CUM SE EXPLICĂ FAPTUL CĂ ÎN EMISIUNEA LUI OCTAVIAN HOANDRĂ (4 aprilie 2015) DE LA REALITATEA TV VEDEM PE FAȚĂ PROPAGANDĂ FĂCUTĂ ECUMENISMULUI, DAR ȘI LUI FLORIAN BICHIR (CEL CARE COCHETEAZĂ CU MASONERIA TOT MAI MULT)?…

descărcare   descărcare (1)

       Sincer, nu mă așteptam ca scriitorul și acum prezentatorul și patriotul Octavian Hoandră și invitații dânsului să aibă o asemenea raportare față de ortodoxie. La Florian Bichir, da… Cică, ,,de ce facem noi ortodocșii atâta caz de ortodoxie” (?!), că putem intra și ne putem ruga în orice biserică, că Biserica Ortodoxă este soră cu cea catolică etc… Precizăm că REALITATEA TV (condusă de Cozmin Gușă, care părea a fi împotriva masoneriei, vedeți atitudinea sa la alegerea Patriarhului mason Daniel) este cea care l-a ajutat enorm pe Klaus Werner Iohannis (aparținând Bisericii Lutherane, ECUMENIST și mason) să ajungă președintele României… Mai ales cu ajutorul prezentatorului emisiunii Jocuri de putere, Bogdan Rareș, care nu s-a sfiit să aducă elogii catolicilor și Mitropolitului care s-a împărtășit cu ei, Nicolae Corneanu …

        Am urmărit cu atenție cum au fost prezentați catolicii și protestanții… S-a dat în direct și în paralel cu emisiunea momente din Slujba Învierii de la Vatican (fiindcă ei sărbătoresc Paștele). În emisiune s-au făcut apeluri pentru unitatea creștinilor etc. Apoi, pe site-ul realitatea.net găsim o trimitere către mediafax:  http://www.realitatea.net/pastele-catolic-2015-pastele-catolic-2015_1668972.html

       Să mai coroborăm aceste date cu altele. Acum înțelegem și de ce la Realitatea TV, dosarele DNA-ului erau cel mai mult mediatizate și de ce comunismul era pus la zid (nu spunem că nu ar merita!)… Pentru că în setea ei de putere, masoneria neagră (capitalist-corporatistă) și-a întins mai ales aici tentaculele (nu doar la Digi 24)… Așa cum și masoneria roșie (comunistă) se folosește de Antena 3 și România TV în mod special… Un război nevăzut…

        Redăm mai jos un articol foarte interesant, intitulat ,,Florian Bichir omul schismaticului Onufrie Pop de Bergamo în ograda Bisericii Ortodoxe sau unealta dezbinării prin falși “propovăduitori” ai ortodoxiei în diaspora românească”.

       Schismaticii din Valencia se laudă că “mitropolitul” lor are oameni infiltrați în sânul BOR. Unul dintre aceștia este controversatul ziarist Florian Bichir cel care a fost “popit” în ascuns la “stiliștii” lui Cosma. Acesta i-a publicat lui Onufrie Pop de Bergamo o carte omagială în care încearcă să aducă justificări și “argumente” pentru situația “canonică” în care au degenerat sectele pseudo-ortodoxe cu implicații în Italia și Spania.

      Schismaticii Nicolae Marius Constantin și Onufrie Octavian Pop au realizat un “interviu” prin care aduceau justificări și se disculpau folosindu-se de numele unui controversat personaj din lumea ortodoxă: Florian Bichir.

      Onufrie Pop recomanda cartea lui Florian Bichir intitulata “Surghiunit pentru credinta” editura Mitron, Timisoara 2011, in care ii aducea pretinsului “mitropolit” omagii, cu ocazia zilei de nastere. Dupa prefata si biografie, la pagina 15 gasim un articol semnat de Avondios de Como si Lecca, fostul preot Dimitrie Bica, caterisit pentru homosexualitate de catre IPS Laurentiu Streza, pe cand era episcop la Caransebes. Azi Avondios este “arhiereu” in Italia, facand parte din “mitropolia” clandestina de Milano si Aquilea. Din aceasta “mitropolie” facea parte, pe atunci, si schismaticul Octavian Bindiu Pop, fostul preot Olivian, care acum si-a luat numele de “Onufrie de Bergamo”. 

      In aceasta carte, autorul vine cu justificari necanonice prin care incearca sa arate o asa zisa canonicitate a sectei intitulata “patriarhia” de Kiev. Din scrierile lui Bichir rezulta clar ca Filaret s-a razvratit impotriva Bisericii Ruse, ceea ce a dus la schisma sa, pe motive nationaliste ucrainiene. Acesta este si motivul principal al caterisirii acestui “orthodox” stapanit de duhul razvratirii si al dezbinarii. Cu toate acestea Filaret Denisenco se extinde si in Republica Moldova prin schismaticul Filaret Pancu, iar apoi prin Onufrie Pop in diaspora romaneasca. Filaret al Kievului (Denisenco) pretinde ca este “patriarh” al ucrainienilor si rusilor din Ucraina, dar din cate se vede dubleaza si Biserica Ortodoxa Romana din diaspora folosindu-se de clerici caterisiti si certati cu disciplina bisericeasca.

      La pagina 72 a cartii, Florian Bichir spune: «După “experiența ucraineană”, ÎPS Onufrie alege o altă jurisdicție considerând‐o pe drept cuvânt mult mai apropiată de sufletul românilor din Italia pe care îi păstorea. O Biserică locală, de origine latină…» referindu-se la “mitropolia” clandestina de Milano si Aquilea, in care activeaza Avondios de Lecco si Como. Din aceasta afirmatie se vede clar interesul de a atrage credinciosi de nationalitate romana in secta din Italia ca o alternativa la episcopiile ortodoxe canonice aflate sub ascultare canonica fata de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (Episcopia de Italia si Malta, si Episcopia de Spania si Portugalia).

      Florian Bichir a fost hirotonit in cadrul unei secte “dupa vechiul calendar” din Romania, desprinsa de Slatioara – o ramura a unui “ierarh” Cosma care la “calugarit” cu numele Anthimos si l-a “hirotonit” ca “preot”, in 2001 făcându-l secretarul sau. Astfel Bichir, ajunge secretarul unei “noi Biserici”. Conform informatiilor publicate pe site-uri ortodoxe, acesta a savarsit botezuri si alte “slujbe” religioase spunand ca este preot ortodox de stil vechi. Aceasta secta para-schismatica, care revendica peste 500.000 de adepti in Romania, este in legatura si cu structurile asa-ziselor “Biserica Ortodoxa Libera”, “Biserica Ortodoxa Secreta” si “Biserica Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni” (BCOTVP). Aceasta din urma, infiintata in Ucraina si supranumita de presa independenta “Biserica KGB”, beneficiaza si de sprijinul suspect al unor angajati ai “Trustului” Catavencu-Cotidianul. Asa se explica poate si prezenta frecventa a celor doi “teologi” – “ziaristul” Bichir si “parintele” Anthimos – la postul Realitatea TV. Este de subliniat ca toate aceste miscari de trupe au loc in Moldova, cu influenta de dupa granitele CSI”. (vezi link-ul de la sfarsit)

     Fotografiile si faptele lui Florian Bichir arata complicitatea sa in activitatea sectelor schismatice pseudo-ortodoxe. Pentru a se disculpa, controversatul personaj neaga ca a fost “hirotonit” spunand ca informatiile aparute despre caderea sa in schisma sunt false, ele fiind publicate de catre anumite “site-uri obscure”, dupa cum le numesc si amicii sai din afara granitelor tarii. Bichir spune ca nu a renuntat la preotie: “N-am renunţat pentru simplu motiv că n-am fost hirotonit. N-am fost preot nicio clipă. Mă mir că un jurnalist cu experienţă ca tine poate crede în prostiile difuzate de unii pe net!”. http://terteci.blogspot.ro/2011/11/bichir-despre-el.html

      Onufrie Pop si-a pus speranta ca Florian Bichir va reusi sa se infiltreze pe sub pielea unor inalte fete bisericesti din BOR prin diferite gesturi, scrieri, afirmatii etc. Daca ierarhii BOR vor fi pacaliti sau nu, ramane de vazut.

      Mentionam ca la data scrierii acestui articol, “interviul” realizat de cei doi schismatici a fost sters, fara sa cunoastem motivele reale. Biserica Ortodoxa Romana nu recunoaste “hirotonia” lui Florian Bichir, el fiind acceptat in sanul Bisericii doar ca simplu credincios. Apropiati ai lui Bichir ne spun ca acesta nu se poate lasa de fumat si alcool, precum si de alte vicii care nu fac subiectul discutiilor noastre. Cert este ca numele sau apare alaturi de unele cercuri de interese pro-homosexuale, oare intamplator?

      O diversiune a sectarilor lui Filaret, pe care o promoveaza si Onufrie de Bergamo, este legata de o asa-zisa negociere a schismaticului Filaret Denisenco de la Kiev cu Patriarhia Ecumenica de Constantinopol. Acestia spun adeptilor pe care i-a racolat ca Filaret este in tratative cu Sanctitatea Sa Bartolomeu de la Constantinopol pentru o viitoare recunoastere oficiala. Este o minciuna prin care incearca sa amageasca pe creduli deoarece Bartolomeu al Constantinopolului nu a discutat niciodata cu Filaret si nici nu s-a pus vreodata aceasta problema din partea Bisericii Ortodoxe. Chiar daca Filaret si-ar atrage de partea sa pe toti ucrainienii, daca una dintre patriarhiile Ortodoxe ar acorda recunoastere lui Filaret, acea patriarhie ar cadea din har pentru ca ar recunoaste o secta ca fiind canonica, indiferent de numarul adeptilor aceleia.

                                                                                                 Cristian Marc

 

       Fostul preot stilist face lobby pentru secte pseudo-ortodoxe din Italia, pe care le consideră ca fiind o “alternativă” la episcopia canonică a BOR:

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/27/ex-preotul-stilisto-ecumenist-florian-bichir-face-lobby-in-evenimentul-zilei-fratiorilor-sai-de-la-sinodul-talharesc-din-milano/

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/uploads/2011/06/milano.jpg

 

       sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/03/florian-bichir-omul-schismaticului.html

2 gânduri despre „CUM SE EXPLICĂ FAPTUL CĂ ÎN EMISIUNEA LUI OCTAVIAN HOANDRĂ (4 aprilie 2015) DE LA REALITATEA TV VEDEM PE FAȚĂ PROPAGANDĂ FĂCUTĂ ECUMENISMULUI, DAR ȘI LUI FLORIAN BICHIR (CEL CARE COCHETEAZĂ CU MASONERIA TOT MAI MULT)?…

  1. alex Toma

    Nu stiu cat de necanonic este episcopul Avondios atâta timp cât este primit să slujească in bisericile care sunt sub jurisdicția Mitropoliei Moldovei a IPS Vladimir. În ultimul timp încep sa descopăr lucruri noi în legătură cu BOR de care nu prea sunt mândru. Cred ca dreptatea nu este egala cu adevărul.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s