O INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ LĂUDABILĂ DACĂ ABROGĂM LEGEA 217 ANTILEGIONARĂ…

  Organizaţiile şi simbolurile comuniste ar putea fi interzise

09.09.2015  Andrei Pricopie

secera si ciocanul (PETER PARKS / AFP / Getty Images)

secera si ciocanul (PETER PARKS / AFP / Getty Images)

După mai bine de 25 de ani de la căderea regimului comunist – un regim criminal impus cu tancurile sovietice – în Parlament se pune problema ca organizaţiile şi simbolurile asociate cu acesta să fie interzise în ţara noastră. Iniţiativa îi aparţine senatorului Valeriu Todiraşcu, de la partidul Noua Republică, care le cere colegilor săi parlamentari să condamne, prin lege, acest regim care a devastat România.

Todiraşcu a depus marţi, 8 septembrie, o iniţiativă legislativă privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter comunist şi a promovării cultului persoanelor vinovate de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

„Ideologia şi crimele comunismului nu sunt mai puţin condamnabile decât cele ale fascismului. Noua Republică propune ca România să aibă o legislaţie asemănătoare cu cea care prevede acum măsuri similare adoptate împotriva ideologiei fasciste, pentru a evita, în ţara noastră, propaganda comunistă şi reapariţia unor organizaţii de tip comunist”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

România a condamnat regimul comunist, în 2006, prin vocea preşedintelui de atunci, Traian Băsescu, care a ţinut un discurs în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

„Ca şef al statului român, condamn explicit şi categoric sistemul comunist din România, de la înfiinţarea sa, pe baza de dictat, în anii 1944-1947 şi până la prăbuşire, în decembrie 1989. Luând act de realităţile prezentate în Raport, afirm cu deplină responsabilitate: Regimul comunist din România a fost ilegitim şi criminal”, a declarat, la vremea respectivă, Traian Băsescu.

Până acum, această condamnare nu a avut însă şi consecinţe juridice. Doar de curând s-au deschis procese penale împotriva unor criminali ai regimului comunist, procese ce nu s-au finalizat, încă, cu hotărâri definitive.

Constituţia României interzice îndemnul la ură naţională, rasială, de clasă şi violenţă publică, iar toate aceste garanţii constituţionale au fost transpuse acum în iniţiativa legislativă a senatorului Valeriu Todiraşcu, respectiv:

Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură de clasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, prezenta lege reglementează interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter comunist şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

Prin organizaţie cu caracter comunist se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor comuniste, precum ura şi violenţa pe motive de diferenţă de clasă socială, superioritatea unor pături sau clase sociale şi inferioritatea altora, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice.

Nu constituie infracţiune fapta dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unei chestiuni de interes public.

Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, astfel cum sunt definite în dreptul internaţional, în Statutul Curţii Penale Internaţionale sau a oricărui alt tribunal penal internaţional înfiinţat prin instrumente internaţionale relevante şi a căror competenţă este recunoscută de statul român, ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Noua Republică a solicitat, de asemenea, Guvernului României să susţină iniţiativa ministrul eston al Justiţiei, Urmas Reinsalu, de înfiinţare a Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului, arătând că „foşti lideri comunişti, criminali notorii, sunt încă veneraţi de unii, iar chipurile lor şi însemnele comuniste sunt utilizate pentru propaganda unor forţe ale stângii actuale.”

Un regim criminal

„Regimurile comuniste totalitare care au existat în Europa Centrală şi Orientală în ultimul secol şi care încă există în mai multe ţări ale lumii au fost marcate fără excepţie de violarea masivă a drepturilor omului. Aceste violări, care variază după cultura, ţara şi perioada istorică, includ asasinatele şi execuţiile, fie individuale, fie colective, decesele în lagărele de concentrare, moartea prin înfometare, deportările, tortura, munca forţată şi alte forme de teroare fizică colectivă, persecuţiile pe motive etnice sau religioase, atingerile la libertatea de conştiinţă, de gândire şi de expresie, atingeri la libertatea presei şi absenţa pluralismului politic.

Crimele au fost justificate în numele teoriei luptei de clasă şi al principiului dictaturii proletariatului. Interpretarea acestor două principii a legitimat „eliminarea” unor categorii de persoane considerate ca dăunătoare construcţiei unei societăţi noi şi, prin urmare, ca duşmani ai regimurilor comuniste totalitare. În fiecare ţară, victimele au fost, în mare parte, naţionale. Este cazul, mai ales, al populaţiilor din fosta URSS, care au fost victime în număr mult mai mare decât alte naţionalităţi”, se arată într-o rezoluţie adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

sursa: http://epochtimes-romania.com/news/organizatiile-si-simbolurile-comuniste-ar-putea-fi-in-sfarsit-interzise–237954

