JOS COMUNISMUL! AVEȚI ÎNREGISTRARE VIDEO PE EPOCHTIMES.COM. FRAȚI ROMÂNI, LUAȚI ATITUDINE FAȚĂ DE LEGEA WIESEL ANTIROMÂNEASCĂ ȘI ANTILEGIONARĂ PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU…

descărcare (5)   descărcare (4)

protest-legea-217-700x433   

          În faţa sediului Avocatului Poporului din Capitală a avut loc, vineri, un protest împotriva legii 217/2015, cunoscută opiniei publice îndeosebi sub titulatura de Legea Antilegionară. Organizat pe Facebook, protestul a reunit câteva zeci de persoane, membri ai Partidului Naţional pentru Patrie, ai Asociaţiei Terra Naturalis, Asociaţiei socio-culturale Prahova Excelsior, Mişcării pentru Apărarea Ortodoxiei etc.

         Cu această ocazie, o delegaţie a protestatarilor i-a înmânată lui Victor Ciorbea un memorandum, prin care i-au cerut acestuia să ridice problema neconstituţionalităţii acestei legi la CCR.

         „Eu nu pot accepta că într-o ţară în care după 26 de ani nu mai avem aproape nimic să venim şi să mai scoatem o lege prin care să punem pumnul în gura poporului român şi să ştergem o porţiune considerabilă din istorie. Legionarii există în istoria poporului român, nu putem să-i ştergem.”, a declarat Viorel Gligor, colonel în rezervă şi preşedinte al Partidului Naţional pentru Patrie, una din persoanele care au participat la discuţia cu Victor Ciorbea.

         La rândul său, Radu Iacoboaie, reprezentant al Mişcării pentru Apărarea Ortodoxiei, a opinat că această lege nu este doar „neconstituţională şi nedemocratică” ci aduce, în mod indirect atingere şi ortodoxiei căci va împiedica o eventuală canonizare a sfinţilor închisorilor, pe motiv că aceştia au fost simpatizanţi legionari sau catalogaţi ca atare de comunişti. Astfel, Arsenie Boca, de exemplu, sfânt preţuit de mulţi români ar putea să nu mai fie canonizat pe motiv că a fost simpatizant legionar.

         „Patriarhia României nu a reacţionat în niciun fel până acum pentru că din păcate cei de la patriarhie sunt împotriva sfinţilor închisorilor, împotriva legionarilor, căci trebuie să ştim că aproximativ 80% din sfinţii închisorilor au fost legionari sau simpatizanţi ai mişcării legionare.”, a declarat Iacoboaie.

         Potrivit protestatarilor, Avocatul Poporului le-a cerut să vină cu o nouă cerere care să se refere strict la neconstituţionalitatea legii, pe motiv că memorandumul depus astăzi de protestatari este într-un registru mai degrabă emoţional decât juridic.

         „Vedeţi dvs., am venit aici la Avocatul Poporului, sunt unul din cetăţenii patriei. În lipsa mea de cunoştinţe juridice, că nu am făcut dreptul, am venit la dl. Ciorbea să ne consilieze. Dânsul ne-a umplut de sarcini, că să revenim cu mai multe argumente referitoare neconstituţionalitate. Eu speram că ne va ajuta mai mult. Dar şi dânsul e îngrădit de prevederile legale. Această instituţie a fost creată să apere interesele poporului? Nicidecum! A fost creată să apere interesele clasei politice.”, a declarat Viorel Gligor.

         Reamintim că „Legea Antilegionară”, cea care i-a scos în stradă pe protestatari, are ca punct central interzicerea „organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter legionar” şi incriminarea „promovării concepţiilor legionare” şi a „cultului personalităţii” unor personaje legionare. Adoptată la iniţiativa institutului Elie Wiesel, legea bagă la pachet, alături de fascism, legionarismul, în ciuda faptului că procesul de la Nuremberg şterge orice legătură dintre ele.

         Acest act normativ a stârnit numeroase critici şi controverse căci, în timp ce face din elogierea legionarilor – reali sau doar etichetaţi ca atare de regimul comunist instaurat după 1944 – un act pasibil de pedeapsă, omite în schimb să condamne comunismul, ideologie ce a stat la bază unui regim criminal care a ucis, torturat, mutilat şi aruncat în închisori sute de mii de români.

        Mai mult, pe lângă faptul că mulţi români au perceput această lege drept un căluş, o agresiune faţă de dreptul lor la libera exprimare, căci actul normativ face din apologia unor mari personalităţi interbelice precum Ţuţea sau Vulcănescu un delict, pe motiv că au fost legionari, spiritele au fost şi mai mult inflamate după ce în spaţiul public a apărut informaţia că Alexandru Florian, directorul Institutului “Elie Wiesel” ar fi afirmat”: “Orice român care se îmbracă în port naţional fără să fie ţăran, este fascist, legionar.”

        Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

        ARTICOLUL PRELUAT ARE ȘI O ÎNREGISTRARE VIDEO A EVENIMENTULUI:  

http://epochtimes-romania.com/news/avocatul-poporului-somat-sa-sesizeze-ccr-cu-privire-la-legea-antilegionara-ne-a-umplut-de-sarcini-video–237794

        NU ȘTIU SIGUR DACĂ LINK-UL DE MAI SUS MAI POATE FI ACCESAT. Îmi apare: ,,Not Found The requested URL /news/avocatul-poporului-somat-sa-sesizeze-ccr-cu-privire-la-legea-antilegionara-ne-a-umplut-de-sarcini-video–237794 was not found on this server.”

        PUTEȚI ÎNSĂ ACCESA ARTICOLUL ȘI ÎNREGISTRAREA VIDEO DIRECT PE SITE-UL:  http://epochtimes-romania.com/news/avocatul-poporului

 

 

14 gânduri despre „JOS COMUNISMUL! AVEȚI ÎNREGISTRARE VIDEO PE EPOCHTIMES.COM. FRAȚI ROMÂNI, LUAȚI ATITUDINE FAȚĂ DE LEGEA WIESEL ANTIROMÂNEASCĂ ȘI ANTILEGIONARĂ PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU…

    1. Radu Iacoboaie Autor post

      SĂ NU PIERDEM DIN VEDERE UN ASPECT DEOSEBIT DE IMPORTANT…

      ACEASTĂ LEGE CARE COMPLETEAZĂ O ORDONANȚĂ A GUVERNULUI (!) A FOST VOTATĂ ÎN UNANIMITATE DE CĂTRE POLITICIENII PREZENȚI!… ÎN UNANIMITATE CA PE TIMPUL LUI CEAUȘESCU!… FRAȚI ROMÂNI, ATUNCI DESPRE CE VORBIM?… LA APROAPE 26 DE ANI DE LA ,,CĂDEREA COMUNISMULUI”…

      Apreciază

      Răspunde
    2. Radu Iacoboaie Autor post

      EXCLUSIV. Cercetător Ioan Roșca: Domnule Ciorbea, aveți DATORIA să denunțați neconstituționalitatea legii 217. Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie
      Posted on August 16, 2015, 9:13 am By Oana

      Cercetătorul Ioan Roșca face apel la Avocatul Poporului pentru a denunța caracterul neconstituțional al legii 217/2015 , denumită și antlegionară. Vă prezentăm mai jos sesizarea trimisă de domnul Roșca lui Victor Ciorbea.

      Domnule Ciorbea,
      Vă semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională). Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
      Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
      A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
      V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe „culoarul” PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
      Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

      Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdiciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului

      Semnaturile se pot adauga la adresa:
      http://www.petitieonline.com/legea_217_nu_este_constituionala
      Sursa- http://www.expresmagazin.ro
      – See more at: http://oanastanciulescu.ro/index.php/2015/08/16/exclusiv-cercetator-ioan-rosca-domnule-ciorbea-aveti-datoria-sa-denuntati-neconstitutionalitatea-legii-217-nu-va-puteti-ascunde-las-atunci-cind-romania-e-tratata-ca-o-colonie/#sthash.p8PlFm1a.dpuf

      sursa:http://oanastanciulescu.ro/index.php/2015/08/16/exclusiv-cercetator-ioan-rosca-domnule-ciorbea-aveti-datoria-sa-denuntati-neconstitutionalitatea-legii-217-nu-va-puteti-ascunde-las-atunci-cind-romania-e-tratata-ca-o-colonie/

      Apreciază

      Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

    CINSTE LOR… ROMÂNI ADEVĂRAȚI…

    duminică, 15 martie 2015
    APELUL Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

    Către toţi militarii în rezervă şi în retragere din structurile Sistemului Naţional de Apărare din întreaga Ţară

    DRAGI CAMARAZI ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE!
    Ne adresăm tuturor rezerviştilor din Sistemul Naţional de Apărare, fie indivizi, fie membri în alte forme de asociere civică în care am fost obligaţi a ne înscrie pentru a ne apăra drepturile.
    Dorim ca acest apel sa fie o chemare la unitate de acţiune pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncaţi. Am trăit, un coşmar de un sfert de secol cu speranţe năruite..
    Când s-au dus anii ?! Suntem mai săraci, mai vîrstnici, dar am rămas lucizi… Statul e bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimentează, investiţiile scad vertiginos, capitalismul autohton şi democraţia românească par a nu se adecva intereselor poporului roman.
    La 25 de ani de la Revoluţie, România nu a atins standardele aşteptate. Nu a devenit nici “tigru”economic şi nici democraţie autentică.. Cine a împiedicat dezvoltarea şi progresul ? Nu veţi găsi răspunsuri pe reţelele de socializare. Cauza stă în lipsa capacităţii şi valorilor trebuitoare unei clase politice româneşti parcă ruptă de popor şi neiubitoare de ţară!
    În 1989, infrastructura industrială situa România între primele 10 ţări din Europa.
    Exista platforma “Pipera”, creată de francezi, unde se construiau calculatoare; autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane; avioanele Rombac erau construite în ţară cu motoare cumpărate de la englezi; locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian; la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania; Centrala nucleară de la Cernavodă provenea din Canada. Cum să nu fim nostalgici, că atunci ajunsesem la o integrare acceptabilă cu economiile mari ale lumii iar acum aproape că nu contăm.Atunci România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone. Doar două ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.
    Acum totul s-a distrus. Nu a existat o viziune a dezvoltării, ci doar una a distrugerii. Misiunea de distrugere a fost îndeplinită de guvernanţi ca într-o teorie a conspiraţiei, cu exces de zel.
    Uniunea Europeană, creată pe baza unei comunităţi economice a cărbunelui şi oţelului, nu putea primi o Românie cu industrie siderurgică, de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată, ca un “bonus” pentru admiterea în UE.
    Au apărut din senin ca să ne ofere ajutor Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi multe societăţile de consultanţă străine, care mai degrabă au dictat decât să ajute, iar politicienii şi guvernele au promovat interese cu origine necunoscută. Practic, economia naţională a fost oferită pe tavă, fără nici o logică şi fără a se spune, cel puţin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut “lobby” pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Ne-au impus condiţii înjositoare pentru a ne accepta în lumea lor cea “bună”, iar noi, naivi, am crezut în promisiuni, am îndeplinit cerinţele şi ne-au acceptat. Dar cu ce preţ ! Curând nu vom mai avea nimic al nostru…
    Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii…
    Aşa nu se mai poate! Globalizarea nu ne este favorabilă. Este timpul să ne trezim!
    Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat din temelie.
    Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
    O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.
    În ce priveşte Constituţia, câţiva dintre noi ne-am alăturat Mişcarii pentru Constituţia Cetăţenilor, si am participat la proiectarea unei Constituţii prin care vrem să facem din România un stat modern şi prosper, administrat după cele mai eficiente principia economice, un stat în care toţi cetăţenii apţi şi dornici de muncă să fie acţionari. Aşteptăm în continuare şi opiniile voastre.

    DRAGI CAMARAZI !
    Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit,
    ne-am adus în mod substanţial contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare.
    Am ajuns în situaţia când noi trebuie să implementăm schimbarea.
    Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor.
    De aceea ne adresăm vouă, stimaţi camarazi !
    Vom deveni astfel mulţi – atât de mulţi încât să putem bloca erorile şi nepriceperea, dacă nu chiar reaua voinţă, ale actualilor guvernanţi care ne împing spre distrugere.
    Dragi camarazi, am fost sacrificaţi şi aruncaţi din
    Breasla Apărătorilor de Ţară pentru ca Armata Ţării
    “să poată încăpea pe un stadion”,
    ca statul să rămână fără apărare şi pentru ca mulţi dintre cei ce au guvernat în acest sfert de secol să-şi poată vedea în linişte de afacerile lor oneroase şi de trădarea acestei Naţii !

    Noi, am ajuns “pensionari nesimţiţi”! Încercările generoase ale unor lideri rezervişti de a redresa situaţia prin acţiuni sindicale sau ale asociaţiilor pe care le coordonează s-au dovedit insuficiente.
    Stimati camarazi, a sosit clipa sa ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !
    De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai spera la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc, să ni se alăture !
    Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţializează configurarea unui nou partid politic ai cărui membri să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice, cultural şi de orice altă natură licită ale românilor .
    Denumirea partidului, statutul, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.

    Dragi camarazi,
    PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE !”
    vă aşteaptă !

    Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile şi punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale.
    De unde îi vom lua?
    Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?
    Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un camarad, cinstit, corect, respectat de oameni care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”.

    LUPTÂND ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE !
    SERVIM PATRIA !

    ACTUALIZARE 16.03.2015:Apelul Grupului de initiativa pentru constituirea Partidului National „Pentru Patrie” catre Societatea Civila din Romania si romanii de pretutindeni
    ACTUALIZARE 20.03.2015 :La răscruce de…partide

    Comitetul de iniţiativă:
    1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL
    Mail : arniceru_v@yahoo.com
    2.Col. ( rez.) ing. transmisiuni CEAUŞU GHEORGHE
    Mail : ceausu.gheorghe@yahoo.com
    3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS VIOREL
    Mail : tigri_kaki@yahoo.com,
    4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR VIOREL
    Mail : viorel_gligor@yahoo.com
    5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară TRAN VASILE
    Mail : tranvasile10@gmail.com
    6. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ
    Mail : vlad.valerica@yahoo.com

    sursa: http://sector5-cnsc.blogspot.ro/2015/03/apelul-comitetului-de-initiativa-pentru.html

    Apreciază

    Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Directorul-Institutului-Elie-Wiesel-sugereaza-ca-Petre-Tutea-ar-fi-autor-moral-al-unor-crime-comise-de-legionari-si-ca-nu-merita-o-strada.-DOVADA-ca-totul-este-o-MINCIUNA.-Tutea-La-comunisti-daca-nu-esti-cu-ei-atunci-esti-legionar-123732

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Senzational-Justitia-romana-l-a-achitat-pe-Petre-Tutea-de-toate-acuzatiile-aduse-de-regimul-comunist-124477

    Apreciază

    Răspunde
  3. Radu Iacoboaie Autor post

    Economiștii de la Bruxelles susțin că Marea Britanie și alte state UE ”ar avea nevoie” de 56 de milioane de muncitori imigranți până în 2050 pentru a face față ”declinului demografic” cauzat de rata scăzută a nașterilor și creșterea mortalității în toată Europa. Este vorba de un raport al agenției europene de statistică, Eurostat, care avertizează că va fi nevoie de un mare număr de imigranți pentru a acoperi aceste goluri de-acum în doi ani, dacă Europa va dori să aibă posibilitatea de a plăti pensiile și a asigura asistență sanitară populației tot mai îmbătrânite.

    Mai multe aflați aici: https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/04/trei-piese-puzzle-1-declin-demografic-in-europa-2-invazie-africana-si-araba-in-europa-3-planul-kalergi-rothschild-warburg-disparitia-rasei-albe-din-europa/

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu