PATRIARHUL DANIEL CIOBOTEA ȘI LEGĂTURILE SALE STRÂNSE CU MASONERIA… – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 10 martie 2016

images          images (1)

       Ca să înțelegem mai bine de ce se opune Patriarhia Română din BOR canonizării sfinților mucenici și mărturisitori din temnițele comuniste, trebuie să știm mai multe despre Patriarhul Daniel Ciobotea, fosta Securitate, dar și despre masonerie, care lucrează la noi prin organizații importate din Israel în special precum Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, Institutul Elie Wiesel…

http://antisemitism.ro/ și http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/tag/centrul-pentru-monitorizarea-si-combaterea-antisemitismului/

http://www.inshr-ew.ro/ro/

          Reproducem mai jos integral trei articole:

       Masoneria si-a infipt tentaculele, ca o caracatita, in toate institutiile statului dar si in mediul privat. Se pare ca pentru a avea o cariera de succes in Romania este necesar sa devii membru masonic.

            Moda adeptilor cultului masonic s-a raspandit in toate domeniiile.

           Filmuletul ce urmeaza face o istorisire despre cariera ascendenta si rapida a Patriarhului Daniel de la frate de manastire la mitropolit in trei ani, dosarul de securist, declaratiile curajoase ale parintelui Amfilohie. Continuarea …

http://cerchez-florin.blogspot.ro/2013/07/patriarhul-daniel-masonul.html

       Indemnul de la sfarsitul filmuletului apartine autorului. Libertatea de a alege apartine fiecaruia. Vizionare placuta! sursa: Vplay

       Sursa: blogul INFO STORE, 7 iulie 2013, Patriarhul Daniel – Masonul

       Securitatea a exercitat permanent presiuni asupra Bisericii Ortodoxe Romane, folosind toate mijloacele posibile (agentura, filaj, tehnica operativa). Dosarele de obiectiv demonstreaza limpede ca institutia in sine – Biserica, era considerata un pericol potential permanent si de aceea supravegherea trebuia sa fie continua. Toti inaltii ierarhi, incepand cu Patriarhul, aveau dosare de urmarire, cu un material extrem de complex. Dosarul Patriarhului Teoctist, in tinerete simpatizant legionar, avea nu mai putin de 8 volume. Documentele din fondul “D” al Arhivelor SRI, foste ale DSS și stenogramele Biroului Politic al CC al PCR arată cu câtă atenție partidul urmărea subordonarea BOR, iar acolo unde se constata lipsa unei colaborari a ierarhilor Bisericii, obiectivele trebuiau sa fie atinse de catre Securitate, prin masuri de forta.

        Pe tot parcursul perioadei comuniste dar si acum intre statul roman, secular si masonizat si condus la varf de evrei si BOR a existat un antagonism perpetuu, prin simplu fapt al afirmarii a doua viziuni radicale despre lume.

     Statul, respectiv Securitatea si dl. doctor AsaSinescu, mare mason, “au rezolvat” antogonismele care mai existau inlaturandu-l pe Teoctist, care ameninta sa mai traiasca multi ani, provenind dintr-o familie care depasea suta de ani. Dupa ce Teoctist a fost ucis pe patul de operatie, a fost adus in fruntea BOR Daniel Ciobotea, indelungat colaborator al Securitatii, agreat de Ion Iliescu care l-a vrut chiar, in 1992, premier, in locul lui Stolojan.

        Daniel Ciobotea a transformat BOR intr-un urias SRL dar in unele manastiri s-a pastrat insa flacara nestinsa a impotrivirii fata de sistemul de stat ateu si masonic. Toate guverne Romaniei din 1990 incoace au fost conduse de masoni. Miza actualului scandal provocat in jurul manastirii Petru Voda, cunoscuta drept un “cuib legionar”, nu poate fi decat atentionarea la adresa capilor Bisericii. Renasterea unei miscari nationale orientata catre Neam si Credinta, o a treia forta, este rau vazuta. Noile generatii nu trebuiesc lasate sa se apropie sufleteste de figurile eroice ale acestui neam, nu li se ingaduie sa-si atribuie modele “neaprobate” (gen Bucurenci, cum pomenea cineva mai sus).

       Securistii ca Voiculescu, Adrian Sarbu si Sorin Ovidiu Vantu au promovat prin aparatul lor media numai pornografia, mizeria umana, sub-cultura, dispretul fata de valorile familie, fata de Biserica, manelistii, tiganizarea si cretinizarea romanilor. Ca dovada masele uriase de oameni, milioane care voteaza inca cu Ion Iliescu, tigan de origine evreiasca, ca si Adrian Nastase, Vacaroiu, Florin Georgescu (propus premier zilele trecute).

