CAUZE ALE LIPSEI DE UNITATE DINTRE ROMÂNI PENTRU APĂRAREA ROMÂNIEI ȘI INTERESULUI NAȚIONAL

images (12)   images (13) 

         De ce românii nu sunt uniți și se urăsc între ei? De ce oamenii politici din România nu se gândesc la poporul acestei țări? De ce intelectualii acestei țări nu se implică în dezvoltarea României? De ce tinerii acestei țări nu se implică în programele sociale și în comunitatea lor?

         RĂSPUNSUL CÂȘTIGĂTOR: Arthur a răspuns:

         Invidia a fost cultivată şi exacerbată sub regimul dictatorial pentru a nu avea oponenţi grupaţi, deci puternici. Cu cât mai uniţi cu atât mai periculoşi pentru sistem.
S-a lucrat în diasporă foarte mult pentru a nu avea o voce comună, puternică şi deci cu impact asupra societăţii.
S-a lucrat la dezbinare în cercurile de intelectuali unde au găsit şi acolo din păcate teren propice pentru trădare şi invidie.
S-a încercat dezbinarea familiei, care este baza societăţii, şi în multe cazuri s-a şi reuşit ca membrii aceleiaşi familii să se pârască între ei.
Am sperat ca după revoluţie să se schimbe ceva, dar cei care au confiscat-o au avut alte interese. Au amplificat la rândul lor acea stare de fapt deschinzând noi fronturi :

         Au întărâtat minoritatea contra majorităţii ( maghiarii contra români ) în inconştienţa lor negândindu-se că se putea ajunge la un război civil.
Au reuşit învrăjbirea unor categorii sociale unii împotriva altora, minerii contra studenţi şi intelectuali, muncitori contra intelectuali ( muncitorii bucureşteni defilau strigând : Noi muncim nu gândim! )
Au distrus totul spre beneficiul propriu, au furat, au minţit iar acum vrei să lucreze pentru ţară şi popor? Cum ar putea când s-au specializat pe alte chestii mai practice pentru ei?
Tinerii nu se implică pentru că nu au prins perioada comunistă şi nu cunosc ” beneficiile „acesteia. Intelectualii ori s-au lehămetit, ori au fost ameninţaţi pentru opiniile lor ori au fost corupţi prin diferite funcţii oferite de cei interesaţi să le închidă gura.
Cei care ar mai avea ceva de spus sunt marginalizaţi, interesul televiziunilor private fiind cu totul altul. Singurul loc unde mai au loc discuţii interesante este România Cultural, dar sunt curios câţi dintre noi urmăresc acest post?
Din păcate acesta este rezultatul celor 60 de ani de comunism în care sau distrus repere morale, sau distrus categorii sociale ( ţăranii adevăraţi, orăşenii adevăraţi, intelectualii adevăraţi, clasa de mijloc, etc ) şi au fost înlocuite cu alte copii care simulau acea condiţie socială în felul lor. Acesta a fost OMUL NOU dorit de comunişti iar cei care nu se încadrau acestei stări de fapt nu aveau nici o şansă, uneori măcar la supravieţuire.

                                                                                      SURSA: tpu.ro

 

          VEDEM CĂ S-A LUCRAT MULT LA SCHIMBAREA ÎN RĂU A MENTALULUI COLECTIV ÎN TIMPUL REGIMULUI COMUNIST ȘI CHIAR DUPĂ 1989… S-A PURTAT UN ADEVĂRAT RĂZBOI PSIHOLOGIC ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN CREȘTIN-ORTODOX…

          ACESTEA DE MAI SUS SUNT DOAR UNELE DINTRE CAUZE SAU RĂDĂCINI ALE LIPSEI UNITĂȚII DINTRE ROMÂNI. MAI SUNT ȘI ALTELE: AȘA-ZISUL BLESTEM TRACIC, MUNȚII CARPAȚI CARE SEPARAU ȚĂRILE ROMÂNE, INTERESELE IMPERIILOR VECINE CARE NU PERMITEAU UNIREA…

 

                                 MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

                                                     11 octombrie 2015

Publicitate

Un gând despre „CAUZE ALE LIPSEI DE UNITATE DINTRE ROMÂNI PENTRU APĂRAREA ROMÂNIEI ȘI INTERESULUI NAȚIONAL

  1. Pingback: BLOGUL ORTODOX UNITATEA | FACEBOOK.COM/UNITATEA.ROMANILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s