CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FRATELE SACCSIV (VASILE)? ÎN CE ANTURAJ SE ÎNVÂRTE ACUM? DE CE CREDEȚI OARE CĂ M-A TRECUT LA SPAM?…

descărcare (1)  descărcare                   

             În ce ape tulburi se scaldă acum fratele Vasile, cunoscut îndeobște ca saccsiv? După părerea mea umilă, în cele ale hulirii lucrării Duhului Sfânt prin părintele Arsenie Boca… Fără îndoială, cu voia sau fără voia lui, dânsul face jocul ocultei interesate în respingerea canonizării TUTUROR Sfinților Închisorilor iar în eventualitatea canonizării sale, în deformarea totală a personalității și sfințeniei sale pentru a-l transforma într-unul de-al lor, într-un vrăjitor sau ocultist (practicant al magiei albe și negre) și într-un ecumenist, filo-catolic și desigur francmason…           

            EMBLEMATICE PENTRU SACCSIV (CEL DE ACUM SAU PENTRU CEL CARE ÎI FOLOSEȘTE POATE BLOGUL) DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SUNT ACESTE CUVINTE (DEȘI NE ȘTIM DE VREO DOI ANI ȘI AM LUPTAT PE ACELAȘI FRONT ÎMPREUNĂ!): ,,Pentru ca n-are discernamant, blogul sau va deveni o cloaca la rubrica de comentarii. Se vor strange acolo multi dintre cei ce au fost pusi la spam aici pe motiv de satanism, anti romanism, eretici, new age, etc. Va fi suficient sa ma injure ca sa fie buni la el…”

            ADICĂ ȘTIE DÂNSUL FRAȚILOR VIITORUL SAU DIN RĂUTATE ÎNCEARCĂ SĂ MĂ DISCREDITEZE PÂNĂ LA CAPĂT?… DUMNEZEU SĂ-L IERTE!… L-AM IERTAT ORICUM… MI SE POT IMPUTA MULTE LUCRURI PROBABIL DAR NU DISCERNĂMÂNTUL… FAPTUL CĂ MĂ TRATEAZĂ ASTFEL DE SUS ÎMI ARATĂ CLAR CĂ SUFERĂ DE UN COMPLEX DE SUPERIORITATE, CEEA CE DIN PUNCT DE VEDERE DUHOVNICESC DENOTĂ MÂNDRIE IAR NU SMERENIE… 

            PENTRU FRATELE VASILE, AVEM UN DOCUMENTAR DE EXCEPȚIE… URMĂRINDU-L PE BLOGUL https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/06/19/documentar-crestin-ortodox-despre-viata-parintelui-gherman-care-a-venit-la-credinta-prin-boala-si-moartea-clinica-atunci-cand-a-vazut-demonii-hidosi-care-au-venit-dupa-el/

            PENTRU CITITORI, DORIM A ARĂTA PE SCURT CUM S-A AJUNS LA EXPULZAREA MEA RECENTĂ ȘI A FRATELUI GABRIEL M. DE PE BLOGUL SACCSIV, CARE PARE A FI MAI DEGRABĂ O MOȘIE SAU PROPRIETATE PRIVATĂ ABSOLUTĂ ȘI INTANGIBILĂ : 

                       Radu Iacoboaie said, on iunie 17, 2015 at 8:34 pm

                       Saccsiv

              Ce reprezintă ,,fratele” Ioan pentru tine? Adevăratul teolog cumva?… Simți că îți este mult superior precum un preot duhovnic vrednic?… Vă unește foarte mult ,,pasiunea” denigrării părintelui Arsenie Boca? Si patimile unesc oamenii, nu doar credința și idealurile nobile…

                         saccsiv said, on iunie 17, 2015 at 8:59 pm

                     Radu Iacoboaie

               Tu esti prost? Faci pe militianul cu mine? Ia du-te-n spam ca m-am saturat. Cu nimeni n-am rabdat atata.

                         Altul said, on iunie 18, 2015 at 12:02 am

                Saccsiv, ma bucur ca in sfarsit ai luat o astfel de decizie. Eu nu am nimic cu Iacoboaie in afara faptului ca sustine enorm de multe erezii. Si nu ar fi asta problema cea mai mare, ci ca atunci cand i le arati si i le dovedesti cu argumente clare, refuza sa te creada. Refuza orice din invatatura Bisericii care contravine propriilor sale idei.

              Apoi cand nu mai are argumente, incepe sa te persifleze si sa devina de-a dreptul nesimtit. La astea mai adaugam si faptul ca musteste de ura impotriva celor care ii raspund. Vezi dovada mai sus, cum vorbeste de Ioan, si Ioan ce a facut pana acum decat sa reproduca cuvintele Sfintilor Parinti?

              Acum sunt foarte curios…ce se face Iacoboaie fara sa comenteze pe Saccsiv? O ia razna sau nu…

                         saccsiv said, on iunie 18, 2015 at 1:18 am

                      Altul

              Pentru ca n-are discernamant, blogul sau va deveni o cloaca la rubrica de comentarii. Se vor strange acolo multi dintre cei ce au fost pusi la spam aici pe motiv de satanism, anti romanism, eretici, new age, etc. Va fi suficient sa ma injure ca sa fie buni la el…

                         Altul said, on iunie 18, 2015 at 1:39 am

                        Saccsiv

              Daca unul ca Iacoboaie e impotriva ta…poti sa fii sigur ca esti pe drumul cel bun. E foarte bine ca ti-ai dat tu seama cine e el. Daca el face mai departe ce zici tu, pentru el e un nou nivel de mocirla pe care il atinge.

                          el said, on iunie 18, 2015 at 12:01 pm

                        saccsiv

             multumesc frate ca ai asanat blogul asta de un imbecil prolific si indaratnic, rezistent la orice Argumente si ilogic. Sa faca ce vrea pe „batatura” lui , sa se scalde in mocirla ca porcul daca asta doreste dar la el acasa, a reusit sa ma scoata din rabdari si pe mine, e ca un mecanism stricat. Doamne ajuta.

                              Altul

             YUHU, veste buna frate 🙂 iacoboaie a ajuns la locul pe care-l merita. SPAM-ul ! sa-jl fereasca Dumnezeu de „spam-ul” iadului ca daca nu se potoleste si nu se indrepteaza acolo aterizeaza, si inca pt. o VESNICIE !
taman aflu ca am scapat aici de un parazit, ce-ti pasa ce va face el pe „coclaurile” lui, e irelevant, CINE crezi ca il va mai asculta ca aici unde se dadaea in spectacol in auzul multora ?

   (în articolul Sa ne pregatim de PUSCARIE. In Parlament S-A HOTARAT ca “MISCAREA LEGIONARA a fost organizatie FASCISTA”, Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 17, 2015)

                          Mirela said, on iunie 18, 2015 at 12:49 pm

            O curaţenie binevenită! Se vădise de mândru, prost până la delir, ignorant şi narcisist, iar acum şi-a arătat clar şi stofa de invidios şi de trădător. Toate scremerile neîncetate pe aici aveau drept scop găsirea şi cucerirea unor oi docile, pe care să le ducă la stâna lui ca să-i cânte osanale. Aviz amatorilor!

            Priviţi-l pe Iacoboaie şi lucrarea lui de „apărare a ortodoxiei”: ………………………… 

            Un măscărici penibil, care se bazează pe idea că un prost găseşte întotdeauna un altul mai prost care-l admiră

                            el said, on iunie 18, 2015 at 1:02 pm

                            Altul

             lasa-l in pace pe ratacit sa faca/zica ce vrea, astia nu merita decat sa-i ignori, si vorba bunicii mele. ” Mama cand vezi prostul si cacatul treci pe alaturi la distanta de ei daca nu vrei sa te imputeasca”.

  •                      tanase said, on iunie 18, 2015 at 2:45 pm

            Jakob e la spam, saracul se vede ca sufera ca un caine. E macinat de intrebari la care … tot el raspunde, isi linge „ranile” cautand consolare si confirmare a „scenaritei cronice”. De acum cred ca va avea „motiv” sa inceapa „lupta” fatis, deoarece, ca si individ cu caracter minuscul, e razbunator si plin de ura.

           Imi pare rau pentru el caci mandria nu-l lasa deloc sa recunosca faptul ca greseste, este continuu motivat de alte si alte idei ce-i staruie prin minte parazitandu-i astfel orice gand rational duhovnicesc. Unealta perfecta a demonilor si a sistemului demonic!

           Stie ca de acum incolo va completa panoplia „ilustrilor necunoscuti” si acest gand nu-i da pace.

           @Altul – vezi cata fiere a inceput Jakob sa izvorasca? E „traitor”, un „ortodox adevarat” DEMN sa-l urmeze in credinta lui toti „inteleptii Jakobieni”. Saracii cine o sa le mai dea „aprecieri” la tampenii si erezii postate aici, e „doliu” mare!

          @el – e foarte bine de urmat sfatul bunicii tale; „Mama cand vezi prostul si cacatul treci pe alaturi la distanta de ei daca nu vrei sa te imputeasca”.

    (articolul Mare atentie cu MUZICA “buna” …, Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 17, 2015) 

           …………………………………………………………………………………………………………………..

                                 Radu Iacoboaie pe 17 iunie 2015 la 10:19 pm

             Asta este atitudine de creștin adevărat? (n.a. – trecerea la spam) Dumnezeu să te ierte și să te lumineze cu Harul Său…

   (comentariu trimis de pe telefon și care nu mai este nici ,,în așteptare” pe blogul saccsiv la articolul  Sa ne pregatim de PUSCARIE. In Parlament S-A HOTARAT ca “MISCAREA LEGIONARA a fost organizatie FASCISTA”, Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 17, 2015)

                                Radu Iacoboaie pe 17 iunie 2015 la 9:25 pm

           Nu muzica este unul dintre cei mai mari inamici ai creștinului, ci lumea, trupul și diavolul. Cu aceștia noi purtăm un neîncetat război duhovnicesc și nevăzut…

           Catolicii și protestanții au introdus orga și alte instrumente pentru a mișca corzile sufletului și a-i atrage îndeosebi pe tineri…

           La TV Trinitas, canal al Patriarhiei Române s-a introdus de ceva vreme muzica simfonică. O metodă abilă de a face mai atractiv acest post de televiziune și mai mult decât atât…

                               Radu Iacoboaie pe 17 iunie 2015 la 9:29 pm

           Un post TV care promovează treptat și sigur lepra sau virusul Ecumenismului… Un instrument de propagandă… Unde noi de pe bloguri suntem înfierați tot mai mult și puși la stâlpul infamiei…

 (comentarii trimise de pe telefon și care nu mai sunt nici ,,în așteptare” pe blogul saccsiv la articolul Mare atentie cu MUZICA “buna” …, Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 17, 2015)

 

            CÂTEVA COMENTARII EDIFICATOARE ȘI DE LA ARTICOLUL PRECEDENT EMBLEMATIC: Bucurie ECUMENISTA pe contul facebook al MANASTIRII PRISLOP la aflarea vestii ca PAPA FRANCISC I vrea SFINTELE PASTI la DATA FIXA pentru ortodocsi, catolici si protestanti … , Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 15, 2015

                          Radu Iacoboaie said, on iunie 16, 2015 at 10:16 pm

           Acest articol este simptomatic… Ridică mari semne de întrebare despre felul în care se pot manipula opiniile într-un anume sens… Împotriva sfințeniei părintelui Arsenie Boca… Asa se explică mai mult decât tolerarea preoților Gheorghe Anițulesei si Matei Vulcånescu pro-cipuri…

                        saccsiv said, on iunie 16, 2015 at 10:26 pm

                  Radu Iacoboaie

           Bine ca nu te-ai facut procuror. Ar fi gemut puscariile de nevinovati.

           La tema parintele Arsenie Boca am permis sa posteze toata lumea.

                        Radu Iacoboaie said, on iunie 16, 2015 at 11:57 pm

           Te înșeli mereu în privința mea. As fi fost un procuror profesionist în orice caz. Dar ai ceva contra acestei profesii? Nu m-ar mira având în vedere ceea ce ți s-a întâmplat în trecut?…

                       saccsiv said, on iunie 17, 2015 at 6:04 am

                  Radu Iacoboaie

            Foarte „profesionist” … Te ajuta si „intuitia”, „memoria”, „tupeul”, „logica”. Si nu doar ca ai umple puscariile de nevinovati, dar i-ai scoate basma curata si pe cei vinovati. Caci, nu-i asa, Francisc de Assisi a fost ortodox …

            A doua parte a comentariului tau e de porc, caci n-am zis de profesie, ci de tine

                         Ioan said, on iunie 17, 2015 at 9:54 am

           Frate Vasile (saccsiv) – nu te intrista!

           Aceasta se intampla cand bagam in seama oameni care nu merita atentie. Acesti oameni trebuie ignorati, marginalizati. Acestia fac un mare rau Ortodoxiei prin activitatea lor cea rea. Sa facem si noi tot ceea ce ce putem insa sa nu uitam ca Hristos e cel care ne apara si pe noi si Biserica Sa. Acestia sunt oameni obraznici, fara frica de Dumnezeu. Nu trebuie sa fim lipsiti de dragoste fata de acestia, dar sa nu uitam ca bunatatea vatama pe omul obraznic (…)

            Iacoboaie se vede deja un mare rugator, un mare marturisitor, un bineplacut a lui Dumnezeu, un mare teolog. (…)    

            Radu Iacoboaie si cei care sunt ca dansul ar fi bine sa ia aminte la sfatul Sfintilor Apostoli si sa se indrepte…  (n.a. – nu am redat întregul comentariu fiind prea lung)

                          el said, on iunie 17, 2015 at 11:12 am

            Iacoboaie tu nu esti porcuror nici macar avocat, tu esti un dobitoc cu o diploma FALSA data moca de la „toaarasi” tai si cu un scop Infiltrat pe bolg aici si in Biserica.

            Slava Domnului insa ca esti PREA TAMPIT sa poti face ceva. Tu nu esti bun de nimic asta e pur si simplu nivelul tau.

                          Radu Iacoboaie said, on iunie 17, 2015 at 12:08 am

                         Saccsiv

              Nu stiu de ce câteva comentarii nu au ajuns la tine. Nu sunt ,,în asteptare”… S-au evaporat pur si simplu. Apoi un fel de blocaj. Se închidea articolul. Probleme tehnice?… Spui că as fi ajuns un procuror care ar fi înfundat puscăriile cu nevinovați… Tu realizezi ce spui? Un procuror corupt sau mai degrabă tâmpit… Asta sugerezi… Uiți esențialul, faptul că judecătotul este cel care cântăreste si decide…

                          saccsiv said, on iunie 17, 2015 at 6:09 am

                         Radu Iacoboaie

              Atunci bine ca nu te-ai facut nici judecator.

                                   el said, on iunie 17, 2015 at 11:14 am

                           saccsiv

              ce judecator visezi, Iacoboaie e doar un FAKE !

                                  el said, on iunie 17, 2015 at 11:18 am

              iacoboaie nu ai fi ajuns si NU ESTI NIMIC nefericitule, ai uitat „rolul” tau? sau ti-ai intrat atat de bine in pielea „personajului” ca tu nefiind nimic deja te simti cu prestanta?

                                 Radu Iacoboaie said, on iunie 17, 2015 at 12:12 am

             Se pare că îi ai la inimă pe Gheorghe Aniţulesei si Matei Vulcånescu… Nu doar le-ai aprobat comentariile de comlezență… Pe alții cum de i-ai respins?

                                 saccsiv said, on iunie 17, 2015 at 6:10 am

                      Radu Iacoboaie

             Pe care altii i-am respins la tema parintele Arsenie Boca?

                                Radu Iacoboaie said, on iunie 17, 2015 at 8:22 pm

              Gabriel M. Si alții…

                                saccsiv said, on iunie 17, 2015 at 8:29 pm

                      Radu Iacoboaie

             E doar Gabriel M. pentru ca a fost nesimtit cu mine. Nu exista altii. Dar pot fi, evident, in viitor si altii.

 

                       ȘI ACUM SĂ VEDEM DE CE L-A EXPULZAT ȘI PE FRATELE GABRIEL M.

                               Gabriel M. said, on iunie 15, 2015 at 4:52 pm

             SACCSIV ori esti extrem de viclean si construiesti cu mare dibacie titlurile ca sa arunci cu noroi in Manastirea Prislop ori esti extrem de neatent si te grabesti. Prietene tu nu vezi ca pe pagina respectiva de facebook scrie clar in imaginea din header: Aceasta pagina NU este cont oficial al Manastirii Prislop”????

             Din articolul tau se intelege ca Manastirea Prislop agreaza ce spune papa si ca simpatizeaza cu catolicii. Ori pagina aia e a unui amator care a si specificat ca nu are treaba cu Man. Prislop. Pentru ce dai o asemenea stire si de ce induci in eroare. Ori esti impartial ori lasa-te de ceea ce faci ca smintesti lumea.

            Deci ai gasit o pagina de facebook a unui .. anonim.. si ai facut o stire senzationala: „Bucurie ECUMENISTA pe contul facebook al MANASTIRII PRISLOP „.

             Poti sa nu publici comentariul meu .. e pt. tine in special . Poate modifici titlul

                            Gabriel M. said, on iunie 15, 2015 at 4:55 pm

             Uite de exemplu ce a inteles Cristian mai sus: „Deci cei de la Prislop, sunt în duhul părintelui Arsenie Boca, și-n duh cu papa…”

            Spune-mi ca asta nu e sminteala…

                           andrei-d said, on iunie 15, 2015 at 5:55 pm

                 Gabriel M.  …..

            Esti ucenicul lui rabi Jakob?

            I-ai luat locul, secta din tata-n fiu. Si de-asemeni si calitatea de PENIBIL. Rusinos.

                           andrei-d said, on iunie 15, 2015 at 6:03 pm

                  Gabriel. M.

           Si nu stiu de ce te aprinzi asa tare, nu era dorinta parintelui unirea la vreme de prigoana, sa „redevenim Biserica”? Esti patetic, dar nu parintele le facea propaganda catolicilor prin pictura aia esoterica? In „Cuvinte vii” nu il inalta pana la cer pe Ignatiu de Loyola si sf Francisc?? Si cica mai avea si nu stiu cate facultati…Mai bine ati tacea…

           Si promova alti pagani, Lord Jakob rabinul spunea ca parintele s-ar putea sa fi fost uituc, sau una sa zica alta sa faca……

           Vai de capul celor de la Prislop, ca a ajuns fenomen care DAUNEAZA Bisericii, sa mananci si pamant si sa fii asa de schizofrenic incat sa spui ca ar fi moaste, cand ucenicul v-a spus clar: ACOLOS-S OASE!

           Cred ca ar trebui sa stai in bancuta ta ca esti VARZA. Hulitorule.

                             saccsiv said, on iunie 15, 2015 at 5:04 pm

                        Gabriel M.

           Din articol se intelege perfect. Desigur, pentru cei ce nu le oboseste mintea atat de repede incat sa nu fie in stare sa citeasca un material totusi destul de scurt.

                             Gabriel M. said, on iunie 15, 2015 at 6:37 pm

           Ca de obicei saccsiv iti place sa afisezi doar comentariile care iti convin. Mai aveam doua comentarii pe care te faci ca nu le vezi .. Ori le pui pe toate ori niciunul.

                             saccsiv said, on iunie 15, 2015 at 7:34 pm

                          Gabriel M.

           Zici:

           Ori le pui pe toate ori niciunul

           Iti zic:

           Dar cine te crezi? Prietene, pun punct cand vreau. Iar tu incepand cu ora 5:14 esti spam. Si esti spam deoarece esti nesimtit. Du-te in canalizarea facebook.

 

   CÂTEVA COMENTARII EDIFICATOARE ȘI DE LA ARTICOLUL PĂRINTELE ARSENIE BOCA ȘI MĂICUȚELE DIN MĂNĂSTIREA DIVEEVO DIN RUSIA… (blogul APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie)

 Radu Iacoboaie Autor articol 7 iunie 2015 la 13:51

    1.                      ALT COMENTARIU (același blog și articol)           
              Iani said, on iunie 7, 2015 at 3:31 am
                 
                 Saccsiv, pe blogul tău au intrat troli, cârtițe. Unul sau mai multi, „El”, „Altul”, andrei-d”, „tanase” etc etc. Cu exprimari de genul: „Iakoabe, smintitule, dobitocule, securistule” sau, citez din „el”:  „remartca citata de dv apratie DOAR femeii SMINTITE corina, o fiica de curva avortatoare… Doamne ajuta!”         
                 Eu consider ca un crestin nu poate vorbi asa indiferent ce idei sustine, si ca pe un blog care se pretinde crestin nu au ce cauta trivialitati, obscenitati de un nivel atat de josnic. Nu stiu daca iti dai seama, dar aproband astfel de comentarii cei infiltrati aici isi ating scopul – acela de a-ti compromite blogul si de a crea dezbinare. Ei arunca in derizoriu tot ce publici aici, acoperind totul cu mocirla din ei.
                 Eu nu am sa mai intru fiindca nu mai vreau sa citesc astfel de cuvinte. La un astfel de nivel nu se poate discuta. Erai primul care trebuia sa îi puna la punct pe postacii respectivi, trecându-i la spam. Băieții sunt în misiune. Nu ai priceput asta?           Dacă vrei ca blogul tău să se transforme în așa ceva, e alegerea ta…. Cu bine.

                      Radu Iacoboaie  17 iunie 2015 la 19:39

      1. De câteva minute am fost trecut si eu la spam… Îsi închipuie probabil că sufăr din cauza asta… Îmi pare rău însă pentru rătăcirea lui… Pentru că s-a lăsat influențat, poate si condus de alții care îl si sponsorizează… Altfel cum si-ar câstiga oare existența pentru a sta aproape toată ziua pe blog?…

                  daniela  7 iunie 2015 la 14:20

  1.                              @radu iacoboaie, Iani
    poate si saccsiv este in misiune…

                           Radu Iacoboaie  Autor articol  7 iunie 2015 la 14:27

    1. Aici nu putem umbla cu jumătăți de măsură, cu ,,poate”… Suspiciunile trebuie întărite cu probe destul de concludente… Părerea mea…

                       rco  18 iunie 2015 la 8:41

      o sa realizezi ca discernamantul lui lasa mult de dorit…mai citeste si comentariile de pe blogul lui…si acolo nu e vorba doar de Parintele Arsenie ci de multi preoti si calugari ortodocsi care sunt judecati si vorbiti de rau… in prima faza vrea sa para cel mai mare luptator impotriva ecumenismului, cipului etc…dar in spate denigreaza sfintii parinti…si Biserica Ortodoxa pana la urma…

                       Radu Iacoboaie  17 iunie 2015 la 19:53

    2. Înclin så cred cå a fost eliberat din puscărie cu un scop anume… Un blog care să atragă ortodocsii practicanți si mai târziu să-i smintească si să le ghideze traiectoria… Exemplu: Felul în care a tratat ,,la cerere” (a cui oare?) subiectul ,,părintele Arsenie Boca”…

                            danielvla18 iunie 2015 la 7:40

      1. Radule,
        Nu exagera! Nu tot cel ce nu e de acord cu tine e rau.
        Totusi, tu ai avut cateva greseli grave pe care le-ai recunoscut doar cu jumatate de gura…
        Te-au criticat multi si te-am criticat si eu fiind totusi de partea ta.
        Ai multe exagerari. Te rog, nu continua cu altele…

                         danielvla  18 iunie 2015 la 7:47

      2. Nu zic ca Saccsiv are chiar dreptate in 100% din ce zice si scrie, dar, dintre noi toti, e unul cu discernamantul destul de bun.

                        daniela  7 iunie 2015 la 15:15

  2.              Ai dreptate frate, insa nu-mi pot explica aceasta rautate voita indreptata asupra Parintelui Arsenie Boca… uneori ma gandesc ca un ortodox practicant (asta daca este cu adevarat ortodox) nu poate sa aiba atata ura impotriva cuiva si mai ales impotriva unui slujitor al Bisericii care nu i-a facut niciun rau. Rautatea nu este buna frate, ea L-a rastignit si pe Domnul Iisus Hristos si tot ea incearca sa ii biruiasca si in zilele noastre pe sfinti… Ortodoxul are o atitudine blanda, echilibrata avand vocatia mangaierii si impacarii. Este smerit si bun fara duritati devastatoare, fara sa loveasca in chipul Lui Dumnezeu pe care il poarta fiecare om. Si atunci cand dojeneste o face cu blandete fara sa jigneasca. Nu este prima data cand am observat acest lucru pe saccsiv, acum cativa ani a fost si o incercare de a contesta Sfintele Icoane, bineinteles tot prin interpusi si clone… Cel putin in ultima vreme comportamentul site-ului saccsivs mi se pare artificial, fals, vizand obtinerea de trafic si manipularea si abaterea opiniei publice de la subiecte mult mai importante care vizeaza pierderea libertatii umane prin implementarea dosarului electronic de sanatate al populatiei si numai la o aruncatura de bat – cipul… asta daca mai este d.nul Vasile administratorul site-ului sau altcineva a preluat comanda…
    1.             Dacă fratele Vasile ar avea misiune AR FI EXTREM DE GRAV… PENTRU CĂ PE MULȚI I-AR SMINTI… ȘI VAI CELUI PRIN CARE VINE SMINTEALA! MAI BINE NU S-AR FI NĂSCUT!… Dar dacă nu are misiune și dorește doar ADEVĂRUL, atunci să nu facem dezbinare între noi… DE CE CREDEȚI CĂ MI-A APROBAT APROAPE TOATE COMENTARIILE, CU MICI EXCEPȚII FĂRĂ RELEVANȚĂ?… S-A FOLOSIT DE MINE PENTRU A-ȘI MĂRI ,,AUDIENȚA”?… CU MINE SAU FĂRĂ, TOT AVEA UN TRAFIC MARE DATORITĂ PREZENTĂRII UNOR INFORMAȚII INTERPRETATE, NU DOAR REDATE PUR ȘI SIMPLU… CE PĂRERE AVEȚI? AVEȚI MĂCAR O DOVADĂ CLARĂ CĂ NU ESTE ORTODOX? Îmi pare foarte rău că uneori apleacă urechea la vechii lui amici și colaboratori, în special ,,el”, care i-a trimis o imagine cu motanul lui stând la calculator… și l-a făcut să râdă fără oprire pe Vasile… Dracul se știe că este pentru unii mult mai interesant și distractiv… Așa se lasă cucerit fără de voie de ,,el”?… Dar discernământul, vigilența, trezvia creștină, seriozitatea pe subiecte foarte grele au dispărut brusc?…

                            rco  7 iunie 2015 la 19:00

      1. comportamentul lui, textele si raspunsurile la anumite intrebari, jignirile si judecarea preotilor si a calugarilor nu ti se par dovezi concludente?

      2. ULTIMUL MEU COMENTARIU PE SACCSIV TRIMIS AZI ESTE ACESTA:Radu Iacoboaie said, on iunie 7, 2015 at 9:49 pm
        Comentariul tău e în așteptare.saccsivCum se face că multe comentarii stau de câteva ore în așteptare?… Gata cu ,,toleratul”?… De-acuma fiecare să-și vadă de blogul lui?… Asta îmi dai de înțeles după batjocura făcută de ,,prietenii” tăi, care te conduc după cum se vede și se înțelege?

                     rco  8 iunie 2015 la 5:24

      3. vino-ti in fire…iti irosesti timpul vietii tale aiurea…ii numeri pe degete pe antihristii care comenteaza pe blogul saccsiv…pe aia nu ii vei trezi si vor da ei seama pentru cuvintele lor…
        cine judeca pe aproapele sau mai inainte de Hristos antihrist este…

                     Radu Iacoboaie  17 iunie 2015 la 21:22

    2. Suspiciunile voastre s-au dovedit întemeiate… Postacii de serviciu au fost lăsați să zburde în voie pentru că a existat o înțelegere între saccsiv si băieții destepți cu ochii albastri… Mai multe comentarii la câteva articole nu au mai fost postate… De la blogroll am fost scos… Mă bucur pentru un singur lucru: Că s-au mai limpezit apele… Nu stiam de unde antipatia sau ,,tolerarea” acordate mie… Tot răul spre bine… Doamne ajută!

                          Radu Iacoboaie  17 iunie 2015 la 21:30

      1. Nu au insistat unii dintre ei ca să devin persona non grata? Ca să dispar pentru că eram prea incomod si le blocam avântul… Până la urmă le-a făcut pe plac fiindcă era si o înțelegere la mijloc…

                     daniela 7 iunie 2015 la 16:19

  3.              Frate Radu, iertare, am gresit in privinta fratelui Vasile, m-am pripit vai de capul meu…
    Mi-am amintit ca mama d.nului Vasile era practicanta intr-un cult neoprotestant si ca toti sectantii – nu credea in Sfintele Icoane, Cruce si Maicuta Domnului… In vremea aceea poate saccsivs cauta o explicatie (abordand prin psihologie inversa subiectul) care sa raspunda potrivnicilor sfintelor icoane si astfel sa-si convinga mama sa se inchine si astfel sa vina la credinta ortodoxa. Poate acest lucru il incearca si acum in privinta sfinteniei Parintelui Arsenie Boca, folosindu-si capacitatea logica de a rezolva o problema care s-ar putea isca.
    Pune astfel umarul la lucru si incita prin subiecte cu pareri pro si contra incercand astfel sa pecetluiasca pentru totdeauna faptul ca si parintele Arsenie Boca este o lumina din Tezaurul Spiritual al Sfintilor. Zic si eu… Doamne ajuta!

                         Radu Iacoboaie17 iunie 2015 la 21:33

  4.                          Radu Iacoboaie said, on iunie 8, 2015 at 7:54 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
                             saccsiv
              Este revoltător că arbitrajul tău se manifestă într-un singur sens dictat de rațiunile articolului sau dezbaterii…Dacă tu ai fi în locul meu să presupunem doar, spune-mi cinstit ce-ai face? Ai răspunde la rău cu rău, ai dezerta de pe front sau ce altceva ai face?…         De ce tolerezi dezordinea duhovnicească și dezlănțuirea urii și altor patimi pe blogul tău?… Îți mai amintești poate cum a procedat Ion Iliescu în societatea românească la începutul anilor ”90?… Nu a fost neutru precum pretindea… A CHEMAT MINERII SĂ FACĂ ORDINE ÎN LOCUL SĂU, CA SĂ NU BATĂ LA OCHI…

                                        rco 9 iunie 2015 la 4:43

    1. „Ai răspunde la rău cu rău?!”
      intrebarea este de ce anumit „rau” este lasat la liber sa posteze toate mizeriile si cei ce ataca raul sunt indepartati…

                                   Radu Iacoboaie 17 iunie 2015 la 21:34

      1. Bună întrebarea ta…

 

36 de gânduri despre „CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FRATELE SACCSIV (VASILE)? ÎN CE ANTURAJ SE ÎNVÂRTE ACUM? DE CE CREDEȚI OARE CĂ M-A TRECUT LA SPAM?…

    1. artion

      Frate, nu inteleg de ce in articol ai pus pozele cu Saccsiv in arest . Din ce am citit de pe blogul lui, omul a fost condamnat pentru niste fapte pe care le facuse inainte de a se pocai. Chiar daca te a pus la spam , n are rost sa devi ranchiunos. Poate e o suparare de moment, sper sa ti treaca . Diavolul asta vrea sa ne dezbine.

      Parintele Arsenie Boca plangea ca din cauza lui multi pot ajunge in iad, dar se referea la ambele tabere, atat la cei ce l invinuau pe nedrept, dar si la cei care exagerau cu laudele ce i le aduceau, caci si el a avut greseli. Cred ca discutiile astea pro -anti Arsenie Boca, trebuiau purtate pe un forum cu acces privat, doar intre ortodocsi. Asa cum sunt acum, in vazut tuturor, pot deveni utile rau voitorilor ortodoxiei.

      Apreciază

      Răspunde
      1. artion

        erata : Diavolul asta vrea, să ne dezbine. Diavolul fiind diavolul, nu saccsiv, sper sa nu se interpreteze.

        ps: o rugăciune frumoasă către Maica Domnului – pentru împăcarea celor învrăjbiţi

        O, Maică a Lui Dumnezeu Preasfântă, Multiubitoare, Multpătimitoare, primeşte suspinele noastre mult îndurerate şi ne păzeşte sub Acoperământul milostivirii Tale, că eşti solire caldă la Bunul Dumnezeu. O, Maica Prealăudată, Ceea ce Te-ai istovit de amărăciune, stând lângă crucea Fiului şi Dumnezeului Tău, ascultă suspinele şi lacrimile noastre şi ne izbăveşte de mâhniri, boli şi moartea cea veşnică pe toţi cei care nădăjduiesc la nespusa Ta milostivire.Ajută-ne Maică Sfântă să nu ne facem duşmani, iar pe cei pe care-i avem Te rugăm iartă-i şi domoleşte-le lor îndârjirea, că şi noi îi iertăm şi ne rugăm pentru binele şi luminarea lor şi a familiilor lor. Tu Maică, îndrăznire având către Cel Născut din Tine,ajută-ne şi ne mântuieşte cu rugăciunile Tale, ca fără de oprelişti să ajungem în Împărăţia Cerurilor, unde împreună cu Toţi Sfinţii să-I cântăm Slavă Lui Dumnezeu, Celui în Treime slăvit, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Maică Sfântă Îţi mulţumim pentru toate milele Tale! Amin!

        Apreciază

      2. Radu Iacoboaie Autor post

        Nu sunt deloc ranchiunos frate ,,artion”… Alte poze nu am găsit. Am folosit motorul Google Romania. Sugerezi că eu i-am adus laude părintelui Arsenie Boca, ba mai mult am exagerat cu laudele? Pentru că am căutat doar adevărul și să apăr adevărul (implicit ortodoxia)… Dacă nu mă implicam în atâtea articole, sunt convins că se creea o opinie net defavorabilă părintelui și canonizării sale…

        Uită-te la Mitropolia Moldovei… Îl consideră sfânt. ÎPS Calinic Botoșăneanul l-a pomenit în predica din ziua parastasului părintelui Justin Pârvu la Petru Vodă. Chipul părintelui Arsenie Boca apare printre Sfinții Închisorilor omagiați acum printr-o ediție specială de timbre tot în Mitropolia Moldovei… Cei din Ardealul de nord la fel, cred că sunt pentru canonizarea sa, precum și o parte din ierarhii din Mitropolia masonului Laurențiu Streza… În alte zone influența Patriarhului, care se opune cu îndârjire, se cunoaște… Avem mai puțini ierarhi și preoți din aceste regiuni (Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea), care recunosc sfințenia părintelui Arsenie Boca…

        Nu mai vorbesc de blogurile și bloggerii care postează icoane cu părintele Arsenie Boca și învățăturile predicate de sfinția sa… Pe Marius Ianuș însă l-am tratat mereu cu semnul întrebării… I-a compus părintelui Acatistul Căii lui Arsenie Boca… Pentru că am simțit că exagerează. Eu l-am scos de la blogroll. Fratele saccsiv l-a păstrat însă… OARE DE CE? PENTRU CĂ SUNT DE FAPT ÎN ACELAȘI DUH OSTIL PĂRINTELUI…

        Apreciază

      3. artion

        Nu ma refer la tine ca i-ai adus laude, ci la unii care au facut din parintele Arsenie Boca un idol, un infailibil. Plus de asta, exista multi din tabara pro-Boca care sunt ecumenisti, yoghini, rataciti, desi parintele era clar impotriva acestor rataciri. Unul, ca sa i faca rau parintelui, se dadea drept ucenicul sau si invata lumea sa creada in reincarnare etc, a fost foarte denigrat parintele. Desi unii il acuza de filo catolicism, am gasit un document din care reiese altceva: anume ca parintele a prezis distrugerea catolicismului, deoarece nu este o religie ci o organizatie politica. Vom vedea daca va fi asa. Acelasi lucru l-a prezis si parintele Elpidie. Si tot documentandu-ma, am aflat ca parintele Arsenie, in timpul vietii, a fost si un bun milostiv. De aia multi primesc ajutor chiar si dupa moartea sa.

        Nu stiu daca va fi canonizat, tinand cont ca nu era de acord cu ecumenismul, si mai ales ca unii din turnatorii securitatii sunt astazi in BOR. Cum la fel e posibil ca Sfintii Inchisorilor sa nu fie canonizati.

        ps: chiar daca nu ai gasit alte poze cu saccsiv, cu siguranta nu ii face placere ca le-ai pus. Nici mie nu mi-ar placea sincer, mi se par niste rautati care nu-si au rostul. Sper sa intelegi ce spun. In fine, tu stii mai bine… e blogul tau si faci ce vrei.

        Apreciază

      4. Radu Iacoboaie Autor post

        Există un proverb care spune că: CEI CE SE ASEAMĂNĂ SE ADUNĂ… Analizează puțin grupul omogen care s-a format în ultimul timp în jurul lui saccsiv… MISIUNEA LOR ESTE SĂ NE DEZBINE ȘI SĂ SUBMINEZE ORTODOXIA PRIN TOATE MIJLOACELE… De unde putem ști noi unde a greșit sau dacă a greșit părintele Arsenie Boca? Toți greșim și facem păcate de tot felul… Cu atât mai mult monahul Arsenie Boca aducea roade vrednice de pocăință… În pictură nu putea greși, pentru că era profesia lui lumească… LA DRĂGĂNESCU AVEM PREDICI VII PRIN MIJLOCIREA PICTURII… REALIZATE ÎN TIMPUL COMUNISMULUI ȘI SUB SUPRAVEGHEREA SECURITĂȚII…

        Apreciază

      5. Radu Iacoboaie Autor post

        Frate ,,artion”, încercăm să facem ce trebuie… Dacă nu dorește afișarea acestor poze, poate să-mi spună dânsul personal, nu prin interpuși sau avocați… Sau poate crede că nu se va putea abține de la înjurături și atunci preferă să stea deoparte?… Îți spun și ție că până în ziua în care își va cere scuze pentru gestul incalificabil și nedrept oricum de a mă expulza din țara lui ,,saccsiv”, NU VOI TRIMITE ACOLO NICI MĂCAR UN SINGUR COMENTARIU… ȘI NICI NU-L VOI REINTRODUCE LA BLOGROLL… O să zică: mare pierdere sau pagubă… Este strict problema lui și îmi pare rău că s-a depărtat tot mai mult de mine, în timp ce s-a împrietenit și înconjurat cu persoane (,,teologi”) care din punctul meu de vedere sunt cel puțin dubioase…

        Apreciază

      6. artion

        Nu sunt interpus si nici avocat, era doar o parere, daca vrei sa tii cont de ea. Admiţând ca vrei sa te razbuni punand pozele, mai rau te decredibilizezi, iti faci rau tot tie, asa vad eu lucrurile de pe margine, n o lua in nume de rau.. Asta e, te a pus la spam , viata merge inainte. Nimic nu e intamplator in viata, poate e spre binele tau. Chiar daca unii prin comentariile lor te au luat peste picior, te au jignit etc, incearca sa vezi partea buna..

        Sfântul Efrem Sirul a spus: „Nu poţi suferi jignirile? Taci”. Atât se cere: taci, şi te vei linişti îndată. Iar înţeleptul Isus, fiul lui Sirah, a zis: „Dacă vei sufla în scânteie, ea se va aprinde; dacă vei scuipa, se va stinge”. Dacă sunteţi jigniţi, prin tăcere şi linişte îl veţi dezarma cu desăvârşire pe cel care vă defăimă şi vă jigneşte: el va amuţi aşa cum se stinge scânteia când scuipi în ea, ceea ce se poate vedea şi din vieţile multor sfinti…

        Datorita ego ului , nu acceptam reprosurile, avem de invatat de la sfinti, din pacate suntem prea legati de lume ca sa le urmam intocmai sfaturile.. Suntem caldicei, tu , eu si altii.. Trebuie sa renuntam incet incet la obiceiurile / placerile care ne tin legati de lumea asta trecatoare..

