TOTUȘI CÂND VOM AVEA ȘI NOI O LEGE ANTICOMUNISTĂ, NU DOAR RAPOARTE DE CONDAMNARE?…

Senat: Academia Română ar urma să prezinte Parlamentului un raport de condamnare a comunismului

       Propunerea legislativă privind condamnarea totalitarismului comunist, inițiat de senatorul independent Sorin Ilieșiu, a fost adoptat marți în plenul Senatului, proiectul stabilind prezentarea unui raport al Academiei Române și înființarea unui Muzeu Național al Totalitarismului Comunist.


       Inițiativa legislativă a fost adoptată în plenul Senatului cu 57 de voturi „pentru”, patru voturi „împotrivă” și opt abțineri.

       Proiectul de lege prevede elaborarea unui raport pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru memoria națională antitotalitară de către Academia Română, în termen de 150 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

       Versiunea sintetică a raportul ar urma să fie citită în plenul reunit al celor două Camere, la ședință fiind invitate să participe mai multe personalități din țară și din afara țării.


       Propunerea legislativă mai prevede introducerea în manualele școlare de istorie a variantei sintetizate sau a rezumatului raportului.

       De asemenea, potrivit inițiativei, raportul urmează să fie tradus în maghiară, engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă și chineză.

        Totodată, proiectul de lege prevede înființarea unui Muzeu Național al Totalitarismului Comunist, în primul trimestru din 2016, cu sediul în București. Muzeul va fi deschis publicului în termen de nouă luni de la înființare.

        Proiectul de lege presupune și construirea unui monument național al victimelor totalitarismului comunist în centrul intersecție din Piața Universității din București. Astfel, va fi ridicată o cruce din oțel inoxidabil de 20-25 de metri, cu o instalație de iluminare, care va funcționa continuu, și flancată de drapelul național. Monumentul va fi inaugurat în 2016.

        Finanțarea raportului și a monumentului se face din fondul de rezervă al Guvernului și din fonduri ale Ministerului Culturii, potrivit proiectului de lege.

        Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este for decizional.

        În decembrie 2006, președintele de atunci, Traian Băsescu, a citit în fața Camerelor reunite ale Parlamentului, un raport de condamnare a comunismului, elaborat de o comisie prezidențială specială, condusă de Vladimir Tismăneanu.

        sursa: http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=464291&title=senat-academia-romana-ar-urma-sa-prezinte-parlamentului-un-raport-de-condamnare-a-comunismului

De ce este istoricul Alin Mureșan împotrivă? Citiți vă rog accesând link-ul:

http://epochtimes-romania.com/news/romania-mai-face-un-pas-in-directia-condamnarii-comunismului–238472

 

6 gânduri despre „TOTUȘI CÂND VOM AVEA ȘI NOI O LEGE ANTICOMUNISTĂ, NU DOAR RAPOARTE DE CONDAMNARE?…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s