APEL NAȚIONAL PENTRU ORGANIZAREA UNUI MARȘ PENTRU VIAȚĂ ÎN ZIUA DE SÂMBĂTĂ, 21 MARTIE 2015 (ora 14)

images  images images  images

         La Suceava s-a anunțat deja organizarea acestui MARȘ PENTRU VIAȚĂ în data de 21 martie 2015, ora 14. https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/03/16/marsul-pentru-viata-suceava-2015/

         S-au anunțat marșuri pentru 21 martie și la Cluj-Napoca și Arad. Pro Vita anunță chiar pentru 45 de orașe.

         FRAȚI ORTODOCȘI, ȘI ANUL ACESTA PUTEM ORGANIZA ÎN MARILE LOCALITĂȚI DIN ROMÂNIA UN MARȘ PENTRU OCROTIREA VIEȚII PRUNCILOR NENĂSCUȚI. DAR MAI PUTEM CERE TOTODATĂ PARLAMENTARILOR ROMÂNI ȘI O LEGE ANTIAVORT PENTRU CĂ IMPLICAȚIILE ÎN PLAN SOCIAL, DEMOGRAFIC ȘI MAI ALES ÎN PLANUL DUHOVNICESC SUNT DEOSEBIT DE IMPORTANTE ȘI NE AFECTEAZĂ PE TOȚI. SĂ ARĂTĂM CĂ ȘI NOUĂ NE PASĂ DE COPIII NOȘTRI ȘI DE VIITORUL ACESTUI NEAM ROMÂNESC! SĂ STOPĂM CÂT PUTEM ACESTE CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII!

         Redăm mai jos un scurt articol și o trimitere către altele pe această temă de mare interes public și național:

           Mărturia unui doctor din Timișoara: În 1990 se chiuretau peste 150 de femei pe zi, era sânge peste tot, ca la ABATOR!

                                                    Posted: 12 martie 2015

          Doctorul Ionel Cioată din Timişoara, unul dintre cei mai buni chirurgi ginecologi din România, a refuzat de câţiva ani să mai efectueze avorturi sau întreruperi de sarcină, încă din 1999.
          Acesta a povestit că se gândea la această hotărâre de câţiva ani şi a mărturisit că era îngrozit de imaginea pe care a văzut-o în 1990, primul an în care avorturile au fost permise legal în România.

          Avorturile au devenit legale în România chiar din 26 decembrie 1989, printr-un decret cu putere de lege. Odată cu avorturile, noua putere a dat „liber” la cafea şi coca-cola. Conform statisticilor oficiale, 1 milion de copii au fost avortați în 1990.

         „Îmi aduc aminte de imaginile pe care le-am văzut în 1990, imediat după revoluţie. Au fost nişte imagini cumplite pe care le aveam din ambulatoriul de ginecologie. Lucram pe atunci la Spitalul nr.5, spitalul „Odobescu”, cel mai mare spital din Timişoara, unde fusese organizată o secţie de chiuretaje, pentru că înainte de 1989 era interzisă această practică prin decretul-lege al lui Ceauşescu.
         Şi, după revoluţie, toate femeile care au rămas însărcinate înainte de revoluţie, în decembrie, în noiembrie, în octombrie s-au năpustit la spital. Era o situaţie înfiorătoare, care mi-a rămas până acum în minte şi m-a stigmatizat fantastic: o imagine ca într-un abator, credeţi-mă! Era sânge peste tot, se chiuretau peste o sută cincizeci de femei pe zi, imaginaţi-vă! Pe zi… Practic tot personalul de acolo, şi medicii şi asistentele, era sufocat de avalanşa de femei care veneau să-şi întrerupă sarcina. Şi asta nu numai într-o zi: a durat, cred, tot anul 1990 – deci enorm de mult, enorm de mult! Şi m-a marcat şi m-a şocat această chestiune. Vă spun, am fost îngrozit”, a afirmat doctorul într-un interviu publicat în numărul din martie al revistei Familia Ortodoxă.

                                                                         Sursa: blogul Vlad Herman

 

               Marșul pentru viață 2015 „Fiecare viață este un dar” / București

          Pagina oficială a evenimentului

          În perioada 18–25 martie a.c., în România și Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar”, al cărei eveniment central este Marșul pentru viață 2015, organizat în 21 martie.

          În București, Marșul pentru viață „Fiecare viață este un dar” este organizat de Asociația Studenți pentru viață și va avea loc pe 21 martie de la ora 14.00, pe traseul: Parcul Unirii – Str. Bibescu Vodă – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

          Marșul pentru viață se va finaliza cu concertul „Live for Life” susținut de: Iris, Vlad Miriță, Marius Bălan, Emisia 2, Ioana Picoș, Morris, Rafaelo Varga, Kaira.

          În România, Marșul pentru viață se află la ediția a V-a, iar în Republica Moldova la prima ediție. Până în prezent sunt anunțați organizatori în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei, în timp ce anul trecut evenimentul s-a desfășurat în 40 de orașe. Lista orașelor și detalii sunt disponibile pe saitul http://www.marsulpentruviata.ro.

          Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, Fiecare viață este un dar, este că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită, iar societatea are doar de câștigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea și un dar al ei către familie și către întreaga societate.

          În România, a cărei populație actuală este de cca. 21.800.000 locuitori, din 1958 până în prezent au fost înregistrate doar în spitalele de stat peste 22.000.000 de avorturi. Se fac circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind de 480 de avorturi la 1.000 de nașteri, cea mai mare din Uniunea Europeană și dublă față de cea din SUA. În realitate, rata avorturilor este mult mai mare, deoarece avorturile din clinicile private nu se raportează la stat, iar avorturile făcute de femeile românce din străinătate nu sunt nici ele incluse.

          În Republica Moldova, a cărei populație actuală este de cca. 3.600.000 locuitori, statisticile arată că, după declararea independenței țării în 1991 și până în prezent, au fost înregistrate cca. 750.000 de avorturi.

          O atenție specială dorim să acordăm cazurilor în care femeia primește în timpul sarcinii un diagnostic nefavorabil. Mai ales când este vorba despre anumite maladii precum Sindrom Down, copilul are puține șanse de a se naște: la nivelul Uniunii Europene, 96% dintre copiii diagnosticați Sindrom Down sunt avortați. De aceea am ales, pentru ziua desfășurării marșului, data de 21 martie, în care se sărbătorește Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down. Urmărim astfel să sensibilizăm societatea că discriminarea persoanelor cu Sindrom Down, a persoanelor cu nevoi speciale în general, începe înainte de naștere.

          Considerăm că orice viață umană este demnă de respect și ajutor, indiferent de alte criterii: etnie, sex, religie, stare de sănătate, stare de dezvoltare etc. Un copil în prima zi după concepție nu este mai puțin om decât o persoană în floarea vârstei, o persoană cu Sindrom Down nu este mai puțin om decât un geniu, o persoană imobilizată la pat nu este mai puțin om decât un campion olimpic. Fiecare persoană are de dăruit semenilor ceva unic și infinit de prețios, iar societatea, pentru a fi cu adevărat umană, are nevoie să se aplece asupra nevoilor specifice ale fiecăruia, cu delicatețe și respect. Adevărata civilizație nu îi exclude și nu îi discriminează pe cei aflați în situații defavorabile!

         Marșul este neconfesional și apolitic și prin demersul nostru nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, ci ne propunem să conștientizăm: 1. existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul concepției; 2. că diferite situații defavorabile, precum sarcina neașteptată ori primirea unui diagnostic nefavorabil precum cel de Sindrom Down, conduc la criza de sarcină, o perioadă extrem de dificilă pentru femeie; 3. necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, înainte și după naștere.

         Manifestările din Săptămâna pentru viață 2015 și Marșul pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar” sunt deschise tuturor celor care împărtășesc aceste principii și deziderate.

                                                Alexandra Nadane,

                             Președintele Asociației Studenți pentru viață

                                                     Ioana Picoș,

                           Purtător de cuvânt al Marșului pentru viață 2015

 

 

                                  Citiți vă rugăm și din articolele de mai jos:

          https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/11/frati-ortodocsi-sa-cerem-insistent-initierea-unei-legi-antiavort-radu-iacoboaie-11-februarie-2015/

          https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/12/doua-pericole-de-o-gravitate-exceptionala-pentru-romania-avorturile-si-microcipurile-rfid/

          https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/12/avorturile-in-contextul-globalizarii-radu-iacoboaie-articol-publicat-partial-in-cotidianul-monitorul-de-suceava-24-iulie-2008-p-19-pagina-de-religie/

 

Fiecare viaţă e un dar! – Marşul pentru viaţă 2015
Sergiu Ilisie

https://www.youtube.com/watch?v=It-0ZA_KXwM

Publicat pe 25 feb. 2015
Marşul pentru viaţă 2015 | România – 45 de oraşe
Vino la Marşul pentru viaţă sâmbătă 21 martie 2015

 

Arad – Marşul pentru Viaţă – 2015 – Fiecare viaţă e un dar!
Anamaria Jitea

https://www.youtube.com/watch?v=FEoGrgPuiVk

Publicat pe 15 feb. 2015
Marşul pentru viaţă 2015
Arad 21 marie 2015, ora 12:00, piaţa Avram Iancu

 

Marșul pentru Viață – Cluj Napoca 2015

https://www.youtube.com/watch?v=Bd-Mg72itzY

Publicat pe 12 mar. 2015
Marșul pentru Viață
21 Martie 2015, ora 11.00, Piața Unirii, Cluj-Napoca

 

       Bisericile, organizaţiile creştine, cele pro-vita şi pro-familia din România lansează un nou apel tuturor celor interesați de a organiza în data de 21 martie 2015 Marşul naţional simultan pentru Viaţă în oraşele ţării.

       “Invităm de acum pe toţi simpatizanţii mişcării, pe toţi cei care au înţeles miza majoră a respectării dreptului la viaţă al fiecărui om pentru o naţiune care doreşte dreptate socială, prosperitate şi viitor! Evenimentul este unic, într-o singură zi în toate oraşele participante, cu moto-ul Fiecare viaţă este un dar! şi va fi încadrat de o Săptămâna pentru Viaţă în perioada 18-25 martie 2015”, susţin organzatorii marşului.

 

        Oraşele care și-au anunțat participarea la acțiune până la ora actuală sunt: Bistriţa, Dorohoi, Cluj-Napoca, Galaţi, Deva, Hârlău, Iaşi, Paşcani, Piatră-Neamţ, Bacău, Târgu-Jiu, Constanţa, Timişoara, Zalău, Aiud, Albă Iulia, Ocna Mureş, Arad, Braşov, Buzău, Câmpia Turzii, Turda, Sf. Gheorghe, Târgovişte, Craiova, Giurgiu, Ploieşti, Satu Mare, Fălticeni, Vicovu de Sus, Lugoj, Slatina, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Balş, Caracal, Călăraşi, Suceava, Oradea, Mediaş şi Năsăud.

        „Din dorinţa de a salva vieţile de copii de la avort, cu eforturi uriaşe, având în vedere situaţia României, Marşul pentru Viaţă (MPV) a devenit un eveniment naţional extrem de important pentru întreagă societate românească”, accentuează Alexandra Nadane, purtător de cuvânt al evenimentului la nivel naţional.

        Deşi se organizează o dată pe an, “Marşul pentru viaţă reuşeşte să adune mii de oameni care aleg să se dedice protejării şi promovării vieţii şi, ceea ce este deosebit de important, MPV determină schimbarea treptată a unor atitudini şi mentalităţi pro-avort adânc înrădăcinate în cultura noastră contemporană. Am înţeles MPV nu numai ca protest şi atenţionare, ci şi ca o acţiune educativă şi formatoare, pentru cei care participă (la fiecare MPV apar oameni care nu au mai fost implicaţi în mişcarea pentru-viaţă sau nici măcar nu aveau convingeri pentru-viaţă până atunci!) şi pentru întreaga societate”, susţin organizatorii.

        A fi pentru viaţă înseamnă, pe lângă identificarea avortului ca ucidere, şi identificarea şi promovarea cu foarte mult efort a soluţiilor generale la avort şi la mentalitatea avortiva: a-i învăţa pe oameni să preţuiască viaţa, să protejeze femeia şi copilul, să nu se teamă de copii bolnavi, să adopte, să preţuiască familia, să facă conexiunea între castitate înainte de căsătorie, fidelitate în căsătorie şi împlinire, să înţeleagă bucuriile şi problemele familiei cu copii mulţi,a iniţia programe de pregătire pentru familie, a promova bună înţelegere în familie, creşterea copiilor (lipsa acestora duce adesea la avorturi), într-un cuvânt să se raporteze corect la toate lucrurile care ţin de cauzele şi alternativele la avort, mai transmit oganizatorii acțiunii.

       “De aceea facem apel la toţi cei care simt chemarea să se implice în organizarea acestui eveniment să contacteze persoanele cunoscute şi din alte oraşe, ca să participe la rândul lor la răspândirea/promovarea evenimentului”, susţin organizatorii Marşului pentru Viaţă.

        Adrese de contact:

        http://darulvietii.ro/index.php/evenimente/marşul-pentru-viaţă/423-marşul-pentru-viaţă-2015-fiecare-viaţă-este-un-dar

        http://www.marsulpentruviata.ro.

 

Publicitate

6 gânduri despre „APEL NAȚIONAL PENTRU ORGANIZAREA UNUI MARȘ PENTRU VIAȚĂ ÎN ZIUA DE SÂMBĂTĂ, 21 MARTIE 2015 (ora 14)

 1. radu iacoboaie

  Fiecare viaţă e un dar! – Marşul pentru viaţă 2015
  Sergiu Ilisie

  Publicat pe 25 feb. 2015
  Marşul pentru viaţă 2015 | România – 45 de oraşe
  Vino la Marşul pentru viaţă sâmbătă 21 martie 2015

  Apreciază

  Răspunde
 2. radu iacoboaie

  Bisericile, organizaţiile creştine, cele pro-vita şi pro-familia din România lansează un nou apel tuturor celor interesați de a organiza în data de 21 martie 2015 Marşul naţional simultan pentru Viaţă în oraşele ţării.

  “Invităm de acum pe toţi simpatizanţii mişcării, pe toţi cei care au înţeles miza majoră a respectării dreptului la viaţă al fiecărui om pentru o naţiune care doreşte dreptate socială, prosperitate şi viitor! Evenimentul este unic, într-o singură zi în toate oraşele participante, cu moto-ul Fiecare viaţă este un dar! şi va fi încadrat de o Săptămâna pentru Viaţă în perioada 18-25 martie 2015”, susţin organzatorii marşului.

  Oraşele care și-au anunțat participarea la acțiune până la ora actuală sunt: Bistriţa, Dorohoi, Cluj-Napoca, Galaţi, Deva, Hârlău, Iaşi, Paşcani, Piatră-Neamţ, Bacău, Târgu-Jiu, Constanţa, Timişoara, Zalău, Aiud, Albă Iulia, Ocna Mureş, Arad, Braşov, Buzău, Câmpia Turzii, Turda, Sf. Gheorghe, Târgovişte, Craiova, Giurgiu, Ploieşti, Satu Mare, Fălticeni, Vicovu de Sus, Lugoj, Slatina, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Balş, Caracal, Călăraşi, Suceava, Oradea, Mediaş şi Năsăud.

  „Din dorinţa de a salva vieţile de copii de la avort, cu eforturi uriaşe, având în vedere situaţia României, Marşul pentru Viaţă (MPV) a devenit un eveniment naţional extrem de important pentru întreagă societate românească”, accentuează Alexandra Nadane, purtător de cuvânt al evenimentului la nivel naţional.

  Deşi se organizează o dată pe an, “Marşul pentru viaţă reuşeşte să adune mii de oameni care aleg să se dedice protejării şi promovării vieţii şi, ceea ce este deosebit de important, MPV determină schimbarea treptată a unor atitudini şi mentalităţi pro-avort adânc înrădăcinate în cultura noastră contemporană. Am înţeles MPV nu numai ca protest şi atenţionare, ci şi ca o acţiune educativă şi formatoare, pentru cei care participă (la fiecare MPV apar oameni care nu au mai fost implicaţi în mişcarea pentru-viaţă sau nici măcar nu aveau convingeri pentru-viaţă până atunci!) şi pentru întreaga societate”, susţin organizatorii.

  A fi pentru viaţă înseamnă, pe lângă identificarea avortului ca ucidere, şi identificarea şi promovarea cu foarte mult efort a soluţiilor generale la avort şi la mentalitatea avortiva: a-i învăţa pe oameni să preţuiască viaţa, să protejeze femeia şi copilul, să nu se teamă de copii bolnavi, să adopte, să preţuiască familia, să facă conexiunea între castitate înainte de căsătorie, fidelitate în căsătorie şi împlinire, să înţeleagă bucuriile şi problemele familiei cu copii mulţi,a iniţia programe de pregătire pentru familie, a promova bună înţelegere în familie, creşterea copiilor (lipsa acestora duce adesea la avorturi), într-un cuvânt să se raporteze corect la toate lucrurile care ţin de cauzele şi alternativele la avort, mai transmit oganizatorii acțiunii.

  “De aceea facem apel la toţi cei care simt chemarea să se implice în organizarea acestui eveniment să contacteze persoanele cunoscute şi din alte oraşe, ca să participe la rândul lor la răspândirea/promovarea evenimentului”, susţin organizatorii Marşului pentru Viaţă.

  Adrese de contact: http://darulvietii.ro/index.php/evenimente/marşul-pentru-viaţă/423-marşul-pentru-viaţă-2015-fiecare-viaţă-este-un-dar, http://www.marsulpentruviata.ro.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s