        Apreciază

      7. Radu Iacoboaie Autor post

        Deci tu crezi că eu sufăr că m-a trecut la spam și m-a expulzat din ,,țara saccsiv”… Nu este așa frate. Nici nu sunt neliniștit din cauza asta… Mă doare sufletul însă pentru fratele Vasile și pentru toți cei care se smintesc și se vor mai sminti pe acest blog-forum mai ales pe tema ,,părintele Arsenie Boca”…

        ÎN REALITATE, TOT ,,RĂUL” ESTE SPRE BINELE NOSTRU, PENTRU CĂ TATĂL CERESC NE IUBEȘTE MAI MULT DECÂT ORICINE ȘI DIN ,,RĂUL” PE CARE ÎL VEDEM NOI PE MOMENT, DUMNEZEU SCOATE UN BINE ȘI MAI MARE DECÂT ÎNAINTE…

        ÎN LOC SĂ MAI PIERD NENUMĂRATE ORE PENTRU A SCRIE DIVERSE COMENTARII, AM TIMP SĂ SCRIU ARTICOLE ȘI SĂ REFLECTEZ MAI MULT, SĂ NU MAI STAU ATÂT DE MULT PE NET, ACEST DROG NECONVENȚIONAL DE CARE AJUNGEM SĂ FIM UNEORI DEPENDENȚI FĂRĂ SĂ NE DĂM SEAMA DE ACEST ASPECT IMPORTANT… IAR DEPENDENȚA DE NET CONDUCE LA SEDENTARISM, APATIE, DEMOBILIZARE ȘI ÎN FINAL LA BOLI TRUPEȘTI ȘI SUFLETEȘTI… SĂ LUĂM AMINTE…

        Apreciază

      8. Apocalypse

        Catre Artion,, ref. Parintele Arsenie Boca. , care este sfint! Parintele Arsenie Boca a prorocit can numai cei care il denigreaza vor ajunge in iad !!! Saccsiv este satanist so manipulator, platit de sri si oculta mondiala. Saccsiv nu este Orthodox, ca si postacii lui.

        Apreciază

  1. Radu Iacoboaie Autor post

    https://danielvla.wordpress.com/2015/06/17/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-a-hotarat-ca-miscarea-legionara-este-considerata-o-organizatie-fascista-ce-va-urma-o-lege-care-sa-confinteasca-o-noua-prigoana-pentru-pro-legionari/

    Pomenirea Părintelui Iustin Pârvu – 16 iunie

    https://danielvla.wordpress.com/2015/06/16/se-implinesc-553-de-ani-de-atacul-de-noapte-din-16-spre-17-iunie-1462-al-lui-vlad-tepes-asupra-armatei-sultanului-mehmed-al-ii-lea-cuceritorul-constantinopolului/

    Apreciază

    Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

    ULTIMELE ARTICOLE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA (în ordinea descrescătoare a numărului de comentarii) ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ ÎN TOTAL PESTE 4735 DE COMENTARII!…

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/27/parerea-mea-despre-parintele-arsenie-boca-parintele-arsenie-boca-despre-yoga-intr-o-pictura-din-biserica-draganescu/#comment-265998 (1014! COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/21/de-ce-mass-media-anti-ortodoxa-cere-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/ (694 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063 (624 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/06/05/foto-de-ce-l-a-pictat-parintele-arsenie-boca-pe-ereticul-ulfila-in-biserica-draganescu-sau-nu-era-eretic/ (624 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/28/foto-de-ce-a-pictat-parintele-arsenie-boca-biserca-ortodoxa-si-erezia-catolica-in-acelasi-semicerc-de-raze-la-biserica-draganescu/ (553 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/ (499 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/06/14/profanarea-de-la-prislop-de-ce-moastele-parintelui-arsenie-boca-au-fost-ingropate-in-tarana-sau-logica-horror-a-parintelui-hariton-negrea/ (317 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/06/15/emblematic-bucurie-ecumenista-pe-contul-facebook-al-manastirii-prislop-la-aflarea-vestii-ca-papa-francisc-i-vrea-sfintele-pasti-la-data-fixa-pentru-ortodocsi-catolici-si-protestanti/ (215 COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/27/un-marturisitor-parintele-antim-de-la-sihastria-actualmente-vietuitor-al-manastirii-bistrita-cum-s-a-opus-catolicilor-adusi-de-viitorul-patriarh-daniel-ce-invata-despre-cipuri-despre-vremurile-a/ (195 COMENTARII)

    Apreciază

    Răspunde
      1. salutari

        Apreciez articolul dvs

        CINE SUNT CEI CARE ÎL PRIGONESC PE SFÂNTUL ARSENIE BOCA ȘI CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PREOȚII ȘI MIRENII ORTODOCȘI FRANCMASONI CARE HULESC PE SFINȚII LUI DUMNEZEU?… – Radu Iacoboaie, 19 martie 2015


        Daca doriri sa repostati si acest fragment din comentariile lui Cristi O,
        Va multumesc.

        cristi o. said, on aprilie 21, 2015 at 9:56 am
        De cate ori apare, incidental, numele de A. Boca in vreun comentariu, apareti si voi, precum mucegaiul in coltul umed. Si o tineti asa, incontinuu, zile in sir, ca un patefon stricat, pana se plictiseste lumea… Asta se numeste obsesie si nu e in duh ortodox. Nici rastalmacirea vorbelor altora nu e in duh ortodox, nici amestecarea adevarului cu neadevarul ori ghiveciul de idei. Ati smintit mai multa lume decat veti aduce voi vreodata la credinta, ati radicalizat unii sustinatori ai lui A. Boca mai mult decat va imaginati. Ati facut mai multa reclama lui A. Boca decat televiziunile! Per total v-a iesit exact pe dos! Unii nici nu sunt neaparat interesati de A.Boca, dar vazand balacareala interminabila si „justitiari” fara fundament si limita, se indeparteaza definitiv de Biserica, in confuzie, si nu-i mai puteti aduce inapoi! Veti raspunde, intr-o zi, pentru ei… E cazul celor a caror credinta mai atarna de un fir… Asta au evitat marii duhovnici! Altii se vor duce in numar mai mare la Prislop, nu pentru credinta ci pentru „magul” de acolo… Asta e sminteala. Iti propui sa indepartezi pe unii de Boca fiindca ti se pare inselat, dar te trezesti ca alungi de zece ori mai multi prapaditi din drumul spre Biserica; si din cei trecuti pe la mormantul parintelui de acolo, abia de clintesti unul sau doi…

        Parerea mea sincera: va era mai de folos sa fi ramas in anonimat, intr-un coltisor, ascunsi intr-o gaura in rugaciune umila, decat s-o faceti pe acuzatorii fara pata, bazati pe „dovezi” trase de par si concluzii superficiale ce nu pot fi utilizate nici macar intr-o simulare de proces cu rol didactic dintr-o facultate de drept… Ii tot aduceti in discutie pe sfintii Parinti. Nu va mai acoperiti acuzele fondate pe probe care nu intrunesc nici cele mai elementare cerinte de autenticitate cu invataturile Parintilor! Nu vi se pare, cel putin, nedrept sa alaturati adevarul Parintilor din vechime, verificat de secole, cu un posibil adevar/minciuna neverificat/a din surse credibile?!?

        Cum v-ati simti dvs. adusi in boxa acuzatilor si condamnati pe o lege corecta, la niste ani de munca intr-o colonie penala, pe baza parerilor/marturiilor incorecte ale unor insi loviti de senilitate ori ale unor oameni nu prea inteligenti rupti de realitate, rastalmacite de niste procurori superficiali si neverificate de nimeni in amanunt?!? S-a intamplat aievea in Romania – un om a stat nevinovat 12 ani in puscarie pe baza unei „marturii” obtinuta de la o batrana senila. Sigur nu va place sa suferiti nedreptati, dar daca le provocati altora e in regula, nu? Pe A. Boca, trecut la cele vesnice, nu-l mai pot atinge judecatile si dreptatile/nedreptatile umane; atunci in cine vor ricosa ele? Nu in alti oameni? Va asumati aceste pacate grele in numele dreptatii facuta stramb? Daca eu declar ca v-am vazut traficand droguri (asa mi s-a parut 🙂 ) si un superficial „justitiar” va baga la „mititica” e drept? Declaratia a fost verificata? Corespunde realitatii? Legea poate fi perfecta, daca dovada acuzarii nu corespunde realitatii, tot nedreptate rezulta.

