PROIECT PENTRU ROMÂNIA: SCHIMBAREA ÎNTREGULUI SISTEM POLITIC ȘI AȘEZAREA LUI PE O NOUĂ BAZĂ, UNA SĂNĂTOASĂ – Radu Iacoboaie, 26 noiembrie 2015

images  images (12)

          Frați români, trăim vremuri tulburi. România are nevoie de fiecare dintre noi. Dacă nici noi nu facem nimic pentru ea, nu jertfim absolut nimic pentru ea, atunci cine?… Cine va redresa România? Groparii ei, care pozează mai nou în ,,tehnocrați”?
Frați români, avem tot dreptul din lume și datoria totodată, noi și viitoarele generații de după noi, la un viitor mai bun. Am convingerea că se poate face și o altă politică pentru România. În ciuda declarațiilor lui Klaus Johannis și a altor politicieni, SE POATE GUVERNA ȘI FĂRĂ PARTIDE POLITICE ÎN ROMÂNIA!…
          Da, fraților. Ați citit bine… Așa s-a născut acest PROIECT PENTRU ROMÂNIA, pe care îl supun analizei opiniei publice, proiect prin care se poate schimba practic întreg sistemul politic și actuala clasă politică și putem avea în sfârșit un sistem normal, cu adevărat democratic și reprezentativ, un sistem sănătos de guvernare. Politica trebuie să fie într-adevăr o artă a guvernării și nu altceva, așa cum a fost până acum.


          Ca unul care analizez de mai bine de 25 de ani politica și ceea ce s-a întâmplat la noi în România ultimelor decenii și ca unul care am scris deja multe articole despre comunism, globalizare, manipulare, morală și spiritualitate, despre atacurile la adresa valorilor creștine și naționale și despre multe alte provocări ale lumii contemporane, mărturisesc că am ajuns la concluzia că actuala clasă politică din România nu va renunța de bună voie la putere și la privilegii, că nu se va reforma singură, nici măcar dacă ar fi împinsă de la spate de protestele românilor din stradă și mass-media. Partidele politice, îndeosebi care au participat efectiv la guvernare sau acum prin interpuși nu se vor schimba radical, nu vor promova nici măcar tinerii în funcțiile de conducere, rămânând pe mai departe ancorate în vechile practici și mentalități comuniste (neocomuniste) sau în cele capitalist-corporatiste (care promovează consumerismul și globalismul). Așa cum și Nicolae Ceaușescu și Ion Iliescu n-au scăpat de obsesia puterii și nu au putut să renunțe la ea.
          Tragedia recentă de la Clubul Colectiv, care a marcat o țară întreagă și care a fost folosită de către unii pentru a-și atinge anumite scopuri (demisia Guvernului Ponta spre exemplu), ne-a arătat tuturor cât de grave sunt carențele actualului sistem din România, introdus și girat de către politicieni, cât de mare a ajuns să fie corupția la noi (nerespectarea legilor în vigoare, șpăgi generalizate în toate domeniile de activitate etc).
Abia după o lună de zile în care țara întreagă a fost mințită de câțiva reprezentanți ai pompierilor, cei care conduceau ISU București (Inspectoratul pentru Situații de Urgență), aflăm și noi că aceștia au mințit și l-au mințit poate pe șeful lor Raed Arafat, cunoscând de fapt cu câteva săptămâni bune despre existența Clubului Colectiv și neregulile de acolo, că n-au luat niciun fel de măsuri concrete nerespectându-și grav propriile atribuții. Niciun pompier n-a fost la fața locului înainte și mai mult se pare că acest club nici nu avea autorizație de funcționare. În prezent, aceștia sunt anchetați și ei de către DNA și este meritul jurnalistului Cătălin Tolontan și întregii sale echipe de investigații în aducerea la lumină a adevărului. De asemenea jurnaliști are România nevoie…
Mărturisesc de asemenea, că inițial am fost reticent față de ideea renunțării sau dizolvării tuturor partidelor politice. Am respins ideea, întrucât îmi părea stranie și venind de la ONG-urile miliardarului mason George Soroș, știam că România face parte din UE și toate statele din UE au partide politice și ideea în sine îmi părea o utopie sau o idee mult prea fantezistă.
           Dar reflectând mai mult în ultima vreme și ținând seama și de inerția și falimentul vizibil al actualei clase politice, constatat chiar și de către protestatarii din stradă care au scandat lozinca ,,Toate partidele, aceeași mizerie!”, am luat în calcul această soluție, analizând dacă este viabilă într-adevăr sau nu. M-am întrebat și de ce Klaus Johannis a ținut să precizeze public că nu se poate fără partide… Dar de ceea ce îți este teamă nu scapi, spune un proverb românesc…
           Adevărul este că da, se poate și fără partide!… Se poate renunța la existența partidelor politice. Mi-am amintit și de cuvintele senatorului Antonie Iorgovan, profesor de drept constituțional și fondator al Constituției din 1991, asasinat pentru declarațiile sale publice împotriva masoneriei, prin care preciza atunci că dacă vom căuta mafia și crima organizată, o vom descoperi tocmai în cadrul partidelor politice!… Domnia sa demonstrase public cu argumente imbatabile de ce masoneria este o organizație antidemocratică, anticonstituțională și periculoasă pentru societate (există încă filmul cu declarația sa pe internet). Poate că și Corneliu Vadim Tudor a împărtășit aceeași soartă, după ce a scris mai recent o poezie-pamflet împotriva masoneriei.
Democrația modernă este ea însăși o creație a masoneriei (deși ea neagă orice participare la făurirea și influențarea politicii…), în care un rol important îl joacă mass-media centrală aservită ocultei, instrument prin care masele sunt manipulate în direcția dorită de aceasta. Așa însă nu se poate continua. Avem nevoie așadar de o democrație nouă, de un nou sistem democratic în România.

