DOUĂ DOCUMENTARE EXCEPȚIONALE: ,,ADEVĂRUL DESPRE REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989”; ,,MISTERELE Revoluţiei. Morţile SUSPECTE ale oamenilor CHEIE ai evenimentelor din 1989”

       În documentarul „Piepturi Goale și Buzunare Pline”       Cornel Mihalache reia subiectul decembrie 89, considerând că a fost vorba de o crimă de stat. „Adevărul despre revoluţie, mult căutat de 23 de ani, ascunde, de fapt, această crimă de stat”, afirmă Cornel Mihalache, realizatorul documentarului.

                                                     Publicat pe 5 ian. 2013

           Documentarul lui Cornel Mihalache este rezultatul unei cercetări documentaristice de 23 de ani, fiind unul dintre cele mai apreciate produse de televiziune despre decembrie 1989. Când Revoluţia română din decembrie 1989 a fost transmisă în direct în întreaga lume, remarca istoricul Lucian Boia, nimeni nu s-a gândit, în îmbulzeala evenimentelor proiectate minut cu minut pe ecranele televizoarelor, că s-ar afla prins în plasa unei extraordinare manipulări. „Cum să-ţi închipui aşa ceva, când ceea ce vezi este adevărat, cu actori autentici, cu scene filmate pe viu?”, se întreba el.

           Să vedem împreună, în lumina vorbelor de mai-nainte, care sunt consecinţele morale şi materiale ale Legii Recunoştinţei nr. 341 din 2004, recunoştinţă faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

           „Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe, telespectatorilor (asta cred că e menirea mea), ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România. Eu cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând şi toate amestecate. Dar când vorbim de 1989, nu putem extrage din fenomen numai ce ne convine. Eu cred că a fost o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, mult căutat de 23 de ani, ascunde, de fapt, această crimă de stat”, afirmă Cornel Mihalache, realizatorul documentarului de vineri seară.

       MISTERELE Revoluţiei. Morţile SUSPECTE ale oamenilor CHEIE ai evenimentelor din 1989

          Oameni-cheie ai Revoluţiei au sfârşit în condiţii suspecte. Generalul Vasile Milea, fratele lui Nicolae Ceauşescu dar şi mulţi alţi ofiţeri superiori ai regimului comunist au dispărut în mod misterios.

          Generalul Vasile Milea, ministrul Apărării Naţionale în ultimul guvern comunist, a deschis seria deceselor suspecte. Moartea lui a generat două ipoteze. Prima spune că ministrul Milea ar fi fost împuşcat din ordinul lui Ceausescu pentru ca a refuzat să continue lupta împotriva poporului. A doua ipoteză este că Milea s-ar fi împuşcat pentru că şi-a dat seama că Ceausescu va fi debarcat din fruntea ţării; variantă care nu stă însă prea bine în picioare pentru că, deşi două anchete au avut verdict de sinucidere, în raportul medico-legal nu se spune nimic despre urme de praf de puşcă pe hainele şi pe corpul victimei.

          O altă moarte suspectă a fost cea a fratelui dictatorului, generalul Marin Ceauşescu. Şeful reprezentanţei comerciale a României pentru Europa de Vest de la Viena „s-a sinucis prin spânzurare”, chiar în sediul instituţiei pe 28 decembrie 1989. Marin Ceauşescu era singurul care avea acces la conturile familiei Ceauşescu iar acestea au disparut şi ele suspect imediat după moartea generalului.

           Generalul Constantin Nuţă, şeful Miliţiei lui Ceauşescu, şi adjunctul său, generalul Velicu Mihalea, au murit în seara de 23 decembrie 1989, dupa ce elicopterul care-i aducea la Bucureşti a fost doborât la Alba Iulia.

           Până pe 20 decembrie, cei doi au şters urmele măcelului revoluţionarilor de la Timişoara.

           Pe 24 decembrie 1989, Generalul Dumitru Puiu, comandantul Aeroportului Otopeni, a dispărut fără urmă după ce a anunţat la TVR că deţine filme cu masacrarea a 50 de persoane. A fost descoperit umblând haotic pe străzile Timişoarei şi a fost internat la spitalul de psihiatrie. A murit în mod suspect la începutul anului 1990.

           Colonelul Gheorghe Ardeleanu, fost şef de contraspionaj pe spaţiul european, a murit în iunie 1993, când s-a „intoxicat cu insecticid, stropind cartofi”. Diagnosticul medicilor a fost „moarte accidentală”, dar, dată fiind seria dispariţiilor altor oameni cheie ai revoluţiei din 1989, mulţi au fost cei care au gândit cu totul altceva.

           Alţi cinci generali comunişti au murit tot în condiţii cel puţin ciudate, dar concluzia anchetatorilor a fost moarte naturală. Generalul Gheorghe Voinea, comandantul Armatei I , cel care a coordonat represiunea Revoluţiei din Bucureşti a fost găsit mort în birou lui, în 1990. Nu s-a anchetat decesul generalului niciodată, moartea sa fiind considerată „naturală”. La fel a fost şi moartea Generalului Cerbu, şeful centralei Transmisiunilor MApN, a Generalului Emil Macri, şeful Directiei a II-a de contraspionaj economic a Securităţii, a Generalului Safta, şeful dispozitivului de apărare al sediului MApN şi a Generalului de Securitate Stelian Pintilie, şeful tuturor transmisiunilor militare şi civile din România. Toti au murit din cauze naturale, între anii 1990 şi 1991.

Publicitate

14 gânduri despre „DOUĂ DOCUMENTARE EXCEPȚIONALE: ,,ADEVĂRUL DESPRE REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989”; ,,MISTERELE Revoluţiei. Morţile SUSPECTE ale oamenilor CHEIE ai evenimentelor din 1989”

 1. Radu Iacoboaie Autor post

  Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes
  Revelatia Publicat pe 20 sept. 2014

  Filip Teodorescu (n. 24 iunie 1939, Ploiești) este un fost colonel de securitate, care a îndeplinit funcția de locțiitor al șefului Direcției contraspionaj din Departamentul Securității Statului (DSS).

  Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare, era un trădător de ţară, nu un spion, şi nu făcea muncă voluntară, fiind astfel plătit pentru ceea ce făcea.

  Dezvăluirile despre Tokes au fost făcute de Filip Teodorescu, ofiţer de contraspionaj, luni, la emisiunea Sinteza zilei, Antena 3.

  „Nu făcea o muncă voluntară, era plătit. (…) Era în poziţia de trădător de ţară, nu spion (Laszlo Tokes – n.r.), pentru că spioni sunt străinii”, a explicat luni, la Antena 3, Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului.

  Fostul ofiţer de contraspionaj a mai spus şi că Laszlo Tokes era pastor, la fel ca şi cei din familia lui, şi acesta ar fi fost unul dintre criteriile pe baza cărora a fost ales ca agent al serviciilor secrete ungare.

  De asemenea, Filipescu a mai precizat şi că Ceauşescu a fost informat despre acest lucru.

  Printre alţi trădători de ţară, Filip Teodorescu l-a mai menţionat şi pe Mircea Răceanu.

  Filip Teoodorescu: Cei care l-au decorat pe Tokes să dea o explicaţie românilor

  „Cei care l-au decorat pe Laszlo Tokes să dea o explicaţie românilor. Cred că aşa este corect. Ce motive au fost ca să acorde o asemenea înaltă distincţie românească naţională unui trădător de ţară (…)?

  Trădare înseamnă un cetăţean român care se pune în slujba unei puteri străine”, a spus Filip Teodorescu, fost şef al Contraspionajului, despre agentul Tokes.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  Decembrie 1989. Teroriştii nu mai au muniţie. Sînt libaneji şi sirieni paraşutaţi
  MiocMarius Încărcat pe 21 ian. 2011

  Filmare din decembrie 1989 de la Bucureşti în care se văd oameni morţi, prezentaţi drept victime ale teroriştilor. Mulţimea scandează lozinci anticeauşiste. Amănunte la http://wp.me/pjejF-2tq

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  ȘOCANT ILIESCU MASONUL ASCULTATI-L – UN CRIMINAL CE ARE PE CONSTIINTA PESTE 1000 DE MORTI ROMÂNI

  Încărcat pe 11 mai 2010
  INFRACTORUL MASON ILIESCU ASCULTATI-L – UN CRIMINAL CE ARE PE CONSTIINTA PESTE 1000 DE MORTI ROMÂNI

  Apreciază

  Răspunde
 4. Radu Iacoboaie Autor post

  Lovitura de stat din 1989 I
  lovituradestat89

  Publicat pe 5 iun. 2014
  RAPORT CU PRIVIRE LA ATACAREA MILITARA SI TERORISTA A ROMANIEI IN DECEMBRIE 1989 DE CATRE ONU, NATO, GRU SOVIETIC, SOROS-FMI
  http://raportatacarearomanieideonu.wo… 11 martie 1990 Proclamatia de la Timisoara fabricata de SOROS-FMI-GDS
  http://raportatacarearomanieideonu.wo… MOSCOVA-USL, WASHINGTON-TEL AVIV-ARD-PDL, BUDAPESTA-UDMR SI MASONERIA ATACA SI DISTRUGE ROMANIA SA SALVEZE MONARHIA
  http://raportatacarearomanieideonu.wo… COMISIA BASESCU-TISMANEANU-GDS SI FALSIFICAREA ISTORIEI ROMANIEI
  http://raportatacarearomanieideonu.wo… Regimul lui Nicolae Ceausescu nu a fost cu adevarat unul comunist http://dantanasescu.ro/2012/08/15/reg… Nicolae Ceausescu a prevazut in ultimul sau discurs, dezastru care va urma in Romania dupa moartea sa http://dantanasescu.ro/2013/12/16/mar… Nicoale Ceausescu a fost inlaturat si asasinat deoarece platise datoria externa a Romaniei si se pregatea sa creeze un centru de credit … http://dantanasescu.ro/2013/03/06/de-… Sursa video http://www.trilulilu.ro/video-politic

  Apreciază

  Răspunde
 5. Radu Iacoboaie Autor post

  ALTE LINK-URI UTILE

  http://www.activenews.ro/stiri-mediu/Exploatarea-de-la-Rovina-va-depasi-ca-dimensiuni-Rosia-Montana-Cifrele-dezastrului-care-se-prefigureaza-in-Apuseni-114352

  https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/06/02/bilderberg-2015-elitele-se-pregatesc-pentru-devastarea-nucleara-si-economica-care-se-anunta/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/02/homosexualitatea-nu-inseamna-democratie-civilizatie-si-progres/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/02/de-ce-puterile-actuale-fac-presiuni-pentru-o-societate-fara-bani-lichizi/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/01/desfiintarea-banilor-cash-dorita-de-liderii-capitalisti-in-lupta-lor-pentru-control-si-crearea-pirghiilor-de-imbogatire-a-unui-grup/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/02/romanii-lasa-banii-imperialistilor-care-ii-fura/

  https://2blackjack1.wordpress.com/2015/05/22/ilie-serbanescu-austriecii-au-luat-romania-ca-servitor-n-au-rezistat-tentatiei-de-a-lua-romania-la-secatuit-pe-toate-partile-deodata-au-contribuit-din-plin-la-transformarea-romaniei-intr-o/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/02/marile-razboaie-si-adevarul-din-culisele-lor/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/01/planul-evreilor-khazari-o-scrisoare-uimitoare-din-1928/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/01/jean-claude-juncker-presedintele-comisiei-europene-este-membru-cunoscut-al-ocultei-mondiale/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/01/inghitim-pe-nemestecate-tot-ce-vine-din-occident/

  Apreciază

  Răspunde
 6. Radu Iacoboaie Autor post

  ULTIMELE ARTICOLE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA (în ordinea descrescătoare a numărului de comentarii) ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ ÎN TOTAL PESTE 3515 DE COMENTARII!…

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/27/parerea-mea-despre-parintele-arsenie-boca-parintele-arsenie-boca-despre-yoga-intr-o-pictura-din-biserica-draganescu/#comment-265998 (1005! COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/21/de-ce-mass-media-anti-ortodoxa-cere-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/ (690 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063 (624 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/28/foto-de-ce-a-pictat-parintele-arsenie-boca-biserca-ortodoxa-si-erezia-catolica-in-acelasi-semicerc-de-raze-la-biserica-draganescu/ (505 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/ (495 COMENTARII)

  https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/27/un-marturisitor-parintele-antim-de-la-sihastria-actualmente-vietuitor-al-manastirii-bistrita-cum-s-a-opus-catolicilor-adusi-de-viitorul-patriarh-daniel-ce-invata-despre-cipuri-despre-vremurile-a/ (195 COMENTARII)

  Apreciază

  Răspunde
 7. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

 8. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

 9. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

 10. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s