POPORUL ROMÂN DOREȘTE CANONIZAREA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA

          Un sfânt îşi aşteaptă canonizarea: PĂRINTELE ARSENIE BOCA

Vremuritulburi

Trimisul martirilor Brâncoveni

Un sfânt îşi aşteaptă canonizarea: ARSENIE BOCA

Să luăm aminte: „Rugăciunile şi jertfa Sfinţilor Brâncoveni m-au trimis pe mine pentru ţara aceasta a noastră”, a spus, oarecând, un tânăr ieromonah pe nume Arsenie, abia trecut de 30 de ani, şi care, pentru talanţii vădiţi ai lucrării sale păstoreşti, era deja în­scăunat, de Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului, stareţ-duhovnic la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, de lângă Făgăraş, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu. Aşa cum acel vrednic stareţ şi duhovnic ardelean, cu­noscut ca Părintele Arsenie Boca, le vor­bea credin­cioşilor, la Sâmbăta de Sus, des­pre Martirii Brânco­veni, numindu-i Sfinţi cu mult înainte ca Biserica strămoşească să-i fi trecut în calendar, suntem datori şi noi, cei de azi, urmaşi ai Brâncovenilor, să ne luăm creştineasca îndrăzneală – acum, nu mai târziu! – de a-l pomeni pe Părintele Ar­senie, pe drept, ca Martir şi Sfânt întru Hris­tos, chiar dacă vremea canonizării sale ofi­ciale, la voia Celui de Sus, încă…

Vezi articolul original 2.010 cuvinte mai mult

24 de gânduri despre „POPORUL ROMÂN DOREȘTE CANONIZAREA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA

  1. Radu Iacoboaie Autor post

    TREI ARTICOLE MAI RECENTE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ DEJA PESTE 2011 DE COMENTARII!…

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/27/parerea-mea-despre-parintele-arsenie-boca-parintele-arsenie-boca-despre-yoga-intr-o-pictura-din-biserica-draganescu/#comment-265998 (PESTE 917 DE COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063 (PESTE 621 DE COMENTARII)

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/ (PESTE 473 DE COMENTARII)

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Un om care iubește dreptatea

      Trei pagini în care se aruncă cu mizerii, în modul cel mai spurcat cu putință, în Sf Părinte Arsenie Boca. Și pentru toate acestea sunt convins că acest saccsiv va da socoteală în fața lui Dumnezeu, pentru că a pricinuit, mai mult, a stat și s-a bucurat văzând toate acestea. A jubilat mereu, la orice atac murdar și spurcat.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Radu Iacoboaie Autor post

        De ce ești așa critic la adresa fratelui saccsiv? Ai pică pe el și acum pentru că te-a interzis pe blogul lui?… La care trei pagini te referi?

        Apreciază

      2. Un om care iubește dreptatea

        La cele trei de mai sus. În care indivizi ca Tănase, Ioan și alții varsă tot felul de mizerii împotriva Părintelui Arsenie Boca și la care saccsiv nu ia nici un fel de poziție. Ba din contră.
        La tine pe blog dacă asemenea indivizi varsă asemenea mizerii, tu ce faci? Faci pe imparțialul, sau chiar aprobi? Așa cum face acest saccsiv.
        N-am pică, mi-e milă de sufletul lui.
        Și n-am fost interzis, am părăsit eu blogul. De scârbă. A se vedea aici:

        PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

        Comentatorul UN OM CARE IUBESTE DREPTATEA


        Și dacă citiți cu atenție veți vedea că de fapt tot de la Părintele Arsenie Boca a pornit. Pentru că eu am pus prorociile Părintelui Arsenie Boca mai presus de prorociile unor sfinți ruși. Pentru că așa trebuie să facă orice român care își iubește țara. Ce să știe un rusofil trădător de neam și de țară…

        Apreciază

      3. Radu Iacoboaie Autor post

        Nu este deloc bine că vorbești astfel despre un frate ortodox care aduce un aport substanțial la informarea noastră și la crearea unei punți sufletești între noi… Reacția ta trădează mânie și judecare a aproapelui… Ai vrea poate ca și alții înainte ca eu să nu mai intru niciodată pe blogul saccsiv? Oare nu poți ierta și înțelege că dezbinarea între noi ne poate prăbuși în deznădejde? Poate că bunul Dumnezeu a dorit ca prin intermediul meu să vă împăcați frățește… Dar în duhul adevărului… Tu crezi încă ,,adevărul” că în BOR nu mai există succesiune apostolică? Ce nu este adevărat în articolul scris de fratele Vasile despre tine?… Te rog pe scurt, dacă se poate…

        Apreciază

      4. Un om care iubește dreptatea

        Un om care iubește dreptatea said, on iunie 16, 2010 at 5:00 pm
        @ saccsiv
        Nu știu care dintre noi. Da, cei care au înrobit și distrus popoare, inclusiv ortodoxe, nu vor avea darul să profețească despre cea de-a Doua Venire a Domnului. Nici una dintre profețiile lor nu se va adeveri. Timpul va spune dacă am avut dreptate sau nu.
        „Și va fi în ziua aceea că profeții vor fi rușinați, fiecare-n propria sa vedenie atunci când profețește; … fiindcă au mințit.” (Za. 13,4)
        Tu pe ce bază profețești?
        Tu afirmi că acestea sunt vremile din urmă, că aceasta este ultima fază a apocalipsei. Pe ce te bazezi? Îți spune vreun sfânt rus ție anul?
        Eu sunt rătăcit, pentru că eu cred în ceea ce spune marele nostru Părinte Arsenie Boca? Iar ceea ce spune Părintele Arsenie Boca contrazice total tot scenariul tău. Acesta este motivul pentru care mă consideri tu pe mine un rătăcit? Măsoară-ți cuvintele, dacă ești cu adevărat creștin.
        Cum poate cineva responsabil fiind, să spună lumii că vine acum antihristul, să determine pe unii mai slabi de înger să-și vândă apartamentele, să își bată joc de educația copiilor, să-și piardă tot ce au și să fugă așa ca huhurezii prin păduri? Pentru o singură familie rătăcită și distrusă fără temei vei da socoteală în fața lui Dumnezeu.
        Ți-o fi spus ție Dumnezeu la ureche că acum este vremea și nu știm noi?!!!
        Mai spune Părintele Arsenie Boca că rușii vor invada România și o vor împărți dimpreună cu ungurii și bulgarii.
        Crede-mă, unui popor ortodox care va face așa ceva unui alt popor ortodox, nu i se va da să profețească nimic despre venirea Mântuitorului. Însăilări pe baza textelor Scripturii și fantezii din acestea îți fac și eu câte vrei.
        Dacă ai deschis vreodată Sfânta Scriptură și dacă ai fi înțeles ceva din cele ce sunt scrise acolo, ai fi văzut că Dumnezeu nu a lucrat niciodată, și nici nu va lucra prin coloși ai istoriei care au înrobit și măcelărit alte popoare, ci a lucrat prin popoare mici și oropsite. Dacă a avut de transmis ceva, prin ele a transmis omenirii.
        Vom asista peste câțiva ani la WW3, dar sfârșitul nu va fi acum. De multă vreme vom fi noi oale și ulcele, atunci când va veni Mântuitorul Iisus Hristos.
        Poate că într-o zi vei ști pe cine ai făcut rătăcit. Îmi ești totuși simpatic și îți dau un sfat: să nu te pui cu mine, pentru că tu nu știi, nu bănuiești, nici măcar o fărâmă din câte știu eu. La ora actuală, în ceea ce privește a Doua Venire a Domnului ești total contra adevărului, și vei pierde. Scopul postării mele anterioare este ca tu să tragi o concluzie, să bagi la cap ceea ce Părintele Arsenie Boca zice și să te întorci din rătăcirea ta. Nu de la mine ți-am spus, ci de la un mare Sfânt al neamului românesc, care ne dă un avertisment în ceea ce-i privește pe ruși.
        Și bunul simț elementar îmi spune că atunci când o profeție a Sfântului Arsenie Boca contrazice profețiile rușilor, atunci eu trebuie să-l urmez pe acest Părinte drag al neamului românesc, pentru că el îmi vrea binele, nu rusul distrugător de popoare.
        Băgați la cap ceea ce spun eu acum, că vă veți trezi colaboraționiști cu rușii invadatori, veți fi cu cei care vor săvârși crime împotriva propriului popor, și iadul vă va mânca. Dacă nu pe mine, pe Părintele Arsenie Boca ascultați-l!
        Ce vrei să-ți profețească rușii, că în curând se vor alia cu păgânii de musulmani și de chinezi și vor invada lumea? Căci aste va fi WW3. Spuneți-mi și mie, a existat vreun sfânt, sau un ierarh rus care a mustrat vreodată puterea țaristă pentru a o opri să înrobească și să masacreze alte popoare? A urmat vreunul exemplul Sf. Ioan Gură de Aur, care a mustrat și pe împărați? A profețit vreun sfânt rus despre masacrele săvârșite de neamul său de-a lungul vremii, împotriva altor popoare, inclusiv ortodoxe? A spus vreunul în vedeniile lui, cum rușii, deși intraseră ca aliați în România, ne violau femeile și au furat în mod nerușinat tot ce au întâlnit în cale? Veți spune că au făcut-o în perioada comunistă. Da, dar aveau experiența din Basarabia din perioada țaristă, când au fost mai barbari ca ungurii.
        La o mare încercare va fi supus neamul românesc în curând. Aveți grijă de ce parte veți fi, căci lucrurile vor fi înșelătoare, vă veți trezi împotriva propriului popor și veți pierde mântuirea voastră.

        PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

        Apreciază

      5. Un om care iubește dreptatea

        Voi ziceți că masonul Daniel este urmașul Sfinților Apostoli? Eu unul nu pot zice așa ceva. Se spune că în Sinod Duhul Sfânt este Cel care alege. L-a ales cumva Duhul Sfânt pe masonul Daniel drept patriarh? Eu zic că nu. Dacă așa zice da, aș comite un mare păcat împotriva Duhului Sfânt. Voi ce ziceți?

        Singura mea vină în toți acești ani cât am postat pe blogurile ortodoxe este că am urmat glasul conștiinței. Am urmat sfatul dat de Sf. Luca al Crimeii care zicea: ascultați glasul conștiinței voastre și Harul va străluci peste voi.
        În consecință am sărit întotdeauna în apărarea marilor noștri Părinți atunci când erau denigrați pe blogurile creștine. Legat de acest aspect ți-am pus o întrebare. La tine pe blog dacă diverși indivizi varsă mizerii la adresa unor mari Părinți, tu ce faci? Faci pe imparțialul, sau chiar aprobi? Așa cum face acest saccsiv. Consideri că este creștinește ce face saccsiv? Să tacă și prin tăcere, sau chiar prin aprobare să încurajeze pe denigratorii Părintelui Arsenie Boca. În plus văd că te ia peste picior și te atacă în orice împrejurare.
        Revenind la glasul conștiinței mele, pot spune că mi-am făcut datoria de creștin sărind în apărarea marilor noștri Părinți atunci când au fost atacați de către masonii în sutană și de alți răspândaci patriarhali. Lucru care nu se poate spune despre saccsiv.
        Nu întâmplător, cred eu, că am primit binecuvântări de la cei patru mari Părinți ai noștri Papacioc, Iustin Pârvu, Adrian Făgețeanu și Mitropolitul Bartolomeu Anania. Cu acesta din urmă am purtat și o corespondență. Mitropolitul Bartolomeu mi-a făcut chiar cinstea să-mi trimită o carte cu dedicație. Spun toate acestea nu ca să mă laud, ci ca să vezi ce fel de om sunt eu.
        În plus am comentat vreme îndelungată pe paginile revistei Atitudini a Mânăstirii Petru Vodă și nimeni nu m-a cenzurat acolo.
        Și vine acum un necioplit ca saccsiv și mă cataloghează pe mine ca diversionist venit cu misiune pe blogurile creștine. Păi nu-i este rușine? Și toate acestea doar pentru simplul fapt că am pus prorociile Părintelui Arsenie Boca înaintea celor făcute de unii sfinți ruși. Ca român tu ce zici?

        Referitor judecarea aproapelui și la mânie. Te întreb, Părintele Adrian Făgețeanu atunci când l-a făcut pe masonul Daniel prea îndrăcit, înseamnă că l-a și judecat?
        Tot așa și eu spun despre acest saccsiv că este un rusofil înrăit și prin aceasta este total străin de interesele acestui neam. Nu-l judec eu, o să-l judece Dumnezeu.
        Și te mai întreb, ce informare cinstită îți poate oferi un rusofil înrăit, care denigrează pe pagina lui un mare Părinte ca Arsenie Boca? Că multe din materiale sunt furnizate de propaganda rusă și sunt făurite în atelierele KGB-ului.
        Iar mânia poate fi una sfântă atunci când este pusă întru cauza dreptei credințe întru Hristos și întru apărarea sfinților Lui.

        Apreciază

      6. Radu Iacoboaie Autor post

        La mine pe blog nu permit într-adevăr ca să fie batjocorit vreun sfânt… Însă la fratele Vasile este vorba de un forum cu discuții libere, foarte rar cenzurate (și atunci pe bună dreptate cred eu). ,,Conflictul” acesta dintre cei PRO și cei CONTRA face ca noi toți să ne lămurim mai bine. Mai sunt poate și preoți care urmăresc discuțiile noastre pentru a afla lucruri noi, care poate au și dânșii vreo dilemă legată de acest subiect fierbinte și la ordinea zilei…

        Nu pot fi de acord cu textul acesta care denotă o doză mare de subiectivitate: ,,Tot așa și eu spun despre acest saccsiv că este un rusofil înrăit și prin aceasta este total străin de interesele acestui neam. Nu-l judec eu, o să-l judece Dumnezeu. Și te mai întreb, ce informare cinstită îți poate oferi un rusofil înrăit, care denigrează pe pagina lui un mare Părinte ca Arsenie Boca? Că multe din materiale sunt furnizate de propaganda rusă și sunt făurite în atelierele KGB-ului.”

        Aș dori să mai reflectezi la el, dar la rece… Cu capul în apă rece dacă se poate sau dacă pot să mă exprim astfel… Ce înseamnă rusofil după tine? Sau urăști cumva poporul rus? Poate că și eu sunt rusofil pentru că iubesc cultura rusă și poporul rus care a dat cei mai mulți mucenici și poate și sfinți… Nu am constatat ca fratele Vasile să-l denigreze pe părintele Arsenie Boca, ci am remarcat o îndoială în cugetul lui… ȘI CUM SĂ TRAGI CONCLUZIA CĂ AR FI STRĂIN CU TOTUL DE INTERESELE ACESTUI NEAM? ADICĂ ESTE UN TRĂDĂTOR ȘI UN IMPOSTOR?… Eu apreciez modul său de gândire… Exprimarea mai lasă uneori de dorit când spune cuiva de pildă: ,,HAI SICTIR!” Eu unul n-aș putea vorbi așa… Dar asta este altceva, fiecare are temperamentul și personalitatea lui proprie. Suntem fiecare ființe unice și irepetabile pe acest pământ…

        Apreciază

      7. Un om care iubește dreptatea

        Nu este vorba despre ură ci este vorba doar de o mentalitate sănătoasă moștenită de la înaintașii noștri. De la marele Mihai Eminescu spre exemplu, care zicea în Timpul, în iunie 1878, la puţină vreme după ce România rupsese legăturile cu Rusia din cauza anexării a celor 3 judeţe din sudul Basarabiei (articolul se numeşte: România în luptă cu panslavismul şi este un fel de semnal de alarmă pentru ceea ce avea să se întâmple în secolul următor):
        „Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pământului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român.
        De atunci şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare. Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a cânta în ziua de Paşti „Hristos a înviat” în româneşte.”

        A se lua aminte bine la aceste vorbe ale unui geniu al neamului românesc. Nu eu trebuie să bag capul la rece ci toți iubitorii de ruși. Dacă sunt cu adevărat români și patrioți. Dacă nu să se ducă la nenea Putin și la patriarhul Kiril, cel cu ceasul de 30.000 de euro la mână și să vadă acolo libertate și procopseală ce n-a văzut pământul.
        Că nu cunosc nici un mare om al cestei țări care să fi fost iubitor de ruși.
        Mentalitate moștenită de la țăranul român care vedea negru înaintea ochilor atunci când îi pomeneai de ruși. Că-și văzuseră frați de peste Prut omorâți, schingiuiți, prigoniți și deportați de barbarii de la răsărit care se pretind și ortodocși pe deasupra. Arată-mi măcar un singur sfânt rus care s-a ridicat împotriva stăpânirii țariste sau comuniste pentru a stopa distrugerea altor popoare, inclusiv ortodoxe și atunci mai vorbim despre sfinții ruși.
        Însă comunismul ne-a pervertit Acum vezi atitudini bolnave de genul:
        „John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 1:35 am pe blogul saccsiv

        Revenind insa la Rusia, credeti ca i-ar sta bine unei tari ca Rusia sa fie la mana acestor gunoaie de pe Dambovita? Nu mai bine ar cuceri Romania? Nu mai bine ne-ar fi si noua decat ne este acum( pentru ca aparent suntem incapabili sa mentinem un stat crestin si independent)?” Atitudini bolnave care nu sunt singulare în spațiul ortodox românesc.

        Asta propovăduiește acest saccsiv pe blogul lui.

        Zici că au loc discuții libere. De genul:
        andrei-d said, on aprilie 27, 2015 at 11:20 pm
        Radu,
        credibil cat de cat…? MARS ACASA

        Ca să fie lămurit tot poporul. Trânte din astea pe marginea șanțului lămuresc preoții și poporul de sfințenia lui Arsenie Boca? S-a lămurit poporul singur, precum și bună parte din preoțime de sfințenia părintelui Arsenie Boca. N-au nevoie de un astfel de blog ca să se lămurească.
        Și trebuie să fii stăpânit de un duh al mândriei cu adevărat drăcesc ca să pretinzi că hotărăști tu pe pagina ta sfințenia unui sfânt, așa cum pretinde acest Vasile, zis saccsiv. Voi da părerea mea, cu alte cuvinte verdictul meu, în final, zice el. Lungul nasului dacă nu și-l cunoaște omul…
        Ce să lămurească pagina lui saccsiv, că iasă omul de acolo mai confuz și mai îndoit decât a intrat. Că află omul c-ar fi zis Arsenie Boca despre Hristos c-a fost androgin. Iar lămuriri ca cea dată de tine
        „R I said, on mai 7, 2015 at 9:12 pm
        Ortodoxia si noile miscari religioase – Rezultate Google Books
        https://books.google.ro/books?isbn=973166162X
        Ciprian Marius Cloşcă – 2009
        În Evanghelia de la Luca,143 observăm că Mântuitorul Iisus Hristos participă la … faptul că Iisus Hristos a fost de genul masculin (nu feminin sau androgin).” creează și mai multă confuzie.
        Ce este aceasta „În Evanghelia de la Luca,143 observăm că Mântuitorul Iisus Hristos participă la…”?
        „Evanghelia de la Luca,143” – ce-o fi asta?
        Nu poți combate teologi versați, ca cel ce-și zice Ioan, cu astfel de argumente și fără să ai lângă tine Sfânta Scriptură din care să dai citate la obiect. Nu poți pleca la război fără muniție, cu pușca goală, că te faci de râs. Adică fără minime cunoștințe teologice.
        Eu de aia ți-am sugerat să ai lângă tine Biblia Anania, care face cât toate școlile de teologie la un loc. Ca să te ajut. Însă tu văd că mă tot iei la întors și-mi cauți tot felul de bube în cap.
        Văd că nu prea înțelegi ce-ți spun eu. Dumnezeu să te lumineze.

