ntâmplă, haideţi să fim demni şi nădăjduim că societatea şi conducătorii noştri vor fi demni şi vor ţine la demnitatea acestui neam… a neamului şi a ţării noastre…

(vol. cit., p.212, Păr. Melchisedec Velnic, Nu suntem o ţară de trădători şi de infractori, din predica ţinută la Mănăstirea Putna, 22 februarie 2009)

*

… Vedeţi? Diavolul nu spune: Hai, desfrânează, dintr-o dată! El te ia aşa, uşor, uşor… Şi ştim foarte bine ce înseamnă aceasta.

Noi să fim conştienţi că fiecare pas care îl facem în ne-grija noastră înseamnă un pas către căderea noastră. Ce avem de făcut? Avem de făcut ca niciun pas de-acesta să nu-l acceptăm! Şi dacă ne vor, cumva, constrânge, dacă ne vor strânge laţul noi le spunem NU încă de la început, acceptând din ce în ce situaţia…

(vol. cit., Păr. Ioan Şişmanian, Pericolul lepădării, din conferinţa susţinută la Iaşi, 25 februarie 2009)

*

… Fără să cunoască cele mai multe din prorociile marilor Sfinţi ai Bisericii (pe care şi noi le-am lăsat deoparte ca să scurtăm prezentarea de faţă), unul din Sfinţii închisorilor comuniste, Ioan Ianolide, scrie următoarele rânduri în anul 1985 (!): ,,Civilizaţia modernă comportă următoarele riscuri: dispariţia vieţii prin dezagregarea atomică militară, ori, pe cale paşnică, prin poluare şi epuizarea resurselor naturale; dispariţia vieţii prin manipularea stavroghiană a ingineriei genetice; dispariţia vieţii prin alienarea oamenilor; tirania absolută prin monopolul tehnicii; transformarea societăţii în temniţă, fermă ori uzină, prin tehnicizare; determinarea conştiinţei prin mijloace tehnice; o lume teleghidată tehnic; anularea omului ca fiinţă liberă conştientă şi stăpână; dezechilibru ecologic; răzbunarea naturii împotriva tehnicii; un dezastru general, pe care-l îndreptăţeşte căderea omului din harul dumnezeiesc; golirea omului de harul Duhului Sfânt şi dispariţia finalităţii transcendentale”.

Pentru aceea, dorinţa noastră este ca forurile legislative să dea dovadă de maturitate creştină şi să nu permită existenţa în România a actelor electronice, cu atât mai puţin a posibilităţii implanturilor cu cipuri electronice RFID. Încheiem cu un îndemn ala aceluiaşi Ioan Ianolide, unul din marii sfinţi ai închisorilor antihristice din secolul XX: ,,Orice om politic, orice preot, orice filosof, orice artist, economist, om de ştiinţă, pedagog, trebuie să se întrebe cutremurat în ce duh se află, ce duh exprimă, ce operă săvârşeşte: mântuitoare sau nimicitoare?”.

(vol. cit., p.220, Monahul Filotheu Bălan, De ce un creştin nu poate primi actele electronice)

*

… Ceea ce trebuie neapărat este unitatea. Să nu permitem dezbinarea. O dezbinare deja se face: cei care acceptă şi cei care nu acceptă. Cei care nu acceptă 666 trebuie lămuriţi să fie uniţi, nu ştiu prin ce metode, poate că cele pe care le gândiţi voi sunt cele bune. Suntem puşi în situaţia de a acţiona absolut personal, absolut individual, absolut pe propria răspundere, şi să ducem lămurirea de la om la om. Ce ştiu eu e că nu trebuie stricată, nu trebuie permisă şi limitată – că nu vom putea într-adevăr să evităm această sciziune care se preconizează, dar măcar să-i limităm hotarele, să fie cât mai mică, să fim cât mai mulţumiţi, pentru că unirea face puterea

