SCRISOAREA DESCHISĂ A OBȘTII MĂNĂSTIRII PETRU VODĂ ADRESATĂ PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS PE 3 IULIE 2015

        Scrisoare deschisă către Preşedintele României în legătură cu OUG 31/2002 şi PL-x 193/2014

                       Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis,

          Vă scriem în calitate de slujitori ai lui Dumnezeu – Adevărul şi de rugători pentru acest popor. Înţelegem, ca popor aflat sub ocupaţie neocomunistă, şi care şi-a pierdut prin metode „diplomatice” nu numai suveranitatea, dar şi cele mai elementare drepturi, precum dreptul de a fi stăpân pe propriul corp biologic (drept eradicat prin Ordinul M.S. nr. 1170 din 22 octombrie 2014), sau dreptul de a fi judecat pentru fapte personale, iar nu pentru situaţii generale (drept eradicat prin revizuirea OUG 31 / 2002), înţelegem cu tristeţe că e naiv şi tardiv a mai face menţiune de Drepturile Omului, Constituţie, sau alte asemenea foruri pe cale de a deveni anacronice.

          Cu toate acestea, pentru ca viitorii cetăţeni ai acestor meleaguri să nu aibă impresia că ne bucurăm de aceste stări de mare tragism, le semnalăm refuzându-le. Amintim că PL-x nr. 193/2014 (votată ca în vremurile de glorie ale P.C.R. în 24 iunie 2015) prin formularea ei generalizantă, ambiguizantă şi inversatoare de realităţi, reuşeşte, dintr-o trăsătură de condei să calomnieze:

          – EROII ANTICOMUNIŞTI, adică cei 2.500.000 de români care au suferit detenţie, chinuri, genocidare şi oprobriu permanent, chiar şi post-mortem, doar pentru că au refuzat să accepte sinuciderea morală, intelectuală şi fizică, şi nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă (de orice fel);

           – CULTURA – generaţia interbelică a fost una de elită culturală, aproape integral legionară, iar reprezentanţii ei au suferit şi au fost ucişi pentru că preţuiau libertatea de gândire; prin urmare se opuneau totalitarismului ideologic, atât celui bolşevic, cât şi celui fascist, şi nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă ca autori ideologici, efectivi sau terţi;

           – SFINŢII mărturisitori şi mucenici, adică miile de clerici şi mireni care au pătimit şi au fost ucişi pentru că credeau în Dumnezeu, iar nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă; sunt documentate până astăzi mai mult de 500.000 de morţi în temniţele comuniste!

          – POPORUL ca întreg, deoarece nu există familie în România care să nu fi suferit cel puţin o pierdere de viaţă, de avere sau de demnitate în perioada respectivă.

          Fireşte că nimeni nu apără criminalii adevăraţi, şi e bine ca societatea să fie apărată de ei prin legi prohibitive, dar PL-x nr. 193/2014 nu face diferenţa între dictatorul Adolf Hitler şi Mircea Vulcănescu sau părintele Dumitru Stăniloae!

          Cu foarte puţine excepţii, toţi condamnaţii au îndurat ani grei de temniţă, torturi inimaginabile, ani la rând, moarte violentă sau prigonire pe viaţă pentru fapte precum o discuţie întâmplătoare cu vreun vecin (numită „complot la crimă împotriva ordinii de stat”) sau o farfurie de mâncare dată de pomană (numită „ajutor legionar contra-revoluţionar”) şi alte asemenea „crime”.

          Dacă a-l cita pe părintele Dumitru Stăniloae va costa de la 3 luni la 3 ani de închisoare, dacă publicarea unui acatist către părintele Arsenie Boca va costa 5 ani de închisoare, atunci cum mai sunt pedepsiţi adevăraţii criminali de ieri şi de azi?

          Avem înaintea ochilor Evanghelia, pe care s-a bazat toată civilizaţia europeană şi globală din ultimele milenii, istoria naţională, Codul Civil şi toată emanciparea de sub mentalitatea sclavagistă şi umilitoare a diferenţelor etnice, rasiale sau împotriva femeii. Această Evanghelie, care a fost Lumina Lumii, are mesajul profeţiilor Vechiului Testament împlinite în persoana lui Iisus Hristos. Mesajul Evangheliei este că, asemenea Mântuitorului, orice om care iubeşte pe Dumnezeu va fi răstignit, într-un fel sau altul, în spirit sau în trup, de puternicii istoriei care nu vor să accepte nici viaţa de după moarte, nici nobleţea fiinţei umane, nici existenţa lui Dumnezeu, nici Adevărul, şi că această nedreptate suferită nu rămâne nerăsplătită, nici de Dumnezeu, nici de istoria generaţiilor viitoare. Adevărul, fiindcă este chiar persoana lui Dumnezeu, oricât ar fi de hulit şi răstignit, pururi înviază şi nu poate fi ascuns de nimic. Oricât ar fi de nedreaptă o lege, Adevărul este scris în conştiinţa omenirii.

           Acest proiect de lege, prin lipsa de distincţie între crime reale şi crime atribuite, aruncă din nou în temniţe şi la gropile comune victimele unui holocaust negat de revizionismul ocultant al unei realităţi istorice a cărei martor ocular sunt popoarele care au răbdat comunismul mai bine de trei generaţii. Suntem aşadar convinşi că veţi abroga Ordonanţa care în faţa întregii lumi civilizate va osândi întregul popor român şi v-ar compromite pe dumneavoastră, aşa cum i-a compromis definitiv şi pe cei ce au gândit-o, şi pe cei ce au votat-o în unanimitate.

          Dacă veţi anula Ordonanţa – trimiţând-o înapoi la Parlament pentru a fi dezbătută pertinent din mai multe puncte de vedere şi debarasată de neadevărurile şi mistificările istorice şi ideologice (mai ales interpretările din cheie extremist marxistă), vă veţi demonstra cu adevărat ca om integru, onest şi just, demn să fie liderul celui mai vechi popor al Europei şi al unei ţări care de mii de ani a iubit adevărul şi libertatea spirituală a urmaşilor mai mult decât propria libertate fizică.

          Mănăstirea noastră este închinată Sfinţilor români de către unul dintre aceştia şi în numele lor cerem să nu li se întineze memoria prin nici un fel de act mincinos sau partizan. Monahismul este cea mai înaltă treaptă de vieţuire creştină şi nu apără nici o ideologie, ci se ocupă exclusiv cu împlinirea Evanghelie. Monahismul nu este partizan nici unei grupări politice, ci slujeşte exclusiv Biserica şi pe credincioşi. Cerem să nu li se mai facă încă o nedreptate sutelor de mii de creştini nevinovaţi care în ultimul veac şi-au dat viaţa slăvind pe Dumnezeu.

          Biserica şi în special mănăstirile au fost leagănul culturii şi civilizaţiei europene. Apărăm şi promovăm sfinţenia şi valorile poporului din interiorul Bisericii Ortodoxe, „mama poporului român”, precum s-au exprimat marele poet Mihai Eminescu şi marele istoric Nicolae Iorga.

         Dumnezeu să vă lumineze şi să vă dea putere să faceţi ceea ce este în conformitate cu adevărul şi dreptatea!

                                                                                Mănăstirea Petru Vodă

                       Sursa: http://manastirea.petru-voda.ro/

 

Publicitate

8 gânduri despre „SCRISOAREA DESCHISĂ A OBȘTII MĂNĂSTIRII PETRU VODĂ ADRESATĂ PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS PE 3 IULIE 2015

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  A trecut premierul Victor Ponta la islam?

  Foarte multă lume a rămas şocată la reîntoarcerea premierului Victor Ponta din Turcia, după o operaţie banală la genunchi, că purta barbă. Se observă în fotografii un Victor Ponta cu barbă neglijentă şi cârje pe scările Palatului Victoria. Iniţial sursele noastre au pus barba pe seama unui acces de suferinţă personală şi o apropiere a lui Victor Ponta de credinţa ortodoxă, ştiindu-se că ortodocşii practicanţi îşi lasă barbă a la Hristos!

  Surpriza a venit atunci când a apărut poza pe Gândul.info cu un Victor Ponta surâzător, fără cârje, dar cu barbă, care se fotografiază cu echipa de medici şi asistente din spitalul turcesc Medipol.

  În urma investigaţiilor noastre pe surse, care de cele mai multe ori nu au dat geş, interpretarea purtării bărbii de către Victor Ponta nu se leagă de iluminare mistică ortodoxă, ci de o apropiere de islam şi credinţa musulmană în general. Înainte să plece în Turcia premierul Victor Ponta i-a promis lui Erdogan, liderul necontestat al Turciei, că va permite construirea unei mega-moschei, cea mai mare din Europa, în inima Bucureştiului, construită pe domeniul public. Mai mult, moscheea va fi inima unui centru cultural musulman cu bibliotecă, cămine, cantine şi o celebră şcoală Madras, de educare islamistă, a peste 6000 de tineri anual, de care se teme Traian Băsescu că unii dintre ei vor pune bombe în metrou, cum afirma recent şi nedrept pe Facebook. Victor Ponta este de mai multă vreme un apropiat al muftiului musulmanilor din România, celebrul Iusuf Murat, cu care are relativ dese întâlniri.

  A doua zi după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de revenire a premierului la post şi după participarea la cina de Iftar, ce marchează postul Ramadanului la musulmani, Victor Ponta a apărut la guvern cu un nou tip de barbă, mulţumindu-i public preşedintelui pentru „gestul lăudabil” făcut musulmanilor din România. Barba lui Victor Ponta nu era tunsă în maniera Che Guevara, cum prost s-a interpretat într-o parte a presei mainstream cu jurnalişti făcuţi la apelul bocancului propagandei soroşişte, ci era o barbă tunsă, fără mustaţă, în cel mai pur stil musulman, pe care îl poartă celebrii muftii sau imami islamişti, conform pozelor alăturate.

  Se pune întrebarea firească: a trecut Victor Ponta la religia musulmană?

  Ionuţ Ţene

  sursa: http://www.napocanews.ro/2015/07/a-trecut-premierul-victor-ponta-la-islam.html

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s