        Apreciază

      8. Radu Iacoboaie Autor post

        Se spune uneori că adevărul este undeva la mijloc… Oare nu este aplicabil acest principiu al moderației și echilibrului și în situația de față? Nici eu, nici tu, nici Vasile nu suntem perfecți, nu suntem sfinți și nici posesori ai adevărului absolut la nivel individual…

        Poporul rus nu trebuie blamat pentru greșelile și păcatele unora dintre ei. Chiar părintele Arsenie Boca și alți mari duhovnici aveau evlavie la Sfântul Serafim de Sarov… Privitor la chestiunea cu ,,adroginitatea” lui Hristos nu am dorit să dezvolt vreo polemică mai ales că vorbim despre o blasfemie… Te asigur că minime cunoștințe teologice am dar nu suntem la vreun examen unde trebuie să dăm răspunsuri strict la obiect…

        Apreciază

  2. Radu Iacoboaie Autor post

    DOUĂ COMENTARII SEMNATE DE FRATELE SILVIU PE BLOGUL SACCSIV LA ARTICOLUL UCRAINA SATANISTA: Lavra Poceaiev trece la Stat si va fi transformata in muzeu istoric. Iar 2 000 de vrajitori se roaga in Piata Mihailovskaia din Kiev …

    Silviu said, on mai 3, 2015 at 7:41 pm
    El,
    „cei molipsiti de inselare prin parere pot fi intalniti foarte adesea. Oricine nu are duh infrant, cel care isi recunoaste vreun fel oarecare de vrednicie si de merite, ORICINE NU TINE NEABATUT INVATATURA BISERICII ORTODOXE SI JUDECA OARECARE DOGMA SAU PREDANIE DUPA CUM IL TAIE PE EL CAPUL, sau dupa invataturile celor de alta lege se afla in aceasta inselare. CAT DE MARE ESTE INSELAREA CUIVA SE POATE VEDEA DIN MARIMEA RATACIRII SI A STARUINTEI SALE IN ACEASTA RATACIRE.” – Sf. Ignatie Briancianinov „Despre inselare” pag. 93. Asadar te regasesti, sau va regasiti?! A spus Biserica Ortodoxa despre par. Arsenie Boca ca este eretic pana in momentul de fata?! Nu, dar o spuneti voi si ceea ce spuneti voi E IN AFARA INVATATURII BISERICII ORTODOXE, ATATA TIMP CAT UN SINODUL BOR NU A HOTARAT CA E ADEVARAT CEEA CE VOI SUSTINETI! Va considerati la acelasi nivel cu sfinti din vechime care au anatemizat anumite invataturi, neavand nici smerenia, nici trairea, nici rugaciunea sau nevointa acelora. Va permiteti sa va puneti mai presus de Sinodul BOR si sa hotarati ceva cu caracter de „lege”. Staruiti in a ne lamuri si ne faceti „inchinatori la idoli”, ba chiar mai va enervati si mai apelati la cuvinte si expresii nedemne de calitatea de ortodox.. Nu mergeti la duhovnicii vostrii sa va expuneti „parerile”, sa cereti sfat, nu mergeti la episcopii de care apartineti, pt ca voi aveti scopul „sfant” de a ne lumina pe noi, „inchinatorii la idoli”.. A cui e oare inselarea, cine, dupa cuvantul unui Sfant, dovedeste ca „nu conteaza ce spune Biserica prin Sinod, caci ce credem noi e adevarat”?! Mi-as fi dorit sa-ti stiu prenumele pt a va pune pomelnic pt luminarea mintii si iertare de pacate…

    Silviu said, on mai 4, 2015 at 2:42 am
    El,
    nu sunt vazator cu duhul si nu am pretins vreodata a fi, dar nu sunt nici prost. S-o luam incetisor.. Ai spus ca de unde stiu eu ca tu nu ai „duh infrant”. Simplu – din atitudinea si comportamentul tau care reies din modul in care te exprimi. Asa, una la mana. Cel cu duh infrant, cel smerit ISI VEDE MEREU PROPRIILE PACATE SI PATIMI MAI MARI DECAT A TUTURORA, SI DACA VEDE PE CINEVA CA GRESESTE SPUNE „VAI MIE, ACESTA A GRESIT AZI SI SE VA POCAI, INSA MAINE SIGUR VOI GRESI EU SI CINE STIE DACA MA VOI POCAI!” Aceasta este atitudinea unui smerit fata de pacatul sau erezia cuiva. Iar ce ti-am scris gasesti in Pateric. Spui apoi ca tu marturisesti adevarul de credinta al Bisericii prin ceea ce faci. Si te intreb: CUM? PUNANDU-TE MAI PRESUS DE HRISTOS CARE L-A JUDECAT ODATA SI PUNANDU-TE MAI PRESUS DE SINODUL BOR, SINGURUL IN MASURA SA CONFIRME EREZIA PAR. ARSENIE BOCA?! Tocmai de aia judecati dupa mintea voastra, caci VA PERMITETI SA PUNETI UN VERDICT INAINTEA CA SINODUL BOR SA SE PRONUNTE!! Nu te-am intrebat ce ai discutat cu duhovnicul, ci am constatat ca nu ai discutat, caci nici un duhovnic in adevar, nu ar da binecuvantare sa faceti asa sminteala si sa judeci atat pe cineva trecut la Domnul, cat si pe frati din aceiasi Biserica! Probl cu canonizarea e tocmai la voi, caci exact acum cand se discuta despre posibila sa canonizare ati sarit ca arsi, pana acum, probabil nu erati suficienti de „luminati”… Iar eu nu am scris nimic despre canonizarea sa, ci despre faptul ca ATATA TIMP CAT SINODUL BOR NU A SPUS CA INVATATURA PAR. ARSENIE BOCA E ERETICA, INSEAMNA CA ASTA E ADEVARUL, CA NU E ERETICA, ALTFEL S-AR FI DISCUTAT ACUM IN BOR DESPRE ANATEMIZAREA INVATATURII SALE, NU DESPRE CANONIZAREA CA SFANT!! Mai spui ca ai temei sa-l acuzi, ca nu de la tine vb. Pai logic, ca nu de la tine, ci de la diavol. Ma bucur ca te-ai prins.. Si, inca o chestie, amice El, NU TU SAU ALTII SUNTETI PUSI DE CATRE BISERICA SA DATI VERDICTE IN CEEA CE PRIVESTE INVATATURA PAR. ARSENIE BOCA, CI S I N O D U L B I S E R I C I I O R T O D O X E R O M A N E DIN CARE NICI TU SI NICI ALTII DE PE-AICI NU FACETI PARTE !!! Si, pt incheiere, tine minte ce spune Sf. Serafim de Sarov care in viata sa pamanteasca s-a invrednicit sa vb fata catre fata cu Maica Domnului – „DESEORI, CAND SPUNEAM LUCRURI DUPA MINTEA MEA, SE INTAMPLA SA GRESESC.” Asadar, un mare Sfant, din smerenie recunoaste ca de multe ori cand dadea sfat se intampla sa greseasca, DAR LA VOI E IMPOSIBIL SA GRESITI, ASA-I?!!