Sunt cu totul de părerea părintelui Justin, nu există salvare în compromis, compromisul nu este salvator, ceea ce propovăduieşte din plin celălalt, că compromisul este înţelepciunea înţelepciunilor, mai laşi şi tu cât de cât, mai dă şi celălalt şi negustoria-i gata. Foarte mulţi dintre marii ierarhi ai lumii – poate nu foarte mulţi dar importanţii ierarhi – au făcut compromisuri şi asta a fost o mare greşeală, pentru că dacă dai voie răului (sunt foarte multe credinţe în afară de creştinism care au acest principiu) numai cu un colţişor să se strecoare în inima ta, te ronţăie până la sfârşit. Un rău dacă intră e foarte greu să-l scoţi; trebuie să nu-l laşi să intre. Şi pentru asta trebuie să nu faci compromisuri. Compromisul este primul picior pe care-l face răul…

Nu trebuie făcut niciun compromis, căci nu poţi să slujeşti la doi stăpâni, ori lui Dumnezeu ori cu Mamona…

(vol. cit., p.222, Aspazia Oţel Petrescu, Suntem supuşi la cernere!, fragmente de interviu, apărut în revista Atitudini, nr.5, 2009)

Articolul d-nei Cristina Alexe – În şase ani, roboţii vor lua locul soldaţilor americani (cotidianul Adevărul de Seară, 6 februarie 2009)

Până în 2015, armata va avea în dotare unităţi formate jumătate din oameni, jumătate din maşini. Folosirea soldaţilor artificiali, care vor proteja viaţa militarilor, comportă şi riscuri. În mai puţin de şase ani, soldaţii americani vor lupta umăr la umăr cu roboţii…

Anunţul a fost făcut aseară, la salonul Technology, Entertainement and Design (TED) din California, de către cercetătorul american Peter Singer. ’’Suntem la o cotitură în ceea ce priveşte războiul, ca şi în cazul invenţiei bombei atomice!”, a afirmat Singer.

Autor al mai multor lucrări despre conflictele armate, cercetătorul a recunoscut avantajele unei asemenea tehnologii, dar a avertizat asupra unor efecte colaterale periculoase. Chiar dacă utilizarea roboţilor permite protejarea vieţii militarilor implicaţi în conflicte, ’’înlocuitorii” oamenilor riscă, totuşi, să exacerbeze violenţele din cauza lipsei de … empatie. Altfel spus, roboţii, lipsiţi de sentimente şi, implicit, de discernământ, pot provoca pierderi inutile de vieţi omeneşti.

Jocul de-a războiul. Armata SUA îşi recrutează deja soldaţii utilizând simulatoare de război, iar unele instrumente de comandă a armelor reale sunt asemănătoare manetelor de jocuri video.

De altfel, dronele-avioane spion fără pilot – şi roboţii pentru deminări sunt deja utilizaţi frecvent în zonele de luptă şi nu numai de către armata americană. ’’SUA sunt în avans în materie de roboţi militari, dar în domeniul tehnologiei nu există un avans definitiv”, a precizat Singer. Rusia, China, Israelul, Pakistanul sau Iranul sunt ţări care lucrează şi ele la programe de roboţi militari.

Riscuri neaşteptate. Roboţii nu ştiu ce este compasiunea sau mila, chiar dacă folosirea lor cruţă soldaţii de orori pe care fiinţele umane ar putea încerca să le evite.

Un robot poate deveni însă la fel de bine şi terorist kamikadze. Cum spunea Singer, ’’nici măcar nu este necesar să convingi un robot că vor obţine 72 de fecioare pentru a se arunca în aer”, într-o piaţă aglomerată.

Din articolul – Robot cercetător, capabil să tragă singur concluziile ştiinţifice (Cotidianul Monitorul de Suceava, 04-05 aprilie 2009, p.11)

Un robot capabil să efectueze o serie de experienţe biologice şi să tragă singur concluziile ştiinţifice rezultate din acestea a fost creat de cercetătorii britanici, potrivit unui articol publicat în revista Science, informează AFP.

Robotul Adam a fost creat de cercetătorii de la Universităţile Cambridge şi Aberystwyth, din Marea Britanie, pentru a efectua automat mai multe etape de cercetare, fără nici o intervenţie umană.