                                                  PROIECT PENTRU ROMÂNIA

        Există în lume destule state în care nu sunt partide politice. Există și alte forme de guvernare. Dar firește că noi excludem și combatem toate regimurile nedemocratice și totalitare.
        Credem că în locul partidelor politice și sistemului pluripartidist, care vedem că nu promovează oamenii de valoare și valorile societății, putem așeza altceva. Putem alege și pune în demnități publice oameni cu adevărat independenți, imparțiali, competenți, profesioniști în domeniul lor, indiferent de vârstă sau situația materială, oameni cu adevărat patrioți și responsabili, dedicați cauzei slujirii intereselor națiunii române, poporului român.
         Acești noi parlamentari pot fi aleși prin concurs. Un concurs care să aibă loc o dată la cinci ani în fața unei Comisii Naționale formate din profesori universitari, aleși la rândul lor și desemnați de către profesorii și reprezentanții studenților din toate Universitățile de stat din România, profesori de o probitate profesională și morală de necontestat, care vor fi remunerați corespunzător pentru această activitate dedicată alegerii reprezentanților poporului român în Parlament.
         Acest concurs va constata în examinarea cu atenție a CV-urilor și a competenței viitorilor candidați (oameni politici, nu politruci), acordându-li-se calificative. Din rândul acestora, vor fi apoi selectați cei mai buni dintre ei pe fiecare domeniu (minister) printr-un al doilea concurs pentru formarea Guvernului și alegerii președintelui, dorindu-se ca fiecare minister în parte să fie condus de către un mare specialist, un adevărat profesionist care își dorește să pună umărul la redresarea și dezvoltarea României.
          Acești noi miniștri vor face propuneri pentru primul-ministru și pentru președintele țării, care vor fi legitimați prin alegerea lor în urma unui referendum național. Credem că numai așa vom avea premierul și președintele pe care îl merităm noi alegătorii și așa este cu adevărat democratic.
          Parlamentul nu va fi desființat, fiind puterea legislativă. Dar va fi redus la 300 de senatori și Parlament unicameral. Concret, se va începe cu revizuirea Constituției și cu o nouă lege electorală, care va pune firește unele condiții cetățenilor doritori să intre în politică: să aibă studii superioare (cu sau fără licență), să aibă cetățenia obligatorie română (singura, nu dublă cetățenie sau străină), să nu mai fi făcut parte din vechea nomenclatură comunistă (nici copii ai foștilor activiști PCR și securiști) sau din structurile francmasoneriei (verificarea va fi făcută cu atenție de către serviciile secrete, putându-se face contestații de către jurnaliști și oricare alți cetățeni români cu drept de vot).
           Viitorii senatori, miniștri și președintele statului român vor avea rangul de demnitari publici, vor avea o salarizare foarte bună dar nu vor avea niciun fel de imunități parlamentare (aspecte precizate expres în noua Constituție). Vor avea salarii mai mari, ca să le fie răsplătite eforturile reale depuse în slujba națiunii române. Vor avea însă totodată și mari răspunderi pentru sarcinile lor netraduse în practică. Iată de ce considerăm că ei trebuie să fie astfel cu adevărat reprezentativi, reprezentanții cei mai legitimi ai poporului român și aspirațiilor sale, să slujească interesului național, nu intereselor lor personale sau unor grupuri de interese dușmănoase față de România.
          Acesta este pe scurt sau în formă prescurtată PROIECTUL PENTRU ROMÂNIA. Acest Proiect nu este exhaustiv. El poate suferi desigur unele îmbunătățiri, dar nu schimbări importante de esență. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu. Amin.

                                          Radu Iacoboaie, Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei
                                                                         26 noiembrie 2015

 

12 gânduri despre „PROIECT PENTRU ROMÂNIA: SCHIMBAREA ÎNTREGULUI SISTEM POLITIC ȘI AȘEZAREA LUI PE O NOUĂ BAZĂ, UNA SĂNĂTOASĂ – Radu Iacoboaie, 26 noiembrie 2015

  1. Pingback: REVENDICĂRI LEGITIME DIN PIAȚA UNIVERSITĂȚII PENTRU ROMÂNIA | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  2. Pingback: SOLUȚII PENTRU ROMÂNIA ÎN DEZBATERE PUBLICĂ – Radu Iacoboaie, 19 ianuarie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Lasă un comentariu