        Problema nu sunt invataturile sfintilor Parinti si nici Sinoadele ci dovezile neconcludente (ca sa nu spun falsificate grosolan) pe care se incearca eliminarea unui duhovnic din constiinta unor oameni! Porcaria de asa-zisa dovada cu duhovnicii A. Papacioc si I. Balan e realizata in asa fel incat nu loveste doar in A. Boca. Ii prezinta pe cei doi drept doua tate barfitoare – ceea ce, cu siguranta, nu erau! Niciun monah/monahie, cu trecutul si inaltimea duhovniceasca a celor doi. nu s-ar fi putut deda la asemenea comportament josnic si total in contradictie cu invatatura sfintilor Parinti – barfa ieftina. Asta ar fi trebuit, in primul rand, sa dea de gandit asupra autenticitatii materialului respectiv. Nu mai spun ca nu trece de nicio expertiza de laborator, avand numeroase inadvertente tehnice, specifice montajului din mai multe segmente – dovada in plus ca materialul e manipulat si nu exista un original in forma asta. In atatia ani pe net nu apare nicio secventa din „dialogul” respectiv in vreun format audio specific perioadei si ne trezim, dintr-o data cu un format mp4, de factura mai noua, lipsit de imagine proprie, nimerit „intamplator” pe „iutub”, in plina campanie de demolat duhovnici trecuti prin puscariile comuniste…

        Aruncati cu acuze de inselare si erezie cu aceeasi usurinta cu care o facea evreul catolicizat Torquemada la inceputul infamei inchizitii papistase. Si el, un mare insetat de „corectitudine”,perfect acoperit de lege. Corectitudine criminala, dupa cum s-a vazut ulterior… Va mai ramane sa propuneti arderea pe rug a ramasitelor parintelui de la Prislop, pe motiv de inselare si erezie, poate asa va mai potoliti „ravna” aia draceasca ce i-a pierdut pe multi… Mai era cineva pe aici care nu era multumit de lipsa agresivitatii lui A. Boca fata de papistasi… Oare ce ar fi vrut, sa-l vada intrand cu traista de dinamita in mijlocul lor, sa-i arunce in aer ca jihadistii finantati pe ascuns de Israel? Ori sa-i taie in sabie, in piata centrala ca zelotii nebuni de pe timpuri?! Astea-s pretentii absurde – un monah nu-si permite violenta verbala si nici macar in gandire si trebuie sa se roage chiar pentru dusmani. Paisie Aghioritul se ruga si pentru hindusii politeisti (pagani sadea) nu-i facea albie de porci. Si a ajuns sfant. A nu fi agresiv cu pagani, eretici, atei, etc. nu intra in contradictie cu invatatura dreptei credinte. Nici a te ruga pentru ei. Erezie este sa te rogi si sa te impartasesti CU acesti pagani/eretici. Nu exista dovezi ca A. Boca s-ar fi impartasit la eretici ori ar fi slujit cu ei. Unii contemporani de-ai nostri in sutana au cam trecut linia rosie, la capitolul slujire cu ereticii, in vazul camerelor de luat vederi (adica dovezi de netagaduit) dar nu v-am vazut „executandu-i public” cu aceeasi inversunare ca pe monahul Arsenie de la Prislop.

        Ca l-a pictat pe Francisc la Draganescu nu e suficient pentru a dovedi un trai in erezie (de fapt, nici aceasta figura pictata nu a fost expertizata tehnic de specialisti si admisa/respinsa ca autentica/falsa) Daca am fi gasit mai multe reprezentari autentice ale unui eretic – icoane si picturi din mai multe locatii – semn al unui tipar ideologic – ne-am fi putut intreba legitim, ce legatura avea cu catolicismul (papistasia). Banuirea sa de filo-papism nu sta insa in picioare, la o cercetare mai atenta. Presupunand ca pictarea lui Francisc e totusi autentica, nu se poate dovedi ca prin sfarsitul mucenicesc nu si-a recapatat posibilitatea mantuirii si sfintenia dupa greseala facuta. Nu va repeziti sa contestati aceasta posibilitate. Sfantul Iacob Persul a comis-o mult mai grav: n-a pictat o figurina de eretic intr-o biserica ci s-a lepadat public de credinta in favoarea paganismului, a calcat crucea in picioare si s-a pus sa jertfeasca zeilor, pentru a-si pastra functia in stat. Revenirea sa la credinta (la insistentele mamei si sotiei) s-a facut pe cale muceniceasca si sfintenia sa nu poate fi contestata azi.

        Daca va treziti sa contestati sfarsitul mucenicesc al lui A. Boca, va loviti de evidente grele – la inhumare, avea mainile zdrobite, acoperite; numai un deget intreg era expus. Tortura, la un om batran de aproape 80 de ani duce la deces in chinuri. Doar unii mai tineri si in putere ar fi avut sanse de supravietuire. Si ca s-o terminam odata si cu magii si vrajitorii – Sfantul Ciprian cu ce se ocupa inainte de venirea la credinta si mucenicie? Cu folosirea de draci, vraji si alte potlogarii in chinuirea si spre necazul altora?!? S-o terminam si cu presupusa relatie fabricata de securitate cu Julieta sau cum s-o fi chemat – Sfanta Maria Egipteanca a avut o viata in deplina curvie si desfrau – a venit la credinta, si prin mare nevointa (fara ajutorul muceniciei) a primit iertarea si sfintenia. Presupunand, prin absurd, ca parintele Boca ar fi facut toate ciudateniile de care e acuzat, acestea sunt de sute de ori mai mici in gravitate decat au facut sfintii mai sus mentionati. Daca aceia au primit iertarea si sfintenia prin nevointa ori marturisire si martiriu, cine are tupeul sa conteste posibilitatea ca prin mucenicie, A. Boca sa fi primit si el iertarea pentru (presupusele) pacate mari de care e acuzat? Terminati cu judecata, ca nu sunteti Hristos cel fara de pacat pe pamant, sa puteti dispune cine se duce in iad si cine in rai… Mare grija sa nu cumva sa va intalniti cu parintele respectiv pe lumea cealalta, el in ceata dreptilor si voi in fundul haznalei celei imputite…
        E valabil pentru toți contestatarii „înspumați” ai marilor duhovnici…

        Apreciază

  3. Gabriel M.

    Bine ca a ingaduit Dumneze ca saccsiv sa isi arate adevarata fata si sa ne dam seama (macar unii) ca e lup in haine de oaie. O sa scoata si mai multe roade din el. Vad o evolutie clara in directia asta.. limbaj din ce in ce mai viclean si agresiv, atitudine de mandru si de mic dumnezeu online, partinitor cu unii si osanditor cu altii judecand nedrept , si altele. Nu o spun ca sa il osandesc ca eu sunt mai pacatos ca el dar o spun ca sa deschida ochii si altii cat de periculos a devenit forumul lui de la o vreme…

    Si dracosii aia care injura si jignesc intruna si critica si dau verdicte : andrei-d si restu.. ca ii cunoastem dupa niknameuri.. si astia au roade de farisei fatarnici. macar ei se arata pe fata in infantilitatea lor. Ii simtim mai usor ca sunt slobozi la gura si „din prisosul inimii vorbeste gura..” Doamne ajuta-ne sa nu ne smintim si sa discernem duhurile si invataturile .. sufletele noastre vor duce povara o vesnicie daca ne ratacim. Doamne ajuta.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Radu Iacoboaie Autor post

      Sfânta Evanghelie după Matei

      Capitolul 7

      1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
      2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
      3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
      4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
      5. Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
      6. Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.
      7. Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.
      8. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.
      9. Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?
      10. Sau de-i va cere peşte, oare el îi va da şarpe?
      11. Deci, dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?
      12. Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii.
      13. Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.
      14. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
      15. Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
      16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
      17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
      18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
      19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
      20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
      21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
      22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
      23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.
      24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi la îndeplineşte asemăna-se-va bărbatului înţelept care a clădit casa lui pe stâncă.
      25. A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă.
      26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le îndeplineşte, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care şi-a clădit casa pe nisip.
      27. Şi a căzut ploaia şi au venit râurile mari şi au suflat vânturile şi au izbit casa aceea, şi a căzut. Şi căderea ei a fost mare.
      28. Iar când Iisus a sfârşit cuvintele acestea, mulţimile erau uimite de învăţătura Lui.
      29. Că îi învăţa pe ei ca unul care are putere, iar nu cum îi învăţau cărturarii lor.

