SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE TOȚI ROMÂNII

           În ultimii ani tot mai mulți români au auzit de jertfa mărturisitorilor din închisorile comuniste. O mare parte dintre ei – printre care și subsemnatul – au avut parte și de bucuria de a primi binecuvântarea, sfatul și rugăciunea Cuviosului Justin Pârvu Mărturisitorul sau a Cuviosului Arsenie Papacioc. Întâlnirea cu acești mari sfinți ai neamului era gratuită pentru noi toți, în vreme ce ei se stingeau încet-încet, arzând ca o lumânare pentru neamul românesc. De acum ea va costa. Începând cu ziua de azi, 23 iulie 2015, odată cu promulgarea legii antilegionare de către președintele țării noastre, trecem la o nouă fază din istoria neamului nostru: aceea în care noi, cei simpli, dar foarte mulți, suntem puși față în față cu un sistem condus de niște Iude (infime ca număr, dar viclene) – în costume sau chiar sutane – care vrea să ne închidă gura, să tremurăm ca varga în fața lor, a unora care nici măcar atât nu îndrăznesc: să ne rânjească în față și să ne spună că Îl urăsc pe Hristos și pe toți cei care Îl iubesc.
          De aceea, frați români, în calitate de preot al lui Hristos, vă îndemn să nu vă temeți DELOC ! Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinților închisorilor în cadre restrânse sau personale ca până acum, ci să ieșim la luptă prin mărturisire, căci pieptul în care bate o inimă pecetluită de numele lui Hristos nu poate fi distrus nici cu tunul, nici cu tancul, nici de toată hoarda de demoni abătută asupra neamului românesc.
          Să stăm în credință, să ne cinstim sfinții – eu îi pomenesc cu voce tare la fiecare otpust (sfârșit de slujbă) – să înălțăm mâinile spre cer și să ne bucurăm că au auzit rugăciunile noastre și vor să ne facă părtași la durerea cea sfințitoare pentru neam și pentru țară.
          Nu sunt legionar, sunt însă ortodox, fiu al neamului și urmaș umil al lui Nicola Ursu din Albac (Horea) și îmi iubesc sfinții. Așa cum am mai mărturisit, copilul meu și al soției mele – o fetiță acum în vârstă de 8 ani, pe nume Maria – este darul și binecuvântarea Sfântului Ilie Lăcătușu.
          Sfinte Ilie, la o zi după prăznuirea mutării sale la cer (22 iulie), când noi ți-am citit cu evlavie Acatistul, Iudele inspirate de tatăl lor, satana, au pornit cu mânie împotriva ta și a noastră. Ajută-ne și sparge, ca oarecând în Deltă, în ziua Sfinților Trei ierarhi – răceala și gheața inimilor noastre și fă să picure în ele dorul de Hristos cel răstignit. Iar pe cei ridicați împotriva noastră surpă-i și stă-le împotrivă cu tot soborul Noilor Mărturisitori.
         Să ne întărească Dumnezeu să nu simțim nici o teamă, căci oricât ne-ar amenința vrăjmașii neamului românesc, nu ne pot face să ne temem de ei atât cât se tem ei de Hristos. Cu o moarte oricum suntem datori, măcar să nu murim degeaba. Loc pentru fricoși în rai nu există. Dacă alte fapte bune nu avem, măcar să nu ne uităm sfinții, căci toți trecem prin această lume și apoi vom merge unde ne-am pregătit loc – cu sfinții pe care i-am iubit sau cu Iudele neputincioase de care ne-am temut.
         Hristos a înviat ! Și este vremea ca și neamul românesc să învieze ! Însă Înviere fără Cruce nu se poate!
 
                                                    Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

10 gânduri despre „SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE TOȚI ROMÂNII

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  PE ADRESA MEA DE E-MAIL:

  Rezervati cateva minute pentru a citi poate CEL MAI GRAV semnal de alarma pe care l-am tras vreodata, anume:

  MASLUIREA BRUTALA (pentru a cata oara?) A ADEVARULUI ISTORIC printr-o viclenie fara de margini (includerea diabolic-intentionata, alaturi de organizatii extremiste, cu caracter fascist, rasist sau xenofob, a Miscarii Legionare) mai concret printr-o lege APARENT corecta, duce EFECTIV LA DECLANSAREA PRIGOANEI impotriva tuturor celor care-I cinstesc pe Martirii Marturisitori si Sfintii inchisorilor comuniste , anume:
  Adevarul marturisit de istoricii obiectivi, inclusiv de pozitia oficiala recenta (din 10 iulie 2015) a Academiei Romane ca institutie (vezi: http://www.marturisitorii.ro/2015/07/10/academia-romana-manastirea-petru-voda-istorici-si-jurnalisti-contesta-formularile-false-si-abuzive-din-legea-antilegionara-video-documente-si-pozitii/), este ca Miscarea Legionara nu a avut nicidecum caracter fascist ori extremist, adevar confirmat inclusiv de catre Procesele de la Nurnberg, ci dincontra: a avut la baza renasterea spirituala a neamului romanesc – motiv pentru care s-a bucurat de simpatia uriasei majoritati a elitei societatii romanesti din perioada interbelica.
  Contrar acestui adevar, aceasta ABJECTIE numita „lege”, conceputa de catre Institutul „Elie Wiesel” (nimeni altii decat reprezentantii in Romania ai aceluiasi grup de interese occult, care L-au rastignit pe Hristos, care au creat Revolutia Franceza, si mai-toate asa-zisele ulterioare „revolutii”, care au nascocit LA PROPRIU atat fascismul, comunismul, demoNOcratia si masoneria – prin care conduc inca neoficial lumea prin mega grupuri de interese de tip caracatita mondiala (Illuminati, Bilderberg, Rothschild, Rockfeller):
  – financiar – prin FNI, Banca Mondiala, Federal Reserve – spre moneda unica,
  – politic – prin ONU, UE, Troika, CFR, Trilaterala, Clubul de la Roma, Illuminati – spre Guvernul Unic Mondial, si
  – religios – prin ecumenism, C.M.B. – Consiliul Mondial al bisericilor, Vatican (curva Babilonului din Apocalipsa), Opus Dei si Iezuiti, spre Religia Unica – Ecumenismul), este votata cu larga majoritate de Parlamentul Romaniei in 2015, promulgata ieri de Presedintia Romaniei si intrata in vigoare sub numele de Legea 217/2015, si ne spune CU MAXIMA NERUSINARE CE TREBUIE SA SE INTELEAGA prin Miscarea Legionara, anume (vezi forma oficiala in fisierul atasat aici):
  „f) prin Mişcarea Legionară se înţelege o organizaţie fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» şi «Partidul Totul pentru Ţară».”
  Promovarea şi adoptarea legii ANTINTIONALE si ANTICONSTITUTIONALE are ramificaţii către toată clasa politică aflată la conducerea ţării, indiferent de partid.
  Crin Antonescu, senator PNL, Andrei Gerea, deputat PNL, George Scutaru, deputat PNL, s-au semnat ca iniţiatori ai acestui proiect de lege, pe vremea răposatei alianţe dintre liberali şi PSD, proiect de lege conceput – si recunoscut – in fapt de catre Institutul „Elie Wiesel”, lege care NU face nici o diferenta intre organizatiile extremiste, fasciste si miscarea legionara, care-i incrimineaza in acelasi mod (cu inchisoare) pe criminalii de razboi – cu marile valori si caractere morale ale societatii romanesti, si care nu include NICIDECUM in categoria organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob interzise – partidul, miscarea, ideologia, organizatiile, reprezentantii, activistii si structurile comuniste, adica FIARA ROSIE care a ucis ZECI DE MILIOANE DE OAMENI in ultimul secol…
  Situatia OFICIALA dpdv juridic o puteti afla la: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14131 (si in fisierul atasat) – unde scrie clar ca incepand de azi 23 iulie 2015, intra in vigoare (vezi fisierul atasat):
  23.07.2015

  devine Legea nr. 217/2015
  Odata cu publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei (astazi joi 23 iulie 2015) a acestei legi deja promulgate si de catre presedintele Klaus Iohannis, lege profund ANTINATIONALA si ANTICONSTITUTIONALA, INTRA IN VIGOARE toate articolele acestei „legi” abjecte din punct de vedere moral, istoric si constitutional – fapt ce reprezinta fara nici un fel de exagerare declansarea oficiala a prigoanei impotriva tuturor acelora care vor mai indrazni sa cinsteasca in public sau in particular, memoria si idealurile intregii elite a societatii romanesti masacrate in inchisorile comuniste, in marea lor majoritate adepti ai miscarii legionare, dintre care ii enumar aici intr-o ordine aleatorie, doar pe cativa dintre cei mai reprezentativi:
  – Pr. Arsenie Boca,
  – Pr. Justin Parvu,
  – Pr. Arsenie Papacioc,
  – Pr. Ilie Lacatusu,
  – Pr. Dumitru Staniloae,
  – Pr. Ilarion V. Felea,
  – Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa,
  – Pr. Sofian Boghiu,
  – Pr. Adrian Fageteanu,
  – Pr. Benedict Ghius,
  – Pr. Gherasim Iscu,
  – Pr. Nicolae Steinhardt,
  – Pr. Constantin Sarbu,
  – Pr. Sandu Tudor,
  – Pr. Roman Braga,
  – Pr. Ilie Cleopa,
  – Pr. Opre Craciun,
  – Pr. Ioan Sabau,
  – Valeriu Gafencu,
  – Constantin Oprisan,
  – Radu Gyr,
  – Ioan Ianolide,
  – Mircea Vulcanescu,
  – Virgil Maxim,
  – Nichifor Crainic,
  – George Manu,
  – Petre Tutea,
  – Mihaela Iordache,
  – Elisabeta Rizea,
  – Teodosia Latcu,
  – Laurentia Arnautoiu,
  – Dumitru Bordeianu,
  – Gheorghe Jimboiu,
  – Dinu Pillat, impreuna cu sute de mii de martiri marturisitori romani ai dreptei credinte ORTODOXE, masacrati, exterminati de fiara rosie comunista.
  Pentru cine inca nu crede, iata dovada:
  situl oficial al presedintiei Romaniei (al 7-lea Decret – din cele 10 promulgate de presedintele Romaniei in data de 22 iulie 2015): http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15896&_PRID=lazi
  CU ALTE CUVINTE, NOTA BENE: incepand de astazi 23 iulie 2015 (sau din data la care aceasta lege abjecta va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei), toti cei care ii vor mai cinsti in public sau in intimitate pe Sfintii si martirii marturisitori ai Ortodoxiei din inchisorile comuniste (AVIZ INCLUSIV PREOTIMII), VOR FI PASIBILI DE INCHISOARE de la 3 sau 5 ani in sus.
  Pe romanii autentic ortodocsi, MILA LUI DUMNEZEU si credinta in El ne va intari astfel incat NICI O LEGE DE PE ACEASTA LUME sa nu ne poata opri sa-i cinstim cum se cuvine pe Sfintii Martiri Marturisitori din inchisorile comuniste, chiar cu pretul libertatii, chiar cu pretul vietii, spre slava Sfintei Treimi, in veci, amin !
  Stirea oficiala in varianta NAPOCANEWS.ro: A început prigoana! Legea antinaţională şi anticonstituţională denumită greşit Legea Anti-Legionară a fost promulgată de Klaus Iohannis:
  (sursa: http://www.napocanews.ro/2015/07/a-inceput-prigoana-legea-antinationala-si-anticonstitutionala-denumita-gresit-legea-anti-legionara-a-fost-promulgata-de-klaus-iohannis.html)

  De azi, 22 iulie 2015 a reînceput prigoana împotriva patrioţilor şi creştinilor români. Preşedintele Klaus Iohannis, marioneta intereselor străine, a promulgat aşa-zisa Lege Anti-legionară, prin care din nou Sfinţii Închisorilor, martirii anticomunişti, luptătorii din munţi, mărturisitori ca Arsenie Papacioc, Ilie Cleopa sau Iustin Pârvu şi intelectuali ca Mircea Eliade, Petre Ţuţea, Emil Cioran, Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu vor fi interzişi, din nou, ca în anii 50, de legea anticonstituţională şi antinaţională aprobată de Parlament, la iniţiativa Insitutului „Elie Wiesel”, condus de un neo-marxist, fiu de bolşevic, cu complicitatea parlamentarilor colaboratori ai securităţii comuniste. Deşi împotriva aplicării Legii Anti-legionare s-au ridicat Academia Română, societatea civilă, presa, urmaşii martirilor şi luptătorilor anticomunişti, călugării de la Mănăstirea „Petru Vodă”, inclusiv fiica marelui gânditor Mircea Vulcănescu, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea în dispreţul legislaţiei naţionale, a drepturilor omului, a Constituţiei, deciziilor Tribunalului de la Nurenberg şi împotriva valorilor naţionale şi religioase româneşti. În timp ce Guvernul aprobă ridicarea de moschei, biserica ortodoxă cu sfinţii martiri din perioada comunistă va fi prigonită. Clasa politică l-a pus din nou pe Crucea lui Hristos pe Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor.
  Credem că şi ultimii români au trecut acum de faza naivităţii că preşedintele actual, în complicitate cu clasa politică coruptă nu este altceva decât un produs fidel al sistemului neo-comunist şi securist ce s-a prelungit după 1989.
  NapocaNews

  Asadar, a inceput, fratii mei dragi. Vom mai discuta pe tema asta, viitorilor puscariasi.
  Vezi si punctul de vedere OFICIAL al ACADEMIEI ROMANE – care, nici el nu a contat pentru presedintele Romaniei, la:

  http://www.ziaristionline.ro/2015/07/08/exclusiv-academia-romana-miscarea-legionara-nu-a-fost-fascista-legea-antilegionara-o-operatiune-impotriva-presedintelui-klaus-iohannis-a-poporului-roman-si-a-evreilor-din-romania/
  sau la:

  http://www.marturisitorii.ro/2015/07/10/academia-romana-manastirea-petru-voda-istorici-si-jurnalisti-contesta-formularile-false-si-abuzive-din-legea-antilegionara-video-documente-si-pozitii/

  Apreciază

  Răspunde
 2. pr Cristian

  Foarte bune cuvinte. Marturisesc ca si eu de fiecare data la fiecare Sfanta Taina savarsita ii pomenesc cu mare incredere pe Sfintii Marturisitori. Indemn pe toata lumea sa puna rugaciune la ei ca sunt grabnic ajutatori. Doamne ajuta.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s