       Suporterii – pe fata ori pe dos ai lui Ion Iliescu, crescuti si adusi de el in politica sunt majoritar evrei. Un mare numar de evei se afla la vedere, nu doar in clasa politica, ci si in media, mediul de afaceri etc.

        Printre acestia sunt de mentionat:

     Petre Roman, Andrei Pleșu, Dinu Patriciu, Emil Constantinescu, Theodor Stolojan, Mihai Răzvan Ungureanu (director SIE), Ludovic Orban (fost ministru al Transporturilor, vicepreședinte PNL), Silviu Prigoană, Adriana Bahmuțeanu, Victor Ciutacu (“star” la Antena 2), Elan Schwartzenberg (om de afaceri care vânează postul de premier, mâna dreaptă a lui Dan Diaconescu OTV), Eugen Ovidiu Chirovici (fostul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, actual conducător din umbră al MLNR), Adrian Severin (nepotul lui Silviu Brucan, europarlamentar, care visează un viitor post de ministru de Externe), Mircea Coșea, Victor Surdu (fost deputat și senator), Zoe Petre (fost consilier prezidențial), Petru Berteanu (fost consilier prezidențial), Mugur Isărescu (Guvernator al Băncii Naționale, fost prim ministru, eventual viitor prim ministru), Răzvan Teodorescu (fost senator, ministru și Mare Maestru al MLNR), Gelu Voican Voiculescu (fost vice prim-ministru și ambasador), Alina Mungiu (fosta directoare a Televiziunii Române), Adrian Sârbu (Trustul PROTV), Mihai Tatulici (mâna dreaptă a lui SOV, la RealitateaTV), Andreea Esca, Andi Moisescu, Andrei Gheorghe (actual “educator” media al basarabenilor), Cornel Nistorescu (homosexual, informator al Securității, actualmente sluga lui Vântu la Cotidianul), Sorin Roșca Stănescu (șeful din umbră al “supapelor” media creat de Vântu), Adrian Halpert, Sergiu Andon, Radu Berceanu (fost ministru viitor ministru), Victor Babiuc, Alexandru Sassu, Triță Făniță, Octavian Știreanu, Cazimir Benedict Ionescu, Bogdan Niculescu Duvăz, Remus Opriș (mason, soțul deputatei PDL Brândușa Novac), Sorin Dimitriu, Andrei Dimitriu etc samd.

        Acestia sunt cucii care au ocupat cea mai mare partea a pozitiilor importante in media, politica, afaceri, servicii…romanii nu sunt acceptati. Iar cei care indraznesc sa comenteze sunt etichetati in fel si chip, sunt numiti fascisti, legionari, antisemiti.

     Miza este interzicerea accesului romanilor la propriile institutii, ocuparea statului si lichidarea “opozitiei”. Vocea singulara a parintelui Iustin Parvu si calitatea sa de simbol national deranjeaza. Din acest motiv s-a incercat lichidarea sa fizica. A fost atacat cu cutitul de catre un tigan care insa a injunghiat si omorat un alt parinte, care semana cu parintele Iustin. Beat si drogat tiganul si-a ratat tinta. S-a incercat otravirea parintelui. S-a incercat ridicarea sa pe sus si mutarea din manastirea fondata de el, in urma cu cativa ani, de catre trimisii lui Daniel Ciobotea, pe vremea cand acesta era mitropolit al Moldovei. Au sarit mii de moldoveni, toti satenii din satele si comunele din jurul manastirii si i-au nimicit cu bataia si pe trimisii lui Daniel si pe jandarmi care au fost scapati tot de parinte pana la urma.

        Acum s-a mers pe strategia infiltrarii manastirii cu urechisti si foto-reporteri. S-a incercat prinderea sa in capcana pentru a se justifica inlaturarea, caterisirea sa, la solicitarea evreilor. Daca insa Daniel Ciobotea va incerca din nou ceva, va avea o mare surpriza. Dosarul sau de securist si imaginile in care acesta profita de favoruri homosexuale nu-l au doar vechii securisti…

        Sursa: blogul BAD POLITICS, articolul Securitatea, evreii si slugile acestora

    In ultimii ani, un fenomen interesant a marcat viata politico-spirituala romaneasca: o apropiere insidioasa, dar tenace, desi aparent fara un demers programatic, a unor personalitati din clerul inalt din Biserica Ortodoxa, de segmente declarat masonice, in speta, de Masoneria recunoscuta oficial.

     Este vorba de Episcopi si Mitropoliti, membri ai Sfantului Sinod, dar si de reprezentanti ai clerului mijlociu. Ca personalitati clericale invocate insistent in ultimii ani, si din a caror agenda, relatiile cu Masoneria au devenit un loc comun, ii citam pe: IPS Pimen Suceveanul (Templier si afiliat la Loja \”Fiii coloniei lui Traian\” din Nordul Moldovei), IPS Teofan – fost Sinaitul, azi, Mitropolit al Olteniei (in relatie cu Loja \”Armonia\”, Craiova), IPS Ambrozie Sinaitul (vicar patriarhal, Loja \”Armonia\” Craiova), IPS Teodosie Tomitanul (fost Snagoveanul, fost Episcop vicar la Mitropolia Bucurestilor, sub obladuirea Lojii \”Ovidius\” Constanta), IPS Daniel Ciobotea, (Mitropolit al Moldovei), IPS Ion Salajeanul (Episcop de Covasna si Harghita) si IPS Sofronie (Drincec, Episcop de Gyula, in relatie cu Loji maghiare).

       Despre IPS Vincentiu Ploiesteanul parerile sunt radical impartite, acesta avand manifestari antimasonice, intersectate cu intalniri \”de gradul trei\” in sanul albastrei familii Grifofoni. Staretul manastirii Putna, Arhimandrit Melchisedec Velnic, este, de asemenea, pomenit ca fiind intr-o Loja \”Sfantul Stefan cel Mare\”.Dupa cum se va vedea si din fondul articolului, nu incriminam fenomenul, ci il semnalam ca analiza a mecanismelor ce unesc mult mai strans decat transpare la abordari superficiale, forta lobby-ului masonic romanesc cu influenta covarsitoare a institutiei Ortodoxiei.

      Pentru intelegerea cat mai apropiata de realitate a mecanismelor fine de deblocare ale relatiilor complexe BOR-Masonerie, trebuie sa ne intoarcem la hiatul de putere din BOR, consecutiv datei de 22 decembrie 1989. Intre 18 ianuarie si 4 aprilie 1990, Patriarhul Teoctist s-a retras asteptand limpezirea lucrurilor, perioada in care, puterea in BOR a fost exercitata de o \”locotenenta ecleziala\” compusa din cinci Arhiepiscopi. Aceasta perioada, ca orice \”interregnum\”, a fost folosita din plin: acum au fost numiti, in proceduri de urgenta fara precedent, toti Episcopii de care vorbim in ultimii 15 ani.

        Intalniri de curtoazie

       De exemplu, fostul secretar patriarhal Daniel Ciobotea este uns Episcop Vicar de Timisoara si imediat, in iulie 1990, a devenit Mitropolit al Moldovei, pozitie-cheie pentru trambuline ulterioare. Vorbim de o crestere rapida, contrara uzantelor ierarhice consolidate. Interesant este amanuntul ca, in martie ’90, Daniel s-a intalnit cu Gabriel Nachmann si Frank Dimant, de la organizatia Bn’ai Brith Canada (\”The action arm of the Jewish community\”).

     Inainte de aceasta, Daniel Ciubotea a fost membru in Miscarea pentru reinnoirea BOR, cea care a dat celebrul comunicat \”Ora Adevarului\”, calitate in care, alaturi de Bartolomeu Anania si de Dumitru Staniloae, a staruit pentru numirea ca Patriarh al Romaniei a Arhimandritului Ilie Cleopa de la manastirea Sihastria. Coincidenta sau nu, dupa intalnirea din martie, Daniel si-a schimbat orientarea si a revenit in \”Vestitorul Ortodoxiei\” in sprijinul ex-Patriarhului Teoctist, renegandu-l, tradandu-l de fapt, pe Cleopa, cel care il hirotonise intru monah. Daniel s-a revazut cu reprezentantii Bn’ai Brith la 2-3 noiembrie 1993, prilej cu care i-a condus si la Patriarhul Teoctist. Au existat si alte asemenea intalniri. IPS Pimen Suceveanul, inalt membru Templier, s-a intretinut la 14 martie 1991 cu Jean-Paul Coteron, presedinte al Fundatiei Forum Masonic din Elvetia. Tot domnia sa, impreuna cu Teofan Savu (Sinaitul), a primit la 8 ianuarie 2003 pe Philip Green, director pentru Europa al companiei DHL, membru in Loja Mama (RSAA). La randul sau, IPS Teofan Savu, Mitropolit al Olteniei, a facut intre 26 februarie-3 martie 2005 o vizita oficiala in Regatul Unit unde a participat la ungerea ca cel de-al 104-lea Arhiepiscop de Cantenburry, Rowan Douglas Williams, membru marcant de rang 33 al Lojii Scotiene Antice si Acceptate, prilej cu care s-a intalnit si cu membri ai Lojii Mama. La intoarcere a declarat ca \”vizita se inscrie in contextul international al legaturilor promovate de BOR\”.

