FRAȚI ORTODOCȘI, VĂ RUGĂM SĂ SUSȚINEȚI ÎN LOCALITATEA DUMNEAVOASTRĂ CAMPANIA DE STRÂNGERE DE SEMNĂTURI PENTRU APĂRAREA VIITORULUI FAMILIEI CREȘTINE! (modificarea art.48 alin.1 din Constituția României) – Radu Iacoboaie, 7 ianuarie 2016

images   images 

            În calitate de cetățean responsabil pentru viitorul meu și al urmașilor mei și de bun creștin conștient a contribui din toate puterile la binele țării și al națiunii române, în care m-am născut și trăiesc, consimt în nume propriu și în concordanță cu specificul naturii umane caracterizate prin perpetuare, creștere și educație a face front comun împreună cu compatrioții mei în chestiunea modificării art.48 paragraful 1 din Constituția României, înlocuind formularea ambiguă și vădit tendențioasă din secțiunea constituțională ,,Familia” în speță ,,Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinţilor de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” cu ,,Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinţilor de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Noua formulare se dovedește a fi în deplin consens cu legile lui Dumnezeu și înlătură pericolul adoptării în viitor în societatea de astăzi a unor prevederi vădit necreștine într-o țară preponderent ortodoxă și ortodoxă de circa două mii de ani.
            Prin urmare subscriu și semnez pe tabelul din anexă cu încredințarea că această propunere alăturată altor inițiative necesare de modificare a unor prevederi constituționale vor face mai vocale și mai îndreptățite în spiritul vechii Constituții din 1923 cerințele legitime ale electorilor în fața Comisiei legislative a Camerei Deputaților, îndrituită să propună și să avizeze în Parlament revizuirea actualei Constituții.

            Aceste rânduri de mai sus însoțesc în județul Argeș tabelele cu semnături, tabele care conțin câteva rubrici: Nr. crt., Numele și semnătura, Date personale (adresa, localitatea, seria și numărul cărții de identitate)

            Vi-l recomandăm ca model orientativ pentru strângerea de semnături în toate celelalte județe din țară, precum și comunităților de români aflate în străinătate.
Bunul Dumnezeu să vă răsplătească toate eforturile depuse pentru apărarea valorilor creștine și naționale. Amin.

            Vă prezentăm mai jos integral un articol important pe această temă, publicat de Carla Popa pe 6 ianuarie în cotidianul ,,România liberă”:

            ,,Noi demersuri din partea BOR pentru clarificarea noţiunii de familie din Constituţie