    Apreciază

    Răspunde
  3. Radu Iacoboaie Autor post

    DOUĂ COMENTARII SEMNATE DE FRATELE CRISTI O. PE BLOGUL SACCSIV LA ARTICOLUL UCRAINA SATANISTA: Lavra Poceaiev trece la Stat si va fi transformata in muzeu istoric. Iar 2 000 de vrajitori se roaga in Piata Mihailovskaia din Kiev

    cristi o. said, on mai 5, 2015 at 2:27 am
    @Viorel P
    1. Tonul lor are un efect nebanuit! In ultimul weekend s-a triplat numarul de pelerini la Prislop, depasind cifra record de peste 90.000. Ca are efect contrar asteptarilor lor, asta e… sa ma ierte Dumnezeu, dar e meritul total al anti-arsenistilor, nu al nostru! Cu ceva timp in urma am purtat cu cineva o discutie (in particular) si i-am spus ca se va mari numarul de pelerini de cand au inceput atacurile in haita, de tip bolsevic. Asa s-a intamplat, dar mi-a depasit orice asteptari. Daca i-am lasa doar pe anti-arsenisti sa arunce gratis cu laturile lor securiste, vechi de peste 50 de ani, pe bloguri, drept raspuns, numarul de pelerini, dornici sa fie alaturi de Parinte, ar putea depasi lejer 250.000, ceea ce poate fi o problema de logistica, asa ca mai intervenim noi, cei ce il apreciem, si mai echilibram balanta cu stahanovistii anti-…
    2. Timpul va dovedi… ca zecile de mii nu se inseala! Aia mandri care au judecat, deja au comis pacate grave, au pierdut credibilitatea si ar trebui sa ne rugam pentru sufletele lor, aflate pe marginea prapastiei…
    3. Exact. Misiunea. Pai, unii din ei sunt cu misiune „de sus”, de la… comandantii lor de unitate (doar nu credeati ca de sus din Cer…), iar altii, cu misiune „de jos”, de la comandantul lor de legiune, belzebuth…
    4. Eu vad ca acestia stau prost la citate… daca stateau bine, combinau teoria cu practica, o mai si intelegeau pe bune, traiau duhul ortodox in adevar, nu doar dupa capul lor si era imposibil sa-i dibuim, ca deveneau mai inversunati aparatori ai Parintelui decat noi…

    Am inteles ca nu doriti un raspuns si va respect dorinta. Asa ca adresez acest raspuns celorlalti care, poate, si-au pus aceleasi intrebari… Daca simtiti un oarecare iz de caterinca, nu va alarmati, nu e nimic grav. Am ingrosat „gafele” esentiale facute de anti-arsenisti, sa realizeze, ca ei au deschis „Cutia Pandorei”, nu altii. Acum, sa-i vad pe „inteleptii” astia cum o mai inchid la loc… Au declansat o „descarcare lavinara” a maselor de oameni, care le-a scapat de sub control. Nu mai au nicio putere asupra lor…

    (Morala – sa nu lasi valiza cu butonul rosu pe mana unor copilasi de 2 ani care se imbraca si ii imita pe adulti… Arma nucleara nu e o jucarie nici pentru adulti, daramite pentru minori…)

    cristi o. said, on mai 5, 2015 at 1:20 pm

    D-le @el & comp, n-o mai dati cotita, ca nu tine… Ati dat cu bata-n balta, fara discernamant, si asta nu-i marturisire. Marii duhovnici nu si-au permis sa tulbure apele. De ce oare?! Sa nu starneasca gloata, intr-o parte sau alta, evident. Ca si starnirea gloatei se contabilizeaza la pacate… Daca omul era inselat, cum spuneti voi, atunci ati trimis spre „inselat” 60.000 de insi in plus intr-un weekend! Asta, pur si simplu, n-o mai puteti drege, indiferent ce paravan de vorbe construiti voi, sa camuflati adevarul… Puteti sa va ascundeti, dintr-o lasitate extrema ori inconstienta extrema, in spatele unor justificari dar care sunt lovite de penibil in fiecare secunda in care un om starnit de voi se duce acolo. Emanatia (ca asta-i marturisire doar in inchipuirile voastre) de pareri personale si concluzii, la fel de personale, cu pretentii de lege, a produs sminteala. Da domnule, voi ati produs sminteala si asta-i pacat mare. Voi nu sunteti „marturisitori” ci smintitori. Vorbiti de „gloata”… Ce comod… Cat de superficial… Haideti sa va spun de cei pe care i-ati smintit de-a binelea – aia care n-aveau treaba si nici nu-i interesa Boca. Din cauza scandalului pornit de VOI nu s-au mai dus la Biserica. Da, oameni cu probleme, care cautau pe Dumnezeu sa-si puna ordine in suflete, in viata. Acestia, in timpuri grele pentru credinta au facut efortul de a se apropia de Biserica si au gasit „galceava” voastra draceasca la poarta, cu cuvinte grele si necrestinesti! Si s-au indepartat definitiv. Pe astia ii duceti de acum in spate pana la Judecata cea mare, mai, „dreptilor”!. Oare pe cine slujiti mai, „marturisitorilor”? Fata de noi va justificati inutil. Va dati drepti in mod inutil. Nu are nicio valoare. Scoateti din drumul spre Boca unul-doi si din drumul spre Biserica mii! De acum e o problema grava intre voi si Dumnezeu.

    Apreciază

    Răspunde
  4. Radu Iacoboaie Autor post

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/12/07/sua-au-devenit-oficial-o-societate-de-tip-big-brother-incepand-cu-01-06-2009-cetatenii-ei-sunt-obligati-sa-posede-un-passport-card-cu-tehnologie-rfid-incorporata/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/06/mitropolitul-serafim-de-pireu-impotriva-ecumenismului-fulminanta/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/05/dictatura-globalista-si-totalitarismul-occidental/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/06/controlul-mintii-prin-armele-de-impuls-electromagnetic/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/05/imperiul-american-si-secolul-fricii/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/05/06/umilirea-sexuala-folosita-ca-arma-politica-pentru-controlul-maselor-in-statele-unite/

    Apreciază

    Răspunde
      1. Radu Iacoboaie Autor post

        MESAJ PRIMIT PE E-MAIL:

        A CINCEA PRIGOANĂ?

        Prima prigoană antilegionară datează din vremea lăudatei democraţii interbelice (I. Gh. Duca promisese bancherilor evrei Finally exterminarea legionarilor contra aducerii liberalilor la putere); a doua din vremea lui Carol al II-lea Ucigaşul; a treia din timpul dictaturii antonesciene, iar a patra din anii comunismului.
        Prigoanele au fost şi au trecut. Ideile legionare au supravieţuit. De aceea a cincea prigoană s-ar putea să înceapă acum. Tot în regim ”democratic”, iniţiată tot de un liberal. Şi tot cu ”colaborare” evreiască (institutul ”Elie Wiesel”). Proiectul legislativ iniţiat de Crin Antonescu, care a făcut mult ”zgomot” încă din toamna anului trecut, aşa-numita ”lege antilegionară”, a început să capete ”consistenţă”: a fost votat de Senat pe data de 6 aprilie 2014.
        Pentru a deveni lege, trebuie însă să fie validat şi de Camera Deputaţilor.
        Dacă va fi, rămân căile legale de atac: Curtea Constituţională şi CEDO.
        Proiectul vizează completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob … (bla-bla-bla) cu interzicerea organizaţiilor legionare.
        Citez din proiect: art. 1, lit. a: ”prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe (…).”
        Chestiunea cu ideile şi concepţiile legionare vă depăşeşte, tovarăşi! Păi legionarul are trei repere: Dumnezeu, Ţara, Legiunea – exact în ordinea enunţată. Cam asta ar fi chintesenţa ideilor legionare rezumate foarte pe scurt, ”la fără frecvenţă”. Îi luaţi legionarului dreptul de a enunţa cel de-al treilea reper al lui. Dar ce faceţi cu celelalte două, mai importante chiar? Îl interziceţi şi pe Dumnezeu? Dar cu Ţara, cum rămâne? O declarăm ”nulă”? Pentru voi este deja.

        La punctul următor ”mintoşii” tovarăşi adaugă: ”b) prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înţeleg: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a”.
        – Drapelul legionar este… tricolorul românesc! (conform Întemeietorului Mişcării, Corneliu Zelea-Codreanu – ”Cărticica şefului de cuib”)
        Vom face închisoare pentru că vom arbora tricolorul? Păi primii închişi vor fi funcţionarii statului: expun în instituţii publice drapelul ”legionar”!
        – Uniformele au mai fost interzise şi în vremea Căpitanului. Să vedem cum a reacţionat el: ”Guvernul a interzis prin lege portul uniformelor. Odată legea votată, trebuie să ne supunem. Legionarii nu vor mai ieşi în public îmbrăcaţi în uniformă. Dar noi nu renunţăm la dânsa. Ne vom face uniforme şi le vom îmbrăca numai în zilele de sărbătoare şi numai în casele noastre, unde suntem stăpâni şi liberi să ne îmbrăcăm cum dorim.” (”Cărticica şefului de cuib”).
        Căpitanul nu s-a cramponat de uniformă pentru că Legiunea nu este o broască ţestoasă ca s-o poţi recunoaşte după carapace.
        Şi timp de peste jumătate de secol legionarii nu s-au putut îmbrăca în cămaşă verde, dar au rămas legionari până la moarte. Exemplele (cunoscute personal) sunt nenumărate, începând cu comandantul legionar dr. Ionel Zeana şi terminând, să zicem, cu legionarul dr. Gh. Niţulescu.
        Legionarul n-are nevoie să afirme că este legionar de zece ori pe zi în faţa camerelor de filmat. Cel care este legionar se comportă ca atare.
        – Sloganurile? Să vedem cine ne va putea condamna pentru că am zis, de exemplu, ”Mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei decât să învingi printr-o mişelie” (Legea onoarei)! Sau pentru afirmaţia ”Oratoria ta să fie oratoria faptei” (Legea muncii)!
        – Formulele de salut? ”Trăiască Legiunea şi Căpitanul!” – prescurtat, TLC. Vor face închisoare şi posesorii autoturismelor cu număr de înmatriculare TLC? Vom saluta ”Trăiască România”! Puteţi da o lege şi împotriva acestei formule?

        Proiectul de act normativ propune ”completarea titlului ordonanţei de urgenţă în sensul că aceasta se referă şi la combaterea infracţiunilor, nu doar la interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob.
        Ce infracţiuni au comis legionarii în vremurile noastre (ultimii douăzeci de ani)?! Nici unul! Combateţi infracţiuni din trecut? Aiuraţi! Singurele două infracţiuni din vremea vieţii Fondatorului şi organizatorului Mişcării (împuşcarea lui I. Gh. Duca şi a lui Stelescu) au fost comise în nume individual şi pedepsite la vremea respectivă – autoritate de lucru judecat! Iar cazurile Călinescu, Iorga, Madgearu, Jilava au avut loc atunci când la conducerea Mişcării a ajuns – temporar – un impostor. Oricum, nu au nici o legătură cu doctrina legionară. În orice organizaţie pot exista ”nebuni” care nu trec filosofând peste nedreptăţi, ci reacţionează după cum îi taie capul, nu după norme. Deci, ce combateţi, ceva inexistent? Asta în limbaj de specialitate se numeşte ”schizofrenie”.
        Ce-ar fi să interzicem Jandarmeria pentru că a asasinat 300 de persoane în masacrul din noaptea de 21/22 sept. 1939? Şi, chiar, ce-ar fi să-i interzicem pe liberali pentru că din ordinul şefului lor, I. Gh. Duca, au fost schingiuite 18.000 de persoane (decembrie 1933)?!
        De fapt, dvs. susţineţi că a fi legionar e o infracţiune în sine, fără o minimă demonstraţie – deci promovarea delictului de opinie – în contradicţie cu Constituţia şi cu faimoasele ”drepturi ale omului”!!

        Proiectul propune ”interzicerea şi a faptelor, şi nu doar a organizaţiilor, simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob”.
        Interziceţi faptele legionare? Adică ajutorarea fratelui căzut în nenorocire? (Legea a cincea a cuibului). Păi, interziceţi, de fapt, creştinismul! În anii stalinismului erai închis dacă ajutai cu hrană pe cineva (te încadrau automat la ”ajutor legionar”)!
        Vom ajunge astfel la situaţiile tragic-comice descrise de preotul Ştefan Palaghiţă în cartea ”Garda de Fier spre reînvierea României”: ”Majoritatea proceselor au frizat de-a dreptul demenţa. Dau cazuri. (…) Pentru iconiţa Arhanghelului Mihail legionarul a luat nu mai puţin de 10 ani muncă silnică. Amintesc şi faptul că pe la toate puşcăriile erau afişate ordine drastice care interziceau aceste iconiţe, prevăzând grele sancţiuni”. Chiar aşa: conform noului proiect legislativ, Arhanghelul Mihail poate fi considerat simbol … legionar?!
        Dacă legea va fi promulgată, cei care au evlavie pentru martirii temniţelor comuniste sunt pasibili de închisoare: la astfel de pomeniri – făcute, desigur, într-o biserică sau la cimitir, deci în spaţiul public – credincioşii pot fi arestaţi şi condamnaţi. Caz flagrant de anticreştinism şi discriminare religioasă!
        De altfel, prigonirea morţilor s-a aplicat şi în vremea lui Antonescu (Ion, nu Crin): ”La Sâmbăta morţilor o femeie dă unui preot dintr-o comună din Ardeal un pomelnic în care, printre alte nume, se găseau şi <> şi <>. Fiind acuzat că aceste nume ar fi fost ale lui Ion Moţa şi Vasile Marin, eroi legionari căzuţi în Spania în lupta anticomunistă, preotul a fost condamnat la 5 ani închisoare.” (Ştefan Palaghiţă).

        Dar să vedem aşa-zisa ”justificare” a proiectului legislativ – expunerea de motive. Citez: ”În acest context trebuie să menţionăm faptul că Europa cunoaşte, în aceste zile, o recrudescenţă a mişcărilor neofasciste antidemocratice, periclitând, nu de puţine ori, liniştea socială.”
        Aşa, şi? Pentru că există mişcări neofasciste în toată Europa – şi pe care, nota bene, nu le-a interzis nimeni! – v-aţi gândit să interziceţi legionarismul?!
        Partidul ungar radical Jobbik are organizaţia paramilitară HVIM adică ”Garda Maghiară” cu altă pălărie, care este neonazistă şi revizionistă declarată şi care acţionează şi pe teritoriul ţării noastre. Nu e interzisă nici în Ungaria şi nici măcar în România, unde militează pentru dezmembrarea acesteia!
        Nici neofasciştii din Italia nu sunt interzişi! Iar ”Zorile Aurii” (neonazişti) sunt în Parlamentul Greciei! Nu mai vorbim de celelalte organizaţii neonaziste sau neofasciste din Europa.
        ”Mişcări antidemocratice”? Mai antidemocratice ca dvs., care promovaţi delictul de opinie? Ca şi cum ai putea fi mai rău ca dracu!
        Cu ce anume periclitează ”liniştea socială” legionarii? Să auzim măcar un exemplu concret!
        Ne întoarcem la ”epoca Iliescu” în care protestatarii din Piaţa Universităţii erau, cică, ”legionari”, şi nu oameni sătui de comunism?
        Ce înseamnă ”linişte socială”? Toţi cei care vor protesta – paşnic şi legal – contra abuzurilor statului, vor fi acuzaţi că periclitează ”liniştea socială”, vor putea fi asimilaţi cu legionarii, şi închişi!
        Mişcarea Legionară se deosebeşte categoric de fascism şi de nazism, aşa cum subliniază toţi istoricii oneşti (Armin Heinen, Gh. Buzatu, Eugen Weber etc.). Ceea ce este unic la Mişcarea Legionară este faptul că scopul se confundă cu mijlocul pentru atingerea acestui scop. Mijlocul este revoluţia spirituală (de sorginte creştină) a poporului român. Dar acesta este şi scopul Mişcării!
        Legionarii exclud revoluţia prin violenţă. Celelalte mişcări declarate de unii şi alţii ca fiind similare Mişcării Legionare au formaţiuni paramilitare, restul membrilor având statut de „civili” în cadrul organizaţiei (vezi formaţiile paramilitare ale lui Mussolini şi Hitler folosite în cucerirea puterii, vezi Jobbik-ul ungar actual).
        Marele paradox la legionari este faptul că, deşi toţi se socotesc şi se comportă ca o armată, împrumută de la aceasta doar anumite caracteristici menite să îi dea putere, coeziune, eficienţă şi coordonare (disciplină, camaraderie etc.). De ce legionarii exclud caracteristica principală a unei armate, adică utilizarea forţei pentru obţinerea scopului propus?
        Pentru că armele Mişcării Legionare sunt de natură spirituală: credinţa, corectitudinea, sinceritatea, voia bună, pilda, tăcerea, dragostea, trăirea, simplitatea etc. (”Stilul legionar de luptă” – C. Papanace). Revoluţia promovată de legionarism este revoluţia spirituală, nu armată! În decursul existenţei Mişcării din vremea Căpitanului nu veţi constata abateri de la această linie. Dovada este refuzul preluării puterii înainte de desăvârşirea acestui ideal de revoluţie spirituală la nivel naţional, refuzul de a ajunge la putere prin mijloace violente chiar şi atunci când posibilitatea i s-a oferit.

        În fine, să ajungem şi la ”bomboana de pe colivă” (în 6 colţuri): ”Menţionăm faptul că, pentru elaborarea acestei propuneri legislative, am beneficiat de sprijinul specializat al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România <>”.
        Vă credem că dvs., Crin Antonescu, ”beneficiaţi” (gura păcătosului adevăr grăieşte).
        Noi însă cu ce beneficiem din faptul că vă plătim salariul de senator? Nu sunteţi în stare să emiteţi nici măcar aberaţii de unul singur, vă trebuie ”sprijin specializat”. Şi apropos: specializat în ce??
        În subsidiar amintim că proiectul nuanţează şi holocaustul: nu mai pedepseşte negarea lui, ci simpla îndoială în legătură cu existenţa lui pe teritoriul românesc! S-a ajuns deja la recunoaşterea deschisă a amestecului evreilor în treburile românilor, în istoria lor: le fac legile, le dictează ce să creadă şi ce nu. Chestiunea este de natură să ne facă să-i iubim din ce în ce mai mult. Înţelepciunea populară spune însă că tot ceea ce e mult, strică…

        Dar nu Căpitanul a ”inventat” naţionalismul. El doar l-a ”turnat” într-o formă nouă, originală, eficientă, i-a dat o mai mare încărcătură afectivă. Şi, mai ales, l-a pus în practică: a organizat şi educat tineretul român pentru a-l aplica în viaţa de zi cu zi. De aceea a devenit un simbol. Dar ideile naţionaliste derivă de la Eminescu, Hasdeu, Conta, Alecsandri, Carp, Barbu Catargiu, Filipescu,. Iorga şi mulţi alţii (asta ca să nu vorbim şi de Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul, de armatele de boieri şi răzeşi). Interziceţi-i şi pe aceştia: sunt periculoşi şi subversivi pentru alogenii cu tichiuţe şi şorţuleţe!
        Gândul mă poartă din nou la cartea preotului Palaghiţă: ”Undeva, în părţile Turdei, un legionar avea pe masă o cruce şi cartea de poezii a lui Mihai Eminescu, unde, la o pagină, el subliniase cu creionul nişte versuri din poezia <>.
        Are nenorocul să fie percheziţionat de plutonierul de jandarmi din sat, care i-a dresat următorul proces verbal:
        <>.” !!
        Până vom ajunge din nou la asemenea vremuri, ne putem întoarce la epoca naţionalistă de dinaintea apariţiei Căpitanului, la epoca Eminescu:
        – în loc de cămăşi verzi vom purta costume naţionale;
        – în locul cuvântului ”legionar” vom spune ”naţionalist” (până îl veţi interzice şi pe acesta, apoi om mai găsi noi ceva);
        – în loc de salut legionar ne vom închina,
        – în loc de ”Trăiască Legiunea şi Căpitanul!” vom folosi formula ”Trăiască România!”;
        – în loc de ”Sfântă tinereţe legionară” vom cânta ”Deşteaptă-te, române”!
        Ideea este să ducem mai departe crezul românesc, naţionalist şi creştin, pentru că asta înseamnă, de fapt, Mişcarea Legionară!
        Moştenirea noastră spirituală este atât de vastă, încât e imposibil să nu găsim repere în toată istoria! Şi, dacă o să ne-o tot restrângeţi, o să ne tot ”întoarcem în timp”, până vom ajunge la METODELE NAŢIONALISTE ALE DACILOR
        Nicoleta Codrin http://www.zelea-codreanu.com/_Ultima_Ora.htm

        Apreciază

      1. Radu Iacoboaie Autor post

        UN ALT MESAJ PRIMIT PE E-MAIL:

        Hristos a Inviat

        Dupa ce peste jumatate din padurile din Romania au fost deja
        defrisate, mare parte din ele in urma legii dezastruase 247 din 2005 a
        guvernului Tariceanu si in contextul in care companiile austriece
        Schweighofer, Kronospan si Egger preiau aproape toata cantitatea de
        lemn sustinand taierile ilegale, se iese in sfarsit in strada pentru a
        se protesta impotriva acestui fapt.
        Pe 9 Mai incepand cu ora 16 la intrarea in Parcul Herastrau in
        Bucuresti si in alte 20 de orase sin Tara si din afara se va protesta
        impotriva defrisarii padurilor din Romania si impotriva
        reglementarilor ce permit in continuare jaful actual.
        Detalii la aceste adrese

        http://www.romaniacurata.ro/mobilizare-primele-proteste-majore-din-mandatul-iohannis-padurile-scot-oamenii-in-strada-in-aproape-20-de-orase-din-tara-si-diaspora/?utm_source=newsletter&utm_content=Newsletter-205985-20150504&utm_campaign=MOBILIZARE%3A+Primele+proteste+majore+din+mandatul+Iohannis%21+Padurile+scot+oamenii+in+strada

        http://www.b1.ro/stiri/eveniment/dovada-ca-presedintele-klaus-iohannis-a-preluat-argumentele-firmei-schweighofer-in-cererea-de-reexaminare-a-codului-silvic-cel-mai-mare-procesator-de-masa-lemnoasa-din-romania-dispus-sa-achizitioneze-lemn-taiat-ilegal-video-109558.html

        Apreciază

  5. Marya.fly

    Zecile de mii de romani care merg la Prislop nu au ascultat marturia pr. Papacioc si Ioanichie sau ale pr. Antim si a mea, nu au constiinta ortodoxa . N-au facut o analiza dupa invatatura Sf. Parinti a vietii si invataturii lui guru Boca si nici nu-i intereseaza pe majoritatea asta, ci doar minuni, spectacol. Ia trei preoti, ortodox, greco-catolic si romano-catolic si-i pune sa faca o slujba ecumenica acolo si o sa vezi cati vor reactiona ortodox la asta. Oare crezi ca cererea unor astfel de inconstienti are valoare si trebuie luata in seama ? Eu spun ca nu chiar daca ar fi miliarde. Puhoiul de lume de la Prislop este rezultatul propagandei icoanei lui antihrist, adica T.V .El este cel care spala creerii, iar majoritatea poporului se informeaza doar de acolo.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  6. Un om care iubește dreptatea

    @ Marya.fly
    Care zecile de mii? Milioane. Cel puțin câteva milioane de români au trecut pe la Prislop. Și alte milioane vor mai trece în anii ce vor veni. Voi sunteți niște javre de răspândaci în slujba unui patriarh mason, adică în slujba unui patriarh eretic. Despre prea îndrăcitul Daniel este vorba. Și nu puteți face nimic, dar absolut nimic, ca să opriți fenomenul Prislop.

    „Vai vouă, cărturari şi farisei făţarnici!, că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un prozelit; şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei, de două ori mai mult decât voi.” (Mt.23,15)

    La de-al ca tine dacă vin unul sau doi, nu milioane ca la Părintele Arsenie Boca. Și dacă vin unul sau doi i-ai pierdut și pe aceia făcându-i fii ai iadului. Popi ai iadului vă numiți, cea mai mare spurcăciune în fața lui Dumnezeu voi sunteți și nu veți vedea fața Lui, după cum vă proorocește Sf. Nifon patriarhul Constantinopolului.
    Și dacă totuși Biserica hotărăște canonizarea Părintelui Arsenie Boca? N-ați făcut voi păcat împotriva Duhului Sfânt, hulind în modul cel mai spurcat cu putință un sfânt al lui Dumnezeu.
    Păcat împotriva Duhului Sfânt care nu se iartă în veac.
    PS Nu te băga tu la un loc cu Părinții Papacioc și Ioanichie, că n-ai față. Tu de aghiuță ai față.

    Apreciază

    Răspunde
  7. Liliana

    Hristos a inviat!
    Draga Radu,
    Indraznesc sa -ti dau un sfat,-doar pentru tine,nu le-as mai raspunde nimic celor care te ataca pe blogul fratelui saccsiv.Lasa-i, ca si asa au ajuns prea departe in caderea lor bascalioasa.Mi-e mila de ei,atit de impatimiti,de orgoliosi si de agresivi cu oricine nu e de parerea lor…nu-i bine,nu-i firesc Ortodoxiei.Parca nici nu-mi vine a crede ca sint romani ortodocsi.Iarta-ma ca am intervenit.
    Sa ne rugam lui Dumnezeu sa-i ajute sa se intoarca la bunatate si la rugaciune.

    Apreciază

    Răspunde
  8. securistu de serviciu

    Am cateva nelamuriri:daca arsenie boca era sfant de ce nu este inmormantat cu fata spre rasarit ca orice ortodox? Daca pf daniel & gasca sunt ecumenisti vanduti de ce il promoveaza pe boca la tv si in mass media? De ce arsenie boca l-a pictat pe asisi francisc in biserica draganescu?daca a murit sfant trimitea pe cineva sa stearga pictura cu ereticul acela de pe pereti…

    Apreciază

    Răspunde
  9. aniush

    Iar incepeti discutii? Si aici? Cine a fost la el la mormant a stiut ca e omul lui Dumnezeu. Orice fel de pictura nu o putem analiza, daca nu intelegem exact ce a vrut artistul.
    Aici am un exemplu: un artist a pictat un tablou cu un om foarte inalt si o multime de oameni mici. Linia era rotunda, dadea impresia de gingasie. Toti cei care au venit in fata tabloului, fie au vazut ca omul e o fiinta sociala, fie ca se ajuta unii pe altii, fie ca unul ii ocroteste pe ceilalti, ca pot forma un grup, ca toti suntem ca niste copii gingasi etc. Nimeni nu a vazut insa ceea ce artistul a vrut cu adevarat sa reprezinte prin acel tablou: ca omul indiferent de marime este foarte fragil, o fiinta precum o „meduza cu schelet de calcar”, adica ceva gingas, care poate suferi la orice agresiune. Nimeni nu si-a dat seama de acest lucru. Toti au vazut altceva, numai asta nu.
    De asta spun, nu stim intr-adevar ce a vrut. Cat despre sfintenia parintelui, eu cred ca este deja Sfant, nu cred ca are nevoie de aprobarea oamenilor…iar din certurile astea nu cred ca avem nimic de castigat. Ne amaram degeaba. Cred ca ar fi bine sa ne rugam unii pentru altii, decat sa ne certam.
    Parca oamenii ar semana cu aceia de pe facebook, care se cearta daca sa faca sau nu vaccin la copii. Ce e acolo e dezastru. Se insulta reciproc, se fac unii pe altii, idioti, retardati criminali si in alte feluri. Ceea ce noi nu ne dam seama este ca din certurile astea cineva are de castigat; sunt unii, care se hranesc cu ura, invidia, furia oamenilor. Doamne ajuta tuturor!

    Apreciază

    Răspunde
  10. Pingback: 28 NOIEMBRIE, ZIUA DE CINSTIRE A UNUI SFÂNT APRIG PRIGONIT DE CĂTRE FOSTA SECURITATE COMUNISTĂ ŞI ÎNCĂ NECANONIZAT DE CĂTRE SF. SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: PĂRINTELE ARSENIE BOCA… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂN

Lasă un comentariu