          Lobby PSD-ist

      IPS Teofan Tomitanul (fost Snagoveanul, fost Episcop Vicar la Mitropolia Bucurestilor) a ajuns strategic in Dobrogea cu sprijin clar PSD, in contextul in care, influenta Marelui Maestru al Marii Loji Nationale (MLN) din Romania, Eugen Chirovici, a fost folosita ca Arhiepiscopia Tomisului sa fie ridicata la rang de Mitropolie. Manevra avea un dublu scop: trebuia sa aduca masiv voturi pentru PSD si, pe de alta parte, sa creeze sansa unei contra-candidaturi la functia de Patriarh, celei traditionale, a Moldovei. Cu alte cuvinte, sa schimbe cutuma alegerii sefului Autocefaliei romane. Rezultatul alegerilor din toamna lui 2004 a dat peste cap (sau, poate, a amanat) aceste planuri. Arhiepiscopia Tomisului ne va rezerva si alte surprize publicistice cu dezvaluiri financiare. In ce-l priveste pe IPS Ambrozie Sinaitul, acesta a participat intre 18-21 martie 2005 la hirotonirea secretarului Sf. Sinod al Patriarhiei Ecumenice, prea-cuviosul Elpidofor Lamridiadis, membru in Loja de Constantinopol, iar exemplele pot continua. La 19 aprilie 2005, PS Episcop Vincentiu Ploiesteanul s-a intalnit cu Joseph Lorent, redactor la cotidianul \”Luxemburger Wort\”, secretar general al Consiliului Presei din Marele Ducat de Luxemburg si marcant membru al Ritului Scotian Antic si Acceptat. Evident ca un mare lider mason nu-si trimite inainte CV-ul, inaltului for BOR care urmeaza sa-l primeasca, dar nici nu credem ca serviciul \”de identificare\” al BOR n-ar sti ce factor de influenta este respectiva per-sonalitate. Mentionam ca abordam azi Ortodoxia drept ceea ce este ea in fond, o ierarhie, o scara de Putere, o institutie, si nu ca expresie a spiritualitatii romanesti majoritare preferential acreditata, cum apare ea in suma sondajelor de opinie din ultimii 15 ani. De asemenea, abordam Masoneria nu ca pe o Oculta, cum apare ea in suma textelor puse in circulatie de autori superficiali de la ziare de scandal, ci ca forma de influentare de tip lobby-st, compusa din oameni care duc simultan, la bun sfarsit activitati economice, cu finalitate politica si cu influenta radianta de mai mica si de mai mare anvergura.

       Din cauza faptului ca intr-un deceniu si jumatate textele pro si antimasonice au abundat in presa romaneasca intr-o dulce devalmasie, aducand mai multa dezinformare decat in alte campuri de interes public (din cauza luptei acerbe pentru recunoastere internationala si a beneficiilor materiale ce deriva de aici), ne-am propus sa facem si o scurta radiografie a miscarilor masonice asa cum se prezinta ele la sfarsitul anului 2005.

      Marele Maestru al Lojii Nationale, Eugen Ovidiu Chirovici, sustine proiectul Marii Catedrale

        Radacinile comune ale Bisericii si Masoneriei

      Sa privim o prima definire a Masoneriei post-’89 facuta de un maestru in intelegerea de mecanisme, Alexandru Paleologu, cel caruia i se oferea cu generozitate in anul 1990 un titlu onorant de Mare Maestru, refuzat in cele din urma. Secventa provine din interviul luat in 1997 de Catalin Dumitrescu, azi arhidiacon la Sibiu: \”In general, Masoneria isi asuma o traditie filosofica, este chiar o societate filosofica sincretista. Sincretismul acesta care culege foarte mult din traditiile ezoterice ale antichitatii si din cele ale Orientului, capata o anumita linie de ordinul acesta: nu se constituie chiar ca o Biserica, dar nici ca o non-Biserica si ii numeste profani pe cei care nu fac parte din ea. Deci, era ceva care, la un moment dat, tinea de Biserica pentru oamenii care erau inclinati spre un anumit fideism, pentru o anumita viziune mai ecumenica pe plan mondial, dar aceasta mi se pare azi ca nu mai este operanta, cel putin in Europa. Este mult decazuta in ceea ce priveste calitatea participarii si se constata o linie relativ mediocra. Este de inteles curiozitatea aceasta, a oamenilor mai tineri care nu au apucat vremea cand Masoneria functiona plenar. Insa, dupa mine, azi este un interes excesiv pentru un lucru cam rasuflat. Acum, noi l-am reluat, dar nu am impresia ca joaca rolul de odinioara. Nu stiu daca vorbim de un lucru bun sau rau\”.

        Conceptul de \”Regular\” este vechi din anul 1723, cand pastorul protestant Andersen a redactat Constitutia actualei Masonerii de rit Antic si Acceptat, generand in timp, recunoasterea \”regulara\” a Lojilor nationale subsumate. Constitutia regulara pretinde Lojilor membre prezenta Cartilor Sacre la ceremonii (Biblie, Coran, Tora etc.), precum si credinta in Dumnezeu si in nemurirea sufletului. Deci, tangente clare cu ierarhia bisericeasca crestina a timpului. Intre anii 1755-60, francezii, la acea ora, \”eterni\” dusmani ai britanicilor, au organizat Marele Orient al Frantei, generand o masonerie \”iregulara\”, care nu pretinde prezenta Cartilor Sacre, permite accesul ateilor si agnosticilor in Ordin (urmarea va fi chiar Revolutia Franceza), iar dupa anul 1850, ca o consecinta a miscarii Subretelor, permite Lojile mixte cu femei in componenta.

        In 1992 au aparut in Romania doua Loji Mari, regulare, tot pana atunci, Franta infiintand alte trei, iregulare. Italia sprijinita de SUA (California) a mai infiintat in 1991, prin Costel Iancu si Nicu Filip, Marea Loja Nationala a Romaniei. Tot la inceputul anilor ?90, apar in Transilvania grupul de la Alba-Iulia, Lojile maghiare, dar si Ioanitii – Loja Simbolica Ioanita de Ardeal – cu 18 Loji in Transilvania, al caror Venerabil a fost Adrian Marino. Cel care incerca sa le coordoneze, Lucian Cornescu-Ring, a fost \”desfiintat\” de Venerabilul Marcel Shapira, liderul care a tinut steagul sus al Masonilor din exil in timpul regimului comunist din Romania: \”Cornescu este un fantezist. Nici un ban nu mai are. In Franta nu avea voie sa semneze un cec. S-a casatorit cu o fata ca sa-i ia dota, a plecat in Israel, nu a divortat de ea, dar s-a recasatorit a doua oara zicand ca in Israel poate sa aiba doua-trei neveste. A iesit cu scandal. S-a instalat la Bucuresti, l-a zapacit si pe Nicu Filip. I-am zis: vreau sa evit sa fii dat afara, asa ca demisioneaza. A doua zi mi-a trimis demisia in plic. Este un iresponsabil\”.

       O unificare importanta a lojilor a avut loc in anul 2001 in favoarea organizatiei condusa de Marele Maestru Eugen Chirovici, ex-ministru in fostul guvern Nastase, dar prezent si in guvernul Tariceanu, al actualei Agentii pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie. Din aceasta s-a rupt insa gruparea Danacu-Nicu Filip sub numele de MLN a Romaniei.

    Originile masoneriei sunt paralele, suprapuse si comune celor ale crestinismului, avand Templul lui Solomon ca sursa primara si pe zeul furtunii, Iahve, ca generator de trei religii mari, mozaismul, crestinismul si islamismul. \”Sa nu uitam insa – in nici o imprejurare – ca poporul evreu este supranumit poporul ales: pentru ca a preluat, intacta, uriasa si inalta cultura a Sumerului, predand-o, apoi, spre pastrare si fructificare egiptenilor\”, a tinut sa ne precizeze Olimpian Ungherea, Maestru in Loja \”Mesterul Manole\”. Toata literatura initiatica ne confirma faptul ca de la aparitia Templierilor, fata lumii s-a schimbat fundamental si ireversibil \”spre lumina, spre cunoastere de sine, adica spre Dumnezeu\”, a adaugat acelasi onorabil membru al ordinului.

       Ramane de vazut acum cati preoti, multi dintre ei nedovediti colaboratori ai Securitatii, sau chiar cu stele sub sutana, sunt membri actuali marcanti in diversele Loji, atrasi de motivatii aproape similare.

       Contactat telefonic, IPS dr. Teofan, Mitropolit al Olteniei, ne-a declarat: \”Nu cunosc nimic. N-am avut nici o legatura cu dansii, am avut doar intalniri tangentiale, pe la diferite evenimente si receptii oficiale. In ceea ce ii priveste, le doresc sa-si faca treaba cat mai bine, in folosul oamenilor. Cat despre interdictia anti-masonica, nu stiu, daca nu a fost abrogata inseamna ca este inca in vigoare\”. Orice s-ar spune, cert e ca relatiile dintre Masonerie si Biserica Ortodoxa Romana sunt mult mai profunde decat transpar ele, chiar la o privire mai atenta, aceasta si pentru ca Masoneria regulara copiaza foarte mult (ab initio) din structura organizatorica a Bisericii. Un adevar usor deductibil este ca BOR nu isi poate atinge scopurile proprii, intre care, fie obtinerea de bunuri abuziv confiscate de comunisti (padurile lui Pimen, de pilda), fie mentinerea in patrimoniu a altor bunuri confiscate de comunisti si date BOR in administrare, fara sprijinul ocult de tip lobby al Masoneriei. Lucrurile au evoluat normal, astfel incat, Masoneria sprijina astazi construirea Catedralei Neamului prin interventie directa, declarata in mai 2004. Principalul pretendent bisericesc de paduri si pamanturi este IPS Pimen Suceveanul, aflat sub obedienta \”Fii coloniei lui Traian\” din Nordul Moldovei.

         IPS Teofan Tomitanul, fost Snagoveanul. Similitudini europene

        Legat de relatia cu Biserica oficiala, aceasta problema a existat in toate Lojile Nationale europene, Marele Maestru al Austriei, Michael Kraus, explica in ultimul numar al \”Forumului Masonic\”, revista MLNR: \”daca nu privesti Masoneria din interior, Biserica ne poate suspecta ca noi practicam ceva ce face religia superflua, ce poate substitui religia. Iar, prin faptul ca noi nu vorbim de acest lucru si nu le spunem de ce anume facem asta si de ce folosim Ritualuri, fiindca noi consideram acest lucru un secret si nu fiindca facem ceva rau (a avea un secret e important din punct de vedere instrumental), se contureaza o justificare pentru suspiciunea celor care judeca: ?Ce fac ei acolo? Pretind ca fac religie??. Iata, acesta este trecutul si motivul pentru care Biserica s-a aflat intotdeauna in conflict cu Masoneria. Este fundamental gresit\”. Tot el pune degetul pe o rana deschisa si in noile provocari cu care se confrunta Biserica: \”nu suntem o dogma, nu suntem religie si nu suntem un substitut pentru religie, ci vrem sa-i facem pe oameni sa se intoarca la valorile lor. Suntem de parere ca globalizarea si lipsa de incredere in autoritati si biserici creaza un gol.\” Iar o alta realitate care caracterizeaza noile democratii din Europa de Est este definita tocmai de o dorinta si o nevoie cu mult mai mari de a participa activ la formarea noii societati. Mecanism care indeamna pe multi laici sa se indrepte spre organizatii ca Masoneria, dupa ce au fentat prosperitatea prin piste false de tip Caritas, sau spre organizatii radical-ortodoxe ca Noua Dreapta, miscari ce sugereaza viitoare dictaturi nascute pe temeiuri contestatar-nihiliste. Marele Maestru, Eugen Chirovici, transeaza lucrurile recent, intr-un interviu din \”Curierul de Valcea\”: \”Consideram ca acum se convietuieste in buna pace si intelegere cu Biserica Ortodoxa. N-am facut nici o statistica privitor la cultele imbratisate de masoni, pentru ca nu ne privesc, de buna seama, credinta religioasa sau convingerile politice ale membrilor nostri. Nici nu discutam despre religie sau despre politica in sedintele noastre. Data fiind proportia, cei mai multi membri ai ordinului in Romania sunt, probabil, de confesiune ortodoxa, ca si mine, de altfel. Si n-am vazut niciodata, nici o contradictie intre ceea ce am invatat in atelierele noastre si preceptele bisericii\”. Conform procedurilor interne ale Masoneriei, poti sa fii budist sau de religie iudaica, dar exista o preponderenta a semnificatiei Sfantului Ioan Botezatorul si a Sfantului Ioan Evanghelistul. De asemenea, nu sunt primiti in Masoneria regulara ateii si agnosticii. Secretul nu este doar un specific masonic, el exista zilnic in Biserica prin procedura practica a spovedaniei, lucru ce pune preotul in postura de depozitar de cunoastere primara, cu buzele pecetluite. Acest gen de cunoastere a fost ravnit de orice ierarhie politica totalitara, motiv pentru care multi preoti ori au colaborat, ori s-au sacrificat. Conform dictonului lui Lao Tze, \”Cine stie nu vorbeste, cine vorbeste nu stie\”, comportamentul derivat din acest dicton sta si la baza misterului initiatic masonic. Este vorba de initierea inteleasa in toate timpurile ca dezvaluire a unui secret, patrundere in misterele existentei si transmiterea unor puteri prin intermediul unui sistematic proces metapsihic si subliminal (Ahile Verescu), nimic nou si necunoscut de mecanismele similare ale Bisericii. Problema cu secretele, in ambele ierarhii, este ca trebuie sa le meriti, deci, sa fii initiat.

        IPS Vincentiu Ploiesteanul. Tot eterna relatie dintre Bine si Rau, generatoare a primelor carti biblice – Facerea, Iesirea, mitul pacatului originar – este si problema de fond a spiritului masonic. Fostul Mare Maestru al Marelui Orient al Italiei, Virgilio Gaito, explica cu amanuntele contemporane ca \”imaginea transmisa prin Scripturi a primului om trebuie sa ne constientizeze asupra prezentei de neinlaturat, in diferite proportii in fiecare dintre noi, a cro-mozomilor negativi, care ne fac sa devenim homo ho-mini lupus cand nu suntem ingraditi de legi si de autoeducatie\”.

          BOR se apara

         Dincolo de aceste configurari de similitudini, intalnirile dintre clericii romani de varf si liderii masoni sunt la ordinea zilei si avem convingerea ca se vor accentua in viitorul apropiat. O retro-privire aprofundata confirma aceasta tendinta clara. In ceea ce priveste pozitia BOR, Consilierul pentru Presa al Patriarhiei, Preot Constantin Stoica, a declarat doar ca \”referitor la PS Episcop Vincentiu Ploiesteanul precizam faptul ca supozitia dumneavoastra nu are nici o legatura cu realitatea\”. Totusi, intalnirile cu lideri masoni raman consemnate, fiind indicatorul atenuarii relatiilor dintre cele doua ierarhii.

     Aceste noi tipuri de relatii pun in umbra, pana la a fi inoperante azi, interdictiile severe date de BOR impotriva Masoneriei, cu pornire de la anul critic 1937, sub presiunea unor evenimente promovate de radicalismul ortodox-legionar, care astazi, au disparut cu totul, parerea Marelui Maestru Chirovici fiind ca \”nu le mai putem invoca, ele sunt cu totul depasite\”.

        O concluzie ne arata Masoneria ca actionand – in ultima analiza, in campul de Putere romanesc – dincolo de stilul unui club elitist de oameni de afaceri (componenti majoritari) dar cu interese politice mult peste medie, o Camera de Comert paralela si influenta, in care cunoasterea se concentreaza in adevaruri ce maresc influenta si, deci, capacitatea de a determina manifestarile Puterii cu discernamantul initiatic obtinut. Era normal ca elita Bisericii Ortodoxe Romane, dar si a celorlalte Biserici, sa fie atrasa de o astfel de ierarhie – mai liberala decat propriile precepte nepermisive in laicul ravnit – pentru ca interesele principale ale celor doua ierarhii de Putere sunt convergente, iar adevarurile care le justifica sunt comune. Atat Masoneria, cat si Biserica detin (nu doar pretind) segmente largi ale adevarului utilizabil politic, ca pe un monopol tot mai concentrat, distilat in secole de cautari si rabdare, pentru ca rezerva de Timp la scara masonica si bisericeasca este nelimitata. In schimb, deciziile in plan politic ce deriva din provocarile inceputului de secol XXI sunt imediate si la ele contribuie prin influente specifice ambele ierarhii. Aproximativ 20 de lideri religioşi ai creştinismului, islamului şi iudaismului, precum şi ai comunităţii hinduse, din toată Europa, s-au întâlnit joi, 30 mai, cu înalţi reprezentanţi ai Instituţiilor Europene, sub mottoul: „Să punem cetăţenii în inima proiectului european în vremuri de schimbare!“ Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul Comisiei Europene, în Bruxelles, în contextul anului 2013 – Anul Cetăţeniei Europene, fiind convocată de José Manuel Barroso, Preşedintele Comisiei Europene, şi co-prezidată de Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European, şi László Surján, Vicepreşedintele Parlamentului European.

        Ungerea lui Daniel Ciobotea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost una lipsită de controverse. Acuzat că este mason, că a făcut politică în biserică în favoarea cui i-a dat mai mult, că este unul din marii latifundiari ai României, Daniel a stârnit proteste şi nemulţumiri. Patriarhia a fost nevoită chiar să dea o dezminţire, liniştind credincioşii români şi susţinând că Preafericitul Daniel nu este mason. De altfel, nu mai este niciun secret că Daniel este un mason securist, dosarul său fiind printre cele arse în 23 decembrie 1989. Ce întâmplare, o fi fost o minune comandată de foştii PCR-işti şi UTC-işti, pentru a pregăti un succesor lui Teoctist, mort în condiţii suspecte? http://nogovernment.wordpress.com/2011/10/26/%E2%80%9Emasonii-din-biserica%E2%80%9D-%E2%80%93-un-articolul-de-studiat-despre-ierarhi-masoni/

       Sursa: site-ul searchnewsglobal, 5 octombrie 2013, articolul Patriarhul Daniel Ciobotea finanțat de Rockefeller?

         Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați și următoarele link-uri:

http://vremuritulburi.com/2014/07/13/patriarhul-daniel-a-fost-impus-in-romania-de-catre-masonerie-pentru-a-putea-fi-implementat-ecumenismul/

https://saccsiv.wordpress.com/category/patriarhul-daniel/

http://www.cunoastelumea.ro/monahul-teodot-ii-cere-demisia-patriarhului-daniel-cunoastem-ca-sunteti-mason-de-gradul-33/

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/10/17/seful-bilderberg-patriarhul-daniel/ (SEFUL BILDERBERG SE INTALNESTE SI CU PATRIARHUL DANIEL. Se vor face presiuni asupra BOR pentru RMGC si CHEVRON? Se va cumpara tacerea pe tema casatoriilor gay?)

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/pf-daniel-patriarh-a-batut-palma-masonica-cu-meister-klaus-135163

http://www.paginadepolitica.ro/melescanu-patriarhul-daniel-ilie-sarbu-ponta-filiera-elvetiana/

http://www.dervent.ro/rostiri.php?cID=cat-rostiri-ecumenism&rID=174&rType=ART&rOP=more (poziția exprimată aici este pur formală)

https://www.youtube.com/watch?v=li4upPSU0iY

https://www.youtube.com/watch?v=f6eUtwzU3lA

https://www.youtube.com/watch?v=3yG6dC6xm2o

https://www.youtube.com/watch?v=T052RPp1u10

MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

10 martie 2016

Reclame

29 de gânduri despre „PATRIARHUL DANIEL CIOBOTEA ȘI LEGĂTURILE SALE STRÂNSE CU MASONERIA… – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 10 martie 2016

 1. toni

  Ce nu inteleg la tine si la gurul tau securist saccsiv, cand mai aveti timp sa va mai rugati, sa va duceti la slujbe sau la duhovnic.Tu si saccsiv aveti duhovnici?Va dau binecuvantare sa aruncati cu mocirla in toata lumea si in patriarh(mason sau nemason)?
  Esti constient ca prietenul saccsiv nu raspunde la cateva intrebari de bun simt?Din ce traieste si cum a scapat de puscarie asa de repede cu o condamnare de 5 ani??!!
  Are el duhovnic care ii ingaduie sa condamne la iad cu mii de monahi si milioane de mireni?
  Exista cu adevarat sau sunteti amandoi doar niste oameni la munca?
  Raspunzi?
  Lasul ala de saccsiv nu raspunde, tu raspunzi?

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Aveti ceva legaturi cu baietii cu ochi albastrii… Dupa limbaj… Dar ce, sunteti si apropiat de Patriarh?… Nu vorbesc de mult timp cu saccsiv… Nu stiu de ce m-a blocat, ce motiv a avut atat de intemeiat… DAR CE REVOLTAT SUNTETI IMPOTRIVA LUI… CUM SA VA RASPUNDA LA ATACURI?…

   Apreciază

   Răspunde
   1. toni

    Sincer, as vrea..Deci aveti binecuvântarea duhovnicului pt porcairea patriarhului nostru?
    Pur si simplu nu va inteleg..
    Chestia cu ochii albastru e hilara.Nu i vad pe multi dintre ei cerând binecuvantare,poate mandate…
    P.S Nu am mare evlavie la Preafericitul Daniel dar Dumnezeu a îngăduit sa fie întâistătătorul Bisericii noastre!
    Deci,revin cu întrebarea specifica ofițerilor SRI si întreb:AVETI DUHOVNIC CARE VA DA BINECUVANTARE PT ASA CEVA?

    Apreciază

   2. toni

    Si tu si gurul tau saccsiv nu vreti sa raspundeti unor simple intrebari.Sunt lamurit si in privinta ta, nu numai a stapanului tau saccsiv…Hai nu mai faceti pe prostii!!! Aveti binecuvantare de la duhovnic pentru ceea ce faceti?Aveti duhovnic?
    E clara intrebarea sau facem pe prostii/nu postam ?!

    Apreciază

   1. toni

    A confirmat cina apartenenta si gradul patriarhului la masonerie?Toate argumentele astea sunt suspiciuni pe care le am si eu dar nu am gasit nimic concret până acum(sau nu stiu).
    Deci…exista ceva concret?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s