CREDEŢI CĂ ACEST PARLAMENT ŞI ACEST GUVERN NE MAI REPREZINTĂ PE NOI, ROMÂNII DE RÂND? – Radu Iacoboaie, 17 decembrie 2015

          Este ceva nou dacă vă spun categoric că România are în momentul de faţă un Parlament nelegitim şi în mare parte corupt?
          Fraţi români, există credem noi suficiente argumente pentru a susţine afirmaţia de mai sus, precum că noi avem un Parlament nelegitim şi în mare parte corupt, un Parlament iresponsabil, incompetent în cea mai mare parte a lui şi desprins complet de realitate.
          Astfel, susţinem faptul că şi acest Parlament nu este legitim întrucât avem de câţiva ani buni un referendum prin care poporul a hotărât reducerea numărului de parlamentari la 300 iar parlamentarii români nu au binevoit a transpune în practică voinţa exprimată de poporul român. A nesocotit acest referendum cu bună ştiinţă şi în acelaşi timp şi-a promovat propriile interese meschine şi de grup, inclusiv salarii şi pensii nesimţite.


          Ce legitimitate mai poate avea acest Parlament în care mai mult de jumătate este implicat mai mult sau mai puţin în acte de corupţie? Şi încă nu sunt judecate toate dosarele de corupţie din cauza numărului redus de personal în Ministerul Justiţiei şi dorinţei unor magistraţi de a le ţine încă în sertare. Altele sunt blocate sau sabotate pe parcursul investigării. Nu ştim exact care sunt imixtiunile politicienilor în derularea actului de justiţie. Constatăm doar că unele dosare la DNA sunt cercetate uneori selectiv în raport cu cine se află la putere.
          Nu doar sărăcia, dar şi corupţia a ajuns într-adevăr să atenteze la siguranţa naţională a României. Abia acum aflăm faptul că există zeci de miliarde de euro ascunse de politicienii români (sifonate), îndeosebi de cei care au fost la butoane, la guvernarea ţării. Cazul fostului premier Adrian Năstase care deţine credem conturi în China, bani care nu figurează în declaraţia sa de avere, nu este desigur unul singular. Din ce provin oare aceste sume uriaşe de bani? Din muncă cinstită? Nu, sunt efectiv bani murdari, bani furaţi prin diverse metode ilicite şi ascunşi astfel de privirea opiniei publice şi a românilor de rând care se zbat tot mai greu în sărăcie…
          Vedem cum trenează ani şi ani de zile marile dosare de corupţie precum EADS, Microsoft, dosarele retrocedărilor ilegale de la ANRP şi multe altele. Iar puţinii parlamentari care sunt arestaţi şi judecaţi sunt mult prea mediatizaţi ca opinia publică să creadă fiind indusă în eroare, că actuala clasă politică este decimată şi resetată îndeosebi cu aportul DNA. Oare chiar aşa stau lucrurile? Mai observăm faptul că potrivit noii legislaţii penale, arestul preventiv se poate face chiar şi la domiciliu (?!), că regimurile de detenţie pot fi şi preferenţiale în funcţie de opţiunile politice, influenţa şi averile condamnaţilor…
          Se poate reînnoi clasa politică cu alţi politicieni din preajma lor, care vor să calce pe urmele predecesorilor? Domnul Făgădău de la PSD, vice-primar la Constanţa şi foarte apropiat de fostul primar Radu Mazăre şi fostul prefect Nicuşor Constantinescu, nu credem că este bine să fie ales de constănţeni ca nou primar, bun cunoscător al metodelor de furtişag şi care recent a refuzat ca primăria Constanţei să se constituie parte civilă într-un dosar de mare corupţie legat de serviciul de salubritate şi SC Polaris M Holding S.R.L. Interesant este faptul că deputatul PSD, Eduard Martin, implicat în acest dosar dar şi într-un dosar de corupţie în SUA, este un apropiat şi al masonului Silviu Prigoană din fostul PDL (botez al unui copil), care şi dânsul a avut contracte mari cu statul tot în domeniul serviciilor de salubritate.
           Redăm mai jos un articol destul de interesant:
            ,,Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.
            Potrivit procurorilor DNA, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
            Alături de fostul edil al Constanţei, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, deputatul PSD Eduard Martin şi mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa, precum şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, acesta din urmă sub control judiciar, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
            De asemenea, în acest dosar au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, deputatul Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding S.R.L, dar şi SC Polaris M Holding S.R.L, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, precum şi pentru dare de mită.
            În acelaşi dosar vor mai fi judecaţi Gabriel Stan, viceprimar al municipiului Constanţa, Tudoriţa Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp şi Sorina Laura Oprea, funcţionari în cadrul Primăriei Constanţa, la data faptelor, pentru abuz în serviciu.
            Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat suma totală de peste 2.000.000 euro şi a primit circa 1.000.000 euro şi 2.472.303,8 lei de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.
          „Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan atât direct, cât şi prin intermediul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel. Acesta din urmă a transmis solicitarea inculpatului Mazăre Radu Ştefan către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contractele fictive de publicitate încheiate între acestea şi firma pe care o administra, contracte în baza cărora au fost ulterior primite sumele de bani”, se arată în comunicatul DNA.
          De asemenea, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a primit de la S.C. Polaris M Holding S.R.L., al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste şapte milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.
Potrivit DNA, în anul 2008, între S.C. Polaris M Holding S.R.L şi Primăria Constanţa a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu zece milioane de lei.
“Şi în acest caz, mita a fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între S.C. Polaris M Holding S.R.L. şi aceeaşi firmă controlată de inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Sorin Gabriel. Suma totală achitată în baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771,57 lei. Ca urmare a încheierii acestui contract a fost produs Primăriei Constanţa un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 lei, din care TVA 36.811.616,60 lei, sumă care constituie în acelaşi timp un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului”, susţin procurorii anticorupţie.
DNA precizează că principalul răspunzător pentru nerespectarea prevederilor legale şi crearea, în consecinţă, a acestui prejudiciu a fost primarul Radu Mazăre.
Alături de acesta, la comiterea faptei au mai participat Gabriel Stan, Tudoriţa Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp şi Sorina Laura Oprea, angajaţi ai Primăriei care, prin încălcarea mai multor dispoziţii legale, au permis încheierea contractului de salubrizare la un preţ supraevaluat.
          “Din analiza procedurii de achiziţie care a precedat semnarea contractului au rezultat o serie de încălcări ale legislaţiei aplicabile, imputabile inculpatului Mazăre Radu Ştefan, referitoare printre altele la: impunerea condiţiei ca ofertanţii să prezinte fizic dotarea minimală de utilaje şi echipamente în orice locaţie de pe teritoriul municipiului Constanţa, în perioada desfăşurării procedurii, utilajele şi echipamentele urmând a fi prezentate, staţionate, pe toată perioada menţionată, sub sancţiunea descalificării ofertanţilor, modul de estimare a valorii contractului, alegerea modalităţii de delegare a serviciului public de salubrizare al municipiului Constanţa prin gestiune delegată, inexistenţa numărului minim de oferte care până în luna februarie 2008 impuneau un minim de două oferte, iar din luna februarie 2008, era prevăzut un număr de minim de trei participanţi, tariful de salubritate”, mai precizează comunicatul DNA.
Totodată, în perioada noiembrie 2006 – 2013, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie şi o societate controlată de el şi de Sorin Strutinsky, în valoare totală de peste şase milioane lei.
“Aceste lucruri au fost posibile în condiţiile în care inculpatul Mazăre Radu Ştefan a beneficiat de foloase de la această firmă constând în promovarea imaginii şi a intereselor sale electorale”, au menţionat procurorii DNA.
Până în prezent Primăria municipiului Constanţa nu a comunicat dacă doreşte să se constituie parte civilă.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a fi menţinute măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.”
sursa: http://www.mediafax.ro/social/radu-mazare-trimis-in-judecata-de-dna-intr-un-nou-dosar-14914472
PS. ŞI TOTUŞI DECEBAL FĂGĂDĂU, FOSTUL VICE-PRIMAR ŞI PRIETENUL LUI RADU MAZĂRE CANDIDEAZĂ LA PRIMĂRIA CONSTANŢEI!…

          IATĂ CE NE MAI SPUNE DOMNIA SA: ,,Ca un răspuns la criticile care i se aduc, Făgădău a precizat: „Da, putem să analizăm posibilitatea de a înceta acest contract uitându-ne pe ce anume ne bazăm din punct de vedere legislativ şi al relaţiei contractuale, dar totodată trebuie să ne gândim ce se întâmplă începând de a doua zi pentru că o nouă procedură durează minim 52 de zile – licitaţia plus analiza ofertelor, plus eventuale contestaţii – putem să ajungem la un interval de câteva luni în care ar fi o tragedie pentru oraş să stăm înconjuraţi de gunoaie”, a spus Făgădău. (sursa: http://www.replicaonline.ro/fagadau-da-candidez-252847/)
Mişcarea pentru Apărarea Ortodoxiei
Radu Iacoboaie, 17 decembrie 2015

Reclame

Un gând despre „CREDEŢI CĂ ACEST PARLAMENT ŞI ACEST GUVERN NE MAI REPREZINTĂ PE NOI, ROMÂNII DE RÂND? – Radu Iacoboaie, 17 decembrie 2015

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s