CE S-AR FI ÎNTÂMPLAT CU ROMÂNIA DACĂ S-AR FI ADOPTAT PUNCTUL 8 DIN PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA? – Radu Iacoboaie, 26 mai 2015

descărcare   descărcare (1)   

          Frați români, am putea să facem și noi un mic exercițiu de gândire și de imaginație, și să vedem ce s-ar fi întâmplat dacă în primăvara lui 1990, foștii activiști de partid comuniști și securiști nu ar fi avut acces la demnități și funcții publice în cadrul statului român. Credem cel puțin că România ar fi avut un cu totul alt parcurs, mai puțin sinuos, n-am mai fi avut nici mineriadele și învrăjbirile sociale, corupția de stat endemică, miliardarii de carton (îmbogățiți peste noapte cu ponturile de la foști securiști, precum Dan Voiculescu și mulți alții) și am fi scurtat foarte mult parcursul tranziției către o societate democratică… 

          Frați români, în sângerosul decembrie 1989 au murit pentru libertate atâția români din toate categoriile sociale… Revoluția română a fost confiscată pe 22 decembrie 1989 de lovitura militară. Dar deși a fost provocată din exterior de oculta mondială și serviciile secrete ale mai multor state din lume și cu aportul pastorului Laszlo Tokes, care a coalizat la început grupurile de protest, revoluția începută la Timișoara a fost una reală și ea s-a extins în toată țara. Însă trebuie subliniat înainte de toate un aspect vital: revolta n-a fost doar una anticeaușistă, ci și una anticomunistă. De aceea s-a strigat de nenumărate ori: ,,JOS COMUNISMUL!”… Iar spiritul acestei lupte pentru libertate a continuat în lunile următoare, culminând în lunile mai-iunie 1990 sub denumirea de ,,fenomenul Piața Universității” sau ,,kilometrul zero al democrației” românești… 

            Acest ANTICOMUNISM reiese și mai evident din PUNCTUL 8 din PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA, care cerea ca timp de TREI LEGISLATURI CONSECUTIVE, foștii activiști de partid și securiști să nu aibă dreptul să candideze și să ocupe demnități și funcții publice în instituțiile de stat ale României.

           Nu întâmplător presa românească în mare parte s-a solidarizat cu idealurile revoluției, a criticat îndelung ,,restaurația” din 1990 și regimul neocomunist sau cu față umană al lui Ion Iliescu, cunoscut ca om al sovieticilor, instruit la Moscova etc. Au curs poate tone de cerneală în anii precedenți pe acest subiect fierbinte, dar putem spune acum că acești criptocomuniști nu s-au sinchisit prea mult, și-au văzut de treburile lor în continuare, ordonând însă prin mass-media aservită campanii de discreditare și marginalizarea tuturor actorilor sociali mai vocali, care condamnau comunismul și cereau public chiar și un proces al comunismului… 

           Frați români, a fost șansa noastră pe care am pierdut-o în anul de grație 1990 de a ne debarasa cu totul de himera comunismului, de acest cancer social și de mentalitățile sale distructive și anticreștine în esență. George Șerban este cel de la care a pornit ideea reamintirii idealurilor revoluției din 16 decembrie de la Timișoara, dar și inițiatorul Proiectului de lege privind limitarea temporară a accesului la demnități și funcții publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere ale regimului comunist. Acest proiect cu 11 articole a continuat pe cel al ,,Legii lustrației” depus de senatorul Sorin Ticu Dumitrescu, membru al AFDP din România, dar care a eșuat datorită numeroaselor amendamente care i s-au adus și care au desfigurat-o.

           Redăm mai jos spre exemplificare doar trei fragmente din volumul ,,Proclamația de la Timișoara – șansa ratată a României?”, editat în 2005 de Societatea ,,Timișoara” la Editura Timișoara (pp. 11-12, 31 și 25):

           ,,8. Ca o consecință a punctului anterior, propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foștilor activiști comuniști și al foștilor ofițeri de securitate. Prezența lor în viața politică a țării este principala sursă a tensiunilor și suspiciunilor care frământă societatea românească. Până la stabilizarea și reconcilierea națională, absența lor din viața publică este absolut necesară.

           Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foștilor activiști comuniști, candidatura la funcția de președinte al țării. Președintele României trebuie să fie unul din simbolurile despărțirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este nici o vină. Știm cu toții în ce măsură era condiționată viața individului, de la realizarea profesională până la primirea unei locuințe, de carnetul roșu și ce consecințe grave atrăgea predarea lui. Activiștii au fost însă acei oameni care și-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist și de a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a făcut o asemenea alegere nu prezintă garanțiile morale pe care trebuie să le ofere un Președinte. Propunem reducerea prerogativelor acestei funcții, după modelul multor țări civilizate ale lumii. Astfel pentru demnitatea de Președinte al României ar putea candida și personalități marcante ale vieții culturale și științifice, fără o experiență politică deosebită.

           Tot în acest context, propunem ca prima legislatură să fie de numai doi ani, timp necesar întăririi instituțiilor democratice și clarificării poziției ideologice a fiecăruia dintre multele partide apărute. De-abia atunci am putea face o alegere în cunoștință de cauză, cu cărțile pe față.” 

 

           ,,Fără Proclamația de la Timișoara istoria României post decembriste ar fi fost mai săracă, iar spiritul Revoluției din Decembrie – pe care Proclamația l-a consfințit atât de categoric – ca și trădarea lui, n-ar fi fost cunoscute de generațiile viitoare, care n-ar fi avut astfel cum să învețe din această lecție dată de generația noastră.”

                                                                       Constantin Ticu Dumitrescu

 

           ,,Proclamația de la Timișoara este unul dintre cele mai importante documente politice zămislite în perioada tranziției. Din păcate, puțini au fost cei care, la vremea respectivă, i-au înțeles, cu adevărat, sensurile.  Proclamația nu urmărea, așa cum s-a spus în epocă, lichidarea foștilor membri ai partidului comunist, nici marginalizarea a patru milioane de membri (cu carnet PCR – n.a.). Sensurile ei erau pozitive, mesajul său pornea de la premiza de bun simț că după o revoluție sângeroasă oamenii nu doresc să revină la vechiul sistem politic. Or, credeau autorii Proclamației – și timpul le-a dat dreptate – nu se putea face capitalism și democrație occidentală cu oameni care au deținut funcții de conducere în vechiul sistem, dependenți de mentalitatea și metodele de lucru comuniste.

           Dacă punctele Proclamației de la Timișoara ar fi fost aplicate, tranziția noastră ar fi fost mult mai scurtă. Păcat. Suntem atât de generoși în a risipi șansele rare cu care ne întâlnim.”

                                                                                              Mona Muscă

            

           Vă rugăm a consulta pentru mai multe detalii și alte volume sau materiale de pe internet despre revoluția confiscată a românilor și Proclamația de la Timișoara…

 

18 gânduri despre „CE S-AR FI ÎNTÂMPLAT CU ROMÂNIA DACĂ S-AR FI ADOPTAT PUNCTUL 8 DIN PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA? – Radu Iacoboaie, 26 mai 2015

 1. radu bunea

  Domnule Radu Iacoboaie,
  Doresc sa incep prin a va spune ca nu tin sa publicati, macar pentru o vreme, textul meu. Si nu pentru a ma feri pe mine de ceva neplacere, cat a nu va pune in cap si alti dusmani (caci vad ca aveti destui).
  Sunt persoana care a fost „excomunicata” de saccsiv de pe blogul sau, prin cuvintele: „HAI SICTIR si MARS DE-AICI !” pentru o replica, e adevarat, la cald pentru ca am avut senzatia, si nu cred ca ma insel, ca gazda acelui blog instiga impotriva Parintelui Arsenie.
  Va scriu nu ca sa flatez, caci nu am nici un interes, ci pentru a va incuraja in lupta pentru adevar. Sunteti printre putinii care au capacitatea de discernere corecta pe acel blog. Si va pastrati firea chiar si cand sunteti atacat in mod murdar.
  Saccsiv mi-a cenzurat un raspuns pe care l-am scris de doua ori, desi mi-am cerut scuze de la toti si in primul rand de la el pentru replica aspra pe care i-am dat-o. Textul meu era:

  „mai e valabil indemnul: Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei ?

  saccsiv said, on mai 22, 2015 at 11:24 pm
  radu bunea
  HAI SICTIR si MARS DE AICI.

  ca raspuns la:
  radu bunea said, on mai 22, 2015 at 11:12 pm
  MARE INTRIGANT ESTI DOMNULE ! NU STIU CINE TE PLATESTE, SAU POATE ESTI DOAR INSELAT. DAR ORICUM E GRAV CACI SMINTESTI PE MULTI !

  asta ca remarca la toata intriga pornita impotriva unui Sfant al Bisericii Ortodoxe.
  multumesc, saccsiv, nu va fi o pierdere pentru nimeni ca eu dispar din comentarii, ba chiar si dintre citiorii acestui blog. vorbeai candva de adevaratii si falsii luptatori antisistem. Intreaba-te: tu de care parte te afli?! Oricum iutimea maniei tale, desi aveai tot timpul sa meditezi inainte sa-mi raspunzi asa, iti arata starea!
  eu imi cer iertare de la toti si in primul rand de la tine ca am fost aspru in remarca mea.
  Doamne ajuta !”

  Acesta e textul cenzurat. Imi pare rau pentru saccsiv, pentru ca are multe calitati si prin blogul sau aduce multe informatii care deschid ochii. Din pacate are si multe glisari, se prea increde in sine. Are un EGO cam mare.
  Asa cum ati observat si dumneavoastra, misuna cam multi cu misiuni ciudate prin acel spatiu. Culmea e ca saccsiv nu numai ca ii tolereaza dar ii si incurajeaza.
  In ceea ce priveste canonizarea Parintelui Arsenie, eu cred ca trebuie sa lasam in voia Domnului aceasta realizare. Nu sunt caile Sale ca si ale noastre. Nu stim noi cum lucreaza economia Duhului Sfant.
  In Biserica adevarata, Parintele Arsenie este, evident un Sfant. Ca biserica oficiala, care incearca sa deturneze, adeseori sensurile adevarului, ce va face, vom vedea. Daca e de la Dumnezeu, nici o masonerie de pe lume nu va putea confisca Sfintenia Parintelui Arsenie, chiar daca lucreaza acum pentru canonizare.
  In privinta iconoanelor pictate de parinte, eu am scris un comentariu la care saccsiv nu a reactionat, si astfel a cam trecut in neant. Poate ca dumneavoastra l-ati citit.
  Putem sa ne punem intrebari daca icoanele pictate de alti doi mari pictori romani, precum Teodor Aman si Nicolae Grigorescu, care nu pot fi incadrate in stilul bizantin, ci in stilul academic in care au studiat cei doi, cu influente apusene, dar care au respectat canoanele bisericii in ceea ce priveste tematica reprezentata, sunt sau nu in spiritul ortodoxiei, sau sunt eretice? Icoanele din bisericile ortodoxe din Ardealul sub ocupatie straina, unde au lucrat multi pictori de formatie apuseana, dar care au respectat totusi tematica bisericilor ortodoxe, sunt eretice? Sunt toate acestea in afara lucrarii Duhului Sfant? Eu nu cred ca Dumnezeu e chitibusar, asa cum multi din inflacaratii nostri detractori de pe bloguri sunt !
  Sigur ca e de preferat ca, pe langa faptul de a respecta canonul, icoana sa fie si in sublimul stil bizantin !
  Tot asa si la Parintele Arsenie. El nu a dorit sa urmeze Academia de belle arte. A fost trimis de catre mitropolitul Ardealului. A facut ascultare, tot asa cum a facut ascultare sa picteze Draganescu. Iar la academie a avut nesansa sa lucreze cu profesori care pictau in stil academic chiar si in bisericile ortodoxe.
  De aceea abordarea stilistica la Draganescu este una academica si nu una bizantina. Dar este respectata tematica, respectiv canonul bisericii ortodoxe. Ceea ce e in plus este un fel de parabole in legatura cu ceea ce un inainte vazator ca dansul ne previne ca are sa urmeze. Nu mai putea sluji in altar, nu mai putea predica, deci a ales acest fel de mesaj. Este ceva neobisnuit si din aceasta cauza starneste intrigi printre cei ce nu au organ sa inteleaga, pentru cei ce nu au simtirea treaza. Recunosc ca si eu am avut o perioada buna de nedumeriri, pana sa incep sa il cunosc mai bine, sa citesc ce a scris, ce a spus, si ce se povesteste despre dansul.
  In ceea ce priveste faptul ca nu a fost legionar, aceasta nu e o vina. Legionarii, cu tot respectul pentru credinta lor, au facut greseli esentiale, si le-au asumat suferind martiraj in inchisori, mucenicie, multi dintre ei. Dar sa fim exacti: Acolo, in inchisoare si-au desavarsit sfintirea!
  Parintele Arsenie este si el mucenic pentru cat a suferit din partea satanicilor comunisti !
  Cam asta am dorit sa va transmit, precum si incurajarea ca sunteti mai aproape de adevar decat sunt multi de pe blogul lui saccsiv.
  Dumnezeu sa ne ocroteasca, sa ne ierte pentru greseli si sa ne calauzesca pe calea Lui !
  Ciu stima,
  Radu Bunea

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/29/parintele-grec-elpidie-despre-oligarhia-financiara-mondiala/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/29/guvernul-francmasonic-mondial-nu-e-total-invaluit-in-mister-cine-refuza-sa-faca-parte-din-acest-sistem-universal-nu-va-avea-dreptul-sa-traiasca/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/29/statul-islamic-este-creat-si-finantat-de-cia-si-statele-unite/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/26/atac-dur-la-adresa-romaniei-si-eroilor/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/29/rusia-ne-ofera-republica-moldova-nemtii-de-la-cotroceni-vorbesc-de-doua-state-romanesti/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/26/organismele-modificate-genetic-sunt-toxice/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/27/de-200-de-ani-incoace-tot-ce-se-intampla-in-europa-la-capitolul-revolutii-si-framantari-sociale-este-controlat-de-imperiul-anglo-american-orice-miscare-pare-curata-la-baza-dar-de-la-varf-nu-stii-cin/

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  COMENTARIU TRIMIS DE MINE PE BLOGUL SACCSIV LA ULTIMUL ARTICOL DESPRE PICTURA DE LA DRĂGĂNESCU… (încă nepostat)

  saccsiv

  Am unele obiecții importante despre ce se zice că a spus părintele Aldea (nu am acces la facebook și nu pot verifica personal pe contul dânsului).

  În primul rând, nu este nici un război între noi. Așa îl prezintă unii. Dar polemica a deviat spre o dispută sterilă… Asta da… Este exagerat a afirma că eu sau cei care au luat apărarea părintelui Arsenie Boca suntem pătimași… În ceea ce mă privește pe mine cel puțin, nu pot fi acuzat că am pus patimă și l-am idolatrizat… Știu foarte bine ce înseamnă idolii în ziua de azi și idolatrizare. Niciodată nu am venerat pe cineva dându-i Slava despre care știm că se cuvine doar lui Dumnezeu. Ar însemna să încălcăm primele două porunci divine… Nu am pus patimă nici dacă am scris mai mult decât toți. Efectiv am destule lucruri de subliniat și replici de dat. A fi activ nu înseamnă a fi propagandist. Să nu confundăm lucrurile…

  În al doilea rând, există voci care spun că părintele Aldea este UN OM AL SISTEMULUI… Adică lupta împotriva cipurilor RFID și ecumenismului etc… este o luptă falsă, prin care mai mult este ajutat sistemul care promovează Noua Ordine Mondială. EXEMPLU: la dezbaterea publică privind respingerea cardurilor electronice de sănătate de la Institutul Național de Sănătate Publică, părintele a promovat soluția ca alternativa la aceste carduri să fie ADEVRINȚA DE ASIGURAT, care în fond ERA ȘI SOLUȚIA ÎN EXTREMIS A SISTEMULUI… ȘI CARE A FOST ADOPTATĂ PÂNĂ LA URMĂ (având marile sale inconveniente)…

  Noi, cei de la Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei am recomandat altceva și anume MENȚINEREA ÎN PARALEL CU CARDURILE ACESTEA A SISTEMULUI ANTERIOR (calitatea de asigurat să fie dovedită cu adeverință de salariat, cupon de pensie, carnet de șomer etc…) INTERESANT ESTE FAPTUL CĂ DUPĂ DEZBATEREA PUBLICĂ, PĂRINTELE ALDEA MI-A TRIMIS MESAJ ȘI ȘI-A EXPRIMAT TEMERILE LEGATE DE OBȚINEREA ADEVERINȚEI DE ASIGURAT DE LA CNASS… ȘI CU ARGUMENTE BINEÎNȚELES…

  Apreciază

  Răspunde
 4. daniela

  Frate Radu iti multumesc pt. ceea ce faci in apararea Sfinteniei Parintelui Arsenie Boca.Am incercat sa postez un comentariu pe blogul d.nului Vasile si am vazut ca nu imi mai permite accesul si nu inteleg ce l- a suparat atata timp cat nu am jignit si nu am folosit un limbaj nepotrivit sau vulgar…dar nu imi pare rau decat daca l- am intristat cu ceva .De fapt, am curiozitatea daca pe blog scrie  d.nul Vasile sau altcineva ( spunea ca are o tumoare) si cine sunt persoanele care au acces la adresele noastre de email,nu spun acest lucru intamplator…atata timp cand cel care raspundea unui comentariu de- al meu in apararea Parintelui Arsenie Boca- isi incheia ostentativ si atotstiutor pledoaria impotriva Parintelui cu tz,tz…Nu cred ca este o inchipuire a mintii mele dar cu ” tz ” incepe adresa mea de email si cel ce posta nu cred ca era saccsiv ci un anume ” el” sau ” ioan” ..Insa cel mai tare ma doare sufletul sa vad pe site-ul ” saccsiv s” atata perseverenta si coalitie a veninului impotriva Parintelui Arsenie Boca si nici- un cuvant – in ultima vreme – impotriva cardului de sanatate si a actelor biometrice,sunt singura persoana din institutia in care lucrez care nu am acceptat cardul de sanatate si se pune o mare presiune asupra mea,prietenii cu care am impartit o bucata de paine erau aproape sa imi sparga capul cand am pomenit numele Bunului Dumnezeu,ma ingenuncheaza durerea cand ii vad ca ar crede in orice dar numai in Hristos nu…Suntem deja dezbinati,cazuti, haituiti si obligati sa suportam toate nemerniciile sataniste si nimeni nu zice nimic…aruncam cu ura si cu piatra in parintele Arsenie de parca am fi fara de pacat…in schimb ne ingropam capetele in nisip atunci cand trebuie sa strigam (ca Sfantul Ioan in pustie )impotriva faradelegii care se infaptuieste chiar in fata noastra,-si mai grav-cu aprobarea noastra ! Este timpul sa lasam pietrele jos fratilor,sa privim in sufletele noastre si sa ne curatam murdaria proprie (cu care riscam sa intinam totul in jurul nostru ) ci nu a altora !Dar mai ales sa ne rugam sa nu cadem in ispita,caci mandria este masura celui rau si nu se stie cine pe ce scara va apuca…Fratilor,nu va lasati manipulati sa deveniti fara voia domniilor voastre instrumente ale caderii credintei ortodoxe…sunt multi lupi rapitori -nascuti,infiati,crescuti,educati ,obligati si/sau recrutati dupa rautate ,neputinta ori dupa  vrerea lor hulpava,vicleana si introdusi in Unitatea Bisericii de catre acest blestemat sistem ocult (care nu urmareste decat lepadarea noastra de Hristos si prabusirea Bisericii Crestin- Ortodoxe ).Tineti cont ca Hristos Imparatul ne- a invatat sa fim slujitori ai Duhului ci nu ai literei, pentru că litera ucide, iar Duhul ne da viata,ne face vii.Iubirea,modestia ,simplitatea,rabdarea ,rugaciunea si pocainta-sunt virtuti duhovnicesti care impletesc haina iubitorului de Hristos chiar si atunci cand se foloseste de stilou sau tastatura  .Cum putem spune ca suntem iubitori de Hristos  daca ne uram si ne  clevetim semenul (alcatuit dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu )si judecam ca niste porumbite nevinovate ce numai Dumnezeu are dreptul???In acest caz ar trebui sa ne intrebam ai cui fii suntem sau ai cui fii vrem sa fim???Iertare frate daca te- am suparat.Doamne ajuta!

  Apreciază

  Răspunde
 5. radu bunea

  Domnule Radu Iacoboaie,
  Fiindca eu nu mai comentez pe blogul saccsiv, dar citesc tot ce se comenteaza despre Parintele Arsenie, aleg sa raspund prin blogul dumneavoasta cu opiniile mele, care consider ca sunt pertinente in legatura cu, cel putin interpretarea simbolica a imaginilor pictate, dat fiindca am studii academice de arta.
  In opinia mea, in aceasta portiune a picturii din biserica Draganescu, reprezentarea celor doua biserici intr-o aura semicirculara nu se refera la o profetie, ci la un fapt care a existat pana in sec. XI D.H., cand Biserica era Una Soborniceasca si Apostoleasca. Parintele a simbolizat biserica apusului printr-o reprezentare cunoscuta a Bazilicii Sf. Petru din Roma, chiar daca aceea nu era inca la vremea aceea sub forma ei de astazi. Imagistic, in felul acesta a putut-o sugera, si cred ca a ales bine. Si s-a observant foarte correct de catre cativa din comentatori ca aceasta este reprezentata in fundal, si estompat tocmai datorita faptului, ca urma sa cada in erezie. Deci nicidecum nu e vorba de un indemn la ecumenism, caci se stie clar opinia Parintelui Arsenie in legatura cu acesta cumplita erezie a vremurilor noastre. Asa ca celor ce incearca sa deturneze spre sensul gresit de interpretare li se poate da aceasta decriptare semiotica a acelei imagini !
  Doamne ajuta !

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Hristos S-a Înălțat! Tocmai am trimis un răspuns la acel articol de pe saccsiv:

   aniush said, on mai 29, 2015 at 5:53 am

   A prevestit unirea celor doua biserici ca „unitate in diversitate”. Mie mesajul imi este clar: „atentie veti avea parte si de asa ceva”.

   Radu Iacoboaie said, on mai 29, 2015 at 10:49 pm
   Comentariul tău e în așteptare.

   Am reflectat la părerea exprimată de tine. Felicitări! Cred că tu și alții câțiva ați descifrat misterul acestei picturi! CRED CĂ PRIN ACEASTĂ PICTURĂ, PĂRINTELE A PREVESTIT UNIREA, ADICĂ A EXPRIMAT O PROFEȚIE!!! O PROFEȚIE PICTATĂ!…

   PĂRINTELE ARSENIE BOCA, PRIN ARCUL DE RAZE CARE TRECE PUȚIN ȘI PESTE CATEDRALA CATOLICĂ, VREA SĂ NE ARATE UNIREA ÎN VIITOR PRIN ECUMENICITATE ÎN DUHUL ADEVĂRULUI, CÂND LA SFÂRȘITUL VREMURILOR UNII CATOLICI VOR REVENI LA ORTODOXIE…

   CARE ESTE PĂREREA FRĂȚIEI VOASTRE?…

   Apreciază

   Răspunde
   1. Radu Iacoboaie Autor post

    auditus said, on mai 29, 2015 at 7:29 pm

    Intr-adevar, observatia mea e pur speculativa, laica. Recent, am descoperit icoane ale lui Francisc de Assisi in cateva biserici ortodoxe din Statele Unite. Una dintre acestea, o fosta comunitate franciscana de rit bizantin convertita la ortodoxie. Mai mult, Francisc de Assisi este venerat ca sfant. Aici e icoana sa: https://www.newskete.com/images/SaintFrancisDexter%20smaller.jpg
    si http://www.newskete.com/shopexd.asp?id=223
    Interesant ca acea manastire e acceptata de catre Biserica Ortodoxa a Americii.

    Mai mult decat atat, sunt cativa catolici convertiti la ortodoxie care-l mentioneaza in rugaciunile lor pe Francisc de Assisi.

    Radu Iacoboaie said, on mai 29, 2015 at 10:12 pm
    auditus

    Foarte interesant ce spuneți… Vă rog dacă puteți mai aduceți și alte materiale sau link-uri… Problema trebuie studiată… Și părintele Aldea spunea că în urmă cu mai mult decenii, pe timpul lui Ceaușescu, Francisc de Assisi era văzut cam diferit de catolici, un fel de ortodox printre catolici…

    UNII DE AICI DE PE BLOG AU ZIS (AU ȚIPAT) DE LA ÎNCEPUT: ESTE ERETIC!… FIINDCĂ AȘA A SPUS SFÂNTUL IGNATIE BRIANCIANINOV (CARE A FOLOSIT CA SURSĂ CE A SPUS UN UCENIC DE-AL LUI FRANCISC, NU SE ȘTIE CÂT DE VERIDIC)…

    Apreciază

  2. Radu Iacoboaie Autor post

   Cineva care își spune ,,rco”, tot retras de pe blogul saccsiv, spune că pictura aceasta și încă una nu sunt de fapt ale părintelui Arsenie Boca… Ce părere aveți?

   REPRODUC COMENTARIUL SĂU ȘI FOTOGRAFIILE…

   si te rog eu spune-i lu’ vasile (pentru ca eu nu mai vreau sa comentez acolo) ca picturile astea doua nu sunt ale Parintelui ci sunt niste replici de la Schitul Sandica acolo unde se afla un ucenic al sau…

   Apreciază

   Răspunde
   1. radu bunea

    In opinia mea, in aceasta portiune a picturii din biserica Draganescu, reprezentarea celor doua biserici intr-o aura semicirculara nu se refera la o profetie, ci la un fapt care a existat pana in sec. XI D.H., cand Biserica era Una Soborniceasca si Apostoleasca. Parintele a simbolizat biserica apusului printr-o reprezentare cunoscuta a Bazilicii Sf. Petru din Roma, chiar daca aceea nu era inca la vremea aceea sub forma ei de astazi. Imagistic, in felul acesta a putut-o sugera, si cred ca a ales bine. Si s-a observant foarte correct de catre cativa din comentatori ca aceasta este reprezentata in fundal, si estompat tocmai datorita faptului, ca urma sa cada in erezie. Deci nicidecum nu e vorba de un indemn la ecumenism, caci se stie clar opinia Parintelui Arsenie in legatura cu acesta cumplita erezie a vremurilor noastre. Asa ca celor ce incearca sa deturneze spre sensul gresit de interpretare li se poate da aceasta decriptare semiotica a acelei imagini !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

 6. radu bunea

  erata: corect si nu correct. calculatorul face feste. ti-o ia inainte englezeste si daca nu esti pe faza iti scrie cuvintele in limbaq engleza.

  Apreciază

  Răspunde
 7. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

 8. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

 9. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

 10. Pingback: ÎN DECEMBRIE 1989, ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC O TERIBILĂ LOVITURĂ DE STAT, ORCHESTRATĂ MINUȚIOS DE OCULTA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ORTODOX PENTRU A IMPUNE UN GUVERN OBEDIENT FAȚĂ DE MASONERIE! ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNGROPAT PENTRU TOTDEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s