            Sfântul Sinod al BOR ar putea lua în discuție săptămâna viitoare inițiativa mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, privind strângerea de semnături în vederea modificării Constituției în sensul stipulării clare că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.
            Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat, miercuri, pentru Agerpres, că decizia strângerii de semnături nu aparține Patriarhiei Române. „E o inițiativă a ÎPS Ioan al Banatului, care, evident, a fost preluată în cercurile bisericești. E o reacția firească, la un fenomen îngrijorător din punct de vedere creștin care se petrece în anumite țări. Așteptăm Sinodul care, eventual, va discuta și vom comunica oficial o poziție a Bisericii Ortodoxe Române”, a subliniat Bănescu.
           Potrivit stiri.tvr.ro, mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, le-a cerut credincioșilor prezenți la slujba de Crăciun să susțină o inițiativă de modificare a articolului din Constituție care se referă la familie, mai exact, să precizeze clar că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Sursa citată precizează că , „o organizație neguvernamentală, Coaliția pentru Familie, a demarat o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea articolului 48 alineatul 1 din legea fundamentală, care stabilește că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”.
            „O astfel de prevedere ar bloca orice încercare a comunității gay de a obține legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Ideea modificării Constituției României nu este nouă”, menționează stiri.tvr.ro. Într-o postare de marți de pe site-ul Agenției Bazilica a Patriarhiei Române, intitulată „Patriarhul României îndeamnă la susținerea familiei tradiționale, formată din bărbat și femeie”, se afirmă că „familia tradițională are dreptul și datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate și continuitate”.
            „Astăzi crește numărul celor care tratează căsătoria ca fiind un simplu contract sau parteneriat între două persoane de gen diferit sau de același gen. Însă parteneriatele sociale sau de conviețuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiționale și orice atentat la identitatea tradițională a acesteia constituie o inovație artificială care nu poate purta numele realității naturale de care se îndepărtează. Prin urmare, diluarea valorilor familiale tradiționale sau înlăturarea diferențelor între această familie și alte tipuri de uniuni, în numele drepturilor omului și al egalității, subminează familia naturală ca temelie a societății umane. De aceea, familia tradițională are dreptul și datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate și continuitate.”, sublinia patriarhul Daniel, într-o cuvântare rostită la deschiderea întrunirii CROCEU (Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană), din 16 mai 2014.
Peste 40.000 de semnături au fost adunate, în ultimele două săptămâni, în județul Timiș, de către Biserica Ortodoxă Română pentru modificarea unui articol din Constituție, prin care să se precizeze că familia este formată din bărbat și femeie, și nu din ”soți”, așa cum este prevăzut în prezent.
            Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a declarat, miercuri, că în județul Timiș Biserica Ortodoxă Română a adunat peste 40.000 de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituția României, transmite corespondentul Mediafax.
„Aceasta este tradiția noastră creștină și nu numai. În Sfânta Scriptură, noi, cei ce credem în Dumnezeu, așa am învățat și dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiția milenară și strămoșească, a părinților, a moșilor și strămoșilor noștri. Peste 40.000 de semnături deja sunt în zona noastră, însă suntem la început”, a declarat IPS Ioan Selejan.
            Mitropolitul Banatului a declarat corespondentului Mediafax că pentru această inițiativă sunt necesare 500.000 de semnături. ”Avem nevoie de 500.000 de semnături pentru demersul nostru. Oamenii sunt receptivi și semnează. Sunt tabele pe care cei care le semnează trebuie să le completeze. Dacă ne ajută Dumnezeu, anul acesta avem două rânduri de alegeri și nu cred că ar fi așa o mare cheltuială dacă s-ar face referendumul (pentru modificarea articolului 48 din Constituție – n.r.) odată cu aceste alegeri”, a mai declarat ÎPS Ioan Selejan.
           Potrivit acestuia, cei care doresc să semneze pentru demersul Bisericii Ortodoxe Române se pot adresa lăcașurilor de cult. Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, anunța, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat și femeie.
           Mitropolitul Banatului spunea atunci că se dorește modificarea articolului 48 din Constituția României, conform căruia “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinţilor de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.
           Potrivit inițiativei civice de modificare a Constituției, articolul 48 ar urma să fie formulat astfel: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părintilor de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.
           În luna decembrie, Grecia a adoptat o lege care permite încheierea de parteneriate civile între persoane de acelaşi sex, în pofida protestelor şi opoziţiei unor partide politice şi a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters în pagina electronică.
           Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de acelaşi sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania şi Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).”
           sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/noi-demersuri-din-partea-bor-pentru-clarificarea-notiunii-de-familie-din-constitutie–403841

 

Anunțuri

12 gânduri despre „FRAȚI ORTODOCȘI, VĂ RUGĂM SĂ SUSȚINEȚI ÎN LOCALITATEA DUMNEAVOASTRĂ CAMPANIA DE STRÂNGERE DE SEMNĂTURI PENTRU APĂRAREA VIITORULUI FAMILIEI CREȘTINE! (modificarea art.48 alin.1 din Constituția României) – Radu Iacoboaie, 7 ianuarie 2016

  1. C-tin

    DECE NU AȚI AFIȘAT ȘI MODELUL FORMULARULUI RESPECTIV, pe care se strâng semnăturile CA SĂ-L COPIEM? Că bănuiec că este unul standard. Fiindcă nu au apărut încă în toate eparhiile.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s