*

Datorită inteligenţei lui artificiale, robotul a făcut o serie de descoperiri ştiinţifice în timp ce efectua experienţele pentru care a fost programat, a centralizat rezultatele obţinute, le-a clasat şi a tras concluziile de rigoare, după care a reluat experienţele.

Adam a lucrat şi a făcut aceste descoperiri în domeniul genomului drojdiei de bere, concluziile fiind ulterior verificate de specialişti, a explicat Ross King, unul dintre creatorii robotului.

Dintr-un articol apărut în Monitorul de Suceava (28 februarie 2009, p.10)

… Liderul PRM l-a criticat dur pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, Constantin Stoica, pentru că ar fi afirmat că ’’numărul 666 este un număr ca oricare altul”, liderul PRM arătând că aceasta este ’’cea mai gravă declaraţie”.

Sfântul Sinod a decis, în şedinţa de miercuri, să solicite modificarea normelor legale privind paşapoartele biometrice, prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenţă (paşaport temporar) şi la cazuri când, din motive de conştiinţă sau religioase, persoana nu doreşte paşaport electronic care include date biometrice.

Plenul Senatului a decis, miercuri, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind introducerea paşapoartelor electronice, senatorii considerând că ’’mai trebuie cumpănit” asupra introducerii acestui tip de documente.

Dezbaterile generale pe marginea proiectului de lege privind aprobarea OUG 207/2008 s-au concentrat pe capacitatea aurorităţilor române de a proteja datele stocate de paşapoartele electronice şi pe existenţa numerelor ’’666” în aceste documente.

Din art. Serviciile secrete din mai multe ţări, inclusiv România, şi-au intensificat activitatea, conform MI5,

(cotidianul Obiectiv, Suceava, 23 februarie 2009, rubrica Pe Scurt, p.6)

Serviciile de informaţii britanice MI5 au descoperit că serviciile secrete din mai multe ţări, printre care şi România, şi-au intensificat activităţile de spionaj de la declanşarea crizei economice, relatează Sunday Express, în ediţia electronică. Printre ţările care au făcut acest lucru se numără România, China, Rusia, Siria, Coreea de Nord, Serbia şi Bulgaria. De asemenea, potrivit cotidianului, doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Marii Britanii, Franţa şi Germania, şi-au trimis spioni pe teritoriul britanic pentru a mitui angajaţi care deţin funcţii-cheie şi care au fost afectaţi de criza economică. Ofiţerii MI5 au descoperit că spionii au oferit sume substanţiale unor angajaţi care nu îşi mai puteau plăti facturile sau taxele de şcolarizare. Persoanele vizate activează în domenii precum genetică sau tehnologie laser. ’’De la prăbuşirea băncilor, atât serviciile de informaţii franceze cât şi cele germane şi-au trimis zeci de agenţi la Londra, în căutarea angajaţilor potriviţi”, potrivit unei surse din cadrul MI5.

Din articolul – Referendum pentru libertate (revista Presa ortodoxă, nr.4/2009)

…Spicuim în continuare din apelul Părintelui Iustin Pârvu pentru organizarea referendumului de respingere a actelor de identitate cu cip:

Atât de mult ne iubesc conducătorii noştri, încât nu au binevoit să informeze câtuşi de puţin acest popor cu privire la introducerea cipurilor în actele noastre de identitate. Fraţi români, este totuşi identitatea noastră! Cui ne-o vindem? Ce încredere să mai avem în conducătorii noştri când ei, în timp ce noi lauptam cu râvnă împotriva paşapoartelor cu cip, au votat ,,tacit’’ buletinele cu cip? Să vedem ce argumente ne vor oferi acum! Dacă paşaportul era un drept şi nu o obligaţie, oare buletinul tot un drept va fi? Vedeţi cât de mult ţin conducătorii noştri la părerea unui popor? Ce drepturi ne apără ei? Şi ce drepturi mai avem, de fapt?

Prin urmare, dintre posibilele alternative legale, îndemn poporul: Să cerem referendum! … Aici, la mănăstirea noastră, s-au adunat în jur de patru sute de mii de semnături împotriva actelor biometrice. Oamenii vin disperaţi şi îmi cer sfatul. Să cerem de data aceasta referendum! Aşadar vom face tabele cu noi semnături, în care să cerem să ne împotrivim actelor electronice prin referendum! Să semnăm cu convingere sinceră, încercând să mai salvăm ceva din căderea în care ne aflăm …

Din interviul acordat de Valerii Filimonov, academician, biocibernetician şi expert în gestionarea sistemelor (revista Presa ortodoxă, nr.4/2009)

… Zbigniew Brzezinski (politician, geostrateg şi politolog american de origine poloneză, fost consilier al preşedintelui Jimmy Carter – n.r.) scria despre necesitatea controlului total şi a dictaturii tehnologice din 1968. David Rockefeller (bancher, politician şi militant globalist din America – n.r.) spunea cinic: ,,Suveranitatea supra-naţională a unei elite intelectuale şi a bancherilor mondiali este, cu siguranţă, preferabilă auto-determinării naţionale’’. Astăzi, planurile acestora au început treptat să se materializeze. Noi toţi suntem martori ai acestui lucru. Se lucrează la făurirea unei societăţi în care fiecare om se va găsi sub ochiul atent al unui ,,Frate mai mare’’ (Big Brother), ce păzeşte interesele stăpânitorilor de astăzi, împăraţi ai profiturilor şi cămătari la scară mondială. Devine tot mai limpede că recesiunea actuală face parte din planul elitei mondiale de înrobire a omenirii.

Putem spune că se puna cum nu numai bazele unui sistem de supraveghere neîncetată, ci şi ale unui sistem de stăpânire absolută asupra oamenilor. Care-ar fi, altfel, folosul cheltuirii a bilioane pentru a privi pe gaura cheii?

*

Potrivit mai multor acorduri internaţionale, noii ordini mondiale i se spune de obicei ,,societate globală informatică’’ sau ,,societate de reţea globală’’. În realitate, această ciber-societate transnaţională unită va deveni un lagăr electronic al morţii. Omul se va transforma într-un ,,bio-obiect’’ impersonal şi user-friendly – uşor de folosit şi interacţionat. Va fi neajutorat în faţa sistemului cibernetic care va controla societatea şi a stăpânilor acestuia. Va fi, de fapt, un fascism tehnologic global, ce va folosi ultimele tehnologii informatice şi de telecomunicaţii ca o puternică unealtă de înăbuşire electronică a voii libere omeneşti.

Eun secret cunoscut de toată lumea că forţa conducătoare din spatele comunităţii globale a Internetului este alcătuită mai degrabă din membri anticreştini şi cosmopoliţi ai elitei mondiale, decât din experţi în ştiinţă.

Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, liber şi responsabil. Dictatura tehnologică este introdusă cu scopul de a suprima libertatea dumnezeiască a fiecărei persoane umane şi de a schimba în întregime toate tiparele comportamentale. Oamenii vor trăi după regulile stricte ale tiparelor de comportament din sistem, vor deveni, adică, o simplă anexă controlabilă a sistemului automat de operare. E oare cu putinţă să păstrezi vrednicia asemănării cu Dumnezeu în această societate de făpturi împănate cu componente electronice şi suspuse feluritelor manipulări? Este vădit că oamenii nu-şi vor mai putea urma convingerile religioase într-o astfel de comunitate de reţea globală, şi nu-i un secret că cei răspunzători de ,,noua ordine mondială’’ au făcut din Sfânta Ortodoxie inamicul numărul unu.

Ideologia globalistă se împotriveşte vederilor creştine şi este incompatibilă cu acestea. Ea a fost introdusă şi promovată în societatea laică şi în Biserică prin strădaniile ,,elitei mondiale’’ şi dă glas intereselor acesteia…

Articolul – Microcipul din medicament: o nouă metodă pentru controlul persoanei umane (revista Presa ortodoxă, nr.4/2009)

Medicii şi oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au pus la punct un dispozitiv cu ajutorul căruia starea biologică a persoanei umane poate fi urmărită în timp real prin telefonul mobil sau prin internet: un minuscule microchip de silicon – de aproximativ un milimetru – încastrat în medicamentele administrate pacienţilor ce poate transmite informaţii wireless despre starea de sănătate.

Oamenii de ştiinţă spun că microcipul va fi folosit pentru persoanele în vârstă, pentru bolnavii mintali, şi pentru cei cu boli grave de inimă, dar şi pentru femeile care folosesc anticoncepţionale, în principal pentru administrarea regulată a medicamentelor. Cum însă microcipul – care funcţionează ca transmiţător de date în timp real prin system wireless – poate furniza o mulţime de informaţii despre starea pacienţilor, practice doctorii pot deveni adevăraţii stăpâni ai trupurilor noastre. Ei pot astfel accesa o fişă medicală perfect actualizată, având posibilitatea de a monitoziza peramanent persoana umană. (Cf. Dailymail.co.uk)

Prin tehnologiile de ultimă oră, omul postmodern şi-a găsit, astfel, un nou stăpân: medical personal, personaj care începe să înlocuiască dependenţa de psiholog şi psihiatru pe care omul modern o dezvoltase în lipsa lui Dumnezeu.

Articolul – Robot cu creier de şobolan

(cotidianul Monitorul de Suceava, 18 august 2008, p.13)

Un robot care funcţionează cu ajutorul unui mic creier compus din neuroni de şobolan, capabil să ’’înveţe’’ obiceiuri precum evitarea unui obstacol, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Reading, Marea Britanie. ’’L-am învăţat, deja, cîteva lucruri, prin metoda repetiţiei, întrucât el reproduce anumite gesturi. Însă vrem să-l învăţăm anumite comportamente’’, a declarat coordonatorul echipei multidisciplinare, Kevin Warwick… ’’Dacă se află într-un anumit loc şi vrem să îl facem să meargă la dreapta, putem trimite un stimul electric pentru a-i da ordinul. Vrem să înţelegem cum sunt stocate amintirile într-un creier biologic, în comparaţie cu creierul unui calculator. La ora actuală, estimăm că există între 50.000 şi 100.000 de neuroni activi’’ în creierul lui Gordon (robotul creat – n.a.), a precizat Warwick.

Creierul unui şobolan are cel puţin un million de neuroni, iar cel al unui om are aproximativ 100 de miliarde.

Versiune simplificată a creierului uman. Creierul robotului are nevoie de stimulări regulate pentru consolidarea conexiunilor.

Creierul lui Gordon ’’este o versiune simplificată a ceea ce se petrece în creierul uman. Însă pe acesta îl putem privi şi putem controla elementele esenţiale aşa cum dorim’’, spre deosebire de ceea ce se poate face în cazul oamenilor…

Din volumul Ieromonahului Hristodulos Aghioritul – La apusul libertăţii

(Ed. Sophia, Bucureşti, 2006, pp.27-57)

O constatare comună este aceea că cercurile care promovează ideea unificării europene purced treptat la materializarea ei, dezvăluind popoarelor încet-încet, puţin câte puţin, forma pe care vor s-o dea Europei Unite. Astfel, arată limpede că nu vor ca popoarele să înţeleagă de la început ce li se pregăteşte la sfârşit.

*

Aşadar le spunem acestor cercuri:

1. Întrucât susţineţi că aţi creat UE exclusiv pentru bunăstarea şi pacea popoarelor, atunci de ce n-aţi creat şi un cadru legal, o Constuţie europeană, care să consfinţească toate drepturile fundamentale ale constituţiilor naţionale privind consfinţirea libertăţii fiecărui cetăţean în parte? De ce n-aţi creat un program de convergenţă cu măsuri concrete unde să se vadă limpede întregul plan al evoluţiei noastre în cadrul UE şi care va fi forma ei finală? Oare n-ar fi trebuit să supuneţi acest plan atenţiei guvernelor naţionale, şi ele, la rândul lor, să-l supună judecăţii şi controlului popoarelor lor?

*

2. Nu numai că nu ne-aţi spus ce plănuiţi, dar sistematic ne-aţi ascuns şi costul acestei convergenţe. Nu ne-aţi informat ce sacrificii trebuie să suferim, nu ne-aţi spus, cu alte cuvinte, că trebuie să ne transformăm din cetăţeni liberi în supuşi şi, mai mult chiar decât atât, supuşi controlaţi electronic. Nici măcar nu ne-aţi întrebat dacă suntem dispuşi la aceste sacrificii sau dacă ne stă în putinţă să le facem. Pur şi simplu, fără să întrebaţi pe nimeni, aţi considerat că e bine să ne aruncaţi în mare, şi câţi se îneacă, să se înece, câţi înoată, să înoate, şi dacă sunt norocoşi şi scapă de rechini … au scăpat.

Puteţi să ne spuneţi cum aţi acceptat să semnaţi în alb aderarea la o Uniune Europeană a cărei formă finală rămâne încă necunoscută, o UE care n-are Constituţie (iar proiectul ei a fost respins de câteva state – n.a.) şi legi cunoscute de la început?

*

Astăzi însă, unii din cei care ne reprezintă, fără măcar să întrebe poporul, care le este stăpân şi care nu le dă dreptul să facă fără nici un control tot ce doresc, au schimbat stăpânul, diminuând rolul poporului, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul vieţii personale. De aceea, oricât veţi protesta dumneavoastră şi oricât veţi manifesta pentru o revendicare dreaptă, auziţi şi veţi auzi de acum înainte, de pe o bază sigură, de la politicienii noştri aceasta: ,,E recomandare comunitară şi suntem obligaţi să ne supunem; de aceea nu putem face altfel” (altfel nu mai primim fonduri structurale europene… – n.a.)

*

În mod sigur, încă de pe acum au grijă să nu mai existe pentru popoare nici un fel de posibilităţi de a reacţiona. Atunci când popoarele îşi vor da seama că cineva le-a luat dreptul uman elementar la libertate şi la posibilitatea de expresie şi că deja sunt nevoite să urmeze recomandările comunitare obligatorii, vor ajunge la revoltă populară şi vor protesta. Cercurile UE ştiau, atunci când au hotărât să purceadă la luarea acestor măsuri antidemocratice, că opţiunile lor, după ce la un moment dat vor fi recunoscute de popoare, vor duce pe dreptate la reacţii violente. Astfel au inventat acest celebru acord de la Schengen pentru a-i putea, justificând că apără interesul european, public şi naţional sau interesul siguranţei publice, învinovăţi pe toţi cei care îşi vor revendica drepturile omului; va deveni atunci ilegal să mai pretindă cineva aceste drepturi, de vreme ce, bineînţeles, ele n-au mai fost consfinţite. Prin urmare, oricine le va revendica va fi considerat vinovat şi va fi pus sub urmărire. Lucrurile acestea vi le spunem acum, pentru că mai târziu ni se va interzice să mai vorbim public despre ele, de vreme ce vor deveni o piedică în calea planurilor lor. Deja astăzi, când vorbim, în Europa încep să fie montate uriaşe reţele electronice dotate cu camere speciale, care vor urmări pe străzi toţi cetăţenii, aplicându-se astfel o supraveghere a tot şi a toate, cu pretextul, natural, al combaterii criminalităţii. Întrebaţi din curiozitate pentru ce motiv se cumpără sisteme de localizare mondială prin satelit (G.P.S. – Global Positionings Systems). Pentru că ei intenţionează, ştiind că va veni un timp în care veţi înţelege că aţi fost înşelaţi şi în care veţi dori să reacţionaţi, să devină realitate instalarea unei supravegheri totale, pentru a putea exercita un control electronic mondial.

*

Pur şi simplu trebuie să aşteptăm să se legifereze ceva la Bruxelles pentru a vedea cum propria noastră lege cedează şi cum vom fi de acum înainte împovăraţi de toate urmările acestei cedări.

*

Reacţionăm la o Europă ,,creuzet”, în care, pentru a intra, naţiunile trebuie să fie mai întâi nivelate, diminuate, să fie ştearsă orice urmă a identităţii popoarelor lor, să desfiinţeze libertatea personală a cetăţenilor lor, transformându-I în supuşi (într-o sclavie modernă în toată regula – n.a.)