4 gânduri despre „O INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ LĂUDABILĂ DACĂ ABROGĂM LEGEA 217 ANTILEGIONARĂ…

  1. Radu Iacoboaie Autor post

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/09/04/legea-wiesel-217-din-2015-dovada-clara-a-influentei-si-puterii-actuale-neocomuniste-din-romania/

    AȚI CITIT CU ATENȚIE PREVEDERILE LEGII 2017 DIN 23.07.2015 (WIESEL SAU ANTILEGIONARE)? MAI MULTE ÎNTREBĂRI LEGITIME DIN PARTEA MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI – 6 septembrie 2015

    DIVERSIUNEA IUDEO-COMUNISTĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/09/05/memoriu-deschis-catre-avocatul-poporului-privind-neconstitutionalitatea-legii-217-din-2015/

    Apreciază

    Răspunde
    1. Radu Iacoboaie Autor post

      ARTICOL PE EPOCH.TIMES

      Sunt deja de notorietate amplele controverse generate de adoptarea aşa-numitei Legi antilegionare, lege care, în viziunea directorului IICCMER Radu Preda este, de fapt, o lege pro-comunistă. Discuţiile au degenerat până în punctul în care unii dintre contestatarii legii au decis să iasă în stradă.

      „Nu mai acceptăm să se hotărască în numele Neamului Românesc, asupra istoriei Naţionale a României! Nu mai acceptăm, ca anumite institute, să ne scrie Istoria! Istoria e una singură, este cea reală şi nu trebuie scrisă decât de Români! Nu ne mai demonizaţi EROII!

      Datorită eroilor acestui neam, suntem azi aici! Istoria României nu trebuie modificată după cum vrea fiecare regim politic, instalat la „cârma” Ţării. Frica nu ne mai aparţine! Suntem neam de daci neînfricaţi!”, scriu organizatorii protestului anunţat pe Facebook sub denumirea de Eveniment împotriva legii Anti Româneşti 217/2015.

      Alte articole
      Legea antilegionară şi revolta de la IICCMER. Foştii deţinuţi politici, solidari cu Radu Preda
      Declaraţiile lui Radu Preda privind Legea antilegionară provoacă o revoltă internă la IICCMER
      Klaus Iohannis, de 23 august: „Vă chem, să ne amintim, cu pioşenie, de victimele regimurilor totalitare”
      Legea antilegionară loveşte dincolo de graniţe. Prima victimă, poetul erou Ion Şiugariu
      Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţilor Politici despre legea antilegionară: „Oricine poate deveni victimă”
      Avocatul Poporului, somat să denunţe neconstituţionalitatea legii antilegionare. Petiţie pe internet
      Trădarea eticii medicale. Psihiatria, pervertită în instrument de tortură în China
      Radu Preda, preşedinte executiv IICCMER: „Legea antilegionară este de fapt o lege pro-comunistă”
      Andrei Pleşu despre Legea antilegionară: Nu evocă sunetul justiţiei, ci pe acela al unei „înfierări” tovărăşeşti
      16 ani de crime în serie, comemorate în lumea civilizată. Cum se schimbă Istoria
      Peste 500 de oameni şi-au anunţat deja prezenţa la protestul care va avea loc vineri, 4 septembrie, între orele 12.00 – 14.00, în faţa instituţiei Avocatul Poporului. Oamenii contestă constituţionalitatea acestei legi şi vor să îl determina pe Victor Ciorbea să ridice problema mai departe la CCR.

      „Cine sunteţi voi care ucigând din 45 încoace aţi obligat românii la muncă silnică în ţara lor, le-aţi ucis, terorizat şi alungat valorile, aţi terfelit, vândut ţara pe bucăţi veneticilor făcându-va slugile, kapo şi călăii lor. Aţi dat sângeroasa lovitură de stat din 1989 cu ajutor străin, aţi jefuit-o de comori, aţi decimat armata şi aţi început o colonizare sălbatică; ne-aţi murdărit credinţa şi spurcat tradiţiile.

      Acum aţi dat o lege criminală împotriva a tot ce-i românesc şi valoros, a tot ceea ce a fost scris cu sângele eroilor pe care îi tot batjocoriţi. Trăiţi în opulenţă şi aroganţă jefuind şi împroşcând-ne cu noroi. Va venin o zi când veţi primi înapoi înzecit răul făcut”, a declarat unul dintre participanţii la eveniment.

      Reamintim că recent promulgata „Lege Antilegionară” are ca punct central interzicerea „organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter legionar” şi incriminarea „promovării concepţiilor legionare” şi a „cultului personalităţii” unor personaje legionare. Adoptată la iniţiativa institutului Elie Wiesel, legea bagă la pachet, alături de fascism, legionarismul, în ciuda faptului că procesul de la Nuremberg şterge orice legătură dintre ele.

