SFÂNTUL CONSTANTIN BRÂNCOVEANU A LUPTAT ÎMPOTRIVA UNIRII CU CATOLICII!… A FOST MARTIRIZAT ÎMPREUNĂ CU CEI PATRU FII ȘI SFETNICUL IANACHE PE 15 AUGUST 1714 IAR POMENIREA LOR ESTE ÎN FIECARE AN PE 16 AUGUST…

descărcare  sfintii-martiri-brancoveni   martiriul bracovenilor

                    Sfinţii martiri Brâncoveni (articol preluat de pe blogul danielvla)

          MULȚUMESC TUTUROR CITITORILOR ACESTUI BLOG. ÎNTR-UN AN DE ZILE AU FOST POSTATE DEJA 300 DE ARTICOLE… ASTĂZI ESTE ȘI ZIUA SF. MARTIR RADU BRÂNCOVEANU, SFÂNTUL MEU OCROTITOR… DIN PĂCATE, MULȚI PREOȚI ORTODOCȘI NU AU SPUS NIMIC ASTĂZI LA PREDICĂ DESPRE JERTFA SAU MARTIRIUL SFINȚILOR MARTIRI BRÂNCOVENI…

Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism


 Fericiţilor martiri brâncoveni rugaţi-vă pentru neamul românesc!
După sărbătoarea adormirii Maicii Domnului să-i cinstim şi pe aceştia!

sfintii-martiri-brancoveni

Se împlinesc 299 de ani de la moartea mucenicească la Constantinopol a Voievodului Ţării Româneşti, CONSTANTIN BRÂNCOVEANU, împreuna cu fiii săi, CONSTANTIN, ŞTEFAN, RADU şi MATEI – şi cu ginerele său, visternicul Ianache Văcărescu, una din cele mai cumplite tragedii pe care le-a cunoscut istoria României.

Urcat pe tronul Munteniei în 1688, Constantin Brâncoveanu a domnit peste un sfert de veac, marcând istoria Neamului si a Bisericii prin nuroase ctitorii (între care manastirea Hurezi) ocrotind cultura, secondat de Mitropolitul Antim Ivireanul, si aparând Ortodoxia pe pamânt românesc si strain. Vom încerca, în cele ce urmeaza, sa rememoram MARTIRUL BRÂNCOVENILOR.

La 25 Martie 1714, Voievodul Constantin Brâncoveanu este mazilit de turci, dus cu familia la Istambul si închis în temnita Edicule (Sapte Turnuri). Pâna în vara va fi torturat continuu pentru a marturisi unde-si…

Vezi articolul original 769 de cuvinte mai mult

12 gânduri despre „SFÂNTUL CONSTANTIN BRÂNCOVEANU A LUPTAT ÎMPOTRIVA UNIRII CU CATOLICII!… A FOST MARTIRIZAT ÎMPREUNĂ CU CEI PATRU FII ȘI SFETNICUL IANACHE PE 15 AUGUST 1714 IAR POMENIREA LOR ESTE ÎN FIECARE AN PE 16 AUGUST…

  1. Radu Iacoboaie Autor post

    SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI SĂRBĂTORIȚI DE ZIUA LOR LA KILOMETRUL ZERO AL ROMÂNIEI !

    Moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu vor fi scoase astăzi (vineri 14 august) în faţa bisericii voievodale „Sfântul Gheorghe”- Nou din Bucureşti, unde vor rămâne, alături de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, în perioada 14-16 august 2015!

    Duminică, 16 august, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, cei mai mari mucenici ai neamului românesc şi ai sfintei noastre Biserici.

    În acest context, vineri, 14 august, orele 17:30, racla cu cinstitele moaşte ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu vor fi purtate în procesiune în jurul Bisericii Brâncoveneşti „Sfântul Gheorghe”- Nou, după care vor fi aşezate într-un baldachin special amenajat în faţa sfântului locaş, unde vor rămâne până duminică, 16 august, orele 23:00.

    În ziua praznicului Sfinţilor Martiri Brâncoveni, duminică 16 august, Sfânta Liturghie din Biserica „Sfântul Gheorghe”- Nou, singura ctitorie a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu din Bucureşti, va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif – Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, ca invitat şi delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

    Vă aşteptăm cu mult drag la acest popas de suflet şi simţire creştină şi românească!

    Pr. Dr. Emil Nedelea Cărămizaru,
    Parohul Bisericii Sfântul “Gheorghe Nou”- București.

    sursa: http://www.sfantulgheorghenou.ro/sfintii-martiri-brancoveni-sarbatoriti-de-ziua-lor-la-kilometrul-zero-al-romaniei-2015-08-13/

    Apreciază

    Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

    Principii de luptă împotriva deconstrucţiei românilor şi a României
    Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni
    Publicat pe 26 mar. 2014

    Conferinţa-dezbatere cu tema: „Principii de luptă împotriva deconstrucţiei românilor şi a României”

    Pr. Emanuel Ganciu, Dan Grăjdeanu, Dan Radovici

    Joi, 13 martie 2014, ora 18.00, la sediul Curţii Brâncoveneşti din Str. Vasile.Lupu, Nr. 43-45 (zona Capitol)
    Conferinţa-dezbatere cu tema: „Principii de luptă împotriva deconstrucţiei românilor şi a României”.

    Cui datorăm de fapt această depreciere continuă a calităţii vieţii noastre zilnice? Or mai exista în noi acele resurse pentru a putea stopa acest fenomen? Acestea sunt câteva din întrebările la care va răspunde Dl. Dan Radovici alături de invitaţii săi.

    „Noi, românii, am început să renunţăm încet încet la demnitate şi la o adevarată ţinută morală. Aceste timpuri vitrege vin ca o consecinţă naturală a atâtor compromisuri acceptate de noi într-un mod mai mult decât tacit. Nu, nu aceasta este firea românului cea normală, cea plămădită din îndelungatele-i rădăcini creştine! Ne-am îndepărtat de la calea dreaptă dându-ne acordul la acest mare compromis.
    Toţi avem obligaţia, la modul imperativ, de a ne împlica, de a pune umărul pentru a găsi, nu numai o rezolvare, cât o recuperare a ceea ce mai e bun printre noi! Fiecare trebuie să participe cu soluţii în jurul acestei probleme după puterea, talentul şi capacitatea sa de dragoste.
    Nu avem pretenţia că unul singur s-ar putea lupta cu toate şi nici n-ar fi de imaginat, însă din fiecare dintre noi s-ar putea ridica un luptător, ca un pilon, care să poarte cu vrednicie această grea sarcină!
    Rezolvarea nu poate veni decât începand cu o iniţiativă ţesută, cum spuneam, bucată cu bucată,de la om la om, reparând şi corectând cu atentţie actualele defecţiuni, însă de acest dar nu vor beneficia decât aceia luminaţi prin forţa credinţei”.
    – Dan Radovici

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu