DESPRE MISIUNEA NEFASTĂ A ACESTUI AȘA-ZIS GUVERN DE TEHNOCRAȚI JOHANNIS-CIOLOȘ… – Radu Iacoboaie, 19 noiembrie 2015

index images

          Indiscutabil, guvernarea ,,măreață” a lui Victor Ponta a însemnat practic compromiterea actualei clase politice din România ultimilor 26 de ani. Cetățenii români au văzut cum o mulțime de politicieni din diverse partide, îndeosebi din PSD au avut și au dosare penale, unii primind deja sentințe de condamnare definitive și irevocabile.
Deși intuim în mod logic chiar, nu știm absolut sigur dacă anumite servicii secrete sunt implicate în producerea masacrului de la Clubul Colectiv din București și dacă au avut ordin expres chiar de la șeful statului, care știm că aproape își pierduse speranța de a mai avea ,,un guvern al lui”. Magistrații care investighează cazul ar putea să se pronunțe dacă a existat premeditare și un plan, dacă vor duce ancheta la bun sfârșit dorind scoaterea la lumină a adevărului și tragerea la răspundere și a principalilor vinovați. Cuvintele domniei sale sugerează doar, dar nu putem afirma că acestea constituie o dovadă clară în sensul unui posibil capăt de acuzare: ,,A fost nevoie ca să moară oameni ca această demisie (a lui Ponta, se subînțelege – n.a.) să se producă”.
           Întrebarea legitimă care se naște este următoarea: de ce oare Klaus Johannis (propulsat de PNL și fost membru al PNL) nu a numit un premier din PNL, care să propună un guvern liberal?


           În mod cert după părerea noastră, psd-iștii și aliații lor nu ar fi acceptat o formulă liberală iar una dintre principalele revendicări după data de 3 noiembrie a.c. ale protestatarilor numeroși din București și multe orașe mari ale României era tocmai una îngrijorătoare și neașteptată: SCHIMBAREA CLASEI POLITICE, devenită iată un imperativ al vremurilor noastre în societatea românească.
           Strada sau poporul care a ieșit să protesteze nu putea firește să se mulțumească doar cu debarcarea lui Ponta Turcitul, pentru că românii și-au dat seama de gradul uriaș la care a ajuns corupția în România (scandând nu întâmplător de nemumărate ori: ,,CORUPȚIA UCIDE!”). La Clubul Colectiv au murit până în prezent cel puțin 56 de persoane iar multe alte zeci sunt încă într-o stare gravă sau au rămas cu sechele greu de vindecat. S-a acreditat din start ideea ,,accidentului” și a corupției sistemului mafiot care a permis această cumplită tragedie colectivă, dar ulterior o parte a presei a luat în calcul și ideea unei crime programate, adică săvârșite cu premeditare, crimă de care unii puteau să se folosească pentru a manipula masele.
           Avem convingerea că într-o anume măsură chiar s-a dorit și s-a produs manipularea discretă a protestarilor încă de la început, folosindu-se în special de rețelele de socializare. Numai că românii nu s-au mulțumit așa de ușor cu demiterea lui Ponta și primarului Piedone de la sectorul 4 și au început să-și exprime tot mai vehement și alte revendicări legitime. Românii au început să se trezească efectiv din amorțire (anestezia îndelungată de sub regimurile comuniste și neocomuniste), amenințând serios poziția și privilegiile întregii clase politice actuale, cerând la unison primenirea sau schimbarea din temelii a acesteia.
           Resetarea clasei politice (sintagmă folosită încă de la Realitatea TV de Bogdan Rareș, susținător înfocat al lui Johannis, ardelean mason probabil ca și dânsul) știm că începuse deja cu anchetele întreprinse în ultima vreme de DNA. Dar nu era de ajuns. Procesele durează. Următorul pas credem că a fost această găselniță cu ,,guvernul tehnocrat”, menită să îmbuneze, să liniștească și să adoarmă la loc vigilența protestarilor din stradă, lipsiți în genere de cultură politică și fiind desigur apolitici.
           Punerea în practică a învestirii unui guvern așa-zis și autointitulat tehnocrat reprezintă în fond o premieră pentru România dar în același timp și un experiment politic! Merităm noi oare noi experimente și inginerii sociale? Ne aducem aminte că am mai avut două guverne conduse de ,,tehnocrați” la acea vreme precum masonii Theodor Stolojan (care lucrase la Banca Mondială) și Mugur Isărescu, dar atunci membrii cabinetelor erau formate din politicieni totuși și numiți prin algoritmul politic. De această dată însă, au fost aleși pe criterii obscure, prin înțelegeri oculte între partide cu Johannis și cu Comisia Europeană de la Bruxelles. Constatăm că în noul guvern și-au făcut loc câțiva foști membri din PNȚCD, presa vorbește chiar de vreo cinci miniștri care sunt ofițeri sub acoperire, mai vedem unii miniștri cu dublă cetățenie (română și franceză)…
            Este într-adevăr un teatru foarte ieftin nu numai consultarea lui Johannis cu partidele în privința desemnării noului premier (ales cu mult timp înainte), ci și acreditarea ideii că un tehnocrat reprezintă în sine un mare specialist în domeniul în care are pregătire. Pură demagogie sau compromiterea ideii de tehnocrație? Oricum este inexplicabilă la prima vedere numirea unor miniștri total incompetenți la sănătate și justiție, deși Dacian Cioloș are versiunea lui proprie despre competența lor. S-a văzut profesionalismul de tip tehnocrat mai ales în schimbarea de trei ori a programului de guvernare într-un interval de timp foarte scurt! Fiecare program prezentat fiind extrem de vag și prost conceput. S-a văzut și în graba foarte suspectă cu care s-au întocmit toate aceste programe, dar și în nominalizările rapide ale noilor miniștri (fără cercetarea CV-urilor acestora!) și chiar în învestirea cu fast a unor miniștri cu onoruri militare în prezența șefului statului român…
           Revenind la titlul articolului, avem întrebarea: care credeți că este misiunea acestui guvern Cioloș, girat după cum am putut vedea de însuși Johannis?
           Noi credem că acest guvern european am putea spune și așa-zis tehnocrat are o dublă menire, lăsând la o parte faptul că va compromite și ideea de tehnocrație, concept strâns legat de meritocrație, firește ambele fiind de sorginte masonică.
           Pe de o parte a fost conceput pentru a da răgaz actualei clasei politice din România să iasă din vizorul nemulțumirilor din stradă, să se regrupeze după criticile dure care i s-au adus, să supraviețuiască și să se ,,autoreformeze” între timp, firește doar de formă. I s-a dat astfel răgazul și de a se concentra și mobiliza pentru viitoarele alegeri electorale pe care nu doresc în niciun caz să le piardă. Firește că vechile partide nu se vor autodizolva și nici nu vor dori să lase puterea pe mâna unor partide care n-au mai fost la guvernare până acum, oameni noi, tineri competenți, care pot schimba felul de a face politică în România și guvernarea. Ele consideră că România le aparține fiind proprietatea lor.
           Pe de altă parte, credem că vor veni vremuri foarte dificile peste noi, vor fi propuse anumite măsuri de austeritate în contextul problemelor grave cu care se confruntă acum Europa și întreaga lume, măsuri în mod evident nepopulare, pe care actualele partide nu vor dori să le implementeze pe față pentru a nu sinucide politic, pentru a nu-și pierde și bruma de încredere pe care o mai au în rândul populației și capitalul electoral (a se vedea exemplul măsurii tăierii salariilor bugetarilor din anii anteriori și efectele politice).
           Astfel se explică credem noi alegerea acestui guvern atât de slab și incompetent, având un program de guvernare atât de jalnic, o adevărată batjocură la adresa poporului român și protestarilor din Piața Universității. Mai precizăm că versiunea a treia a programului de guvernare a fost publicată deja în Monitorul Oficial, deși a apărut între timp și o patra versiune a lui, dar neprezentată încă public!…

                                                        Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei
                                                               Radu Iacoboaie, 19 noiembrie 2015

9 gânduri despre „DESPRE MISIUNEA NEFASTĂ A ACESTUI AȘA-ZIS GUVERN DE TEHNOCRAȚI JOHANNIS-CIOLOȘ… – Radu Iacoboaie, 19 noiembrie 2015

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  Elena Parlog

  . PUTEM SA COPIEM SI NOI MODELUL ELVETIA !
  DESCRIEREA INCREDIBILĀ A DEMOCRAȚIEI ELVEȚIENE – făcută de televiziunea franceză

  Am tradus pentru dumneavoastra documentarul „Le Miracle Suisse ” II

  Este imposibil sa nu te plimbi prin Elvetia fara sa nu gasesti unul din aceste panouri electorale : „Votați Da… Votați NU !”
  Elvețienii sunt consultați tot timpul si la toate subiectele.
  Ce este incredibil … este ca acest sistem FUNCȚIONEAZĂ PERFECT !

  https://www.facebook.com/groups/1414229612173477/1629778583951911/

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s