Noi nu suntem de acord cu o Europă care consideră că popoarele sunt nevoite – şi trebuie să li se impună – să spună numai ,,da”la recomandările şi la decretele pe care le ia pe întreg parcursul ei pe drumul ,,cu sens unic”. Ajunge cu cedările prosteşti pe care le-am făcut până astăzi, ajunge cu purtarea servilă!

*

Nu e posibil să cităm aici toate articolele Convenţiei Schengen (doritorii pot să caute textul acesteia şi să-l analizeze – n.a.), care ar forma o întreagă carte…

Aşadar, această Convenţie, pentru pima dată în analele istoriei, vine să ceară legalizarea urmăririi tuturor cetăţenilor! În ansamblul ei, Convenţia vorbeşte despre cum trebuie să se realizeze această urmărire.

În art.99, alin.2, scrie: ,,O asemenea înregistrare se poate realiza […] şi cu scopul prevenirii ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale: a) în cazurile în care există indicii reale care creează bănuieli că o anumită persoană are intenţia să comită, sau comite, mai multe fapte şi deosebit de grave pedepsite de lege; b) în cazurile în care aprecierea generală a unui anumit individ, şi în special pe baza faptelor pe care deja le-a comis până la un anumit moment, permite să se presupună că persoana avută în vedere va comite şi în viitor fapte deosebit de grave pedepsite de lege.” În acelaşi art. alin.6: ,,Dacă nu este permis controlul special în conformitate cu legislaţia unei ţări participante, atunci controlul special se transformă automat în această ţară-membru în urmărire discretă”.

În art.96, alin.2: ,,Hotărârile se pot baza pe ameninţarea ordinii publice sau a siguranţei statului, ameninţare pe care e posibil să o constituie prezenţa unui străin pe teritoriul naţional. Acesta poate fi în mod special cazul: […] 2) Unui străin împotriva căruia există bănuieli întemeiate că a comis fapte grave pedepsite de lege […] sau împotriva căruia există indicii reale că are intenţia să execute asemenea fapte care încalcă legea pe teritoriul unui stat membru”.

Vedem printre altele că acest acord perverteşte şi denaturează spiritul sistemului nostru penal care se bazează pe încălcări ale legii dovedite şi nu pe suspiciuni, sau pe vreo bănuială sau vreun indiciu. Prin acest acord e desfiinţat neîndoios principiul de bază al statului de drept, care e prezumţia de nevinovăţie a cetăţenilor. Până acum, dacă cineva ne acuza de vreo faptă, trebuia să dovedească în faţa autorităţilor că suntem vinovaţi, în timp ce acum e permisă urmărirea cetăţeanului numai şi numai pentru că pot exista anumite suspiciuni, că e posibil, în viitor, să existe o dispoziţie din partea sa de a încălca legea! Aşadar, de acum înainte va trebui ca cetăţeanul însuşi să-şi dovedească nevinovăţia…

                                              Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei

                                           nevrednicul Radu Iacoboaie, 13 mai 2016

Publicitate

6 gânduri despre „UNIUNEA EUROPEANĂ ŞI MASONERIA URMĂRESC SĂ NE PUNĂ LA FIECARE ÎN PARTE UN CIP RFID, TRATÂNDU-NE PE TOŢI CA PE NIŞTE SIMPLE NUMERE SAU ANIMALE! – Radu Iacoboaie, 13 mai 2016

 1. mihai

  pai acestia sunt ft vicleni, ne vor face ca sa le luam de buna voie [avem exemplul cardului de sanatate], ca atare nu vom avea cipu implantabil vom muri de sete, foame si frig

  Apreciază

  Răspunde
 2. Pingback: ADERAREA ROMÂNIEI LA SPAȚIUL SHENGEN ESTE CERUTĂ DE IUDEO-MASONI PENTRU A NE IMPUNE NOILE CĂRȚI DE IDENTITATE CU CIP RFID ȘI ÎNDOSARIEREA ELECTRONICĂ!… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 23 noiembrie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s