DIVERSIUNEA IUDEO-COMUNISTĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ

        DIVERSIUNEA IUDEO-COMUNISTĂ despre Mișcarea Legionară și Antonescu la RealitateaTV

            Mișcarea Legionară și Antonescu în viziune TV

        Mișcarea Legionară deranjează pe evrei. Deputatul Aurel Vainer – interpelare

           20 Mai 2013. Interpelare in parlament. Desi chiar pe pagina-siteul Federatiei comunitatii evreiesti din Romania( http://romanianjewish.org/ro/?p=10567 ) este trecuta stirea ca Miscarea Legionara este legala, totusi evreul si deputatul Aurel Viner minte parlamentul pretinzand ca noi facem fapte ilegale inclusiv prin faptul ca avem un sediu cu inscriptionarile necesare pe str. Iacob Negruzzi nr. 1 din Bcuresti. Interpelarea este din 20 Mai 2013. Cu 2 luni de zile in urma a mai avut o interventie tot pe aceiasi tema.

          Mai jos stenograma interpelarii. De ras: in sala camerei deputatilor nu erau decat …3 !!! deputati si 2 invitati.

                                                  DEZBATERI PARLAMENTARE
                             Şedinţa Camerei Deputaţilor din 20 mai 2013
          Domnul Ioan Oltean:

          Îl avem prezent pe domnul deputat Vainer. Domnul deputat Aurel Vainer din partea Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Domnia Sa are pregătită o interpelare şi îl rugăm să o prezinte de la microfonul Camerei.
Domnule coleg, aveţi microfonul.

          Domnul Aurel Vainer:
          Domnule preşedinte de şedinţă,
          Stimaţi colegi,
          Câţi suntem, adică doi suntem colegi şi cu dumneavoastră trei.
          Daţi-mi voie să prezint această interpelare adresată domnului ministru Robert-Marius Cazanciuc, ministrul justiţiei, domnului Radu Stroe, ministrul afacerilor interne.
Stimaţi domni miniştri – cum doriţi s-o luăm – sau fiecare în parte.
          La şedinţa Camerei Deputaţilor din 05 martie 2013, am prezentat o declaraţie politică referitoare la menţinerea unor inscripţii ale mişcării legionare, în Bucureşti, considerând că acestea sunt o încălcare a Legii nr.107/2006.
          Am solicitat cu acest prilej sau acel prilej – mai corect -organelor de drept să adopte măsuri necesare pentru înlăturarea acestor prezenţe din spaţiul public, respectiv: pe strada Iacob Negruzzi nr.1, Sector 1 din Bucureşti, flutură steagul legionar. În plus, există o firmă cu inscripţia „Mişcarea Legionară – Centrul de Documentare şi Biblioteca Legionară”, pe fondul verde, adică al culorii larg acceptate de această mişcare. Tot acolo sunt afişate, pe panouri distincte, pe fond verde: „Garda de Fier, trecut, prezent şi viitor”, precum şi „Legiunea în imagini”.
         Deşi au trecut 76 de zile de la declaraţia mea politică, nu am primit niciun răspuns. Mai mult, verificând acum trei zile situaţia de pe teren, am constatat că nimic nu s-a întâmplat. Totul este ca înainte.
         În consecinţă, cer din nou să se adopte măsurile cuvenite pentru înlăturarea încălcării flagrante a Legii nr.107/2006 şi să se ia măsuri împotriva recrudescenţei mişcărilor de extremă dreaptă, profund dăunătoare intereselor poporului român, care astăzi este membru al Uniunii Europene şi al NATO.
         Dar, de fapt, în lumea civilizată, postbelică, nu ar trebui să-şi mai găsească locul asemenea manifestări vizuale care să incinte mai departe la ură între oameni, între etnii, între naţiuni, între rase, să nu mai fie dovezi ale antisemitismului în România.
         Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi ascultat.

         Domnul Ioan Oltean:
         Mulţumesc, domnule deputat Vainer.

      Răspunsul Mişcării Legionare la legea anti-legionară

         Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru:
         – În videoclip gasiţi răspunsul nostru.
          Vesurile „Ne vom întoare într-o zi!” – Radu Gyr
          Muzica: Patria Rediviva
          Mai jos versurile:

                                             Ne vom întoarce într-o zi!

          Ne vom întoarce într-o zi,
          Ne vom întoarce neapărat.
          Vor fi apusuri aurii,
          Cum au mai fost când am plecat.

          Ne vom întoarce neapărat,
          Cum apele se-ntorc în nori,
          Sau cum se-ntoarce, tremurat,
          Pierdutul cântec pe viori.

          Ne vom întoarce într-o zi,
          Şi cei de azi, cu paşii grei,
          Nu ne-or vedea, nu ne-or simţi,
          Cum vom pătrunde-ncet în ei.

          Ne vom întoarce ca un fum,
          Uşor, ţinându-ne de mâini,
          Toţi cei de ieri în cei de-acum,
          Cum trec fântânile-n fântâni.

          Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
          În toate dragostele noi
          Şi-n cântecul pe care şi-l
          Vor spune alţii după noi.

          În zâmbetul ce va miji
          Şi-n orice geamăt viitor,
          Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
          Ca o sămânţă-n taina lor.

          Noi, cei pierduţi, re-ntorşi din zări,
          Cu vechiul nostru duh fecund,
          Ne-napoiem şi-n disperări,
          Şi-n răni ce-n piepturi se ascund.

          Şi-n lacrimi ori în mângâieri,
          Tot noi vom curge zi de zi,
          În tot ce mâine, ca şi ieri
          Va sângera sau va iubi!

 

                         Cenzura din spatele legii antilegionare, la Realitatea Tv
          Atitudini  Publicat pe 5 aug. 2015
          Decupaj din Emisiunea Jocuri de Putere din data de 03.08.2015 de la Realitatea TV

          Revista Ortodoxă ATITUDINI
          http://www.atitudini.com

Reclame

12 gânduri despre „DIVERSIUNEA IUDEO-COMUNISTĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  Iliescu, Băsescu și Constantinescu, membri ai Institutului Wiesel – cel care vrea să ne șteargă istoria. Află care sunt ceilalți membri:
  Posted on 17 august 2015 by Daniel Roxin in Dezvăluiri

  Institutul Elie Wiesel condus de Alexandru Florian se află în subordinea directă a premierului Victor Ponta (Unii cârcotași zic că de fapt guvernul ar fi în subordinea Institutului Elie Wiesel!!! – n.n.). Institutul Elie Wiesel, prin directorul său general, Alexandru Florian, a cerut zilele trecute ștergerea din istoria României a mai multor intelectuali interbelici în baza recentei legi anti legionari. Unii dintre aceștia nu au fost condamnați de nici o instanță, alții au fost condamnați în perioada comunistă, de bolșevici.

  Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a trecut din subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor în coordonarea prim-ministrului, potrivit unei Hotărâri de Guvern, publicate în Monitorul Oficial în august 2012.

  „Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» este instituţie publică cu personalitate juridică, coordonată de primul-ministru, prin Cancelaria primului-ministru”, se arată în hotărârea de modificare şi completare a HG 902/2005 privind înfiinţarea Institutului.

  Între atribuţiile Institutului stipulate în HG se prevede că acesta propune Secretariatului General al Guvernului iniţierea proiectelor de acte normative în domeniul său de activitate.

  Institutul este condus de un director general, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a primului-ministru.

  wiesel

  Colegiul de onoare este format din: Otto Adler, Andrew Baker (SUA), Traian Băsescu, Tova Ben Nun (Israel), Sarah Bloomfeld (SUA), Randolph Braham (SUA), Emil Constantinescu, Wesley Fisher (SUA), Radu Gabrea, Mircea Geoană, Menachem Hacohen (Israel), Carol Iancu (Franţa), Ion Iliescu, Vasile Ionescu, Sorin Iulian, Saul Kagan (SUA), Marco Katz (Israel), Ion Bogdan Lefter, Oliver Lustig, Dan Mariaschin (SUA), Mona Muscă, Majestatea Sa Regele Mihai I, Meir Rosenne (Israel), Avner Shalev (Israel), Aurel Vainer, Simone Veil (Franţa), Mihai-Răzvan Ungureanu, Elie Wiesel (SUA).

  Din Consiliul ştiinţific fac parte Viorel Achim, Lya Benjamin, Liviu Beris, Denis Deletant (Marea Britanie), Mihai Dinu Gheorghiu, Radu Ioanid (SUA), Andrei Pipidi, Liviu Rotman (Israel), Michael Shafir, Paul Shapiro (SUA), William Totok (Germania), Raphael Vago (Israel), George Voicu, Virgil Niţulescu.

  Comitetul educaţional este alcătuit din: Irina Cajal, Adrian Cioflâncă, Ioan Ciupercă, Alexandru Elias, Delia Grigore, Ladislau Gyemant, Andrei Oişteanu, Victor Opaschi, Ion Pătroiu, Maria Radosav, Gabriel Stan, Irena Steinfeldt (Israel), Felicia Waldman, Vasile Morar.

  Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/iliescubasescu-si-constantinescu-membri-ai-institutului-wiesel-cel-care-vrea-sa-ne-stearga-istoria-afla-care-sunt-ceilalti-membri/

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  VIDEO/Seful Institutului Elie Wiesel: Numele lui Petre Tutea nu poate fi dat nici unei strazi din Romania, a fost legionar

  Alexandru Florian, directorul Institului Elie Wiesel, aflat in subordinea Primului Ministru, si unul din sustinatorii asa numitei legi antilegionari, a declarat la Realitatea Tv ca unul din cei care se incadreaza la aceasta lege este filosoful Petre Tutea.

  Din acest motiv, a spus Florian, institutul a cerut ca o strada din Timisoara sa NU poarte numele lui Petre Tutea, iar Primaria Timisoara a acceptat cererea. Florian a sustinut ca Tutea a fost un sustinator al Miscarii Legionare.

  CITITI SI:CEI TREI PARLAMENTARI CARE AU INITIAT LEGEA ANTILEGIONARI, CARE PERMITE SUPRAVEGHEREA ONLINE/ ALTA INEPTIE A LEGII: RECUNOASTE SENTINTELE DATE DE REGIMUL COMUNIST/ LISTA DEPUTATILOR CARE S-AU OPUS ACESTEI LEGI ANTIDEMOCRATICE/ REACTIILE ISTORICILOR

  Nu trebuie sa fii facut ceva, Tutea a sustinut prin idei Miscarea Legionara, a mai sustinut Alexandru Florian, intrebat in emisiune de ce crime se face vinovat filosoful.

  Un nume de strada inseamna cult al acelei persoane, a mai spus Florian.

  CITITI SI: BIG BROTHER ROMANESC: LEGEA ANTI LEGIONARI, PRETEXTUL UNOR ABUZURI INCREDIBILE IMPOTRIVA DEMOCRATIEI

  În 1933, Petre Țuțea a fost angajat prin concurs ca referent în Ministerul Industriei și Comerțului (ulterior devenit Ministerul Economiei Naționale) unde a avansat pînă la funcția de director de studii, funcția maximă pe care a deținut-o în cariera de economist apoi, între martie 1933 și decembrie 1934 a fost detașat în Germania la Agenția economică din Berlin (tot ca angajat al Ministerului Industriei și Comerțului și nu pentru studii la Universitatea Humboldt, unde ar fi fost trimis de către Alexandru Vaida-Voevod. Rechemat în Ministerul Economiei Naționale, centrala Industrie și Comerț, Petre Țuțea funcționează aici până la data arestării – 12 aprilie 1948. Deși doctor în Drept, se specializase în economie, conform vocației sale reale.

  CITITI SI: E OFICIAL: A inceput MONITORIZAREA ON LINE a celor care il sustin pe Maresalul Ion Antonescu si a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului preotilor si intelectualilor nationalisti, dar si a lui Ceausescu/ MAXIM 3 ANI DE INCHISOARE

  După 6 septembrie 1940 Conducerea Mișcării Legionare îi încredințează lui Țuțea funcția de secretar general la Ministerul Economiei Naționale și, în această calitate, face parte din diverse delegații care au purtat negocieri economice la Berlin și la Moscova.

  După Rebeliunea legionară este deținut pentru scurtă vreme în Lagărul de la Târgu Jiu, după care este eliberat și repus în funcție. După 23 august 1944, continuă să lucreze în același minister, la Direcția Încurajării Exportului, apoi funcționar în Direcția Studii și Documentare, pentru ca în final să lucreze în Direcția Acorduri, protejat de Lucrețiu Pătrășcanu contra epurărilor succesive din aparatul de stat. Două săptămâni după destituirea lui Pătrășcanu a fost arestat și Țuțea care, cu o întrerupere între 1953 și 1956, va fi deținut până în 1964.

  CITITI SI: Primele tinte ale Legii anti legionare: Mircea Vulcanescu si Nichifor Crainic

  Petre Țuțea a fost arestat în 12 aprilie 1948, fiind încarcerat în arestul Siguranței din str. Rahova, acuzațiile care i se aduceau fiind de spionaj în favoarea anglo-americanilor. În realitate, în 11 februarie 1948 diplomatul britanic John Bennet a înaintat la Foreign Office un raport asupra situației economice din România, citând pe larg dintr-o lucrare redactată cu ani în urmă de Petre Țuțea, în cadrul Oficiului de Studii al Ministerului Industriei și Comerțului (Economiei Naționale), privind relațiile economice româno-germane din trecut, ca bază de comparație cu relațiile economice româno-sovietice. Suspectat de Siguranță, pentru „consolidarea” dosarului, lui Țuțea i se încredințează de către secretarul general al ministerului, Simon Zeigher, efectuarea unei lucrări privind participarea capitalului străin la dezvoltarea industriei petroliere din România, subiectul fiind considerat foarte tentant pentru „oficinele informative britanice”.

  Petre Țuțea este anchetat până în 10 noiembrie 1948. Anchetatorii Securității sunt incapabili să probeze vreo încălcare a legii de către arestat, așa cum dovedește un referat din 10 decembrie 1949, semnat de căpitanul de securitate Nicolaescu Marin. În consecință se propune încadrarea arestatului în prevederile Ordinului 5/1948, categoria preventivi, vizând arestarea foștilor legionari.

  CITITI SI: Pana la 3 ani de inchisoare pentru cei care il glorifica pe Maresalul Ion Antonescu si promoveaza ideile Miscarii Legionare

  Neputându-se reține în sarcina sa vreo acuzație dovedită, este trimis la închisoarea Jilava, unde rămâne până la 23 aprilie 1949. Este ridicat de la Jilava și transportat la închisoarea Ocnele Mari, fără ca situația sa de reținut să primească vreo clarificare. Aici este uitat până în noiembrie 1950 când este, oficial, internat prin Decizia M.A.I. nr. 193/1950, pe timp de 24 de luni, „pentru activitate legionară”, pedeapsa expirând la 29 noiembrie 1952. Conform obiceiului, a fost eliberat abia în anul următor, „cu o mică întârziere”, abia în 29 mai 1953.

  Este arestat din nou în 1956.Tribunalul l-a condamnat, prin Sentința nr. 241/20 decembrie 1957, pe Petre Țuțea, „în baza art. 209, pct. 2, lit. a C.P., modificat prin decretul 469/57”, la „10 (zece) ani închisoare corecțională și 5 (cinci) ani interdicție corecțională pentru uneltiri contra ordinii sociale p.p. de art. 209, pct. 2 lit. a C.P., prin schimbarea calificării din art. 209, pct. 1 C.P., modificat prin Decretul 429/57, conf. Art. 292 C.J.M. și art. 306 C.Pr. Pen. În baza art. 25, pct 6 C.P. se confiscă averea totală personală a condamnatului Țuțea Petre. Conform art. 304 C.J.M. îl obligă la 500 lei cheltuieli de judecată.

  Eliberat din detenție, în urma amnistiei din 1964, patru ani mai târziu, în primăvara lui 1968, lui Petre Țuțea i se întocmește o „fișă personală” (în cadrul unui „Referat cu propuneri de avertizare a numitului Țuțea Petre”)

  „Dar, fire de boem, dominat puternic de eul său, n-a acceptat să intre în câmpul muncii pe lângă faptul că nu este dispus „să se bage slugă la dârloagă” (sic!) autocaracterizându-se ca om „inadaptabil la situația politică și economică actuală””

  sursa: http://www.flux24.ro/seful-institutului-elie-wiesel-numele-lui-petre-tutea-nu-poate-fi-dat-nici-unei-strazi-din-romania-a-fost-legionar/

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  INSTAURAREA CENZURII INTERNETULUI pe criteriile corectitudinii politice, reincriminarea in masa a VICTIMELOR COMUNISMULUI si relegitimarea deciziilor criminale ale TRIBUNALELOR STALINISTE

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/08/13/alexandru-florian-despre-petre-tutea-nu-are-dreptul-sa-dea-numele-unei-strazi-fiindca-ar-fi-promovat-ideologia-legionara-si-ar-fi-autor-moral-al-crimelor-legionare-ion-spanu-directorul-elie-wies/

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s