      Acest act normativ a stârnit numeroase critici şi controverse căci, în timp ce face din elogierea legionarilor – reali sau doar etichetaţi ca atare de regimul comunist instaurat după 1944 – un act pasibil de pedeapsă, omite în schimb să condamne comunismul, ideologie ce a stat la bază unui regim criminal care a ucis, torturat, mutilat şi aruncat în închisori sute de mii de români.

      Recomandăm şi Radu Preda, preşedinte executiv IICCMER: „Legea antilegionară este de fapt o lege pro-comunistă”

      Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

      sursa: http://epochtimes-romania.com/news/protest-impotriva-legii-antilegionare-nu-ne-mai-demonizati-eroii-istoria-nu-trebuie-modificata–237689

      Apreciază

      Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

    AM PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL

    DE UNDE S-A INSPIRAT ALEXANDRU FLORIAN

    De ce nu cunosc tinerii adevarata noastra istorie? Din cauza manualelor de istorie, din cauza filmelor artistice, din cauza cartilor “stiintifice”. Despre manualele de istorie nu este nevoie sa comentez. Despre filmele artistice:
    Intre anii 1972-1978, Sergiu Nicolaescu (despre care se sustine ca ar fi avut origini aromane) filmeaza seria in care interpreteaza mai intii rolul comisarului Miclovan ,iar apoi al comisarului Moldovan – in aceste filme el se lupta cu legionarii, niste criminali barbari si trogloditi, vinovati de toate relele care se petreceau in Romania.
    1975 – “Actorul si salbaticii” – un mare actor pe care l-am iubit si admirat enorm, Toma Caragiu, a acceptat un compromis oribil interpretind rolul actorului Costica Caratase (evident, era vorba de Constantin Tanase), ucis in final de legionari. Toma Caragiu, aroman, a acceptat sa gireze o imensa minciuna – daca Tanase, mort in 1945, a fost intr-adevar ucis, a fost ucis nu de legionari (care nu mai existau din 1941 ca formatiune politica, legionarii fiind fie in temnite, fie fugiti in Germania sau in alte tari din Europa ori din lume), ci de bolsevici.
    1986 – “Trenul de aur”, coproductie romano-polona (secenariul lui Ioan Grigorescu); dupa atacarea Poloniei de catre nazisti, tezaurul de la Varsovia tranziteaza, cu sprijinul lui Armand Calinescu, Romania si este imbarcat la Constanta pe o nava straina care il duce la adapost; in final, Armand Calinescu este impuscat de legionari din ordinul lui Hitler, fiindca a pierdut tezaurul polonez!
    2008 – “Calatoria lui Gruber” – in finalul filmului, care a rulat pe ecranele din toata lumea, regizorul Radu Gabrea (traitor timp de 23 de ani in Germania) apare anuntul ca in “trenurile mortii” din Romania au murit 12.000 de evrei (nu mai imi amintesc exact). Cum sa moara 12.000 de evrei in doua trenuri in care au fost imbarcati cel mult 3.000 de evrei? In pogromul de la Iasi au fost ucisi 13.000 de evrei, dar istoricul evreu Nicolae Minei Grunberg (fost redactor sef adjunct la “Magazin Istoric”) a aratat ca acestia au fost ucisi de nazisti, pogrom condus de sturbanfuhrerul Heinz Ohlendorf. Dar se pare ca regizorul (de limba germana) Radu Gabrea si presedintele (de etnie germana) Klaus Iohannis nu vor sa accepte asa ceva.
    Poate mai sint si alte astfel de filme mincinoase, calomnioase la adresa Miscarii Legionare sau Maresalului Ion Antonescu, dar nu le stiu eu.
    In ce priveste cartile “stiintifice”, am gasit una singura despre Miscarea Legionara publicata inainte de 1989: “Garda de Fier, organizatie terorista de tip fascist”, editata de Editura politica (condusa intre 1957-1982 de Valter Roman). In prefata, autorii (Mihai Fatu si Ion Spalatelu) multumesc Consiliului Securitatii Statului si Editurii politice pentru sprijinul acordat in realizarea “lucrarii”. Faptele concrete sint in general reale, dar pacatele tin de interpretare si minciuni. De pilda, se sustine ca Partidul Comunist Roman a ridicat intregul popor impotriva Miscarii Legionare! Aceasta, atunci cind Miscarea obtinuse 66 de locuri in Parlament! Cea mai odioasa afirmatie mi s-a parut insa cea de la pag. 242 unde, dupa uciderea legionarilor de frunte la Tincabesti, se scrie ca “opinia publica, masele poporului roman au privit aceasta actiune ca necesara salvarii independentei nationale a tarii”!
    Oare din aceste filme si carti a invatat Alexandru Florian minciunile pe care si-a intemeiat legea? Nu! Le-a invatat de mic copil, din familie, cind tatal sau contribuia la crearea si raspindirea acestor minciuni.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu