PARLAMENTARII ROMÂNI NU ȘTIU NIMIC DESPRE ISTORIA REALĂ A MIȘCĂRII LEGIONARE ȘI DESPRE CEEA CE A PROMOVAT EA ÎN PERIOADA INTERBELICĂ?…

          Despre istoria obiectivă a Mișcării Legionare (pag.123-161) putem citi în volumul: JERTFA TINERETULUI NAŢIONALIST DIN PERIOADA INTERBELICĂCONFRUNTAREA MASONERIEI CU MIŞCAREA LEGIONARĂ. REABILITAREA ADEVĂRULUI * ANTOLOGIE, cu texte culese şi comentarii de Iacoboaie Radu, vol. II, Suceava, 2007

          https://raduiacoboaie.files.wordpress.com/2014/08/antologie-vol-24.pdf

         ALTE SURSE CREDIBILE DE PE INTERNET SAU VOLUME EDITATE CARE NU INCRIMINEAZĂ MIȘCAREA LEGIONARĂ CA FIIND EXTREMISTĂ ORI FASCISTĂ POTRIVIT VERSIUNII IUDEO-COMUNISTE:

         CRONOLOGIE PRIVIND ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE (Almanahul ,,Cuvântul” din 1941) http://www.miscarea.net/cuvantul41.html     

Reclame

4 gânduri despre „PARLAMENTARII ROMÂNI NU ȘTIU NIMIC DESPRE ISTORIA REALĂ A MIȘCĂRII LEGIONARE ȘI DESPRE CEEA CE A PROMOVAT EA ÎN PERIOADA INTERBELICĂ?…

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  MANIPULARE LA REALITATEA TV… ÎN DOCUMENTARUL LUI STELIAN TĂNASE (CARE A SEMNAT SCENARIUL ȘI REGIA) VOM VEDEA IMAGINI PRELUATE DIN ARHIVA NAȚIONALĂ DE FILM (DIN TIMPUL REGIMULUI COMUNIST, CARE AVEA FIREȘTE VERSIUNEA LUI TOTAL FALSĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ!) FOLOSITE DREPT ARGUMENTE ,,CREDIBILE” PENTRU A DEMONSTRA ,,REBELIUNEA LEGIONARĂ”…

  IATĂ ȘI CINE SUNT ACUZATORII ȘI DENIGRATORII MIȘCĂRII LEGIONARE… ÎN DOCUMENTARUL DE MAI JOS:

  – academicianul CONSTANTIN BĂLĂCEANU STOLNICI (https://theologhia.wordpress.com/tag/dialoguri-cu-masonul-balaceanu-stolnici/) (http://agentiadepresamasonica.blogspot.ro/2013/04/constantin-balaceanu-stolnici-masoneria.html)

  – istoricul DINU GIURESCU (vicepreședinte al Partidului Conservator și profesor la Universitatea din București) (http://www.mlnr.ro/index.php/relatia-cu-societatea/actiuni-culturale)

  – istoricul NEAGU DJUVARA (https://saccsiv.wordpress.com/2010/11/19/categoria-%E2%80%9Ebatran-degeaba%E2%80%9D-istoricul-neagu-djuvara-%E2%80%9Eromania-a-ramas-in-urma-fiindca-e-ortodoxa)

  – jurnalistul STELIAN TĂNASE (președinte al TVR) (cel care neagă apartenența lui Ceaușescu la Loja P2: http://www.stelian-tanase.ro/ceausescu-mason/) (http://www.obiectiv.info/irina-radu-tvr-stelian-tanase-minte-cu-program-fix_55247.html)

  Masacrul de la Jilava (Mișcarea Legionară)
  Avocatul Poporului
  Publicat pe 11 ian. 2013

  Masacrul de la Jilava s-a declanșat în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 1940 când la penitenciarul Jilava (nume oficial fiind Penitenciarul București) a venit o grupă de legionari înarmați, sub comanda Prefectului de poliție al Bucureștiului, legionarul Ștefan Zăvoianu, care au ucis 64 de arestați, ofițeri superiori și fruntași ai vieții politice românești interbelice. Deținuții comuniști, care fuseseră comasați la subsolul închisorii, nu au fost atacați.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul

  realizat de Stelian Tanase in cadrul emisiunii „Bucureşti,strict secret”

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  DESPRE CORNELIU VADIM TUDOR

  Cind a murit Corneliu Vadim Tudor, unele hiene din presa s–au repezit asupra lui fara sa astepte sa treaca un termen minim rezonabil de macar trei zile. Aceste trei zile au trecut, astfel incit imi pot exprima si eu parerea, cu bune si cu rele.
  In primul rind, trebuie dezamorsata o vorba romaneasca, pretins a fi preluata de la romani: “despre morti, numai de bine” – este o minciuna enorma: latinii au avut in acest domeniu doua variante: fie “de mortuis nihil nisi bene” (adica, despre morti nimic fara de bine), fie “de mortuis aut bene, aut nihil” (adica, despre morti, ori de bine, ori de loc). Sa spui ca despre morti numai de bine, este o forma a tolarentei incredibile a poporului roman, toleranta de la care cred ca i se va trage si pierirea.
  Nu am vorbit niciodata cu C. V. Tudor, dar m-am intilnit cu el o singura data, in primavara lui 1996 la Palatul Cotroceni, cind Ion Iliescu invitase la discutii partidele parlamentare asupra viitoarei legi electorale (desigur, discutiile au fost inutile – eu am avut doua propuneri: candidatii sa prezinte cazierul judiciar si un raport psihiatric, dar nici una nu s-a regasit in noua lege). Eram in curtea palatului cind C. V. Tudor a coborit dintr-o limuzina cu un aer suveran si nu a bagat in seama pe nimeni, in afara ziaristilor. Cu totul altfel s-a comportat Gheorghe Funar, la acel moment presedintele PUNR – cind m-a vazut (banuiesc, ma vazuse cu un an inainte la TV cind cerusem schimbarea lui Emil Constantinescu din fruntea CDR), a venit la mine, mi-a intins mina si s-a prezentat” “Sint Gheorghe Funar”.
  Indiscutabil, C. V. Tudor a fost un intelectual care poseda o enorma cultura generala – aici, nu exista nimic de comentat.
  Ca poet, are o parte condamnabila (poet de curte al dictaturii dinainte), dar si un mare merit, volumul “Saturnaliile”, retras de pe piata imediat dupa aparitie (se pare ca in urma protestelor lui Moses Rosen). Nu voi uita niciodata noaptea de Inviere din 1984 cind gazda, avind o copie la sapirograf ( pe atunci nu exista xerox), am citit si recitit la nesfirsit pina dimineata poeziile lui.
  In ce priveste patriotismul lui, sint convins ca C. V. Tudor in sinea sa, s-a considerat cel mai mare patriot roman. Din pacate insa, a fost doar un mare patriot declarativ. Iata citeva critici pe care i le aduc:
  – cu ani in urma, cind parlamentul a adoptat inca o lege nemernica (acum, nu mai tin minte care), declara vesel la TV ca daca parlamentarii PRM ar fi fost cu totii prezenti la vot, legea ar fi fost respinsa! Incredibil! El se amuza de faptul ca daca vroia, legea pica! Din cite imi amintesc, la votul final au lipsit 7 parlamentari PRM – singura pe care o tin minte este Irina Loghin , care in acel moment era plecata in turneu in SUA! Pentru asta si-a trimis C. V. Tudor oamenii in parlament?
  – cind Adrian Nastase a a trimis acea OUG tradatoare de tara (precursoare a legii lui Crin Antonescu), C. V. Tudor era senator; cind OUG a fost adoptata, era de asemenea reales senator; a facut el ceva impotriva votarii acestei legi? A anuntat el, prin publicatiile lui, ce ni se pregateste? Nu.
  – a trimis in parlament un evreu infractor, care nici macar nu stia sa vorbeasca bine romaneste (Nati Meir) – de ce l-a trimis acolo?
  – atrasi de stindardul patriotismului, multi patrioti de marca au intrat in PRM – dar cind acestia ii criticau derapajele, dictatorul C.V. Tudor ii excludea din partid.
  C.V. Tudor putea sa faca mult bine Romaniei – din pacate, a fost interesat doar de imaginea lui. Dumnezeu sa-l ierte!

  Dan Cristian Ionescu

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s