      Apreciază

      Răspunde
    2. Radu Iacoboaie Autor post

      Fratele mircea.v îmi recomanda toate volumele părintelui Paisie Aghioritul, îndeosebi volumul 5: http://www.scribd.com/doc/83471065/Paisie-Aghioritul-V-Patimi-Si-Virtuti#scribd

      L-am răsfoit cândva… Este plin de învățături folositoare. Dar oare pentru fratele Vasile (saccsiv) și pentru fratele mircea.v nu sunt? Au ajuns ei la despătimire și sfințenie?… M-aș bucura sincer dacă ar fi așa… Le-am urma exemplul…

      Apreciază

      Răspunde
  4. salutari

    Acolo pe saccsiv functionează perfect spiritul de turmă. Au fost mai multe cazuri în care o persoană ajunge sa fie etichetata, răstălmăcită, acuzată și judecată de turmă. Adică unul lansează teoria, și apoi ceilalți prieteni și admiratori ai aceluia, fără să gândească, fac și ei la fel. Violența verbală aplicată cu o plăcere bolnavă repetat, uneia și aceleiași persoane. Așa ceva nu pot să accept. M-am mâhnit adesea când am văzut cum se întrec în a batjocori mai întâi pe Pr. Arsenie și pe toți „înșelații” (adică cei care nu consideră că ar trebui să judece persoana Pr. Arsenie). Dvs. ați fost ținta atacurilor celor mai dure, tocmai pentru că ați fost mai activ și nu v-ați înrolat în turmă. Nu vă faceți griji, acuzațiile sunt făcute gratuit. Nu este al lor să îi acuze pe oameni de erezie sau lipsă de discernământ. Dovada că nu s-au mulțumit să vă acuze, ci au trecut la cele mai josnice injurii.

    Mă lasă rece miile de citate și titluri cu care se dau mari, neștiind că deși au citit atât, ei tot mici au rămas. Da, asta e concluzia la care am ajuns. Numai un om mic la suflet poate să aibă astfel de reacții, și apoi să le pună pe seama faptului că luptă împotriva ereziei. Iar dvs, după ce ați suportat cu răbdare toate lovirile verbale, ați fost trecut și la spam. Normal era pe cei cu gura spurcată să îi blocheze. Dar cum am mai spus, de gustibus… Eu prefer alte locuri mai frumoase. Doamne ajută!

    Apreciază

    Răspunde
      1. salutari

        Adevarul este ca nu stiu daca mai exista. Sincer, nu m-am gandit ca poate pt dvs acest fapt este vital. Pt mine nu este, nu am talentul dezbaterilor si ce am observat din experienta pe saccsiv este ca uneori se rosteste adevarul in van. Ce s-a rezolvat cu atat de multe articole pe tema Pr Arsenie? S-a schimbat pofta batjocoritorilor? Mi se pare ca si unii dintre cei neutri au inceput sa devina inversunati ” anti”. Am vazut comentarii pline de aberatii si marsave insinuari mincinoase la adresa Parintelui care au fost apreciate de ” neutri”. Reactia apararii a fost foarte slaba si prea subtila pt astfel de badaranii. Pt asta tind sa cred ca nu are rost. Discutiile cu cei rau intentionati nu duc nicaieri. Locurile mai frumoase la care ma gandeam sunt isihia, biserica, coltisorul de rugaciune de acasa, natura, familia( pt cine o are)
        Cred ca ortodoxia se traieste, nu se discuta. Desigur, asta imi spune mie inima, dupa prea multa tulburare. Ce probleme avem noi aici, sa ne certam daca cutare Parinte este sfant sau nu. Uite ca nu stim sa folosim timpul de pace daruit de Dumnezeu. Ce ar spune crestinii din Irak si Siria despre „lupta” noastra? Ei se simt abandonati de lumea civilizata, dar lupta pana la moarte. Am vazut femei cu arma in mana. Ei, da, ei isi apara tara si ortodoxia. Ceea ce se intampla acum pe saccsiv este parodie, pierdere de vreme, vorbire in desert, revarsare de ura.
        Sa va ajute Bunul Dumnezeu sa nu va pierdeti rabdarea si buna cuviinta nici mai departe. Doamne ajuta!
        Daniela

        Apreciază

      2. Radu Iacoboaie Autor post

        Aveți dreptate. Discuțiile în contradictoriu, când o parte vrea să zdrobească pur și simplu opinia celuilalt cu care polemizează, în mod evident nu duc nicăieri, decât la ESCALADAREA VIOLENȚEI VERBALE… Ele dezlănțuie patimile mâniei și mândriei… Pentru că se evită dialogul și polemica civilizată… Cred că partea bună este că am conștientizat unii dintre noi miza ocultei față de părintele Arsenie Boca și Sfinții Închisorilor, am aflat noi lucruri despre acest om al lui Dumnezeu și despre anumite picturi de la Drăgănescu și mă refer la cele profetice (profeții pictate)… Cred că părintele Arsenie Boca s-a inspirat din picturile văzute în Sfântul Munte Athos, de pildă la Schitul Prodromu, unde vedem mai multe picturi întinse despre lupta cu diavolul și lupta pentru mântuire… Părintele nu a citit întâmplător multe cărți despre lucrarea vrăjmașului în lume… Acestea l-au ajutat pentru a o combate prin sfaturile date credincioșilor și prin picturile sale care doresc să trezească și mai mult conștiința din om pentru a împlini cu fapta și cuvântul poruncile lui Dumnezeu…

        Apreciază

    1. Radu Iacoboaie Autor post

      Să ne rugăm pentru fratele VASILE să revină la adevărata luptă și dreapta credință… Să nu se lase vrăjit de atențiile celor care urăsc de moarte ortodoxia și pozează în războinici împotriva tuturor ereziilor… Ce fac ei se poate rezuma doar în câteva cuvinte: O VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE… INCHIZIȚIA… ÎN ORTODOXIE?…

      DACĂ PUTEȚI, POMENIȚI-L FRAȚILOR LA RUGĂCIUNE ÎN FIECARE ZI PENTRU ÎNDREPTARE, LUMINAREA MINȚII ȘI ÎNTOARCERE LA DREAPTA CREDINȚĂ… DOAMNE AJUTĂ!

      Apreciază

      Răspunde
  5. mihai

    mai sunt multi care copiaza nume din randul comentatorilor de pe blog si intra cu scopul de a dezbina, trebuie tinut seama si de acest aspect, de exemplu: daca un anume intra pe blog si nu îi convine ceea ce comentez si de parerile mele, el foarte bine se foloseste de numele meu si incepe a improsca cu noroi, au fost cazuri, un exemplu este al d-nei/domnisoarei magda care mai comenteaza pe deveghe patriei in care femeia a fost facuta in fel si chip pe blogul razboiintr-uncuvant acum cuvantulortodox de anumiti comentatori de acolo, si femeia nu a deranjat absolut cu nimic si nu a jignit pe nimeni, numai ca nu le-au convenit lor ce a comentat

    Apreciază

    Răspunde
  6. daniela

    Bucura-te frate ca saccsiv’s te- a trecut la spam si… astfel cum spunea Parintele Arsenie Boca: „cu rabdarea raului, iertarea fratilor si multa rugaciune facuta in ascuns intoarcem spre bine cele pornite de la lume cu rautate”. Doamne ajuta!

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu