ASOCIAȚIA ACCEPT FORMEAZĂ PROFESORI PENTRU PROMOVAREA LGBT ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA! ORTODOCȘII CE FAC?…

Asociatia ACCEPT formeaza profesori pentru promovarea LGBT in liceele din Romania!

Ortodocsii ce fac? – On Friday, August 7, 2015 8:46 AM, Monica Serbanescu <mona_serbanescu@yahoo.com> wrote:

Iata ce apare in stirile pentru ONG! Ar trebui initiate actiuni de sens contrar, care sa se adreseze profesorilor din perspectiva crestin-ortodoxa!
prof.Monica Serbanescu

Formare pentru profesori de liceu: E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!

Data: 3-08-2015

Formare pentru profesori de liceu: E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!

 
Asociatia ACCEPT va invita sa faceti parte din Reteaua de Profesori pentru diversitate, in cadrul proiectului „E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!”
Dorim sa identificam 10 profesori de liceu dedicati combaterii disciminarii in mediul liceal si educatiei pentru drepturile omului. Cele 10 persoane selectate vor participa la un training de 2 zile, intre 11-13 septembrie, unde vor fi formati de expertii educationali din proiect pentru a lucra cu subiecte ce tin de norme, discriminare si identitati LGBT la clasa.
Obiectivele training-ului sunt:
 • Familiarizarea cu identitatile si problemele elevilor LGBT din mediul educational romanesc
 • Familiarizarea cu metode de abordare a tematicii LGBT la clasa
 • Consolidarea unei comunitati de specialisti educationali in promovarea egalitatii si incluziunii LGBT la scoala
Dupa participarea la training profesorii selectati vor:
 • Participa la prima cercetarea nationala privind gradul de intelegere a problematicii LGBT, derulata impreuna cu profesori, psihologi, lucratori de tineret si liceeni
 • Pilota o curricula educationala adresata unei mai bune intelegeri de catre liceeni a realitatilor si drepturilor persoanelor LGBT la clasele unde predau ca optional/ in ora de dirigentie;
 • Incheia un parteneriat intre institutia de invatamant si ACCEPT
 • Sustine cel putin o initiativa locala „Tineri contra discriminarii”, ca parte a evenimentelor derulate in cadrul Luna Istoriei LGBT in februarie 2016;
Participarea in acest proiect va da posibilitatea sa:
 • Faceti parte dintr-un proiect unic, ce isi doreste sa inoveze domeniul educational
 • Faceti parte din Reteaua de Profesori pentru diversitate, alaturi de oameni care au valori si viziuni similare pentru schimbarea sistemului educational, precum si la oportunitatile viitoare derulate de catre/pentru Retea: cursuri, mobilitati europene, cercetari, etc.
 • Accesati gratuit Centrul de Informare si Documentare ACCEPT, a carei fond bibliografic (AM LA SAT INTENTIONAT GRESEALA!!!) urmeaza sa fie extins si va contine multiple titluri din domeniul drepturilor omului, educatie, diversitate etc.
Training-ul este gratuit pentru cele 10 persoane selectate pe baza informatiilor furnizate de candidati in formularul de inscriere (criterii: motivatia prezentata, posibilitatea de a aplica la clasa curicula, distributie geografica). ACCEPT acopera cheltuielile de instruire, cazare si masa, seminarul fiind organizat in cadrul proiectului „E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Seminarul va avea loc in regim rezidential, in zona Brasov. Candidatii selectati vor primi informatii suplimentare despre locul de desfasurare. Cazarea este asigurata in camere duble, pentru noptile de vineri si sambata, iar mesele sunt asigurate incepand cu cina de vineri pana la pranzul de duminica (inclusiv).
Din pacate, exista un buget extrem de limitat alocat acoperirii costurilor de transport. Prin urmare, in cazul in care alegeti sa calatoriti cu autoturismul, va incurajam sa calatoriti impreuna cu alti colegi din localitate (daca este cazul) si sa impartiti cu acestia costurile de transport care vor fi decontate.
In caz contrar, exista riscul sa putem acoperi aceste costuri in functie de ordinea inscrierii, doar pentru un numar limitat de participanti care vor folosi mijloace de transport in comun.
Program de lucru:
 • Sambata, 12 septembrie intre orele 09.00 – 18:00.
 • Duminica, 13 septembrie, intre orele 09.00 – 12.30.
Proiectul „E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!” vine in intampinarea unei cresteri a fenomenului homofobiei in randul elevilor de liceu: in 2014, 60% dintre tinerii Romani nu si-ar dori sa aiba ca vecin o persoana LGBT, cu 15% mai mult decat in 2012, conform Barometrului de Opinie Publica pentru Tineret, 2012 si 2014 – pe segmentul de varsta 14-35 de ani. Pentru orice intrebari privind proiectul „E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!” sau procesul de inscriere la Reteaua de Profesori ACCEPT va rugam contactati Asociatia ACCEPT, la adresa mihnea@acceptromania.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014.  
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati http://www.eeagrants.org.
In vederea inscrierii la Reteaua de Profesori pentru diversitate, sunteti rugati sa completati formularul de inscriere pana cel tarziu la data de 16.08.2015.
Forumularul de inscriere este disponibil aici.

 

Reclame

5 gânduri despre „ASOCIAȚIA ACCEPT FORMEAZĂ PROFESORI PENTRU PROMOVAREA LGBT ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA! ORTODOCȘII CE FAC?…

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  MESAJ PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL:

  In afara de recomandarea de a viziona documentarul de 58 min de la:

  n-as mai comenta nimic; – as reaminti doar proorocia Parintelui Argatu – anume aceea ca la nici 24 de ore de la momentul in care in tara noastra se va legifera sodomia, (si recent – la inceputul lui iunie 2015 – vezi ce a declarant OFICIAL ministrul justitiei Robert Cazanciuc – la: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/06/05/robert-cazanciuc-ministrul-justitiei-socheaza-opinia-publica-ne-punem-problema-sa-dezbatem-o-lege-care-sa-permita-casatoriile-persoanelor-de-acelasi-sex/)Romania va fi ocupata.

  Spor la cele bune!

  SUA: Elevi de 14-15 ani, umiliţi şi ridiculizați de colegi pentru opoziția lor față de promovarea LGBT în liceu
  alt Informația nu trebuie înțeleasă ca un incident izolat. Dimpotrivă, prefigurează ceva ce riscă să se multiplice în viitor, în conformitate cu o stare de spirit tot mai agresivă și segmentată.Într-o școală din California, tineri de 14-15 ani au fost ridiculizați pentru că au îndrăznit să-și manifeste opoziția față de un grup venit să-și expună programul LGBT în plină oră de engleză. Alianța „Queer Straight”, specialiști în propaganda LGBT, au fost invitați oficial să intervină pe 29 Ianuarie în mai multe clase a 9-a la liceul Alcanes din Lafayette. potrivit stiripentruviata.ro.Elevii au fost rugați să se așeze în cerc și să-și expună opiniile asupra homosexualității, de asemenea și pe ale părinților lor.Cei de la „Queer Straight” i-au încurajat anume să spună dacă, după părerea lor, să fii gay este o alegere și dacă părinţii lor ar accepta să se numească ei înșiși gay. Cei care n-au acceptat au fost umiliți și ridiculizați.Elevii au fost rugați apoi să se plaseze singuri într-un spectru al genului și li s-a spus că fiecare poate veni într-o zi la școală ca băiat, apoi ca fată.Aceasta este o deconstrucție programată și facilitată de tipul exercițiului: se știe în ce punct dinamica grupului va constrânge elevul… Și este cu atât mai pervers cu cât adolescența este exact perioada întrebărilor și incertitudinilor asupra propriei identități.Cursul, susţine un responsabil al învățământului californian, s-a vrut un exercițiu de toleranță, sub supravegherea profesorilor.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s