Părintele Justin Pârvu – Cuvinte împotriva doctrinei fasciste

Bucovina Profundă

Părintele Justin Pârvu

Cuvinte împotriva doctrinei fasciste

P. Justin ParvuDupă 1920 dictaturile acestea s-au manifestat la noi în trepte diferite. Şi acum s-a ajuns la această treaptă de lepădare totală. Comunismul, hitlerismul, fascismul, toate mişcările acestea puternice s-au ciocnit aici în ţara noastră de-a lungul a zeci de ani. Şi toate aceste lupte şi încercări grele, dictatoriale, au avut drept scop să se ajungă la faza actuală. A avut ţara noastră linişte şi pace vreodată? Niciodată! Doar lupte.
Hitlerismul nu era altceva decât un comunism naţionalist în favoarea Germaniei. Noi ştim că Germania avea planul să se ex¬tindă în Balcani cu toată forţa lor politică şi economică; tânjeau după petrolul şi grâul din Balcani. În aceste momente grele pentru noi de a ne păstra echilibrul a avut un rol important curentul religios, care a început prin mă¬năstirea Vladimireşti şi a continuat cu Rugul Aprins şi a avut un efect foarte pozitiv asupra…

Vezi articolul original 660 de cuvinte mai mult

14 gânduri despre „Părintele Justin Pârvu – Cuvinte împotriva doctrinei fasciste

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  MESAJ IMPORTANT PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL:

  Doamne, ajuta!
  Avand in vedere situatia de distrugere generala care vine peste noi, din ce in ce mai constrangatoare, (pacatul la rang de normalitate apărat prin lege, prigoana ortodoxiei si a sfintilor români si toate cate mai sunt si le stim),impreuna cu duhovnicii am ajuns la concluzia ca lupta prin cuvant si apelul la legile lumii acesteia nu mai are ecou sau solutii. Singura solutie e sa pornim lanturi umane de rugaciune!

  Psaltirea, la o anumita ora sau interval orar, pe cat posibil. In fiecare oras, in fiecare sat, la locul de munca, in fiecare spatiu social, prin parohii, cercuri de prieteni, familie, pretutindeni, FIECARE SA ORGANIZEZE CERCURI DE RUGACIUNE!

  Spovedanie, pocainta si rugaciune! Este singura noastra sansa! Trebuie sa ne unim toti in rugaciune! Numai o impotrivire duhovniceasca in masa va reusi sa stavileasca valul antihristic care ameninta sa ne inghita!

  Rugaciunea este arma puternica pe care nimeni nu o poate infrange! Altfel, cat de curand, nu vom mai avea nicio libertate ca si crestini ortodocsi! In curand nu vom mai avea dreptul nici sa spunem cine ne sunt parintii, care ne sunt sfintii, nu vom mai putea muri crestineste!

  Poporul român trebuie sa se trezeasca! Sa ne ajute Dumnezeu!

  TRIMITETI MAI DEPARTE!

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   MESAJ FOARTE IMPORTANT PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL

   Rezerva-ti cateva minute pentru a citi poate CEL MAI GRAV semnal de alarma pe care l-am tras vreodata, anume:

   MASLUIREA BRUTALA (pentru a cata oara?) A ADEVARULUI ISTORIC printr-o viclenie fara de margini (includerea diabolic-intentionata, alaturi de organizatii extremiste, cu caracter fascist, rasist sau xenofob, a Miscarii Legionare) mai concret printr-o lege APARENT corecta, duce EFECTIV LA DECLANSAREA PRIGOANEI impotriva tuturor celor care-I cinstesc pe Martirii Marturisitori si Sfintii inchisorilor comuniste, anume:
   Adevarul marturisit de istoricii obiectivi, inclusiv de pozitia oficiala recenta (din 10 iulie 2015) a Academiei Romane ca institutie (vezi: http://www.marturisitorii.ro/2015/07/10/academia-romana-manastirea-petru-voda-istorici-si-jurnalisti-contesta-formularile-false-si-abuzive-din-legea-antilegionara-video-documente-si-pozitii/), este ca Miscarea Legionara nu a avut nicidecum caracter fascist ori extremist, adevar confirmat inclusiv de catre Procesele de la Nurnberg, ci dincontra: a avut la baza renasterea spirituala a neamului romanesc – motiv pentru care s-a bucurat de simpatia uriasei majoritati a elitei societatii romanesti din perioada interbelica.
   Contrar acestui adevar, aceasta ABJECTIE numita „lege”, conceputa de catre Institutul „Elie Wiesel” (nimeni altii decat reprezentantii in Romania ai aceluiasi grup de interese occult, care L-au rastignit pe Hristos, care au creat Revolutia Franceza, si mai-toate asa-zisele ulterioare „revolutii”, care au nascocit LA PROPRIU atat fascismul, comunismul, demoNOcratia si masoneria – prin care conduc inca neoficial lumea prin mega grupuri de interese de tip caracatita mondiala (Illuminati, Bilderberg, Rothschild, Rockfeller):
   – financiar – prin FNI, Banca Mondiala, Federal Reserve – spre moneda unica,
   – politic – prin ONU, UE, Troika, CFR, Trilaterala, Clubul de la Roma, Illuminati – spre Guvernul Unic Mondial, si
   – religios – prin ecumenism, C.M.B. – Consiliul Mondial al bisericilor, Vatican (curva Babilonului din Apocalipsa), Opus Dei si Iezuiti, spre Religia Unica – Ecumenismul), este votata cu larga majoritate de Parlamentul Romaniei in 2015, promulgata ieri de Presedintia Romaniei si intrata in vigoare sub numele de Legea 217/2015, si ne spune CU MAXIMA NERUSINARE CE TREBUIE SA SE INTELEAGA prin Miscarea Legionara, anume (vezi forma oficiala in fisierul atasat aici):
   „f) prin Mişcarea Legionară se înţelege o organizaţie fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» şi «Partidul Totul pentru Ţară».”
   Promovarea şi adoptarea legii ANTINTIONALE si ANTICONSTITUTIONALE are ramificaţii către toată clasa politică aflată la conducerea ţării, indiferent de partid.
   Crin Antonescu, senator PNL, Andrei Gerea, deputat PNL, George Scutaru, deputat PNL, s-au semnat ca iniţiatori ai acestui proiect de lege, pe vremea răposatei alianţe dintre liberali şi PSD, proiect de lege conceput – si recunoscut – in fapt de catre Institutul „Elie Wiesel”, lege care NU face nici o diferenta intre organizatiile extremiste, fasciste si miscarea legionara, care-i incrimineaza in acelasi mod (cu inchisoare) pe criminalii de razboi – cu marile valori si caractere morale ale societatii romanesti, si care nu include NICIDECUM in categoria organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob interzise – partidul, miscarea, ideologia, organizatiile, reprezentantii, activistii si structurile comuniste, adica FIARA ROSIE care a ucis ZECI DE MILIOANE DE OAMENI in ultimul secol…
   Situatia OFICIALA dpdv juridic o puteti afla la: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14131 (si in fisierul atasat) – unde scrie clar ca incepand de azi 23 iulie 2015, intra in vigoare (vezi fisierul atasat):
   23.07.2015

   devine Legea nr. 217/2015
   Odata cu publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei (astazi joi 23 iulie 2015) a acestei legi deja promulgate si de catre presedintele Klaus Iohannis, lege profund ANTINATIONALA si ANTICONSTITUTIONALA, INTRA IN VIGOARE toate articolele acestei „legi” abjecte din punct de vedere moral, istoric si constitutional – fapt ce reprezinta fara nici un fel de exagerare declansarea oficiala a prigoanei impotriva tuturor acelora care vor mai indrazni sa cinsteasca in public sau in particular, memoria si idealurile intregii elite a societatii romanesti masacrate in inchisorile comuniste, in marea lor majoritate adepti ai miscarii legionare, dintre care ii enumar aici intr-o ordine aleatorie, doar pe cativa dintre cei mai reprezentativi:
   – Pr. Arsenie Boca,
   – Pr. Justin Parvu,
   – Pr. Arsenie Papacioc,
   – Pr. Ilie Lacatusu,
   – Pr. Dumitru Staniloae,
   – Pr. Ilarion V. Felea,
   – Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa,
   – Pr. Sofian Boghiu,
   – Pr. Adrian Fageteanu,
   – Pr. Benedict Ghius,
   – Pr. Gherasim Iscu,
   – Pr. Nicolae Steinhardt,
   – Pr. Constantin Sarbu,
   – Pr. Sandu Tudor,
   – Pr. Roman Braga,
   – Pr. Ilie Cleopa,
   – Pr. Opre Craciun,
   – Pr. Ioan Sabau,
   – Valeriu Gafencu,
   – Constantin Oprisan,
   – Radu Gyr,
   – Ioan Ianolide,
   – Mircea Vulcanescu,
   – Virgil Maxim,
   – Nichifor Crainic,
   – George Manu,
   – Petre Tutea,
   – Mihaela Iordache,
   – Elisabeta Rizea,
   – Teodosia Latcu,
   – Laurentia Arnautoiu,
   – Dumitru Bordeianu,
   – Gheorghe Jimboiu,
   – Dinu Pillat, impreuna cu sute de mii de martiri marturisitori romani ai dreptei credinte ORTODOXE, masacrati, exterminati de fiara rosie comunista.
   Pentru cine inca nu crede, iata dovada:
   situl oficial al presedintiei Romaniei (al 7-lea Decret – din cele 10 promulgate de presedintele Romaniei in data de 22 iulie 2015): http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15896&_PRID=lazi
   CU ALTE CUVINTE, NOTA BENE: incepand de astazi 23 iulie 2015 (sau din data la care aceasta lege abjecta va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei), toti cei care ii vor mai cinsti in public sau in intimitate pe Sfintii si martirii marturisitori ai Ortodoxiei din inchisorile comuniste (AVIZ INCLUSIV PREOTIMII), VOR FI PASIBILI DE INCHISOARE de la 3 sau 5 ani in sus.
   Pe romanii autentic ortodocsi, MILA LUI DUMNEZEU si credinta in El ne va intari astfel incat NICI O LEGE DE PE ACEASTA LUME sa nu ne poata opri sa-i cinstim cum se cuvine pe Sfintii Martiri Marturisitori din inchisorile comuniste, chiar cu pretul libertatii, chiar cu pretul vietii, spre slava Sfintei Treimi, in veci, amin !
   Stirea oficiala in varianta NAPOCANEWS.ro: A început prigoana! Legea antinaţională şi anticonstituţională denumită greşit Legea Anti-Legionară a fost promulgată de Klaus Iohannis:
   (sursa: http://www.napocanews.ro/2015/07/a-inceput-prigoana-legea-antinationala-si-anticonstitutionala-denumita-gresit-legea-anti-legionara-a-fost-promulgata-de-klaus-iohannis.html)

   De azi, 22 iulie 2015 a reînceput prigoana împotriva patrioţilor şi creştinilor români. Preşedintele Klaus Iohannis, marioneta intereselor străine, a promulgat aşa-zisa Lege Anti-legionară, prin care din nou Sfinţii Închisorilor, martirii anticomunişti, luptătorii din munţi, mărturisitori ca Arsenie Papacioc, Ilie Cleopa sau Iustin Pârvu şi intelectuali ca Mircea Eliade, Petre Ţuţea, Emil Cioran, Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu vor fi interzişi, din nou, ca în anii 50, de legea anticonstituţională şi antinaţională aprobată de Parlament, la iniţiativa Insitutului „Elie Wiesel”, condus de un neo-marxist, fiu de bolşevic, cu complicitatea parlamentarilor colaboratori ai securităţii comuniste. Deşi împotriva aplicării Legii Anti-legionare s-au ridicat Academia Română, societatea civilă, presa, urmaşii martirilor şi luptătorilor anticomunişti, călugării de la Mănăstirea „Petru Vodă”, inclusiv fiica marelui gânditor Mircea Vulcănescu, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea în dispreţul legislaţiei naţionale, a drepturilor omului, a Constituţiei, deciziilor Tribunalului de la Nurenberg şi împotriva valorilor naţionale şi religioase româneşti. În timp ce Guvernul aprobă ridicarea de moschei, biserica ortodoxă cu sfinţii martiri din perioada comunistă va fi prigonită. Clasa politică l-a pus din nou pe Crucea lui Hristos pe Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor.
   Credem că şi ultimii români au trecut acum de faza naivităţii că preşedintele actual, în complicitate cu clasa politică coruptă nu este altceva decât un produs fidel al sistemului neo-comunist şi securist ce s-a prelungit după 1989.
   NapocaNews
   Asadar, a inceput, fratii mei dragi. Vom mai discuta pe tema asta, viitorilor puscariasi.
   Vezi si punctul de vedere OFICIAL al ACADEMIEI ROMANE – care, nici el nu a contat pentru presedintele Romaniei, la:
   http://www.ziaristionline.ro/2015/07/08/exclusiv-academia-romana-miscarea-legionara-nu-a-fost-fascista-legea-antilegionara-o-operatiune-impotriva-presedintelui-klaus-iohannis-a-poporului-roman-si-a-evreilor-din-romania/
   sau la:
   http://www.marturisitorii.ro/2015/07/10/academia-romana-manastirea-petru-voda-istorici-si-jurnalisti-contesta-formularile-false-si-abuzive-din-legea-antilegionara-video-documente-si-pozitii/

   Apreciază

   Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  ALT MESAJ PRIMIT PE E-MAIL:

  Fiecare sa se descurce cum poate, cu acest material….

  Bucurati-va ca traiti in vremurile astea.
  Planul sinistru al «Iluminaţilor» pentru secolul XXI

  Într-o carte pe care Henry Kissinger a numit-o „strălucită şi provocatoare… greu de respins“, insiderul Jacques Attali confirmă faptul că bancherii „Iluminați” sunt în curs de impunere a unei hidoase „Brave New World“asupra omenirii, una care n-are nicio conexiune cu frumuseţea, bunătatea, adevărul sau realitatea.
  Cartea „O scurtă istorie a viitorului“ descrie ordinea de zi a elitei pentru secolul XXI.Titlul este revelator, deoarece Attali defineşte istoria ca fiind „nimic mai mult decât gândirea celor mai puternici“. Așadar, lucrarea este o poveste predictivă a secolului XXI, în funcţie de planurile elitelor.
  Jacques Attali, francez de origine evreiască (recent a afirmat în cadrul Congresului European Evreiesc că populaţia evreiască din lume trebuie să se ridice la 200 de milioane), este un înalt tehnocrat care lucrează pentru a instaura Noua Ordine Mondială.
  Attali are un CV deosebit.Timp de zece ani a lucrat în calitate de consilier al fostului preşedinte francez François Mitterand. În 1980, el a început programul european Eureka (un program major privind noile tehnologii care a inventat, printre altele, MP3). În 1991, a participat în calitate de cofondator la înființarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. De asemenea, el se află la originea reformei învăţământului superior, cunoscută sub numele de LMD, concepută pentru a permite echivalarea tuturor studiilor superioare din Europa. A publicat peste 50 de cărţi, vândute în peste şase milioane de exemplare în întreaga lume. Acestea includ şi o biografie a bancherului german Siegmund Warburg, pe care îl admiră foarte mult.
  A scris, de asemenea, o prezentare elogioasă la adresa lui Karl Marx, argumentând că Marx a fost un adept al pieţei libere care a favorizat capitalismul ca un pas decisive spre idealul său comunist, şi a prezis globalizarea aşa cum o ştim astăzi (de exemplu Noua Ordine Mondială).
  În „O scurtă istorie a viitorului“, Attali prezice că secolul XXI se va desfăşura în trei faze distincte:
  1.Super-imperiul.
  Mai întâi va fi o eră de privatizare în care societățile (corporațiile) impun ordinea de zi. El scrie: „Banii îl vor scăpa în cele din urmă de tot ceea ce-l amenință, inclusiv de statele-națiuni, care se vor distruge progresiv. Piața va deveni singura lege recunoscută în lume. Un sistem de putere a cărui structură rămâne evazivă, dar al cărui scop este global“.
  2.Hiperconflictul.
  Super-imperiul va face implozie şi va exista o perioadă de haos la nivel mondial. Începând cu 2030, Attali prevede „războaie devastatoare, națiuni erodate, grupuri religioase, entități teroriste şi pirați ai piețelor libere care se vor lupta unul împotriva celuilalt“.
  3.Hiperdemocrația
  (2060). Extenuată de războaie şi de revolte sociale, populația lumii va accepta cu brațele deschise „crearea unui guven mondial democratic“. Acesta va fi un sistem colectivist, în care toată lumea lucrează pentru„binele comun“ (știm cu toții ce înseamnă acest „bine comun“ încă din vremea comunismului).
  Vă prezentăm în continuare câteva teme abordate de Attali în această carte, pentru a vă oferi o idée despre viitorul pe care ni-l pregătesc „elitele”.
  Iluminati şi sexualitatea
  În viitor, oamenii nu se vor mai lega și nu își vor mai crea familii. „Cuplul nu va mai fi principala bază a vieții și sexualității.Oamenii vor prefera să aleagă, în deplină transparență, iubirea poligamă sau poliandră.“ Forța motrice a acestei tendințe este utilizarea unor tehnologii care eliberează tineretul de controlul parental. Primul a fost radio-ul, care a permis tinerilor „Să danseze în afara sălilor de bal și, prin urmare, să fie liberi de orice supraveghere parentală – liberalizând sexualitatea, făcându-i deschiși la toate tipurile de muzică, de la jazz la rock, și anunțând astfel intrarea tinerilor în lumea consumației, a dorinței și a rebeliunii”.
  O cultură dominată de mass-media va crea o populație egocentrică, care„va fi loială numai ei înșiși“.Cu iubăreţii care vor eșua în fața problemelor impuse de viață, „lumea nu va mai fi decat o juxtapunere de singurătăți și dragostea o juxtapunere de masturbări“. Scopul elitei este de a elimina dragostea din cadrul relațiilor sexuale, astfel încât aceasta să poată controla reproducerea.
  Attali scrie că, în secolul XX, societatea „a încercat să elimine rolul reproducător al sexualitații, făcând artificial maternitatea, prin utilizarea tot mai intensă de metode din ce în ce mai sofisticate ca: pilule, provocarea de dureri premature ale facerii, fertilizarea în vitro, mame-surogat“. În viitor, societatea „va merge chiar atât de departe, încât să disocieze reproducerea și sexualitatea. Sexualitatea va fi împărăția plăcerii, reproducerea – o mașinărie“.
  Generațiile viitoare „vor fabrica ființa umană ca pe un artefact făcut la comandă, într-un uter artificial, ceea ce va permite creierului să se dezvolte în continuare cu caracteristici alese în avans. Ființa umană va deveni astfel un obiect comercial“.

  Supravegherea.
  Attali a descris o imagine a unui sistem de supraveghere care i-ar face și pe cei de la STASI (Ministerul pentru Securitatea Statului – fosta poliție politică a fostului stat RDG) să tresară. Chiar și mașinile noastre de spălat vor conspira împotriva noastră, în timp ce „ambalajele produselor alimentare, tapițeriile vehiculelor și bunurile de uz casnic vor deveni «comunicative»“. Vom trăi cu roboţi în care nu vom putea avea încredere.„Roboții domestici vor deveni o prezență universală în viața de zi cu zi. Ei vor fi permanent conectați la rețele de mare putere pe care le vor putea accesa oriunde s-ar deplasa. Aceștia vor funcționa ca ajutoare pentru treburile domestice, ca ajutoare pentru persoanele cu handicap sau în vârstă, ca lucrători și ca membri ai forțelor de securitate. În special, aceștia vor deveni «Watchers» (Supraveghetori).“
  Toate datele noastre vor fi colectate de firmele de securitate privată și publică. Ca principală formă de supraveghere vor fi folosite dispozitivele portabile de divertisment. Germenele acestui lucru este astăzi iPhone-ul care trimite date către NSA (Agentia Naționala de Securitate). Orice obiect transportabil va fi permanent urmărit. Toate datele pe care le conține, inclusiv imagini din viața de zi cu zi a fiecăruia, vor fi stocate și vândute întreprinderilor specializate și poliției publice și private. Până în 2050, aceste mașini vor evolua în ceea ce Attali numește „mașini de autosupraveghere“, care vor permite tuturor să se automonitorizeze în privința respectării de către ei înșiși a normelor impuse.Ne vom monitoriza consumul de apă, energie și materii prime. Vom avea chiar și „posibilitatea de a măsura, permanent sau periodic, parametrii (propriului) corp“. „Cip-urile electronice, purtate subcutanat, vor înregistra neîncetat bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul. Microprocesoare conectate la diverse organe vor urmări funcționarea lor în raport cu normele.“Trăind în condiții nesigure și ducând o viață haotică, vom fi dependenți de societățile de asigurare pentru securitatea noastră. Aceste companii vor impune clienții lor cerințe tot mai mari și se vor asigura că ei „se conformează normelor, pentru a-și reduce la minim riscurile… Ei vor interveni treptat pentru a dicta norme planetare (Ce să mănânci?; Ce trebuie să cunoști?; Cum să șofezi?; Cum să te protejezi?; Cum să consumi?; Cum să produci?)“. Companiile de asigurare vor fi nemiloase, „Ele îi vor penaliza pe fumători, băutori, obezi, neangajați, neprotejați, agresivi, neatenți, neîndemanatici, prostănaci, risipitori. Ignoranța, expunerea la riscuri, oboseala și vulnerabilitatea vor fi considerate boli“. Penitenciarele„vor fi înlocuite treptat cu supravegherea de la distanță a unei persoane sub arest la domiciliu“.
  Imigrarea.
  Fluxurile de imigrare se vor extinde și vor scufunda statele-națiune. „Marea Britanie va deveni o țară-gazdă majoră, în special pentru cetățenii din țările Europei Centrale. În cele din urmă, aceștia vor spune la rândul lor bun venit muncitorilor ucraineni, ei înșiși înlocuiți de ruși și de vasta populație chineză.“ Țările durabile (rămase) vor învăța că „un aflux de populație este condiția ca ele să supraviețuiască“.
  Într-un pasaj sinistru, Attali vorbește despre hoardele lumii a treia înghițind Vestul: „Mai numeroase ca niciodată, masele se vor arunca asupra porților Vestului. Ele deja numără sute de mii în fiecare lună; această cifră va crește la milioane, apoi zeci de milioane“.
  Statele Unite vor fi cea mai populară destinație și, „în douăzeci de ani, populațiile hispanică și afro-americană vor constitui aproape o majoritate în Statele Unite“.Nomadismul va deveni, de asemenea, norma în Occident: „şi tot mai mulți oameni vor lăsa o țară pentru alta; în curând vor fi mai mult de zece milioane dintre ei care vor schimba țările în fiecare an“. Principalul nostru stimulant vor fi banii, dar mulți vor pleca, deoarece aceștia sunt dezgustați de propria patrie. „Ei nu mai doresc să depindă de o țară al cărei sistem de impozitare, legislație şi chiar cultură le resping şi, de asemenea, vor să dispară complet, pentru a trăi o altă viață. Lumea va fi astfel din ce în ce mai plină cu oameni care au devenit anonimi din propria lor inițiativă; va fi ca un carnaval în care fiecare –libertatea de final! – își va fi ales o nouă identitate pentru el.“
  Viitorul SUA.
  Dolarul va rămâne moneda dominantă cel puțin până în 2025, când susținătorii străini vor începe să-l abandoneze și „piramida creditului, bazată pe valoarea locuințelor americane, se va prăbuși“. SUA vor începe apoi să se dezintegreze, violența și haosul fiind urmarea crizei economice. Attali statuează: „Nu va exista pentru Africa de mâine o zi care să semene cu Vestul de azi, dar întregul Occident de mâine ar putea evoca Africa de astăzi.“SUA vor trebui să-și remodeleze guvernul, pentru a recâștiga controlul. „Statele Unite ar putea deveni atunci un fel de social-democrație scandinavă sau o dictatură – și chiar, probabil, una după alta. Nu ar fi pentru prima dată când o astfel de surpriză s-ar produce: primul lider care a aplicat principiile necesare pentru a ieși din criză (ultima depresiune economică) a fost Mussolini, al doilea a fost Hitler și însuși Roosevelt a fost al treilea.
  “Pe masură ce haosul și violența vor înghiți lumea, creștinismul și islamismul se vor consolida. Zona strâns legată de Biblie din sudul Statelor Unite ale Americii se va mobiliza și ar putea domina politica SUA. ,,Statele Unite ar putea ajunge în jurul anului 2040 să cadă pradă unei ispite teocratice, explicite sau implicite, sub forma izolaționismului teocratic în care democrația nu ar mai fi decât o umbră.
  “Această mișcare creștină ar putea fi folosită într-un război împotriva unui islam mobilizat, care probabil ar slăbi și discredita ambele religii. O alianță creștină internațională „ar putea forma alianțe ici și colo cu pirați seculari și traficanți de arme, femei și droguri“. Această alianţă va „sta faţă în faţă împotriva Islamului – şi lupta va fi neobosită. Ea îi va apăra pe creştini în ţările în care aceştia sunt o minoritate, ca în Liban, Siria și Irak“.
  Înainte de sfârşitul secolului XXI, SUA vor fi dezintegrate şi se vor afla sub autoritatea unui guvern mondial colectiv.
  Viitorul război.

  În jurul anului 2030, Attali vede începerea „hiperconflictului“, o perioadă de violenţă extraordinară şi de revolte, total diferită de „hiperdemocraţie”; un guvern comunitar unic va apărea în jurul lui 2060. Hiperconflictul va consta din „războaie devastatoare, naţiuni sărăcite, grupuri religioase, entităţi teroriste şi piraţi ai pieţei libere luptând unul împotriva celuilalt“. Războaiele viitoare se vor purta cu arme „chimice, biologice, bacteriologice, electronice şi nanotehnologice“. „Armele chimice vor fi capabile să caute şi să ucidă liderii fără a fi detectate; pandemii ar trebui să fie gata de declanşare la dorinţă; arme genetice complexe vor fi îndreptate în viitor în special împotriva anumitor grupuri etnice. Nanoroboţi la fel de mici ca un fir de praf, cunoscuţi sub numele de jeleuri gri, ar putea efectua pe furiş misiuni de supraveghere şi ataca celulele corpului inamicului.“ Chiar şi vacile vor fi utilizate de către pionierii armatei, „animale clonate ar putea îndeplini anumite misiuni – animale bombe-vii, monştri ieşiţi din coşmar“. Aceste arme vor fi disponibile pe scara largă. „Cele mai multe dintre aceste arme vor fi accesibile naţiunilor mici, non-statelor, corsarilor, piraţilor, mercenarilor, maquisarzilor (gherilelor) mafiei, teroriştilor şi oricărui tip de traficant…Într-un viitor nu atât de îndepărtat, va fi posibilă fabricarea unei e-bombe cu doar 400 dolari, constând dintr-un condensator, o rolă de sârmă de cupru şi un explozibil.“
  Razboaiele vor izbucni în toată lumea: unele vor fi purtate pentru a obține puterea asupra resurselor, cum ar fi războaiele pentru apă, alte războaie vor fi pentru a dobândi influenţă sau între grupurile etnice pentru obţinerea autonomiei. Acestea vor conduce la o secesiune a ţărilor şi la apariţia unor noi naţiuni la nivel mondial. Naţiunile potrivite pentru un astfel de conflict includ Nigeria, Turcia, Iran şi Filipine.„Chiar şi oraşele îşi vor proclama secesiunea; minorităţile etnice sau lingvistice îşi vor cere independenţa.
  Împărţirea teritoriilor va merge prost. Attali crede că multe conflicte vor fi sălbatice. „Genocidurile vor fi comise în acele timpuri cu cele mai crude arme. Cel puţin trei masacre de acest gen – împotriva armenilor, evreilor şi tutsilor (un grup etnic din Africa Centrală care trăieşte azi în Rwanda, Burundi şi nord-estul Republicii Democratice Congo –fostul Zair –, care practică creştinismul combinat cu credinţele tradiţionale) – au fost comise în secolul XX. Iar cei care nu cred ar trebui doar să-şi amintească că, în 1938, nimeni nu se gândea că Shoah-ul (Holocaustul) ar fi posibil. “Naţiunile occidentale ar putea fi implicate în războaie mari, Coreea de Nord fiind considerată a fi un catalizator potrivit. „Acum îndreptate către Japonia, rachetele Coreei de Nord vor ţinti într-o zi Statele Unite şi China. Rachetele Pakistanului căzute în mâinile fundamentaliştilor vor pune în pericol prima dată India, apoi Europa. Cele ale Hezbollah-ului, cu alte cuvinte ale Iranului – care acum ţintesc Israelul, într-o zi vor fi îndreptate (de la Beirut sau de la Teheran) către Cairo, Riyadh, Alger, Tunis, Casablanca, Istanbul, apoi către Roma, Madrid, Londra şi Paris.“
  Legalizarea drogurilor.
  Attali prezice o lume viitoare în care masele se îneacă singure în distracții, ca să scape de viața nesigură și lipsită de sens. Vor pretinde (deja pretind) dreptul de a avea stabilitate.„Le va fi dor de zilele când frontierele erau închise și ocuparea forței de muncă pe durata vieții era garantată, obiectele erau folosite pe termen lung, căsătoriile erau pecetluite și rămâneau pecetluite, legile erau incasabile.“Distracția va fi principala noastră scăpare. „Unii se vor izola singuri în autism, datorită utilizării asidue a obiectelor portabile (iPhone- uri, MP3, MP4 etc.). Ei vor fi narcisiști, obsedați de automonitorizare, ca și japonezii otaku – acei fanatici ai spațiului virtual, ai ascultării muzicii în căști și ai automonitorizării trupului.“
  În complicitate cu divertismentul, drogurile vor fi legalizate pentru a ne amorți în fața nebuniei crescânde din jurul nostru. „Alcool, canabis, opiu, morfină, heroină, cocaină, produse sintetice (amfetamine, methamfetamine, Ecstasy). Droguri chimice, biologice sau electronice, distribuite de «autotămăduitori» vor deveni produse de consum într-o lume fără restricții legale, ale cărei principale victime vor fi infranomazii.“ (infranomazii – săracii lumii).
  Feminismul necesar socialismului
  Jacques Attali este un pionier al microfinanțării, fondator al PlaNet Finance, a treia organizație de acest gen, ca mărime. Microfinanțarea constă în acordarea de împrumuturi pentru oamenii săraci și grupurile comunitare din întreaga lume, pentru a începe o afacere. Când a fost întrebat, într-un interviu acordat lui Charlie Rose, de ce 80% din microcredite sunt date femeilor,Attali a descris fenomenul ca pe „ceva ciudat“, dar în carte expune motivul real. Femeile vor avea încredere în colectivismul de stat. Până în 2060, Attali vede hiperdemocrația (un unic guvern colectivist) devenită o realitate, iar pe pionierii acestui sistem îi numește „transumani“.„Transumanii” vor găsi plăcere în slujirea altora în comunitățile lor. Ei vor„inaugura o economie a altruismului, a disponibilității de bunăvoie, a dăruirii reciproce, a serviciului public, a interesului general“. „Femeile vor deveni «transumani» mai ușor decât barbații, găsind plăcere în a da, plăcere care este specifică instinctului matern.“„Creșterea progresivă a ponderii femeilor în fiecare dimensiune a economiei și societății în special, prin intermediul microfinanțării, va spori enorm numarul transumaniștilor.“

  Cipul pentru creier-

  Omul viitorului- va merge pe străzi îngrozit de propriile sale gânduri. El va avea implantat un brainchip (cip pentru creier).„Protezele bionice conectate direct la creier ne vor ajuta să construim punți între sferele de cunoaștere, să producem imagini mentale, să călătorim, să învățăm, să visăm şi să comunicăm cu alte minți.“Această tehnologie„deja permite unui tetraplegic să scriecincisprezece cuvinte pe minut printr-o simplă transmisie agândurilor, și să le trimită prin e-mail. Telepatia este astfel (deja) realitate.“Vom culege cu toții „beneficiile“ acestei tehnologii.„Mâine, aceste procese vor permite să avem forme de comunicare directă prin intermediul minții, să ne îmbunătățim procesul de învățare și de creație în rețele de comunicare asistate electronic.” Consecința acestei evoluții va fi supravegherea sufocantă. Astăzi, statul are acces la profilul nostru de pe Facebook, mâine ne va cunoaște fiecare gând al nostru.
  Într-o zi, consideră Attali, conștiința va fi stocată digital și va fi posibil să trăiască în gazde multiple.„Datorită progreselor uluitoare, putem aștepta de la nanoștiințe–şi toată lumea va spera chiar – să facă posibil transferul conștiinței de sine într-un alt organism, pentru ca fiecare să aibă propria sa dublură, copii ale persoanelor iubite, bărbați și femei visate, hibrizi construiți cu trăsături specific preselectate pentru a atinge obiective precise. Unii vor căuta chiar să preia supremația asupra speciei umane, printr-o formă de viață dotată cu o inteligență diferită şi superioară.“Unii vor trăi mii de ani și vor intra într-o zonă de crepuscul între viață și moarte. ,,Apoi omul, în cele din urmă fabricat ca un artefact, nu va mai cunoaște moartea. La fel ca toate obiectele industriale, el nu va mai putea să moară, deoarece nu s-a născut niciodată.“
  Nebunia Agendei
  Cartea este plină de alte descrieri similare ale omului viitorului, ca fiind un obiect industrial, ecou al visului comunist despre „omul sovietic“. Copiii vor fi cultivați în laboratoare ca un „obiect comercial“, spune Attali. El prevede că înainte de sfârșitul secolului XXI, Luna va fi colonizată și este interesant de notat descrierea făcută procesului psihologic cu care se confruntă omul.

  Scopul final al NOW.

  Aproape de sfârșitul cărții, Attali ne spune scopul final al Noii Ordini Mondiale: distrugerea omenirii. El afirmă că hiperdemocrația va fi un Guvern mondial unic, stabilit de către ONU, care va impune forțat fiecărui cetățean obligații față de mediu și față de alte persoane. Hiperdemocrația va dezvolta un bine comun definit de o inteligență colectivă, care„este o inteligență specifică în sine, care gândește diferit de fiecare membru al grupului“, în același mod în care „un computer gândește diferit de fiecare procesor“. Apoi, ne vom șterge progresiv pe noi înșine, datorită progreselor tehnologice. „În cele din urmă, în stadiul final al evoluției,vom putea asista la (s-ar putea să fim deja martori) o hiperinteligență a traiului, în care omenirea va fi doar o componentă infinitezimală (adică va tinde spre zero)“.Omenirea va muri apoi. „Istoria singulară a lui Homo sapiens sapiens ar atinge punctual final desăvârșirea.“
  Lumea noastră sau a lor.
  Attali consideră că întreaga opoziție la viitoarea ordine a lumii va fi inutilă, deoarece nu va propune un alt sistem. „Majoritatea acestor noi contestatari nu va propune un sistem înlocuitor… Așteptați-vă la o mână (de oameni) care va propune o întoarcere la teocraţie.“

  Încheiem prin a spune că a critica şi a expune noua ordine mondială nu este de ajuns. Trebuie să ne străduim să ne creăm propria noastră lume, înainte ca un cult nebun să ne distrugă pentru totdeauna..

  Apreciază

  Răspunde
 3. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PRIVIND NECONSTITUȚIONALITATEA LEGII 217 DIN 2015 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

 4. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PE LEGEA 217 – definitivat pe 12 septembrie 2015 (completare a celui precedent) | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: