FRAȚI ORTODOCȘI, ASTĂZI ESTE ZIUA ÎN CARE ÎI POMENIM PE SFINȚII ÎNCHISORILOR COMUNISTE DIN ROMÂNIA

           COINCIDENȚĂ? 14 mai 1948 – înființarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestări în România

index  petitie Sfintii Inchisorilor

SACCSIV - blog ortodox

1)    Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/IsraelÎn urma adoptării planului de împărțire a Palestinei din 1947 al Organizației Națiunilor Unite, pe data de 14 mai 1948, odată cu expirarea Mandatului britanic pentru PalestinaDavid Ben-Gurion, președintele Organizației Sioniste și al Agenției Evreiești pentru Palestina, a proclamat independența Statului Israel în cadrul liniilor de împărțire teritorială cuprinse în deciziaONU[11][12].

2)    Miscarea legionara a fost unica pe mapamond, indiferent cat s-ar stradui marionetele sa puna un semn egal intre aceasta si nazism sau fascism.

3)    Parintele Justin Parvu vorbea despre 10 000 arestari in noaptea de 14 – 15 mai 1948

Vezi articolul original 711 cuvinte mai mult

16 gânduri despre „FRAȚI ORTODOCȘI, ASTĂZI ESTE ZIUA ÎN CARE ÎI POMENIM PE SFINȚII ÎNCHISORILOR COMUNISTE DIN ROMÂNIA

  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Mănăstirea Diaconești – Canonul Sfinților Mărturisitori din temnițele comuniste

   SFINȚILOR MUCENICI AI NEAMULUI ROMÂNESC, CARE AȚI MĂRTURISIT PE HRISTOS, RUGAȚI-VĂ BUNULUI DUMNEZEU PENTRU NOI PĂCĂTOȘII ȘI NEVREDNICII!

   Apreciază

   Răspunde
  2. Radu Iacoboaie Autor post

   TREI ARTICOLE MAI RECENTE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ DEJA 2089 DE COMENTARII!…

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/27/parerea-mea-despre-parintele-arsenie-boca-parintele-arsenie-boca-despre-yoga-intr-o-pictura-din-biserica-draganescu/#comment-265998 (987 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063 (624 COMENTARII)

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/ (479 COMENTARII)

   Apreciază

   Răspunde
 1. Radu Iacoboaie Autor post

  Acatistul sf. români din închisori – MARIAN MOISE

  SFINȚILOR MUCENICI AI NEAMULUI ROMÂNESC, CARE AȚI MĂRTURISIT PE HRISTOS, RUGAȚI-VĂ BUNULUI DUMNEZEU PENTRU NOI PĂCĂTOȘII ȘI NEVREDNICII!

  Apreciază

  Răspunde
 2. Radu Iacoboaie Autor post

  Acatistul Sfântului Valeriu Gafencu (00:55:22)

  Acatistul Sfantului Arsenie Boca (28 noiembrie)

  SFINȚILOR MUCENICI AI NEAMULUI ROMÂNESC, CARE AȚI MĂRTURISIT PE HRISTOS, RUGAȚI-VĂ BUNULUI DUMNEZEU PENTRU NOI PĂCĂTOȘII ȘI NEVREDNICII!

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie Autor post

  „Binecuvântată fii închisoare!” – film ortodox
  Noua Galilee, Publicat pe 21 dec. 2013

  Binecuvantata fii, inchisoare ! – o poveste reala, plina de durere si de credinta. Cartea, lucrare autobiografica, a fost scrisa de romanca Nicole Valery Grossu, in limba franceza. In anul 2002, aceasta carte a ajuns pe ecrane, intr-un film semnat de regizorul roman Nicolae Margineanu. Acesta este primul film romanesc care arata chinurile si umilintele la care au fost supuse detinutele politice FEMEI) din inchisorile comuniste din Romania.

  Filmul redă o particică a imensei pete albe pe care o reprezintă istoria ultimei jumătăți de secol, nescrisă din lipsa documentelor, care au fost sau falsificate sau distruse, sau interzise.

  Dacă pentru majoritatea celor care și-au scris memoriile, închisoarea este dominată de ură, descrierile predominând în schingiuiri, torturi, umilințe, dimpotrivă, în scenariul „Binecuvântată” suferința exorcizează răul, întărește spiritul și FACE bunătatea și solidaritatea posibile.

  Apreciază

  Răspunde
 4. Radu Iacoboaie Autor post

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/14/totul-e-prost-in-romania-pentru-ca-nu-e-facut-pentru-cetateni-ci-pentru-jefuitori/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/14/limitarea-platilor-cash-o-masura-represiva-in-favoarea-bancilor-si-a-corporatiilor-it/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/14/cum-se-leaga-acordul-schengen-de-numarul-666/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/14/piramida-iluminatilor-cele-zece-structuri-prin-care-se-manipuleaza-oamenii/

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/14/controlul-populatiei-sub-masca-protectiei-consumatorului/

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s